|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1801 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20
Cytat:
![]() minus taki ze jak dz. sie zsika to moze pocieknac na material, ale wsadzasz do pralki i ci pierze... plus taki ze material jet cieplejszy i czasem jak w pieluszce kladziesz dz. na przewijak np na lozku to nei musisz podkladac pieluchy flanelowej czy tetrowej np... i zdaje mi sie ze miekkie sa prawie w tej samej cenie co w sklepie np. dzieciecy niedaleko gwarnej (boczna) w lewo od baszty... chyba ze zamawiasz od tej samej os, wiecej rzeczy to co innego... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1802 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20
Cytat:
![]() pełnia, czy ja wiem czy w tym sklepie tak tanio? troche watpie ![]() Ale przejde sie moze jutro do hurtowni na Mickiewicza i obadam jak sie maja ceny kocykow i przewijakow ![]() Wlasnie chyba miekki wezme.. no zobacze jeszcze ![]() Ty jakiegos uzywalas czy sie obeszlas bez? Bo znajoma nie ma przewijaka, przewija na lozku na ceratce ![]() No nic tez sie klade, niedlugo tz z pracy wroci.. DOBRANOC ![]()
![]() |
#1803 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a gdzie przewijac - sam zobaczysz za pierwszym i drugim razem gdzi e tobie i dziecku lepiej ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1804 | ||
Rozeznanie
|
[QUOTE=pelnia1980;22653237]
Cytat:
ostatnio mi się śniło że szłam do sklepu w samym swetrze i pół d...y na wierzchu haha mój eks siedział na ławce i gwizdał haahah może w szpitalu będzie podobnie ![]() skóra jaka podkładka ![]() ![]() Cytat:
masz ten sam termin co ja ![]() ![]() już nam mało czasu zostało u mnie dziewczynka ![]() ![]() ---------------------------------- muszę dokupić kilka ubrań i na allegro znalazłam taką firmę MINYMO ładne ubranka czy któraś coś ma tej marki? bo na zdjęciu wygląda wszystko super ale coś mi za tanie ![]() Edytowane przez apoolonia Czas edycji: 2010-10-13 o 20:43 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1805 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1806 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- [QUOTE=apoolonia;22653730] Cytat:
---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
Pati, Irsin Artystko dzieki ![]() a tesiowa masz super hehehe baba z jajami jak ja to mowie ![]() ojj moja mama tez chciala t. tuczyc slodyczami ale na szczescie udalo mi sie wygrac i je slodkosci poza owocami ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
super super super!!! no widzisz jak pieknie ![]() ![]() juz niedlugo hehe waga mogla tez stac przez te zoltaczke i widocznie maleje kreatyn. skoro waga wzrasta i to pieknie! 50! super ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1807 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jestem pewna, do tego szpitala mam najblizej, mój lekarz tam pracuje, ale nie umawiam się z nim, bo teraz jest tak że jak lekarz akurat nie ma dyżuru to i tak nie moze przyjechać do porodu... zresztą bardziej liczę na położne, bo to one są cały czas przy porodzie a lekarz to przyjdzie ewentualnie na koniec i zszyć krocze.... moja szwagierka tam rodziła w listopadzie rok temu i nie narzekała, chwalić specjalnie też nie chwaliła, no ale trudno.... nastrajam się pozytywnie ![]() ![]() mój tż też wlaśnie wyszedł na noc do pracy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1808 |
Zadomowienie
|
JOANNA doczytalam
![]() KULARKU doskonale cie rozumiem, oto wlasnie mi chodzilo, ehhh dobrze ze chociaz niektore z was mnie zrozumialy ![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- no i zapomnialam napisac - masz cudny sliczniutki kolor wozeczka ten blekit - uwielbiam go!! ![]() od dwoch dni non stop pije herbate z cytryna i na wymioty mnie zbiera - czyzby za duza dawka wit c??????????????????????? ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- uciekam wiec - dobrzych snow i wypoczynku dla kazdej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1809 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bylismy w szkole rodzenia i naprawde nie zaluje, ze tam chodzimy.Jakos zbliza nas to do siebie, te masaze, oddychanie, skupianie sie na wlasnym ciele. Maz rozumie przez to lepiej sama ciaze i porod, wszelkie ciazowe niedogodnosci i ma wiecej cierpliwosci dla mnie. Obcalowuje mnie i tuli, troszczy sie.Milutko poprostu ![]() Jestem padnieta. Jutro zrobie sobie dzien spa. Krotka ciepla kapiel, olejki, rekasujaca muzyka.Nie musze nigdzie jutro wychodzic wiec to wykorzystam. Co do opijania porodu- moj maz pewnie tego nie bedzie robil.Po pierwsze bedzie ze mna na porodowce, po drugie on do picia to raczej ostatni. Ostatnio mial wielka ochote na piwo.Kupowal je dwa tygodnie, po tygodniu w koncu wypil...polowe butelki. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1810 |
Zakorzenienie
|
widzę, że już się cichutko zrobilo
![]() Ja tez juz uciekam spać ![]() Dobranoc. |
![]() ![]() |
![]() |
#1811 |
Zakorzenienie
|
Ishka serdeczne gratulacje
![]() ![]() Która następna? ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1812 |
Raczkowanie
|
Ishka GRATULUJE sliczniastego bobaska
![]() ![]() ![]() A ja spac nie moge ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1813 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() od 5 spac nie mogę ![]()
#1814 |
Rozeznanie
|
hej nie mogłam spac od 1.20 brzuch mi mega stwrdniał mimo brania nospy poszłam siku a tu na dole brzuch straszny bol brzucha bałam sie dosikac do konca połozyłam sie na plecach boli i nie moge oddychac na lewym boku tez mnie boli i dzidzia sie rusza co jeszcze poteguje bol ale jakos w koncu usnełam do rana 9nie wiem o ktorej) ale miałam wrazenie ze brzuch zrobił sie gigantyczny. Jaaaaa zaczynam sie bac
ejzytka hej u nas kurier albo 11 albo 15. kupiłam pieluszki tetrowe kolorowe sudocrem podkłady poporodowe bella mama octinosept w sprayu do noska . z wazniejszych rzeczy przewijak mam ten guby ciagle brak wózka poscieli do wózka mysle o lezaczku bujaczku i karuzeli.
Edytowane przez rptrbj1978 Czas edycji: 2010-10-14 o 06:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#1815 |
Zakorzenienie
|
pelnia ja po herbacie z cytryna mam zgage.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1816 | |
Dragonfly
|
Cytat:
![]() A bodajze wczoraj zadzwonila do mnie,ze musi przewiezc do gdanska moja chora na raka babcie i nie ma jak transportu..I cholera zaczela gadac,ze ona jest ze wszystkim sama,ze ciagle z babcia musi do szpitala jezdzic(no sorry,ale ona u niej mieszka i babcia jej duzo tez pomogla) i ze przeciez tez sa wnuki,a nikt nie pomysli i nikt nie pamieta.No przepraszam bardzo,jestem w 9 miesiacu ciazy,jak moglam to siedzialam tam,czesto dzwonie i niestety nie moge wyslac tzta jako kierowce,bo mamy taki samochod ktory duzo pali,a na paliwo nie mamy juz srodkow,to jest dla nas bardzo ciezki miesiac,a odleglosc duza..Zreszta nie dadza mu wolnego,bo sa zawaleni zleceniami..Najpierw mi nawrzucala,zamiast od razu powiedziec ze chce numer do mojej kuzynki z samochodem.. A tz sie na nia wkurzyl i stwierdzil ze gdyby on zrobil skok w bok to predzej ja bym zauwazyla,ze cos jest nie tak niz ona z takiej odleglosci,poza tym on mi sie wciaz melduje-gdzie jest,co robi i po kumplach nie lazi i niech ona glupot nie opowiada..zlosci sie na nia,ze ona jak jest w potrzebie to wie do kogo dzwonic,a ani razu mnie nie odwiedzila i nie przyjechala mi tez pomoc po remoncie,w ogole zero zainteresowania z jej strony..Jak ona dzisiaj do mnie znowu zadzwoni z pretensjami to chyba ja zjade,bo specjalnie wydzwanialam do praktycznie obcych mi ludzi i zalatwialam ten transport
![]() |
#1817 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1818 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry!
Artystka - śniłaś mi się dzisiaj ![]() ![]() Weronisia - to wspaniale, że Pascalek przybiera, widocznie służy mu kontakt z Tobą i jedzenie z piersi, dobrze, że to wywalczyłaś, w końcu intuicja matki podpowiada, co jest dobre dla dziecka. Sanderinka - jak twoje krostki? Smarowałaś czymś? Nie wiem niestety, co to może być. Może uczulenie na krem/żel/proszek/płyn? A dzisiaj masz jeszcze? Kotek81 - kurde, nie wiedziałam, że są takie cenniki, no ale z tymi szwami to przegięcie, poszukam u siebie, bo nie wiem nawet, ale chyba teściówka by mi powiedziała. VictoriaK - a masz jakiś konkretny zabieg na myśli? Bo ja na tyłku tez mam troche rozstępów z mlodości, z ciązy narazie nie widzę, ale cholera wie, co będzie dalej ![]() Auto nasze zrobione - tzn akumulator jednak się wyładował ;/ oby jutro zadziałał, bo ma wizytę u gina z wynikami z wymazów, KTG i HBs, zależy mi, żeby sie dowiedzieć, czy wszystko ok. Wczoraj TŻ zapytał mnie, kiedy zamierzam urodzić??? ![]() ![]() hehhehe zamiary zamiarami, a co Mlody zdecyduje to ja też bym chciała wiedzieć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1819 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Wczoraj się dowiedziałam, że PRAWDOPODOBNIE mogą być chrzestni tej samej płci ( wsio zależy od interpretacji księdza, ale w tej parafii zdarza się). Fajnie by było, bo my oboje mamy po siostrze ![]() ![]() Artystka współczuje- ja mam mamę ok, ale ojciec ... ![]()
RĄCZKI MALUTKIE, A CHWYCIŁY ZA SERCE NA CAŁE ŻYCIE... TRUDNO UWIERZYĆ, ŻE CIĘ NIE BYŁO... Edytowane przez 79 Marta Czas edycji: 2010-10-14 o 07:17 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1820 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
wiem, że teraz zmienili to i jest ten lekarz, który akurat na dyżurze - choć i to można obejść tylko potrzeba trochę zachodu ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1821 |
Zakorzenienie
|
De, mam takie same odczucia po SR
![]() ![]() Dziś do nas być może teściu przyjedzie, pomóc z częścią rzeczy remontowych (listwy będzie przykręcał czy coś). Jest z innego miasta, więc pewnie zanocuje. Trzeba kupić duuużo żarcia, bo teściu się objada jak mało kto (nikt by nie uwierzył, że to ojciec mojego męża, który jest chudy jak wykałaczka ![]()
#1822 |
Zadomowienie
|
zapomniałam się przywitać
![]() dzień dobry czy Wy też macie taką dziwną grubą czcionkę ? bo nagle mi się sama zmieniła i nie potrafię zrobić poprzedniej ![]() dziewczyny gdzie będą spać wasze maleństwa ? w łóżeczkach ? bo wczoraj miałam długi wykład od mojej kochanej teściowej, że w łóżeczku to absolutnie nie nie nie !!! bo zima będzie i zmarznie dziecko i koniecznie musimy kupić kołyskę -tłumaczę jej, że chyba nie kupimy bo kosztuje ponad 300 zł i starczy na pół roku i wolimy monitor oddechu-chyba nie wie co to jest ale już jej nie tłumaczyłam tego -a ona dalej swoje (a na te 300 zł powiedziała, że to przecież żadne pieniądze! a dla nas to dużo ale ona nie ma o tym pojęcia) a najbardziej to jej chodzi o to, że jej starszy synuś miał taką kołyskę a że on robi wszystko najlepiej na świecie to młodszy (czyli mój tż) ma robić tak samo - wszystko inne jest źle |
![]() ![]() |
![]() |
#1823 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
DYIEN DOBRY w skrocie ![]() ![]() ![]() moj ebedzie spalo w kolysce ALE takiej jak lozeczko szczebelkowej - poprostu krotszej niz wasze lozeczka... Tosiek byl ur. w marcu i spal od poczatku w lozeczku szczebelkowym - w domu nie ma temp z dworu ![]() ![]() poza tym dz. ubierasz, owijasz w razie potrzeby, przykrywasz - jeszcze sie moze zdarzyc z ebedzie mu/jej za cieplo ![]() DZIEWCZYNY od rana jak tylko wstalam wymiotowalam z kaszlu, dusi mnie i dusi, leki powinnam juz wziac a jak je biore w okolice ust od razu lece do wc sam zapach mnie odraza!! a musze je brac bo si ezadusze tak chyrlam - z malym zaraz do lekarza smigam ehhhh ciezko :/ a w nocy ani razu nie wstawalam ![]() ![]() a jak wasze nocki? cytryny z pewnoscia juz nie rusze :/ chcialam naturalnie sie wzmacniac a jak widac Grzes tego nei toleruje... |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1824 |
Rozeznanie
|
ach te teściowe.... moja na szczęście jest ok, ale to pewnie dlatego, że z nią nie mieszkamy
![]() moje dzidzi będzie spało w łóżeczku, co więcej w swoim pokoiku. A niby dlaczego miałoby zmarznąć? przecież będzie przykryte kołderką, kaloryfer będzie trochę podkręcony, ja mam zamiar utrzymywać w pokoiku temperaturę 20-21 stopni - myślę że wystarczy. ja mam dziś wizytę u gina, ale pewnie nic konkretnego, samolot i pewnie dostanę skierowanie na mocz i morfo. no i wypisze mi zwolnienie bo mi się dzisiaj kończy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1825 |
Zadomowienie
|
A I JESZCZE JEDNO
![]() TU JEST SUPER GRZECHOTECZKA DLA DZIECKA - NAJLEPSZA POD SLONCEM - czyli przezroczysta, wydajaca dzwiek przy poruszaniu i dz. widzi co sie rusza, kolorowe kulii w srodku co wspomaga rozw. percepcji wzrokowej, super do trzymanaia w rece (nam sie po stalym uzytkowaniu rozwalila rozkleila po ok 10 mies.) polecam w 100% p.s. w sklepach bardzo podobna cena jak trafici, sa tez zawijane, ale malenstwu najprosciej trzymac prosta (z doswiadczenia pisze) http://allegro.pl/show_item.php?item=1273074292 no to uciekam do lekarza - spoznie sie :/ ehh |
![]() ![]() |
![]() |
#1826 |
Zakorzenienie
|
Mój synek też będzie spał w łóżeczku szczebelkowym, takim zwykłym. Chciałabym z jednej strony, żeby spał od razu u siebie, ale mamy kota i nie chcę, żeby on do małego wchodził. Więc musiałby być w tym swoim pokoju zamknięty sam, a na to to już się nie odważę
![]() ![]()
#1827 |
Rozeznanie
|
nastawiam sie na łozeczko ale z racji ze to 1 dziecko to nie wiem jak to sie skonczy
#1828 |
Raczkowanie
|
Młodego planuje kłaść od razu do łóżeczka, żadnych kołysek, bo nas też nie stać na wydatek rzędu 300 zł a za pół roku kłaść i tak do łóżeczka, wydaje mi się, że dziecko nie zmarznie, przecież będzie przykryte i ubrane. Echhh teściowe i ich złote rady
![]() Pełnia... ale masz jazdy z tymi wymiotami, co za wybredne dziecko tam u Ciebie siedzi, frnacuski piesek :P hehehhe ![]() ![]() Smigam na sniadanie... do potem :papapa: |
![]() ![]() |
![]() |
#1829 |
Zakorzenienie
|
kularek a co ma lozeczko do marznieca
![]() ![]() łożeczko szczebelkowe z ochraniaczem na szczebelki na polowie lozeczka, lozeczko od sciany bedzie stalo. Do tego ciagle powiatarzaja wszedzie, wietrzyc wietrzyc i wietrzyc, pomieszczenia gdzie mieszka dziecko, lepiej zeby dziecko ciut mialo chlodno niz przegrzane. |
![]() ![]() |
![]() |
#1830 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() dzień dobryy Paniom ![]() ale mi się spało :ziewa: ![]() ![]() idę dzisiaj na wizytę do GINA ! Proszę o kciukaski ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Anecka ten kocyk jest tak fajny ze jakbym miała wybierać to nawet nie wiem który kolor ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:35.