Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień2010,cz6 - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-13, 20:30   #1801
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980
Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Czy ktoras z Was ma miekki przewijak? http://allegro.pl/miekki-przewijak-m...260160731.html

Bo on jest w cenie 30zl a jeszcze znalazlam chyba twardy za 21zl http://allegro.pl/new-przewijak-na-k...260501737.html ?

Ktory lepszy? tzn nie wiem czy kupic ttwardy bo on ma 70cm wiec na komode sie nie zmiesci jak ją mam 45cm..

no a tak myslalam, ze jednak przewijanie = zalozenie pieluchy, podcieranie i inne takie wiec nie bede caly czas na lozko nosic wszystkich rzeczy i nie wiem gdzie mam przewijac
według mnie na komode, biurko, stol, lozko rodzicow lepszy jest miekki - ten co pokazalas ma chyba z dwoch stron ceratke, sa jeszcze takie co z jednej strony maja ceratke, z drugiej material (sa ku temu plusy i minusy
minus taki ze jak dz. sie zsika to moze pocieknac na material, ale wsadzasz do pralki i ci pierze...
plus taki ze material jet cieplejszy i czasem jak w pieluszce kladziesz dz. na przewijak np na lozku to nei musisz podkladac pieluchy flanelowej czy tetrowej np...

i zdaje mi sie ze miekkie sa prawie w tej samej cenie co w sklepie np. dzieciecy niedaleko gwarnej (boczna) w lewo od baszty... chyba ze zamawiasz od tej samej os, wiecej rzeczy to co innego...
pelnia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 20:34   #1802
Anecka
Zakorzenienie

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

Cytat:
Napisane przez ejzytka Pokaż wiadomość
Hej, jestem nowa tutaj, ale termin porodu też mam na grudzień, a konkretniej na 20 i ma być synuś jak zdrówko u Was, bo u mnie tak sobie...szyjka mi się skraca i mam cukier podwyższony, dlatego muszę trzymać sie dietki...Pozdrawiam, wszystkie dziewczyny
Hej

pełnia, czy ja wiem czy w tym sklepie tak tanio? troche watpie
Ale przejde sie moze jutro do hurtowni na Mickiewicza i obadam jak sie maja ceny kocykow i przewijakow
Wlasnie chyba miekki wezme.. no zobacze jeszcze

Ty jakiegos uzywalas czy sie obeszlas bez? Bo znajoma nie ma przewijaka, przewija na lozku na ceratce

No nic tez sie klade, niedlugo tz z pracy wroci.. DOBRANOC

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 20:41   #1803
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Czy ktoras z Was ma miekki przewijak? http://allegro.pl/miekki-przewijak-m...260160731.html

Bo on jest w cenie 30zl a jeszcze znalazlam chyba twardy za 21zl http://allegro.pl/new-przewijak-na-k...260501737.html ?

Ktory lepszy? tzn nie wiem czy kupic ttwardy bo on ma 70cm wiec na komode sie nie zmiesci jak ją mam 45cm..

no a tak myslalam, ze jednak przewijanie = zalozenie pieluchy, podcieranie i inne takie wiec nie bede caly czas na lozko nosic wszystkich rzeczy i nie wiem gdzie mam przewijac

pelnia, "]
To w zasadzie tylko obwod Ci sie zwiekszyl? Nie kumam o 15cm to SPORO a miska ta sama ? Napewni dobrze sobie obliczasz wymiary stanika?

Ja przed mialam 70D teraz mam 75F i nie ma problem uz rozmiarem na all, ale biusonosze sa chilernie drogie, wiec poszlam na bazar i kupilam sportowy caly mieciutki na gumie i piernicze staniki do karmienia i te wszystkie wymiary.
dobrze dobrze bo nawet poszlam do sklepu heh ekspedientke prosic o pomoc hehe i wyszlo jej to samo a miska jest miedzy c a d raptem o 0,5-1cm

a gdzie przewijac - sam zobaczysz za pierwszym i drugim razem gdzi e tobie i dziecku lepiej ja preferuje wyzsze mozliwosci czyli takie gdzie nie musze sie schylac, a wszystkie rzeczy mam w kartoniku do pielegnacji wiec nawet jesli gdzie indziej mi przypadlo to szybciutko sie przenosilam... miekki przew. ma to do siebie ze jest leciutki a jak nie potrzebny to zwija si ego i z glowy lub w gosci albo w podroz super...

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Cytat:
Hej

pełnia, czy ja wiem czy w tym sklepie tak tanio? troche watpie
Ale przejde sie moze jutro do hurtowni na Mickiewicza i obadam jak sie maja ceny kocykow i przewijakow
Wlasnie chyba miekki wezme.. no zobacze jeszcze

Ty jakiegos uzywalas czy sie obeszlas bez? Bo znajoma nie ma przewijaka, przewija na lozku na ceratce

No nic tez sie klade, niedlugo tz z pracy wroci.. DOBRANOC
nie cierpie tej hurt. na mickiewicza hehe ale ty masz tam blizej nie? mam miekki i uzywalam miekkiego ok 13 mies. takze w podrozy na stolach do piwa
Stary 2010-10-13, 20:42   #1804
apoolonia
Rozeznanie

[QUOTE=pelnia1980;22653237]
Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość

hehhe w ukryciu dobre ja sie zawsze zastanwialam jak kaza czasem ubrac tshirt na porodowce i bez majtek chodzic pol tylka niby zakryje ale caly>?? no moze szczuplym dziewczetom... hehe bo ja bym byla na pol odkryta i tak bym miala siadac n apilce paradowac po sali??? szok

a do wozka czyli jako "kolderka"?
[/COLOR]

ostatnio mi się śniło że szłam do sklepu w samym swetrze i pół d...y na wierzchu haha
mój eks siedział na ławce i gwizdał haahah
może w szpitalu będzie podobnie

skóra jaka podkładka na to dziecko a potem kocyk

Cytat:
Hej, jestem nowa tutaj, ale termin porodu też mam na grudzień, a konkretniej na 20 i ma być synuś jak zdrówko u Was, bo u mnie tak sobie...szyjka mi się skraca i mam cukier podwyższony, dlatego muszę trzymać sie dietki...Pozdrawiam, wszystkie dziewczyny

masz ten sam termin co ja
już nam mało czasu zostało
u mnie dziewczynka będzie parka

----------------------------------

muszę dokupić kilka ubrań i na allegro znalazłam taką firmę
MINYMO

ładne ubranka
czy któraś coś ma tej marki? bo na zdjęciu wygląda wszystko super
ale coś mi za tanie

Edytowane przez apoolonia
Czas edycji: 2010-10-13 o 20:43
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 20:43   #1805
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość
pod jakim wzgledem zly??????
ja na allegro kupilam juz drugi raz i sa ok :/ to chyba zalezy jakie kto ma oczekiwania ...

wkurza mnie zawsze jak ktos mowi o niemowletach ale tluscioszek, grubasek, pulpecik, papusnik etc..... grrrrrrrrrrrr
to dziecko a nie tluscioszek! choinka jasna... i w sumie zastanawiam sie czy wam by bylo milo jako matkom gdyby wam mowili jaki slodki grubasek etc....?????????????????? ??????????
no na nowo narodzone dziecko gdyby tak ktos mowil to co w tym zlego rodza sie chudzinki i grubaski
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 20:57   #1806
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez melabn Pokaż wiadomość
no na nowo narodzone dziecko gdyby tak ktos mowil to co w tym zlego rodza sie chudzinki i grubaski
ajjj mialam odpisac ale juz zamknelam temat hehe

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

[QUOTE=apoolonia;22653730]
Cytat:

ostatnio mi się śniło że szłam do sklepu w samym swetrze i pół d...y na wierzchu haha
mój eks siedział na ławce i gwizdał haahah
może w szpitalu będzie podobnie

skóra jaka podkładka na to dziecko a potem kocyk

masz ten sam termin co ja
już nam mało czasu zostało
u mnie dziewczynka będzie parka

----------------------------------

MINYMO

ładne ubranka
ale coś mi za tanie
a podaj link do jednej z tych aukcji...................

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
u nas w szpitalu tez dawali 2 kromki chleba i akurat przy kolacji byla moja tesciowa i jak to zobaczyla ,to zrobila wielkie oczy i poleciala na korytarz,a tam powiedziala glosno az cala patologia slyszala:"tylko dwa kawalki??????ona jest glodna,jest w ciazy i powinna jesc za dwoje!!!",ja poczerwienialam jak burak i myslalam ze sie zapadne albo gdzies schowam,bo kazda tam wlasnie dlatego miala schowany bochenek chleba w szafce,nasze szpitale

Apoolonia o tej witaminie C tez slyszalam,dzis to zelazo zagryzlam kiwi,ma wit C a ja nie cierpie miec zaparc

Pelnia,do mnie dzis w aptece babeczka wypalila tekstem,ze jestem gruba a brzuch mam jak w 3-4 miesiacu,to mnie dopiero zatkalobo wydawalo mi sie ze cala reszte mam w miare tylko ten brzuch taki wielki..a male dzieci czesto sa pyzate na buzkach,to jest normalne i nikt przeciez nie ma na mysli ze jest otyle,no chyba ze rzeczywiscie jakis rodzic namietnie pocieche tuczy,ale tuczy celowo myslac ze takie dziecko to zdrowe dziecko..Rodzinka tzta jest taka i musze cos wymyslec by mi corki nie utuczyla babcia ani prababcia.Akurat to mnie troche martwi,bo one jedza ponad miare i mnie tez probowaly tuczyc..

Lisek fajnie sie siedzi na chodniku Tylko wkurzajace jest ze tak ciezko zrobic cokolwiek w domu,jak czlowiek taki wypruty z sil,a jutro beda chyba meble i nie wiem jak ja w nich wszystko poukladam

Pati, Irsin Artystko dzieki ten zrozumie kto przezyl ehhh

a tesiowa masz super hehehe baba z jajami jak ja to mowie
ojj moja mama tez chciala t. tuczyc slodyczami ale na szczescie udalo mi sie wygrac i je slodkosci poza owocami tylk ow so a wtedy zazwyczaj konczy si ena wafelku od babci

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Ishka serdeczne gratulacje!!
Kolejna cesarka i kolejny chłopaczek Dobrze, że wreszcie urodził się chłopczyk odpowiednich rozmiarów Tylko pozazdrościć

A mój Pascalek przybrał dziś 50g mimo zwalenia sporej kupy
Mam nadzieję, że jutro też tak ładnie przybierze.
Ma jeszcze żółtaczkę, ale tym razem ominęła go lampa
Najważniejsze, że mogę go karmić piersią, a on tyje

super super super!!! no widzisz jak pieknie
juz niedlugo hehe
waga mogla tez stac przez te zoltaczke i widocznie maleje kreatyn. skoro waga wzrasta i to pieknie! 50! super
Stary 2010-10-13, 20:59   #1807
anankee
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
Anankee a Ty pewna jesteś, ze będziesz rodziła na tysiącleciu ? umawiasz się jakoś z lekarzem ?
też Tobie życzę takiej położnej
a za kciuki za badania podziękuję jutro

ale spać to ja dziś chyba nie będę mogła a jeszcze tż właśnie na noc pojechał a ja sama z tymi wszystkimi myślami jeszcze mnie teściowa wnerwiła

Jestem pewna, do tego szpitala mam najblizej, mój lekarz tam pracuje, ale nie umawiam się z nim, bo teraz jest tak że jak lekarz akurat nie ma dyżuru to i tak nie moze przyjechać do porodu... zresztą bardziej liczę na położne, bo to one są cały czas przy porodzie a lekarz to przyjdzie ewentualnie na koniec i zszyć krocze....
moja szwagierka tam rodziła w listopadzie rok temu i nie narzekała, chwalić specjalnie też nie chwaliła, no ale trudno....
nastrajam się pozytywnie dla mnie ważne jest to, ze pierwszy okres porodu można spędzić w dowolnej pozycji, tylko skurcze parte są na łóżku ale i tak w pozycji półsiedzącej więc chyba nieźle

mój tż też wlaśnie wyszedł na noc do pracy

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-13, 21:07   #1808
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

JOANNA doczytalam super z emasz kozaczki, moja noga sie rozplaszczyla i mnie moje nieco cisna, ale mam andzieje ze si erozejda bo dluzej niz 3- min chodzic w nich juz nie moge :/

KULARKU doskonale cie rozumiem, oto wlasnie mi chodzilo, ehhh
dobrze ze chociaz niektore z was mnie zrozumialy hehe

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

no i zapomnialam napisac - masz cudny sliczniutki kolor wozeczka ten blekit - uwielbiam go!! slodki...

od dwoch dni non stop pije herbate z cytryna i na wymioty mnie zbiera - czyzby za duza dawka wit c???????????????????????

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

uciekam wiec - dobrzych snow i wypoczynku dla kazdej pa
Stary 2010-10-13, 21:19   #1809
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez VictoriaK Pokaż wiadomość
Ja mam dokładnie taki sam plan zabiegów po ciąży. Co prawda, w ciąży nic nowego mi się nie przyplątało ale przed ciążą miałam już piękną kolekcję rozstępów na tyłku i tylko czekam na czas po ciąży, co by ewentualne dodatkowe machnąć za 1 razem.

Ishka gratuluję syna.
ile taki zabieg kosztuje?Mam stare z okresu dojrzewania i z checia bym usunela.

Bylismy w szkole rodzenia i naprawde nie zaluje, ze tam chodzimy.Jakos zbliza nas to do siebie, te masaze, oddychanie, skupianie sie na wlasnym ciele. Maz rozumie przez to lepiej sama ciaze i porod, wszelkie ciazowe niedogodnosci i ma wiecej cierpliwosci dla mnie. Obcalowuje mnie i tuli, troszczy sie.Milutko poprostu

Jestem padnieta. Jutro zrobie sobie dzien spa. Krotka ciepla kapiel, olejki, rekasujaca muzyka.Nie musze nigdzie jutro wychodzic wiec to wykorzystam.

Co do opijania porodu- moj maz pewnie tego nie bedzie robil.Po pierwsze bedzie ze mna na porodowce, po drugie on do picia to raczej ostatni. Ostatnio mial wielka ochote na piwo.Kupowal je dwa tygodnie, po tygodniu w koncu wypil...polowe butelki. No chyba ze kumple to namowia, ktorzy tez maja dzieci, ale to bedzie kulturalne picie i nie do stanu utraty swiadomosci. Zreszta nigdy go upitego nie widzialam. Jak za duzo wypije,to ciezko i tak to poznac, bo nadal idzie prosto i zachowuje sie normalnie.Jedynie jest troche glosniejszy niz zwykle, glosniej sie smieje itp. No i tuli sie do mnie. Na szczescie tak reaguje,jak ja.Ja jak wypije to mam napady smiechu i ....ide spac. Nie jak moja matka, ktora dostawala tragicznego agresora

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 22:02   #1810
kotek81
Zakorzenienie

widzę, że już się cichutko zrobilo

Ja tez juz uciekam spać

Dobranoc.
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 00:19   #1811
ursull
Zakorzenienie

Ishka serdeczne gratulacje ,Tomuś śliczniutki

Która następna?

ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 01:42   #1812
Eliza86
Raczkowanie

GG do Eliza86

Ishka GRATULUJE sliczniastego bobaska Slodziutki jest

A ja spac nie moge

Juz w trojeczke Kocham...
Eliza86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 05:27   #1813
mallinka
Zadomowienie

Dzień dobry

od 5 spac nie mogę

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 06:09   #1814
rptrbj1978
Rozeznanie

hej nie mogłam spac od 1.20 brzuch mi mega stwrdniał mimo brania nospy poszłam siku a tu na dole brzuch straszny bol brzucha bałam sie dosikac do konca połozyłam sie na plecach boli i nie moge oddychac na lewym boku tez mnie boli i dzidzia sie rusza co jeszcze poteguje bol ale jakos w koncu usnełam do rana 9nie wiem o ktorej) ale miałam wrazenie ze brzuch zrobił sie gigantyczny. Jaaaaa zaczynam sie bac
ejzytka hej
u nas kurier albo 11 albo 15.
kupiłam pieluszki tetrowe kolorowe
sudocrem
podkłady poporodowe bella mama
octinosept w sprayu do noska .
z wazniejszych rzeczy przewijak mam ten guby
ciagle brak wózka poscieli do wózka
mysle o lezaczku bujaczku i karuzeli.

Edytowane przez rptrbj1978
Czas edycji: 2010-10-14 o 06:37
rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 06:35   #1815
kliwia
Zakorzenienie

pelnia ja po herbacie z cytryna mam zgage. Moze ozrestan pic z cytryna?
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 07:00   #1816
Artystka23
Dragonfly

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
ile taki zabieg kosztuje?Mam stare z okresu dojrzewania i z checia bym usunela.

Bylismy w szkole rodzenia i naprawde nie zaluje, ze tam chodzimy.Jakos zbliza nas to do siebie, te masaze, oddychanie, skupianie sie na wlasnym ciele. Maz rozumie przez to lepiej sama ciaze i porod, wszelkie ciazowe niedogodnosci i ma wiecej cierpliwosci dla mnie. Obcalowuje mnie i tuli, troszczy sie.Milutko poprostu

Jestem padnieta. Jutro zrobie sobie dzien spa. Krotka ciepla kapiel, olejki, rekasujaca muzyka.Nie musze nigdzie jutro wychodzic wiec to wykorzystam.

Co do opijania porodu- moj maz pewnie tego nie bedzie robil.Po pierwsze bedzie ze mna na porodowce, po drugie on do picia to raczej ostatni. Ostatnio mial wielka ochote na piwo.Kupowal je dwa tygodnie, po tygodniu w koncu wypil...polowe butelki. No chyba ze kumple to namowia, ktorzy tez maja dzieci, ale to bedzie kulturalne picie i nie do stanu utraty swiadomosci. Zreszta nigdy go upitego nie widzialam. Jak za duzo wypije,to ciezko i tak to poznac, bo nadal idzie prosto i zachowuje sie normalnie.Jedynie jest troche glosniejszy niz zwykle, glosniej sie smieje itp. No i tuli sie do mnie. Na szczescie tak reaguje,jak ja.Ja jak wypije to mam napady smiechu i ....ide spac. Nie jak moja matka, ktora dostawala tragicznego agresora
De,moja matka ostatnio zadzwonila do mnie do szpitala i zaczela najezdzac na tzta ze pewnie on mnie zdradza,bo slubu nie chce brac(a my pieniazkow nie mamy),ze jest nieodpowiedzialny...I miala wypite,bo ja wyczulam,byla strasznie napastliwa..z tymi zdradami to stwierdzila ze to jej domysly..
A bodajze wczoraj zadzwonila do mnie,ze musi przewiezc do gdanska moja chora na raka babcie i nie ma jak transportu..I cholera zaczela gadac,ze ona jest ze wszystkim sama,ze ciagle z babcia musi do szpitala jezdzic(no sorry,ale ona u niej mieszka i babcia jej duzo tez pomogla) i ze przeciez tez sa wnuki,a nikt nie pomysli i nikt nie pamieta.No przepraszam bardzo,jestem w 9 miesiacu ciazy,jak moglam to siedzialam tam,czesto dzwonie i niestety nie moge wyslac tzta jako kierowce,bo mamy taki samochod ktory duzo pali,a na paliwo nie mamy juz srodkow,to jest dla nas bardzo ciezki miesiac,a odleglosc duza..Zreszta nie dadza mu wolnego,bo sa zawaleni zleceniami..Najpierw mi nawrzucala,zamiast od razu powiedziec ze chce numer do mojej kuzynki z samochodem..
A tz sie na nia wkurzyl i stwierdzil ze gdyby on zrobil skok w bok to predzej ja bym zauwazyla,ze cos jest nie tak niz ona z takiej odleglosci,poza tym on mi sie wciaz melduje-gdzie jest,co robi i po kumplach nie lazi i niech ona glupot nie opowiada..zlosci sie na nia,ze ona jak jest w potrzebie to wie do kogo dzwonic,a ani razu mnie nie odwiedzila i nie przyjechala mi tez pomoc po remoncie,w ogole zero zainteresowania z jej strony..Jak ona dzisiaj do mnie znowu zadzwoni z pretensjami to chyba ja zjade,bo specjalnie wydzwanialam do praktycznie obcych mi ludzi i zalatwialam ten transport
Stary 2010-10-14, 07:11   #1817
melabn
Wtajemniczenie

melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 07:14   #1818
KarolinaB
Raczkowanie

Dzień dobry!

Artystka - śniłaś mi się dzisiaj nie pamiętam co, ale to był bardzo przyjemny sen

Weronisia - to wspaniale, że Pascalek przybiera, widocznie służy mu kontakt z Tobą i jedzenie z piersi, dobrze, że to wywalczyłaś, w końcu intuicja matki podpowiada, co jest dobre dla dziecka.

Sanderinka - jak twoje krostki? Smarowałaś czymś? Nie wiem niestety, co to może być. Może uczulenie na krem/żel/proszek/płyn? A dzisiaj masz jeszcze?

Kotek81 - kurde, nie wiedziałam, że są takie cenniki, no ale z tymi szwami to przegięcie, poszukam u siebie, bo nie wiem nawet, ale chyba teściówka by mi powiedziała.

VictoriaK - a masz jakiś konkretny zabieg na myśli? Bo ja na tyłku tez mam troche rozstępów z mlodości, z ciązy narazie nie widzę, ale cholera wie, co będzie dalej i chciałabym sie ich pozbyć.

Auto nasze zrobione - tzn akumulator jednak się wyładował ;/ oby jutro zadziałał, bo ma wizytę u gina z wynikami z wymazów, KTG i HBs, zależy mi, żeby sie dowiedzieć, czy wszystko ok.

Wczoraj TŻ zapytał mnie, kiedy zamierzam urodzić???

hehhehe zamiary zamiarami, a co Mlody zdecyduje to ja też bym chciała wiedzieć
KarolinaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 07:16   #1819
79 Marta
Wtajemniczenie

Witam noc minęła spokojnie.
Wczoraj się dowiedziałam, że PRAWDOPODOBNIE mogą być chrzestni tej samej płci ( wsio zależy od interpretacji księdza, ale w tej parafii zdarza się). Fajnie by było, bo my oboje mamy po siostrze jeszcze się nie cieszę na zapas, bo jak braliśmy ślub( ale gdzie indziej) i świadkami były właśnie one to proboszcz mówił, że na ślubie tak, ale chrzest nie. Jak sie mała urodzi to podejdę tu do kancelarii dopytać.
Artystka współczuje- ja mam mamę ok, ale ojciec ...

Edytowane przez 79 Marta
Czas edycji: 2010-10-14 o 07:17
79 Marta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 07:23   #1820
kularek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
Jestem pewna, do tego szpitala mam najblizej, mój lekarz tam pracuje, ale nie umawiam się z nim, bo teraz jest tak że jak lekarz akurat nie ma dyżuru to i tak nie moze przyjechać do porodu... zresztą bardziej liczę na położne, bo to one są cały czas przy porodzie a lekarz to przyjdzie ewentualnie na koniec i zszyć krocze....
moja szwagierka tam rodziła w listopadzie rok temu i nie narzekała, chwalić specjalnie też nie chwaliła, no ale trudno....
nastrajam się pozytywnie dla mnie ważne jest to, ze pierwszy okres porodu można spędzić w dowolnej pozycji, tylko skurcze parte są na łóżku ale i tak w pozycji półsiedzącej więc chyba nieźle

mój tż też wlaśnie wyszedł na noc do pracy
też chcę tam rodzić ale znajoma mi opowiadała, że jakaś tam jej koleżanka też chodziła do lekarza z tego szpitala nawet prywatnie i jak zaczeła rodzić to do szpitala a tam pełny oddział i ją odesłali i urodziła na Mickiewicza. Rozmawiałam o tym z położną i mówiła, że jest takie prawdopodobieństwo chyba, że już skurcze są za duże albo rozwarcie duże to wtedy można zostać - ale ja chcę rodzić w tym szpitalu bo już się nastawiłam i nie chcę gdzie indziej
wiem, że teraz zmienili to i jest ten lekarz, który akurat na dyżurze - choć i to można obejść tylko potrzeba trochę zachodu

Cytat:
KULARKU doskonale cie rozumiem, oto wlasnie mi chodzilo, ehhh
dobrze ze chociaz niektore z was mnie zrozumialy hehe
no i zapomnialam napisac - masz cudny sliczniutki kolor wozeczka ten blekit - uwielbiam go!! slodki...
od dwoch dni non stop pije herbate z cytryna i na wymioty mnie zbiera - czyzby za duza dawka wit c???????????????????????
dziękuję za wózeczek a herbaty z cytryną też od jakiegoś czasu nie mogę jest mi nie dobrze i mam mega zgagę
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 07:26   #1821
kretencja
Zakorzenienie

De, mam takie same odczucia po SR Zbliża nas to, nastraja czule, widzę, że mąż się interesuje, jak to wszystko przebiega. Od kiedy w zeszłym tygodniu mężowie słuchali bicia serduszka, przykłada prawie codziennie ucho do brzucha, gada do niego Wczesniej bardzo rzadko to robił...

Dziś do nas być może teściu przyjedzie, pomóc z częścią rzeczy remontowych (listwy będzie przykręcał czy coś). Jest z innego miasta, więc pewnie zanocuje. Trzeba kupić duuużo żarcia, bo teściu się objada jak mało kto (nikt by nie uwierzył, że to ojciec mojego męża, który jest chudy jak wykałaczka )

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 07:31   #1822
kularek
Zadomowienie

zapomniałam się przywitać
dzień dobry

czy Wy też macie taką dziwną grubą czcionkę ? bo nagle mi się sama zmieniła i nie potrafię zrobić poprzedniej

dziewczyny gdzie będą spać wasze maleństwa ? w łóżeczkach ?
bo wczoraj miałam długi wykład od mojej kochanej teściowej, że w łóżeczku to absolutnie nie nie nie !!! bo zima będzie i zmarznie dziecko i koniecznie musimy kupić kołyskę -tłumaczę jej, że chyba nie kupimy bo kosztuje ponad 300 zł i starczy na pół roku i wolimy monitor oddechu-chyba nie wie co to jest ale już jej nie tłumaczyłam tego -a ona dalej swoje (a na te 300 zł powiedziała, że to przecież żadne pieniądze! a dla nas to dużo ale ona nie ma o tym pojęcia)
a najbardziej to jej chodzi o to, że jej starszy synuś miał taką kołyskę a że on robi wszystko najlepiej na świecie to młodszy (czyli mój tż) ma robić tak samo - wszystko inne jest źle
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 07:41   #1823
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
dzień dobry

czy Wy też macie taką dziwną grubą czcionkę ? bo nagle mi się sama zmieniła i nie potrafię zrobić poprzedniej

bo wczoraj miałam długi wykład od mojej kochanej teściowej, że w łóżeczku to absolutnie nie nie nie !!! bo zima będzie i zmarznie dziecko i koniecznie musimy kupić kołyskę -tłumaczę jej, że chyba nie kupimy bo kosztuje ponad 300 zł i starczy na pół roku i wolimy monitor oddechu-chyba nie wie co to jest ale już jej nie tłumaczyłam tego -a ona dalej swoje (a na te 300 zł powiedziała, że to przecież żadne pieniądze! a dla nas to dużo ale ona nie ma o tym pojęcia)
a najbardziej to jej chodzi o to, że jej starszy synuś miał taką kołyskę a że on robi wszystko najlepiej na świecie to młodszy (czyli mój tż) ma robić tak samo - wszystko inne jest źle

DYIEN DOBRY

w skrocie ty tam sluchaj tesciowej to na dobre nie wyjdziesz hehe tak polzartem
moj ebedzie spalo w kolysce ALE takiej jak lozeczko szczebelkowej - poprostu krotszej niz wasze lozeczka...
Tosiek byl ur. w marcu i spal od poczatku w lozeczku szczebelkowym - w domu nie ma temp z dworu chyba tylko jedna z nas bedzie miec kolyske obudowana cala i to z przyczyn mieszkania w domku i potrzeby posiadania do znoszenia dz. na dol
poza tym dz. ubierasz, owijasz w razie potrzeby, przykrywasz - jeszcze sie moze zdarzyc z ebedzie mu/jej za cieplo

DZIEWCZYNY od rana jak tylko wstalam wymiotowalam z kaszlu, dusi mnie i dusi, leki powinnam juz wziac a jak je biore w okolice ust od razu lece do wc sam zapach mnie odraza!! a musze je brac bo si ezadusze tak chyrlam - z malym zaraz do lekarza smigam ehhhh ciezko :/ a w nocy ani razu nie wstawalam i wstalam z t. dopiero po 8 no ale ogladalam do polnocy film o grypie h5...

a jak wasze nocki?

cytryny z pewnoscia juz nie rusze :/ chcialam naturalnie sie wzmacniac a jak widac Grzes tego nei toleruje...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-14, 07:44   #1824
anankee
Rozeznanie

Cytat:
ach te teściowe.... moja na szczęście jest ok, ale to pewnie dlatego, że z nią nie mieszkamy jej córka ma rocznego bobasa więc skupia się na nim, czasem się mądruje, ale nigdy nie przesadza....

moje dzidzi będzie spało w łóżeczku, co więcej w swoim pokoiku. A niby dlaczego miałoby zmarznąć? przecież będzie przykryte kołderką, kaloryfer będzie trochę podkręcony, ja mam zamiar utrzymywać w pokoiku temperaturę 20-21 stopni - myślę że wystarczy.

ja mam dziś wizytę u gina, ale pewnie nic konkretnego, samolot i pewnie dostanę skierowanie na mocz i morfo. no i wypisze mi zwolnienie bo mi się dzisiaj kończy

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 07:45   #1825
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

A I JESZCZE JEDNO

TU JEST SUPER GRZECHOTECZKA DLA DZIECKA - NAJLEPSZA POD SLONCEM - czyli przezroczysta, wydajaca dzwiek przy poruszaniu i dz. widzi co sie rusza, kolorowe kulii w srodku co wspomaga rozw. percepcji wzrokowej, super do trzymanaia w rece (nam sie po stalym uzytkowaniu rozwalila rozkleila po ok 10 mies.) polecam w 100%
p.s. w sklepach bardzo podobna cena jak trafici, sa tez zawijane, ale malenstwu najprosciej trzymac prosta (z doswiadczenia pisze)

http://allegro.pl/show_item.php?item=1273074292

no to uciekam do lekarza - spoznie sie :/ ehh
Stary 2010-10-14, 07:49   #1826
kretencja
Zakorzenienie

Mój synek też będzie spał w łóżeczku szczebelkowym, takim zwykłym. Chciałabym z jednej strony, żeby spał od razu u siebie, ale mamy kota i nie chcę, żeby on do małego wchodził. Więc musiałby być w tym swoim pokoju zamknięty sam, a na to to już się nie odważę Więc jakieś pierwsze pół roku łóżeczko będzie przy naszym łóżku (albo - jak się okaże, że jest za mało miejsca w sypialni na wszystko, to my się przeniesiemy ze spaniem do pokoju dziecięcego )

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 07:52   #1827
rptrbj1978
Rozeznanie

nastawiam sie na łozeczko ale z racji ze to 1 dziecko to nie wiem jak to sie skonczy

rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 07:53   #1828
KarolinaB
Raczkowanie

Cytat:
Młodego planuje kłaść od razu do łóżeczka, żadnych kołysek, bo nas też nie stać na wydatek rzędu 300 zł a za pół roku kłaść i tak do łóżeczka, wydaje mi się, że dziecko nie zmarznie, przecież będzie przykryte i ubrane. Echhh teściowe i ich złote rady wysłuchac można, a czy chcesz skorzystać? Zależy od Ciebie, ja bym nie kupowała, możecie własnie zainwestować w monitor oddechu, na pewno spokojniejsza dzięki temu będziesz. Moim zdaniem dużo bardziej praktyczny zakup.

Pełnia... ale masz jazdy z tymi wymiotami, co za wybredne dziecko tam u Ciebie siedzi, frnacuski piesek :P hehehhe

Smigam na sniadanie... do potem :papapa:
KarolinaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 08:04   #1829
kliwia
Zakorzenienie

kularek a co ma lozeczko do marznieca to my tez do kolysek marszem bo marzniemy! Nie widze zwiazku
łożeczko szczebelkowe z ochraniaczem na szczebelki na polowie lozeczka, lozeczko od sciany bedzie stalo.
Do tego ciagle powiatarzaja wszedzie, wietrzyc wietrzyc i wietrzyc, pomieszczenia gdzie mieszka dziecko, lepiej zeby dziecko ciut mialo chlodno niz przegrzane.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 08:09   #1830
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
[-----------------------------

MINYMO

ładne ubranka
ale coś mi za tanie
nie mogę znaleźć tego sprzedawcy ale masz sny apolonia super że ta skóra owcza przyszła w końcu

Cytat:
dzień dobry

czy Wy też macie taką dziwną grubą czcionkę ? bo nagle mi się sama zmieniła i nie potrafię zrobić poprzedniej dziewczyny gdzie będą spać wasze maleństwa ? w łóżeczkach ?
ach te teściowe zawsze wiedzą lepiej moja malutka będzie spać w łóżeczku

Cytat:
DYIEN DOBRY

DZIEWCZYNY od rana jak tylko wstalam wymiotowalam z kaszlu, dusi mnie i dusi, leki powinnam juz wziac a jak je biore w okolice ust od razu lece do wc sam zapach mnie odraza!! a musze je brac bo si ezadusze tak chyrlam - z malym zaraz do lekarza smigam ehhhh ciezko :/ a w nocy ani razu nie wstawalam i wstalam z t. dopiero po 8 no ale ogladalam do polnocy film o grypie h5...

a jak wasze nocki?

cytryny z pewnoscia juz nie rusze :/ chcialam naturalnie sie wzmacniac a jak widac Grzes tego nei toleruje...
pelnia co Ty tak chorujesz w tyłek powinnaś dostać !! dbaj tam o siebie noooooo

Cytat:
hej super, kolejny chłopczyk na wątku

Cytat:
Co sadzicie o takim kocyku? Ma ktoras z Was?
http://allegro.pl/kocyk-niemowlecy-7...268291966.html

Czy lepiej kupic normalnie duzy?
ale wydaje się fajny co o nim sądzicie

dzień dobryy Paniom
ale mi się spało :ziewa: tylko tżta budzik mnie obudził nad ranem
idę dzisiaj na wizytę do GINA ! Proszę o kciukaski :roll eyes:

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Anecka ten kocyk jest tak fajny ze jakbym miała wybierać to nawet nie wiem który kolor

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości