Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień2010,cz6 - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-13, 19:00   #1771
79 Marta
Wtajemniczenie

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
Ma umowę z NFZ i poród i pobyt na oddziale jest bezpłatny ale to co napisałam jest przez nich traktowane jako "usługi dobrowolne - świadczone wyłącznie na życzenie pacjenta"
Nosz kurna w szoku jestem - przy pierwszym porodzie miałam ktg chyba ze 3 razy robione - czyli teraz bym musiała za to 45zł zapłacić
to szwy masz se sama ściągnąć, skoro dobrowolne?
Stary 2010-10-13, 19:03   #1772
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin
Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
iskha, ale tluscioszek
tluscioszek?
ciekawe jaka moja bedzie

kluseczka

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość
pod jakim wzgledem zly??????
ja na allegro kupilam juz drugi raz i sa ok :/ to chyba zalezy jakie kto ma oczekiwania ...

wkurza mnie zawsze jak ktos mowi o niemowletach ale tluscioszek, grubasek, pulpecik, papusnik etc..... grrrrrrrrrrrr
to dziecko a nie tluscioszek! choinka jasna... i w sumie zastanawiam sie czy wam by bylo milo jako matkom gdyby wam mowili jaki slodki grubasek etc....?????????????????? ??????????
ja jak bylam starsza, do chudych nie nalezalam i bylo mi bardzo przykro jak ktos z rodziny np powiedzial , ze dobrze wygladam...
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 19:11   #1773
rptrbj1978
Rozeznanie

Cytat:
Ma umowę z NFZ i poród i pobyt na oddziale jest bezpłatny ale to co napisałam jest przez nich traktowane jako "usługi dobrowolne - świadczone wyłącznie na życzenie pacjenta"
Nosz kurna w szoku jestem - przy pierwszym porodzie miałam ktg chyba ze 3 razy robione - czyli teraz bym musiała za to 45zł zapłacić
a jaki masz szpital na Kościuszki? czy inny

rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 19:11   #1774
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
Na to wygląda
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 19:11   #1775
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
może być prywatny, ale sprawdź ,czy nie ma umowy z NFZ. Ja w takim będę rodzić- prywatny, ale poród i opiekę masz za darmo, z NFZ. tylko zeby tam rodzić tzreba chodzić do lekarza, który tam pracuje ( wizyty prywatne)

kurier przywiózł butelki do laktatora

A skad ty jestes? nie wiem czy dobrze kojarze ale ze slaska? i czyzbys mowila o szpitalu na Łubinowej w Piotrowicach ?
buziaczekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 19:12   #1776
kliwia
Zakorzenienie

irsin moja na pewno bedzie kluska! widzialam rączkę na 3D tlusciutka hihihi
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 19:12   #1777
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rptrbj1978 Pokaż wiadomość
a jaki masz szpital na Kościuszki? czy inny
Ja nie jestem z Kielc tylko z Jędrzejowa.
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-13, 19:14   #1778
79 Marta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez buziaczekk Pokaż wiadomość
A skad ty jestes? nie wiem czy dobrze kojarze ale ze slaska? i czyzbys mowila o szpitalu na Łubinowej w Piotrowicach ?
tak
Stary 2010-10-13, 19:15   #1779
rptrbj1978
Rozeznanie

aa to inny szpital

rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 19:36   #1780
M25
Zadomowienie

Padam.

Byłam dziś sama na zakupach i wysprzątałam pół mieszkania.
Drugie pół posprzątam jutro, bo już nie mam siły.
Stary 2010-10-13, 19:43   #1781
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Moze od razu same sie bedziemy zszywać, a co tam.. igała, nitka i lusterko poproszę!

W ogole mała sie dzis tak u mnie rusza w domku, że juz mnie wnetrznosci bolą i musze wyprostowana mega lezec bo mam wrazenie ze ją gniote :/

Dziewczyny z WROcka (?) polecicie jakiegos lekarza na NFZ, do ktorego szybko sie mozna dostac?

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-13, 19:49   #1782
M25
Zadomowienie

Cytat:
wiec zakup udany
tak wlasnie myslalam a mi chodzilo o kwestie uklozenia tego dluugiego weza jak piersia sie bedzie karmic hehe
Na SR położna nas uczyła jak się tym owijać i przystawiać dziecko. Naprawdę jest to bardzo wygodne, a dla mnie to ważne bo ja nie mam już w domu fotela. Na dużym łóżku mogę karmić w nocy, ale w dzień to na pewno będę używała kojca.

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
Mam wiadomości od Ishki :

Przedstawiam Wam ciotki wizażowe Juniora

i sms nr 2:

Dzięki dzięki za miłe słowa teraz przez tą ranę i obkurczająca się macicę nie czuję tego spojenia ale myślę że już z nim lepiej. Dziś juz trzeba było się poruszać i był prysznic ale ciężko było
Ojeju jaki słodziak
Stary 2010-10-13, 19:52   #1783
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

Cytat:
Napisane przez sereniti Pokaż wiadomość
od rana łażę i sprzątam byleby tylko zając myśli przed jutrzejszym usg - na złość dziś w nocy śniło mi się że lekarz stwierdził że mała ma wodogłowie i jakieś inne straszne powikłania ehh...
Ze snami jest tak, że za zwyczaj sprawdzają się... ale odwrotnie. Na pewno wszystko będzie dobrze. Ja też mam jutro usg i już się cieszę.

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
Mam wiadomości od Ishki :

Przedstawiam Wam ciotki wizażowe Juniora

i sms nr 2:

Dzięki dzięki za miłe słowa teraz przez tą ranę i obkurczająca się macicę nie czuję tego spojenia ale myślę że już z nim lepiej. Dziś juz trzeba było się poruszać i był prysznic ale ciężko było
Jejku, jaki śmieszny. Cuuuudo.

Cytat:
pod jakim wzgledem zly??????
ja na allegro kupilam juz drugi raz i sa ok :/ to chyba zalezy jakie kto ma oczekiwania ...

wkurza mnie zawsze jak ktos mowi o niemowletach ale tluscioszek, grubasek, pulpecik, papusnik etc..... grrrrrrrrrrrr
to dziecko a nie tluscioszek! choinka jasna... i w sumie zastanawiam sie czy wam by bylo milo jako matkom gdyby wam mowili jaki slodki grubasek etc....?????????????????? ??????????
Pelnia, bardzo wiele kobiet nie kupuje staników przez internet, bo tak naprawdę stanik powinno się przymierzyć. Bluzkę czy spodnie możesz nosić za duże / za małe, ale stanik powinien być odpowiednio dopasowany. Poza tym nie każda kobieta jest wymiarowa a i rozmiarówka jest różna.
Je też jestem wyczulona na tym punkcie i po stokroć wolę biustonosze kupować w sklepach stacjonarnych, chociaż mam (a raczej miałam przed ciążą) 75A to w każdym sklepie ten rozmiar inaczej leżał a czasami okazywało się, że muszę wziąć zupełnie inny bo inna rozmiarówka.
Pierwszy raz kupiłąm staniki przez internet jak już byłam w ciąży licząc na ich rozciągliwość w razie niedopasowania.

A co do nazywania dzieci... Każdy to odbiera inaczej. Ja ostatnio nazwałam córeczkę mojej znajomej "pulpecją", bo faktycznie pięknie przybrała na wadze. I naprawdę nie chciałam powiedzieć nic złego. Wręcz przeciwnie - chciałam znajomą uspokoić, bo mała urodziła się naprawdę chuda. Ja myślę, że to zależy od intencji.

Dobra, idę spać. Resztę nadrobię jutro. Dobranoc.
Joanna131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 19:57   #1784
apoolonia
Rozeznanie

Cytat:
jest i bedzie cudna!
Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Apoolonia, pewnie że będzie cudna.
Jak wszystkie nasze dzieci
Mniejsze, większe, chudsze, grubsze, łyse jak kula bilardowa i kudłate
Wszystkie będą śliczne
Dzieki

[QUOTE=kotek81;22647173]wątpię aby ci pozwolili chodzić w majtkach
a wody jak ci polecą na podłogę (ja zalałam całą porodówkę ) to i tak będzie widać jaki kolor

[COLOR="Silver"]

właśnie się zastanawiam czy pozwolą

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
Moje cyce nie współpracują i nadal noszę staniki w rozmiarze 75b ( ale bez poduszeczek) kupiłam natomiast 2 bezszwowe:czarny i biały 75c.

moje tak samo haahah
a juz miałam nadzieję
Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
apolonia jak zalejesz korytarz wodami, to tam sa panie salowe ktore chodza z mopem i zmywaja
wiem że jak polecą wszystkie to nawet bielizna i wkładka nie pomoże ale
wiem że w niektórych wypadkach to się sączy
i nie chcę co chwila zmieniać koszuli bo znów coś poleciało...

-------------

w końcu dostałam owczą skórę
piękna puchata i milusia
Łucja będzie super wyglądać na niej zimą

już myślałam że się nie doczekam

czy u Was kurierzy też tak późno przychodzą? myślałam że pracują do 18stej
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 20:10   #1785
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

[QUOTE=apoolonia;22652578]Dzieki

Cytat:
wątpię aby ci pozwolili chodzić w majtkach
a wody jak ci polecą na podłogę (ja zalałam całą porodówkę ) to i tak będzie widać jaki kolor

[COLOR="Silver"]

właśnie się zastanawiam czy pozwolą

moje tak samo haahah
a juz miałam nadzieję

wiem że jak polecą wszystkie to nawet bielizna i wkładka nie pomoże ale
wiem że w niektórych wypadkach to się sączy
i nie chcę co chwila zmieniać koszuli bo znów coś poleciało...

-------------

w końcu dostałam owczą skórę
piękna puchata i milusia
Łucja będzie super wyglądać na niej zimą

już myślałam że się nie doczekam

czy u Was kurierzy też tak późno przychodzą? myślałam że pracują do 18stej
tak powinno byc ze do 18!
mi juz 2 raz przyszedl 20-20 teraz
i ok 21 dwa tygodnie temu z firmy siodemka
ale dzis juz mu zwrocilam uwage, bo poprzenio maz nie odwazyl sie...
a mnie to nie obchodzi ze sie nie wyrabia, budzi mi dziecko o tej porze i to dla mnie wazniejsze ...

super ze Łucja bedzie miec takiego puszka a to cos uczula??

u nas kaza wszystko zdjac poza koszula, ale jak sie ma poczatkowo skurcvze i sie cwiczy to majtki kaza zalozyc...
pelnia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 20:11   #1786
kretencja
Zakorzenienie

Ciekawe, do mnie nigdy kurier nie przyszedł później niż koło 16, a zwykle to bliżej południa nawet

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 20:13   #1787
Anecka
Zakorzenienie

Co sadzicie o takim kocyku? Ma ktoras z Was?
http://allegro.pl/kocyk-niemowlecy-7...268291966.html

Czy lepiej kupic normalnie duzy?

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-10-13, 20:16   #1788
apoolonia
Rozeznanie

[QUOTE=pelnia1980;22652936]
Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
Dzieki

tak powinno byc ze do 18!
mi juz 2 raz przyszedl 20-20 teraz
i ok 21 dwa tygodnie temu z firmy siodemka
ale dzis juz mu zwrocilam uwage, bo poprzenio maz nie odwazyl sie...
a mnie to nie obchodzi ze sie nie wyrabia, budzi mi dziecko o tej porze i to dla mnie wazniejsze ...

super ze Łucja bedzie miec takiego puszka a to cos uczula??

u nas kaza wszystko zdjac poza koszula, ale jak sie ma poczatkowo skurcvze i sie cwiczy to majtki kaza zalozyc...

juz tyle razy zamawiałam coś
ale dopiero teraz się zdarzyło że przychodzą grubo po 18stej
puszek będzie używany tylko w wózku a pod głową trzeba położyć flanelkę
więc nie ma styczności ze skórą
ale jeśli będize mieć uczulenie (liczę się z tym) to i tak mi się przyda
więc dużej straty nie ma

ubiorę majtki w ukryciu

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Co sadzicie o takim kocyku? Ma ktoras z Was?
http://allegro.pl/kocyk-niemowlecy-7...268291966.html

Czy lepiej kupic normalnie duzy?
super!
chyba skuszę się na biały

nie mam jeszcze takiego małego do wózka
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 20:17   #1789
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez Joanna131 Pokaż wiadomość
Ze snami jest tak, że za zwyczaj sprawdzają się... ale odwrotnie. Na pewno wszystko będzie dobrze. Ja też mam jutro usg i już się cieszę.

Jejku, jaki śmieszny. Cuuuudo.

Pelnia, bardzo wiele kobiet nie kupuje staników przez internet, bo tak naprawdę stanik powinno się przymierzyć. Bluzkę czy spodnie możesz nosić za duże / za małe, ale stanik powinien być odpowiednio dopasowany. Poza tym nie każda kobieta jest wymiarowa a i rozmiarówka jest różna.
Je też jestem wyczulona na tym punkcie i po stokroć wolę biustonosze kupować w sklepach stacjonarnych, chociaż mam (a raczej miałam przed ciążą) 75A to w każdym sklepie ten rozmiar inaczej leżał a czasami okazywało się, że muszę wziąć zupełnie inny bo inna rozmiarówka.
Pierwszy raz kupiłąm staniki przez internet jak już byłam w ciąży licząc na ich rozciągliwość w razie niedopasowania.

A co do nazywania dzieci... Każdy to odbiera inaczej. Ja ostatnio nazwałam córeczkę mojej znajomej "pulpecją", bo faktycznie pięknie przybrała na wadze. I naprawdę nie chciałam powiedzieć nic złego. Wręcz przeciwnie - chciałam znajomą uspokoić, bo mała urodziła się naprawdę chuda. Ja myślę, że to zależy od intencji.

Dobra, idę spać. Resztę nadrobię jutro. Dobranoc.
Joanna a jak zakupy?
staniki - ja zawsze dokladnie sie wymierzam i pisze do sprzedawcy meile o dokladnych wymiarach, czesto mi doradzaja lub proponuja cos innego...
moj rozmiar ciezko jest obecnie dostac w sklepie a jak juz jest to 2 szt i cena niezbyt przestepna, a ja przynajmniej 4 szt potrzebuje... na allegro za 4 mialabym 1-en, osobiscie nie zdarzylo mi sie by stanik byl nie odpowiedni, ale jakby nie byl to bym odeslala i za duzej straty tez by nie bylo, mimo ze placilabym za przesylke... no i ja nie szukam usztywniaczy tylko bawelne na okres ciazy bez fiszbin a tu jest duzy wybor na allegro 9choc zalezy tez jaki rozmiar, czym wieksze piersi tym mniej mozliwosci) teraz nosze 95c/d (na skraju) z 80c tak mi poszlo... i na prawde ciezko jest w sklepie znalezc...

a ty trafilas na odpowiedni przez allegro??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-13, 20:17   #1790
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
tak
Tak sie wlasnie domyslilam po opisie bo tez tam bede rodzic wiec zdaj mi potem na PW relacje z porodu i pobytu bo widzac po TP to bedziesz tam raczej predzej niz ja.....a lekarza jakiego masz ?
Stary 2010-10-13, 20:22   #1791
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

[QUOTE=apoolonia;22653049]
Cytat:

juz tyle razy zamawiałam coś
ale dopiero teraz się zdarzyło że przychodzą grubo po 18stej
puszek będzie używany tylko w wózku a pod głową trzeba położyć flanelkę
więc nie ma styczności ze skórą
ale jeśli będize mieć uczulenie (liczę się z tym) to i tak mi się przyda
więc dużej straty nie ma

ubiorę majtki w ukryciu

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

super!
chyba skuszę się na biały

nie mam jeszcze takiego małego do wózka
hehhe w ukryciu dobre ja sie zawsze zastanwialam jak kaza czasem ubrac tshirt na porodowce i bez majtek chodzic pol tylka niby zakryje ale caly>?? no moze szczuplym dziewczetom... hehe bo ja bym byla na pol odkryta i tak bym miala siadac n apilce paradowac po sali??? szok

a do wozka czyli jako "kolderka"?

ANECKA sliczny jest ten kocyk - na pewno ci sie przyda jak nie w zimie a z pewnoscia tak, chocby w domu czasem, to na wyjscie takze i w dni miedzy zima a wiosna gdybym nie miala swoich po T. tez bym zakupila slodkie aplikacje

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Cytat:
Tak sie wlasnie domyslilam po opisie bo tez tam bede rodzic wiec zdaj mi potem na PW relacje z porodu i pobytu bo widzac po TP to bedziesz tam raczej predzej niz ja.....a lekarza jakiego masz ?
Stary 2010-10-13, 20:22   #1792
Anecka
Zakorzenienie

Czy ktoras z Was ma miekki przewijak? http://allegro.pl/miekki-przewijak-m...260160731.html

Bo on jest w cenie 30zl a jeszcze znalazlam chyba twardy za 21zl http://allegro.pl/new-przewijak-na-k...260501737.html ?

Ktory lepszy? tzn nie wiem czy kupic ttwardy bo on ma 70cm wiec na komode sie nie zmiesci jak ją mam 45cm..

no a tak myslalam, ze jednak przewijanie = zalozenie pieluchy, podcieranie i inne takie wiec nie bede caly czas na lozko nosic wszystkich rzeczy i nie wiem gdzie mam przewijac

pelnia, "]
Cytat:
teraz nosze 95c/d (na skraju) z 80c tak mi poszlo... i na prawde ciezko jest w sklepie znalezc..."
To w zasadzie tylko obwod Ci sie zwiekszyl? Nie kumam o 15cm to SPORO a miska ta sama ? Napewni dobrze sobie obliczasz wymiary stanika?

Ja przed mialam 70D teraz mam 75F i nie ma problem uz rozmiarem na all, ale biusonosze sa chilernie drogie, wiec poszlam na bazar i kupilam sportowy caly mieciutki na gumie i piernicze staniki do karmienia i te wszystkie wymiary.

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012

Edytowane przez Anecka
Czas edycji: 2010-10-13 o 20:28
Stary 2010-10-13, 20:22   #1793
79 Marta
Wtajemniczenie

Cytat:
dr Słonicz. A Ty do kogo chodzisz?
Stary 2010-10-13, 20:23   #1794
kularek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
Ishka śliczny syneczek!

kularek, dziękuję za listę, w sumie jest identyczna jak ta, którą znalazłam na stronie szkoły rodzenia. Fajnie że trafiłaś na miłą położną, może podczas porodu też się taka trafi czego tobie i sobie życzę
wózek śliczny, tako jumper x, mój faworyt, też taki chciałam, ale znalazłam bardzo podobny wózeczek 3w1 za 800 zł. a za tako ile dałaś? 1200zł?
trzymam za jutrzejsze wyniki.
ten nasz kosztował 1000 bo był w promocji akurat i były jeszcze dwa -jeden zielony taki jasny z jakimiś wzorami i drugi cały czerwony który kosztował 950 zł - fajny był ale Tż się nie podobał całkiem
Anankee a Ty pewna jesteś, ze będziesz rodziła na tysiącleciu ? umawiasz się jakoś z lekarzem ?
też Tobie życzę takiej położnej
a za kciuki za badania podziękuję jutro

ale spać to ja dziś chyba nie będę mogła a jeszcze tż właśnie na noc pojechał a ja sama z tymi wszystkimi myślami jeszcze mnie teściowa wnerwiła
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 20:23   #1795
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
dr Słonicz. A Ty do kogo chodzisz?

Do Kozy
Stary 2010-10-13, 20:24   #1796
79 Marta
Wtajemniczenie

Cytat:
Do Kozy
czyli rozkładamy się na tym samym fotelu bo oni mają wspólny gabinet prywatny
Stary 2010-10-13, 20:24   #1797
ejzytka
Przyczajenie

Hej, jestem nowa tutaj, ale termin porodu też mam na grudzień, a konkretniej na 20 i ma być synuś jak zdrówko u Was, bo u mnie tak sobie...szyjka mi się skraca i mam cukier podwyższony, dlatego muszę trzymać sie dietki...Pozdrawiam, wszystkie dziewczyny
ejzytka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 20:25   #1798
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Ciekawe, do mnie nigdy kurier nie przyszedł później niż koło 16, a zwykle to bliżej południa nawet
a no jak widzisz "wianki" sie zdarzaja...
ja dzis spytalam od kogo to zalezy ze nasze osiedle ostatnie a on mowi ze od niego i ze ma za duzo do rozwozenia stad ten poslizg...
poprosilam go by pamietal i przekazal kolegom ze po 19 juz nie bedziemy wpuszczac bo domofon wylaczamy, zdziwil mnie nawet mowi acha o kurcze ok hehe zartownis

w kazdym badz razie poprawil mi humor bo przynajmniej kombinezon drugi dla T. przyszedl lepszy niz moje bluzki
Stary 2010-10-13, 20:25   #1799
79 Marta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ejzytka Pokaż wiadomość
Hej, jestem nowa tutaj, ale termin porodu też mam na grudzień, a konkretniej na 20 i ma być synuś jak zdrówko u Was, bo u mnie tak sobie...szyjka mi się skraca i mam cukier podwyższony, dlatego muszę trzymać sie dietki...Pozdrawiam, wszystkie dziewczyny
Witamy
Stary 2010-10-13, 20:29   #1800
VictoriaK
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Mam pytanko do mamusiek grudniowych: Czy odczuwacie jakieś bóle brzucha, podbrzusza i takie kłucie tam na dole??? Bo znowu sie martwie czy to normalne...
Zdaje się, że normalne, bo jak tak miałam w zeszłym tyg. Miałam tego samego dnia wizytę i gina i jej o tym powiedziała. Uznała, że to nic groźnego, dziecko nisko się rozmościło i napiera na miednicę. Nie ma powodu do niepokoju

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
nic mi nie mów o rozstępach ani jeden nie wyszedł po 6 miesiacach ciąży, a tu weszłam w 7 miesiąc i na dole brzucha i na boczkach pojawiły się rozstępy nie są duże, no ale są i ich liczba wzrasta a smaruje się 2 razy dziennie kremami na rozstępy, do tego oliwką też się smaruję i nic już meżowi zapowiedziałam, że po porodzie jak tylko będę mogła to pójdę na jakiś zabieg, który choć trochę pomoże mi z tymi rozstępami
Ja mam dokładnie taki sam plan zabiegów po ciąży. Co prawda, w ciąży nic nowego mi się nie przyplątało ale przed ciążą miałam już piękną kolekcję rozstępów na tyłku i tylko czekam na czas po ciąży, co by ewentualne dodatkowe machnąć za 1 razem.

Ishka gratuluję syna.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości