Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień2010,cz6 - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-15, 11:02   #2191
malgosiak25
Raczkowanie

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

Kularek ja go kupowałam w Świecie Dziecka w sklepie, ale sądze, że jak poszukasz na allegro to na pewno gdzieś się znajdą takie

Mam dylemat obiadowy:/ co zrobić:
1.naleśniki z powidłami i koglem truskawkowym
2. racuchy z jabłkami
malgosiak25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 11:03   #2192
Weronisia
Zakorzenienie

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
Dziewczynki napisałam kilka wiadomości na priv do dziewczyn nieodzywających się z początku listy i martwię się o Monana27 (wizażanka z Dubaju ) bo od 22.08 nie logowała się na wizażu
Mallinka ja jestem w stalym kontakcie z jedna nie odzywajaca sie To Wiolkaslonko Sporo czasu byla w szpitalu i teraz tez jest i czeka na porod jak na zbawienie.

Pascal osiagnal dzis wage urodzeniowa, a nawet przekroczyl o 20g, bo przybral dzis 45g
W ten sposob osiagnal wage 2470g. urusl 3 cm. A wiec spelnil warunek, jaki postawil mu lekarz, ze musi wrocic do wagi urodzeniowej.
A lekarza widzialam jak przegladal dokumentacje, ale do mnie nie przyszedl, wiec raczej nie planowal nas wypuscic ciekawe czego tym razem sie uczepi....

Bylam z malym na tescie sluchu, a wracajac spotkalam lekarza.
Powiedzial, ze wszystko ladnie , pieknie, ale... maly musi lepiej trzymac temperature. No wiedzialam, ze czegos sie uczepi.
Maly ma dobra temperature. Jednak jego lozeczko jest podgrzewane i codziennie obnizaja mu o 1 stopien. Teraz ma 31 stopni, ciekawe do ilu musi zejsc...
No i jeszcze ta zoltaczka sie trzyma. Kolejny raz mial pobierana krew, wynik bedzie po poludniu, mam nadzieje, ze nizszy niz wczoraj.

W kazdym badz razie lekarz powiedzial, ze przekaze wszystko lekarzowi, ktory przyjdzie tu na weekend i mozliwe, ze w niedziele bedziemy juz w domku
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 11:05   #2193
mimiskierka
Raczkowanie

Helllooooooo

mam wrażenie że dziś sobota...

Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość
Wczoraj znowu takie ruchy czułam przez jakieś 10 min rytmiczne w to samo miejsce i z taką samą częstotliwością. Nie wiem czy to ma być ta czkawka..?
to czkawka

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
A ja mam coraz glupsze sny.Wczoraj naczytalam sie o porodach i dzis snil mi sie moj wlasny No i erotyczne sny mnie nawiedzaja, bo mam susze wskazana
ja też mam i to jakie z tych dziwnych co pamietam, to jak ujeżdżałam poręcz od fotela i krawędź wanny Reszta snów sama z sobą bądź z Tża po tych snach jak sie obudzę to zawsze ma twardy brzuszek

Cytat:
Napisane przez agas Pokaż wiadomość
Jakie wy planujecie lub kupilyscie chusteczki?? Na kwc najlepsze opinie maja nivea baby soft creme.
na pewno nie kupię chusteczek babdydream , ani tych białych ani różowych. Są strasznie suche, takie , o nie, a nawet do d..... się nie nadają.
Mi odpowiadają Bambino

mimiskierka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 11:09   #2194
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
A jeszcze mi mówią ludzie, że małe dziecko będę miała jak taki mam brzuch I jak tu się nie martwić! Wiem, że powinnam się może i nie przejmować takim gadaniem bo nie są lekarzami, ale to jednak zostaje w psychice, a z resztą różne się dzieją przypadki. A dziś mi się dzieci śniły, a to podobno źle wróży..
Musiałam Wam troszkę ponarzekać z samego rana, bo nie mam teraz komu nawet Wiem, że każda z nas ma teraz swoje na głowie bo to coraz bliżej porodu, a każda inaczej to przechodzi, i ma jakieś dolegliwości, czy smutki.
jak ja bym chciała mało przytyć mi od początku ciąży dzieci się śnią i na razie wszystko jest oki dzieci się śnią bo dużo o nich myślimy, dlatego a dziecko wcale nie musi być małe brzuch bardziej zależy np od ilości wód płodowych, od wzdęć, od tłuszczyku masz taką urodę i ciesz się, bo ominą Ciebie rozstępy a wierz mi, nie chciałabyś usłyszeć tekstu "ale wielka się zrobiłaś"

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość

Co do tego nocowania - to niestety faceci czasami nie zdają sobie sprawy z tego, że takie niby drobne rzeczy jak dodatkowy obiad czy kolacja sporo kosztuje i w momencie kiedy z kasą jest krucho raczej takich rzeczy lepiej unikać - no ale to tylko facet - jak ja zawsze mówię - od faceta nie można za wiele wymagać bo się człowiek mocno rozczaruje
u nas nie ma problemu z przenocowaniem, ale rzeczywiście faceci czasem nie mają wyobraźni. Np mój mąż zapraszałby non stop znajomych, rodzinę, a potem słodkie i kolacje to ja muszę głównie przygotowywać fakt faktem, że jak go poproszę to mi pomoże, ale to ja muszę wymyślić, co na kolację zrobić, co na podwieczorek itp i to mnie wkurza. Czasem sobie myślę, że jak już będę więcej zarabiać to jak będziemy robić imprezki to catering będę zamawiać
Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki... U mnie noc mineła okropnie, obudziłam sie juz o 3 i po spaniu... Nad ranem dopiero usnełam na jakąś godzinke... Non stop mysle o tym moim pieczeniu... Dzisiaj może i troszke mniej to odczuwam ale odczuwam... Wizyte mam dopiero w poniedziałek i martwi mnie czy do poniedziałku mogę z tym zaczekać??? Czy może to być coś poważnego co źle wpłynie na dzidzie??

Ale w nocy jak spac nie mogłam to wydaje mi sie ze moze tez miec to związek z ułożeniem małego bo czułam tez kłucie na jajniki jak się kręcił i dodatkowo na pecherz... I jak mały sie zaczyna wiercić to mocniej odczuwam to pieczenie w cewce moczowej... No ale juz sama nie wiem co mam myslec... Modle sie tylko aby to nie było nic powaznego bo juz schizuje...
możesz zrobić sobie badanie moczu, bo może być to infekcja pęcherza, może to być też jakaś infekcja pochwy. Żadna z tych opjci nie jest niebezpieczna dla dziecka, ale lekarzem nie jestem, więc najlepiej bedzie, jak zadzwonisz do lekarza i się go spytasz a ja bym jadla suszoną zurawinę

Cytat:
Napisane przez malgosiak25 Pokaż wiadomość
No to ja się chwalę domkiem małej na początku 35 tc, kombinezonami: zdjecie 2 to kombinezon zielony rozm. 68, a ten sztruksowy i granatowy to 62 ( nie wyglądają prawda?), kolejne fotki to kocyki: zielony gruby, kremowy cienki, i ten biały z misiem tez nie gruby,ale wiecie co sama bym pod takim puchem spała jest cudowny! w kolejnym poście dodam poukładane ubranka w komodzie
śliczne rzeczy,a rożek w owieczki cudny ale ja mam słabość do owieczek, pościel i rożek też kupiłam w owieczki

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 11:10   #2195
Patrycja_1708
Zadomowienie

Zapalenie pęcherza przechodziłam jak w ciąży nie byłam i to co mam teraz nie przypomina tego... Bo jak siadam na kibelku to sikam bez zadnego bólu a przy zapaleniu pecherza to boli własnie i piecze przy oddawaniu moczu... A teraz mnie nic ani nie piecze ani nie boli jak siusiam.
Mały jak zaczyna sie wiercić to ten nacisk na cewke własnie czuje jeszcze bardziej wiec juz nie wiem co to może być...
Juz zaparzyłam herbatke żurawinową a tabletek zadnych nie mam... Jakbym była w Polsce to zaraz pewnie bym poleciała po coś do apteki.Podajecie mi nazwy polskich leków a tutaj w Niemczech nie wiem jak się nazywają nawet żeby coś kupić.
Wskakuje teraz pod kocyk i poleże.
W poniedziałek wizyta to przeczekam już te dwa dni, chyba że naprawde bym wytrzymac z bólu nie mogła to pojade do szpitala...
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 11:13   #2196
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Mallinka ja jestem w stalym kontakcie z jedna nie odzywajaca sie To Wiolkaslonko Sporo czasu byla w szpitalu i teraz tez jest i czeka na porod jak na zbawienie.

Pascal osiagnal dzis wage urodzeniowa, a nawet przekroczyl o 20g, bo przybral dzis 45g
W ten sposob osiagnal wage 2470g. urusl 3 cm. A wiec spelnil warunek, jaki postawil mu lekarz, ze musi wrocic do wagi urodzeniowej.
A lekarza widzialam jak przegladal dokumentacje, ale do mnie nie przyszedl, wiec raczej nie planowal nas wypuscic ciekawe czego tym razem sie uczepi....

Powiedzial, ze wszystko ladnie , pieknie, ale... maly musi lepiej trzymac temperature. No wiedzialam, ze czegos sie uczepi.
Maly ma dobra temperature. Jednak jego lozeczko jest podgrzewane i codziennie obnizaja mu o 1 stopien. Teraz ma 31 stopni, ciekawe do ilu musi zejsc...
No i jeszcze ta zoltaczka sie trzyma. Kolejny raz mial pobierana krew, wynik bedzie po poludniu, mam nadzieje, ze nizszy niz wczoraj.

W kazdym badz razie lekarz powiedzial, ze przekaze wszystko lekarzowi, ktory przyjdzie tu na weekend i mozliwe, ze w niedziele bedziemy juz w domku
za szybki powrot do domku
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 11:19   #2197
gimikis
Rozeznanie

wiecie co co do tych chusteczek nawilżanych to te z biedronki dada są nawet nawet. Nie są takie suche. Dzisiaj w nocy chyba z 5 razy byłam w WC. A żebym zasnęła to Jednym słowem masakra. Ale jakoś daje rade. Wczoraj TŻ przyszedł jak się relaksowałam w wannie i nagrał na kom jak mała szaleje w brzuszku. Czuła że jest obserwowana wiec dała popis I jej ulubionym zajęciem jest wbijanie nóżki w żebro mamuśki Ale mi się rymło. Czeka mnie troszke prasowania no i zrobienie obiadku a dzisiaj mam rybkę smażona z duszonymi ziemniaczkami i surówka z marchewki i jabłka

Razem: 12.08.2003
Zaręczeni: 12.12.2007
Ślub: 12.09.2009

gimikis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 11:20   #2198
olajka
Zadomowienie

Aliszcze ja już słyszałam od niektórych, że jak teraz nie mam rozstepów to po porodzie mogą mi się zrobić..choć jak to jest mozliwe jak wtedy skóra się nie rozciąga?
Weronisia śliczny ten Twój synek Pozdrów Wiolkesłonko. Co tam u niej więcej? Ciągle am leżeć w tym szpitalu, aż do samego porodu? To chyba miała zagrożenie przedwczesnym? Napisz jak możesz.

Dziewczyny a macie w tych snach orgazmy???

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 11:21   #2199
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melabn Pokaż wiadomość
za szybki powrot do domku
dzieki.

Ja tam lekarzowi i tak juz nie wierze, ze chce nas wypuscic w niedziele. Pewnie do niedzieli jeszcze cos wymysli, zeby nas zatrzymac... nie chce sobie robic nadziei... ale nie ukrywam, ze niedziela bardzo by mi odpowiadala
Moj maz moglby mnie odebrac, bo ma wolne, a w poniedzialek tez ma wolne, wiec bylibysmy razem.
A w sobote maz ma jeszcze dokonczyc remont w domu, wiec nawet dobrze, ze jeszcze nas nie wypuscili
Stary 2010-10-15, 11:21   #2200
olajka
Zadomowienie

gimikis to masz pyyyycha obiada

Stary 2010-10-15, 11:22   #2201
Gustawek
Rozeznanie

Cytat:

oby tak było już Was tyle wytrzymali. Ale przynajmniej będziesz spokojna w domu że wszystko z Pascalkiem dobrze. Strasznie się ucieszyłam że masz kontakt z WiolaSlonko. Nieraz myślałam co się z nią dzieje.
Gustawek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-15, 11:23   #2202
Donuś
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
ja ma na plusie 1 kg więcej niż przed ciążą, tzn. w sumie przytyłam 4kg bo na początku schudłam 3
zaraz biorę 1 dawkę cordafenu, mam nadzieję ze skutki uboczne nie będą drastyczne, bo wybieram się do firmy zawieźć zwolnienie i przy okazji wstąpię do lumpka popatrzeć za jakimś kombinezonem dla małej.
Zrobię też ostatnie zakupy w aptece.
Bierz spokojnie dzisiaj biore drugi dzien i bol głowy przeszedł i czuje sie dobrze...

Cytat:
Czesc Dziewczyny! A ja postanowilam ostatecznie skompletowac wyprawke dla malej i dla mnie zostaly mi wprawdzie duperele ale sie zastanawiam jakie chusteczki nawilzone kupic
Jakie wy planujecie lub kupilyscie chusteczki?? Na kwc najlepsze opinie maja nivea baby soft creme.

Anankee 1kg na plusie a ja mam juz 17kg
Ja mam chusteczki nivea, dada z biedronki i pampers bo były gratis do pieluch...
No i 17 kg na + też mam

Cytat:
No to ja się chwalę domkiem małej na początku 35 tc, kombinezonami: zdjecie 2 to kombinezon zielony rozm. 68, a ten sztruksowy i granatowy to 62 ( nie wyglądają prawda?), kolejne fotki to kocyki: zielony gruby, kremowy cienki, i ten biały z misiem tez nie gruby,ale wiecie co sama bym pod takim puchem spała jest cudowny! w kolejnym poście dodam poukładane ubranka w komodzie
super zakupki kocyk biały mam taki sam i mieszkanko dzidzi tez super

Cytat:

Trzymamy kciuki za szybki powrot do domu... I gratulujemy wwszystkich nawet tych małych sukcesów

Donuś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 11:26   #2203
olajka
Zadomowienie

Nie wiem dlaczego lae u nas po porodzie jak chcą zrobić badanie słuchu dziecku to trzeba zgode podpisywać.

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

mimiskierka to moja ma często tą czkawkę.

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Donuś ładnie wyglądasz w tych ciuszkach na avatarze

Stary 2010-10-15, 11:26   #2204
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ona1010 Pokaż wiadomość
Powiedzialam tniemy, bo nie chce zdrowia maluszka ryzykowac, mam termin juz na poniedzialek 18.10.2010 ale teraz to mam dopiero stracha, boje sie jak to dalej bedzie......
trzymam kciuki, to już lada chwila
a tak przy okazji to twój dzidziuś urodzi się w moje urodziny, będzie waga

Cytat:
Czesc Dziewczyny! A ja postanowilam ostatecznie skompletowac wyprawke dla malej i dla mnie zostaly mi wprawdzie duperele ale sie zastanawiam jakie chusteczki nawilzone kupic
ja kupiłam pampers sensitive.

Cytat:
super brzusio i piękne rzeczy

Cytat:
Mam dylemat obiadowy:/ co zrobić:
1.naleśniki z powidłami i koglem truskawkowym
2. racuchy z jabłkami
jedno i drugie
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 11:27   #2205
gimikis
Rozeznanie

Cytat:
Heh ale orgazmy przezywane w snach czy takie przezywane out side ale podczas snu?? Wiesz o co mi chodzi

Razem: 12.08.2003
Zaręczeni: 12.12.2007
Ślub: 12.09.2009

gimikis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 11:29   #2206
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Weronisia śliczny ten Twój synek Pozdrów Wiolkesłonko. Co tam u niej więcej? Ciągle am leżeć w tym szpitalu, aż do samego porodu? To chyba miała zagrożenie przedwczesnym? Napisz jak możesz.

Orgazmy? Tak

A Wiolkaslonko prawie cala ciążę była na podtrzymaniu i kilka razy wylądowała w szpitalu.
Musiała cały czas leżeć.
Obecnie jej ciąża jest już donoszona, więc może rodzić. Córeczka raczej będzie malutka. Bo na początku 38 tc miała 2500g.
Pojechała tydzień temu ze skurczami porodowymi, ale, że szyjka zamknięta , to zatrzymali akcję porodową.
Ale na dzień dzisiejszy, to może już po wszystkim ...

Jak będę coś więcej wiedzieć, to napiszę.
Stary 2010-10-15, 11:33   #2207
olajka
Zadomowienie

No to pozdrów ją, też o niej myślałam kiedyś co tam u niej się dzieje. A i koleżanka z Dubaju też się nie odzywa

Ja też mam.. czasem nie wiem czy to we śnie czy na jawie ale zaraz potem się boję, że jak na jawie to żeby skurczów nie wywołało hehe

Stary 2010-10-15, 11:33   #2208
kretencja
Zakorzenienie

Patrycja, ja mam czasem takie nieprzyjemne uczucie - nie wiem czy w pęcherzu czy w cewce bardziej - gwałtowny ból, ale trwa chwilę i przechodzi. Ja myślę, że to mały się rozpycha, przy oddawaniu moczu żadnych dolegliwości nie mam, wyniki moczu miałam 3 tygodnie temu kiepskie, ale wczoraj mąż odebrał aktualne i trochę się poprawiły...
Na Twoim miejscu kupiłabym sobie jakieś tabletki z żurawiną i zaczekała do poniedziałku... Ale decyzję musisz podjąć sama

U nas troszkę lepiej. Wyjaśniliśmy sobie z teściem, on się prawie nigdy nie obraża Mąż trochę nadal podminowany, ale chyba pomału mu przechodzi.
Na pocieszenie dla wszystkich zrobiłam w końcu blok czekoladowy. Troszkę sobie stygnie teraz na wierzchu, ale zaraz go do lodówki dam. Zamiast rumu dałam przeterminowany o kilka miesięcy olejek rumowy Pachniał OK, więc postanowiłam chociaż trochę go użyć, bo postoi jeszcze z pół roku i ledwie napoczęty będzie do wyrzucenia...

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 11:34   #2209
melabn
Wtajemniczenie

Cool Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

Cytat:
Nie wiem dlaczego lae u nas po porodzie jak chcą zrobić badanie słuchu dziecku to trzeba zgode podpisywać.

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

mimiskierka to moja ma często tą czkawkę.

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Donuś ładnie wyglądasz w tych ciuszkach na avatarze
napobieranie krwi i takie tam tez musisz podpisac zgode
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-15, 11:36   #2210
olajka
Zadomowienie

Weronisia fajne filmiki dodałaś Ten smok duży się wydaje przy buźce Twojego Maluszka, ale jakie ma on śliczne ubranko!

Stary 2010-10-15, 11:36   #2211
mallinka
Zadomowienie

Cytat:
nom pudełko z nivea chusteczke jest fajne a ja nadal nie znalazłam Pampersów w plastiku, a Lewiatana u mnie już nie ma, choć kiedyś był ale zlikwidowali,a któraś z Was pisała, że tam są takie.
pudełko pampersa ja kupiłam w carrfourze, ale drogo widziałam też w rossmanie-chyba za 13zł z chusteczkami jest bardzo fajne

a też czytałam na wątku mam wrzesniowych ze bardzo mokre chusteczki nie są takie super-bo dziecku jest zimno i marudzi jak się nimi wyciera. a niektóre chusteczki sa niby za suche ale wszystko świetnie zbierają i myją, a to tylko takie nasze odczucie więc trzeba wszystko przetestować

Weronisia to same dobre wieści klask i: i pozdrów od nas Wiolęsłonko i powiedz że czekamy na wieści

Dziewczyny robię listę zabawek-prezentów gwiazdkowych dla Młodego i może mi cos doradzicie? właśnie kiedyś wrześniówki pisały cos o jakimś super pluszaku, którego wszyscy kupują ale nie pamietam co to i nie mogę znaleźć postów na ten temat-to chyba był jakiś krokodyl? nie wiem
na razie mam:
karuzela rain forest
mata edukacyjna - nie wiem jaka
jakiś pałąk do nosidełka/wózka

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 11:36   #2212
olajka
Zadomowienie

melabn a nie wiesz dlaczego tak trzeba?

Stary 2010-10-15, 11:38   #2213
sereniti
Zakorzenienie

kotek81 usg mam na 15 - siedzę w piżamie nawet mi się ubrać nie chce mam same złe myśli choć wiem że nie powinnam się martwic ale wiecie jak to jest...
Patrycja takie kłucie na cewkę ale brak bólu przy sikaniu to ja mam i dlatego ze mała już jest główką bardzo nisko - sama palcem czuję jej łepek ale żurawina jak najbardziej nie zaszkodzi jak masz pij też sok z aronii lub czarnej porzeczki mają dużo wit C a bakterie tego nie lubią
kretencja śniłaś mi się dziś hehe i Twój mąż choć nie wiem jak wygląda - w moim śnie wyglądał jak mój nauczyciel historii z gimnazjum - we śnie urodziłaś dziewczynkę i wszyscy byli w wielkim szoku

ogólnie to do 2 w nocy szperałam po necie (narzędzie szatana) bo chciałam dowiedzieć się czy ewentualne problemy u małej mogą mieć związek z tym że ten cwel nie dał mi skierowania na krzywą cukrową. no i nie znalazłam nigdzie przypadku żeby któraś z mam nie miała tego zlecanego więc teraz to w ogóle szlag mnie trafia. dziś rano obdzwoniłam kilka laboratoriów w okolicy i wszędzie mówili mi to co już sama osobiście 3 razy usłyszałam - ze na własną rękę bez karteczki od ginekologa nie mogę tego badania zrobić co zresztą i tak teraz jest bez sensu skoro za 12 dni rodzę. Ale jeśli tylko się dowiem że przez opieszałość mojego gina w tej sprawie coś stało się małej to złożę na niego skargę do izby lekarskiej i do sądu - nie podaruję!!!!
sereniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 11:38   #2214
mimiskierka
Raczkowanie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez gimikis Pokaż wiadomość
Heh ale orgazmy przezywane w snach czy takie przezywane out side ale podczas snu?? Wiesz o co mi chodzi
taaak takie outside realnie, czuję we śnie, budzę się i czuję go jeszcze realnie

mimiskierka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 11:40   #2215
kretencja
Zakorzenienie

Sereniti, nieźle Tez bym była w wielkim szoku. weź nie kracz, bo w środę idę na usg sprawdzić, czy Tymkowi nic nie odpadło A wszystko już dla chłopaka kupione
Mój mąż jest nauczycielem, tyle że rosyjskiego Jest średniego wzrostu jak na faceta (180cm), bardzo szczupły (wręcz chudy). Brunet (ciemne oczy, bardzo ciemne włosy), krótko ostrzyżony, ale z brodą i wąsami Podobny trochę chociaż był?

Aha, ja nie miałam zleconej krzywej cukrowej, ale to dlatego, że na początku ciąży byłam diagnozowana pod kątem odwrotnego problemu - hipoglikemii. Potem dostałam glukometr, wiele razy mierzyłam cukier na czczo, godzinę po posiłku, dwie godziny po... Zawsze wychodził za niski albo w normie, gin stwierdził, że cukrzycy na pewno nie mam i nie dał mi skierowania na to.
Myślisz, że problem u Ciebie może być związany z niewykrytą cukrzycą ciążową?

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2010-10-15 o 11:42
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 11:40   #2216
olajka
Zadomowienie

Mate edukacyjną my też kupimy, narazie karuzelka będzie Kuriera nie ma nadal, choć śledze przesyłkę, pewnie dużo ma do rozwiezienia. A chciałam na spokojnie zająć się sprzątaniem. Deszcz normalnie wisi w powietrzu jak patrze przez okno. W Rossmannie nie bylo własnie w plastiku i wzięłam w miękkim opakowaniu.
To co kupiłyście do aspiratora do noska????
Wiecie co..babcia mi niedawno opowiadała jak byłam malutka jak mi kozuche sporą z nocha wyciągała gruszką Darłam się i nie pozwoliłam sobie, aż w końcu odwróciła moją uwagę i się udało fajne wspomnienia

Stary 2010-10-15, 11:41   #2217
Gustawek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
...
Dziewczyny robię listę zabawek-prezentów gwiazdkowych dla Młodego i może mi cos doradzicie? właśnie kiedyś wrześniówki pisały cos o jakimś super pluszaku, którego wszyscy kupują ale nie pamietam co to i nie mogę znaleźć postów na ten temat-to chyba był jakiś krokodyl? nie wiem
na razie mam:
karuzela rain forest
mata edukacyjna - nie wiem jaka
jakiś pałąk do nosidełka/wózka
fajna jest taka owieczka z bijącym sercem
Gustawek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 11:42   #2218
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też mam.. czasem nie wiem czy to we śnie czy na jawie ale zaraz potem się boję, że jak na jawie to żeby skurczów nie wywołało hehe
dokładnie mam to samo

Patrycja, czyli najprawdopodobniej te nieprzyjemne uczucia to sprawka dziecka jak mała miała nózki na dole i kopała to czułam kłucia, sprawiało mi to ból a potem zaraz do wc musiałam lecieć. Także myślę, że nie ma powodu do obaw

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 11:43   #2219
olajka
Zadomowienie

gimikis no ja właśnie mam różnie, czasem wydaje mi się, że to było na serio..

Stary 2010-10-15, 11:44   #2220
rptrbj1978
Rozeznanie

[
ja tez mam takie uczucie jak przenikliwego kłucia i ustaje.
troche mnie to stresuje

Edytowane przez rptrbj1978
Czas edycji: 2010-10-15 o 11:46
rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości