Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień2010,cz6 - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-15, 08:12   #2131
kretencja
Zakorzenienie

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

De, daj spokój, cały chleb??? Nam z mężem pół chleba nieraz na 3 posiłki wystarcza, a zwykle na dwa.

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 08:13   #2132
Anecka
Zakorzenienie

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

Kotek81, tz jak sie zapytał ojca czy kupi cos dla wnuczki odpowiedział ze nie ma pieniedzy a jakby mial to po co kupowac jak wszystko moge miec po pierwszej wnuczce!

Olajka, ja tez nie znam wagi. Wogole jakbym nie poszla na 3d to bym nie wiedziała ile waży a wyszlo okolo 810 gram w 25 lub 26 tygodniu.

Ona, 3mam kciuki! Ciekawe jak to jest bo naturalnie nie wiadomo kiedy a tutaj zaplanowane. Ja bym sie chyba denerwowała, z drugiej strony raz dwa i po wszystkim.

Czas wstac, zjem cos i musze wyjsc.a pogoda nie zachęca.

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 08:15   #2133
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość
Wczoraj znowu takie ruchy czułam przez jakieś 10 min rytmiczne w to samo miejsce i z taką samą częstotliwością. Nie wiem czy to ma być ta czkawka..?
U mnie szaro i ponuro za okinem i chyba padać będzie, z resztą wygląda na to że i padało w nocy.
Jeśli chodzi o to usg, to jeszcze w szpitalu robią, do porodu no i nie wiem co robić! Poradźcie co byście zrobiły, bo martwię się trochę, jak każdy wywala ślipie że przytyłam ,,tylko" 7-8 kg i mam taki a nie inny brzuch w tym tygodniu.
Na pewno wszystko jest ok - ale skoro az tak bardzo się niepokoisz to idź na to usg - będziesz spokojniejsza
Cytat:
To jak sprawdzali mi w szpitalu w 26 t.c. to ważyła 1000 gr (ale mógł to być tydzień już 28..) Teraz już nie wiem jak liczyć. Bo jak pójdę rodzić, i mojego gina akurat nie będzie to się nie połapią w którym jestem
W szpitalu nikt się ciebie nie będzie pytał w którym tc jesteś będą chcieli tylko datę ostatniej miesiaczki
Cytat:
Dziękuje Wam za wsparcie choć tak na sto procent po porodzie się uspokoję, jak będzie dobrze.
no przykro mi ale muszę cię rozczarować - po porodzie wcale nie będzie lepiej - po prostu bedziemy miały inne troski i zmartwienia
Cytat:
U mojego nie da się zważyć. To co odpuścić sobie to usg i czekać na ,,zwykłe" u swojego gina za 3 tyg? nie wiem co zrobić..
Bo dziecka w brzuchu w ogóle nie da się "zważyć"
Wagę określa się orientacyjnie na podstawie pomiarów malucha - jak ci poda wymiary malca to sama możesz sobie sprawdzić np. na tej stronce:
http://mediweb.pl/interactive/calc24.php
Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
A ja ciągle pokłócona z mężem.
Nie odzywa się do mnie, a wczoraj powiedział, że jestem skąpa (przy jego ojcu zadzwonił nasz kolega, czy go przenocujemy w sobotę - a teraz nocuje u nas teść, który baaardzo dużo je i zapytałam męża, czy stać nas na to, żeby kolejną osobę przenocowywać w tym miesiącu - bo serio się martwię o kasę). I niewdzięczna, bo znowu była afera z serii - dlaczego remont się przeciąga (mąż obiecał, że się skończy przed porodem to wszystko, a ja już wiem, że nie). I w ogóle że nawet mu się nie chce ze mną gadać i wstyd mu za mnie przed ojcem
A ojciec, który przyjechał nam pomagać, zjadł wczoraj na kolację na raz 1/3 chleba, a teraz chrapie i zanim wstanie, to głowę daję, że będzie 10,30 Kiedyś go lubiłam, ale ostatnio głównie mnie wkurza. Nie do końca umiem to ukryć, a mąż uważa, że nie powinnam w żaden sposób dawać tego do zrozumienia ani jemu ani jego ojcu. Zła jestem dziś jak nie wiem...
Ojciec wyjedzie to na pewno atmosfera w domu zrobi się lepsza - ty się przestaniesz denerwować to i małżon odpuści

Co do tego nocowania - to niestety faceci czasami nie zdają sobie sprawy z tego, że takie niby drobne rzeczy jak dodatkowy obiad czy kolacja sporo kosztuje i w momencie kiedy z kasą jest krucho raczej takich rzeczy lepiej unikać - no ale to tylko facet - jak ja zawsze mówię - od faceta nie można za wiele wymagać bo się człowiek mocno rozczaruje
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 08:16   #2134
olajka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lisek15 Pokaż wiadomość
Też na początku diety schudłam,więc nie dziwię się.

Tak go nazywa. teraz jak zjadłabym wszystko to pierożek też smacznie brzmi
chybA on by go zjadł

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 08:17   #2135
kliwia
Zakorzenienie

Wiecie co, jak ja do kogos przyjezdzam na nocleg do daje kase na zarcie, albo sama kupuje pewne produkty. Bez przesady
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 08:19   #2136
kretencja
Zakorzenienie

No tak, tylko on ma żal, że przy jego ojcu zwróciłam na to uwagę...
Ech, nie wiem, kiedy się atmosfera poprawi... Raczej obawiam się, że po remoncie dopiero (jak już będzie wszystko wykończone). A do tego jeszcze dłuuugo

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Teść przywiózł nam 600zł ich wkładu w wózek. Nie wypada już faktycznie prosić o oddanie za chleb
Zresztą mnie nie o teścia chodziło, zapytałam męża, czy możemy kolegę przenocować. I mąż uznał, że teść mógł się poczuć urażony. Może i mógł, ale nie jest małym dzieckiem, sam by się obronił jakby chciał. A mąż by go chciał ochronić przed każdym nieprzyjemnym zdarzeniem chyba, oni takie podejście mają...

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2010-10-15 o 08:20
Stary 2010-10-15, 08:19   #2137
olajka
Zadomowienie

Mama mi mówiła, że jej jakaś tam znajoma gadała, że to na podstawie kości sprawdzają wagę.
Jak bym poszła na to usg dokładniejsze to u swojego gina juz nie będę robiła, jak dopiero przed samym porodem w szpitalu, ale trochę boję się jechać 1,5 godz do innego miasta jak mogą mnie jakie bóle złapać i dlatego też nie wiem

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-15, 08:24   #2138
De28
Wtajemniczenie

Kretencja, tak, caly bochenek, potem na objad wieeeelki talerz, koniecznie musza byc ziemniaki i miecho, a na kolacje pol bochenka A jest chudy jak szkapa.Pracuje fizycznie, jest kierowca tira, rozladowuje ladunki, na brzuchu ma kaloryfer i to w wieku prawie 60 lat

No jak ojciec faktycznie przyjechal do pomocy, to ja rozumiem, ze swojego jedzenia nie bedzie przynosil.W koncu cos mu sie za pomoc nalezy.Jezeli faktycznie bedzie pomagal
U nas czesto goscie sa po 2-3 dni i to rodzinami.No coz, nie zabronie przeciez mezowi spotykania sie z jego przyjaciolmi.W koncu jak my kiedys do nich pojedziemy,to tez zostaniemy ugoszczeni.

A ze przy ojcu zwrocilas uwage-faktycznie troche niesmacznie.W koncu to rodzina i jeszcze wam pomaga. Nie dziwie sie reakcji twojego meza.Jakbys sie poczula jakby on w obecnosci twoich rodzicow z takim tekstem wyszedl?Mi by bylo troche glupio.

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2010-10-15 o 08:27
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 08:30   #2139
rptrbj1978
Rozeznanie

waga dziecka na podstawie długosci kosci udowej jest ustalana. przy czym noga moze bycdługaichuda a moze byc krótka i gruba stad roznice

rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 08:31   #2140
kretencja
Zakorzenienie

Sama nie wiem, może i tak. Ale nie widzę powodu dla którego miałby być na mnie obrażony śmiertelnie i wyzywać mnie od skąpych zołz... Tłumaczę sobie tym, że jest zestresowany też i zmęczony pracą.

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-10-15, 08:32   #2141
ona1010
Raczkowanie

dzieki dziewczyny za mile słowka i trzymanie kciuk
cala noc jakies dziwne rzeczy mi sie snily i bez przerwy sie budzilam, z jednej strony ciesze sie bardzo, ze to juz w poniedzialek i malenstwo bedzie ze mna, ale z drugiej strony panika i jeszcze na dodatek tydzien pobytu w szpitalu
musze jesscze tyle w domku zrobic, zanim tam wyladuje, sprzatanie, prasowanie, pranie i musze cos dla Tz ugotowac, bo on tylko herbatke potrafi zrobic pewnie caly tydzien bedzie sie w mcdonaldzie albo u turka zywil.

A wogole gdzie mozna zdobyc numer telefonu ktores z Was zeby napisac smska
ona1010 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-15, 08:33   #2142
kularek
Zadomowienie

dzień dobry
wstałam i nie mam ochoty ani siły się ubrać czekam na drugie śniadanie tż pojechał do sklepu po taką pyszną domową kiełbaskę-mam nadzieję, że jeszcze wszystkiej nie wykupili bo aż mi ślinka na nią cieknie
a ja oprócz cytryny to jeszcze chrzanu nie mogę jeść a przed ciążą go uwielbiałam -chyba Jaś nie lubi po tatusiu

Cytat:
Napisane przez ona1010 Pokaż wiadomość
Powiedzialam tniemy, bo nie chce zdrowia maluszka ryzykowac, mam termin juz na poniedzialek 18.10.2010 ale teraz to mam dopiero stracha, boje sie jak to dalej bedzie......

Ona za 18 - też bym tak chciała wiedzieć kiedy moja dzidzia będzie z nami - i nie masz się co bać bo napewno ze wszystkim dasz radę

Cytat:
Napisane przez Donuś Pokaż wiadomość
owiem Ci ze ja biore od wczoraj i tak mnie dzisiaj od rana głowa bolała ze myslałm ze padne ... Ale wszystko dla małej .. Niech jeszcze nie wychodzi ....................
Musi byc dobrze Ale widze ze duzo nas bierze ten lek ......
ja tak wogóle to nie czuję się po nim za dobrze i mam nadzieję, że będę go brać tylko do nast. wizyty Ale Donuś masz rację wszystko to dla maleństwa i damy radę - musimy

Cytat:
Kurde to chyba tylko ja tu nie znam wagi swojego dziecka ........
oj nie tylko Ty ja jeszcze ani raz nie usłyszałam ile mój synuś waży ale teraz jak pójdę na usg to chyba nie wyjdę stamtąd dopóki się tego nie dowiem
Olajka nie zamartwiaj się tak bo to i tak w niczym nie pomoże m yśl o swoim maleństwie -oczywiście pozytywnie
a że nie masz objawów żadnych negatywnych to lepiej dla ciebie - są kobiety, które tak dobrze czują się w ciąży, że twierdzą, że całe życie mogły by być ciężarne
mały brzuch-bratowej tż nikt nie wierzył, że ma już rodzić taki brzuszek malutki miała, ledwo go było widać a dzidzia całkiem zdrowa
ładny wygląd - jak byłam kiedyś u koleżanki to jej starsza babcia strzeliła mi taki komplement "jak ty ładnie wyglądasz wcale szpetna nie jesteś" t ak mnie to rozbawiło bo to taka staruszka i wiem, że to z dobrego serca powiedziała i jeszcze że kiedyś kobiety tak ładnie nie wyglądały (ale jakby mi to ktoś inny powiedział to nie wiem jak bym zareagowała)
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 08:33   #2143
kretencja
Zakorzenienie

Ona, podaj mallince na prv swój numer, a ona poda Ci swój

Kularek, mnie moja ciotka, też już starsza pani, powiedziała, że bardzo ładnie wyglądam jak na ciężarną Bo wiele kobiet brzydnie, ma paskudną cerę i robią się tłuste A ja nie

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2010-10-15 o 08:35
Stary 2010-10-15, 08:35   #2144
De28
Wtajemniczenie

ona, na poczatku watku jest lista dyzurnych

A ja mam coraz glupsze sny.Wczoraj naczytalam sie o porodach i dzis snil mi sie moj wlasny No i erotyczne sny mnie nawiedzaja, bo mam susze wskazana

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 08:44   #2145
margaryt
Rozeznanie

Cytat:

Teść przywiózł nam 600zł ich wkładu w wózek. Nie wypada już faktycznie prosić o oddanie za chleb
Zresztą mnie nie o teścia chodziło, zapytałam męża, czy możemy kolegę przenocować. I mąż uznał, że teść mógł się poczuć urażony. Może i mógł, ale nie jest małym dzieckiem, sam by się obronił jakby chciał. A mąż by go chciał ochronić przed każdym nieprzyjemnym zdarzeniem chyba, oni takie podejście mają...
Mąż chyba ma trochę racji. Teść przywozi Wam kaske na wózek, a Ty wypominasz mu kilka kromek
Ja też często liczę pieniądze, ale są sytuację kiedy trzeba przymknąć oko
margaryt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 08:45   #2146
kretencja
Zakorzenienie

Nie wypomniałam mu nic
Bez sensu zapytałam męża w jego obecności, czy stać nas na przenocowanie przyjaciela, to wszystko.
Mój błąd, ale mąż chyba wyolbrzymił reakcję

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-10-15, 08:48   #2147
Patrycja_1708
Zadomowienie

Czesc dziewczynki... U mnie noc mineła okropnie, obudziłam sie juz o 3 i po spaniu... Nad ranem dopiero usnełam na jakąś godzinke... Non stop mysle o tym moim pieczeniu... Dzisiaj może i troszke mniej to odczuwam ale odczuwam... Wizyte mam dopiero w poniedziałek i martwi mnie czy do poniedziałku mogę z tym zaczekać??? Czy może to być coś poważnego co źle wpłynie na dzidzie??

Ale w nocy jak spac nie mogłam to wydaje mi sie ze moze tez miec to związek z ułożeniem małego bo czułam tez kłucie na jajniki jak się kręcił i dodatkowo na pecherz... I jak mały sie zaczyna wiercić to mocniej odczuwam to pieczenie w cewce moczowej... No ale juz sama nie wiem co mam myslec... Modle sie tylko aby to nie było nic powaznego bo juz schizuje...

Edytowane przez Patrycja_1708
Czas edycji: 2010-10-15 o 08:59
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 08:50   #2148
79 Marta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki... U mnie noc mineła okropnie, obudziłam sie juz o 3 i po spaniu... Nad ranem dopiero usnełam na jakąś godzinke... Non stop mysle o tym moim pieczeniu... Dzisiaj może i troszke mniej to odczuwam ale odczuwam... Wizyte mam dopiero w poniedziałek i martwi mnie czy do poniedziałku mogę z tym zaczekać??? Czy może to być coś poważnego co źle wpłynie na dzidzie??

Ale w nocy jak spac nie mogłam to wydaje mi sie ze moze tez miec to związek z ułożeniem małego bo czułam tez kłucie na jajniki jak się kręcił i dodatkowo na pecherz... No ale juz sama nie wiem co mam myslec... Modle sie tylko aby to nie było nic powaznego bo juz schizuje...
ja bym zrobiła badanie moczu, jesteś jeszcze przed śniadaniem?
Stary 2010-10-15, 08:53   #2149
margaryt
Rozeznanie

Cytat:
Nie wypomniałam mu nic
Bez sensu zapytałam męża w jego obecności, czy stać nas na przenocowanie przyjaciela, to wszystko.
Mój błąd, ale mąż chyba wyolbrzymił reakcję
Przejdzie mu
margaryt jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-15, 08:54   #2150
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ona1010 Pokaż wiadomość
dzieki dziewczyny za mile słowka i trzymanie kciuk
cala noc jakies dziwne rzeczy mi sie snily i bez przerwy sie budzilam, z jednej strony ciesze sie bardzo, ze to juz w poniedzialek i malenstwo bedzie ze mna, ale z drugiej strony panika i jeszcze na dodatek tydzien pobytu w szpitalu
musze jesscze tyle w domku zrobic, zanim tam wyladuje, sprzatanie, prasowanie, pranie i musze cos dla Tz ugotowac, bo on tylko herbatke potrafi zrobic pewnie caly tydzien bedzie sie w mcdonaldzie albo u turka zywil.

A wogole gdzie mozna zdobyc numer telefonu ktores z Was zeby napisac smska
czemuaz tydzien w szpitalu?
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 09:01   #2151
olajka
Zadomowienie

kularek dzięks
De ojj mnie też takie nawiedzają czasem sny teraz..
rptrbj1978właśnie o to mi chodziło z tą kością
Niebawem będzie kurier zamówiłyście i Wy te karuzelki, jesteście zadowolone z zakupu?

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Kurczę to chyba już na to usg pójdę do mojego, na zwykłe, a potem i tak mają robić jeszcze w szpitalu przed porodem, żeby sprawdzić min ułożenie. Do tej pory cały czas główką w dół leżała.
Zjem sobie Prince Polo bo kusi jak tak leży samotne

Stary 2010-10-15, 09:09   #2152
anankee
Rozeznanie

ja ma na plusie 1 kg więcej niż przed ciążą, tzn. w sumie przytyłam 4kg bo na początku schudłam 3
zaraz biorę 1 dawkę cordafenu, mam nadzieję ze skutki uboczne nie będą drastyczne, bo wybieram się do firmy zawieźć zwolnienie i przy okazji wstąpię do lumpka popatrzeć za jakimś kombinezonem dla małej.
Zrobię też ostatnie zakupy w aptece.

Ona trzymam kciuki za poniedziałek, ale super że już będziesz tulić swoje maleństwo

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 09:14   #2153
agas
Raczkowanie

GG do agas

Czesc Dziewczyny! A ja postanowilam ostatecznie skompletowac wyprawke dla malej i dla mnie zostaly mi wprawdzie duperele ale sie zastanawiam jakie chusteczki nawilzone kupic
Jakie wy planujecie lub kupilyscie chusteczki?? Na kwc najlepsze opinie maja nivea baby soft creme.

Anankee 1kg na plusie a ja mam juz 17kg

Izka

Edytowane przez agas
Czas edycji: 2010-10-15 o 09:18
agas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 09:19   #2154
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agas Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny! A ja postanowilam ostatecznie skompletowac wyprawke dla malej i dla mnie zostaly mi wprawdzie duperele ale sie zastanawiam jakie chusteczki nawilzone kupic
Jakie wy planujecie lub kupilyscie chusteczki?? Na kwc najlepsze opinie maja nivea baby soft creme.
ja kupie huggies bo sa najgrubsze
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 09:19   #2155
mallinka
Zadomowienie

Agas ja kupuję to co jest w promocji-na razie mam same pampers sensitive (5paczek) i jedne zwykłe pampers a reszta to takie małe (10sz?) hipp, które dostałam na promocjach

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 09:31   #2156
olajka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agas Pokaż wiadomość

Anankee 1kg na plusie a ja mam juz 17kg
Ja kupiłam Pampers białe

Co dokupilyście do aspiratora? Ja chciałam kupićm ostatnio Marimar w ampułkach, ale nie było akurat.

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

To ja mam jedną paczkę narazie Jak się skończą to się dokupi. My nie kupowaliśmy, aż tak wszystkiego w dużych ilościach i po kilka sztuk. Muszę dokupić drugie prześcieradełko na zmianę i poszewki!! A dobrze, że poruszyłyście kiedyś temat rozkładania jakiejś ceraty ochronnej na łóżko w razie jakby wody w nocy odeszły, bo ja całkiem o tym zapomniałam

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Znacie jakieś fajne linki do stron z fryzurkami, bo zastanawiam się czy obciąć włosy po porodzie, a tak jak szukam to sama kicha jest.

Stary 2010-10-15, 09:43   #2157
Patrycja_1708
Zadomowienie

Żadna nie odpowiada to pewnie nikt nie miał takiego przypadku????

Najbardziej mnie interesuje czy do poniedziałku moge z tym zaczekać czy to może miec jakiś zły wpływ na dzidzie???

Edytowane przez Patrycja_1708
Czas edycji: 2010-10-15 o 09:44
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 09:46   #2158
olajka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Żadna nie odpowiada to pewnie nikt nie miał takiego przypadku????

Najbardziej mnie interesuje czy do poniedziałku moge z tym zaczekać czy to może miec jakiś zły wpływ na dzidzie???
To pewnie jakaś infekcja, którą koniecznie trzeba wyleczyć. Nawet zwykłym grzybkiem, można dziecko przy porodzie zarazić. Ja właśnie biorę Clotrimazolum, choć mam same upławy biało-przezroczysto-żółtawe, a nic mnie nie piecze ani nie swędzi. Za to po zaaplikowaniu globulki piecze, na początku zawsze.

Stary 2010-10-15, 09:49   #2159
Beata_Batumi
Zadomowienie

Olajka- ja tez nie znam wagi swojego dzieciąka ale w poniedziałek mam wizyte więc przycisne gina zeby mi zrobił usg- w końcu nie zapominajcie, że ja tez jestem w kolejce- termin mam na 27.10...

ONA- jestem w szoku, że tak szybciutko u Ciebie pójdzie, nie stresuj sie tylko (wiem wiem- łatwo powiedzieć, sama mam pełne gacie ze strachu ze poród tuz tuż)

Chusteczki ja kupiłam huggies pure bo były w promocji 7 zł za 2 paczki i babydream rózowe (nie polecam- uzywam do hig intym ale strasznie suche są)

A ja dzisiaj farbuje włoski, zaraz idę zmyć, straszne odrosty juz miałam. Wczoraj mąż załozył karnisz w przedpokoju i powiesił firankę!

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 09:51   #2160
olajka
Zadomowienie

Badanie moczu wskazane.

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Beata też myślałam nad zmianą koloru może potem, a włosy już chce ściąć, bo dawno nie zrobiłam z nimi radykalnej zmiany

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości