|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II
Dzien dobry
![]() U nas jednak nocka super Nie wiem kiedy ostatnio mi się to zdarzyło Teraz dziewcze fika przy karuzeli ale juz jest mały marud wiec zaraz bedziemy sie usypiać Margo - kciuki za meza ![]() Kropka - fajne zakupy Moj chlop chyba tyle nie ma co Twoj syn Ja wczoraj kupilam czapke, moze tez pozniej sie pochwale |
|
|
|
#3812 | ||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Od tamtej pory skrupulatnie udaję, że ich nie ma, z wybitną pomocą farby do włosów Przypomniało mi się - miałam 27lat, robiłam remont, poszłam do sklepu po piwo, środek lata, upał, no smaka miałam. A pani w sklepie - a przepraszam, dowód można? Myślałam, że ją ucałuję Cytat:
Cytat:
Brawo dla przewracanki na brzuch! Pierwszy zestaw świetny No fakt, podniecenie zakupami minęło, teraz jak sobie pomyślę, że to tak jakieś 20 lat co najmniej... Cytat:
zdecydowanie.Cytat:
Cytat:
A miałam właśnie spytać - całą reh. prywatnie załatwialiście, tak? zdradzisz, jaki to koszt? Cytat:
![]() Cytat:
W nocy mała kilka razy z potwornym płaczek się budziła - jakby ją coś bardzo zabolało albo się wystraszyła czegoś bardzo. Bidula. A ja się rano uryczałam potwornie, bo znów cyrki z jedzeniem, od rana marudzenie, płacz, krzyk - a ja już nie wiem co robić. Do lekarki nie pójdę, bo znów mnie oleje, wczoraj mi siuśki małej zgubili w lab więc nic nie wiem.... |
||||||||
|
|
|
#3813 |
|
Zadomowienie
|
Fajne zakupy Kropko. A mój młody też tyle spodni nie ma, chyba że wliczę jeszcze dresiaki.
![]() A mój maluch jeszcze śpi I dooopa, nie będzie rytmu dnia bo już zaburzył. Zaraz się pewnie obudzi głodny jak wilk O już coś zaczyna kwękać z pokoju obok. Idę oblukać.
|
|
|
|
#3814 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie zaglądałam kilka dni i już chyba nie nadrobię, wczoraj próbowałam ale nawet kilku stron nie zdążyłam przeczytać. Agatka od kilku dni marudna, bawić się sama nie chce, mata tylko na chwilę, leżaczek też. jak przychodzi do usypiania to jest ryk na całego Boże niech te zęby już wyjdą bo zwariuję, ślinotok coraz większy, smoczek często jest be i wtedy jest ryk niestety dziąsła opuchnięte ale zębów nie widać. Z pozytywnych rzeczy - przekręcamy się już z brzuszka na plecki - pare razy się udało. Jemy 4x mleko po 180ml +6 miarek i pół słoiczka niestety tylko dyni z ziemnakami - nic innego nie tolerujemy, choć bardzo lubimy. Pozdrowionka, muszę lecieć bo znowu marud
|
|
#3815 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22749005]Ładny rytm.
A miałam właśnie spytać - całą reh. prywatnie załatwialiście, tak? zdradzisz, jaki to koszt? W nocy mała kilka razy z potwornym płaczek się budziła - jakby ją coś bardzo zabolało albo się wystraszyła czegoś bardzo. Bidula. A ja się rano uryczałam potwornie, bo znów cyrki z jedzeniem, od rana marudzenie, płacz, krzyk - a ja już nie wiem co robić. Do lekarki nie pójdę, bo znów mnie oleje, wczoraj mi siuśki małej zgubili w lab więc nic nie wiem....[/QUOTE] Rytm fajny ale jak się mały dopasowuje a dziś pierwszy dzień strajku jak widać ![]() Całą - konsultacja lekarska stówa, jedne zajęcia 55. Ale teraz wiem że warto było. Ciekawe co zrobi babka 10 listopada w przychodni jak przyjdę z małym ![]() Oj tulę mocno |
|
|
|
#3816 |
|
Zakorzenienie
|
Ewcia śpi już godzinkę, to do niej niepodobne.
![]() małż przysłał kolejnego smsa - już ma wszystkie wyniki i teraz czeka w kolejce do lekarza. Kropka - nie strasz tym śniegiem ![]() ja nic nie mam dla Ewci na zimę. tzn. mam kombinezon w postaci śpiworka i drugi taki normalny z paputkami i rękawiczkami, ale za duży na pewno. nie mam dla niej zimowej czapki, a ze dwie by się przydały. tu tak kopcą z kominów, że jeden spacer i wszędzie pełno sadzy. no i właśnie nie wiem, jak z tą czapką. w 14 tygodniu życia miała obwód głowy 41 cm, teraz nie mierzyłam jeszcze, ale chyba trzeba kupować 42-44 jak na całą zimę. zgadza się? jakie rozmiary Wy macie? przeglądałam all i bardzo mi się podobają czapki firmy raster. dla Ewci musze kupić coś w bieli chyba, żeby do obu kombinezonów pasowało (jeden czerwony z białym futerkiem, drugi szaro-zielony, taka pistacja bardziej). no i zapomniałabym: Ewcia kończy dziś 4 miechy!!!
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2010-10-19 o 09:09 |
|
|
|
#3817 |
|
Rozeznanie
|
dzien dobry
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22737026]U nas też masakra. MASAKRA. Ryk dziki, widać, że z bólu, ale nie wiem co boli, brzuch miękki, może zęby... Ja mam kutfa dość, 4 tygodnie takie już są. Dawałam banana, ok było, banan z winogronem i różą też, z owocami leśnymi ok. łóżeczko mamy takie, fajne jest: http://allegro.pl/lozeczko-turystycz...212477964.html są też u innych sprzedawców U nas po jabłku po 10 minutach jest wysypka a po kilkunastu chrypa.Wkurzyłam się - w lab babsztyle zgubiły siuśki Agu i skierowanie na badanie! przychodzę po wyniki a tam - ani w zeszyt nie wpisane, ani skierowania nie ma, ani pojemnika z próbką. Wydaje mi się, że wylała im się i ściemniają. Za to morfo ok. Łeb mi pęka, normalnie masakra, mała przechodzi samą siebie, małżon w końcu nie zszedł remontować, i dobrze, bo nie dałabym chyba sama psychicznie z nią rady. Poważnie. Jakby która chciała swojemu wrogowi coś zrobić, to ja nagram Agu, będziecie puszczać mu pod drzwiami [/QUOTE]wspolczuję.... bólu malej i twojego, co do kobiet w labo to słow brak! wogole mi sie zdaje ze czesto wyniki badan sa albo nie tych ludzi co oddawali albo oni gubia, ogolnie jest smietnik maz kiedys dostal takie wyniki morfo ze lekarz od razu wyslal go do kliniki onkologii tam mu profesor na miejscu sam pobral krew i ją zbadal bo byla obawa ze to cos naprawde powaznego okazalo sie ze chlop zdrowy jak rydz, a tamte wyniki albo byly innej osoby, albo jakies sciemnione. ale stres byl prawdziwy. kropka fajoskie spodenki, spiworek tez wydaje sie ok, co z nim nie tak? jak pranie wyschnie to tez sie pochwale ostatnimi zakupami ![]() u nas nocka ok mala wczoraj zasnela o 18 i znowu musialm ja o 20.30 obudzic na kapiel i jedzenie, przedwczoraj to samo bylo, jesli taka akcja powtorzy sie dzis -przesune chyba pore kapieli z 20.30 na 18... tylko niewiem ile mala wytrzyma bez jedzenia, bo nei usmiecha mi sie wstawac o polnocy na butle ![]() marud byl mniejszy ale byl.... rozmawialam wczoraj z kolezanka ktora ma 8 mies synka i mowila ze nigdzie sie nei moze ruszyc, bo maly tylko z nia chce byc i ciagle sprawdza czy ona jest, w nocy budzi sie i pyta MAMMA?? ona sie odezwie i maly spi dalej moze dlatego ze przez caly okres karminia piersia spal razem z nia ??? a wogole mowila ze sa takie butelki gdzie mozna dokrecic zamiast smoka koncowkę z łyżeczką, naciska sie cos i kaszka na lyzeczke wyplywa... slyszalyscie?? o malusia mi sie wybudzila ![]() dzis rano sie tak rozgadala, glosno i jakies neneneneneeeee gadala polozylam ja na brzuszek zeby sukienke z tylu zapiąc a ta na przedramionach sie dzwiga i sie chichra
Edytowane przez jamaicaP Czas edycji: 2010-10-19 o 09:17 |
|
|
|
#3818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe czy mój Seba tak będzie tarmosił zabawki ![]() Szaja - dzięki za odpiskę o pieluchach, chyba się skuszę.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#3819 |
|
Zadomowienie
|
Szaja może jedna wrto skonsultować się z prywatnym lekarzem,wydać tę kasę za wizytę i porównać czy faktycznie ten lekarz też nic nie poradzi,nie zaradzi,a moze coś wymyśli albo zauważy coś na co w przychodni nie zwrócono uwagi???sama nie wiem,ale ja chyba bym się skonsultowała,mi jak numer jeden w przychodni odwalili,to zmieniłam przychodnie szybciutko....stwierdzłam ,że skoro nie potrafią sobie informacji przekazywać a ja z dzieckiem po mieście po laboratoriach mam latac(okazało sie ze w tym labolatorium nie pobierają krwi takim maluszkom)TZ zwalniać się z pracy(czyli kaska do tyłu)to nie ma sensu z nimi współpracować...
Mój ma duzo par spodni....ale zapominam o nich i często okazują się za małe Nocka najgorsza jaka była,nie wiem co z moim dzieckiem sie dzieje,ale to jest porażka,zasnoł po kapieli o 20,a o 21:07 już się obudził....!!póżniej marud ok 22:30 i pobudka o 00:30 i później już co godzine...ja długo tak chyba nie pociagne,nie wiem co zrobić??Juź myśle czy nie sprbować jednak na noc wmusić modyfikowanego mleka...może jak się napompuje to pośpi...no ale teraz tak,kupić mleko,jakie??butelke do wymiany bo tę canpola to on olewke ma ...czyli problem,problem...bo nie wiem jaka... co do pieluszek Siala ja uzywam rossmanowskich tez mam teraz 4(moje są w czerwonym opakowaniu 40szt.) i są ok chociaż mniejsze rozmiarki wydawały mi się lepsze ,znaczy bardziej miękkie...Dady nie miałam,stwierdziłam ,ze te są ok i nie zmieniam skoro nic się złego nam nie dzieje..... |
|
|
|
#3820 | |
|
Zakorzenienie
|
sypałam na oko,znaczy do wanienki
pewnie nie żałowałam sobie ilosci ze 2kopiaste łyżki na pewnogłowy raczej w tym nie umyjesz,ale na sam koniec możesz i polejesz inną z kubeczka np. u nas naprawdę pomagało i próbuj jak najwięcej na golasa puszczać rozłóż podkład albo przewijak+tetra/ręcznik/flanela na podłogę w sypialni czy łazience-odpal farelkę jak masz chłodno w danym pomieszczeniu i zróbcie zabawy na golasa to najbardziej pomaga Cytat:
![]() chociaż jakoś Wam nie dowierzam ![]() pobudki były 3 niby nie najgorzej,ale przyzwyczaiłam się,że budzi się dopiero nad ranem,najwcześniej o 3 a często o 4 dopiero i mi z tym źle ... no i wstawała o 8 a teraz znowu 6.30 zaczyna dzień piszczeniem i parskaniem ![]() muszę spróbować z herbatką/wodą w nocy ale od wczoraj próbuje łapać stópki i czasem jej się udaje ![]() zdziwiona mocno jest no i mocno bojkotuje leżenie,chce siedzieć dobra idę zasłony prasować póki potwór śpi ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Dilayla-żebyś się tylko nie rozczarowała z tym MM na noc znaczy spróbuj oczywiście,ale u mnie kaszka działała przez jakiś tydzień a teraz znowu kupa ![]() a może chce więcej? tylko nie chciałabym z niej zrobić tucznika ile Wasze dzieciaczki jedzą na noc? któraś jeszcze podaje Sinlac? Margo- a operacja ucha nie taka straszna podobno no i nie zdążyłam poprasować,słyszę gadanie ![]() nenene świetnie jej wychodzi Jamaica-a to nie Lovi ma taką butlę?MEdela chyba też,ale nie wiem czy do mleka czy kaszek |
|
|
|
|
#3821 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do mm mi na dokarmianie do małego pediatra poleciła zwykły bebilon, a że uczulił to kupiłam HA i jest ok. Co do butli to mój nie jest wymagający - pije z Aventu od początku.
|
|
|
|
|
#3822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czerwone takie ?(tu akurat "próbka").. my mamy rozmiar mniejsze - pomarańczowe a wcześniej zielone i oba rozmiary dla nas były super ![]() Dlatego nie wiem czy faktycznie zmieniać na Dady ale chyba spróbuję bo cenowo pewnie wychodzą taniej. I właśnie zajedwabiste jest to, że w Rossmannie można kupić 2 sztuki pieluch w każdym rozmiarze i sprawdzić czy pasują, czy nam odpowiadają! A kurde inne pieluchy to już nie i taki ryzyk fizyk przy zakupach.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#3823 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry.U nas noc była dziwna
18-kąpiel 18.30-spanie 24.30-jedenie 3.20-jedzenie 5.50-pobódka(mąż dał smoka i dalej spanie) 7.00-pobódka i jedzenie jeszcze takiego schematu nie było
|
#3824 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22745440]O przepraszam, ja w średnim wieku jestem, Kropka tak samo
[/QUOTE]He he, to co ja mam powiedzieć....37 na karku No ale wyglądasz na tyle na ile się czujesz, a ja się czuję na 20 parę ![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22749005] W nocy mała kilka razy z potwornym płaczek się budziła - jakby ją coś bardzo zabolało albo się wystraszyła czegoś bardzo. Bidula. A ja się rano uryczałam potwornie, bo znów cyrki z jedzeniem, od rana marudzenie, płacz, krzyk - a ja już nie wiem co robić. Do lekarki nie pójdę, bo znów mnie oleje, wczoraj mi siuśki małej zgubili w lab więc nic nie wiem....[/QUOTE] Oj bidule Wy ![]() Nocka taka sobie - pobudka 24, 3.30 i 5.40 i od tej godziny na gadanie i marudzenie wzięło moją pannę i tak do 7.40. Pospałyśmy jeszcze do 8.35. Teraz też jest mały marud. Idę chyba na spacer. Dzisiaj mamy 13. rocznicę ślubu
|
|
#3825 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
spróbuj dynię ziemniak i indyk - też powinno być dobrze. A banan jak? próbowałaś? nie słoikowy, tylko kupny, zmiksowany. Fajny też jest banan z winogronami i różą. Cytat:
A minę baby w przychodni nagraj a ona cię olała czy co? bo nie pamiętam...Cytat:
Czapę dałam poniżej, 42 mam, ale Agu ma małą główkę. Muszę jej też sama jakąś zrobić, bo faktycznie - sadz pełno, a szkoda mi wydawać na czapki kilkadziesiąt zł. Ta kosztowała niecałe 20, firma Krochetta. Cytat:
![]() A chłopczyk faktycznie pewnie przez spanie z mamą. Tak, są takie butle, niejedna firma ma takie, canpol na przykład (nie tylko seria lovi). Ale ja olałam, młoda je fajnie z gumowych łyżeczek (jak je ).Cytat:
![]() Cytat:
Właśnie chwila spokoju na macie jest, rano zjadła 90ml mleka, teraz mieszankę (banan, mleko, kaszka owoce leśne, na oko tak pół słoiczka zjadła). Fika ciągle na brzuch, co cholerę odwrócę, to ta myk. I targa matę. Na fotach - czapa zimowa, na polarku niestety, kurtka na 74 od matko krzesno, no i kurtka na 68 (do tego spodnie są, nie na szelkach), już upaprana do prania idzie. Nie mówię już o tym, że za wielka jest, mała w niej ginie, ale 62 bez sensu kupować... |
||||||
|
|
|
#3826 |
|
Zakorzenienie
|
Bydgoś - gratulacje dla Was!!
AnnLee - dzięki, tak zrobię ![]() odkąd Ewcia wstała, jest super. chichramy się, bawimy, teraz na brzuszku bawi się sama, jeszcze nie woła jeść. przejaśnia się, to może koło południa polecimy pospacerować. małż pewnie po dzisiejszych przejściach medycznych nie będzie miał weny do pisania magisterki, może się z nami wybierze. patrzę teraz - Ewcia ma na boku główki szramę ok. 3 cm. chyba przy ubieraniu body przejechałam napą w tym miejscu (dośc ciasno wchodziło)
|
|
|
|
#3827 |
|
Zadomowienie
|
Czapkę kupiłam taka. Bardzo fajne kolrki, z nausznikami, podszyta polarkiem. Kosztowała 23zł. To jest rozmiar 42/44 i jest duzo za duza
Obecnie nosimy czapke z tj samej firmy rozmiar 38/40 i jest juz troche za mała, wiec ja juz nic z tego nie rozumiem Dzis bede musiala chyba kupić jeszcze jedna czapkę, taka na teraz. Tylko ciekawe czy taka znajde
|
|
|
|
#3828 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
moja nadal gada i gada i gada.. bydgoś wszystkiego dobrego najlepszego ps ciekawe czy ja dotrwam do takiej rocznicy phehehheee aha olalam mezowska łaske i niełaskę, wzielam mala wczoraj na zakupy, mam teraz 2 kurtki, jedna na jesien, druga na zime. i tyle. nic sie nie pochwalilam mezowi, dopiero rano zauwazyl stwierdzil ze fajne. Edytowane przez jamaicaP Czas edycji: 2010-10-19 o 10:23 |
||
|
|
|
#3829 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde.. mały pospał 30 minut i już słyszę, że se gada..
uuułeee...oooo..aaaaeeeeo o..hueee xD
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-10-19 o 10:16 |
|
|
|
#3830 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wszystko co kupiłam dla małej juz pokazywałam jeszcze na odchowalni, kupowałam bedąc jeszcze w niemczech i nakupiłam na pierwsze pół roku - wiec wszystko mam i wszystko juz pokazywalam . dokupowałam tylko skarpetki i rajtki i może ze 4 pary spodni na teraz . kropka , szaja - fajne zdobycze ![]() ja tez juz nie małolata - 31 na karku pamietam w zeszłym roku mając 30 poszłam do kiosku jeszcze w niemczech i chce lotka puscic - jakas meeeega kumulacja była - a pani kioskarka - moge dowód no śmiech na sali - dałam dowodzik i mówie - jeszcze fajki prosze ![]() dziewczyny czy wasze dzieci umieją trzymac smoczki - bo mnie szlag trafia młoda chce melka do usypiania - musi go miec na gwałt ale za cholere nie potrafi go utrzymac ciągle jej wyskakuje - próbowałam inne kształty i nie podchodzą tylko nuk - ale musze ciągle trzymac a jak zasnie przykładam maskotke albo pieluszke żeby nie wyleciał iod kilku dni jak usypiam i ona doi tego smoka jak by go zjesc chciała no z całą obudową do geby chce ![]() normalnie zachowuje sie jak by nie umiała doic melka
|
|
#3831 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gratulacje ![]() Margo - gratuluje miesięcznicy ![]() Szaja - ja tez poszłabym prywatnie do jakiegoś dobrego lekarza ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Jeszcze mam pytanie - jak długo czekałyscie na becikowe? My zlozylismy wniosek w sierpniu i jeszcze nie mamy kasy
|
|
|
|
|
#3832 |
|
Rozeznanie
|
velluto na becikowe czekalismy okolo poltorej miesiaca, a to i tak dlugo bo musieli wyslac pismo do mopsu meza z potwierdzeniem ze on nei pobieral becikowego. u nas wyplacaja gotowka tylko i zadzwonila pani ze mozna odebrac tego i tego dnia.
zadzwon i zapytaj, moze zagubili dokumenty albo cos,wiesz... |
|
|
|
#3833 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3834 |
|
Zadomowienie
|
bydgoś gratulacje piekny staż
![]() becikowe dostałam w ciągu miesiąca - tak samo macierzynskie
|
#3835 |
|
Zadomowienie
|
Zdjęcie z serii "dziwny jest ten świat"
Edytowane przez velluto Czas edycji: 2010-10-20 o 22:58 |
|
|
|
#3836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą one są w dwóch różnych długościach.
|
|
|
|
|
#3837 | |||
|
Rozeznanie
|
ale ten czas leci,gratulacjeCytat:
Cytat:
gratki za rocznicę Cytat:
witam ![]() U nas nocka dziwna..pory karmienia zmieniają się, że ciężko nadążyć ![]() Myslałam, że jak juz skończy te 3 mce, to jakiś plan uda mi sie wreszcie wprowadzić...taaaaa ![]() Kurde, pada deszcz, ale uparłam się i idziemy na spacer po nast. karmieniu(teraz żarłok śpi ),Powiedzcie mi, co jest grane jeździmy już w spacerówce i wczoraj mały zaraz po włożeniu do niej ryczał jak oparzony..zresztą nie pierwszy raz. Próbowalismy już zmieniać oparcie-od leżącego po prawie siedzące i nic...ryk i tyle..wczoraj małż połowę spaceru nosił go na rękach, a dopiero jak usnął daliśmy do wózkaA Kropka-super gacie Szaja- ja poszłabym do prywatnego lekarza ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- genialne zdjęcie
|
|
|
#3838 | |||||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22749005]
W nocy mała kilka razy z potwornym płaczek się budziła - jakby ją coś bardzo zabolało albo się wystraszyła czegoś bardzo. Bidula. A ja się rano uryczałam potwornie, bo znów cyrki z jedzeniem, od rana marudzenie, płacz, krzyk - a ja już nie wiem co robić. Do lekarki nie pójdę, bo znów mnie oleje, wczoraj mi siuśki małej zgubili w lab więc nic nie wiem....[/QUOTE] Bidne Wy. Jezzu, a może byście poszły gdzie indziej? Nie ma tam żadnego dobrego lekarza prywatnie, co inaczej spojrzy na sprawę? Cytat:
Śpioszek mały. Danio dziś wstał 7:20. Brykał od 4 do 6, więc musiał potem odespać. O 9ej już się zmęczył, więc wróciłam do sypialni i ululałam. Spał do 10:20. No ale teraz już kwęka. 1,5h i marud. ![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
A my nadal nie. Cytat:
![]() Danio nosi teraz czapkę r.11 (obwód głowy 43cm) firmy Broel, ale mam inną w rozmiarze sporo większym, a dobra. To jak z rajtkami. Na zimę nie wiem jaką brać. Kiedyś się wybiorę do Forum do H&M po te zimowe i będę mierzyć małemu, innego wyjścia nie widzę. Gratki za 4 mc. ![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
Ale... wg aukcji stan idealny, prawie nie używany. Kobieta chyba nie wiedziała co sprzedaje (potem zobaczyłam, że ma tych rzeczy trochę, więc pewnie skąd ściągnęła, a nie po własnych dzieciach wyprzedaje) i się nie przyjrzała. Albo robi ludzi w ciulika jawnie, nie wiem. W każdym razie śpiwór był rozerwany na jednym boku, na szczęście na szwie, na długości 10cm. A najlepsze, że jakieś dziecko coś w nim jadło owocowego, bo pod szyją, centralnie na środku ma plamę średnicy 2cm. I za to dałam neutrala. ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Gratulacje. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22749944] Czapę dałam poniżej, 42 mam, ale Agu ma małą główkę. Muszę jej też sama jakąś zrobić, bo faktycznie - sadz pełno, a szkoda mi wydawać na czapki kilkadziesiąt zł. Ta kosztowała niecałe 20, firma Krochetta. Na fotach - czapa zimowa, na polarku niestety, kurtka na 74 od matko krzesno, no i kurtka na 68 (do tego spodnie są, nie na szelkach), już upaprana do prania idzie. Nie mówię już o tym, że za wielka jest, mała w niej ginie, ale 62 bez sensu kupować...[/QUOTE] Czapka fajna, niestety Danio musi mieć większe klapy na uszy. A kurtki superowe obie. Cytat:
Ano bo między 38 a 44 jest duża przepaść. Durne te rozmiary robią z tym łamaniem. Jakby nie mogli zrobić 38, 40, 42, 44.
|
|||||
|
|
|
#3839 | |||
|
Zadomowienie
|
Serdeczne gratulacje dla małej
![]() Oby 13. okazała się dla Was szczęśliwa. Wszystkiego co najlepsze ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22749944]Dzięki za pocieszanie, kochana jesteś A minę baby w przychodni nagraj a ona cię olała czy co? bo nie pamiętam...Masz rację. Zrobię jutro tylko wyniki moczu i pójdę. Ogólnie zła jestem, bo mojej lekarki ponad 2 tygodnie już nie ma, nie wiem czemu, jest tylko druga, która olewa, moja jest bardziej kumata. Właśnie chwila spokoju na macie jest, rano zjadła 90ml mleka, teraz mieszankę (banan, mleko, kaszka owoce leśne, na oko tak pół słoiczka zjadła). Fika ciągle na brzuch, co cholerę odwrócę, to ta myk. I targa matę. [/QUOTE] Nie tylko dziecko idzie do rehabilitantki na rehabilitację, to ciekawe co powie jak przyjdę z moim co już problemów nie ma że wydziwiam i nadgorliwa jestem ![]() Rób badanie. Nic nie zaszkodzi a będziesz mogła kolejną rzecz wykluczyć. A nie pytałaś kiedy wreszcie Twoja lekarka będzie?? ![]() Ubranka superowe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do becikowego nawet nie wiem - małż u siebie w pracy sam załatwiał, więc pewnie ekspresem zrobili to dla kolegi ![]() Rewelacyjne ![]() Cytat:
Młody dziś obudził się ostatecznie o 9:20. Pojadł, pobawiliśmy się a teraz znów padł. Ciekawe ile pośpi?? Czyżby dziś miał jakąś tajemną umowę z Morfeuszem?? A czapki mamy takie: (wszystkie dostaliśmy) Edytowane przez bratkab Czas edycji: 2010-10-19 o 12:03 |
|||
|
|
|
#3840 |
|
Konto usunięte
|
Boska fota
Jeszcze zębiska by pasowały do tego ![]() Pójdę prywatnie. Mam namiar, co prawda znalazłam lekarkę sama, ale mam wrażenie że to ta sama która mnie leczyła... Obaczym. Właśnie jadłyśmy kaszkę bananową. Łyżeczką, półpłynną taką, bo butla zła była. Jakieś 120ml zjadła. Dobre i to... ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Bratko, moja lekarka prawdopodobnie od poniedziałku. ok, idę chatę ogarnąć coś i małą uspokoić, bo już ryczy na macie (bo nie potrafi się na prawą stronę obrócić na brzuch). |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:57.

Teraz dziewcze fika przy karuzeli ale juz jest mały marud wiec zaraz bedziemy sie usypiać 
Moj chlop chyba tyle nie ma co Twoj syn
Ja wczoraj kupilam czapke, moze tez pozniej sie pochwale 

I dooopa, nie będzie rytmu dnia bo już zaburzył.
O już coś zaczyna kwękać z pokoju obok. Idę oblukać.