|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Cytat:
. ale ona czasem sie budzi 2 razy w nocy, i jesli tak jest przez jakis czas to sie piersi przyzwyczajaja, i wtedy nagle zaczyna sypiac cala noc i wtedy cycki mi pekaja, ja nie spie, nie moge odciagnac bo nie wiem kiedy wstanie. i pozniej nagle znowu wstaje 2 razy w nocy wiec mleka jest za malo. i tak to wykancza moje cycki![]() Cytat:
![]() Cytat:
mi zostalo 2.5kg ale nie przeszkadzaja mi jakos specjalnie![]() dziekuje wszystkim za zyczenia
|
|
#3722 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Cytat:
![]() itakaska - to fajnie szkoda, że brak TZ a mi tez nie przeszkadza, mieszczę się we wszystko, choć skórę bym sobie wycieła:d
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-10-20 o 21:37 |
|
|
|
|
#3723 |
|
Rozeznanie
|
a ja witam ponownie i sie w sumie zegnam
dzis Ernset pierwszy raz krzyczal ze zlosci, tak go dziasla swedza ze nie mogl sobie trafic piastka do buzi z wrazenia, a jak trafil to tak pchal ze sie az trzasl i gdyby gryzaka chwycil, a on umie tylko jak mu sie trzyma dzwonilam ostatnio do domu i mowie ze go dziasla swedza, a moj tata na to: cebule mu daj, dzieciom sie daje cebule, przejdzie mu bede musiala pilnowac zeby go cebula nie uraczyl cebula to i owszem ale nie dla takiego malucha, sama smarowalam sobie dziasla jak mi nie chcial sie wybic zab, pomaga
|
|
#3724 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)) moja mala dopiero co usnela...nie wiem co jej... nie chciala jesc, bawic sie, lezeb w bujaczku, dopiero na rekach sie uspokajala, ale mi rece odpadaly i wlozylam ja w chuste i nosilam przez 20 min, po czym usnela SIALA-DZIEKI![]() a wogle to ona mi strasznie niespokojnie zasypia wieczorem,a wyglada to tak-zasypia jak zwykle przy cycku i budzi sie ok 4 razy, ja przychodze znow daje cycka, ona ssie znow do zasniecia i tak w kolo macieju...jakies pomysly co jej jest? moja mama mowi ze ma jakies koszmary, albo ze jest ode mnie uzalezniona... |
|
|
|
|
#3725 |
|
Zadomowienie
|
Śliczne dzieciaczki
![]() Aaa przestraszyłaś mnie z tym że blizna się nie rozciąga bo moja na pośladku mnie ciągnie i ciągle mam nadzieję że jakoś to się naprawi ;/ Dzisiaj byłam 1 raz od porodu u ginekologa.. przeżyłam, wszystko jest ok oprócz tego że boli mnie przy zbliżeniach zapisał mi Azalię (?) coś na zapalenie (?) żeby sobie smarować, psikać czy tam wkładać jakieś coś i wtedy może mi się "obrzęk" jakby zmniejszy i nie będzie bolało przy wsadzaniu.... Napisał też jakąś nazwę żelu który może pomóc.. a jak nie to wspomniał o plastyce (pochwy?) boosz... Wszystko się schrzaniło przez ten poród ;/ z cipki zero użytku, blizna boli... NIGDY WIĘCEJ DZIECI i pomyśleć że ja zawsze marzyłam o 2 a nawet 3 dzieci.. ooo niiee... Natanek nie będzie miał rodzeństwa mimo że bym chciała ;/ jeny jak ja żałuję że Natanek tak się pchał na świat, może mogłabym mieć wtedy CC i pipka byłaby nienaruszona ;( jeeenyy jak mi z tym źle ;( Nie chcę być kaleką ;/ a na plastykę żadną nie pójdę !! Jak sobie przypomne jak znowu miałąbym się męczyć ze szwami, bólem, chodzeniem, siadaniem.. to wolę umrzeć ;/ A teraz będę nadrabiać to co nabazgroliłyście ( jestem na 118str ) Aha .. i ja też słyszałam że z siusiaczkiem nic się nie robi (nie ściąga się skórki itp) Edytowane przez kinia656 Czas edycji: 2010-10-20 o 23:15 |
|
|
|
#3726 | |
|
Zakorzenienie
|
Anuszka sliczna Iga a ta czuprynka cudowna!
Hubcio jest fajniutki Adasko tez niczego sobie dziewczyny fajne te zdjecia robaczkow waszych po porodzie Cytat:
2 szkl. marchewki (startej na tarce o małych otworach) 2 całe jajka 3 szkl. maki(daje 2,5szkl.) 1/2 szkl. oleju 1 1/2 szkl. cukru(ja daje 1 szkl.) 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka sody 2 łyżeczki przyprawy do pierników 2 garście dowolnych bakalii (orzechy, daktyle, suszone śliwki, morele itp.) Wszystko wsypać do miski wymieszać i piec ok. 45 minut w temperaturze 200C Polewalam polewa waniliowa z Ikei, ale mozna inna jak kto lubi. Dziewczyny tragedia!!!!! Pekla nam guma |
|
|
|
|
#3727 |
|
Zadomowienie
|
Kinia - jeżeli cię to pocieszy to mam ten sam problem tzn "pisiocha" (jak to zwykła nazywać Siala) nie ta sama co kiedyś
ja sama czuję, że ona nie taka, poza tym tż mi po pierwszym razie też powiedział boli przy zbliżeniach (tam, gdzie pochwa mi pękła i miałam szyte, w środku), ale na szczęście tylko na początku (musi się rozru(ch)ać za każdym razem na szczęście już nie mam problemów z nietrzymaniem moczu, bo też mnie dopadło przez pierwsze prawie 8 tygodni ![]() no ale ja chcę jeszcze dzieci mimo wszystko! nie ważna dla mnie jestem ja i moje przydatki, jeden uśmiech Patryczka ![]() jezuuuu dziewczyny, moje cycki oszalały! przeżywają drugą "młodość", cofnęły się do początków karmienia... ciągle są pełne! karmiłam małego niecałe 2 godziny temu i już czuję mrowienie i czuję, że pęcznieją! a on będzie jeszcze spał conajmniej do 6! pytanie: w czym mrozicie pokarm? są jakieś specjalistyczne cosie? bo chyba zacznę mrozić, a nóż-widelec się kiedyś przyda... ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Niezawsze - a ty miałaś już okres? w sumie karmisz cały czas regularnie więc teoretycznie nic nie powinno się dziać... z tego co wiem to te tabletki to spora dawka hormonów - może ci poważnie zakłócić laktację... ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- dziewczyny na innym mamusiowym watku napisala jedna z dziewczyn wiadomosc cytuje kolezanke: "Wiadomosc do wszystkich wizazanek: Wyszlo na jaw, ze jedna i ta sama dziewczyna stworzyla sobie na wizazu kilka kont pod roznymi profilami. Oto one: jagda22i Motylicaja i Molalala i Irysowa i Jaga1111 i Flicka88 i karmelka1987 i dudziakowa i Rozaliontka i chrupcia i dagoja_ja, zwierciadelko, kociakowa, mojra89, Malga19 Istnieje na wielu watkach mamusiowych, wszedzie z jakimis tragicznymi historiami poronien (przewaznie blizniakow), maz ja zostawil, lezy w szpitalu na podtrzymaniu itp. Ale tez na watkach plotkowych istnieje jako osoba bez dzieci za to jest niania.... Ta informacja jest potwierdzona przez moderatora - te wszystkie profile zostaly stworzone z tego samego adresu IP Przykro mi, ze istnieja osoby zerujace na szczerym ludzkim wspolczuciu, nie rozumiem zupelnie intencji takich osob U nas na watku mamus listopadowo-grudniowych tez sie pojawila, ba! - ona zalozyla pierwsza czesc naszego watku! Wspolczulysmy jej, trzymalysmy kciuki, kiedy miala problemy w ciazy, lezala na podtrzymaniu a teraz gratulowalysmy zajscia w ciaze..z blizniakami oczywiscie.... " Ale ludzie potrafia miec bujna wyobraznie
|
#3728 |
|
Zakorzenienie
|
Jaszczka to teoretycznie to wiesz..nie chce nazwac tak braciszka lub siostrzyczki Mai, chce byc tylko dla niej, nie wyobrazam sobie jej siebie odebrac bedac w ciazy
, ale nie jeszcze nie dostalam okresu.a jeszcze dzis taki sluz jak na owulke mialam, matko boje sie Moje piersi to tez istna mleczarnia sciagam w mgnieniu oka mnostwo mleczka. a zwierciadelko nie bylo u nas tez takiego nika? |
|
|
|
#3729 |
|
Zadomowienie
|
rozumiem... na pewno macie niezłego stresa...
jeżeli masz jakiegoś dobrego gina to może zadzwoń z rana i zapytaj się o te tabsy i ewentualny wpływ na mleczko ![]() ja pamiętam jak koleżanka miała wpadkę z gumką to poleciała do "naszego" gina w szczecinie i on zanim dał jej tabsy to zrobił usg i już było jajeczko prawie zagnieżdżone, ale ona u niego była na styk - już mijały te 72 godziny... edit: właśnie tak mi się wydawało, że zwierciadełko u nas było tylko nie pamiętam w którym momencie się zmyło :P
It's nice to be important but it's more important to be nice Edytowane przez jaszczka Czas edycji: 2010-10-21 o 00:35 |
|
|
|
#3730 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wtedy otwieram słoiczek - do pustego przekładam tyle ile mam zamiar dać (reszta spowrotem do lodówy) i wstawiam to do większego garnuszka - tam leję wodę gorącą. Łyżeczką mieszam papkę coby się równomiernie zagrzała a nie tylko po bokach słoiczka i podaję takie leciuśko ciepławe... no żeby mu "zęby" nie zamarzły ![]() Cytat:
mogłam odrazu taką cebuleczkę dymeczkę mu w papę wcisnąć i trzymać za szczypiorek coby nie połknął Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A ze mnie to się śmiałyście jak się posikałam w Makro jak jeszcze byłam w ciąży i jak suszyłam se spodnie (psiochę) wystawiając się do suszarki do rąk jak Jaś Fasola Farbnęłam se dziś włosy... ![]() uważałam, że ostatnio ta moja czerwień była ogień z doopy ale teraz to co wyszło i jak ja wyglądam to jest dopiero... armagedion ![]() Ani nawet nie mówcie żebym pokazała foto bo nie ma mowy... czapa na łeb i tak będę chodzić dopóki mi nie odrosną moje.. czyli jakieś 27639286 lat
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
||||||
|
|
|
#3731 |
|
Zadomowienie
|
poka poka poka zdjęcie!!!
![]() a co do sikania to wybacz, ale z twoim stylem jazdy to nawet jakbyś opisała pozycję z książki telefonicznej to i tak by było śmiesznie
|
#3732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aż idę jeszcze raz do łazienki pogapić się na to coś.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#3733 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() szybko zleci ![]() Kinia moja przyjaciolka to tez juz nie ta sama babka chyba mi ja jakos naciagnol i przyszyl do wejscia do pochwy bo ciasniej jest szyl mnie jakis pakistanczyk, to i kto wie jakie tam dzielo oddwalil, dobrze ze mnie calkiem nie zaszyl
|
|
|
#3734 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
o 23:30. Troszke jej przestawilam pore kapania, normalnie to miedzy 19 a 20, a zasypia tak ok 21:30. Po kapieli zje, a czaem nie, jest bardzo aktywna, macha nozkami i raczkami, az sie zapowietrza. Wydaje mi sie, ze spi, a tu oczy jak 5 zl i dalej zabawa. Wczoraj to juz nie mialam sily. Moze ktos ma dobry sposob na wczesniejszy sen. Cytat:
|
|
#3735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podjelam decyzje "niech sie dzieje wla nieba..." tylko sie zastanawiam czy bedac na maciezynskim jak zachodze w ciaze mam prawo do zwolnienia 100% platnego cala ciaze a pozniej znow do maciezynskiego n ie wiecie?
Edytowane przez niezawsze Czas edycji: 2010-10-21 o 10:09 |
|
|
|
|
#3736 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lol "przy następnym" ?! Ale ja nie wiem czy chcę następne.. czy dam radę znowu to wszystko przechodzić jezzuuuu całą ciążę, nudności, senność, zachcianki, humory, słoniowe nogi, opuchlizna, ze 30 kilo nadwagi xD kolejne rozstępy, skurcze, poród, igły, morfologie, glukozy, wenflony, oksytocyny... szycie... łojezuuuu, nocne wstawanie, kolki, ekspresowe kupy... ojjj chyba dopiero jak mnie dopadnie starcza demencja i zapomnę o wszystkim ![]() Cytat:
Moim zdaniem dobra decyzja.. znaczy się mimo wszystko ja chyba też bym tak postąpiła.
||
|
|
|
#3737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak ma się prawo, do zwolnienia 100% płatnego, po macierzyńskim![]() Siala - jeśli nie dochodzi do zapłodnienia, to jajo obumiera i zostaje wydalone podczas okresu, a jeśli dojdzie do zapłodnienia wtedy się zagnieżdża i żyje sobie No z tą historią kont, nio nieźle, ktoś się nudzi ![]() A wy laski spać w nocy nie możecie ![]() Ja wstałam przed 6, mała zjadła i spałyśmy, każda u siebie do 7.30 Dziś już lepiej, okres się skończył i już jakoś żyję
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-10-21 o 08:15 |
|
|
|
|
#3738 |
|
Rozeznanie
|
niezawsze trzymam kciuki, żeby jednak nie. Postinor to byłoby raczej niedobre przy karmieniu, to jest olbrzymia dawka hormonów, po której organizm dochodzi do siebie bardzo długo (nawet do pół roku).
A Zwierciadełko jest na liście ale z dużej litery???? |
|
|
|
#3739 |
|
Zakorzenienie
|
NIEZAWSZE myślę, że nie zaciążysz... tak mi się zdaje... ale strach i obawa na pewno jest, całkiem zrozumiała
co do drugiego dziecka... to wszystko co jeszcze w Was siedzi mija... te wszystkie wspomnienia, bóle, myśli, problemy z dziećmi... dziecko podrośnie, wszystko się unormuje a wy zatęsknicie za takim maluszkiem
|
|
|
|
#3740 |
|
Zakorzenienie
|
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#3741 | |||||
|
Zakorzenienie
|
itakasia
piekny staz gratulacjewszystkie dzieciaczki sliczne papi Adasko wyglada szczuplutko nie powiedziala bym ze wazy 6 kg Hubcio jest boski. ja w nim jestem zakochana od samego poczatku a Iga to taka urodnica ze ho ho Cytat:
a w tamtym tygodniu mu sie odmienilo. podnosi i cieszy miche ze wszystko widzi ![]() glupi ten lekarz ![]() misiek je nutramigen. pytalas o kaszke lyzeczka. nie daje mu. nie mialam nawet zamiaru. ja chcialam kaszke dodawac do mleka ze wzgledu na ten jego refluks. nutramigen jest jak woda i z miska sie wylewal jak nie byl zageszczony. jeszcze o cos pytalas ale wczoraj to czytalam i mi nie zacytowalo ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dzien dobry u nas dzis paskudna pogoda. wieje pada i strasznie zimno jest ![]() nocka znow bez rewelacji ale troszeczke lepiej niz wczoraj. misio wykapany wczoraj o 19 potem zjadl pokrecil sie w lozeczku i zasnal. ale pierwsza pobudka byla o 23.40 znow z placzem przez sen i tak do rana co jakies 15-20 minut naprawde nie wiem co mu jest. moze to zeby?
|
|||||
|
|
|
#3742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, to chyba była ta dziewczyna, co jej mężowi matka umarła krótko przed porodem? A jak śpi w dzień? Wczoraj idąc za przykładem itakasi kupiłam Alisie dżinsy i sukienusię ![]() http://allegro.pl/show_item.php?item=1274304079 http://allegro.pl/show_item.php?item=1274009626 Niezawsze- coś dla Ciebie poniżej- tak zastaliśmy Małą postękującą już na jedzonko wczoraj koło północy.
|
|
#3743 |
|
Zakorzenienie
|
ania - tak po nastce widać
moja córcia to ma charakter po tatusiu, już chce rzadzić, ale mamusia sie nie daje
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#3744 |
|
Raczkowanie
|
Aniaa, ja mam w nocy to samo co Wy. po prostu koszmar..kapioel, pierwsze spanko tak okolo 3 godziny czyli do polnocy, a potem jazda bez trzymanki i pobodki albo co godzine albo co pol.
co najlepsze maly nie chce smoka tylko placze (co mu sie nigdy w nocy nie zdarzalo), zasypia ponownie tylko przy cycu odkladam i za godzine znow to samo. nie mam pojecia co to jest. co gorsze, z dnia na dzien widze ze on coraz bardziej przez to przyzwyczaja mi sie do spania przy cycku no i tez piesc non stop w buzi...wczoraj mielismy szczepienie, szczepilismy starymi, dzisiaj spodziewam sie odreagowania. dziewczyny sory ze ja tak co jakis czas wbijam sie na wątek, ale najczesciej nie mam sily pisac, za to czytam regularnie. ![]() niezawsze, ja mam taki sam stres bo my ostatnio zaszalelismy i popelnilismy "przerywany" odpowiedzialne to bylo nie ma co... i teraz schizujeeeee po calycgh dniach
|
|
#3745 |
|
Zakorzenienie
|
Jak ja wam współczuje nocek, naprawdę
ja nie wiem co to kolka, histeria itd. Owszem nastka płacze, jak jest głodna lub zmęczona i nie może zasnąć w dzień, ale to może z 2 minuty mam kilka patentów i spi ale jak czytam was to się pocichu cieszę, że nastka je i idzie spać dziś spala 10h bez jedzenia i później jeszcze 1,5h![]() Dla was
|
|
|
#3746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masz już miesiączkę? Jeśli karmisz i nie masz miesiączki to jest małe prawdopodobieństwo, że skończy się to ciąża. Musiałabyś teraz mieć owulację (przed pierwszą miesiączką).Czytałam, że przy tej pierwszej owulacji, nawet gdy dojdzie do zapłodnienia dochodzi do samoistnego poronienia (nawet nie będziesz o tym wiedziała). Natura zabezpiecza nas w ten sposób. ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Przyznam się, że my też ostatnio nie byliśmy zbyt odpowiedzialni ![]() Po kilku latach starania się o dziecko przyzwyczailiśmy się do swobody w tych tematach Ciężko sie odzwyczaić...
|
|
|
|
|
#3747 |
|
Zakorzenienie
|
hd - my zawsze stosunek przerywany, a mi właśnie skończył się 3 okres
ale wiem o czym mówisz![]() ![]()
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Jeszcze sprawa ZWIERCIADEŁKA czy jak jej tam... To musi byc osoba, która ma niezłe problemy psychiczne Chyba jest bardzo samotna i okazywane współczucie sprawia jej wielką przyjemność.
|
|
|
|
|
#3749 |
|
Zakorzenienie
|
My tak przez 3 lata, jak chcieliśmy dzidzie to próbowaliśmy
![]() No prezerwatywy to tak...a tabletki odpadają, trzeba się jakoś przełamać ![]() A z tymi moimi hormonami...
|
|
|
#3750 |
|
Zakorzenienie
|
Karolcia, rodziłyśmy w podobnym terminie. masz już okres. Karmisz MM?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:44.

. ale ona czasem sie budzi 2 razy w nocy, i jesli tak jest przez jakis czas to sie piersi przyzwyczajaja, i wtedy nagle zaczyna sypiac cala noc i wtedy cycki mi pekaja, ja nie spie, nie moge odciagnac bo nie wiem kiedy wstanie. i pozniej nagle znowu wstaje 2 razy w nocy wiec mleka jest za malo. i tak to wykancza moje cycki

mi zostalo 2.5kg ale nie przeszkadzaja mi jakos specjalnie

a mi tez nie przeszkadza, mieszczę się we wszystko, choć skórę bym sobie wycieła:d

Wtedy otwieram słoiczek - do pustego przekładam tyle ile mam zamiar dać (reszta spowrotem do lodówy) i wstawiam to do większego garnuszka - tam leję wodę gorącą. Łyżeczką mieszam papkę coby się równomiernie zagrzała a nie tylko po bokach słoiczka i podaję takie leciuśko ciepławe... no żeby mu "zęby" nie zamarzły 
n ie wiecie?