Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz.II - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-20, 14:31   #3691
FraniaPirania
Rozeznanie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Może miał szklane
Nie mam pojęcia jak to jest z tymi oczami..
a z ciekawostek: u nas na osiedlu był taki młody chłopaczek co miał kocie oczy! Te źrenice co się ma normalnie okrągłe to on miał podłużne "łezki" takie jakby... normalnie kocie oczy.
http://c.wrzuta.pl/wi1432/975c499f00...%20ty..%20%3C-
omg
FraniaPirania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 14:33   #3692
papeteria
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

siala moze ten chlopak mial soczewki ??
misiulka dzieki no a opatulili go niezle i ten wezel z pieluchy na glowie i ta krew nie lubie tych pierwszych zdjec bo przypomina mi sie caly ten lek o malego ..no ale juz jest dobrze

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 14:34   #3693
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FraniaPirania Pokaż wiadomość
omg
no serio, normalnie nie mogłam z nim gadać bo tak głupio wgapiałam się w jego oczy.. wzroku oderwać się nie dało

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
siala moze ten chlopak mial soczewki ??
Na bank nie bo ja go pamiętam jak miał ok 8-10 lat.

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 14:36   #3694
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

papi ślicznie Ja się zbieram, bo 15.44 mam pociąg, jadę do Malborka poszaleć na zakupach
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 14:37   #3695
Linka24
Wtajemniczenie

Cytat:
Linka - możesz się do tego ustosunkować?
Siala kochanie przepraszam jeśli cie te mój głupi tekst zabolał, ale ja dopiero później pomyślałam co ja takiego napisałam i przecież wcale nie o to mi chodziło, to tez miało być tak pieszczotliwie typu wieprzaczek Ale faktycznie teraz widzę że to nie było ani trochę miłe. Naprawdę nie miałam nic złego na myśli i mam nadzieję ze się na mnie nie gniewasz???
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 14:38   #3696
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość

A zapomniałam napisać Lilianka ma 65cm i waży 5,5 kg
super
anoxa Adas nie jest az taki szczuplutki...teraz ma 6kg i 61cm ...ma juz druga brode a teraz spi w hustawce i wyglada jak prezes
a Hubcio naprawde podobny do Ciebie choc na poczatku myslałam ze bardziej do TZta

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Cytat:

Na bank nie bo ja go pamiętam jak miał ok 8-10 lat.
o rety

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 14:55   #3697
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
Siala kochanie przepraszam jeśli cie te mój głupi tekst zabolał, ale ja dopiero później pomyślałam co ja takiego napisałam i przecież wcale nie o to mi chodziło, to tez miało być tak pieszczotliwie typu wieprzaczek Ale faktycznie teraz widzę że to nie było ani trochę miłe. Naprawdę nie miałam nic złego na myśli i mam nadzieję ze się na mnie nie gniewasz???
W porządku. Wcześniej wydawało mi się, że właśnie żartobliwie piszemy o wieprzaczku i o tuczeniu ale po Twoim poście zaczęłam się zastanawiać czy aby na pewno obie do tego tak podchodzimy czy jednak jest w tym złośliwość a nie żart.
No to wyjaśnione

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-20, 15:18   #3698
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Sliczne dzieciaczki

Lilianka to długa chudzinka ale ważne ze zdrowo rośnie

My się drzemałyśmy 1h, bo mam okres i leci ze mnie i jestem taka słaba, że kręci mi się w głowie itd. że dziś wyjdę jak TZ wróci bo nie wiem czy nie zasłabnę po drodze po za tym 8 mi wychodzi dalej i ucho mnie boli, nie mogę przełykać...ach

anuszka
- ja nie wiem jak to się dokładnie nazywa, ale wiem, że zawsze nie mogą się dobrze wbić Miłych zakupów
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 15:54   #3699
martysek
Zadomowienie

Miała któaś z was problem z podaniem dziecku smoczka? Chcę dać go Natalii, bo ciamka piąstki i najlepiej uspokaja się przy piersi, ale ona go wypluwa nieważne kiedy i ile razy jej podam. Zamówiłam wczoraj z MAM i jutro odbiorę.

Druga sprawa to picie z butelki - próbowałyśmy Aventu i MAM, ale ona nie lubi i nie umie i się krztusi przeważnie.
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 16:07   #3700
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

Dzień dobry Kilka dni człowieka nie ma i już nadrobić was nie idzie.
U nas ok tylko ja przeziębiona bardzo jestem. Na szczęście młodemu nic nie jest bo to taki mały cyborg.
A dzisiaj przechodzi samego siebie, cały czas je. Rano udało mi się ściągnąć 15oml i wrąbał wszystko, musiałam jeszcze mm dorabiać bo mu mało było. moje cyce nie wyrabiają na jego potrzeby. Chude to jak patyk, a wpiernicza tyle.
No i dalej głowy nie dźwiga jak na brzuchu leży Położyłam go to sobie spać poszedł, a jak nie śpi to rączki ciumka. Nie wiem już jak go zmusić. Jak go trzymam w pionie to już trochę trzyma sztywno, ale na brzuchu zero wysiłku, leń śmierdzący
Martysek ja też mam smoka MAM i on go też nie chce. Kupiłam już kilka smoków i żaden mu nie pasuje. A na noc mu zakładam skarpetki, bo już miał paluchy całe czerwone od ciumkania.

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

martysek a co do butli to mój pije. Mam z Lovi aktywne ssanie czy jakoś tak. Tylko odkąd nauczył się z butli to z cyca mu się ciągnąć nie chce i się wścieka, muszę ściągać i mu z butelki dawać. Jedynie w nocy cyca ciągnie.
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 16:08   #3701
scoobs
Rozeznanie

Cytat:
cześć dziewczyny

wczoraj u małego zauważyłam jakby małą białą kropeczkę z wewnętrznej strony dziąsła tam gdize będzie jedynka i teraz nie wiem czy to już ząbek czy może afta ? strasznie rączki pakuje do buzi i ślini się troche.
A co do Lusha żartujesz ?!!!! jakbym miała u nas w mieście to bym chyba spędziła tam cały dzień a do twarzy polecam Mask of magnaminty (sama na nia czekam )ponoć fajnie oczyszcza i jest super wydajna.Miałam jeszcze Herbalism śmierdziel totalny jak jakieś tanie wino czy zepsute winogrona ale fajnie czyścił.W Lushu jest super obsługa , możesz testować i pomogą ci w wyborze zawsze mozesz poprosic o sample jakiegos produktu przy zakupie
Dzieki, wlasnie bylam w miescie, ale zanim przeczytalam Twojego posta no i weszlam do tego sklepu, popatrzylam, powochalam i wyszlam... Nastepnym razem zakupie ta maske i zobacze.
A z zabkiem to moze puknij tam lyzeczka w ta kropke i zobaczysz czy to zabak.

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Miała któaś z was problem z podaniem dziecku smoczka? Chcę dać go Natalii, bo ciamka piąstki i najlepiej uspokaja się przy piersi, ale ona go wypluwa nieważne kiedy i ile razy jej podam. Zamówiłam wczoraj z MAM i jutro odbiorę.
My mamy problemy ze smoczkiem i prawie sie poddalam, ale jak cos wymyslisz, to daj znac!
scoobs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 16:19   #3702
martysek
Zadomowienie

Lilka, dzięki za odpowiedź. Moja w nocy nie ssie,tylko w ciągu dnia i jak płaczliwa jest, a to często sie zdarza. Tyle, że ona tak zasysa pięści, że jak jej wypadną,to odgłos jest, jakby krowa nogę z błota wyciągała, a czytałam, że to może podować deformację żuchwy i wadę zgryzu (tak mocne ssanie, a nie wyciąganie nogi z błota).

Jak rozmrozi mi się mleko, spróbuję jej na spokój podać butlą, bo troche mi szkoda kupować trzecią.

Scoobs, napewno dam znać Może Ci się uda, to nie zapomnij o mnie.

Jak dokarmiacie dzieci mm, to jedzą tak samo chętnie, co wasze mleko? Bo Natalia robi minę jakbym jej niewiadomo co obrzydliwego dawała i wypycha smoka językiem. Odpuściłam po kilku próbach, ale muszę coś wykombinować, bo mnie depresja chyba dopada. Ani do fryzjera, ani na basen, ani na fitness wyjść...
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 16:21   #3703
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

martysek mojemu bez różnicy czy mm czy moje, wcina aż mu się uszy trzęsą hehe.
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 16:25   #3704
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:

Druga sprawa to picie z butelki - próbowałyśmy Aventu i MAM, ale ona nie lubi i nie umie i się krztusi przeważnie.
Z pierwszym nie pomogę, bo Alisa ciumka smoka (tylko NUK). Ale u nas smok działa tylko w łóżeczku i na spacerach. Poza tym wcale- czyli tylko na leżąco. No i jak zasypia to wypada.

Butelka u nas się sprawdza tommee tippie- innej nie mamy, nie mieliśmy i nie ma takiej potrzeby, bo małej pasuje. Ze szmoczkiem 1. oczywiście.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 16:26   #3705
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
papi ślicznie Ja się zbieram, bo 15.44 mam pociąg, jadę do Malborka poszaleć na zakupach
pochwal sie jutro co kupilas

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
My się drzemałyśmy 1h, bo mam okres i leci ze mnie i jestem taka słaba, że kręci mi się w głowie itd. że dziś wyjdę jak TZ wróci bo nie wiem czy nie zasłabnę po drodze po za tym 8 mi wychodzi dalej i ucho mnie boli, nie mogę przełykać...ach
wiec co czujesz z 8 ostatnio mi sie tez przebijala i az mi wezly chlonne wyszly i bolalo jak diabli

Cytat:

nie wiem bo u nas mam butelki rewlacyjnie sie sprawdzily a jaki masz rozmiar smoczka? od lovi nuka i wielu innych Hubcio sie krztusil a z mam praktycznie wogole chyba ze wzial mleko do ust i dlugo nie polykal to mu sie raz kiedys zdarzylo a od innych to potrafil3-4 razy w czasie jednego karmienia sie zakrztusic smoki tez z mam nam sie sprawdzily ale on tez z nuka i canpola ciumkal i nie bylo problemu

my po wizycie w sumie to jakis glupkowaty stary lekarz byl na zastepstwie ktory nawet pediatra nie jest tylko ogolnym i wkurzyl mnie chcialam skierowania na morfologie bo maly ma anemie i po szpitalu kazali nam po miesiacu skontrolowac a ten z wielkim fochem ze to szpital powinien skierowanie dac pozniej mial problem z wypisaniem skierowania do ortopedy bo niby po co skora raz byl to wiecej nie trzeba Hubcio od kilku dokladnie 4 dni ma na brzuszku taka podskorna wysypke i na bokach policzkow i za uszkami taka sucha wysypka dal krem hydrokortyzon i mowil ze jak nie przejdzie to mam przyjsc za tydzien bedzie juz nasz pediatra bo to moze byc nietolerancja mleka zwlaszcza ze doszly te karmieniowe problemy

aniaa a Misio jakie mleko wkoncu pije?
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-20, 16:39   #3706
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
no to sie pochwale ze moj tez jest uniwersalny bo od remontow (caly nasz dom robil sam ) po naprawy samochodu przez sprzatanie robi lacznie z odkurzaniem myciem podlog naczyc i wieszaniem prania a malym tez sie zajmuje wiec (dobrze ze nie czyta forum bo by mu rogi urosly) musze sie pochwalic ze dobry z niego facet no i oczywiscie zarabia na dom bo on uwaza ze zrobienie i utrzymanie domu tak samo jak kupowanie samochodow to rola faceta
Moj TŻ tak samo Wyremontowal cala chate przed urodzeniem Malej sam, posprzatal i jeszcze mi kupil kwiatki jak wrocilam ze szpitala do domu Codziennie kapie Mala, czasami posiedzi z nia w domu a ja gdzies sobie wyjde albo pojdzie z nia na spacer. Ostatnio nawet wieczorem zostawilam go samego z Mala i poszlam sie zabawic z kumpelami Mial szczescie ze spala dopoki nie przyszlam ale i tak by dal rade
Cytat:

Moja smoczka od razu polubila. Z butelka bylo gorzej bo na poczatku ode mnie nie chciala, tylko od TŻa, ale ostatnio ja tez karmilam i wypila cala butle (jakies 140ml ). Sproboj moze dac TŻowi do nakarmienia, albo w nocy jak bedzie zaspana, proboj roznych smoczkow, w koncu sie uda Ja mam Aventu i smoczek i bulte.

Itakasia
gratuluje rocznicy

Jak tam idzie Wam zrzucanie wagi? Chwalilam sie ze juz waze tyle samo co przed ciaza?

Edytowane przez caprica6
Czas edycji: 2010-10-20 o 16:41
caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 17:01   #3707
karolcia228
Zakorzenienie

caprica6 - GRATULACJEMi został 1kg

anoxa - bo lekarze to...ach szkoda gadać to wiesz jak się czuję, masakra

Stary 2010-10-20, 17:36   #3708
anoxa
Zakorzenienie

capricia gratuluje

dziewczyny a jak to jest z tymi skokami rozwojowymi Hubcio dzisiaj konczy 14 tyg moze to skos z tym nie jedzeniem?
Stary 2010-10-20, 17:48   #3709
b80dbfebcb175f5cc16ebc14ca52adc6494c973a_67996f82093b8
Konto usunięte

martysek jeśli masz problem z krztuszeniem się bobasa to polecam butelki Dr.Brown's. Jakoś wolniej przez te smoki mleko leci i moja się przy nich tak nie krzusi.Używałam TT,ale jednak jej nie podpasowało.
b80dbfebcb175f5cc16ebc14ca52adc6494c973a_67996f82093b8 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-20, 17:57   #3710
karolcia228
Zakorzenienie

anoxa poczytaj

https://wizaz.pl/forum/newreply.php?...e=1&p=22781017

Stary 2010-10-20, 17:58   #3711
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
no widzial widzial
chyba macie racje. u nas ciezko z planem dnia od poczatku. zupelnie nie wiem jak to ogrnac bo misiek czasem tak ustawi jedzonko ze ostatnie jest o 18 i zasypia na noc a czasem po 20 ale jakos musimy to wszystko uporzadkowac bo ja jestem totalnie niewyspana od dluzszego czasu

szczerze to u nas też z planem dnia ciężko i jeżeli chodzi o kąpiel to czasem jest o 19 a czasem o 20.40 a kąpie co 2 dni
ale ostatnio i tak ze spaniem lepiej bo chodzi spać 20 -21. 30 a wcześniej zdarzało się, że i o 23

Cytat:
Napisane przez AGAMARCIO Pokaż wiadomość
mój nie jest ciućmą daje sobie rade w urzędach-tudzież innych instytucjach potrafi gotować i to całkiem niezle ,sprząta ,pranie też nie jest mu obce.W ogóle to taka złota rączka
nie chciałam absolutnie nikogo obrazić, chciałam powiedzieć, że mój jest ciućmą i z rozpędu napisałam, że "faceci"
ale oczywiście nie wszyscy

itakasia wszytskiego co najlepsze i kolejnych udanych lat razem
Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Wszystkiego naj z okazji rocznicy .
Alisa też podnosi....-nie za szybko??? I tak samo czasem jak ją z łóżeczka podnoszę, to trzyma sztywno...

PS. Ja chyba będę po Zosi kupować te ciuszki :P. Macie podobny gust do mojego i akurat rozmiarowo - jedna po drugiej.
aleks w 7 tygodniu super ciągną główkę do siadu a w 9 tygodniu już wogóle i teraz też nie ciągnie dalej mimo, że go "rechabilituje" przewracając na brzuszek trzymając za pupke i w kroku haha i wtedy on ciągnie główkę z boku. i jak go trzymam to też sztywno trzyma główkę ale jednak nie dźwiga. w piątek idę na rechabilitacje to się spytam czy to ok i to, że nie chwyta wogóle przedmiotów ani nie trzyma ich w rączce jak mu daje
wiem, że każde dziecko się rozwija w swoim tepie więc się nie martwie ale spytam przy okazji

papeteria dla Adaśka a ty go od dzikusków nazywasz :P

super zakupy dziewczyny
ja narazie nie kupuje bo mój synek nie rośnie wzdłóż hehe i dalej nosi na 62 już trochę przymaławe ale jeszcze ok a w sumie i tak nie ubieram mu wszystkich ubranek co mam jakoś tak ciągle te same

mi też szkoda tego, że aleks nie jest już taki małym ślimaczkiem i tak szybko czas ucieka. fajne zdjęcia macie ja nie mam ze szpitala ani 1 zdjęcia siebie z małym. wogóle to mam bardzo mało zdjęć razem z nim bo nie ma mi kto zrobić ( tż robi takie zdj, że ja jestem na brzegu a reszta ściana więc go nawet nie proszę bo mi się ciśnienie podnosi jak można tak robić nie wiem czy to ślepota czy co )

po szczepieniu ok aluś troszkę płakał ale chyba bardziej się przestraszył, że mu ciągneły na siłę rączki zamiast powoli to one szybko
bo jak mu wbiły w nóżke to zapłakusiał sekunde i przestał ale potem już troche sie rozryczał bo własnie zamiast spokojnie i powoli to te szybko mu te rączki

jestem wykończona... nie wiem czy to pogoda czy jakies przesilenie czy coś ale codziennie wstaje tak zmęczona, że zanim dojde do siebie to mija conajmniej godzina a sypiam wcale nie mało bo ok 8 godzin ( oczywiście z przerwami w nocy ale to "wyciągam" cyca i przysypiam dalej )

a teraz to ledwo żyje ehhh
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 18:15   #3712
anoxa
Zakorzenienie

anuszka a jak te rajstopki rozmiarowo wypadaja? bo mam dla huberta na 62-68 i za duze sa a ubranka nosi na 68 i nie wiem jaki rozmiar zamowic

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

wiolek szkoda ze masz kiepskie wsparcie w tz'cie bo przydalo by ci sie zeby ktos sie zajal malym a ty zebys odpoczela

karolcia
cos nie tak z tym linkiem
Stary 2010-10-20, 18:35   #3713
karolcia228
Zakorzenienie

http://dzieci.foreo.pl/viewtopic.php?f=22&t=9

proszę
NASTKA śpi wykapana, zjadła i padła Musze pogadać w pracy kiedy chcą bym wróciła

A co do rajstopy ja mam dużo, kupiłam białe 62 i są ciągle dobre, bo wiadomo one się rozciągają, ale jak kupisz większe to nie muszą być super naciągnięte, jak jest luz to dobrze, zawsze starcza na troszkę dłużej.

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-10-20 o 18:41
Stary 2010-10-20, 18:50   #3714
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość

aleks w 7 tygodniu super ciągną główkę do siadu a w 9 tygodniu już wogóle i teraz też nie ciągnie dalej mimo, że go "rechabilituje" przewracając na brzuszek trzymając za pupke i w kroku haha i wtedy on ciągnie główkę z boku. i jak go trzymam to też sztywno trzyma główkę ale jednak nie dźwiga. w piątek idę na rechabilitacje to się spytam czy to ok i to, że nie chwyta wogóle przedmiotów ani nie trzyma ich w rączce jak mu daje
wiem, że każde dziecko się rozwija w swoim tepie więc się nie martwie ale spytam przy okazji
....................
jestem wykończona... nie wiem czy to pogoda czy jakies przesilenie czy coś ale codziennie wstaje tak zmęczona, że zanim dojde do siebie to mija conajmniej godzina a sypiam wcale nie mało bo ok 8 godzin ( oczywiście z przerwami w nocy ale to "wyciągam" cyca i przysypiam dalej )

a teraz to ledwo żyje ehhh
Jak możesz to zapytaj o Aliskę, jej to tak z dnia na dzień przyszło...byłabym wdzięczna

Ja też jestem wykończona...Ale mniej sypiam . Dziś np. moje dziecko wstało razem z tatusiem, więc o 6.30. A ja zasypiałam o 24.00

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 19:07   #3715
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość

A zapomniałam napisać Lilianka ma 65cm i waży 5,5 kg
to chudzinka Ada wazy 5980g i mierzy 61cm
Cytat:
super
anoxa Adas nie jest az taki szczuplutki...teraz ma 6kg i 61cm ...ma juz druga brode
hehe, Ada ma chyba ze 3 brody:P
Cytat:

mam tez sam problem... smok jest bleeeeeeeeeeeeee

Cytat:
Napisane przez scoobs Pokaż wiadomość

My mamy problemy ze smoczkiem i prawie sie poddalam, ale jak cos wymyslisz, to daj znac!
nie jestes sama...
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 19:42   #3716
jaszczka
Zadomowienie

Cytat:

jej a myślałam, że tylko mój jest taki dziwny że smoka nie chce tzn kiedyś ssał jak najęty, a teraz nie chce, tylko łapki pcha..

ten tekst z kopytem w błocie wygrał!!!! nie umiałabym tego odgłosu lepiej opisać!

Anoxa - zaproszenie dostałam, dziękuję tak myślałam, że to przez ten avatarek nawet nie zajrzałaś kto ja jestem :P

Papeteria - dziś też się cieszyłam z kupska tylko tym razem to on się tak nie męczył, bo ostatnio to już go brzuś bolał i prężył się i bolesne pierdki szły...
a kupa była taka, że musiałam bodziaka na Patryku rozciąć i go z tego gó.wna wydłubywać nie było mowy że przełożę mu ten syf przez głowę a przecież był u mnie na rękach jak zaczął ją robić, więc zareagowałam natychmiast! zdążyłam tylko śpioszki ściągnąć, reszta się nie uratowała potem tylko za uszy i wstępne pranie pod prysznicem, a spod prysznica prosto do wanienki oj działo się, działo

Siala - wysłałam ci zaproszenie do Frontiera, bo to od ciebie się zawiesiło w połowie... ale jak przez ciebie zacznę w to grać to masz wystarczająco dużo czasu marnuję na FarmVillu
Stary 2010-10-20, 20:03   #3717
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
czesc
fotki super, ale ze tak spytam - jak z takimi paznokciami poslugujesz sie przy dziecku? Ja tez zawsze mialam bardzo dlugie paznokcie (ale swoje, naturalne) i nie wyobrazam sobie teraz przy malutkiej, po prostu mi przeszkadzaja i boje sie, ze moglabym jej krzywde zrobic. A sztuczne przeciez sa duuuuzo twardsze jeszcze...

ola kciuki za klientow
miałam spytać o to samo

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
super oby sie udalo
Dziewczyny a wode do picia dajecie przegotowana czy z butelki np zywiec?
ja jak coś robiłam to gotowałam wodę żywiec w rondelku

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
super i jak szybko
Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
trzymam kciuki zeby sie udalo!
Dziewczyny dzięki za kciuki ale trzymajcie dalej bo w niedzielę umówiliśmy się na podpisanie umowy przedwstępnej

ps. niezawsze pamiętam jeszcze w ciąży sprzedawaliście swoje mieszkanie, bo też upatrzyłaś domek... i co udało się? (to chyba Ty pisałaś)

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Piersi mi zaraz eksplodują
Karmiłam małego w nocy i o 8 rano. Csły czas piersi mam twarde jak skała. Przed chwilą odciągnęłam trochę laktatorem ale cały czas czuje sie jakbym miała rozmiar FF
kurczę a ja już od dawna nie mam twardych... są flaki ale mleko jest, tylko mały musi z 5 razy mocniej pociągnąć żeby poleciało. Gorzej wieczorem jak już zmęczony, to nie ma siły ciągnąć i wpada w histerię...

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
a co do kupki, to Patrykowi chyba tak już zostanie, że robi raz na 4-5 dni.. ostatnio była w piątek w nocy, teraz dopiero dziś rano, ale taka malutka więc czekam na tą mega wielką, bo może nas zaskoczyć w każdej chwili
Cytat:
ale chyba oli synek robi raz na tydzien ale sie nie meczy ...a moj sie prezyl 24 na dobe i byla jedna dziennie teraz nawet 5 ale mysle ze przez antybiotyki....a i tak sie prezy choc i tu to pewnie tez wina pecherza )
u mnie jest dokladnie jak napisala papi mały robi raz na tydzień, dziś zrobil bombę po 5 dniach ale nie męczy Go brzuszek.

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
a to my jakas 1h po
ale Nastka była drobniutka nie do poznania

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Z pierwszym nie pomogę, bo Alisa ciumka smoka (tylko NUK). Ale u nas smok działa tylko w łóżeczku i na spacerach. Poza tym wcale- czyli tylko na leżąco. No i jak zasypia to wypada.
u mnie jest dokladnie tak samo
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 20:06   #3718
anoxa
Zakorzenienie

dobra mamuski ja uciekam Hubcio spi wiec ja ide sie kapac i bede ogladala top model

cos aniaa sie caly dzien nie odzywala
Stary 2010-10-20, 20:07   #3719
ola_k11
Zadomowienie

Odnosnie TŻ - ja na swojego też nie mogę narzekać i w domu wszystko zrobi i przy małym też

Ja mam jeszcze 3kg do zrzucenia ale wchodzę już (trochę na ścisk) we wszystkie swoje spodnie Tak sobie myślę, że te kg to też może być związane z karmieniem piersią jeszcze...
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 20:28   #3720
entertete
Rozeznanie

A jak się do siadu podciąga, tak po prostu za rączki???
Bo ja noszę tylko plecami do ciała i sadzam tak trochę na kolanach, ale podciągania nie, bo nie wiem jak i się boję.

lilka nie podnosi w ogóle??? u nas bywa, że nie chce mu się jak ma skok czy coś w tym stylu. A ćwiczyliśmy na samolocik, no i musi mieć coś ciekawego przed sobą - u nas najlepiej wychodzi mu jak jest na macie albo patrzy na nią z boku.

siala, ania, karolcia
- podgrzewacie jakoś te słoiczki czy zimne dajecie?? ja przymierzam sie jutro w końcu dać, zacznę od marchewki.
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości