Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień2010,cz6 - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-21, 09:43   #3451
KarolinaB
Raczkowanie

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Edzia, miałaś 3D? U nas nie było widać włosów A może jest łysy jak jajko Wysłałam mojej mamie zdjęcie to napisała, że podobny do dziadka - czyli mojego Taty. Ale mój Tata nie jest całkiem łysy

Karolina, ja się w sumie nie martwię stopniem łożyska... Po prostu strach mnie złapał, bo uświadomiłam sobie, jak to już bardzo niedługo. Termin z usg to końcówka listopada, czyli około 5 tygodni... A jeszcze tyle do zrobienia
spoko, kochana, dacie radę. Pięć tygodni to sporo, a może i trooszke przenosisz (choc nie zyczę) to i tak czasu trochę zyskacie
Nie ma stresa
KarolinaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 09:44   #3452
margaryt
Rozeznanie

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

ANECKA - STO LAT, STO LAT!
Lutien dużo siły Czekamy na relacje!
margaryt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 09:45   #3453
kretencja
Zakorzenienie

Karolina, przenosić to nie przenoszę, bo ja będę mieć planowe cc. Pewnie mnie koło 39tc pociachają

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 09:45   #3454
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Mela, no właśnie przeczytałam w innym miejscu wypowiedzi dziewczyn, wszystkie nosiły bardzo szybko swoje dzieci. Podobno można do ok.4-5kg nosić
jak Cie spionizuja dostaniesz dziecko i nie bedzie wyjscia
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 09:47   #3455
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Priety Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Łóżeczko - ja mam już rozłożone, ale bez pościeli bo jak Edzia na początek mały będzie spał w rożku a potem w śpiworku... Jakoś mi ten śpiworek bardziej pasuje do spania dla malucha bo nie będzie mi się rozkopywał w nocy

Kosmetyki - hmm ja mam kupione z Bubchena (nie wiem jak to się pisze), mama ma mi przywieźć i tam jest też krem na odparzenia w tym i ten będę stosować. Nie jestem przekonana do "markowych" kosmetyków typu nivea czy johnson... Generalnie nie mam problemów ze skórą, ale kiedyś mi się w wakacje takie zrobiły (chlor plus słońce i niczym nie mogłam buzi myć) i się ciotka nakombinowała, żebym mogła czymś tą buzię przecierać, kupiłyśmy wtedy m.in właśnie kosmetyki nivea dla dzieci i o matko jak one mnie strasznie szczypały w twarz... Aż się dziwiłam, bo przecież dla dzieci to delikatne Tak samo miałam z chusteczkami nawilżanymi... Po nivei czy huggiesach mnie szczypało - bardzo długo używałam chusteczek do demakijażu, a jak kupowałam z biedronki to nigdy nie miałam żadnych problemów i nic mnie nie szczypało ani nie piekło, więc dla małego też kupię te z biedronki... Ogólnie się przekonałam, że bardzo często te tanie kosmetyki właśnie z rossmana czy schleckera potrafią być o niego lepsze od tych droższych ze znanych firm.

Lutien super, że mąż Ci pomaga w domciu i że sobie radzicie To czekamy na opisy I fajnie, że się wyspałaś w końcu

Kurczę a ja nie wiem co się dzieje... Od dłuższego czasu masakrycznie bolą mnie biodra, a od wczoraj też krocze... Wczoraj po mieszkaniu poruszałam się bez odrywania nóg od podłogi bo tak mniej bolało... Nie boli jak leżę czy siedzę, ale jak tylko próbuję zmienić pozycję to masakra... Mama mi mówiła, że to normalne bo kości się rozchodzą, ale to za wcześnie na to jeszcze przecież... Dziewczyny, czy któraś też tak ma? Bo już sama nie wiem...
ja tak miałam około 2 tygodni, czasem nie mogłam chodzić i już na płacz mi sie zbierało. Na szczęście samo przeszło. Nie wiem co to było, czy jakis ucisk czy co.

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Cytat:
Mela, no właśnie przeczytałam w innym miejscu wypowiedzi dziewczyn, wszystkie nosiły bardzo szybko swoje dzieci. Podobno można do ok.4-5kg nosić
większość po cc nosi bo musi więc pewni nie powinno się, ale jak ze wszystkim życie życiem

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
moja nie ma leniwych dni, wypycha się i kopie bardzo mocno i czasami długo. a jesteśmy już w 36 tc ale każdy dzidź jest inny...

lutien dzielna dziewczyna i dla tżta

EdziaO dobrze że z synkiem wszystko dobrze i za okulistę

artystka mała poprostu nabiera sił na przyjście na świat ale nie kraczę nic bo mam termin 3 dni po Tobie

czuję się dzisiaj tragicznie... nie mogę w ogóle znaleźć pozycji w której mi będzie dobrze, bo a to mi niedobrze, a to mnie gdzieś boli poza tym spałam tylko 5 godzin eh i przez to humor do
znam to niestetykażda pozycja jest zła i często się budzę

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 09:48   #3456
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Karolina, przenosić to nie przenoszę, bo ja będę mieć planowe cc. Pewnie mnie koło 39tc pociachają
u was nie czekaja na skurcze z cieciem?

u nas czekaja az akcja sie zacznie i wtedy tna, ale ja na szczescie rodze sn to mnie juz temat nie dotyczy
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 09:52   #3457
Artystka23
Dragonfly

Cytat:
moja nie ma leniwych dni, wypycha się i kopie bardzo mocno i czasami długo. a jesteśmy już w 36 tc ale każdy dzidź jest inny...

lutien dzielna dziewczyna i dla tżta

EdziaO dobrze że z synkiem wszystko dobrze i za okulistę

artystka mała poprostu nabiera sił na przyjście na świat ale nie kraczę nic bo mam termin 3 dni po Tobie

czuję się dzisiaj tragicznie... nie mogę w ogóle znaleźć pozycji w której mi będzie dobrze, bo a to mi niedobrze, a to mnie gdzieś boli poza tym spałam tylko 5 godzin eh i przez to humor do
ja jeszcze mebli nie mam,wiec jesli zrobi mi numer i urodzi sie tak szybko,to ja sobie z nia po porodzie porozmawiamjeszcz e jedna sciane chcialabym w jej kaciku pomalowac w misie,wiec dobrze by bylo jakby ten tydzien sobie poczekala,w ogole bym sie nie obrazilaa mnie tez ciagle boli ten krzyz i jak chodze to od razu mam bole jak na @..ten ostatni miesiac zwykle jest najgorszy,jedyne co dobre to fakt ze cale noce przesypiam i wstaje tylko 2 razy do wc
Stary 2010-10-21, 09:52   #3458
_paulinka2
Wtajemniczenie

a oto pozycja mojego maleństwa dzisiaj o 5 nad ranem...

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 09:57   #3459
_paulinka2
Wtajemniczenie

artystka... skąd ja to znam z meblami :/ szału można dostać. ja czekałam na meble od sierpnia (znajomy miał robić na zamówienie) i tak się do tego zabrał że się w****** odebraliśmy z tżtem od niego pieniądze i w sobotę kupiliśmy w ikea. A od niedzieli stoją sobie pięknie

dbam o włosy

Stary 2010-10-21, 10:04   #3460
KarolinaB
Raczkowanie

Cytat:
heh, sorki, faktycznie pisałas o tym przecież... ale moja skleroza ciążowa nie spi :kwasny
:
Cytat:
heheh moje tak samo sobie mości pozycje
TŻ mówi, że nam alien rośnie
KarolinaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 10:05   #3461
Artystka23
Dragonfly

nasze meble maja byc podobno do konca tego tyg,jak ich nie bedzie to moj tz pewnie sie wkurzy,a jak on sie wkurzy to oni moga miec duze nieprzyjemnosci w tym salonie.Juz za to opoznienie zazadal darmowej dostawy pod sam dom(bo tam za dostawe sie placi)..Gdyby od razu nam powiedzieli ze maja problemy z dostawami to bysmy od nich nic nie brali bo nam zalezy na czasie-a oni mowili ze maksymalnie 2 tyg to sie zdecydowalismy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-21, 10:05   #3462
Donuś
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Melduję się już rozpakowana
Póki co nie nadrobiłam nic z tego, co wydarzyło się od niedzieli Ale postaram się przeczytać i odpowiadać na bierząco
U nas była ciężka noc. Tzn była dla TŻ, bo on dziś zajmował się malutką i biedak co 1,5 godziny musiał ją karmić. Ja rozkręcam laktację, więc podajemy modyfikowane mleczko. Oboje odsypiają właśnie Ale chłopak dzielnie się spisał w tej opiece
To biorę się za nadrabianie
Fajnie ze juz jestescie w domku... Napisz koniecznie jak poród

Cytat:
Super

Anecka sto lat sto lat Wszystkiego naj naj naj ....

Donuś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 10:06   #3463
kretencja
Zakorzenienie

Mela, różnie to bywa, podobno zależy od szpitala, a nawet od oddziału. Będę się lada dzień dowiadywać

Paulinka, rozwaliło mnie to zdjęcie Mój często też tak robi, ale chyba nie aż tak mocno

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-10-21, 10:08   #3464
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
no niezłe akrobacje

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
nasze meble maja byc podobno do konca tego tyg,jak ich nie bedzie to moj tz pewnie sie wkurzy,a jak on sie wkurzy to oni moga miec duze nieprzyjemnosci w tym salonie.Juz za to opoznienie zazadal darmowej dostawy pod sam dom(bo tam za dostawe sie placi)..Gdyby od razu nam powiedzieli ze maja problemy z dostawami to bysmy od nich nic nie brali bo nam zalezy na czasie-a oni mowili ze maksymalnie 2 tyg to sie zdecydowalismy
rozwala mnie to co oni łaskę robią?

Naginam na biedronkę

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 10:11   #3465
NUCHISIA
Raczkowanie

Skoro dziś urodzinki Anecki to skrobnę życzonka: Wszystkiego Najlepszego i lekkiego porodu

U mnie 37 t c! Chcę dobrnąć jak najszybciej do 38 żeby być spokojną,że mały nie urodzi się wcześniaczkiem.

Czekam dzisiaj na łóżeczko

Wczoraj otworzyłam paczkę pampersów które zabieram do szpitala i jestem przerażona tym jakie one są maleńkie!!! Jak ja będę przewijać taką maleńką dupkę

Też muszę się dzisiaj wybrać do biedrony po papcie

Zaczynają puchnąć mi dłonie, najgorzej w nocy mam takie obrzęki że jak chcę zacisnąć w pięść to czuję ból, też tak macie?
NUCHISIA jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-21, 10:12   #3466
kularek
Zadomowienie

dzień dobry

Kretencja za wczorajsze usg

Anecka wszystkiego najlepszego i porodu łatwego -a u Ciebie to już chyba niedługo

Artystka - dziękuję

Lutein

Cytat:
urocza
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 10:14   #3467
kretencja
Zakorzenienie

Kularek, dzięki

Nuchisia, tak naprawdę to już Twój maluszek jest bezpieczny Oczywiście lepiej, żeby posiedział jeszcze minimum tydzień w brzuchu, ale gdyby teraz się urodził, to na pewno będzie wszystko dobrze

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-10-21, 10:16   #3468
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melabn Pokaż wiadomość
kretencja z tym podnoszeniem dziecka to jakas bzdura, przeciez musisz sie nim zajmowac, ja swojego nosilam po 4 godz bez przerwy jak mial kolki,po 8 dniach od ciecia dzwigalam wozek z dzieckiem razem 20 kg i zyje
Strongwoman

Cytat:
Skad ja to znam

paulinka, ja tez sie juz nie wysypiam tak super jakos, dzis to sie z boku na bok przewracalam i poldupki mnie bolaly Moze sprobuj polozyc sie na lewym boku i dac koldre zwinieta w rulon albo poduszki miedzy nogi, mnie to pomaga troche

Dzieki dziewczyny za zyczenia!

Cholewa ja dopiero po 12 pojde do biedrony, bo czekam na jedna rzecz.

Mam pytanko falbane maskującą daje sie na materac czy pod materac na stelaż? no i ttaki podklad z folii to pod przescieradlo czy tego sie nie daje?

Kurcze musze ta falbane przeprasowac bo pogieta no i baldachim sie wymietolil a nie wiem jak sie go [rasuje, tzn na 1 kropce chyba to zrobie i parze..

TZ przyszedl ma na 13 do pracy dostalam prezenta i czekam na cos aaa bede pozniej

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012

Edytowane przez Anecka
Czas edycji: 2010-10-21 o 10:23
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 10:19   #3469
sylwia01485
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NUCHISIA Pokaż wiadomość

Zaczynają puchnąć mi dłonie, najgorzej w nocy mam takie obrzęki że jak chcę zacisnąć w pięść to czuję ból, też tak macie?

Mi dłonie mniej, ale za to stopy, a szczególnie prawa- jak u księżniczki Fiony normalnie ale pytałam swoją gin i mówiła mi, że to uciska dziecko bardziej na tę stronę i tak już może być do porodu.
I rzeczywiście te obrzęki bolą i to bardzo.
Masuj, kiedy sie tylko da, trochę pomaga .

Ja profilaktycznie zdjęłam obrączkę i pierścionek, chociaż nigdy tego nie robiłam i czuję się taka goła na dłoniach , ale pocieszam się, że to już niedługo...
sylwia01485 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-21, 10:21   #3470
kularek
Zadomowienie

ciekawe jak tam Olajka po lekarzu wczoraj?
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 10:21   #3471
kretencja
Zakorzenienie

No właśnie ja nie wiem, co z tą falbaną. I ceratką. ja bym położyła na spód, na materac falbankę, na to ceratkę i na to prześcieradło. Ale kompletnie nie wiem czy to dobry pomysł Może któraś z mam wie, jak to zrobić?

Tez się zastanawiam co u Olajki...

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-10-21, 10:22   #3472
Artystka23
Dragonfly

Nuchisia u rak nie,ale u stop nawet rano mam spuchniete palce jak mini serdelki
Paulinka moja tez sie tak wypinala,ale sie na mnie obrazila
wstac mi sie nie chce,co za paskudna pogoda
Stary 2010-10-21, 10:28   #3473
***luna
Zakorzenienie

Anecka wszystkiego naj
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-21, 10:36   #3474
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
ha, ha, ha moja robi takie same akrobacje tylko w drugą stronę

Cytat:
Napisane przez NUCHISIA Pokaż wiadomość

ja mam to samo, najgorzej mnie bolą dłonie i stopy po nocy, rano nie mogę podnieść kubka z herbatą i nawet zacisnąć pieści.
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 10:39   #3475
NUCHISIA
Raczkowanie

Kretencja wiem że mój maluszek już jest bezpieczny na tym etapie ciąży ale ten 38 jak już się zacznie to będę cała happy

Sylwia01485 Ja już też nie noszę obrączki od dawna,
a za to w stopach to mi chyba kostki puchną bo jak chodzę to czasem bolą, ale skoro Wy też tak macie to raczej nic poważnego, tylko kolejny z uroków ciąży

Artystka23 a my to idziemy chyba łeb w łeb , jesteśmy na tym samym etapie ciąży, ciekawe która z nas się pierwsza rozpakuje.

Ja podałam mojemu Kacperkowi daty kiedy może wychodzić i kiedy by mi najbardziej pasowało, ciekawe czy posłucha mamusi

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

ja mam to samo, najgorzej mnie bolą dłonie i stopy po nocy, rano nie mogę podnieść kubka z herbatą i nawet zacisnąć pieści.[/QUOTE]

Ja ostatnio nie mogłam pociągnąć sznureczka od rolety takie miałam dlonie nabrzmiałe, bidulki jesteśmy
Stary 2010-10-21, 10:41   #3476
wiolkaslonko
Rozeznanie

GG do wiolkaslonko

Hej mamuśki

Nie zaglądałam tutaj strasznie długo. Widzę sporo nowych przyszłych mamuś, którym z całego serducha gratuluję. A te stare mam nadzieję ze jesczze mnie pamiętają.

Nie chcę Was zanudzać całą swoją historią dalszego przebiegu ciąży ... a tak naprawdę to chcę o tym już zapomnieć bo to był dla mnie koszmar jednym słowem byłam strzepkiem nerwów i wrakiem człowieka, więc też w sumie nie było o czym pisać.

Odzywam się bo mam nowe wiadomości 16 października urodziłam córeczkę - Maję. Mała urodziła się z pępowiną bardzo mocno skręconą wokół szyjki więc możecie sobie wyobrazić co przeżyłam jak zobaczyłam sine maleństwo które nawet nie zapłakało i od razu zostało mi zabrane dosłownie w mgnieniu oka. Jak narazie na szczęscie jest wszystko ok. Straszna z niej terrorystka jak się obudzi od razu musi dostać jeść bo ryczy okropnie ale wynagrodziła mi wszystkie cierpienia.

Pozdrawiam i gratuluję rozpakowanym Irsin, Lutien Ona1010 Ishka Weronisia
Kootekk Niech się dzieciaczki dobrze chowają.

Edytowane przez wiolkaslonko
Czas edycji: 2010-10-21 o 10:47
wiolkaslonko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 10:45   #3477
_paulinka2
Wtajemniczenie

Anecka robię tak, bo bez kołdry zwiniętej pomiędzy nogami nawet nie usnę ale też paskudnie się czuję w ciągu dnia :/ no ale to ostatni miesiąc to wytrzymamy

Artystka coś Ty jej zrobiłaś że się obraziła ? hihi a to gdzie zamawialiście te mebelki ? kurczę, zaraz mała będzie na świecie a oni tak sobie lecą w kulki :/ a jeszcze musisz przeciez powkładac wszystko do nich, porządek zrobić... Mi to zajęło dwa dni, i to za pomocą mamy ale to przez moje super szybkie ruchy

pogoda okropna cały dzień w łóżeczku bym przeleżałaaaa !

to jest takie pocieszne jak te nasze dzieci takie pozy przyjmują w brzusiach

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

wiolkaslonko gratulacje najważniejsze że już jest wszystko dobrze

dbam o włosy

Stary 2010-10-21, 10:45   #3478
bela14
Rozeznanie

WIOLKA-GRATULACJE
CÓRECZKA MAJA -Ach to było moje marzenie

ciekawe jak reszta dziewczyn z początku listy???
bela14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 10:50   #3479
NUCHISIA
Raczkowanie

wiolkaslonko serdeczne gratulacje , jesteś dzielną kobietą, tyle się namęczyłaś ale masz już małą przy sobie teraz będzie tylko lepiej
pochwal się Majeczką
Stary 2010-10-21, 10:51   #3480
kretencja
Zakorzenienie

Wiolka, gratulacje!!!
Ale masz nieaktualny suwaczek

A mnie, kurde, od kilku dni drapie w krtani i nawet pokasłuje trochę. Niby nic, nie pogarsza się, nie mam innych objawów, nie boli mnie gardło... Podejrzewam, że to od kaloryferów No ale co zrobić, zimno na dworze, to trochę grzać trzeba, zwłaszcza, że na parterze dosyć chłodno jest, od piwnicy chyba ciągnie...

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości