Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień2010,cz6 - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-21, 08:44   #3421
anankee
Rozeznanie

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
Ale pościeli chyba jeszcze nie ubierałaś? Ja też mam łóżeczko rozłożone, ale materac jeszcze w foli a pościel i kołderka jeszcze w foliowym pokrowcu czekają, ubiorze je dopiero mąż jak będę już w szpitalu. Narazie podobnie jak u ciebie mieszkają w nim wanienka i inne pierdołki dla dzidziusia.
nie nie, pościeli nie wkładałam jeszcze, to byłaby przesada tylko ochraniacz na szczebelki mam założony

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 08:46   #3422
kretencja
Zakorzenienie

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

Dzasta, dokładnie Ja mam zasypkę i dwa różne kremy przeciw odparzeniom, więc niezły zapas na ładnych kilka miesięcy, to sobie popróbuję

A mnie się ciągle dziś pić chce... Chyba kaloryfery mi wysuszają powietrze w chacie, choć nie grzeję zbyt mocno Ale okna pozamykane, strasznie dziś wieje w Łodzi...

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

No, idę się poprysznicować, bo ciągle w szlafroku siedzę
Potem pozmywam i zajrzę za czas jakis

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 08:52   #3423
kootekk
Zakorzenienie

anecka wszystkiego najlepszego, szybkiego i lekkiego porodu

lutien
chwała bogu za takich tżtów mój tez dzisiaj cały czas wstawal do karmienia bo mnie strasznie głowa bolała i myślałam ze

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 08:52   #3424
bela14
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez melabn Pokaż wiadomość
sama bys poszla juz rodzic
Ach nawet bardzo bym chciała- BARDZO
codziennie mysle,że morze dzisiaj a tu dalej nic
wczoraj nawet mój oberwał bo spytał "to kiedy rodzisz"?
kurcze ubzdurałam sobie,że urodze w pazdzierniku a tu
nic i na głowe juz dostaje z nerwów.
cholernie boje sie nie porodu tylko żeby nie było komplikacji.
moja psychika jest na skraju wytrzymałości aż wczoraj
powyłam sobie trochę.do terminu 16dni ??????????

Edytowane przez bela14
Czas edycji: 2010-10-21 o 08:53
bela14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 08:53   #3425
M25
Zadomowienie

Dzień dobry dziewczyny Dziś w nocy strasznie bolały mnie biodra, jak wstawałam do ubikacji to o mało się nie przewróciłam. Na szczęście szybko przeszło. Odkąd śpię w moim kojcu to mnie przynajmniej plecy nie bolą Mała od samego rana strasznie się rozpycha. A mi się zaczyna nudzić w domu. Wszystko już porobione i nie mam co robić...

Dziś na obiad ryba
Stary 2010-10-21, 08:56   #3426
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
SMS od Irsin (23:26):

Nasza Bombelina! Jeszcze bez imienia Leżymy właśnie razem i rozmawiamy Rana po szyciu boli mocno, ale musze. Jemy piersią, ale mała na razie zwraca trochę buziaki!

i SMS nr 2 (na moją wiadomość na temat porodu bez zzo):

Nie miałam wyjścia we czwartek pewnie wyjdziemy więc opiszę poród ze szczegółami bądźcie dzielne
Kolejny słodziak

Cytat:
A rozpakowane Dziewczyny piszcie jak tam z rozmiarem ubranek-czy słynne 56 rzeczywiście na krótko starcza... chociaż póki co to mamy same kruszynki na wątku chyba Bombelinka Irsin jest najdłuższa-nasza modelka
Moja pomimo przeciętnych rozmiarów ma dobre ubranka rozmiar 50. 56 jest dość duże (jeszcze powybierałam te najmniejsze ciuszki z tego rozmiaru i są troszkę duże). Niestety nie mam dużo tych 50, więc ubieram co mam. A w rozmiarze 62 (kombinezonik na wyjście) tonęła po prostu

Cytat:
Dziewczyny dzięki info jednej z nas () dowiedziałam się o dziwnej sprawie, a mianowicie jedna dziewczyna ma wiele nicków/kont na wizażu i pisze na nich różne historie... Pozwoliłam sobie usunąć ją z naszej listy mam oczekujących (była w 2 osobach a odzywała się też pod 3 nickiem tylko bez wpisania na listę) bo uważam iż mamy wystarczająco dużo realnych problemów aby jeszcze martwić się czyimiś wyimaginowanymi...: pala:
Nie wiem co kierują tą osobą, że tak się zachowuje ale nie do mnie należy rozważanie tego

Tu możecie przeczytać o kogo chodzi i jakie mniej więcej historie ona przedstawia (!szok!), dodam jedynie jeszcze tylko że jest też ona założycielką wątku mam styczniowo-lutowych
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2928
Szok
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 08:57   #3427
kootekk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sereniti Pokaż wiadomość
Anecka no no no CZOP brzmi poważnie
mam pytanie do dziewczyn po cc - zwłaszcza do Ishki (dziewczyny ze śląska się muszą wspierać )- jak to jest z noszeniem tych wielkich podpasek w szpitalu? pozwalali Wam założyć siateczkowe majty? bardzo się krwawi? po jakim czasie kazali Wam zejść z łóżka i zacząć się ruszać? co proponowali jako znieczulenie? czopki czy tabletki? sorki za tyle pytań ale mam coraz większego stracha jak to będzie wyglądało po... nie lubię być zależna od innych no a po operacji to przecież częściowo będę unieruchomiona i zdana na łaskę i niełaskę
sereniti ja nie ishka i nie z gliwic ale z koźla to nie daleko
ja mialam normalne majtki bo siateczkowych nawet nie zdazyłam kupic (za szybko to poszło ) i moglam załozyc zaraz jak mnie postawili na nogi, a było to po rownych 24 godzinach ale ishka chyba szybciej zaczęła chodzic, krwawi sie hmm no jak obfita miesiaczka (ja tak miałam) w sumie te duze podpachy zmieniłam po poł dnia na normalne bo nie dosc ze niewygodne to jakos mało wchłaniaja

przeciwbólowe to najpierw mialam tramal a jak juz wstałam z łoza to ketonal dali i jesli bolało to sama prosiłam o ketonal i dostalam bez problemu, a poki lezalam na sali pooperacyjnej to co chwile jakas pielegniarka zagladala i pytala czy czegos nie potrzebuje

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-21, 08:57   #3428
Patrycja_1708
Zadomowienie

Ja już się tak przyzwyczaiłam do mocnych kopniaczków małego że jak tylko pare godzin go nie czuje to zaraz mam taki stres ze aż sie poce... Nie wiem czy wy tez tak macie?? Od rana już dwa razy miał czkawke i troche sie porozciągał i od razu lepiej sie czuje

Biore sie za obiadek, dzisiaj gołąbki bez zawijania i do tego ziemniaczki i buraczki
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 08:59   #3429
Artystka23
Dragonfly

ja sobie wstalam i mala chyba cos kombinuje,bo od paru dni siedzi cicho jakby jej nie bylo,tylko czkawke ma wieczorem a w ciagu dnia to czasem przesunie nozki lub sie wypnie,ale o wiele rzadziej niz wczesniejpamiet am ze moja babcia ostrzegala mame,jak mnie nosila,zeby sie nie przestraszyla jak przed porodem ucichne(heh skakalam po zebrach dzielnie do samego konca)-moze cos w tym prawdy jest
Stary 2010-10-21, 09:10   #3430
EdziaO
Zakorzenienie

Anecka sto lat

Ja już po USG.
Mały waży 2020kg, ma dużą głowę, mały brzuszek, długie nogi i dużo włoskówDo tego trzymał się za stopę.
Według USG mały jest większy niż OM i termin wyliczył na ok 7 grudnia.
Za USG skasował mnie 180 zło myślałam, że zapaście dostanęAle obejrzał wszystko nawet dziurki w nosiefajny facet mimo wszystko

Niestety mam podejrzenie że mam dodatkowy płat łożyska i po porodzie trzeba zwrócić uwagę ile łożyska wyszło i jak coś wyłyżeczkowaćzemdlił o mnie od razu.

Wód mam nadal na granicy, stąd taki duży bęben, ale mieszczę się w normie. Mam powiedzieć o tym pediatrze, żeby młodego obejrzał, ale generalnie ocenił jego stan na bdb.

Łożysko I stopień

A dziś mam okuliste więc trzymajcie kciukasy

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Ja zaczynam od zwykłych kosmetyków dla dzieci - Hipp, Nivea Baby i mydełko Bambino. Jestem zdania, że nie ma co się od razu nastawiać na to, że dziecko będzie mieć kłopoty skórne i... przepłacać Jeśli dziecko nigdy by nie miało żadnych wysypek po kosmetykach, to po co mam bulić za Oilatum, skoro Nivea jest nieporównywalnie tańsza?

Dziewczyny, Wy naprawdę tak się martwicie, że możecie niewydepilowane ze względu na wcześniejszy poród trafić do szpitala? Ja chyba jestem nienormalna. Dbanie o intymne okolice sprawia mi ogromnie dużo trudności i robię to rzadko, okresowo zarastając I myślę sobie, że jak zacznę rodzić, to mi będzie wisiało, czy jestem tam wypielęgnowana czy nie. A przed cesarką i tak mi ogolą wzgórek łonowy, czy mi się to podoba czy nie

Co do słodzenia, to ja przed ciążą od dawna czarnej nie słodziłam, a w ciązy właśnie mam ochotę na słodką Ale słodzę maluśko, pół łyżeczki i raczej tylko jedną herbatę dziennie (w ogóle czarnej piję nie więcej niż 3 dziennie i to słabe), wystarczająco dużo słodyczy jem poza tym Natomiast zielonej nie przełknęłabym chyba osłodzonej
ja się goleniem nie martwię. Teraz już nie sięgam i mam to gdzieśostatnio wydziergałam sobie dziurę bo próbowałam się podgolić i wyszło beznadziejne. Łysa tam być nie znoszę, podgalam bogi i spóda resztę skracam. Ale teraz to już mission impossibleAle nie przejmuję się tym wcale.

Herbatki nie słodzę nigdy ale zawsze słodze kawę.

Z kosmetyków mam:
sudocream
krem nivea na każdą pogodę
oliwkę hipp
sól fizjologiczną
mydełko bambion i skarb matki
płyn do kąpieli ziajka

wszystko z innej parafiiale żadne z nas nie ma problemów skórnych więc jestem dobrej mysli.

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
Dzięki za odpowiedz na temat toksoplazmozy

niektórym lekarz nie każe robić tego drugi raz bo wychodzi że się przechodziło już tą chorobę a dwa razy chorym być nie można

jutro idę zrobić dla świętego spokoju choć gin mówił że tak łatwo nie można się tym zarazić

kup oilatum
czytałam na ten temat dużo

emolium jest bardzo mało wydajne więc wychodzi drożej

-------------------------------

Pytanie do Kootka

czy miałaś dla Michasia śpiochy z nexta?
chodzi o ten rozmiar do 3,4kg jak one wypadają?

zamówiłam 3 pac dla świętego spokoju
a teraz tak myślę że mogą być duże....
jeśli chodzi o toxo to ja miałam już 2 razy i będę miała jeszcze jedno badanie

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
a oto dla mojego kurczaczka zestaw z c&a

ostatnio przyłapałam tżta jak sobie trzymał w rączkach, bo akurat leżało na komodzie i się tak przyglądał temu
śliczneJa złapałam mojego z czapeczką

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Beata_Batumi Pokaż wiadomość
M25- około 30% kobiet to ma, raczej bezobjawowe, czasem rybi zapach i ciemniejsze upławy, leczy się globulkami lub/i antybiotykiem z penicyliny, ja się strasznie wystrachałam, bo podobno przy porodzie jak się dziecko opije wody płodowej z tym syfem to może dostać zapalenia płuc a nawet sepsy! miałam wyrzuty sumienia, że tak późno zrobiłam te badania (raz jak gin chciał mi pobrać próbkę to byłam nie umyta i nie chciałam, potem jak juz były wyniki to nie poszłam na wizytę bo mąż nie miał czasu mnie zawieźć) i tak się odwlekło a czas leciał... Na szczęscie gin powiedział, że w szpitalu będą wiedzieli co robić i równie dobrze to mogłabym nie wiedzieć, że coś takiego mam (np wyleczyć wczesniej i znowu złapac).

Ponawiam pyt o prasowanie- wszystko trzeba?????Ja chyba do porodu tego nie ogarnę...
podobno wszystko trzeba, ale szczerze ja podchodzę do tego luźno

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 09:13   #3431
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Powaznie? Ja moge "Wrąbać" ze dwie od razu Kiedys strasznie mi smakowala zwykla mleczna z wiorkami z Auchan, ale od dawna jej nie widzialam..

To chyba nie jest normalne. Jak lezalam na patologii, to ze mna tam dziewczyna w zaawansowanej ciazy i wlasnie przez to ze wymioty miala.. takze moze lepiej idz do lekarza.

Uff z mojej strony to wiem ze nikt nie przyjdzie, wiec super, ale strasznie sie boje ze ze strony tz to dzien w dzien bedzie siostrunia lub mamunia przychodzic.. a ja tego NIE ZNIOSE. Moge sie mylic.. no ale zobaczymy w praniu jak to wyjdzie

Bedzie dobrze..

Ja nie prasowalam wszystkiego, tzn no welurowych pajacy nie. Swoja drogą, to nie wiem czy mam ubierac posciel czy nie? bo nastawilam sie ze malenstwo bedzie przez jaksi czas spac w spiworku (ktorego tez nie upralam i nie zamierzam).. no i wlasnie nie wiem co mam robic z ta posciela. Prac zakladac czy spiworek wystarczy, bo jakos nie wyobrazam sobie przykrywac koldrą malutkiego dziecka

No wlasnie nie ma sie co nastawiac, ja nawet nie pralam rzeczy w specjalnych dzieciecych jakichs tam proszkach. Kosmetyki bede miec z Hippa, narazie mam tylko oliwke, musze kupic plyn do kapieli a on jest MEGAAA wydajny.. co do mydelka to mam Nivea bo ma sklad spoko.

Moze i glupio sie przyznac, ale ja sie nie stresuje tym, w ogole sie tam nie gole. Gdyby mi kazano to pewnie bym zrobila ale tak o to . Dla mnie to bariera ochronna dla tego wrazliwego miejsca i nie wyobrazam sobie miec tam "goło"
Nawet nog czasami nie chce mi sie golic zimą takze raz na 1,5 tyg moze je przejade maszynka, wiec agrescik jest

Sliczny zestaw Ja chcialam kupic spodenki i bluze, byly po 22zl za sztuke, ale rozmyslilam sie bo w koncu maluch szybko wyrasta a mnie sie zdaje ze mam duzo rzeczy bo komody ledwo sie domykaja

Slonce swieci, az chce sie wyjsc a ja nie mam jak bo mnie ciagnie i kluje po bokach pochwy.
W dodatku od wczoraj chodzi za mną ryz dmuchany, TZ wczoraj szukal po sklepach i nie bylo, moze dzis znajdzie
ja welurowych też nie prasuję.
Pościeli nie zakładam jeszcze bo mam rożek, później śpiworek. Młody zginie mi w tej pościeli

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Cytat:
Sysunia, no jest to jakiś argument

A ja się zmierzyłam nitką w brzuchu, na wysokości pępka i ciągle nie mogę osiągnąć steki Wyszło coś pomiędzy 98 a 99
a ja już przekroczyłam 100z czego 2 litry wodymoja biedna skóra.

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Cytat:
Olajka, oj tego meszku z brzucha to mi będzie szkoda Taki fajny blond puszek mi się w ciąży pojawił
ja też mam meszek i śmieszy mnie i nawet mi pasuje

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Gustawek Pokaż wiadomość
jesli chodzi o ubranka, pościel,pieluchy to prasuję wszystko. Odpuściłam sobie natomiast pranie niektórych rzeczy jak ochraniacz na szczebelki i przybornik (bałam się że wypełnienie się zdeformuje) ale też je lekko przeprasowałam.
ja ochraniacza też nie będę prała, tylko przejadę żelazkiem

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Cytat:
Napisane przez margaryt Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy Wasze pociechy też Was kopią po żebrach? Ja mam całe obolałe
mój nie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-21, 09:13   #3432
KarolinaB
Raczkowanie

Cytat:
No, ja po USG
Nawet płytkę nagrali tym razem Mąż zachwycony
Tymek jest dalej Tymkiem, jajka pięknie pokazał Ilość płynu owodniowego w normie, łożysko stopnia II/III, co - jak powiedział lekarz - na tym etapie ciąży jest prawidłowe (czyli starzeje się w prawidłowym tempie). Budowa ciałka w normie, leciutko powyżej normy poszerzone miedniczki nerkowe, ale o tak niewielka wartość, że kazał się nie martwić (niby norma jest 5mm, a u małego wyszło 6,8 ale lekarz powiedział, że do 10mm nie ma się czym przejmować). Serduszko piękne, zdrowe, tętno 147. Orientacyjna masa to 2340g. Ogólnie wymiary wskazują na to, że jest około tydzień starszy niż wynika z OM, tak samo jak na wszystkich USG. Czyli termin z USG w zasadzie mam na 29/30 listopada, ale mój gin trzyma się tego z OM (6 grudnia) Mały ma jedną stopę pod moim prawym żebrem, a drugą... przy twarzy W ogóle założył sobie luźną pętlę z pępowiny na szyję ale lekarz powiedział, że dzieci często to robią i nie ma się czym martwić, pewno się tak zakręca i odkręca systematycznie
Ogólnie więc wszystko OK. I tak coś czuję, że za miesiąc z małym hakiem Tymul już będzie z nami
No to piekna wizyta az miło poczytać!

Cytat:
A ja mam od wczorajszego badania pietra jak nie wiem Nie tylko według wszystkich usg Dzidź jest starszy, niż wynika z OM (więc do terminu nie donoszę raczej, według usg idzie mi 35tc!), ale też to łożysko - dosyć mocno już dojrzałe... Stopień II/III, a przeczytałam w necie, że stopień III osiąga już krótko przed porodem. W domu jest tyle do zrobienia, niesamowity bajzel... No i cesarki się boję coraz bardziej. Przeczytałam gdzieś, że przez kilka tygodni nie można nawet własnego dziecka podnosić Dziewczyny po cc, czy to prawda?
Kretencja - no przeciez byłaś wczoraj na wizycie i powiedział, że wszystko jest ok i stopień łożyska masz II na III więc w normie. Słuchaj lekarza a nie grzebaj w necie, bo sama wiesz, że głupotki ludki wypisują

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Melduję się już rozpakowana
Póki co nie nadrobiłam nic z tego, co wydarzyło się od niedzieli Ale postaram się przeczytać i odpowiadać na bierząco
U nas była ciężka noc. Tzn była dla TŻ, bo on dziś zajmował się malutką i biedak co 1,5 godziny musiał ją karmić. Ja rozkręcam laktację, więc podajemy modyfikowane mleczko. Oboje odsypiają właśnie Ale chłopak dzielnie się spisał w tej opiece
To biorę się za nadrabianie
Lutien GRATULACJE! TŻ pierwsza klasa, że tak pomagał w pierwszą noc po powrocie. Brawa dla niego

Cytat:
Napisane przez bela14 Pokaż wiadomość
Ja tez chciałam w październiku ale u mnie podobnie jak u Ciebie ani widu ani słychu a do terminu 9 dni.... Ale pocieszam się, że jak sie przeterminuję to lecę na premierę Harrego Pottera hehehhe bo 1/11/2010 z tego co pamiętam ma być Jak byłam na ostatniej części, to kwękałam, że nie pójde na koleją, bo będe rodzić, ale przy pobecnym rozwoju sytuacji zaczynam się cieszyc, że może na tę premierę się załapię.
We wszystkim trzeba dostrzegac dobre strony

ANECKA - STO LAT, STO LAT! Zdrowia, szczęscia, pomyślności, szybkiego i łatwego porodu i niech w szpitalu cie nie denerwują. Poza tym podłączam sie pod zyczenia dziewczyn - życze dużo promocji w Bierdoneczce
KarolinaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 09:13   #3433
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bela14 Pokaż wiadomość

Ja tez choc terminy mam takie: 8.11 - 17.11, Jeden lekarz bardziej sprecyzowal na 14.11
Ale ja bym chciała wagę.. tak jak ja, nie mniej to jeszcze tylko 2 dni wiec pewnie nie urodzę.

W sumie Gustawek, Karolina i Beata juz powinny byc na porodowce! Co Wy sobie dziewczyny myslicie?

Dzieki koootek i Edzia,karolinaB
buaahha duzo promocji w Biedrze no dzis zamierzam isc po kapcie :P

Ja sie wlasnie rozchodzilam i czuje sie o niebo lepiej niz wczoraj wiec dzis sporo sprzatania mnie czeka, cala kuchnia zasyfiona, cukier na podlodze, na blatach tlusto.. a wszystko wina ojca ale zacisne zeby i posprzatam.

Edzia, to super ze usg poszlo OK, ale cena faktycznie zwala, nie mniej jjak wszystko masz okreslone czarno na bialym to super! widzisz ja jestem w 37tc i nie wiem jakie mam lozysko ile mala wazy i w ogole NIE WIEM NIC.

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012

Edytowane przez Anecka
Czas edycji: 2010-10-21 o 09:16
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 09:13   #3434
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Kretencja, to ładnie synek oplatany i jeszcze jaki akrobata

Mam wazne pytanie.. Przed chwila bylam zrobic siku i na papierze zobaczyłam sluz raczej żółty i tak go duzo bylo okolo cala lyzka taka do zupy. Czy to moze byc juz czop? Bo szczerze nie wiem jak to ma wyglądać a juz nie chce mi sie laptopa włączać.
Troche sie przestaszylam
jenyyyy robi się strasznie

Stary 2010-10-21, 09:14   #3435
kliwia
Zakorzenienie

beata ja uprasowalam pierwsze pranie dzieciowe - czyli wszytskie ciuszki w tym jalym rozmiarze. Uprasuje jeszcze posciel i ochraniacz. A potem juz nie bede prasowac Jak sie ladnie rozwiesi to nie bedzie jak psu z gardla. No chyba ze dzieciak bedzie delikatny
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 09:16   #3436
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Beata_Batumi Pokaż wiadomość
A ja mam : płyn natłuszczający do kąpieli Ziajka, sudocrem, krem do pupy przeciwko odparzeniom ziajka, krem ochronny bambino, oliwki : jonhson w żelu i AA (nie wykorzystałam całych do brzuszka) i to tyle. Podobno przez pierwsze tyg nie trzeba w niczym myć dzidziusia. Do prania kupiłam proszek i płyn Dzidziuś. Mydełka nie kupuje na razie bo wysusza skórkę.

W temacie mycia- czytałyście to??? http://www.pudelek.pl/artykul/27954/...leku_z_piersi/
ja widziałam ją w DD TVN i nawet mnie to zastanowiło. Może spróbuję

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Joanna131 Pokaż wiadomość
Ja jestem taką osobą. Przed ciążą potrafiłam zjeść tabliczkę czekolady jak batona. Ale... nie każdy smak. Ja lubię mega słodkie - białe, z tofi lub jakimś pychowym nadzieniem z galatetką czy czymś takim.
Teraz przyznam, że się wstrzymuję ze względu na cukier, a od kiedy biorę żelazo boję się zaparć.

Z dzikiej róży, bo zawiera dużo witaminy C, owocowe i rano na rozgrzanie zawsze herbatkę z imbiru z cytryną na rozgrzanie. Czasami podbieram mężowi czarną, ale staram się nie pić tej tradycyjnej.

Ja zawsze słodziłam i słodzę miodem. Jedną łyżeczkę.

olajka, agas
dzięki.

Nie. No może z raz dostałam w żebra, ale delikatnie. Za to malutka lubi kopać w bok a wtedy mam wrażenie, że coś tam w środku bardzo mocno się napina.
W ogóle lubię się bawić z małą w łapanie stópek. Ona ucieka a ja łapię.

Dziś na SR pani fizjoterapeutka mówiła, że są to bardzo dobre kosmetyki, bo wyjątkowo naturalne, bez zbędnej chemii.

Już bym chciała, ale z góry wiem, że mąż spojrzy na mnie jak na kosmite i spyta "Po co?". No a poza tym nie chcę, żeby koty spały w łóżeczku a jest to raczej nieuniknione w sytuacji kiedy stałoby puste.
Dlatego pewnie rozłożymy je w drugiej połowie/pod koniec listopada.

Nie dość, że zawsze się cieszę, że Wasze usg poszły dobrze, to zazdroszczę, bo sama nie mam nigdy dość podglądania naszej Marysi.
Kretencja, super, że wszystko dobrze.
dla mnie tabliczka czekolady nie stanowi najmniejszego problemu, do drugiej zrobię sobie herbatę. Lubię te najbardziej słodkie i gdybym sie nie ograniczała to spokojnie zjadałabym 2-3 czekolady dziennie

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Melduję się już rozpakowana
Póki co nie nadrobiłam nic z tego, co wydarzyło się od niedzieli Ale postaram się przeczytać i odpowiadać na bierząco
U nas była ciężka noc. Tzn była dla TŻ, bo on dziś zajmował się malutką i biedak co 1,5 godziny musiał ją karmić. Ja rozkręcam laktację, więc podajemy modyfikowane mleczko. Oboje odsypiają właśnie Ale chłopak dzielnie się spisał w tej opiece
To biorę się za nadrabianie
wspaniale że już jesteście w domu i że TŻ taki pomocnyBuziaki dla Was!

Stary 2010-10-21, 09:23   #3437
kootekk
Zakorzenienie

edzia super ze po usg wszystko ok

apoolonia widze ze pytalas mnie o spiochy nexta, ja mam z next tylko spiochy na rozmiar 44 wiec nie moge pomoc

Stary 2010-10-21, 09:25   #3438
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
ja sobie wstalam i mala chyba cos kombinuje,bo od paru dni siedzi cicho jakby jej nie bylo,tylko czkawke ma wieczorem a w ciagu dnia to czasem przesunie nozki lub sie wypnie,ale o wiele rzadziej niz wczesniejpamiet am ze moja babcia ostrzegala mame,jak mnie nosila,zeby sie nie przestraszyla jak przed porodem ucichne(heh skakalam po zebrach dzielnie do samego konca)-moze cos w tym prawdy jest
podobno tak właśnie się dzieje, że to cisza przed burzą

Stary 2010-10-21, 09:27   #3439
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
i ta emulsja oilatum juz wystarczy tak?? nic dodatkowo do mycia i nawilzania nie kupujecie??
Ja nic nie kupowałam. Jakby co to mam trochę próbek, więc najpierw je zużyję.

Z kosmetyków mam octenisept w sprayu, krem do twarzy, krem do pupci i oliatum.

Cytat:
Napisane przez Ishka Pokaż wiadomość
Witam kobietki

Ja wpadłam tylko na chwile z pytaniem do mam

Jaką temperature macie w mieszkaniu? Tzn jaka jest odpowiednia przy małym dzieciątku? I jaka do kąpieli? Kootek to pytanie szczególnie do Ciebie i z góry dzieki za odpowiedz

Pozdrawiam
My mamy w dzień 21 st w pokoju Niki i 18 stopni w nocy. W reszcie mieszkania troszkę mniej o ok 1 stopień. Kąpiemy w łazience przy jakiś 24 stopniach.

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
a macie jakas sprawdzona tania apteke???
doz .pl

Cytat:
Ale zazdroszcze, ze TZ sie zajmowal małą Macie osobny pokoj dla dziecka, prawda? Kurcze ja to tez bym chciala zeby mi pomagal ale co z tego jak bedziemy wszyscy w 3 w jednym pokoju a mnie budzi byle sorki pierdniecie komara..

Nieeeee jeszcze nie aczkolwiek balam sie w nocy wstawac Boli mnie krocze jak chodze a chce sie wybrac do biedronki po kapciuchy i nie wiem czy dam radę, ale moze jak rozchodzę w domu to wyjdę

Joanna, pogoda piekna! u mnie słonce

kretencja, u mnie im wyzej ciaza tym bardziej sie rusza i boli jak cholera, w nocy myslalam ze mi watroba wysiadzie. masakra

Dzieki dziewcyzny za zyczenia! To pijemy! (ja mleko wlasnie piję)

Ja dzis sama tznn ojciec pojechal do Wroclawia, bedzie wieczorem a TZ w pracy do 21, wiec.. SPOKOJ mam Ubiore dzis lozczko
Sto lat
Fakt - Nika śpi u siebie w pokoju. Ale mamy tak cienką ścianę miedzy sypialnią a jej pokojem, że słychać jak głośniej pogaworzy. A co do wyspania, to po kilku dniach spania max 2-3 godziny i to takim przerywanym snem, to pomimo jej płaczu udało mi się wyspać

No to nadrobiłam Póki Nika nadal śpi, to opiszę poród
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 09:29   #3440
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez choc terminy mam takie: 8.11 - 17.11, Jeden lekarz bardziej sprecyzowal na 14.11
Ale ja bym chciała wagę.. tak jak ja, nie mniej to jeszcze tylko 2 dni wiec pewnie nie urodzę.

W sumie Gustawek, Karolina i Beata juz powinny byc na porodowce! Co Wy sobie dziewczyny myslicie?

Dzieki koootek i Edzia,karolinaB
buaahha duzo promocji w Biedrze no dzis zamierzam isc po kapcie :P

Ja sie wlasnie rozchodzilam i czuje sie o niebo lepiej niz wczoraj wiec dzis sporo sprzatania mnie czeka, cala kuchnia zasyfiona, cukier na podlodze, na blatach tlusto.. a wszystko wina ojca ale zacisne zeby i posprzatam.

Edzia, to super ze usg poszlo OK, ale cena faktycznie zwala, nie mniej jjak wszystko masz okreslone czarno na bialym to super! widzisz ja jestem w 37tc i nie wiem jakie mam lozysko ile mala wazy i w ogole NIE WIEM NIC.
ja do biedronki też dzisiaj się wybieram jak tylko się oderwę od kompa
Tego Twojego ojca to naprawdę pałą lać to małoMatko wilki go chowały

a jeśli chcesz mieć USG a nie masz kaski to możesz zawsze iść do szpitala i powiedzieć, że czujesz słabe ruchy i się denerwujesz. Pewnie zrobiątrochę to chamskie, ale z NFZ to często po dobroci się nie da

Stary 2010-10-21, 09:30   #3441
Artystka23
Dragonfly

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
podobno tak właśnie się dzieje, że to cisza przed burzą
pewnie bym na to tak nie zwrocila uwagi gdyby nie to,ze z zapalem kopala mnie w prawy bok,w nocy sie przewracala,a teraz prawie nic,czasem czyms ruszy,ale tak to jakby spala prawie caly dzien,albo czasem napnie mi skore kolankiem i jak za nie lapie to cofa dopiero po chwili.Jak sie zaczne bardziej niepokoic to podjade na IP
Stary 2010-10-21, 09:31   #3442
kretencja
Zakorzenienie

Edzia, miałaś 3D? U nas nie było widać włosów A może jest łysy jak jajko Wysłałam mojej mamie zdjęcie to napisała, że podobny do dziadka - czyli mojego Taty. Ale mój Tata nie jest całkiem łysy

Karolina, ja się w sumie nie martwię stopniem łożyska... Po prostu strach mnie złapał, bo uświadomiłam sobie, jak to już bardzo niedługo. Termin z usg to końcówka listopada, czyli około 5 tygodni... A jeszcze tyle do zrobienia

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-10-21, 09:38   #3443
melabn
Wtajemniczenie

kretencja z tym podnoszeniem dziecka to jakas bzdura, przeciez musisz sie nim zajmowac, ja swojego nosilam po 4 godz bez przerwy jak mial kolki,po 8 dniach od ciecia dzwigalam wozek z dzieckiem razem 20 kg i zyje
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 09:38   #3444
Priety
Raczkowanie

GG do Priety

Hej dziewczyny

Łóżeczko - ja mam już rozłożone, ale bez pościeli bo jak Edzia na początek mały będzie spał w rożku a potem w śpiworku... Jakoś mi ten śpiworek bardziej pasuje do spania dla malucha bo nie będzie mi się rozkopywał w nocy

Kosmetyki - hmm ja mam kupione z Bubchena (nie wiem jak to się pisze), mama ma mi przywieźć i tam jest też krem na odparzenia w tym i ten będę stosować. Nie jestem przekonana do "markowych" kosmetyków typu nivea czy johnson... Generalnie nie mam problemów ze skórą, ale kiedyś mi się w wakacje takie zrobiły (chlor plus słońce i niczym nie mogłam buzi myć) i się ciotka nakombinowała, żebym mogła czymś tą buzię przecierać, kupiłyśmy wtedy m.in właśnie kosmetyki nivea dla dzieci i o matko jak one mnie strasznie szczypały w twarz... Aż się dziwiłam, bo przecież dla dzieci to delikatne Tak samo miałam z chusteczkami nawilżanymi... Po nivei czy huggiesach mnie szczypało - bardzo długo używałam chusteczek do demakijażu, a jak kupowałam z biedronki to nigdy nie miałam żadnych problemów i nic mnie nie szczypało ani nie piekło, więc dla małego też kupię te z biedronki... Ogólnie się przekonałam, że bardzo często te tanie kosmetyki właśnie z rossmana czy schleckera potrafią być o niego lepsze od tych droższych ze znanych firm.

Lutien super, że mąż Ci pomaga w domciu i że sobie radzicie To czekamy na opisy I fajnie, że się wyspałaś w końcu

Kurczę a ja nie wiem co się dzieje... Od dłuższego czasu masakrycznie bolą mnie biodra, a od wczoraj też krocze... Wczoraj po mieszkaniu poruszałam się bez odrywania nóg od podłogi bo tak mniej bolało... Nie boli jak leżę czy siedzę, ale jak tylko próbuję zmienić pozycję to masakra... Mama mi mówiła, że to normalne bo kości się rozchodzą, ale to za wcześnie na to jeszcze przecież... Dziewczyny, czy któraś też tak ma? Bo już sama nie wiem...
Priety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 09:40   #3445
andziat
Zakorzenienie

cześć dziewczyny
trochę was muszę ponadrabiać więc nie za dużo się odzywam, ale jeszcze nie urodziłam (tak dużo się tutaj dzieje, że pewnie nawet nie zauważyłyście mojej nieobecności ).

Cytat:
Napisane przez rptrbj1978 Pokaż wiadomość
jejus ja małgorzata25 i kotek81 zaczynamy 9 mc-22 pazdziernika. I zaczynam miec swiadomosc ze w kazdej chwili to moze sie zaczc odlot
a ja dzień po was zaczynam 9 miesiąc

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
muszę zrobić badania na tokso

pierwsze pokazało że nie byłam chora i nie mam przeciwciał

czy 32 tc to nie za późno?

która robiła te badania?
ja robiłam w I trymestrze, przeszłam toksoplazmozę kilka lat temu nawet o tym nie wiedząc i już jestem na nią odporna

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
Hej ja juz w domu, w szpitalu nic nie stwierdzili, wiec sie wypisałam, leżec to se moge w domu jak coś, maly waży juz 3400, a to jeszcze 2 tygodnie ponad :O
to super, że nie musisz tam przynajmniej leżeć, dbaj o siebie

Cytat:
Napisane przez Joanna131 Pokaż wiadomość
A oto mój brzuszek - skończony 32 tydzień.
fajny brzusio, taki zgrabniutki

ja wczoraj miałam okazję zrobić sobie sesję ciążową u koleżanki, która dopiero "łapie doświadczenie" i zrobiła mi ją za darmo, sesja za zdjęcia, które później będzie mogła wykorzystać do stworzenie swojej strony internetowej świetna zabawa i przepiękna pamiątka, później pokażę wam kilka zdjęć, które na razie dostałam w wersji surowej
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 09:41   #3446
kretencja
Zakorzenienie

Mela, no właśnie przeczytałam w innym miejscu wypowiedzi dziewczyn, wszystkie nosiły bardzo szybko swoje dzieci. Podobno można do ok.4-5kg nosić

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-10-21, 09:41   #3447
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
pewnie bym na to tak nie zwrocila uwagi gdyby nie to,ze z zapalem kopala mnie w prawy bok,w nocy sie przewracala,a teraz prawie nic,czasem czyms ruszy,ale tak to jakby spala prawie caly dzien,albo czasem napnie mi skore kolankiem i jak za nie lapie to cofa dopiero po chwili.Jak sie zaczne bardziej niepokoic to podjade na IP
pewnie że tak po co masz się stresować

Stary 2010-10-21, 09:42   #3448
_paulinka2
Wtajemniczenie

moja nie ma leniwych dni, wypycha się i kopie bardzo mocno i czasami długo. a jesteśmy już w 36 tc ale każdy dzidź jest inny...

lutien dzielna dziewczyna i dla tżta

EdziaO dobrze że z synkiem wszystko dobrze i za okulistę

artystka mała poprostu nabiera sił na przyjście na świat ale nie kraczę nic bo mam termin 3 dni po Tobie

czuję się dzisiaj tragicznie... nie mogę w ogóle znaleźć pozycji w której mi będzie dobrze, bo a to mi niedobrze, a to mnie gdzieś boli poza tym spałam tylko 5 godzin eh i przez to humor do

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 09:43   #3449
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Edzia, miałaś 3D? U nas nie było widać włosów A może jest łysy jak jajko Wysłałam mojej mamie zdjęcie to napisała, że podobny do dziadka - czyli mojego Taty. Ale mój Tata nie jest całkiem łysy

Karolina, ja się w sumie nie martwię stopniem łożyska... Po prostu strach mnie złapał, bo uświadomiłam sobie, jak to już bardzo niedługo. Termin z usg to końcówka listopada, czyli około 5 tygodni... A jeszcze tyle do zrobienia
nie na normalnym widać było kłaczki, oczywiście jak nam zwrócił uwagę. Może Wasz będzie blondyn bo oni mają częściej mało włoskówU mnie cała rodzina moja i TŻ-a czarna tylko ja blondynka
Wiesz ja gdzieś tam czytałam, że z tym łozyskiem też czasem dziewczyny długo chodzą także nie wiadomo

Stary 2010-10-21, 09:43   #3450
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
A tak z innej beczki to mamy dziś 3 rocznicę ślubu było raz lepiej raz gorzej (dużo się żaliłam na forum, ale założyłam nowe konto-bo teraz wstyd mi za to i zrozumiałam że nie wszystko należy upubliczniać ) ale teraz jest super
to ja dziś stawiam
: pijemy::pa rty:

póki co nie świętujemy w żaden sposób, ale i tak Go kocham

a wczoraj byliśmy na pierwszych teoretycznych zajęciach w SR i każda dziewczyna dostała słodkiego misia (z łapkami zapinanymi na rzep-to można go zawiesić) z kocykiem między łapkami
a z informacji które mi zapadły w pamięć (było 80 osób-jak wykład na uczelni) to jedynie na temat karmienia: że jak coś kobietę zdenerwuje to przez 2 godziny może nie mieć pokarmu i dlatego babka kazała facetom ustępować we wszystkim swoim Paniom i nikogo nie wpuszczać do domu-zwłaszcza przez pierwsze 2 tygodnie (z wyraźnym wyszczególnieniem teściowej i wciąż powtarzać jakie to one są cudowne i wspaniałe i jakie mają cudne dziecko... żeby zminimalizować ryzyko problemów z lakatcją (bo większość ponoć siedzi w głowie) i baby bluesa
gratulacje

u nas na sr mówili dokładnie to samo a ja patrzyłam czy mój mąż koduje te informacje
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości