Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz.II - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-22, 11:12   #4081
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość

a jakie jest twoje podejscie do tematu?
Zawsze chciałam mieć 3 dzieci...choć na dzień dzisiejszy mogę powiedzieć, że mogłabym mieć nawet tuzin. Takie to wspaniałe . Mam nadzieję, że mu się odmieni , bo jak nie to chyba poszukamy innego tatusia

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 11:16   #4082
Siala_Bala
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość

a wiesz ze jak przybedzie ci sasiad to w store w zakładce energy masz full energii za free (1 sasiad na 24h) ja teraz szaleje na dyniowych wyspach

a ty co zacieszasz pomogłabyś koleżanką na fb w potrzebie

siala
nie jestes przewrazliwiona az polecialam do slownika zobaczyc co to to perjo......
a co to za ksiazki ?
eggplant to chyba baklazan tez nie moge sadzic
Weeeeź no zasadź kutfa z tym zadaniem tkwię już miesiąc, jak nie więcej i żaden skubaniec nie posadzi :[

Jesuuu dyniowe wyspy.. nacudowali.. kiedyś Wysepka była moja ulubiona.. nawet wulkan zwiedziłam.. a potem to już dla mnie było zbyt udziwnione i przestałam grać.. za to mój tż..

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 11:18   #4083
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość

To może pozostałe gumki sama podziuraw
nie nie wole wybrac inny moment tak za 3 lata

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 11:20   #4084
martysek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
U mnie przy sn najgorsze było to, że nie mogłam siadać, w szpitalu było to baaaardzo uciązliwe, bo łóżko było wysokie i zleźć z niego cięzko było i wleźć to samo.
entertete, u mnie w szpitalu to samo - łóżka tak wysokie, że bolało na samą myśl o zejściu z nich. Na dodatek wzdłuż materaca taki metalowy pręt szedł.

Cytat:
Napisane przez AGAMARCIO Pokaż wiadomość
(...)ja używam kremu do buzi z avonu z granulkami -które dodają kolorku skórze -super polecam. (...)
agamarcio, jak ssię nazywa ten krem z Avonu?

jaszczka, uważam,że Patryk wcale nie jest grubaśny, na dowód załączam zdjęcie mojej Kluski - to jest dopiero grooobas . Jak miała 8 tygodni, to na szczepieniu mierzyła 64 cm i ważyła 6400.

Kinia wejdź np. na stronę apteki dbam o zdrowie i tam wpisz nazwy leków, jak klikniesz z lewej na encyklopedię leków, to tam jest treść ulotki.
Co do Twoich wcześniejszych wypowiedzi, ja Ciebie w pełni rozumiem. Naprawdę. Musimy wierzyć w to, że będzie lepiej Jak będziesz chciała pogadać, daj znać.

Edytowane przez martysek
Czas edycji: 2010-10-22 o 11:42
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 11:36   #4085
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
agamarcio, jak ssię nazywa ten krem z Avonu?
krem na dzień z granulkami koloryzującymi solutions plus+ total radiance

09.08.2010r.g.7.35 2490g 51cm -Karolinka Nasze szczęście
AGAMARCIO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 11:39   #4086
niezawsze
Zakorzenienie

Martysek ale ma slodziaszne waleczki! Slodziak maly

Ja bym chciala max dwojke dzieci, bo ja bym sie bala, ze nie poswiece wystarczajaco swojego czasu dla wiecej dzieci, sama jestem jedynaczka i bylo mi dobrze z tym, ze mamusia i tatus byli tylko moi. Ja oczywiscie jak bylam mlodsza chcialam miec rodzenstwo, ale mama mi kiedys takim tekstem to wybila z glowy: zapytala czy chcialabym miec jednego bucika Balabym sie, ze mi milosci nie starczy odpowiednio duzo lub, ze jedno bede bardziej kochac a drugie mniej ja mam mala rodzine i nie wiem jak to by bylo. Jak patrze na mame tz, ktora prederuje jego a nie corke to mi sie przykro robi, ona w ogole nie ma kontaktu z nia i sie nie stara o niego a tz by zamknela u siebie w domu najlepiej i miala go tylko dla siebie

dobra my ie zbieramy na spacer ,pewnie znow bede miala problem aby was nadrobic...na spacer sio a nie tu pisac w tak ladny dzien!!

Maciuś
Stary 2010-10-22, 11:40   #4087
itakasia
Zakorzenienie

podrzuccie kochane jakies pomysly kulinarne na weekend chcialabym cos nowego
Stary 2010-10-22, 11:41   #4088
niezawsze
Zakorzenienie

Kupujecie dzieciom krem na wiatr i mroz? Maja ma dziwna skore na polikach juz od zimna wiec kupilam jej zobaczymy jak ie sprawdzi nivea na wiatr i mroz

Maciuś
Stary 2010-10-22, 11:43   #4089
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
dobra my ie zbieramy na spacer ,pewnie znow bede miala problem aby was nadrobic...na spacer sio a nie tu pisac w tak ladny dzien!!
u nas zimno, wieje, glowy urywa
Cytat:
załączam zdjęcie mojej Kluski
ale fajna, taka mieciutka sliczna
Stary 2010-10-22, 11:50   #4090
FraniaPirania
Rozeznanie

hej!!
nadrobic was czasami graniczy z cudem

jesli chodzi o drugie dziecko, to moj chce, i nawet teraz
przed chwila gadalam z siostra:
-Ernest spi?
- tak
-na rekach?
-tak
- zrob sobie drugie dziecko, to przestaniesz go rozpieszczac

kupila mu ostatnio szampon i zel do kapieli z johnsona lawendowy, super wczoraj byl kapany, slicznie pachnie i nie wiem czy to dzieki tej lawendzie ale Ernest spal 5 h ciagiem

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Weeeeź no zasadź kutfa z tym zadaniem tkwię już miesiąc, jak nie więcej i żaden skubaniec nie posadzi :[

Jesuuu dyniowe wyspy.. nacudowali.. kiedyś Wysepka była moja ulubiona.. nawet wulkan zwiedziłam.. a potem to już dla mnie było zbyt udziwnione i przestałam grać.. za to mój tż..
a mnie te gry nie wciagaja mam jedna taka co sadze sobie niby cos tam, marchewke czy cus i zasadzilam, a potem pomylilam narzedzia i przeoralam wszystko
FraniaPirania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 11:54   #4091
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
jaszczka, uważam,że Patryk wcale nie jest grubaśny, na dowód załączam zdjęcie mojej Kluski - to jest dopiero grooobas . Jak miała 8 tygodni, to na szczepieniu mierzyła 64 cm i ważyła 6400.
Mój miał 64cm i 6500..aż zajrzę w książęczkę..
o przepraszam, kłamię wam.. 6kilo - 50centyl, długość 64 - 75centyl, obwód głowy 39,5 - 25centyl, obwód klaty 41 - 25centyl.
To było 7października a Seba 12 kończył 3 miesiące. miał niecałe 12 tygodni.
Więc i Twoje dziecko nie jest "kluską" ale wychodzi, że jest duże bo miesiąc młodsze a prawie wielkości mojego Sebka.
Cytat:
krem na dzień z granulkami koloryzującymi solutions plus+ total radiance
hmm miałam chyba kiedyś starą wersję..albo od kogoś się maziałam.. bo pamiętam taki jasny krem i takie jakby kulki w nim i one nadawały kolor.. fajne to było

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-22, 11:56   #4092
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość

Mam pytanie ILE WAŻĄ WASZE MALUCHY?
Szymek ma 3 miesiące i waży 6800
za 5 dni 3 miesiace wazy 6kg ,mierzy 61cm
wg wagi urodzeniowej (2920) powinien wazyc 4800 ale wg sredniej krajowej ok....slowa pediatry
Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
Myśle że każdemu dziekcu by się coś znalazło na danym etapie.
dokładnie...moj od wczoraj jak jest na rekach to obraca glowe w obie strony zeby sie porozgladac troche...

ania dobrze ze wasza nocka lepsza
Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
na oba pytania

misiek tak samo. i tez nieraz mi w obojczyk przywalil az sie rozplakal

biedny z twojego opisu wyglada mi to podobnie do Adaska papi moze tez ma problem z pecherzem
u nas bylo tak samo
a co do wypowiedzi zabki to tez mi sie tak skojarzylo wlasnie
u nas juz raczej problemow z pecherzem nie ma i nie wygina sie juz w mostek ale prezy sie jeszcze troche i ciśnie no i kupy ze śluzem nadal ....zobaczymy co dziś powie
Cytat:
Papi, a może on jak Aliska- może go pieluszka gniecie w brzuszek? Mała po zdjęciu pieluchy w dzień przestaje płakać i śmiga jej coś z tyłeczka . Ja już o tym pisałam, ale przypomnę- jak zapinam na głodniaka pieluchę, to jest ok, ale jak zje, to jej puchnie brzuszek i wtedy ją gniecie...

Właśnie!!! Przypomniało mi się, co wczoraj mi się nie udało. Podobno objawem krzywicy jest rozlany brzuszek. Alisie się rozlewa, ale po jedzonku. Mam nadzieję, że to nie to.

No problem
pieluszki luzno zapinamy bo chodzi tez by krazenie mial dobre (wg pediatry marmurkowa skorka to przez krazenie ale ze to nic zlego ale by nie cisnac pieluszka brzuszka ) po prostu jak wiekszosc dzieci lubi z zadkiem na wierzchu lezec a wtedy sie rozluznia
Ja z ta krzywica tez juz swiruje bo Adas od jakiegos czasu tez sie poci mocno....
Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
szpiegula
jakby to siala powiedziała kula szpiegula
Cytat:
...wogole jestem zachwycona aspirynka ...
dawaj przepis
Cytat:
Pytam
oj tam...bylo troche ciemno i karmiac sprawdzalam ile jeszcze zostalo a ze sie troche przycielo to bam na drugi koniec pokoju w sciane
Cytat:
nie moge powiedziec ze nie bede miala wiecej dzieci na razie nie planuje. choc kusi jeszcze jedno zeby Zosia nie byla sama bo dziewczynki duzo starsze i to juz taki duet
u nas tak bylo ja i brat 28 , 26 , siostry 15 i 13
Cytat:
bo jak nie to chyba poszukamy innego tatusia
ja zapytalam mojego czy sprzedac ciuszki po malym to powiedział zoostaw i tym samym mam odpowiedz ale najwczesniej za 2 lata bym chciała a moze mi sie odmieni.....
Cytat:
jak bede miala tyle sasiadow to zasadze
martysek no sliczna niunia

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 12:00   #4093
martysek
Zadomowienie

Cytat:

ale fajna, taka mieciutka sliczna
Mięciutka jak kaczuszka, jak kołderka i poduszka Dziękujemy.

Siala, wiem, że niejest gruba, tylko cała długa, ale wałeczki na szyjce, rączkach i nóżkach są na tyle liczne, że wygląda jak małybaleronik.
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 12:01   #4094
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

Cytat:
tak jak u mnie
Cytat:
Kupujecie dzieciom krem na wiatr i mroz? Maja ma dziwna skore na polikach juz od zimna wiec kupilam jej zobaczymy jak ie sprawdzi nivea na wiatr i mroz
tak ja mam bambino jest super sama go używam na wiatry i mrozy
Cytat:
Napisane przez FraniaPirania Pokaż wiadomość
kupila mu ostatnio szampon i zel do kapieli z johnsona lawendowy, super wczoraj byl kapany, slicznie pachnie i nie wiem czy to dzieki tej lawendzie ale Ernest spal 5 h ciagiem
tak to z tej serii na dobry sen

Edytowane przez AGAMARCIO
Czas edycji: 2010-10-22 o 12:02
Stary 2010-10-22, 12:06   #4095
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
wkleję wam parę zdjęć Patryczka i poproszę o opinię - czy uważacie, że on jest przypasiony? gruby? czy mieści się w normach?
bo miałam ostatnio taką sytuację: spotkałam znajomych w parku, nie widzieliśmy się szmat czasu, oni mają 2 chłopców - 3 latka i półrocznego - jak zobaczyli Patryka to się okazało, że jest on wielkości ich półroczniaka (tzn ich Scott wyraźnie starszy z twarzy i głowę miał większą, no i siedział sobie sam, ale wzrostowo-wagowo praktycznie tak samo), i oni się nadziwić nie mogli, że Patryk taki duży i "wypasiony" i okrąglutki i czym ja go karmię? i już nie pamiętam co jeszcze mówili, bo się trochę zeźliłam...
dodam, że Patryk ma 65cm i około 7,5kg (widziałam, że (chyba?) Misiulki córeczka też ma 65 i 5,5kg dlatego się zaczęłam zastanawiać, może on rzeczywiście "spaślak" jest )
Nie jest z niego żaden spaślak, mieści się w normie i to jest najważniejsze, nie da sie spaś dziecka na mleku z cycucha choćby ciągle jadło.Po prostu duży chłopczyk z niego

Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość
Nie wkrecajcie sobie z tym ciagnieciem glowki do siadu. Nawet dzieci 5 miesieczne moga tego nie robic i jest to normalne (info z ksiazki "Pierwszy rok z zycia dziecka") Moim zdaniem to kwestia cwiczen. Tak jak z podnoszeniem glowki na brzuszku ,czym czesciej tak sie robi tym ladniej dziecko podnosi glowke.

Czesto tak robisz? Przepraszam ,nie moglam sie powstrzymac

Kurcze na jaki watek ja weszlam ? Odrazu humor mi sie poprawil

jaszczka moim zdaniem nie wyglada na zbyt grubego chlopca. Moj Szymek troche mniej wazy ,a ma duzo wieksze pultunki na twarzy Jeszcze spojrzalam na siatke centylowa ze szpitala i twoj nawet nie jest na jej gorze ,a troszeczke powyzej srodkowej kreski. Takze jak najbardziej jest ok. EDIT: Ciesz sie ,ze tak ladnie przybiera ,u nas niestety jest z tym problem
papeteria,Siala jak w tej waszej macie edukacyjnej sprawdza sie opcja "Kick & play" fajne to? Szukam jakiejs maty z taka opcja bo Szymo uwielbia wszystko kopac ,jak ma palak w lezaczku to wczesniej lapal lapkami ,a teraz nozki do gory i kopie najwyzsze zabawki
aniaa22 pieknie Misiek podnosi glowke na wyprostowanych raczkach

Nie bylo mnie bo troszke problemow z malym .. Ostatnio popelnilam blad i zaraz po jedzeniu polozylam go na brzuszek ,przekrecilam na plecki i zaczal sie strasznie wyginac ,wypinac ,az mu oczy wychodzi.. balam sie ,ze cos mu sie stalo. W nocy zrobil wodnista kupke z duza iloscia sluzu ..rano bylismy u lekarza ,ktory stwierdzil ,ze tak sie wygina bo chce sie przewrocic na bok Moze jakby sie nie przekrecal bez problemu od 2 tygodnia zycia na boki to bym uwierzyla w ta teorie. Dostalismy skierowanie do specjalisty i pojechalismy do szpitala ,tam stwierdzili ,ze pewnie mial jakis problem z brzuszkiem i przez to te dziwne ruchy. Teraz nadal sie tak dziwnie wygina ,ale juz duzo rzadziej ,robi taki mostek ,mocno wypina brzuch do przodu ,napina rece ,nogi i steka. W szpitalu stwierdzili rowniez ,ze bardzo slabo przybiera ,na siatce centylowej jest na samym dole Musze karmic go z obu piersi i jeszcze po tym dopajac mlekiem mod. A w przychodni mowili ,ze wszystko pieknie
Może po prostu wygina się tak ze złości, może denerwuje się bo mało sie najada Zrób tak jak lekarze mówią, karm z obu cycusiów i dopajaj mm, mam nadzieję że mu szybciutko minie.
Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
ach, jeszcze jedno:
Szymka dali mi po jakiś dwóch, może trzech godzinach po CC.

---------- Dopisano o 06:53 ---------- Poprzedni post napisano o 06:47 ----------

mam Zeptera - jest świetny

---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 06:53 ----------

Mam pytanie ILE WAŻĄ WASZE MALUCHY?
Szymek ma 3 miesiące i waży 6800
Pati ma 3 miesiące i waży 5900 i ma 60 cm

Myślałam że po nadrobieniu Was troszkę popiszę a tu alarm, mała drze się że aż blok cały się trzęsie.Pędzę z odsieczą.....

Edytowane przez jusdan77
Czas edycji: 2010-10-22 o 12:07
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 12:06   #4096
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
nie nie wole wybrac inny moment tak za 3 lata
Heh..No to trzymam kciuki

Cytat:
tak to z tej serii na dobry sen
Też tego używamy odkąd się skończył emolient i Mała nie przesypia dłużej . Ale za to ma ładną, delikatną skórkę i pięknie pachnie

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 12:12   #4097
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Hej dziewczyny
Dzięki za odp. na moje pytanie
martysek śliczna niunia Strasznie mi się podobają takie pultaśne dzieciątka!!
niezawsze u mnie leje i piź.dzi jak na Uralu
itakasia nie wiem co dla Ciebie jest nowe , mój brat ma w niedzielę urodziny, z tej okazji przyjedzie rodzeństwo i robimy taki uroczysty obiad. Będzie:
karkówka pieczona w całości z malutkimi pieczarkami
piersi zapiekane z majonezem i pieczarkami
zrazy z wołowiny
faszerowany kurczak (farsz z wątróbki, żołądków i duuużej ilości zielonej pietruszki )
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 12:13   #4098
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
hej!!
nadrobic was czasami graniczy z cudem

jesli chodzi o drugie dziecko, to moj chce, i nawet teraz
przed chwila gadalam z siostra:
-Ernest spi?
- tak
-na rekach?
-tak
- zrob sobie drugie dziecko, to przestaniesz go rozpieszczac

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

a mnie te gry nie wciagaja mam jedna taka co sadze sobie niby cos tam, marchewke czy cus i zasadzilam, a potem pomylilam narzedzia i przeoralam wszystko

ja mam ten lawendowy żel do mycia i kremik.. może dziś go tm smarnę na noc ale od początku używaliśmy hippa i boję się że moze go johnson uczulić bo ponoć lubi uczulać ale ile w tym prawdy to nie wiem.

Stary 2010-10-22, 12:14   #4099
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

A do mycia ja tez mam z j&j ale top-to-toe Bardzo dobry i bardzo wydajny

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-22, 12:20   #4100
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
podrzuccie kochane jakies pomysly kulinarne na weekend chcialabym cos nowego
nie mam zadnego pomyslu ...
frania bo to chyba seria na noc ...tez kupie
siala mi tez nogi ciezko opalic a samoopalacze mi smierdza...wszystkie
moze jakis krem tonujacy typu nivea albo po prostu brazer na kosci policzkowe i czolko i nosek i brodke niczym skora musnieta sloncem
zabka co do maty to moj w to jeszcze nie uderza podobnie jak Sebek siali jeszcze nie wie na co ma najpierw patrzec ale mysle ze za 2 miesiace bedzie jak znalazl tylko jak dla mnie w porownaniu do fp za glosne to to troche i siala to nie ma baterii w komplecie
zabka jak pisalam pare postow wczesniej moj Adas podobnie sie zachowuje
anoxa daj znac jak przyjdzie i kciuki za wizyte dzis ale wy juz chyba po
marta kciuki za szczepienie
Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość

Nie panikuj, nie widziałaś mojego. Nie dość, że flak to jeszcze w rozstępach ale cicho, bo robią się blade
moje tez bledna a wogole to spodnie mi z tylka zaczynaja leciec a brzuch to wielkie kolo ratunkowe
jaszczka Patryk nie jest gruby .... poza objetoscia glowki to potem wsrod dzieci juz nie ma tak duzej roznicy bo im starsze tym mniej przybieraja... juz nigdy nie bedzie tak duzo przybieral jak w pierwszym roku(mam na mysli to ze np moj maly juz podwoil swa pierwotna wage)...Adas ma dwoch kuzynow jeden 9 drugi 7 miesiecy i dogania ich juz powoli no glowke ma mniejsza wiadomo a tamci juz ten sam rozmiar nosza.....ale namotalam

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

anuszka dawaj przepisy na wszystko

uffffffffffffffffffffffff fffffffffffffffffffffffff fffffffffffffffffffffffff fffffffffffffffffffffffff f
nadrobiłam was wy pisareczki

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-10-22 o 12:19
Stary 2010-10-22, 12:23   #4101
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

papi u mnie też wszystko zaczęło wracac do normy, tylko ta obleśna opona została Naprawdę chcesz przepisy??
Stary 2010-10-22, 12:25   #4102
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Naprawdę chcesz przepisy??
na te kurczaki podaj
edit:konkretnie to na e piersi z majonezem
ale to nie te placuszki ?

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-10-22 o 12:27
Stary 2010-10-22, 12:38   #4103
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

Cytat:
hmm miałam chyba kiedyś starą wersję..albo od kogoś się maziałam.. bo pamiętam taki jasny krem i takie jakby kulki w nim i one nadawały kolor.. fajne to było

Cytat:
Heh..No to trzymam kciuki

Też tego używamy odkąd się skończył emolient i Mała nie przesypia dłużej . Ale za to ma ładną, delikatną skórkę i pięknie pachnie
małe sprostowanie to seria ułatwiająca zasypianie
ja też j&j płyn do kąpieli z oliwką biały z niebieską nakrętką super pachnie jest b.wydajny a po nim skóra jest naprawdę mięciutka i delikatna przyznam się że sama go użyłam

Stary 2010-10-22, 12:38   #4104
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Nie, nie placuszki
2 podwójne piersi z kurczaka
kilogram pieczarek
średni słoik majonezu (jak dla mnie tylko i wylącznie winiary dekoracyjny)
30 dag sera
sól, pieprz

Pokroic piersi na dość grube kotlety, nie rozbijać. Przyprawić solą i pieprzem. Pieczarki podsmażyć (też przyprawić). Ułożyć na blaszce piersi, na to pieczarki, na to dość grubo majonezu i jeszcze potarty ser. Upiec.
Strasznie tuczące, ale takie pyyyszne
Stary 2010-10-22, 12:41   #4105
FraniaPirania
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
frania bo to chyba seria na noc ...tez kupie
przeca ja wiem ze to seria na noc,tylko sie zastanawialam czy to faktycznie ta lawenda czy to przypadek, poobserwuje i sie dowiem
musze przejsc na diete mż
Stary 2010-10-22, 12:43   #4106
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
musze przejsc na diete mż
Ja przeszłam, a efektów brak
Stary 2010-10-22, 12:55   #4107
FraniaPirania
Rozeznanie

Cytat:
to moze nie przechodze

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

znowu dostalam okresu, znowu sie leje jak z cebra, uzywam podpasek po porodowych
krecha z brzucha juz zanika, cycki dalej jak u cyganki a wiecie ze nawet przyjaciolke mialam takiego koloru?
Stary 2010-10-22, 13:10   #4108
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

My juz po szczepieniu i spacerze. Mały był dzielny i płakał mniej niż ostatnio.
Tak więc w 12 tygodniu wazy 6480 i ma 66 cm. Czyli przybrał kilogram od 10 września. Wszystko dobrze, napletka nie ruszać tylko delikatnie uciskać.
Czy U Was tez jest taka piekna pogoda?

A i dopiero za 2 tygodnie moge mu podac jabłko.

Muszę to napisac. Franek lezy na macie i nogami łapie słonika

Edytowane przez marta_d1
Czas edycji: 2010-10-22 o 13:11
marta_d1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 13:16   #4109
wiolek1
Zadomowienie

uuuffff nadrobiłam

Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość
Nie wkrecajcie sobie z tym ciagnieciem glowki do siadu. Nawet dzieci 5 miesieczne moga tego nie robic i jest to normalne (info z ksiazki "Pierwszy rok z zycia dziecka") Moim zdaniem to kwestia cwiczen. Tak jak z podnoszeniem glowki na brzuszku ,czym czesciej tak sie robi tym ladniej dziecko podnosi glowke.
dlatego napisałam, że nie przejmuję się bo każde dziecko się inaczej rozwuja ale że przy okazji zapytam no
a rechabilituje bo mi kazała rechabilitantka tzn w ten sposób, że podnoszę bokiem i takie tam
i mały ślicznie trzyma główkę i bokiem i jak go trzymam na rękach ale na leżąco za nic nie chce ciągnać i będziemy nad tym pracować jak to ta rechabilitantka mówi wogóle strasznie fajna dziewczyna i super te jej zabawy wyglądają z małym

dzidzia pytałam się o podnoszenie Aliski to powiedziała, że tego tak się nie da stwierdzic czy źle czy dobrze bo na to składa się wiele czynników i czy ogólnie Aliska się napręża, napina czy może poprostu tak ma, że już ciągnie
tak jak ktoś napisał pewnie na każdym etapie można by znaleźć u dzieciaków jakieś nieprawidłowości ale moim zdaniem jeśli kogoś coś niepokoi to warto nawet prywatnie pójść jednorazowo na wizytę do jakiegoś rechabilitanta co się w dzieciach specjalizuje i on pokaże jak podnosić jak się bawić i wogóle bo to fajna sprawa jak patrze jak ona się małym zajmuje
aleks ma troszkę asymetrie i to zauważyłam ale, że ma napięcie w rączkach to tego nie wiedziałam i bym nie rozpoznała
więc ja sobie chodze raz na tydzień i tyle mu wystarczy a dzisiaj byliśmy tylko pół godziny bo był śpiący i już w histerię wpadł

Cytat:
ja miałam przejsć od poniedziałku i przeszłam na 1 dzień
a brzuch rośnie
no bez kitu 2 dni temu babcia mnie poklepała po brzuchu i mówi, że trzeba ćwiczyć chyba, że tam dzidziuś kolejny rośnie hahahaha
no ale faktycznie brzuch mam jak w 6 miesiącu :/

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

CZY TYLKO MOJE DZIECKO NIE POSIADA MATY ?
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 13:22   #4110
kinia656
Zadomowienie

itakasia tak to ja dawałam te zdjęcia ale nie wiem z abardzo o co ci chodzi? Bo mi chodzi o rzeczy których nie widać bo są przykryte np. stanikiem, takie które się widzi jak jestem nago (no oprócz tego bólu przy zbliżeniu bo tego się nie widzi tylko to czuć) poza tym z moim ciałem jest ok.

agamarcio po prostu się zamotałam troszkę, dziękuję wiem że chcesz dobrze tylko też przeraża mnie fakt tej wydanej kasy bo nie wiadomo czy mi pomoże a z kasą teraz u nas naprawdę kiepsko dlatego się cieszyłam że metromidazol czy jak on się tam nazywa jest za zgodą lekarza bo z tego co patrzyłam w internecie jest bardzo taniutki. Ale też się boję że mogę zaszkodzić dziecku.

Ja kreche na brzuchu nadal mam. Co do pogody to u mnie zimnoo, wieje strasznie, w nocy lało. Ale musiałabym wyjść do sklepu czyli odrazu mini spacer...

Kurcze nie pamiętam co miałam jeszcze napisać..

Edit: wiolek moje dziecko też nie posiada maty I nie wiem czy będzie miał. Ma zabawki (które dostałam) ale on się jeszcze nimi nie interesuje ;/ ale pewnie gdyby mu się podobały to może i mate by miał.. ale nie wiem jak z tym bedzie :P boję się, że nie będzie chciał w niej leżeć i kasa pójdzie w błoto.

Już wiem o co miałam zapytać

do mamuś które karmią piersią- jak długo zamierzacie tak karmić? Mój TŻ upiera się żebym karmiła rok, a ja się upieram przy 6 miesiącach

mam problem z baldachimem nad łóżeczkiem Natanka mam tam 2 dziurki przez które mogę przełożyć ten "kij" i nie wiem czy "falbanka" ma być coś w stylu koguta (że tak "pieje") - to jest wtedy włożone w 2 dziurkę..
czy włożyć w 1 dziurkę i nie ma tych kogucich falbanek..
No i mam problem z kokardą.. bo mam tam od baldachimu 2 sznureczki zwisające i za chiny nie wiem jak tą kokardę przywiązać..
W ogóle to nie wiem czy ten baldachim jest dobrze powieszony

Edytowane przez kinia656
Czas edycji: 2010-10-22 o 13:38
kinia656 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości