Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz.II - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-21, 23:46   #4051
żabka19
Raczkowanie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
Żabciu - dzięki miło że specjalnie dla mnie sprawdziłaś te centyle
mam nadzieję, że to wyginanie to rzeczywiście tylko przejściowe coś z brzusiem... oby wszystko się szybko wyjaśniło
Jeju jak mnie dawno nikt tak nie nazywal ,a kiedys wszyscy tutaj to nawet mojego imienia nie wymowia Siatke z centylkami mam przy kompie (przyrost glowki ,wzrostu,wagi) takze sluze informacja jakby ktos chcial.

---------- Dopisano o 00:46 ---------- Poprzedni post napisano o 00:39 ----------

Siala oby tak bylo jak mowisz! W srode lecimy na wazenie takze bedzie wszystko jasne. Najwyzej calkiem przejdziemy na modyfikowane.

Lece spac. Dobrej nocki ,kolorowych !!

żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 00:25   #4052
niezawsze
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Tu zdjęcia moich nowych wszarów Nie jest tak źle jak mi się wydawało.. ale to i tak nie ten kolor o jaki mi chodziło
podoba mi sie kolor i wcale nie wyglada abys miala malo wlosow
Cytat:
I jeszcze mój malutki smok
swietnie wyglada
Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
siala a moge spytac ile kosztowal? i on taki typowo jesienny jest czy na zime tez starczy??
no wlasnie 20% znizki w kazdym smyku na ciuchy jest
Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Wiecie co, dotarło dziś do mnie, że niedługo będzie nowy wątek mamuś lipcowo-sierpniowych... 27 października minie rok od mojej OM
Jakbym teraz zaciazyla to wlasnie tez zdalam sobie sprawe, ze rowny rok by byl, bo z Maja zaszlam w ciaze miedzy 18 a 21 pazdziernika

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
niezawsze nam też ostatnio pękła guma i ja poszłam po tabletkę bo nie mogę sobie w mojej sytuacji pozwolić teraz na 2 dziecko. Dostałam Escapelle i nie miałam karmić przez kilkanaście godzin. No i oczywiście przepisała mi pigułki.
tak te escapelle sa zamiast postinoru chyba nowa nazwa jest po prostu

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
niezawsze mój TZ jest równo rok młodszy od swojej siostry jej mama nie karmiła bo miała nietolerancje laktozy.
Co by nie było będzie dobrze
hehe i u mnie tez by byl rok rowny

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
a to mis
no jak ladnie dzwiga glowke

Cytat:
wkleję wam parę zdjęć Patryczka i poproszę o opinię - czy uważacie, że on jest przypasiony? gruby? czy mieści się w normach?
nie wyglada grubo a chlopcy wieksi niz dziewczynki sa zazwyczaj a podobny do taty jest strasznie.

Tak po calym dniu myslenia coby bylo gdyby... juz pokochalam jak swoje(jak Siala mowi ) bede nawet lekko zawiedziona jak sie okaze, ze nie bedzie dzidzi.

Maciuś

Edytowane przez niezawsze
Czas edycji: 2010-10-22 o 05:21
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 05:38   #4053
hd2005
Zakorzenienie

Dzień dobry
nakarmiłam małego i ... sen poszedł spać

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Haniu? A Twoje? Wtedy, kiedy już dostałaś Szymka- po operacji? Pokażesz? Czy mąż był z nim zaraz po cięciu?
U mnie to było trochę skomplikowane
Gdy przyszłam na oddział to wysłałam M do domu. Po co miał stać tam przez pół dnia. Nie wiedziałam czy tego dnia zrobią CC. Powiedziałam, że zadzwonię jak będę szła na cc i wówczas przyjedzie.

Robili mi sporo badań itd. Obiecali, że powiedzą jak już będę tuż przed CC. Nagle przychodzi jakaś pani i prowadzi mnie gdzieś ... Myślałam, że na kolejne badanie a tu sala operacyjna Mówię do tej baby, że muszę zadzwonić do M a ona, że nie ma mowy, że wszystko gotowe i że zadzwonię PO.
Byłam wściekła.

W trakcie CC okazało się, że jest to dużo bardziej skomplikowana sprawa. Cały czas myślałam o tym, że nikt nie wie, że już tu leże, potem, że nikt nie wie, że Szymek jest już na świecie... Masakra

Na pooperacyjnej nawet nie miałam siły podnieść ręki. Przetaczali mi krew. Leżałam i myślałam.... Boże, leżę tu sama, Szymek daleko, nie mam siły i nawet nikt nie wie co się z nami dzieje.

Po godzinie poprosiłam o telefon. Napisałam tylko "już po".

M przyjechał ale mógł być u mnie dosłownie minute. Jeszcze go pielęgniarka opierniczyła, że wszedł bez pytania. Nawet mu Szymka nie dali.

Dopiero na następny dzień, popołudniu trafiłam do indywidualnej sali gdzie mogliśmy zrobić pierwsze zdjęcie.
Załącznik 3483938

Edytowane przez hd2005
Czas edycji: 2010-10-22 o 05:41
hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 06:15   #4054
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Haniu? A Twoje? Wtedy, kiedy już dostałaś Szymka- po operacji? Pokażesz? Czy mąż był z nim zaraz po cięciu?
ach, jeszcze jedno:
Szymka dali mi po jakiś dwóch, może trzech godzinach po CC.

---------- Dopisano o 06:53 ---------- Poprzedni post napisano o 06:47 ----------

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
A miałam już wcześniej pytać...
Czy macie blendery? Jak się Wam spisują i jakich macie firm?
Chciałabym kupić tak przyszłościowo żeby przygotowywać jedzonko dla Jagody. Nie chcę kupować słoiczków.
I to samo pytanie odnośnie parowarów
mam Zeptera - jest świetny

---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 06:53 ----------

Mam pytanie ILE WAŻĄ WASZE MALUCHY?
Szymek ma 3 miesiące i waży 6800

Stary 2010-10-22, 06:34   #4055
Linka24
Wtajemniczenie

ha, moje dziecie pobilo rekord spania. od wczoraj od 18 do teraz. zjadl 170 i znow zasypia. hd moj mis ma 3.5 miesiaca i wazy rowne 7 kilo takze waga twojego szymka jest jak najbardziej przyzwoita
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 07:13   #4056
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Karolcia, przepraszam, że walnę tak prosto z mostu, ale puknij się w głowę Jesteś naprawdę ładną dziewczyną i masz bardzo ładne ciało po ciąży! Niejedna by chciała tak wyglądać.
Cytat:
Ja wiem ja wiem, karolcia domaga się komplementów
Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
ja też uciekam spać
karolcia przestań gadać głupoty! ładna i zgrabna z Ciebie dziewczyna!
Nie krzyczcie, proszę już nie będę się użalać, muszę pocwiczyć by nie mieć tej fałdki bo wszystko pięknie, tylko jak zakładam spodnie, to mnie wkurzają te boczki

kinia - czasu nie cofniesz, musisz żyć dalej, jeśli ci tak źle, to zmień coś w sobie, kolor włosów fryzurę, coś co poprawi ci humorek...z czasem trauma minie zobaczysz, więcej wiary i optymizmu

A co do rozwoju, każdy ma swój czas na rozwój, myślę że wszystko w swoim czasie, jedne szybciej inne wolniej,
np. Nastka trzyma glowe jak tralala, a synek mojej kolezanki nie bardzo, a 2tyg młodszy od Nastki.
Myślę, że trochę zabawy i będzie dobrze, nie można być też nadgorliwym

A wy spać w nocy nie możecie Nastka spała sobie do 6, zjadła i do 7.30

A Nastka ma obecnie 70cm, i waży myślę, że ponad 7,5kg

Jak bym wam pokazała moje fotki z dzieciństwa to czysta ja i oboje z mężem byliśmy pyzaci, a moj TZ to patyczak wiec, jak chce jeść niech je
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-10-22 o 07:18
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 08:03   #4057
papeteria
Zakorzenienie

czesc szalone kobiety !!!
Nadążyć za wami to nie lada sztuka
My dopiero wstaliśmy tzn...maly wstał ( ale nadal budzi sie co 2h i czesciej choc nie narzekalam ostatnio bo tylko jadl i spal bez prezenia )
Za to dziś w nocy miałam masakre po 3:00 maly zaczal sie tak prezyc i plakac jak za czasow wieczornych kolek...wyraznie meczyl go brzuszek a tu raptem jeden pierdzik poszedl...w zaden sposob nie bylam w stanie go uspokoic i pomoc w koncu zasnal na moich rekach przytulony brzuchem do brzucha.....kurcze dzien wczesniej zjadlam placki z kurczaka z patelni i z pol czekolady wiec obstawiam to .. tak jak misiulka pisze to co zjemy moze wyjsc nawet po kilku dniach ....ale juz duzo rzeczy jem bezkarnie i w dalszym ciagu obstawiam tez laktoze bo rewelacji po antybiotyku nie ma tzn pecherz powinien juz byc ok ale z brzuszkiem nie widze poprawy....
Teraz lezy z gola pupa i zaraz bedzie kupa (zawsze jak go rozbiore to wtedy idzie , chyba sie rozluznia wtedy...oooo wlasnie idzie

edit:wczoraj miałam do nadrobienia 2 strony a dziś już 7

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-10-22 o 08:04
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 09:24   #4058
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość

[/COLOR]Mam pytanie ILE WAŻĄ WASZE MALUCHY?
moja Ada wazy 5980 w wieku 3 miesiecy i mierzy 61 cm

Ada je juz chyba normalnie w nocy w miare ok, choc o 315 obudzila sie na jedzenie i po odlozeniu sie calkiem obudzila i nie chciala jesc ani spac ... wiec wzielam ja do chusty i chodzilam z nia 15 min, po czym usnela Siala...jeszcze raz thx

dzidzia, dzis kupie pudlo na poczcie i w pon maz wysle kurierem, ok?sorki za zastoj ale mialam mase na glowie

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

posadzilam moje dziecko w bujaczku i zawiesilam na palaku tego motyla http://allegro.pl/lamaze-motyl-emanu...277898663.html jest akurat w zasiegu jej raczek i bawi sie tym juz ok 10 min i wcale jej sie nie nudzi)) podniecam sie bo do tej pory ona nie umiala sama sie soba zajac

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

cos na poprawe humoru)) http://www.youtube.com/watch?v=eeJjs...layer_embedded
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 09:28   #4059
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:

A teraz mam dwa pytania:
1.Czy Wasze dzieci też mają kreskę na brzuszku? Poniżej pępka? Alisa ma taką jak ja w ciąży
2.Czy Waszym dzieciom zdarza się zrobić kupkę podczas snu?
1. Moja ma kreske taka jak ja w ciazy I mi kreska tez jeszcze nie zeszla.
2. Zawsze jest conajmniej jedna kupka w nocy.

Cytat:
Za to dziś w nocy miałam masakre po 3:00 maly zaczal sie tak prezyc i plakac jak za czasow wieczornych kolek...wyraznie meczyl go brzuszek a tu raptem jeden pierdzik poszedl...w zaden sposob nie bylam w stanie go uspokoic i pomoc w koncu zasnal na moich rekach przytulony brzuchem do brzucha.....kurcze dzien wczesniej zjadlam placki z kurczaka z patelni i z pol czekolady wiec obstawiam to .. tak jak misiulka pisze to co zjemy moze wyjsc nawet po kilku dniach ....ale juz duzo rzeczy jem bezkarnie i w dalszym ciagu obstawiam tez laktoze bo rewelacji po antybiotyku nie ma tzn pecherz powinien juz byc ok ale z brzuszkiem nie widze poprawy....
Teraz lezy z gola pupa i zaraz bedzie kupa (zawsze jak go rozbiore to wtedy idzie , chyba sie rozluznia wtedy...oooo wlasnie idzie

edit:wczoraj miałam do nadrobienia 2 strony a dziś już 7
U nas nocka tez nienajlepiej, co 2-3 godz pobudki na jedzenie, na szczescie od razu zasypiala, ale od 4 meczyly ja baczki i stekala ciagle. Teraz tez sie meczy. Zauwazylam ze znowu sie meczy po tym jak jadlam suszone pomidory, chyba trzeba bedzie je odstawic, a tak je lubie!

caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 09:35   #4060
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Mój ma 2,5msc i tydzień temu ważył 5800 wiec teraz pewnie ok. 6kg

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

karolciu boczkami się nie przejmuj, ja też je mam ale jak wrócę na fitness to znikną - pójdą precz!

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
jadlam suszone pomidory, chyba trzeba bedzie je odstawic, a tak je lubie!
ja je uwielbiam!! zawsze dodaję do sosów pomidorowych
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 09:38   #4061
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

itakasia oj to niedobrze z tym portfelem, pewnie były tam dokumenty i teraz trzeba je bedzie na nowo wyrabiać
aniaa22 Misiu jest przesłodki
Cytat:
Mam pytanie do posiadaczek medeli- czy Wasze egzemplarze też burczą??

Cytat:

A teraz mam dwa pytania:
1.Czy Wasze dzieci też mają kreskę na brzuszku? Poniżej pępka? Alisa ma taką jak ja w ciąży
Ad.1 tak ostatnio zauważyłam taką lajtową muszę si teraz przyjrzeć czu jeszcze jest
Ad. 2 tak chociaz teraz coraz rzadziej
Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
My jutro idziemy na szczepienie. Strasznie jestem ciekawa ile wazy mój pulpecik.
trzymam kciuki za szczepienie

jaszczka wyłąłam na PW, a Patryczek wcale grubo nie wygląda, tylko na buzi okrąglutki, a pozatym to przystojny mężczyzna
Cytat:
OOOO to kawał chłopczyka z Szymonka Lili ma 3 miesiące i 5dni i waży 5.5kg 65cm długa

papeteria biedny Adaś współczuję nocki

Dzień Dobry Niunia jak zwykle spała 5 h a potem w nocy budziła się co 1,5h nawet wzięcie jej do nas do łóżka nie pomogło.

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png

Edytowane przez Misiulka1
Czas edycji: 2010-10-22 o 09:45
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-22, 09:59   #4062
entertete
Rozeznanie

U mnie przy sn najgorsze było to, że nie mogłam siadać, w szpitalu było to baaaardzo uciązliwe, bo łóżko było wysokie i zleźć z niego cięzko było i wleźć to samo.

Co do rozwoju dzieci, ja cały czas nosze się z pójściem do neurologa, ale zwlekam, bo widzę postępy - może po prostu trzeb czasu, mały gorzej otwierał rękę a teraz coraz częściej otwiera i jest luźna (trochę z nim sama ciwczyłam prowokując otwieranie dłoni), tak samo niepokoiło nnie że że przekręca się tylko na jeden boczek i od wczoraj śmiga na drugi. Myśle że każdemu dziekcu by się coś znalazło na danym etapie.

Lecę bo marudzi., potem dokończę.
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 10:18   #4063
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
A jeszcze mam jedno pytanie- czy Waszym dziewczynkom wyciekało mleczko z piersi albo miały śluz z krwią z pipki?? Iga zaraz po porodzie miała nabrzmiałe sutki i potem w domu miała troszkę krwi i śluzu, ale to podobno normalne.
moim nie ale to normalne, pozostalosci hormonow mamusi
Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
no moja ma to samo, na brzuszku trzyma glowke w sumie bez kiwania, jak siedzi to trzyma glowke i po minucie dwoch zaczyna kiwac, a na rekach tez chwile potrzyma i zaczyna machac ta swoja glowka na wszystkie strony, musze czesciej klasc mloda na brzuszek, tylko ona tego nie lubi :/ polezy 3 minuty i koniec, ryk sie zaczyna ze chce na plecki.
Zoska trzyma glowke podciagana do siadu, na brzuszku ladnie podnosi ale jak ja trzymam w pionie to tez jeszcze jej sie kiwa czasem
Cytat:
Napisane przez kinia656 Pokaż wiadomość
mam żal o to do siebie za każdym razem kiedy patrzę w lustro mimo że aż tak tragicznie nie jest.
Gdyby mi ktoś pokazał wcześniej co mnie będzie czekać po porodzie (mówię o wyglądzie) to chyba nigdy w życiu nie zdecydowałabym się na własne dziecko.
czy to ty wstawialas fotki z konca ciązy jak w kostiumie kilka dni przed porodem odpoczywasz na sloncu? jesli tak to zupelnie nie wiem o co chodzi
Cytat:
Chcialam dopisac ze ja mimo ze mialam latwy porod, za topo porodzie dluugo dochodzilam do siebie i mialam gorzej jak kobiety po cc. Wyszlam na 1 spacer po 2 tygodniach i szlam doslownie tiptopami bo mnie bolalo strasznie, nie moglam siadac, chodzic. Po miesiacu dopiero normalnie zaczelam siadac i skakac na tylku.Po SN tez nie moglam wstac do dziecka bo mdlalam i strasznie bolalo. Ledwo sie czlapalam. Nawet przekrecic sie na 2 bok nie bylam w stanie bo mnnie rwało.
ja po pierwszym porodzie mialam duza anemie, bylam 3 tyg u rodzicow bo nie bylam w stanie wstac z lozka, wszystko mnie bolalo. nie moglam siadac normalnie, mialam problemy z piersiami. mysle ze podobne wspomnienia ma wiele dziewczyn kochana. pewnie wiele czynnikow sklada sie na nasz odbior sytuacji. ja proponuje rozmowe z psychologiem
Cytat:
wkleję wam parę zdjęć Patryczka i poproszę o opinię - czy uważacie, że on jest przypasiony? gruby? czy mieści się w normach?
ja uwazam ze jest zupelnie normalny
Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość
Nie wkrecajcie sobie z tym ciagnieciem glowki do siadu. Nawet dzieci 5 miesieczne moga tego nie robic i jest to normalne
Nie bylo mnie bo troszke problemow z malym ..
ja tez uwazam ze kazde dziecko ma inne tempo rozwoju. ale przy pierwszej corce lekarz (gupi) bardzo napedzil mi strachu kiedy w wieku 3 mies nie trzymala glowki
i trzymam kciuki zeby malemu przeszlo szybciutko
Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Tak po calym dniu myslenia coby bylo gdyby... juz pokochalam jak swoje(jak Siala mowi ) bede nawet lekko zawiedziona jak sie okaze, ze nie bedzie dzidzi.
hehe. my zawsze chcielismu wiecej dzieci. ale po 2 bylo duzo zmian i jakos ciezko bylo sie wbic w chwile zeby pojawilo sie nastepne. i wtedy w wakacje kiedy starsza byla w szpitalu i ze stresu przestawil mi sie cykl nagle zaciązylam. najpierw szok a pozniej radosc. i kiedy poronilam oboje wiedzielismy ze natychmiast postaramy sie o dzidzie i jest Zoska
Cytat:

pewnie cale 5200
Stary 2010-10-22, 10:18   #4064
papeteria
Zakorzenienie

jusdan
Cytat:
no to mozliwe ze Adaskowi tez zaraz zabek wyskoczy dobrze ze chociaz spokojniejszy jest. mam nadzieje ze wkrotce sie skoncza jego problemy
nawzajem kochana odnośnie Miśka
Cytat:
Papeteria - będę wyślij mi tylko zaproszenie jeszcze raz
dzięki
Cytat:
i mi i mi

a wiesz ze jak przybedzie ci sasiad to w store w zakładce energy masz full energii za free (1 sasiad na 24h) ja teraz szaleje na dyniowych wyspach
Cytat:

a ty co zacieszasz pomogłabyś koleżanką na fb w potrzebie
Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Dziś była moja koleżanka i jej synkowi się nie odbija i później jest histeria.
Mogę się mylić, ale myślę, że może mieć to wpływ na te histerie, kolki..może dlatego, że jej się odbija, puszcza bąki i nie ma problemów z kupką nie ma u nas takich problemów. A co do ulewania, to ostatnio tylko się obślinia, a śpi z główką na boczku
pewnie ze moze miec wplyw ...btw ostatnio pani doktor mi powiedziala ze dziewczynki rzadziej miewaja problemy z brzuszkiem...wogóle lepiej się chowają, rzadziej chorują itp....
siala
nie jestes przewrazliwiona az polecialam do slownika zobaczyc co to to perjo......
a co to za ksiazki ?
eggplant to chyba baklazan tez nie moge sadzic

bylismy na spacerze bo piekna pogoda dzis

a teraz nadrabiam dalej

Stary 2010-10-22, 10:30   #4065
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
A teraz mam dwa pytania:
na oba pytania

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
daj jutro znac czy pomoglo ja kupilam ale dzisiaj jeszcze nie podaje
bylo lepiej. nie wiem tylko czego to zasluga bo przed snem wypil 170!!! mleka dostal nurofen i posmarowalam dziasla. no i spal do 3:30 az bylam w szoku jak zobaczylam ktora godzina. jak za dawnych czasow potem juz bylo jak zwykle czyli krecenie i stekanie co jakis czas, ale rzadziej. jestem ogolnie zadowolona bo nocka duzo lepsza

daj znac po lekarzu

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
no moja ma to samo, na brzuszku trzyma glowke w sumie bez kiwania, jak siedzi to trzyma glowke i po minucie dwoch zaczyna kiwac, a na rekach tez chwile potrzyma i zaczyna machac ta swoja glowka na wszystkie strony, nie raz z banki przywalila mi w obojczyk. no ale uspokoilas mnie musze czesciej klasc mloda na brzuszek, tylko ona tego nie lubi :/ polezy 3 minuty i koniec, ryk sie zaczyna ze chce na plecki.
misiek tak samo. i tez nieraz mi w obojczyk przywalil az sie rozplakal

Cytat:
ja tam nie wiem jakie sa normy ale na jakiegos spaslaka to on nie wyglada. jest superowy taki pucus na buzce no ale on jest na mleczku z piersi wiec ma prawo. moim zdaniem jest w sam raz. jak bys zobaczyla synka moich znajomuch ktory majac 3 miesiace wazyl 8 kg to bys wiedziala jak grubasek maly wyglada

Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość
Nie bylo mnie bo troszke problemow z malym .. Ostatnio popelnilam blad i zaraz po jedzeniu polozylam go na brzuszek ,przekrecilam na plecki i zaczal sie strasznie wyginac ,wypinac ,az mu oczy wychodzi.. balam sie ,ze cos mu sie stalo. W nocy zrobil wodnista kupke z duza iloscia sluzu ..rano bylismy u lekarza ,ktory stwierdzil ,ze tak sie wygina bo chce sie przewrocic na bok Moze jakby sie nie przekrecal bez problemu od 2 tygodnia zycia na boki to bym uwierzyla w ta teorie. Dostalismy skierowanie do specjalisty i pojechalismy do szpitala ,tam stwierdzili ,ze pewnie mial jakis problem z brzuszkiem i przez to te dziwne ruchy. Teraz nadal sie tak dziwnie wygina ,ale juz duzo rzadziej ,robi taki mostek ,mocno wypina brzuch do przodu ,napina rece ,nogi i steka. W szpitalu stwierdzili rowniez ,ze bardzo slabo przybiera ,na siatce centylowej jest na samym dole Musze karmic go z obu piersi i jeszcze po tym dopajac mlekiem mod. A w przychodni mowili ,ze wszystko pieknie
biedny z twojego opisu wyglada mi to podobnie do Adaska papi moze tez ma problem z pecherzem?

Cytat:
jaki on malutki ale cie zalatwili w tym szpitalu

Cytat:
wspolczuje nocki. biedny Adasko

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość

Ada je juz chyba normalnie w nocy w miare ok, choc o 315 obudzila sie na jedzenie i po odlozeniu sie calkiem obudzila i nie chciala jesc ani spac ... wiec wzielam ja do chusty i chodzilam z nia 15 min, po czym usnela Siala...jeszcze raz thx
ciesze sie ze juz ladnie je

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
U mnie przy sn najgorsze było to, że nie mogłam siadać, w szpitalu było to baaaardzo uciązliwe, bo łóżko było wysokie i zleźć z niego cięzko było i wleźć to samo.
mnie tez to najbardziej wkurzalo. do tego szczypalo strasznie byly upaly no masakra. ja to przez jakies 3 tygodnie normalnie usiasc nie moglam

no i dzien dobry
wreszcie was nadrobilam gaduly
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 10:33   #4066
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:

bylismy na spacerze bo piekna pogoda dzis

u nas tez dzis pieknie i wlasnie konczymy sie karmic i tez idziemy

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Cytat:
ciesze sie ze juz ladnie je

dziekuje
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 10:36   #4067
papeteria
Zakorzenienie

jaszczka za postepy
anoxa ja te rajtuzki mam na 68/74 a nie wiedzialam ze one z lidla myslalam ze z biedry bo to od mamci mej...mamy jeszcze granatowe, zolte i w paski
Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
papi
troche mnie zmartwilas tym zapychaniem pantenolu. na razie jest ok, zobaczmy
ale przeciez nie powiedzialam ze cie zapcha mam nadzieje ze bedziesz zadowolona i z czystym sumieniem polecisz kolezance...mnie sie cera strasznie pogorszyla ostatnio chyba wroce do tabsów wlasnie z tego powodu zaczelam brac bo zadne specyfiki nie dzialaly...ale teraz tez troche licze na lusha i bu

ania mis sliczny mam taka sama komode i kolor na dwoch scianach w jednym pokoju
i firanki chyba tez jak to makarony sa
anuszka super z tym bujaczkiem
Cytat:

A może chociaż strzykawka?.
ja sobie zrobilam wczoraj masakre na scianie przy podawaniu antybiotyku strzykawka do podawania lekarstw i nie pytaj jak to zrobilam wole zwykla

Stary 2010-10-22, 10:37   #4068
jaszczka
Zadomowienie

Cytat:
[/COLOR]Mam pytanie ILE WAŻĄ WASZE MALUCHY?
jutro mamy 15 tygodni: 65cm i 7,5kg wypas...
Stary 2010-10-22, 10:39   #4069
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:

nawzajem kochana odnośnie Miśka

a wiesz ze jak przybedzie ci sasiad to w store w zakładce energy masz full energii za free (1 sasiad na 24h) ja teraz szaleje na dyniowych wyspach
wiem wiem
ty to wogole jestes przodowniczka ja moze za rok dojde do tego etapu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-22, 10:40   #4070
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Aleś wymyśliła . Wszystko z nim w porządku. Powiem Ci tak-brat mojego Łukasza mając 3 miesiące ważył około 8 kilo i wyglądał jak jedna wielka fałda. Umycie go zajmowało około godziny. Karmiony był tylko piersią. I wyglądał tak aż do czasu, kiedy stanął na nogi. Potem przez półtora roku przytył tylko 3 kilo. Dziś wygląda szczupło i jest pełen energii (mimo, że mama nie karmi go zdrowo). A wcale nie jest wysoki

Cytat:
Ktos pytal czy dzieci robia kupke w nocy.. moj jak byl mlodszy to robil ale teraz ma prawie 3 miesiace i w nocy nie robi kupki, nawet w dzien nie robi za kazdym razem gdy go przebieram (co jakies 3 godz) tylko np 2 razy dziennie (nie wiem czy to dobrze?).
Dobrze. Ilość wypróżnień z czasem spada z wiekiem.

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
To może pozostałe gumki sama podziuraw

Cytat:
Haniu musiałaś tyle przejść. Bardzo Ci współczuję. Ja chyba wpadłabym w depresję, gdybym nie miała Ł. przy sobie od początku, i gdyby mi Alisy nie dali niemal od razu .

Cytat:
mam Zeptera - jest świetny
Też mam. Ale nie używam

Cytat:
.............
Papi, a może on jak Aliska- może go pieluszka gniecie w brzuszek? Mała po zdjęciu pieluchy w dzień przestaje płakać i śmiga jej coś z tyłeczka . Ja już o tym pisałam, ale przypomnę- jak zapinam na głodniaka pieluchę, to jest ok, ale jak zje, to jej puchnie brzuszek i wtedy ją gniecie...

Właśnie!!! Przypomniało mi się, co wczoraj mi się nie udało. Podobno objawem krzywicy jest rozlany brzuszek. Alisie się rozlewa, ale po jedzonku. Mam nadzieję, że to nie to.

Cytat:
dzidzia, dzis kupie pudlo na poczcie i w pon maz wysle kurierem, ok?sorki za zastoj ale mialam mase na glowie
No problem

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 10:43   #4071
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
j
ania mis sliczny mam taka sama komode i kolor na dwoch scianach w jednym pokoju
i firanki chyba tez jak to makarony sa
szpiegula

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Cytat:
To może pozostałe gumki sama podziuraw
Stary 2010-10-22, 10:47   #4072
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
bylo lepiej. nie wiem tylko czego to zasluga bo przed snem wypil 170!!! mleka dostal nurofen i posmarowalam dziasla. no i spal do 3:30 az bylam w szoku jak zobaczylam ktora godzina. jak za dawnych czasow potem juz bylo jak zwykle czyli krecenie i stekanie co jakis czas, ale rzadziej. jestem ogolnie zadowolona bo nocka duzo lepsza
super ze lepsza nocka
Cytat:
ale przeciez nie powiedzialam ze cie zapcha mam nadzieje ze bedziesz zadowolona i z czystym sumieniem polecisz kolezance...
stosuje od 4 dni i jest ok, mam nadzieje, ze tak zostanie a wogole jestem zachwycona aspirynka robilam maseczke juz kilka razy i cera duzo ladniejsza wczoraj zapytalam tz czy widzi poprawe na buzi to powiedzial ze wyglada ladnie jak zawsze kiedy sie pomaluje. wiec mu powiedzialam ze nie jestem pomalowana zdziwil sie i powiedzial ze w takim razie jest roznica w stanie skory
Stary 2010-10-22, 10:48   #4073
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

Dzień doberek!Mamuśki
Cytat:
agamarcio napisalas ze macmiror mozna stosowac a metromidazol nie mozna a martysek napisala ze metramidazol mozna za zgoda lekarza (a jesli tak jest napisane to gin mi powiedzial ze moge wziac bo "pozwala"). Poza tym moj gin jest dobrym lekarzem, nie narzekam na niego i moi znajomi tez, trudno o wszystkim pamietac.
rób jak uważasz Twoja sprawa -chciałam tylko dobrze bo wiem że macmiror jest lepszy i bezpieczniejszy! Swoją drogą to dziwię się lekarzowi że nie wie co wolno a czego nie przy karmieniu piersią-ale to moje zdanie!
Cytat:
Dziouchy mam pytanie
Otóż zmieniłam kolor włosów jak wiecie i wyszedł.... nieco za bardzo kontrastowy z moją bladością skórną że tak to ujmę.. i chciałabym się jakoś przyciemnić przynajmniej na ryjku.. boję się samoopalaczy ale może istnieje jakiś cudowny co nie robi plam i smug? Albo solara ale nie chcę z siebie zrobić fryty karbowanej i sama nie wiem co wybrać xD
Coś polecacie?
ja używam kremu do buzi z avonu z granulkami -które dodają kolorku skórze -super polecam.Do ciała używam od czasu do czasu balsamu brązującego NIVEA-może być ale trzeba dobrze wsmarowywać
Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Nie krzyczcie, proszę już nie będę się użalać, muszę pocwiczyć by nie mieć tej fałdki bo wszystko pięknie, tylko jak zakładam spodnie, to mnie wkurzają te boczki
jaaa Ci dam boooczki
Cytat:
no to ładnie my dopiero 3.11 idziemy na szczepienie to się dowiemy ale myśle że może ok.5kg-obecnie a ma 2,5m-c
Cytat:
aż się popłakałam!

09.08.2010r.g.7.35 2490g 51cm -Karolinka Nasze szczęście
AGAMARCIO jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-22, 10:49   #4074
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
hehe. my zawsze chcielismu wiecej dzieci. ale po 2 bylo duzo zmian i jakos ciezko bylo sie wbic w chwile zeby pojawilo sie nastepne. i wtedy w wakacje kiedy starsza byla w szpitalu i ze stresu przestawil mi sie cykl nagle zaciązylam. najpierw szok a pozniej radosc. i kiedy poronilam oboje wiedzielismy ze natychmiast postaramy sie o dzidzie i jest Zoska
Właśnie wczoraj sobie myślałam o Tobie i się zastanawiałam czemu mówisz, że więcej dzieci nie będziesz miała? I powiedz- zawsze chciałaś mieć tyle dzieci? Czy to przyszło z czasem, wiekiem, dojrzałością itd?

Cytat:
ja sobie zrobilam wczoraj masakre na scianie przy podawaniu antybiotyku strzykawka do podawania lekarstw i nie pytaj jak to zrobilam wole zwykla
Pytam

. Witaj Kochanie

Stary 2010-10-22, 10:50   #4075
jaszczka
Zadomowienie

Dzięki za opinie o moim Patryku
Znaczy się, nie jest źle

U nas nocka super! zrobiłam wczoraj eksperyment i przesunęłam kąpiel o kolejną godzinę wcześniej, bo ostatnio musiałam Patryka za każdym razem budzić i wcale nie był z tego powodu szczęśliwy więc kąpiel była o 19 i po wszystkich zabiegach i karmieniu mały spał jak aniołek już o 20 i spał do 7.15 rano super, super, super!
tylko moje cyce płakały..
Stary 2010-10-22, 10:54   #4076
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

xaw-widzę Cię! Co u Was?

09.08.2010r.g.7.35 2490g 51cm -Karolinka Nasze szczęście
AGAMARCIO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 10:55   #4077
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie wczoraj sobie myślałam o Tobie i się zastanawiałam czemu mówisz, że więcej dzieci nie będziesz miała? I powiedz- zawsze chciałaś mieć tyle dzieci? Czy to przyszło z czasem, wiekiem, dojrzałością itd?
nie moge powiedziec ze nie bede miala wiecej dzieci na razie nie planuje. choc kusi jeszcze jedno zeby Zosia nie byla sama bo dziewczynki duzo starsze i to juz taki duet i chyba od zawsze bylo pragnienie zeby dzieci bylo wiecej choc w roznych momentach zycia roznie z tym bywalo, mialam chwile zwatpienia
Stary 2010-10-22, 10:56   #4078
hd2005
Zakorzenienie

w sejmie dyskusja nad in vitro

Stary 2010-10-22, 10:58   #4079
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
nie moge powiedziec ze nie bede miala wiecej dzieci na razie nie planuje. choc kusi jeszcze jedno zeby Zosia nie byla sama bo dziewczynki duzo starsze i to juz taki duet i chyba od zawsze bylo pragnienie zeby dzieci bylo wiecej choc w roznych momentach zycia roznie z tym bywalo, mialam chwile zwatpienia
Właśnie pamiętam jak niedawno pisałaś, że Twój TŻ tak to argumentował- że Zosia sama itd.

A pytam, bo wczoraj jak rozmawiałam z Ł. to powiedział, że jakby się teraz zdarzyło kolejne, to on się cieszy, że mieszkamy w kamienicy tak wysoko . I że musiałby na głowę, a nie na nogi skakać. Wstręciuch .
Ale potem dodał coś pocieszającego- że może z czasem się oswoi z myślą o kolejnym/kolejnych dzieciach, ale na dzień dzisiejszy nie i koniec.

. Witaj Kochanie

Stary 2010-10-22, 11:00   #4080
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
U nas nocka super! mały spał jak aniołek już o 20 i spał do 7.15 rano super, super, super!
ale fajnie, zazdroszcze. u nas dzis pobudka na jedzenie o 2 i o 6

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Cytat:
Ale potem dodał coś pocieszającego- że może z czasem się oswoi z myślą o kolejnym/kolejnych dzieciach, ale na dzień dzisiejszy nie i koniec.
a jakie jest twoje podejscie do tematu?

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości