|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4051 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:46 ---------- Poprzedni post napisano o 00:39 ---------- Siala oby tak bylo jak mowisz! W srode lecimy na wazenie takze bedzie wszystko jasne. Najwyzej calkiem przejdziemy na modyfikowane. Lece spac. Dobrej nocki ,kolorowych !!
![]() ![]() |
![]() |
#4052 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Cytat:
swietnie wyglada Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() no jak ladnie dzwiga glowke ![]() Cytat:
Tak po calym dniu myslenia coby bylo gdyby... juz pokochalam jak swoje(jak Siala mowi ![]() ![]() Edytowane przez niezawsze Czas edycji: 2010-10-22 o 05:21 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4053 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() nakarmiłam małego i ... sen poszedł spać ![]() Cytat:
![]() Gdy przyszłam na oddział to wysłałam M do domu. Po co miał stać tam przez pół dnia. Nie wiedziałam czy tego dnia zrobią CC. Powiedziałam, że zadzwonię jak będę szła na cc i wówczas przyjedzie. Robili mi sporo badań itd. Obiecali, że powiedzą jak już będę tuż przed CC. Nagle przychodzi jakaś pani i prowadzi mnie gdzieś ... Myślałam, że na kolejne badanie a tu sala operacyjna ![]() ![]() ![]() ![]() Byłam wściekła. W trakcie CC okazało się, że jest to dużo bardziej skomplikowana sprawa. Cały czas myślałam o tym, że nikt nie wie, że już tu leże, potem, że nikt nie wie, że Szymek jest już na świecie... Masakra Na pooperacyjnej nawet nie miałam siły podnieść ręki. Przetaczali mi krew. Leżałam i myślałam.... Boże, leżę tu sama, Szymek daleko, nie mam siły i nawet nikt nie wie co się z nami dzieje. Po godzinie poprosiłam o telefon. Napisałam tylko "już po". M przyjechał ale mógł być u mnie dosłownie minute. Jeszcze go pielęgniarka opierniczyła, że wszedł bez pytania. Nawet mu Szymka nie dali. Dopiero na następny dzień, popołudniu trafiłam do indywidualnej sali gdzie mogliśmy zrobić pierwsze zdjęcie. Załącznik 3483938 Edytowane przez hd2005 Czas edycji: 2010-10-22 o 05:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4054 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szymka dali mi po jakiś dwóch, może trzech godzinach po CC. ---------- Dopisano o 06:53 ---------- Poprzedni post napisano o 06:47 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 06:53 ---------- Mam pytanie ILE WAŻĄ WASZE MALUCHY? Szymek ma 3 miesiące i waży 6800 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4055 |
Wtajemniczenie
|
ha, moje dziecie pobilo rekord spania. od wczoraj od 18 do teraz. zjadl 170 i znow zasypia. hd moj mis ma 3.5 miesiaca i wazy rowne 7 kilo takze waga twojego szymka jest jak najbardziej przyzwoita
|
![]() ![]() |
![]() |
#4056 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() kinia - czasu nie cofniesz, musisz żyć dalej, jeśli ci tak źle, to zmień coś w sobie, kolor włosów fryzurę, coś co poprawi ci humorek...z czasem trauma minie zobaczysz, więcej wiary i optymizmu ![]() A co do rozwoju, każdy ma swój czas na rozwój, myślę że wszystko w swoim czasie, jedne szybciej inne wolniej, np. Nastka trzyma glowe jak tralala, a synek mojej kolezanki nie bardzo, a 2tyg młodszy od Nastki. Myślę, że trochę zabawy i będzie dobrze, nie można być też nadgorliwym ![]() A wy spać w nocy nie możecie ![]() A Nastka ma obecnie 70cm, i waży myślę, że ponad 7,5kg Jak bym wam pokazała moje fotki z dzieciństwa to czysta ja i oboje z mężem byliśmy pyzaci, a moj TZ to patyczak wiec, jak chce jeść niech je ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-10-22 o 07:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4057 |
Zakorzenienie
|
czesc szalone kobiety !!!
Nadążyć za wami to nie lada sztuka ![]() ![]() ![]() My dopiero wstaliśmy tzn...maly wstał ( ale nadal budzi sie co 2h i czesciej ![]() Za to dziś w nocy miałam masakre po 3:00 maly zaczal sie tak prezyc i plakac jak za czasow wieczornych kolek...wyraznie meczyl go brzuszek a tu raptem jeden pierdzik poszedl...w zaden sposob nie bylam w stanie go uspokoic i pomoc w koncu zasnal na moich rekach przytulony brzuchem do brzucha.....kurcze dzien wczesniej zjadlam placki z kurczaka z patelni i z pol czekolady wiec obstawiam to .. ![]() ![]() ![]() Teraz lezy z gola pupa i zaraz bedzie kupa (zawsze jak go rozbiore to wtedy idzie , chyba sie rozluznia wtedy...oooo wlasnie idzie ![]() edit:wczoraj miałam do nadrobienia 2 strony a dziś już 7 ![]() Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-10-22 o 08:04 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4058 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ada je juz chyba normalnie ![]() ![]() ![]() dzidzia, dzis kupie pudlo na poczcie i w pon maz wysle kurierem, ok?sorki za zastoj ale mialam mase na glowie ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- posadzilam moje dziecko w bujaczku i zawiesilam na palaku tego motyla http://allegro.pl/lamaze-motyl-emanu...277898663.html jest akurat w zasiegu jej raczek i bawi sie tym juz ok 10 min i wcale jej sie nie nudzi ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- cos na poprawe humoru ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4059 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 2. Zawsze jest conajmniej jedna kupka w nocy. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4060 |
Zadomowienie
|
Mój ma 2,5msc i tydzień temu ważył 5800 wiec teraz pewnie ok. 6kg
---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- karolciu boczkami się nie przejmuj, ja też je mam ![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- ja je uwielbiam!! zawsze dodaję do sosów pomidorowych |
![]() ![]() |
![]() |
#4061 | |||
Zadomowienie
|
itakasia oj to niedobrze z tym portfelem, pewnie były tam dokumenty i teraz trzeba je bedzie na nowo wyrabiać
aniaa22 Misiu jest przesłodki Cytat:
![]() Cytat:
Ad. 2 tak chociaz teraz coraz rzadziej Cytat:
jaszczka wyłąłam na PW, a Patryczek wcale grubo nie wygląda, tylko na buzi okrąglutki, a pozatym to przystojny mężczyzna OOOO to kawał chłopczyka z Szymonka Lili ma 3 miesiące i 5dni i waży 5.5kg 65cm długa papeteria biedny Adaś współczuję nocki Dzień Dobry Niunia jak zwykle spała 5 h a potem w nocy budziła się co 1,5h nawet wzięcie jej do nas do łóżka nie pomogło.
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37df9h12fl2n2e.png 29tc - 1230g ![]() 33tc - 1919g ![]() 37tc - 2538g ![]() 40t3d - 3440g, 54cm ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png Edytowane przez Misiulka1 Czas edycji: 2010-10-22 o 09:45 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4062 |
Rozeznanie
|
U mnie przy sn najgorsze było to, że nie mogłam siadać, w szpitalu było to baaaardzo uciązliwe, bo łóżko było wysokie i zleźć z niego cięzko było i wleźć to samo.
Co do rozwoju dzieci, ja cały czas nosze się z pójściem do neurologa, ale zwlekam, bo widzę postępy - może po prostu trzeb czasu, mały gorzej otwierał rękę a teraz coraz częściej otwiera i jest luźna (trochę z nim sama ciwczyłam prowokując otwieranie dłoni), tak samo niepokoiło nnie że że przekręca się tylko na jeden boczek i od wczoraj śmiga na drugi. Myśle że każdemu dziekcu by się coś znalazło na danym etapie. Lecę bo marudzi., potem dokończę. |
![]() ![]() |
![]() |
#4063 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() i trzymam kciuki zeby malemu przeszlo szybciutko ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() pewnie cale 5200 ![]()
![]() |
#4064 | ||
Zakorzenienie
|
jusdan
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a wiesz ze jak przybedzie ci sasiad to w store w zakładce energy masz full energii za free (1 sasiad na 24h) ja teraz szaleje na dyniowych wyspach ![]() a ty co zacieszasz pomogłabyś koleżanką na fb w potrzebie ![]() Cytat:
siala nie jestes przewrazliwiona ![]() ![]() a co to za ksiazki ? eggplant to chyba baklazan ![]() ![]() bylismy na spacerze bo piekna pogoda dzis ![]() a teraz nadrabiam dalej ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4065 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bylo lepiej. nie wiem tylko czego to zasluga bo przed snem wypil 170!!! mleka dostal nurofen i posmarowalam dziasla. no i spal do 3:30 ![]() ![]() ![]() daj znac po lekarzu Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() jaki on malutki ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no i dzien dobry ![]() wreszcie was nadrobilam gaduly |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4066 |
Wtajemniczenie
|
u nas tez dzis pieknie i wlasnie konczymy sie karmic i tez idziemy
![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- dziekuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4067 | |
Zakorzenienie
|
jaszczka
![]() anoxa ja te rajtuzki mam na 68/74 a nie wiedzialam ze one z lidla myslalam ze z biedry bo to od mamci mej...mamy jeszcze granatowe, zolte i w paski Cytat:
![]() ![]() ![]() ania mis sliczny ![]() ![]() i firanki chyba tez jak to makarony sa ![]() anuszka super z tym bujaczkiem ja sobie zrobilam wczoraj masakre na scianie przy podawaniu antybiotyku strzykawka do podawania lekarstw i nie pytaj jak to zrobilam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4068 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4069 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ty to wogole jestes przodowniczka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4070 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Haniu musiałaś tyle przejść. Bardzo Ci współczuję. Ja chyba wpadłabym w depresję, gdybym nie miała Ł. przy sobie od początku, i gdyby mi Alisy nie dali niemal od razu ![]() Też mam. Ale nie używam ![]() Cytat:
![]() Właśnie!!! Przypomniało mi się, co wczoraj mi się nie udało. Podobno objawem krzywicy jest rozlany brzuszek. Alisie się rozlewa, ale po jedzonku. Mam nadzieję, że to nie to. Cytat:
![]()
![]() |
#4071 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4072 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4073 | ||||
Zadomowienie
|
Dzień doberek!
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() no to ładnie my dopiero 3.11 idziemy na szczepienie to się dowiemy ale myśle że może ok.5kg-obecnie a ma 2,5m-c Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4074 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4075 |
Zadomowienie
|
Dzięki za opinie o moim Patryku
![]() ![]() ![]() Znaczy się, nie jest źle ![]() U nas nocka super! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() tylko moje cyce płakały.. ![]()
#4076 |
Zadomowienie
|
xaw-widzę Cię! Co u Was?
![]()
![]() |
#4077 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4078 |
Zakorzenienie
|
w sejmie dyskusja nad in vitro
|
![]() ![]() |
![]() |
#4079 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pytam, bo wczoraj jak rozmawiałam z Ł. to powiedział, że jakby się teraz zdarzyło kolejne, to on się cieszy, że mieszkamy w kamienicy tak wysoko ![]() ![]() Ale potem dodał coś pocieszającego- że może z czasem się oswoi z myślą o kolejnym/kolejnych dzieciach, ale na dzień dzisiejszy nie i koniec.
![]() |
#4080 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- a jakie jest twoje podejscie do tematu?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:30.