|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II
czesc kobitki
ale nam sie grono powiekszylo, super nie dam rady was pocytowac, bo dzisiaj ogarniam ciuszki do sprzedazy nocka u nas kiepskawa, byc moze przez pelnie, maly budzil sie co godzinke ),elizka bardzo mi przykro, ze masz takie problemy z chlopem, my tez mielismy kryzys nie tak dawno, jest duzo lepiej, ale poniewaz dlugo to trwalo nie mam odwagi powiedziec, ze do konca jest zazegnany, a co do baraszkowania to czasem ciezko, bo czlowiek padniety, zalatany, na razie u nas tez seksu jak na lekarstwo trzeba pracowac![]() kropka, Danielek to spore chlopisko, mierzy tak samo jak Stefek a wazy 300 gr wiecej,a o tydzien mlodszy od Stefka! ![]() szaja my tu cie do namawiamy do handlu szaliczkami i czapusiami a ty chcesz szydelka oddawac! NIE ZGADZAM SIE witam hurtowo nowe mamusie, aaa i u nas znowu wysypka zaatakowala, czuje ze to jednak marchew
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 |
|
|
|
#4262 |
|
Zakorzenienie
|
Położyłam się spać 2:30, nie mogłam zasnąć.. o 3:15 Sebek mnie wołał no to nakarmiłam i położyłam spać.. sama zasnęłam ok 3:45... pobudka jak tż wstawał 6:30, potem 7:50 bo mały zgłodniał.. położyłam się to se gadał do siebie.. zaraz pukanie do drzwi.. kolejny nawiedzony sąsiad cobym samochód gdzie indziej stawiała bo mu nie pasuje (to już 3 sąsiad, który mi każe parkować gdzie indziej - jedna Krynicka, że nie pod oknami, druga baba że nie koło bloku i trzepaka bo się ziemia zapada i blok się obsuwa i jej piwnicę zalewa.. i teraz dżony mirabela, że tam wjazd wąski i jeszcze mi porysują.. mam do słupa dojeżdżać
no to już mały zaczął się drzeć więc nawet się nie kładłam.. aż wymiotować mi się chce z niewyspania.. no i mały jest takie rozdupcony bo ani spanie ani sranie.. sam nie wie co robić.. teraz godzinę wył (i smok i lulanie be) i się darł, senny bo oczy przymyka ale co? Olałam go, leży za mną niech ryczy aż zaśnie skoro moje lulania i tak guzik dają.. a on po 15 minutach beku gada, zasysa rękę.. śmieje się... O 15:00 wek do rodziców i laba ale wyrodna jestem xDNie no.. zasnę na trochę zanim tż wróci z pracy.. a jak na złość pewnie wróci o czasie na 14:30 i mamy robić porządki w piwnicy bo trza wywalić rupiecie i graty po jego ojcu jak tu mieszkał z meliniarzami... i zrobić w piwnicy miejsce na swoje śmieci ![]() Zaś będę dymać z jaką pralką na plecach xD a teraz ja go suszarką usypiam... ręka mi zdrętwiała od trzymania więc zbudowałam w łóżeczku konstrukcję z miśków i poduszeczek coby tą suszarkę włączoną za mnie trzymały Seba odlatuje ale boję się wyłączyć bo kiedyś już tak było, że spał 30 minut przy suszarce ale jak tylko się wyłączyło to był ryk na nowo
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#4263 |
|
Zadomowienie
|
wymiekam
![]() ja wiem że roją ją uszy że idą zeby i też roi ale żeby do tego takiego meeeeeeeeeeega focha mam dośc jej stekania wszystko na raz cholera a na dodatek nie moge z nią na spacer wyjśc a taka pogoda cudna - 13 st, zero wiatru , słoneczko teraz uśpiłam bo juz nie dawała rady - a spac też dziś nie chce do tej pory spała raz 20 min ![]() tak samo juz drugą noc sie meczymy - pobudka co godzine ... już bym wolała na budowe iśc gruz przerzucac niż dziś z małą w domu siedziec sama ![]() jeeezzuu jak wam zazdroszcze że macie dziś meżów przy sobie i spacerkujecie i tp itp itp.........szaja dzieki za stronke z czapeczkami - śliczne - pokaże mamie jak nas odwiedzi to coś wybierzemy i zrobi - najlepiej wszystkie ![]() siala właśnie doczytałam twój post , no jak byś o mojej młodej pisała , i też mi sie już żygac chce z niewyspania - ratuje sie kawą..
God is a DJ Edytowane przez Silpe Czas edycji: 2010-10-23 o 14:01 |
|
|
|
#4264 |
|
Zakorzenienie
|
Silpe - możesz wpaść do mnie.. w piwnicy mam kupę roboty a dzieci zostawim z moim małżem jak wróci xD Chyba by se w łeb strzelił
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#4265 |
|
Zadomowienie
|
Ta pewnie że bym wpadła - moge sama wam te piwnice wysprzątac
![]() Tylko moja by wściku dostała jak bym sie z nią na śląsk wybrała ![]() a ja gdzieś po drodze palneła bym sobie w łeb - wcześniej wystawie ją na drodze z kartą - NIECH MNIE KTO PRZYGARNIE - jESTEM MIŁYM DZIECKIEM , NIE SPRAWIAM KŁOPOTU
|
#4266 |
|
Zadomowienie
|
Siala moj spał przy suszarce bardzo długo...az odmówiła współpracy,teraz zasypia zawsze przy szumie z radia,trochę taniej z prądem...i można regulować głośność...no i nie ma ryzyka ze się poparzy
spróbuj moze na twojego podziała również![]() A my dziś byliśmy w stajni na gonitwie św.Huberta było super,piękna pogoda i spotkałam 2 mamuśki z malutkimi szkrabami 6-i 7 tyg...kolejną w ciązy w 18 tyg...oraz jeszcze jedną ale dzieciątko zostawiła w domu...coż miło było popatrzeć a jeszcze rok temu brałam udział (tylko nie goniłam lisa już)Adrianek zrobił mega wielkie oczy jak mu pokazałam malutkiego kucyka ale takiego miniaturkę jak większy pies...był dzielny i się nie wystraszył... Silpe ja również ratuję się kawą...oczy dziś dosłownie mnie aż szczypią..dziś chyba razem z małym po kąpieli się położe,wtedy udaje mu się ciagiem przespać 3 godz jak się obudzi to już potem praktycznie budzi się co 1,5godz Myślałam jeszcze czy nie zacząć podawać kaszki...chodzi mi czy są takie bez glutenu i żeby z wodą ją rozrabiać... cyc uś i taka kaszka,spróbować czy by wogóle pił...nie wiem już sama co mam zrobić.ale mam wrazenie ze robię się coraz chudsza(47kg)i ze jestem słabsza z kazdym dniem...
|
|
|
|
#4267 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22830423] Widzę śliczną sukienusię czerwoną Teraz zacałowałam córę i poszła spać ale tak ją wycałowałam, że aż mnie usta bolą [/QUOTE]Czerwonych jest więcej ![]() Moja się chichra jak ją całuję w boczki brzusia ![]() Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22831046] Dziewczyny, zabierzcie mi moje szydełka, bo już mnie palce bolą Ty ćwicz palce, bo duże zmówienia będą ![]() Już znalazłam miejsce Kurde, usypiałam Luizę 20 minut w wózku, pospała 15 min. i Łukasz mi wózek potrącił, no szlag
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4268 |
|
Zadomowienie
|
Jezu co tu tak cicho
![]() właśnie sprawdzałam skoki rozwojowe maluszków - i juz wiem - pioruny nad nami wiszą ![]() ta dobic mnie
|
#4269 |
|
Raczkowanie
|
Współczuje wam nieprzespanych nocek, i wszystkiego co wam teraz nie daje odpocząć...
My zaliczylismy drugi spacer, maly przespał 2,5h. a teraz marudzi i pewnie cyca chce, a wyrodna matka siedzi przed kompem ![]() ![]() U nas w nocy maly co 3-4h sie udzi ale w sumie to raz w nocy je, nawet niewiemo ktorej bo ja mu cyca wyciagam i ide w kime dalej dlatego tez wygodniej mi spac z nim![]() Maz wrocil z pracy i pojechal do mamusi swej;] Tak napomkne ze chcrzcilismy malego w pierwsza niedziele pazdziernika a tamtych dziadkow nie bylo i do tej pory nie przyjechali... H** im w d***. Ja do nich nie pojade napewno teraz ![]() dzieci tez nie puszcze z M. a co ![]()
Potrójna mama Hani: 27.10.2006r. 3400g, 56cm, g.8:50 , sn - 4,5l. Daniela: 18.11.2007r. 4220g, 55cm, g.4:10, sn - 3,5l. Mikołaja: 8.06.2010r. 4070g, 57cm, g.2:24, sn - 10mies. 11-ty leci ![]() Tyle jestesmy razem... ![]() Starość nie radość...
|
|
|
|
#4270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A my dziś zjadłyśmy pół słoiczka marchewka+słodki ziemniaczek. Ola zjadłaby caly ale sie bałam jej dać cały.Zaraz po była kupa.Już 3 tego dnia. |
|
|
|
|
#4271 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobry pomysł Cytat:
Chrzciny były w niedzielę 10go października... miała być po niedzieli i ani widu ani słychu
||
|
|
|
#4272 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
||
|
|
|
#4273 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22830423] Dziękuję Dzięki A to może taki etap - teoretycznie po pół roku może się zacząć, ale może twoja córa wcześniej ma? chodzi mi o ten ryk na widok obcej osoby. [/QUOTE] u nas to sprawa wygląda tak pierwsza ciąża poroniona a właściwie to była martwa ciąża i miałam zabieg po którym ledwo doszłam do siebie i fizycznie i psychicznie uwierzyłam lekarzom że tak się zdarza i że jest wszystko ok....druga ciąża - ta sama diagnoza - czekać co będzie dalej ale już nie czekałam - znalazłam świetnego lekarza, kazał przyjechać do siebie do szpitala, obstawił mnie kroplówkami i lekami ale niestety nie udało się....później powiedział mężowi że bardzo dobrze że przyjechaliśmy bo mogłabym z tego nie wyjść..... i ten lekarz od razu powiedział że potrzebne są badania.....to zrobiliśmy chyba wszystko co się dało - lekarz już nie miał pomysłu - wszystko było ok ale dumał i wydumał - okazało się że....w skrócie mój organizm traktuje ciążę jako ciało i obce i za wszelką cenę usiłuje się go pozbyć to nowo odkryta choroba i nie ma jeszcze w pełni opracowanego leczenia, bardziej takie eksperymentalne - no ale zdecydowaliśmy się na nie - robiłam sobie sama zastrzyki....po leczeniu przeciwciał nie było i mogliśmy się starać o dziecko ale gwarancji 100% nie mieliśmy że się uda....no to się staraliśmy czas jakiś i guzio z tego wyszło.....chyba obydwoje za bardzo się baliśmy...wszystkiego.... .odpuściliśmy....stwierdz iliśmy że zdecydujemy się na adopcję bo najlepsze lata życia stracimy na walkę o coś czego w zasadzie może mieć nie będziemy....w ośrodku przeszliśmy szkolenie, kurs.....i czekamy na maluszka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4274 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
moja ze mna rozmawiala w polowie wrzesnia, i wnuczki wtedy widziala;]My chrzcilismy 3ego paź i tez M. mowila ze postaraja sie wpasc po jak najszybciej... a tu listopad za pasem i ani widu ani słychu.... ![]() teraz zaraz urodzinki hani, potem daniela... ciekawe...:pała: podobno o cos sie obrazili na nas, bo ich rodzinka na nas naopowiadala glupot. a mi to wiissiiii;] (naopowiadali ze moj maz byl u tamtej rodzinki i powiedzial: co to za dziadkowie jak nie byli na chrzcinach wnuka.- szczerze, ja to takmowilam swojej rodzince no bo fakt co to za dziadkowie? ehhhhhhhhhMiki zasnoł... ciekawe czy juz na noc...? ![]() ![]()
Potrójna mama Hani: 27.10.2006r. 3400g, 56cm, g.8:50 , sn - 4,5l. Daniela: 18.11.2007r. 4220g, 55cm, g.4:10, sn - 3,5l. Mikołaja: 8.06.2010r. 4070g, 57cm, g.2:24, sn - 10mies. 11-ty leci ![]() Tyle jestesmy razem... ![]() Starość nie radość...
|
|
|
|
|
#4275 |
|
Raczkowanie
|
Szaja ćwicz te czapki bo dziewczyny dobrze Ci radzą - rób na handel - ja w pracy organizuję taki jarmark z rękodziełem i babka zawsze coś takiego ma - fajnie się jej to sprzedaje i jeszcze stringi też szydełkowe
a tak wogle to mamy dziś dzień pod tytułem ćwiczenia obrotu który jeszcze nie wychodzi i jest nerw na maksa....spania w sumie całe półtorej godziny - mam dość....
|
|
#4276 |
|
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22824888]
Wiesz co, ja nie jestem lekarką po prostu wszędzie tak czytałam, no i tak nam alergolog powiedziała... Ale mi dziwnie, Agusia u babci, a ja z przyzwyczajenia siedzę cicho Szydełkuję, czapę tym razem. Mój pierwszy raz [/QUOTE]Rozmawiałam dziś z teściową, jest pielęgniarką w przychodni dziecięcej, dzwoniła do pediatry i powiedziała dokładnie to samo co Ty. Szkoda, że mieszka w innym mieście, fajnie byłoby chodzić do takiej przychodni ![]() Zrobię tylko morfologię. Mam nadzieję, że Twoja córeczka ma się lepiej! Elizko przykro mi z powodu sytuacji z mężem... wiadomo, jak pojawiają się dzieci to całe życie staje do góry nogami, i obie strony muszą się zaangażować we wszystko, w wychowanie, w prace domowe, itp. bo jedna osoba nie da rady, albo da i będzie sfrustrowana... Olivko za ząbekSusannahsunday - bardzo mi się podoba imię Twojego synka ![]() Edziu ja prosiłam w przychodni o skierowanie na zwykłą morfologię, to usłyszałam, że pani doktor nie widzi potrzeby, dziecko wygląda dobrze jakbym jej powiedziała o tych IgE to chyba by mnie przegoniła![]() My dziś byliśmy w Bielsku-piękna pogoda Tygrysku wiele przeszłaś... z serca Ci współczuję, i cieszę się, że się udało!!! Ja mam sporo znajomych, którzy są rodziną zastępczą. Nie mają łatwych dzieci, ale wiem, że są to ludzie odpowiedzialni i kochający całą swoją rodzinę, bez podziału. Swego czasu jeździłam z dziećmi z domów dziecka i różnych innych ośrodków na kolonie i mimo, że spędzałam z nimi tylko wakacje, mogłam dostrzec jak brakuje im miłości. To były fantastyczne dzieci. I jeśli tylko będziemy mieli taką możliwość, będziemy o adopcji myśleć. Ale to dosyć daleka przyszłość... Dziewczyny, mam dwa pytania: czym odciągacie glutki? frida jakoś kiepsko się u nas spisuje i jeszcze jedno: jak dopisać coś do postu, żeby było tak jak u Was: dopisano o...
![]() Moi chłopcy ![]() "... bo gdy jesteś przy mnie blisko czuję, że mogę wszystko" Edytowane przez kafuniax Czas edycji: 2010-10-23 o 18:17 |
|
|
|
#4277 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do adopcji - to podziwiam ludzi, którzy umieją pokochać w sumie obce dziecko. Bo jest to niewiarygodne wyzwanie. Ja bym nie umiała, więc mogę napisać, że dla mnie Boguś jest darem, niesamowicie wspaniałym, gdyby nie on zdecydowaliśmy z mężem, że zostaniemy sobie we dwójkę, ale się udało i maluch jest z nami. Cytat:
|
||
|
|
|
#4278 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4279 |
|
Raczkowanie
|
Mieszkam w Żorach, a to całkiem blisko
|
|
#4280 |
|
Raczkowanie
|
udało się po całym dniu walki - przewróciłyśmy się z plecków na brzuszek
![]() ![]()
|
#4281 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zazdroszczę!!
|
|
#4282 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ja pochodzę ze Skoczowa więc stąd moje pytanie. Cytat:
|
||
|
|
|
#4283 |
|
Raczkowanie
|
No to mieszkamy nawet blisko siebie
Skoczów też piękny na spacer W Bielsku rodzilam![]() Dilayla - są kaszki bezglutenowe, które miesza się z wodą, są to kaszki mleczno-ryżowe z jakimiś dodatkami. Jest też sinlac do mieszania z wodą - stanowi wtedy pełnowartościowy posiłek, jest smaczny - nawet mi smakował
|
|
#4284 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a ja mam rodzinę w Pogórzu - to bardzo bliziutko i w Skoczowie też bywałam
|
|
#4285 |
|
Zadomowienie
|
Kafuniax tylko ja te piękne tereny zdradziłam dla K-c, ale cóż tak w życiu bywa. Tu i o pracę łatwiej i o mieszkanie.
![]() A co do twojego pytania to pojawi się zapis "dopisano o..." wtedy gdy dopiszesz swój post w ciągu kilku minut a w tym czasie nikt inny nic nie wpisze. W przeciwnym razie pojawia się kolejny post. ![]() ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Tygrysku ojciec chrzestny Bogusia jest z Pogórza a co do zastrzyków to właśnie moja przyjaciółka codziennie heparynę w brzuchol ładuje. Edytowane przez bratkab Czas edycji: 2010-10-23 o 19:32 |
|
|
|
#4286 |
|
Raczkowanie
|
![]() a zapomniałam - ciągnięcie za uszko też może być przy zębach - zwłaszcza tych górnych.... i znowu mamy zieloną kupę....i chyba skóra na buźce znowu staje się sucha....kurczę nie wiem...ziemniaki z dynią ok, marchewka ok a banan - hm.... i krostki są na buźce ale czy to ze śliny czy z jedzenia to nie umiem stwierdzić ![]() a może ta sucha skóra to jakaś inna przyczyna - macie coś dobrego do buzi nawilżającego - linoderm ten o którym pisała kiedyś Kropka nie pomaga....już chyba lepiej jest po bambino
|
#4287 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bratko, każde miejsce ma swój urok, ja mam sentyment do Katowic, bo tam studiowałam i na randki z mężem w parku kościoszkowskim umawiałam ![]() Zastrzyki w brzuch są straszne... moja mama ma cukrzyce i też szprycuje brzuch, przez długi czas wychodziłam z pokoju, tak mną trzepało...
|
|
#4288 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale ja w ciąży tego nie brałam - chyba tak z półtora roku przed ciążą skończyłam kurację i jeszcze jakiś czas ta polopiryna S była ale to już pikuś
|
|
#4289 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4290 | |||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie wyrzuciłam szydeł, nie miałam sumienia Odstaw marchew i spróbuj za jakiś miesiąc. Może być tak, że to wcale nie uczulenie, a tylko reakcja na nowość. Cytat:
![]() No to jak gotowe będą, to foty dawaj Cytat:
Cytat:
jak się ją trzyma pod paszkami - wcześniej tylko stała, dzisiaj zaczęła nogami przebierać i jest szał, tylko to chce robić ![]() Cytat:
A dopisek - jeśli piszesz posta pod swoim postem, to automatycznie tak się pokazuje. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Agu próbuje teraz odwrotnie, i też nerw jest ![]() Cytat:
Cudne zasypianie dzisiaj, prawie normalne jedzenie (160 kleiku, 170 mleka, 60 mleka, 170 mleka, 180 kaszki i pewnie porcja jeszcze będzie koło północy). Wody co najmniej do poniedziałku nie mam, a w dodatku prawdopodobnie cholerni hydraulicy guzik się znają, bo chyba zatkana jest rura pod ulicą!!! nie u nas, a więc wymiana pionu naciągana!!! |
|||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:04.

),
trzeba pracowac

ale wyrodna jestem xD![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

spróbuj moze na twojego podziała również
cyc uś i taka kaszka,spróbować czy by wogóle pił...nie wiem już sama co mam zrobić.ale mam wrazenie ze robię się coraz chudsza(47kg)i ze jestem słabsza z kazdym dniem...

- tak wywołujecie wszystkie podglądające, więc i ja w końcu postanowiłam cosik napisać
klask i: