|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 |
Rozeznanie
|
Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II
czesc kobitki
ale nam sie grono powiekszylo, super ![]() nie dam rady was pocytowac, bo dzisiaj ogarniam ciuszki do sprzedazy nocka u nas kiepskawa, byc moze przez pelnie, maly budzil sie co godzinke ![]() ![]() elizka bardzo mi przykro, ze masz takie problemy z chlopem, my tez mielismy kryzys nie tak dawno, jest duzo lepiej, ale poniewaz dlugo to trwalo nie mam odwagi powiedziec, ze do konca jest zazegnany, a co do baraszkowania to czasem ciezko, bo czlowiek padniety, zalatany, na razie u nas tez seksu jak na lekarstwo ![]() ![]() kropka, Danielek to spore chlopisko, mierzy tak samo jak Stefek a wazy 300 gr wiecej,a o tydzien mlodszy od Stefka! ![]() szaja my tu cie do namawiamy do handlu szaliczkami i czapusiami a ty chcesz szydelka oddawac! NIE ZGADZAM SIE ![]() witam hurtowo nowe mamusie, ![]() ![]() aaa i u nas znowu wysypka zaatakowala, czuje ze to jednak marchew ![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4262 |
Zakorzenienie
|
Położyłam się spać 2:30, nie mogłam zasnąć.. o 3:15 Sebek mnie wołał no to nakarmiłam i położyłam spać.. sama zasnęłam ok 3:45... pobudka jak tż wstawał 6:30, potem 7:50 bo mały zgłodniał.. położyłam się to se gadał do siebie.. zaraz pukanie do drzwi.. kolejny nawiedzony sąsiad cobym samochód gdzie indziej stawiała bo mu nie pasuje (to już 3 sąsiad, który mi każe parkować gdzie indziej - jedna Krynicka, że nie pod oknami, druga baba że nie koło bloku i trzepaka bo się ziemia zapada i blok się obsuwa i jej piwnicę zalewa.. i teraz dżony mirabela, że tam wjazd wąski i jeszcze mi porysują.. mam do słupa dojeżdżać
![]() no to już mały zaczął się drzeć więc nawet się nie kładłam.. aż wymiotować mi się chce z niewyspania.. no i mały jest takie rozdupcony bo ani spanie ani sranie.. sam nie wie co robić.. teraz godzinę wył (i smok i lulanie be) i się darł, senny bo oczy przymyka ale co? Olałam go, leży za mną niech ryczy aż zaśnie skoro moje lulania i tak guzik dają.. a on po 15 minutach beku gada, zasysa rękę.. śmieje się... O 15:00 wek do rodziców i laba ![]() Nie no.. zasnę na trochę zanim tż wróci z pracy.. a jak na złość pewnie wróci o czasie na 14:30 ![]() ![]() Zaś będę dymać z jaką pralką na plecach xD a teraz ja go suszarką usypiam... ręka mi zdrętwiała od trzymania więc zbudowałam w łóżeczku konstrukcję z miśków i poduszeczek coby tą suszarkę włączoną za mnie trzymały ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#4263 |
Zadomowienie
|
wymiekam
![]() ja wiem że roją ją uszy że idą zeby i też roi ale żeby do tego takiego meeeeeeeeeeega focha mam dośc jej stekania ![]() wszystko na raz cholera a na dodatek nie moge z nią na spacer wyjśc a taka pogoda cudna - 13 st, zero wiatru , słoneczko ![]() teraz uśpiłam bo juz nie dawała rady - a spac też dziś nie chce do tej pory spała raz 20 min ![]() tak samo juz drugą noc sie meczymy - pobudka co godzine ... ![]() już bym wolała na budowe iśc gruz przerzucac niż dziś z małą w domu siedziec sama ![]() jeeezzuu jak wam zazdroszcze że macie dziś meżów przy sobie i spacerkujecie ![]() szaja dzieki za stronke z czapeczkami - śliczne - pokaże mamie jak nas odwiedzi to coś wybierzemy i zrobi - najlepiej wszystkie ![]() siala właśnie doczytałam twój post , no jak byś o mojej młodej pisała , i też mi sie już żygac chce z niewyspania - ratuje sie kawą..
God is a DJ Edytowane przez Silpe Czas edycji: 2010-10-23 o 13:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#4264 |
Zakorzenienie
|
Silpe - możesz wpaść do mnie.. w piwnicy mam kupę roboty a dzieci zostawim z moim małżem jak wróci xD Chyba by se w łeb strzelił
![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#4265 |
Zadomowienie
|
Ta pewnie że bym wpadła - moge sama wam te piwnice wysprzątac
![]() Tylko moja by wściku dostała jak bym sie z nią na śląsk wybrała ![]() a ja gdzieś po drodze palneła bym sobie w łeb - wcześniej wystawie ją na drodze z kartą - NIECH MNIE KTO PRZYGARNIE - jESTEM MIŁYM DZIECKIEM , NIE SPRAWIAM KŁOPOTU ![]()
#4266 |
Zadomowienie
|
Siala moj spał przy suszarce bardzo długo...az odmówiła współpracy,teraz zasypia zawsze przy szumie z radia,trochę taniej z prądem...i można regulować głośność...no i nie ma ryzyka ze się poparzy
![]() ![]() A my dziś byliśmy w stajni na gonitwie św.Huberta było super,piękna pogoda i spotkałam 2 mamuśki z malutkimi szkrabami 6-i 7 tyg...kolejną w ciązy w 18 tyg...oraz jeszcze jedną ale dzieciątko zostawiła w domu...coż miło było popatrzeć a jeszcze rok temu brałam udział ![]() Adrianek zrobił mega wielkie oczy jak mu pokazałam malutkiego kucyka ale takiego miniaturkę jak większy pies...był dzielny i się nie wystraszył... ![]() ![]() Silpe ja również ratuję się kawą...oczy dziś dosłownie mnie aż szczypią..dziś chyba razem z małym po kąpieli się położe,wtedy udaje mu się ciagiem przespać 3 godz jak się obudzi to już potem praktycznie budzi się co 1,5godz ![]() Myślałam jeszcze czy nie zacząć podawać kaszki...chodzi mi czy są takie bez glutenu i żeby z wodą ją rozrabiać... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4267 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22830423] Widzę śliczną sukienusię czerwoną ![]() Teraz zacałowałam córę i poszła spać ![]() ![]() ![]() Czerwonych jest więcej ![]() Moja się chichra jak ją całuję w boczki brzusia ![]() Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22831046] Dziewczyny, zabierzcie mi moje szydełka, bo już mnie palce bolą ![]() Ty ćwicz palce, bo duże zmówienia będą ![]() Już znalazłam miejsce ![]() Kurde, usypiałam Luizę 20 minut w wózku, pospała 15 min. i Łukasz mi wózek potrącił, no szlag ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4268 |
Zadomowienie
|
Jezu co tu tak cicho
![]() właśnie sprawdzałam skoki rozwojowe maluszków - i juz wiem - pioruny nad nami wiszą ![]() ta dobic mnie ![]()
#4269 |
Raczkowanie
|
Współczuje wam nieprzespanych nocek, i wszystkiego co wam teraz nie daje odpocząć...
![]() My zaliczylismy drugi spacer, maly przespał 2,5h. a teraz marudzi i pewnie cyca chce, a wyrodna matka siedzi przed kompem ![]() ![]() U nas w nocy maly co 3-4h sie udzi ale w sumie to raz w nocy je, nawet niewiemo ktorej bo ja mu cyca wyciagam i ide w kime dalej ![]() ![]() Maz wrocil z pracy i pojechal do mamusi swej;] Tak napomkne ze chcrzcilismy malego w pierwsza niedziele pazdziernika a tamtych dziadkow nie bylo i do tej pory nie przyjechali... H** im w d***. Ja do nich nie pojade napewno teraz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Potrójna mama ![]() Hani: 27.10.2006r. 3400g, 56cm, g.8:50 , sn - 4,5l. Daniela: 18.11.2007r. 4220g, 55cm, g.4:10, sn - 3,5l. Mikołaja: 8.06.2010r. 4070g, 57cm, g.2:24, sn - 10mies. 11-ty leci ![]() Tyle jestesmy razem... ![]() Starość nie radość... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4270 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A my dziś zjadłyśmy pół słoiczka marchewka+słodki ziemniaczek. Ola zjadłaby caly ale sie bałam jej dać cały.Zaraz po była kupa.Już 3 tego dnia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4271 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobry pomysł ![]() Cytat:
![]() Chrzciny były w niedzielę 10go października... miała być po niedzieli i ani widu ani słychu ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#4272 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4273 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22830423] Dziękuję ![]() Dzięki ![]() A to może taki etap - teoretycznie po pół roku może się zacząć, ale może twoja córa wcześniej ma? chodzi mi o ten ryk na widok obcej osoby. [/QUOTE] u nas to sprawa wygląda tak pierwsza ciąża poroniona a właściwie to była martwa ciąża i miałam zabieg po którym ledwo doszłam do siebie i fizycznie i psychicznie ![]() druga ciąża - ta sama diagnoza - czekać co będzie dalej ale już nie czekałam - znalazłam świetnego lekarza, kazał przyjechać do siebie do szpitala, obstawił mnie kroplówkami i lekami ale niestety nie udało się....później powiedział mężowi że bardzo dobrze że przyjechaliśmy bo mogłabym z tego nie wyjść..... i ten lekarz od razu powiedział że potrzebne są badania.....to zrobiliśmy chyba wszystko co się dało - lekarz już nie miał pomysłu - wszystko było ok ale dumał i wydumał - okazało się że....w skrócie mój organizm traktuje ciążę jako ciało i obce i za wszelką cenę usiłuje się go pozbyć ![]() no to się staraliśmy czas jakiś i guzio z tego wyszło.....chyba obydwoje za bardzo się baliśmy...wszystkiego.... .odpuściliśmy....stwierdz iliśmy że zdecydujemy się na adopcję bo najlepsze lata życia stracimy na walkę o coś czego w zasadzie może mieć nie będziemy....w ośrodku przeszliśmy szkolenie, kurs.....i czekamy na maluszka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#4274 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() My chrzcilismy 3ego paź i tez M. mowila ze postaraja sie wpasc po jak najszybciej... a tu listopad za pasem i ani widu ani słychu.... ![]() teraz zaraz urodzinki hani, potem daniela... ciekawe...:pała: podobno o cos sie obrazili na nas, bo ich rodzinka na nas naopowiadala glupot. a mi to wiissiiii;] (naopowiadali ze moj maz byl u tamtej rodzinki i powiedzial: co to za dziadkowie jak nie byli na chrzcinach wnuka.- szczerze, ja to takmowilam swojej rodzince no bo fakt co to za dziadkowie? ![]() Miki zasnoł... ciekawe czy juz na noc...? ![]() ![]() ![]()
Potrójna mama ![]() Hani: 27.10.2006r. 3400g, 56cm, g.8:50 , sn - 4,5l. Daniela: 18.11.2007r. 4220g, 55cm, g.4:10, sn - 3,5l. Mikołaja: 8.06.2010r. 4070g, 57cm, g.2:24, sn - 10mies. 11-ty leci ![]() Tyle jestesmy razem... ![]() Starość nie radość... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4275 |
Raczkowanie
|
Szaja ćwicz te czapki bo dziewczyny dobrze Ci radzą - rób na handel - ja w pracy organizuję taki jarmark z rękodziełem i babka zawsze coś takiego ma - fajnie się jej to sprzedaje i jeszcze stringi też szydełkowe
![]() a tak wogle to mamy dziś dzień pod tytułem ćwiczenia obrotu który jeszcze nie wychodzi i jest nerw na maksa....spania w sumie całe półtorej godziny - mam dość....
#4276 |
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22824888]
Wiesz co, ja nie jestem lekarką ![]() Ale mi dziwnie, Agusia u babci, a ja z przyzwyczajenia siedzę cicho ![]() ![]() Rozmawiałam dziś z teściową, jest pielęgniarką w przychodni dziecięcej, dzwoniła do pediatry i powiedziała dokładnie to samo co Ty. Szkoda, że mieszka w innym mieście, fajnie byłoby chodzić do takiej przychodni ![]() Zrobię tylko morfologię. Mam nadzieję, że Twoja córeczka ma się lepiej! Elizko przykro mi z powodu sytuacji z mężem... wiadomo, jak pojawiają się dzieci to całe życie staje do góry nogami, i obie strony muszą się zaangażować we wszystko, w wychowanie, w prace domowe, itp. bo jedna osoba nie da rady, albo da i będzie sfrustrowana... Olivko ![]() Susannahsunday - bardzo mi się podoba imię Twojego synka ![]() ![]() Edziu ja prosiłam w przychodni o skierowanie na zwykłą morfologię, to usłyszałam, że pani doktor nie widzi potrzeby, dziecko wygląda dobrze ![]() ![]() My dziś byliśmy w Bielsku-piękna pogoda ![]() ![]() Tygrysku wiele przeszłaś... z serca Ci współczuję, i cieszę się, że się udało!!! Ja mam sporo znajomych, którzy są rodziną zastępczą. Nie mają łatwych dzieci, ale wiem, że są to ludzie odpowiedzialni i kochający całą swoją rodzinę, bez podziału. Swego czasu jeździłam z dziećmi z domów dziecka i różnych innych ośrodków na kolonie i mimo, że spędzałam z nimi tylko wakacje, mogłam dostrzec jak brakuje im miłości. To były fantastyczne dzieci. I jeśli tylko będziemy mieli taką możliwość, będziemy o adopcji myśleć. Ale to dosyć daleka przyszłość... Dziewczyny, mam dwa pytania: czym odciągacie glutki? frida jakoś kiepsko się u nas spisuje i jeszcze jedno: jak dopisać coś do postu, żeby było tak jak u Was: dopisano o...
![]() Moi chłopcy ![]() "... bo gdy jesteś przy mnie blisko czuję, że mogę wszystko" Edytowane przez kafuniax Czas edycji: 2010-10-23 o 17:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#4277 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do adopcji - to podziwiam ludzi, którzy umieją pokochać w sumie obce dziecko. Bo jest to niewiarygodne wyzwanie. Ja bym nie umiała, więc mogę napisać, że dla mnie Boguś jest darem, niesamowicie wspaniałym, gdyby nie on zdecydowaliśmy z mężem, że zostaniemy sobie we dwójkę, ale się udało i maluch jest z nami. ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4278 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#4279 |
Raczkowanie
|
Mieszkam w Żorach, a to całkiem blisko
![]()
#4280 |
Raczkowanie
|
udało się po całym dniu walki - przewróciłyśmy się z plecków na brzuszek
![]() ![]() ![]()
#4281 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4282 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ja pochodzę ze Skoczowa więc stąd moje pytanie. ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4283 |
Raczkowanie
|
No to mieszkamy nawet blisko siebie
![]() ![]() ![]() Dilayla - są kaszki bezglutenowe, które miesza się z wodą, są to kaszki mleczno-ryżowe z jakimiś dodatkami. Jest też sinlac do mieszania z wodą - stanowi wtedy pełnowartościowy posiłek, jest smaczny - nawet mi smakował ![]()
#4284 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() a ja mam rodzinę w Pogórzu - to bardzo bliziutko i w Skoczowie też bywałam ![]()
![]() |
#4285 |
Zadomowienie
|
Kafuniax tylko ja te piękne tereny zdradziłam dla K-c, ale cóż tak w życiu bywa. Tu i o pracę łatwiej i o mieszkanie.
![]() A co do twojego pytania to pojawi się zapis "dopisano o..." wtedy gdy dopiszesz swój post w ciągu kilku minut a w tym czasie nikt inny nic nie wpisze. W przeciwnym razie pojawia się kolejny post. ![]() ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Tygrysku ojciec chrzestny Bogusia jest z Pogórza ![]() ![]() Edytowane przez bratkab Czas edycji: 2010-10-23 o 18:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#4286 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() a zapomniałam - ciągnięcie za uszko też może być przy zębach - zwłaszcza tych górnych.... i znowu mamy zieloną kupę....i chyba skóra na buźce znowu staje się sucha....kurczę nie wiem...ziemniaki z dynią ok, marchewka ok a banan - hm.... i krostki są na buźce ale czy to ze śliny czy z jedzenia to nie umiem stwierdzić ![]() a może ta sucha skóra to jakaś inna przyczyna - macie coś dobrego do buzi nawilżającego - linoderm ten o którym pisała kiedyś Kropka nie pomaga....już chyba lepiej jest po bambino
#4287 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Bratko, każde miejsce ma swój urok, ja mam sentyment do Katowic, bo tam studiowałam i na randki z mężem w parku kościoszkowskim umawiałam ![]() Zastrzyki w brzuch są straszne... moja mama ma cukrzyce i też szprycuje brzuch, przez długi czas wychodziłam z pokoju, tak mną trzepało...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4288 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ale ja w ciąży tego nie brałam - chyba tak z półtora roku przed ciążą skończyłam kurację i jeszcze jakiś czas ta polopiryna S była ale to już pikuś ![]()
![]() |
#4289 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4290 | |||||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie wyrzuciłam szydeł, nie miałam sumienia ![]() Odstaw marchew i spróbuj za jakiś miesiąc. Może być tak, że to wcale nie uczulenie, a tylko reakcja na nowość. Cytat:
![]() ![]() No to jak gotowe będą, to foty dawaj ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A dopisek - jeśli piszesz posta pod swoim postem, to automatycznie tak się pokazuje. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cudne zasypianie dzisiaj, prawie normalne jedzenie (160 kleiku, 170 mleka, 60 mleka, 170 mleka, 180 kaszki i pewnie porcja jeszcze będzie koło północy). Wody co najmniej do poniedziałku nie mam, a w dodatku prawdopodobnie cholerni hydraulicy guzik się znają, bo chyba zatkana jest rura pod ulicą!!! nie u nas, a więc wymiana pionu naciągana!!! |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:30.