|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4262 |
Raczkowanie
|
Dot.: Walka z CELLULITEM w miesiąc
bo tak pocztek tygodnia ..... ![]() u mnie tych poniedzialkow juz tyle bylo ![]() ![]() le no musze ... ale ja sobie przypomne ze musze zaczac cwizcyc Tamilke "chce miec taie posladki" to plakac mi sie chce ...... nie moeg sie zmusic chcoiaz to tylko 15minut co drugi dzien (ale wycisk jak nic) ![]() ![]() ... ale mi się nie chce ![]()
#4263 |
Zakorzenienie
|
Też mam problem z leniem. Ciężko go zwalczyć.
A poza tym nie zaczynaj od poniedziałku tylko od jutra a najlepiej to od zaraz. Ja jak się już na coś napalę to zaczynam od zaraz. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4264 |
Zakorzenienie
|
A ja się przemogłam i codziennie robię masaże
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4265 |
Raczkowanie
|
W weekend zakupuje kawe i zaczynam robic peeling
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4266 |
Zakorzenienie
|
Peeling kawowy jest ok, ale gdzies w internecie wyczytałam, że dobra jest maseczka właśnie fusy z kawy + cynamon + imbir i owinąć się folią... No i głupia zrobiłam to...
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4267 |
Raczkowanie
|
peeling z kawy ładnie wygladza skore i to praktykuje...niestety nie moge owijac sie folia bo mam skore naczynkowa a to podobno niewskazane ;/
#4268 |
Raczkowanie
|
Któraś z Was pisała wcześniej o gąbce z ziarnami kukurydzy. Kupiłam ją, jest rewelacyjna! Doskonale wygładza. Problem w tym, że te ziarenka się ścierają i nie dość, że trochę trudno je z siebie spłukać, to jeszcze zastanawiam się, na jak długo wystarczy ta gąbka, bo tania nie jest (15,99zł). A poza tym, Elancyl mam już od ponad 3 tygodni, a smaruję się codziennie (dwa razy tego nie zrobiłam) i gabaryty mam pokaźne
![]()
#4269 |
Zakorzenienie
|
ruch to podstawa
ja przez równo miesiąc zmuszałam się dosłownie do codziennych ćwiczeń nawet gdy brakowało siły i czasu, a jedyne, czego się się chciało, to spać po miesiący zmiana jest ogromna ![]() cellulit jeszcze jest, ale naprawdę dużo mniej i mało widzoczne, w nielicznych miejscach większość cellulitowego efektu związanego z brakiem jędrności naprawdę zniknęła nogi stały się silniejsze, bardziej sprężyste, nabrały zgrabniejszych kształtów teraz aż miło cokolwiek nimi poćwiczyć a jeszcze miesiąc temu były słabe, rozedrgane, galaretowate i kiepsko radziły sobie z wysiłkiem fizycznym warto sobie to wszystko właściwie przewartościować im mniej było czasu, tym więcej antycellulitowych założeń zaniedbywałam nie zawsze był czas na masaż czy jakieś okłady ale przez te trzydzieściparę dni ZAWSZE znalazłam czas na to, by zmusić się do trochę ponad pół godzinki ćwiczeń.. i naprawdę było warto ![]() mam wrażenie, że teraz już nie jest tak pod górkę że nastąpił przełom i że teraz walka z cellu i całą jędrnością nóg nie jest już tak nierówną walką ![]()
#4270 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, a jakie cwiczenia wykonujecie ? Jakies konkretne zestawy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4271 |
Zakorzenienie
|
Cirilla ja pisalam o tej gąbce
![]() ![]() co do mojej walki to wczoraj zrobiłam peeling,potem masaż gąbeczka z kukurydzą ![]() ![]() dziś tez byłam w gymnasionie na TBC i stretchingu ![]() lepiej się czuję i nie tyję a nawet troszkę schudłam(jak zobaczylam 50 kg to mnie zszokowalo!) mimo ze jem obecnie jakies 2200 kcal ![]() jedyne co bym chciala zmienic i co niestety sie nie udaje to jesc zdrowiej. nie to ze jem jakos niezdrowo bo jem owoce,,orzechy ostatanio min. garsc dziennie,sery jak juz to light,warzywa,pije 0,5 l swiezego soku dziennie,jak makaron to pelnoziarnisty, jem tez pelnoziarniste bulki (niestety sa to bardziej bulki pelnoziarniste z nazwy ale w polsce zauwazylm ze truuudno znalezc dobre zdrowe pieczywo;/ wiekszosc jest oszukana no ale juz wole zjesc grahamke niz biala bulke) ale czasem a ostatanio juz w ogole zdarzala sie jakas zupka chinska czy pierożki czy pasztetowa itd a to zdrowe na pewno nie jest... nie jem tez jakos strasznie duzo slodyczy (dzis np 3 ptasie mleczka,wczoraj 4,jakis cukierek,pol wafelka i to w limicie kcal) ale wiecie o co chodzi... nie wiem czemu ale wydaje mi się ze z jednej strony ze dobrze ze jem slodycze i to w nieduzych ilosciach(chociaz to zalezy co dla kogo to oznacza...dla mnie nie jem duzo a nawet jak zjem wiecej co sie zdarza nie oszukujmy sie to pocieszam sie tym ze jest to rozlozone przez caly dzien a nie np siadam wieczorem i jem tabliczke czekolady. dla mnie to co bylo dawniej to jakis koszmar) i ciesze sie z tego bo potem sie na nie nie rzucam a z 2 strony zastanawiam sie jakby to bylo czy mialo by to jakis wplyw na cell gdybym w gole zupelnie przestala je jesc? Edytowane przez kociczka Czas edycji: 2010-10-24 o 15:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#4272 |
Zakorzenienie
|
węglowodany proste(m.in.słodycze) umożliwiają łatwe i szybkie przekształcanie spożywanego tłuszczu we własne tłuszczowe zapasy
więc jeśli np.zjesz jakikolwiek tłuszcz, ale bez węgl./produktów o wysokim IG to ten tłuszcz praktycznie nie jest przyswajany za to w obecności produktów o wysokim IG(jak cukry) jest przyswajany b.szybko i łatwo tak więc pewnie, że jedząc słodycze zmniejsza się możliwość efektywności starań o ładną figurę ![]() jeśli to są zdrowe słodycze typu suszone owoce czy coś w tym typie, to ok. ale jeśli baton/ciastko etc.. no to droga jest prosta bo zawiera gotowy zestaw(węglowodany proste(cukier) i tłuszcz, łatwy do przyswojenia w obecności tych węgl.,) nie dość, to jeszcze zwykle są to tłuszcze wysokoprzetworzone, a więc generalnie szkodliwe dla zdrowia.. bo tłuszcz ze słodyczy to bynajmniej nie oliwa z oliwek ![]() warto czytać opakowania "tłuszcz roślinny" w słodyczach to zwykle tłuszcze utwardzane, b.niezdrowe, nic dobrego w szczególności, jeśli nawet nie wiadomo z jakiej to tajemniczej rośliny jest ten tłuszcz ![]() tak więc czy coś zmienia.. no, coś tak.. ![]()
#4273 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Aktualnie raz w tygodniu chodzę na ćwiczenia, a co wieczór próbuję sobie wmówić, żebym się chociaż zaczęła balsamować bo jak przychodzę do domu to jem, prysznic i lulu. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4274 |
Zakorzenienie
|
raz w tygodniu to jest bardzo mało, niestety..
![]() ale wiem, jak to jest gdy czasu brak.. ![]()
#4275 |
Raczkowanie
|
mam to samo brak czasu :/ ...pozostaje jedynie masaz pod prysznicem i to taki krotki i posmarowanie sie balsamem ....
#4276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na więcej mogę sobie pozwolić latem jak jest długo widno to mogę sobie pobiegać czy pojeździć rowerem. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4277 |
Zakorzenienie
|
Alexandraa czemu sobie nie wyobrazasz?raz w tyg da znikome efekty...
echh ja sie coraz bardziej doluje,kiedy bede miala jedrne posladki? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4279 |
Przyczajenie
|
Lepiej raz w tygodniu niż wcale. Przypilnujesz trochę dietę, zrobisz jakiś zabieg i efekty będą. Pytanie tylko czy zadawalające
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4280 |
Zakorzenienie
|
Zabieg? Co masz na myśli?
![]() A w ogóle powiedzcie mi jak ważne jest masowanie. Jeśli przyjmiemy następujące czynniki: balsamowanie, dieta, ćwiczenia, masaż, inne zabiegi to w jakiej kolejności się to będzie układało, zakładając, że 1 to najważniejszy punkt. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4281 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4283 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4284 |
Wtajemniczenie
|
#4286 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4287 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4288 |
Zadomowienie
|
ja dzisiaj zrobilam peeling kawowy...mmm skora mega gladka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4289 |
Raczkowanie
|
dzisiaj bede miała wiecej czasu wieczorem wiec tez mam zamiar zropi peeling kawowy...lubie skore po tym zabiegu bo tak jak mowisz VeroniczkaA skora jest taka gładka
![]()
#4290 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie znoszę facetów w takich gaciach, jeszcze wykonują dziwne ruchy. ![]() Jak będę zdesperowana to popatrzę na to ale wolę już biegać. ![]() Dziękuję za link w każdym bądź razie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:13.