|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
tz tez chory... jutro idziemy razem do lekarza...mala nie chce spac tylko sie bawic...jak Wy to robicie, ze Wasze dzieci zasypiaja same w lozeczku? Ada tylko i wylacznie przy cycku no i na roniach
|
![]() ![]() |
![]() |
#4562 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4563 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4564 | ||
Rozeznanie
|
Cześć,
Pamietacie mnie jeszcze? Mam sajgon z Agatą. W dzień śpi tylko na spacerze i robi sobie 20 minutowe drzemki. Nie mam kiedy zjeśc porządnie, a co dopiero pisać tutaj ![]() Aniaa, ja też zaczynam mieć pierwsze objawy zmęczenia materiału. Jak słyszę płacz dziecka to ściska mnie w żołądku. Ty masz chyba jeszcze trudniej niż ja więc ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale bym sobie poimprezowała chętnie. Nawet niekoniecznie potańczyła, ale przeszła się po knajpach i wypiła trochę piwa. Już minął rok od ostatniego %. Niestety nie mamy tu nikogo, komu moglibyśmy zostawić dziecko ![]() Agravka ja też nie usypiam Agatki w łóżeczku. Zasypia w wózku i śpi w nim przez pierwszą część nocy , a potem ze mną w łóżku. A łóżeczko jakby ją parzyło. Nawet w dzień nie wysiedzi w nim dłużej niż 10 minut., Dziewczyny, czy wasze smoczkowe dzieci też gubią smoczki w nocy i trzeba im je wtykać? Ja połowę nocy spędzam na wsadzaniu smoczka ![]() Itakasia, pisałaś niedawno, że u nas nie ma kina dla mam z niemowlakami. Okazuje się, że jest- Kino Centrum z CSW. Najbliższy seans 3 listopada o 12:00 ![]() Edytowane przez justynacz80 Czas edycji: 2010-10-25 o 20:08 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4565 |
Rozeznanie
|
agravka a ja nakarmię do syta, odkładam do łóżeczka. On jeszcze trochę pogada, pomacha nóżkami i rączkami i zasypia. Kładę między 20 a 21.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4566 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() o masz kolejna... ![]() Cytat:
![]() tak wiec my po wizycie antybiotyk maly ma brac do piatku dzisiaj po malu wprowadzalam mu bebeilon pepti ale to mleko cuchnie fuj! jedynym jest jego plusem to ze jest w tych puszkach co jest wygodne kolejna rzecz dostal taka masc na buzke bo zboku mu wyszedl taki podskorny jakis ropny wyprysk duzy no i dzisiaj w dzien ladniej jadl ale nie chce mi pic antybiotyku aa i od jutra kazala nam zaczac stopniowo wprowadzac najpierw marchewke pozniej jablko soczki ale z zupkami kazala poczekac az bedzie mial pelne 4 mc a to po to zeby ta anemie zniwelowac bo szkoda go faszerowac zelazem jak mozna naturalnie poszalalam na zakupach lacznie stracilam 800zl ![]() ![]() bylam zrobic tez groby wiec sa juz gotowe no i odebralam malemu dowod osobisty moj brat sie smieje ze teraz moga isc razem na balety odnosnie depresji jesiennych i kiepskiego samopoczucia tak wiec jak pisalam w sobote bylo u mnie tez kiepsko ale dlatego postanowilam sie spotkac w piatek ze znajomymi mama zostanie z malym ale nie wiem czy bede potrafila go zostawic ![]()
![]() |
#4567 | ||
Zadomowienie
|
jak masz jakieś fotki, to proszę pokaż, co to za skoczek ???
Cytat:
mi lekarka kazała ten woreczek włożyć do kubeczka (z apteki), a przed przyklejeniem woreczka umyć siuśka ![]() ![]() ![]() Cytat:
zjadł już marchewkową, marchewkową z warzywami i delikatną jarzynową, ja daję mały słoiczek na 3 dni; próbowałam też "jabłko z delikatnym bananem" ale mu nie smakowało, krzywił się jakby to cytryna była, więc nie polecam (mi bardzo smakowało) muszę kupić deserek z brzoskwinką, bo słyszałam, że dzieci lubią Wrocław, Wrocław jest idealny ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4568 |
Zakorzenienie
|
aa no i chcialam napisac ze troche mi smutno po poscie alguien odnosnie atmosfery na watku bo tak samo sie tutaj dobrze czuje jak i czulam sie w poczekalni moze jedni udzielaja sie wiecej inni mniej i czasem wychodza male nieporozumienia ale z tego co pamietam na poczekalni tez byly i nadal lubie nasz watek i przykro mi ze niektore mamuski zaczynaja brac "nas" na dystans
#4569 |
Zadomowienie
|
anoxa, czemu mały bierze antybiotyk (przepraszam, ale chyba nie czytam dość dokładnie)
|
![]() ![]() |
![]() |
#4570 |
Zakorzenienie
|
olakola i aniaa i ten woreczek tak potarmoscie zeby sie rozdzielil i jak bedziecie zakladaly to zeby siuraczek byl w srodku a jak gdzies sie bedzie troszke odklejal to nic bo ja zle przykleilam i pigula od nowa przykleja a
---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- olakola bo mocz wyszedl zle i dostal biseptol
#4571 |
Zadomowienie
|
kinia - moja mama też jest najmądrzejsza, ona bez kursu wszystko wie najlepiej i w każdej kwesti ma 1000 złotych rad
a najbardzije mnie rozwaliła jak powiedziała do TŻta, żeby małemu uszu nie moczył przy kąpieli, bo ona ma z tym złe doświadczenie, to ja pytam o jakie doświadczenie chodzi, a ona, że Mateusz miał zapalenie uszu przecież, a ja do niej, że Mateusz to mój syn i że to nie było od kąpieli, ale od kataru i że to co najwyżej moje doświadczenie a nie jej; ale moje mamy nie przegadasz, ona wie najlepiej, babcia złota rada entertete - ja mojej mamie musiałam 3 razy powtarzać, że nie lubię widowni (a chodzę karmić do sypialni, a ona za mną) aż musiała powiedzieć dosadnie "wyjdź mamo", to obrażona poszła niezawsze - mnie też teściowa pytała kiedy Kubuś będzie u niech(do nich jest ponad 3h jazdy autem), to powiedziałam że może za kilka lat; potem w domu TŻ stwierdził, że raczej nigdy, bo za kilka lat to oni będą starzy i nie do zabawy z dzieckiem itakasia - ja mojej mamie mówiłam, żeby nie podważała mojego zdania ani zdania mojego TŻta a ta i tak swoje np. TŻ mówi do Mateusza - z jedz zupę, Mateusz się krzywi, a babcia -nie, nie daruj mu, zje potem. Kurde, jak TŻ coś powiedział to dziecko ma zrobić, a nie babcia wyzwolicielka. a najgorsze jak Mateusz je w kuchni, babcia idzie do niego i mu "pomaga" czyli zjada za niego a potem mówi, że nie, że ona nic nie jadła. Tylko uczy tym dzieciaka kłamać. bajka1807 - ta rehabilitacja to jaką metodą ? (ja już się boję bo my w piątek zaczynamy Vojte) caprica - moja teściowa też wiecznie się gapi na moje cycki, jakby to od rozmiaru zależało mleko alguien - zazdroszę tej niespodzianki urodzinowej AMARCIO - sama słodycz ![]() siala - GRATULACJE, i podziwiam wytrwałości, w takim tempie to niedługo zakończysz "kurację" ania22 - a wy coś ćwiczycie ? Misio ma asymetrie czy już jest równy? (pytam bo nam się asymetria pojawiła a pamiętam, że Misio miał) |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4572 |
Zakorzenienie
|
olakola bierze tez cebion bo jak bylismy miesiac temu w szpitalu jak robili mu badania wyszla anemia wiec teraz musimy to kontrolowac ale mam nadzieje ze jak zacznie jesc jablko i marchewke to sama minie
#4573 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a powiedz mi jeszcze jakie były objawy - miał gorączkę, czy tylko marudził/płakał ? bo mój marudzi i płacze i nie mogę dojść czemu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4574 |
Zakorzenienie
|
olakola jak wkoncu jestes to pochwal sie jaki Kubus juz duzy jest dawno go nie widzialam
![]() ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- ola taki marudny byl w nocy sie wiercil calymi nocami i nie chcial pic mleka pil po 40-60ml
#4575 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja wlasnie usypiam Maje-trzymam jej reke na poliku. Marta ciesze sie, ze ciasto smakuje, tez dzis zrobilam szybciutko sie robi prawda? Dzis mi sie nie chcialo trzec na drobnej tarce i na grubych oczkach starlam i tez fajne wyszlo, bardziej mokre mi sie wydaje. Wyslalam tz po polewe i zadzwonil aby sie spytac jaka to mu mowie, ze wszystko jedno, ale oprocz czekoladowej i jaka kupil ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4576 |
Rozeznanie
|
Niezawsze - też moją wystawiam.... ale i tak najlepiej spi na spacerkach kiedy to są wertepy lub bujanie w chuście.
Jutro idziemy na echo serca. A może w środę pójdziemy na spotkanie - jakaś prezentacja - znajoma mnie wyciąga...
#4577 |
Raczkowanie
|
Alguien moze cos w tym jest co piszesz..,ale pisz jak najczesciej co tam u was! Flooryda
![]() ![]() ![]() agravka u nas jest kapiel ,butla ,lezenie razem i glaskanie po glowke + kolysanka,zasypianie. Ostatnio jakos usypianie trwa dluzej niz zwykle. Wczesniej po 5 minutach przytulania zasypial ,teraz jest jakies 10 minut bo maly kweka. niezawsze wspolczuje wizyty. Ciekawe co bedzie u nas jak pojedziemy do Polski.. Marta_d1 kurcze ,ale mi zrobilas smaka. Uwielbiam ciasto marchewkowe ,dawno nie robilam . Tutaj robia strasznie slodkie
Edytowane przez żabka19 Czas edycji: 2010-10-25 o 20:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#4578 |
Zadomowienie
|
anoxa - oby pomogło,
w sumie to najlepszy byłby buraczek, ale podobno od 7.go miesiąca A my w czwartek kończymy 4 miesiące ![]() a w piątek na rehabilitację ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4579 |
Raczkowanie
|
mlmFM wlasnie zapomnialam dodac.. super ,ze zamiescilas filmik z basenu teraz wiem czego sie spodziewac ! I Malutka swietnie sobie daje rade ,my ruszamy na basen w grudniu na "Muszelke".
olakola trzymam kciuki za rehabilitacj zeby Kubus dzielnie zniosl cwiczenia! Na pewno szybko przyniesie efekty!
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4580 |
Zakorzenienie
|
niezawsze ja zaczęłam trzeć na małych oczkach ale po 1 mnie reka bolała. Przekazałam tarcie mężowi i on starł na średniej, faktycznie dużo soku było ale nie zepsuło to ciasta. Z polewa jeszcze lepsze
![]() Zupa też dobra ale bez szału. Gdyby nie curry i gałka muszkatołowa była by troszkę mdła. Ale polecam, coś innego na obiad zawsze fajnie zrobić. |
![]() ![]() |
![]() |
#4581 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a to u nas podobnie - mały tak chwyta w kąpieli za kolanka, że aż czerwone się robią od tego jego szczypania; stópek nie chwyta, tylko ogląda z zaciekawieniem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4582 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4583 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie myslalas o basenie z Kubusiem? Podobno swietne efekty jezeli chodzi o asymetrie.
![]() ![]() |
![]() |
#4584 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- zabka zrob zdjecie ![]() olakola trzymam kciuki za rehabilitacje my nie mamy basenu a chetnie bym z malym chodzila aaa w lidlu promocja na pampersy activ baby jumbo paka 39,99zl specjalne polki z nimi sa baaardzo sie oplaca bo zwykla paczka kolo 45zl kosztuje a tu jumbo paka
http://www.suwaczki.com/tickers/oar8rjjgfekq97lk.png Edytowane przez anoxa Czas edycji: 2010-10-25 o 21:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4585 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
anoxa ciezko bedzie ujac ,ale jak bede rano przytomna to postaram sie ![]() ![]() A ile sztuk jest w takiej paczce Pampkow?
Edytowane przez żabka19 Czas edycji: 2010-10-25 o 21:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4586 |
Rozeznanie
|
olakola prosze bardzo! ten filmik nakrecilam jak pierwszy raz go do tego wlozylismy. teraz tak sie drze i kwiczy w tym z radosci ze czasami mnie glowa boli. sprobuje dzisiaj nagrac filmik to zobaczysz co teraz wyprawia
http://picasaweb.google.com/basiapio...30312954380578 |
![]() ![]() |
![]() |
#4587 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=olakola;22877210]
bajka1807 - ta rehabilitacja to jaką metodą ? (ja już się boję bo my w piątek zaczynamy Vojte) QUOTE] kochana jeszcze nie wiem, bo dzisiaj bylysmy pierwszy raz. narazie ja ogladala a w srode zaczynamy cwiczenia. poki co pokazala mi dwa cwiczenia na wzmocnienie miesni karku zeby dzwigala glowke. ale vojcie wspomial wczesniejszy rehabilitant... zobaczymy jak to bedzie. na youtubie ogladalam dzisiaj te cwiczenia, to jak dla mnie rzeznia. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4588 |
Wtajemniczenie
|
A ja niespodziewanie nie miałam internetu przez kilka dni.Potem kilkanaście stron do nadrobienia i mimo,że przeczytałam to jakoś tak nie mogę się od nowa wbić
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4589 |
Zakorzenienie
|
zabka pampersow jest 2-94szt 3-82 4-70szt czy jakos tak
#4590 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przykro mi jest, że jestem taka noga, staram się ale nieraz jest tak, ze nie mam czasu gaci na zadek włożyć, nie mówiąc o gotowaniu.. dobrze że mój tata nas ratuje to małż ma obiad ![]() Ale jeśli jesteś zorganizowana to super ci pójdzie bo są biliardy fajnych przepisów ![]() ![]() ![]() ![]() Jest naprawdę mnóstwo możliwości ale ja nie mam jak ich wykorzystać. Cytat:
Cytat:
Jezu, jest nas mnóstwo tutaj i nie każda każdego musi lubić, nie każda musi każdej przyklaskiwać uszami na to co tamta powie, jak się z czymś nie zgadzam to mówię/piszę a nie siedzę cicho. Nie zauważyłam by któraś z nas ostro jechała z kimś jak z kupą gnoju a to, ze wyrazi swoje zdanie mniej lub bardziej dobitnie to świadczy o tym, że ten ktoś jest, żyje i ma charakter jakiś, nie jest bezkształtną masą kiwającą wraz z innymi. Jest fajna atmosfera, nie pędzimy tu jakichś smętów, nie żremy się jak wściekłe. Nie wiem na ilu wątkach się każda z nas udziela ale ja widziałam już wątki różne, kwadratowe i podłużne..jak ktoś sie wybitnie nie zgadza z czyimiś poglądami to to po prostu mówi... no na tym chyba polega rozmowa a nie tylko "oh jaka brzydka pogoda bo pada... tak, tak, jak paskudnie, nie wychodźmy z domów..blablablabla..nie daj boże żeby ktoś napisał 'a ja kocham deszcz' bo zaraz będzie, że się zaczyna pienić, burzyć i ino patrzeć jak wyniknie z tego awantura.. nie wiem czemu odniosłam wrażenie, że niektóre do mnie "piją", że niby to ja jestem mącicielką wątku... może skoro takie wrażenie odnoszę to coś w tym jest ale nic nie poradzę na to, ze nie potrafię siedzieć cicho jak ktoś inny wypisuje coś co w moim mniemaniu jest farmazonami. Dziękuję, "panie marszalu, droga lacho (łowcy.b) oddaję głos wysokiej ciżbie"
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:37.