|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie, część XXIV :D
hello, pokaleczyłam sobie wczoraj palce na tarce i średnio mogę pisać
|
|
|
|
#1802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo to nowość jakaś jest, niedawno ukazało się w katalogu ![]() Na te w buteleczkach też się czaję, ale to za jakiś czas, bo na chwilę obecną za dużo tego wszystkiego
|
|
|
#1803 |
|
Wtajemniczenie
|
oooo matko musi niexzle bolec ;/
|
#1804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podajmy sobie dłonie ![]() już Cię chyba pytałam ![]() można wiedzieć czy dużo zarabiasz? ile godzin dziennie? i jak znalazłaś ?
|
|
|
|
|
#1805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj, biedna
|
|
|
#1806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak np. znam sporo osób studiujących psychologię, administrację czy nawet zarządzanie - gdzie nie dość, że w czasie roku się opierdzielają (do pracy nawet do sklepu nie pójdą bo to ujma na honorze), to sesja też tak im mija i tylko narzekają 'bo tyyyyyyle trzeba nad tym siedzieć'. Ta. Jasne. W pracy gdzie sama dorabiam chyba z 10 osób na 50 zatrudnionych studiuje psychologię - zaocznie. Raz koleżanka przyniosła 'bo coś na zaliczenie tu takiego przedmiotu mam' - wykładowca dał im do wypełnienia ankietę nt sposobu prowadzenia jego zajęć, co im się podobało, co należałoby zmienić - oczywiście odpowiedzi zamknięte. Brak słów. Bo tak wygląda zaliczenie większości zajęć.
|
|
#1807 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tam, gdzie podałaś linka, rzeczywiście mają jakieś bardziej przydatne rzeczyDużo więcej za to muszą się uczyć na kognitywistyce. Dlatego jak będę miała jakiś problem, to poszukam sobie kognitywisty albo psychiatry ![]() No i Saming ma całkowitą rację co do egzaminów. Ale z drugiej strony na takiej opinii też cierpią ludzie, którzy naprawdę pracują na swoje wykształcenie. |
|
|
|
|
#1809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja pamiętam że studiujesz socjologię![]() Praca ta jest typowo dla studentów, na zlecenie. Pierwsza w niej zaczęła pracować moja młodsza siostra i w sumie od tego sie zaczęło, złożyłam CV, zadzwonili, była rozmowa, przyjeli, potem szkolenie ![]() Ile godzin dziennie.. hm, są dwie sesje - dzienna i wieczorna, dzienna jest od 9 do 15.30, a wieczorna 16-21 i najcześciej wieczorem sie pracuje. Stawka podstawowa to ok 5,80 netto, do tego w zależnosci od efektywnosci 50gr, 1 zł, 2 zł bonusu do każdej godziny A i trzeba byc co najmniej 2 razy w tygodniu i 3 dni weekendowe
|
|
#1810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też by mi się przydała praca weekendowa, ale wtedy nie mogłabym do domu wracać, więc totalnie odpada
|
|
|
|
|
#1811 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja ostatnio w domu bywam raz na kilka tygodni...choć mam jedynie 10km... No ale na tygodniu to wiadomo, uczelnia, kurs, praca i nie mam kiedy, a w weekedny... albo uczelnia albo praca... ten rok taki będzie, w domu będę rzadko, no ale... coś za coś ![]() Gdybym miała mieszkać w domu i dojeżdżać z mojej wioski do miasta to musiaąłbym zrezygnować z pracy i kursu bo nie mam tak późno autobusów do domu, a i dojazdy na uczelnię byłyby uciazliwe, zarówno na tygodniu jak i w weekendy - kiedy to już wcale nie mam autobusów do miasta... a trzeba jeszcze jechać do innego miasta potem
|
|
#1812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i masz czas dorobić![]() Ja nie wiem, jak ja wrócę do Poznania po tym długim weekendzie W domu jest tak cudownie |
|
|
|
|
#1813 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w domu bywam co kilka miesięcy
![]() Chociaż ostatnio sporo wracam bo tam mam zaufanych lekarzy ![]() jyyli, a co do mojej opinii - to jasne, że są osoby które się ciężko uczą i nie zasługują na taką opinię ale to są pojedyncze przypadki. A wyjątki tylko potwierdzają regułę
|
#1814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja akurat o cudowności mojego domu nie mogę powiedzieć
|
|
#1815 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to fajnie mają, '' zazdroszczę'' ![]() u nas nie ma zaocznej psycho, tylko wieczorowa to wszystko zależy od uczelni i wykładowców. Cytat:
![]() fajnie, szkoda, że u mnie nie ma nic takiego ;( a póki co nie dam rady się wyprowadzić ;( |
||
|
|
|
#1816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też prawda niestety... Tym bardziej mnie to denerwuje, że ja muszę się uczyć ze wszystkiego Z jednej strony dobrze, bo chociaż będę mieć pojęcie o tym, co robię, ale jak patrzę na osoby, które całymi dniami się z wyrka nie ruszają, bo nie muszą, to jest ciężko
|
|
|
|
|
#1817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty w akademiku kochana jestes czy na stancji
|
|
|
#1818 |
|
Zakorzenienie
|
Mieszkam u siostry, która obecnie przebywa za granicą, ale wraca w grudniu.
![]() Jeszcze nie wiem w jakiej sytuacji będę w grudniu, ale mam nadzieję że jakos dam radę
|
#1819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musisz być dobrej myśli, dasz sobie radę ![]() Ważne, ze sobie trcohę dorabiasz i masz na swoje wydatki
|
|
|
#1820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na razie z tego co zarobiłam to niewiele odłożyłam... no ale kupiłam spodnie i inne duperele ![]() musze jeszcze oddać siostrze za wakacje... ale.. liczę na to że były odda mi pieniądze, poza tym licze na stypendium socjalne i troszkę naukowego, no ale... nie ma jeszcze progów ![]() chciałabym sama kurs i praktyki opłacić, mama podjęła się w tym roku pomóc mi z czesnym za zaoczne. W tamtym roku ja za większosc zapłąciłam, w tym roku nie dam rady
|
|
#1821 |
|
Raczkowanie
|
Ale tu dużo piszecie
|
|
|
|
#1822 |
|
Zakorzenienie
|
Przyzwyczajaj się
![]() masz zdjecia swoich włosów ![]() ![]() w ogóle to dzisiaj chciałabym znowu... ufarbować włosy ![]() wiem że to nie ejst dobry pomysł, bo 26 wrzesnia farbowałam, potem za dwa tygodnie rozjaśniłam.... i teraz znowu chcę kombinować ale jakos nie wiem, nie chce mieć takich janych włosów. Moze sama nie wiem czego chcę, poki nie spróbuję to sie nie przekonam ![]() mam tylko nadzieję że nie wyjdą mi znowu siwe, jeśli tak sie stanie to przestawie sie na inną farbę. Jeśli kolor będzie tragiczny, nie do wytrzymania... to pewnie też szybko... mam nadzieję że włosy jakoś to zniosą
|
#1823 |
|
Zakorzenienie
|
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...wiadomosc.html
poryczałam się
|
|
|
|
#1824 |
|
Zakorzenienie
|
Smerfetko, już Ci przeszła ochota na rudy?
![]() Jak dobrze, że mnie nie ciągnie do farbowania... I raczej nigdy już nie zafarbuje, no, jak będę babcią to może sobie strzelę jakiś kolor, co by siwą nie być Nie mogę się doczekac aż przetestuję Barwę brzozową
|
|
#1825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dziś chyba będę kłaść szampon, żeby trochę ożywić kolor ![]() I może wstawię dziś focie włosów jak nie zapomnę i znajdę chwilę
|
|
|
|
|
#1826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O mój Boże Tak żałuję, że to przeczytałam
|
|
|
#1827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pasowala jak mylam glowe codziennie ale teraz nie moge wytrwac do dnia drugiego bo mam malec na glowie |
|
|
|
|
#1828 |
|
Zakorzenienie
|
Jenn, może spróbuj dawać jej odrobinę, możeliwe, że obciąża Ci za bardzo włosy, dlatego szybko robią się tłuste.
---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Starsznie wolno mi dzisiaj płynie czas ![]() Okropnie mi się dłuży..
|
|
#1829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zabije Cie Ja wyje jak glupia jak czytam takie rzeczy albo jak ogladam programy...
|
|
|
|
|
#1830 |
|
Konto usunięte
|
wreszcie weekend
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:04.

A tam, gdzie podałaś linka, rzeczywiście mają jakieś bardziej przydatne rzeczy