![]() |
#481 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nimfomanki C.D.N. ^^
Cytat:
katolik cięzka sprawa, ale bywają fajni
![]() |
#482 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#483 |
Konto usunięte
|
ooo musze obczaic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#484 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#485 |
Konto usunięte
|
mww a czemu? ja np katolik TZ anglikanin
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#486 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja akurat nie chce urażać niczyich uczuć religijnych, ale nie przepadam za wszechobecnym kultem maryjnym w tym kraju i męczeństwem narodu itp i cierpienia, i żali gorzkich, i płaczu i lamentu brrrrrrrrrrrr
![]() |
#487 |
Konto usunięte
|
ja jestem wierzaca chodze dokosciola powiedzmy ale nie jestem jakos super niewiadomo jak religijna, wysrodkowane to jest jakos
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#488 |
Zakorzenienie
|
sexu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#489 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#490 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam ostre poglądy na temat tego typu przejawu jak dobrze napisałaś "religijności" (jak sto rodzajów matki boskiej, matka boska królowa polski - o co kaman w ogóle??) zwłaszcza u katolików
Turn on the Light... take a Deep breath... Relax Edytowane przez Labirynth Czas edycji: 2010-11-02 o 19:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#491 |
Rozeznanie
|
Kachaa , wysłałam ci atomówkowe zaproszenie na fejsbuku. A tymczasem witam was ponownie i biorę się zaraz za Mitologię i sztukę Egiptu bo jutro kolos
![]()
![]() |
#492 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bnbo katol nigdy nie zapyta o pismo sw, a tylko o to, czy co niedziela w kosciele jestes
Turn on the Light... take a Deep breath... Relax Edytowane przez Labirynth Czas edycji: 2010-11-02 o 19:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#493 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#494 |
Zakorzenienie
|
Lab ja też nie
![]() Ale już wolę jak sobie babcie krzyża bronią niż jakby arabusy mieli prawo kierować się szariatem w pl... |
![]() ![]() |
![]() |
#495 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
araby to kolejne oszołomy, ale spoko wszelki FANATYZM jest zły ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- ja się skupiam na nas polakach gdzie wychowywani jesteśmy w przekonaniu, że trza dźwigac swój krzyż , którym rzekomo jest zycie z tego co mi wiadomo Jezus zmartwychwastał, więc chyba nic tylko sie cieszyć co nie?? ![]() a nie płakac i płakać, udawać fałszywą pokorę
![]() |
#496 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Opowiadaj jak w pracy ![]()
![]() |
#497 |
Zakorzenienie
|
Fanatyzm jest ZŁY. Pewnie, że tak.. ale chrześcijanie już chociaż przeszli przez etap wojen religijnych i teraz głównie zajmują się sobą oraz ewentualnie namawianiem, że powinno się chodzić do kościoła.
Natomiast tamci są dużo silniejsi niż nasze europejskie religie (osłabione poprzez lekkie podejście społeczeństw) i mają religijne prawo zabić kobietę jak przyniesie hańbę rodzinie, ukamieniować za zdradę.. które stosują będąc tu w europie. Więc ja niejako poprzez pełne tolerowanie chrześcijańskiej religii mam nadzieję, że przyczyniam się do mniejszej szansy na zwiększenie wpływów innych religii ![]() Niemniej w pełni się zgadzam, że gdyby kościół rzymskokatolicki byłby weselszy to miałby więcej wiernych ![]() Edytowane przez Kmee Czas edycji: 2010-11-02 o 19:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#498 | |
Zakorzenienie
|
a tak swoją droga
zastanawia mnie jedno: ludzie wierzą we wróżby, czary, horoskopy, fiku miku, liczby, 13, piatki, koty czarne a w boga jest im cięzko uwierzyć ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
eh ![]()
Turn on the Light... take a Deep breath... Relax Edytowane przez Labirynth Czas edycji: 2010-11-02 o 19:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#499 |
Zakorzenienie
|
Biednaaa
![]() Labi, też mnie to zwykle trzęsie albo... zwyczajnie bawi. |
![]() ![]() |
![]() |
#500 |
Zakorzenienie
|
[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;23014817]boshhh ja bym sie go bała...
![]() spoko, on bardziej mnie się boi ![]() ![]() ![]() i co z niego za facet, hmmm???? |
![]() ![]() |
![]() |
#501 |
Zakorzenienie
|
zresztą ludźmi biednymi, nie wykształconymi, prostymi jest dużo łatwiej kierować i manipulować, zauważcie, zę w karajach arabskich panuje ogromna bieda
dlaczego w krajach gdzie jest wysoki poziom życia panuje albo protestantyzm albo ateizm??? ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- to już nawet nie chodzi o faceta każdy z nas wybiera swoją drogę uważam, że warto jest mieć zasady i wartości w życiu, ale kończe moralizatorstwo
#502 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wierzę w magię i całą tą resztę, bo uważam, że to jest zwyczajnie nie wyjaśnione i być może to potrafi tylko ludzki mózg. Więc nie posiadając maszyn, które mogą wyczuwać to co on, to będzie nie zbadane nigdy. Tak samo jak nie do pomyślenia był telefony, tv czy radio. Uważam, że to siła mózgu i być może dzieje się to na płaszczyźnie kwantowej, a być może na innej. Nie wykluczam istnienie boga, ale nie wierzę w Boga katolickiego, który to sam z siebie się wziął i stworzył wszystko i nad każdym czuwa i etc. etc. ![]() ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Cytat:
Tak samo jak Ci którzy mają wykształcenie wyższe, znają prawa fizyki, chemii i ewolucjonizm. Takie mam obserwacje.
![]() |
#503 |
Zakorzenienie
|
czyli nie wierzysz w magię tylko moc mózgu???
#504 |
Zakorzenienie
|
#505 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
chodze do kosciola ale dla siebie. niedziela mi sie z kosciolem kojarzy i lubie posluchac madrych mysli. co nie znaczy ze zrobie z siebie swieta dziewice i ze sie z nimi zgadzam we wszystkim ![]() uwazam ze nie powinno byc celibatu mogliby miec rodziny jak pastorzy i mniej zamieszania i afer by bylo ![]() tusamolot nic nie widze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#506 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- no bo jak dobrze zrozumiałam, popraw jak nie, że magia to nic innego jak efekt mocy ludzkiego mózgu??? tak???
![]() |
#507 | |
Konto usunięte
|
![]() Cytat:
![]() Głuuupia ![]() ![]() ![]() ![]() Araby, ci bardziej znaczący, są szalenie mądrzy i inteligentni. Doskonale wiedzą jak wykorzystać słabo ogarnięte i ślepo wierzące społeczeństwo ![]() Te państwa mają OGROMNY potencjał gospodarczy, jednak jak wiecie, wykorzystują wszelkie środki na zupełnie inne, wyschizowane cele... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#508 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czemu? W magię wierzę, w moc mózgu też. W energię, w podświadomość, sny i resztę. Nie zastanawiałam się czym to konkretnie jest, ale przyjmuję, że istnieje, zwyczajnie tego nie widać, może i nie czuć, ale czasem działa. Czasem to samosprawdzająca się przepowiednia, czasem nie. Ja ogólnie mało się zastanawiam, więc więcej nie mam do powiedzenia ![]() Nie wykluczam istnienia boga, ale nie widzę go jako tego, którego podają w kościele.
![]() ![]() Edytowane przez Chaigata Czas edycji: 2010-11-02 o 19:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#509 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie generalizuje, znam też fajnych katolików, ja po prostu pisze o swoim stanowisku mniej więcej ![]() ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Cytat:
![]() na szczęście tylko w katolickim ![]()
![]() |
#510 |
Konto usunięte
|
reeva a co to to moj BS jest sweet
![]() nie no zarcik ![]() mi sie podoba a czy innym to juz nie wiem ![]() ![]() ![]() dzieki za komplementa ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:09.