In Vitro - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-11-04, 20:05   #241
anikra22
Przyczajenie

Dot.: In Vitro

Życzę wszystkim kobietom i parom w ogole, aby w końcu udało sie im mieć dzieci, choćby poprzez in vitro.
Mam nadzieję, ze moze do końca roku uchwalą te cholerne ustawy z refundacją i wtedy wszystkie próby będą tańsze i będzie można robic ich wiecej.
Powodzenia dziewczyny
anikra22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-08, 10:44   #242
lady_alef
Raczkowanie

GG do lady_alef

Annaantonina. Jakie wieści? Nie odzywasz się... Mam nadzieję, że nie masz na to głowy ze szczęścia?
lady_alef jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-08, 10:56   #243
elianka
Zakorzenienie

wiecie jaka jestem zdolna?
Wywaliłam na podłogę strzykawkę z lekiem, poszła w drobny mak :/

Dobrze, że mieszkam na miejscu i mogłam pojechać po nową (40 zł), bo jakbym miała do białego ze szczecina jechać, to ja dziękuję bardzo.

Mam nauczkę na przyszłość, nie strząchać zbyt energicznie.
Stary 2010-11-08, 22:05   #244
ewi762
Raczkowanie

Smile Dot.: In Vitro

Witam ponownie
przepraszam że dłuższy czas się nie odzywałam ale nowa praca brak czasu a poza tym nie ukrywam odpuściłam sobie myślenie o inseminacjach in vitro itp. Niestety to nic nie dało więc w tym miesiącu startujemy ponownie do inseminacji. Lekarz powiedział, że jeszcze ze dwie próby i jeśli nic to in vitro.

Czytając Wasze historie bardzo się podbudowuję, bo nie ukrywam chwilami dopada mnie takie zwątpienie tym bardziej, że w moim gronie wszystkie moje koleżanki zachodzą w ciążę z pierwszym lub kolejnym dzieckiem bez większych problemów. Strasznie jest to dołujące, choć cieszę się ich szczęściem. Najbardziej wkurza mnie fakt iż tak naprawdę niby wszystko jest ok tylko z nasieniem jest problem. Mąż miał tak różne wyniki od beznadziejnych po całkiem niezłe a tak naprawdę nie ma jednoznacznej metody żeby jakość nasienia polepszyć. Najbardziej to zaczął mnie przerażać uciekający czas, właśnie niedawno skończyłam 34 lata. Czasu niestety mam niewiele. Obiecuję podczytywać Was regularnie i będę zdawać relację co u mnie. Za ok dwa tygodnie szpital i inseminacja. Bardzo proszę trzymajcie kciuki może wreszcie się uda W grupie raźniej zwłaszcza jeśli wszystkich łączy ten sam problem.
Pozdrawiam
ewi762 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-09, 06:53   #245
nadiazloto1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elianka Pokaż wiadomość
wiecie jaka jestem zdolna?
Wywaliłam na podłogę strzykawkę z lekiem, poszła w drobny mak :/

Dobrze, że mieszkam na miejscu i mogłam pojechać po nową (40 zł), bo jakbym miała do białego ze szczecina jechać, to ja dziękuję bardzo.

Mam nauczkę na przyszłość, nie strząchać zbyt energicznie.
A coś Ty za lek rozwaliła To chyba z roztargnienia i podniecenia, że się zaczyna Trzymam kciuki

Ewi zaglądaj do nas częściej, za Ciebie i pomyślny start.

Ja byłam wczoraj na pierwszym USG i są dwa pęcherzyki, jeszcze bez serduszek, bo to zbyt wczesna ciąża, ale za dwa tygodnie jak pojadę to już będą biły jak dwa dzwony, a raczej dzwoneczki maluteńkie
nadiazloto1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-09, 07:07   #246
elianka
Zakorzenienie

nadia- ale CI zazdroszczę, już niedługo ja

Wywaliłam Decapeptyl, na wyciszenie cyklu
Stary 2010-11-09, 07:58   #247
annaantonina
Raczkowanie

GG do annaantonina

Lady_alef zbierałam się długo i ciągle brakowało mi sił żeby to napisać... u nas klapa w 14dpt miałam bete 4 mIU/ml i po 72 h powtórzyłam ją jak zalecił dr S. i znowu była 4 mIU/ml ....
zadzwoniłam więc do dr , a On powiedział, że to niemozliwe żeby wynik w takim odstępie czasu był taki sam, że powinien uledz zmianie… Mówił, że mogę dla pewności jutro powtórzyć badanie, ale nie jest przekonany czy to ma jeszcze sens… progesteron spadał...
dostałam polecenie odstawienia leków i czkekania na @...
Ta zaś przylazła wczoraj i ledwo żyje. 18 XI idę na wizyte kontrolną zeby zobaczyć co i jak.
Przy życiu trzyma mnie tylko świadomość, że będziemy próbować poraz kolejny jeszcze nie wiem gdzie to będzie czy w Szczecinie czy w innym mieście, wiem ze będziemy walczyć!!!

Nadiazloto1 to musi być niesamowite uczucie zobaczyć maluchy pod swoim serduchem... zazdroszcze Ci...
Dużo Zdrówka Wam życzę!!!!

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Cytat:

Elianka, w której klinice podchodzisz do IVF? Kto Cie przygotowuje?
I ICSI Vitrolive- X/2010r.- niestety nieudane;(
Kariotypy - prawidłowe
eMek -oligoasthenoteratozoosper mia
annaantonina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-09, 08:02   #248
kamila1000
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez annaantonina Pokaż wiadomość
Lady_alef zbierałam się długo i ciągle brakowało mi sił żeby to napisać... u nas klapa w 14dpt miałam bete 4 mIU/ml i po 72 h powtórzyłam ją jak zalecił dr S. i znowu była 4 mIU/ml ....
zadzwoniłam więc do dr , a On powiedział, że to niemozliwe żeby wynik w takim odstępie czasu był taki sam, że powinien uledz zmianie… Mówił, że mogę dla pewności jutro powtórzyć badanie, ale nie jest przekonany czy to ma jeszcze sens… progesteron spadał...
dostałam polecenie odstawienia leków i czkekania na @...
Ta zaś przylazła wczoraj i ledwo żyje. 18 XI idę na wizyte kontrolną zeby zobaczyć co i jak.
Przy życiu trzyma mnie tylko świadomość, że będziemy próbować poraz kolejny jeszcze nie wiem gdzie to będzie czy w Szczecinie czy w innym mieście, wiem ze będziemy walczyć!!!

Nadiazloto1 to musi być niesamowite uczucie zobaczyć maluchy pod swoim serduchem... zazdroszcze Ci...
Dużo Zdrówka Wam życzę!!!!

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

KOCHANIE BARDZO MI PRZYKRO. ALE WALCZ DALEJ!!!
I uwierz, że w końcu się uda!!! Ja też byłam załamana po dwóch nie udanych próbach ale znalazłam siłę żeby podejść poraz trzeci. Trzymam za WAS kciuki. Trzymaj się cieplutko. I tylko się nie załamuj.
kamila1000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-09, 08:33   #249
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nadiazloto1 Pokaż wiadomość
AJa byłam wczoraj na pierwszym USG i są dwa pęcherzyki, jeszcze bez serduszek, bo to zbyt wczesna ciąża, ale za dwa tygodnie jak pojadę to już będą biły jak dwa dzwony, a raczej dzwoneczki maluteńkie
\

To super,że wszystko dobrzeI zaświadzam,że to nie będą dzwoneczki,ale dzwony.Zdziwisz się,że tak mocno takie małe serduszka biją!
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-09, 08:56   #250
pacierp
Rozeznanie

jako założycielka tego wątku wypada, żebym napisała co z moim ICSI.

Pewnie nie dodam wiary tym, które są jeszcze przed mówiąc, że ivf się nie udaje, ale tak niestety też bywa. Nam się pierwsze podejście nie udało. Bardzo ciężko jest się podnieść i stanąć do dalszej walki. Mamy jeszcze 3 mrozaczki i wrócimy po nie na początku 2011. To tyle mojej smutnej historii.
pacierp jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-09, 09:06   #251
elianka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annaantonina Pokaż wiadomość

W Kriobanku w Białymstoku, przygotowuje mnie docent Grochowski.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-09, 10:27   #252
lady_alef
Raczkowanie

GG do lady_alef

Annaantonina, tak mi smutno bardzo... Płakać mi się chce jak czytam takie wieści. Pewnie w takiej sytuacji wszystkie słowa pociechy tracą sens, ale mimo wszystko napiszę - TRZYMAJ SIĘ DZIELNIE! Dziś wszystko jest beznadziejne, szare, smutne. Ale tak nie będzie cały czas. Nic nie jest stracone, póki będziecie znajdować siłę by walczyć. To się uda! TO SIĘ MUSI UDAĆ! Zobaczysz. Będzie dobrze

Moja rada co do miejsca leczenia - jeśli Wasz przypadek nie jest medycznie trudny, skomplikowany, to nie warto szukać kliniki poza miejscem zamieszkania. Przygotowania do zabiegu, sam zabieg to ogromny stres. Kilkugodzinna podróż tylko ten stres potęguje. Nie ma to jak chwilę po wizycie w klinice położyć się na własnej kanapie, wtulić się we własny koc, zamiast kilka godzin trzęść się w aucie czy pociągu. Sami trochę kręciliśmy się między Szczecinem a Poznaniem - brrrr....
Stary 2010-11-09, 12:49   #253
nadiazloto1
Zakorzenienie

Cytat:

Nie długo Ty będziesz się cieszyła i pozostałe dziewczyny też

A Decapeptyl bierzesz sama? Jak często i w jakich dawkach? Idziesz chyba krótkim protokołem. Ja miałam raz podany zastrzyk przez lekarza w dużej dawce.
Stary 2010-11-09, 13:07   #254
elianka
Zakorzenienie

nadia- decapeptyl biorę sama, przez tydzień brałam jedną strzykawkę 3,75 mg , od dziś dwa tygodnie po pół, raz dziennie.

Mam wysokie FH dlatego mam powolne wyciszanie jajników. Lekarz powiedział, że moje mogły by się "nie obudzić" po gwałtownym usypianiu, stąd ten decapeptyl.

Nie wiem czy mój protokół jest długi czy krótki, nie mogę się w tym połapać. Przez pierwszy cykl brałam zwykły Marvelon, teraz 21 dni decapeptyl, potem 23 listopada zaczynam stymulację i na poczatku grudnia ma być punkcja i transfer.

ps. mam uderzenia gorąca jak przy menopauzie mogę się z teściową uściskać.
Stary 2010-11-09, 13:12   #255
nadiazloto1
Zakorzenienie

Cytat:
nadia- decapeptyl biorę sama, przez tydzień brałam jedną strzykawkę 3,75 mg , od dziś dwa tygodnie po pół, raz dziennie.

Mam wysokie FH dlatego mam powolne wyciszanie jajników. Lekarz powiedział, że moje mogły by się "nie obudzić" po gwałtownym usypianiu, stąd ten decapeptyl.

Nie wiem czy mój protokół jest długi czy krótki, nie mogę się w tym połapać. Przez pierwszy cykl brałam zwykły Marvelon, teraz 21 dni decapeptyl, potem 23 listopada zaczynam stymulację i na poczatku grudnia ma być punkcja i transfer.

ps. mam uderzenia gorąca jak przy menopauzie mogę się z teściową uściskać.
To krótki protokół
Przynajmniej teraz masz coś wspólnego z teściową
Stary 2010-11-09, 13:54   #256
elianka
Zakorzenienie

hmm długi chyba lepszy.

A to od czegoś zależy jaki ten protokół? Bo u nas to mąż ma złe wyniki, ze mną jest wszystko ok. Więc chyba długość protokołu nie powinna mieć wpływu na nasze szanse?

Dali nam 50% za pierwszym podejściem.
Stary 2010-11-09, 18:41   #257
nadiazloto1
Zakorzenienie

Cytat:
hmm długi chyba lepszy.

A to od czegoś zależy jaki ten protokół? Bo u nas to mąż ma złe wyniki, ze mną jest wszystko ok. Więc chyba długość protokołu nie powinna mieć wpływu na nasze szanse?

Dali nam 50% za pierwszym podejściem.
Krótki to taki jak u Ciebie, że masz małe dawki Decapeptylu przez kilkanaście dni, a długi to taki jak u mnie jeden zastrzyk z mega dawką. Krótki używany jest do mrozaków i przy problemach z jajnikami, krótki zmniejsza ryzyko hiperstymulacji i wolniej-delikatniej wycisza jajniki.

Mi wczoraj dr powiedział, że musiało się udać bo miałam 90% szans, ale skąd on to wziął to nie wiem, u nas nigdy nie było rozmowy o szansach na powodzenie
Stary 2010-11-10, 05:42   #258
annaantonina
Raczkowanie

GG do annaantonina

Cytat:
Napisane przez lady_alef Pokaż wiadomość
Annaantonina, tak mi smutno bardzo... Płakać mi się chce jak czytam takie wieści. Pewnie w takiej sytuacji wszystkie słowa pociechy tracą sens, ale mimo wszystko napiszę - TRZYMAJ SIĘ DZIELNIE! Dziś wszystko jest beznadziejne, szare, smutne. Ale tak nie będzie cały czas. Nic nie jest stracone, póki będziecie znajdować siłę by walczyć. To się uda! TO SIĘ MUSI UDAĆ! Zobaczysz. Będzie dobrze

Moja rada co do miejsca leczenia - jeśli Wasz przypadek nie jest medycznie trudny, skomplikowany, to nie warto szukać kliniki poza miejscem zamieszkania. Przygotowania do zabiegu, sam zabieg to ogromny stres. Kilkugodzinna podróż tylko ten stres potęguje. Nie ma to jak chwilę po wizycie w klinice położyć się na własnej kanapie, wtulić się we własny koc, zamiast kilka godzin trzęść się w aucie czy pociągu. Sami trochę kręciliśmy się między Szczecinem a Poznaniem - brrrr....
Lady_alef u nas główny problem jest z nasieniem.
Dla przypomnienia:
Badanie eMka z 02/07/2010r. :
Objętość 4,0 ml
Koncentracja 0,2 mnl/mL (norma > 20 mln/mL)
Ruch plemniki nieruchome(D) 71%
budowa prawidłowa 1 % norma >14%
Wniosek: oligoasthenoteratozoosper mia

po trzech miesiącach kuracji parametry niestety pogorszyły się i lab. nie był w stanie nawet rozpisać dokładnych danych…. mrożenie nasienia następowało w trzech ratach bo po odwirowaniu zostawały pojedyncze plemniki…
Jeśli chodzi o VL ja jestem bardzo zadowolona z tej kliniki i mam zaufanie zarówno do dr S. jak i dr B. bez wątpienia sa specjalistami w swoim fachu, zastanawiam się tylko czy metoda IMSI nie zwiększy przy naszym problemie naszych szans...
Myślałam nad IMSI bo właśnie wydaje się logiczne, że przy lepszym powiększeniu lepiej można ocenić jakość plemnika… ale metoda jest stosunkowo młoda i nieliczne kliniki ją stosują jako pierwsza wprowadziła ją chyba PROVITA , ale ona nie cieszy się zbyt dobrymi opiniami… co do Invimed’u hmm to rózne opinie czytałam, kurcze ale to jest chyba tak że zawsze się zachwala się tą klinikę i tego lekarza gdzie się udało prawda? A na udany zabieg składa się bardzo duzo czynników i oczywiście kompetencje są bardzo ważne, ale myśle że to nie tylko o to chodzi…
Co do Białegostoku przeraża mnie że strasznie on daleko… od nas jest 777km samochodem w Polskich warunkach to pewnie z 10 h albo i lepiej wyjdzie, pociagiem podobnie… jesli o mnie chodzi to ja ta podróż oczywiście zniose ale po transferze nie wiem czy jest wskazane takie telepanie sie tyle godzin??? Troche się tego boje… ale temat nie jest przesądzony…
18 ide na wizytę do dr S. oceni mój stan fizyczny… pogadam z nim zobaczymy co powie…
I ICSI Vitrolive- X/2010r.- niestety nieudane;(
Kariotypy - prawidłowe
eMek -oligoasthenoteratozoosper mia
annaantonina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-10, 06:39   #259
nadiazloto1
Zakorzenienie

annaantonina jeśli chodzi ci o Invimed w Poznaniu, to lepiej posłuchaj tych gorszych opinii, zresztą chyba większość jest takich, znam wiele dziewczyn, które przeszły przez tamtą klinikę i każda narzeka, dziwne rzeczy się tam dzieją i szkoda, żebyś musiała przez to przechodzić. Chyba jeszcze stosunkowo blisko masz do Poznania, tam są dwie dobre kliniki MedArt i na Polnej przy szpitalu, nazwy nie pamiętam. Obie cieszą się dobrą reputacją. Możesz poszukać ich w necie, zadzwonić i zapytać czy stosują tą metodę IMSI. Mi dr w MedArcie mówił coś super sprzęcie, o dużym zbliżeniu, ale nie wiem czy miał na myśli właśnie tak duże zbliżenie jak przy IMSI. Jeśli nie mają tego w Twojej klinice, to spytaj lekarza, w której mają, oni to wiedzą.
Stary 2010-11-11, 01:10   #260
egwene6
Rozeznanie

Cześć dziewczyny pozwlicie że do was dołączę?

Właśnie dzisiaj oficjalnie zostaliśmy "wpisani" do procedury in vitro.
Mamy listę badań i zastrzyki z Gonapeptylu i Gonalu w lodówce i teraz czekamy na pierwszy dzień mojej @ żeby zacząć działać.

Jestem totalnie przerażona jak chyba nigdy w życiu ale oczywiście po cichutku liczę na to że się nam uda... bałam się zapytać jak lekarz widzi nasze szanse procentowo - zresztą wiem że takie przewidywania to, bardzo często, nic innego jak tylko "gdybanie". Ech, chciałabym mieć to już za sobą bo najbardziej nienawidzę bezczynnego czekania.

12.09.2011
Emma i Gabriel już z nami
egwene6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-11, 17:42   #261
nadiazloto1
Zakorzenienie

Witaj egwene
Wiesz, że masz we mnie wsparcie?!
Stary 2010-11-11, 23:48   #262
egwene6
Rozeznanie

Cytat:
Witaj egwene
Wiesz, że masz we mnie wsparcie?!

Tak, wiem i bardzo Ci dziekuję Wsparcie jest mi teraz bardzo potrzebne - a zwłaszcza wsparcie od osób które dokładnie wiedzą przez co musimy z mężem przechodzić.

12.09.2011
Stary 2010-11-12, 07:19   #263
elianka
Zakorzenienie

ja też wspieram
Stary 2010-11-12, 10:28   #264
lady_alef
Raczkowanie

GG do lady_alef

Annaantonina, faktycznie u Was to medycznie bardziej złożony problem. Szukajcie kliniki, co do której będziesz miała przekonanie, że zwiększy Wasze szanse.

A jak widzisz pomysł, żebyście wzięli urlop z pracy i wynajęli na tydzień mieszkanie w Białymstoku? Wtedy spokojnie, bez szarpaniny z dojazdami przeszlibyście procedurę na miejscu.

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Cytat:
Napisane przez egwene6 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny pozwlicie że do was dołączę?

Właśnie dzisiaj oficjalnie zostaliśmy "wpisani" do procedury in vitro.
Mamy listę badań i zastrzyki z Gonapeptylu i Gonalu w lodówce i teraz czekamy na pierwszy dzień mojej @ żeby zacząć działać.

Jestem totalnie przerażona jak chyba nigdy w życiu ale oczywiście po cichutku liczę na to że się nam uda... bałam się zapytać jak lekarz widzi nasze szanse procentowo - zresztą wiem że takie przewidywania to, bardzo często, nic innego jak tylko "gdybanie". Ech, chciałabym mieć to już za sobą bo najbardziej nienawidzę bezczynnego czekania.
Rozumiem Cię Ja czekam na @ i zaczynam brać lek na wyciszenie cyklu. Mam wrażenie, że coś wewnątrz mnie niecierpliwie przebiera nogami.
Stary 2010-11-13, 15:57   #265
egwene6
Rozeznanie

No i wczoraj się zaczęło.... Pierwszy dzień @ i zastrzyków. Jak na razie czuję się normalnie mam wrażenie że nawet lepiej niż zwykle chociaż możliwe że tylko sobie wmawiam.
Trzymajcie kciuki żeby wszystko poszło dobrze

12.09.2011
Stary 2010-11-14, 16:45   #266
nadiazloto1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez egwene6 Pokaż wiadomość
No i wczoraj się zaczęło.... Pierwszy dzień @ i zastrzyków. Jak na razie czuję się normalnie mam wrażenie że nawet lepiej niż zwykle chociaż możliwe że tylko sobie wmawiam.
Trzymajcie kciuki żeby wszystko poszło dobrze
Trzymam kciuki
Ja też czułam się bardzo dobrze podczas stymulacji, ważne dobre nastawienie
Stary 2010-11-14, 18:13   #267
egwene6
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zahitka Pokaż wiadomość
a gdzie robisz? w InviMedzie?
Nie, ja robię w Lublinie w Ovum - a jeżeli nam się nie uda za pierwszym podejściem planujemy spróbować w Novum w Warszawie

Cytat:
Trzymam kciuki
Ja też czułam się bardzo dobrze podczas stymulacji, ważne dobre nastawienie
Odpukać w niemalowane jak na razie czuję się wręcz lepiej niż przed zaczęciem leków. Jedyny objaw który u siebie stwierdziłam to uderzenia gorąca - na przykład dzisiaj mimo tego że w pełni zasługuję na miano "wiecznego zmarzlucha" musiałam zdjąć kurtkę na dworze bo było mi wręcz niemiłosiernie za gorąco. Ale nie wydaje mi się to jakoś wyjatkowo uciążliwe i jeżeli tylko to mnie dopadnie to będę się bardzo cieszyć.

12.09.2011
Stary 2010-11-15, 07:22   #268
elianka
Zakorzenienie

egwena- też to mam. Budzi to we mnie straszną wesołość, zwłaszcza, że moja teściowa aktualnie przechodzi menopauzę i w weekend się na zmianę rozbierałyśmy i ubierałyśmy
I też się czuję poza tym świetnie

Uświadomiłam sobie , że za tydzień stymulacja za trzy tygodnie transfer

AAAAAA
Stary 2010-11-15, 18:28   #269
Jota
Raczkowanie

Pacierp bardzo mi przykro, że Ci się nie udało. Jak czytam takie złe wiadomości to pada na mnie blady strach, że jest to metoda ostateczna i czasem się nie udaje... Pamiętam jak kiedyś czytałam, że napisałaś o wróżbie, że uda się za którymś razem -dobrze zapamiętałam? Tego się trzymaj, walcz bo przecież się uda!
Moja wróżba brzmiała, że szansa będzie pod koniec tego roku. Jakoś nie widzę jej, bo podejdę do in vitro za parę miesięcy - może załapię się na refundację
Stary 2010-11-15, 20:23   #270
anciaahk
kosmitka

Jota, pozytywne myślenie przede wszystkim! Nie można się poddawać, po prostu nie można!

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości