Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 cz.III - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-09, 19:21   #691
kropka75
Zakorzenienie

Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Ja 86 i miałam granatowy bo "babskiego" już nie było w sklepie
Ano widzisz. I pasował, nie?

_

Siedzę przez Was i oglądam foteliki.

I jak nie patrzeć to wychodzi mi jeden tylko...
Z takich co się reguluje oparcie, co są mocowane na isofix i na pasy, i nie starsze niż 2007 rok, z oceną ogólną 4 - wychodzi mi tylko Jane Exo.

Fotelik fajny. Cena mniej ciekawa.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-09, 19:40   #692
Darianna25
Zakorzenienie

Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Nie, u nas płaci Urząd Miasta i tam składałam papiery.

Domofon też wyłączam, bo akurat jak niunia śpi, to ktoś musi zadzwonić
Od ulotek nie wpuszczam, maja skrzynki specjalne na zewnątrz, to niech tam wkładają.

Nie.

Byliśmy w szpitalu i na razie zdjęli 2 szwy, bo rana się trochę rozchodzi W piątek następna wizyta.

Rano Lusia spała od 9 do 11.10...szok normalnie.

ona, z Luizką w pokoju leżał chłopiec 1,5 roku i ważył 12 kg. Jechał na kaszkach

Ciuszki od kumpeli
Super te bluzeczki.
Zdrówka życze.

Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-09, 20:11   #693
kafuniax
Raczkowanie

Też czytam o fotelikach. Patrze na ranking w testach, później na all. Ceny rzeczywiście porażające. Jeśli nie kupię nowego dobrego, to kupię używany dobry, zobaczymy. Jeszcze znajomych popytam, kto co ma i czy się nie pozbywa
No a mi ten Twój Kropka nie pasuje, bo ma isofix, a jak jest isofix to chyba nie można tylko na pasy zapinac, zgadza się?

Moi chłopcy

"... bo gdy jesteś przy mnie blisko czuję, że mogę wszystko"
kafuniax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-09, 20:22   #694
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Byliśmy w szpitalu i na razie zdjęli 2 szwy, bo rana się trochę rozchodzi W piątek następna wizyta.

Ciuszki od kumpeli
ucałuj dzielną Luzikę. szkoda, że czeka Was kolejna wizyta w szpitalu.

A ciuszki bajeranckie.

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
Jaka fajna pogoda ??
My zaliczylismy dzisiaj pierwszy spacer w ...sniegu. Sypie i sypie
zapodaj jakieś foty, plisss....

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2314278 0]włacha, odnośnie glutenu, ile podajecie? bo ja miałam dziś zacząć ale nie wiem ile???

i na śmierć zapomniałam. mój skarb dziś kończy 5 miesięcy... data mi umknęła... a tu dzisiaj dziewiąty przecież [/QUOTE]
a z tym glutenem to ja w żaden specjalny sposób się do tego nie zabieram... nie patrzę, czy gdzieś gluten jest czy nie ma... instynktownie podaję coraz to nowe posiłki. Choć najczęsciej na stole w porze obiadowej gości dynia z ziemniakami z domieszką marchewki- ulubiona potrawa Tymka.
Gratki na 5 miesiączków.
mi 5-miesiecznica Tymka wczoraj umknęła.

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
jutro dzwonie do szpitala o wstepne wyniki moczu bo nie wytrzymam ...
i co?

Cytat:
Napisane przez kafuniax Pokaż wiadomość
Wogóle zapomniałam sie chyba pochwalić, Szczepanek wczoraj skończyl 5 miesiąc Lea, ucałuj Tymka, bo on też
no, wiem... i zapomniałam. Ty też Szczepanka wycaluj.

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Druga rzecz - równie dobrze można by napisać: nie woź dziecka używanym samochodem. Bo co z tego, że fotelik nowy i super wypas, jak nie wiesz o tym, że Twoje auto miało bum u poprzedniego właściciela i przy wypadku rozpadnie się na kawałki?
A naprawdę - większość z nas ma auta po stłuczkach i o tym nie wie. Z kupionych przeze mnie samochodów dwa były bezwypadkowe, a na diagnostyce się okazało...
Nie mówię już o samochodach, które i bezwypadkowe w razie pierwszej poważnej stłuczki rozkładają się na atomy, jak np. tico, gdzie strefa zgniotu kończy się za fotelami.
no... właśnie.
A nowe samochody też bywają powypadkowe..

Cytat:
ja miałam taki sliczny bordowo- kremowy. skajowy.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-09, 20:30   #695
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Ano widzisz. I pasował, nie?

_

Siedzę przez Was i oglądam foteliki.

I jak nie patrzeć to wychodzi mi jeden tylko...
Z takich co się reguluje oparcie, co są mocowane na isofix i na pasy, i nie starsze niż 2007 rok, z oceną ogólną 4 - wychodzi mi tylko Jane Exo.

Fotelik fajny. Cena mniej ciekawa.
Pasował a jak - matka mówiła, że do roku czasu w nim mnie woziła! Jeszcze ja w nim lalki woziłam i moja kuzynka w nim jeździła a jest młodsza ode mnie o 5 lat
i rozwaliły się kółka bo na wsi po kamienistej drodze był używany

A jak jest na isofix i na pasy to można tylko pasami mocować? Czy koniecznie na oba sposoby? Albo tylko na isofix?
Kurcze mój Opel astra chyba nie ma tych mocowań :/

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-09, 20:30   #696
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Właśnie zakupiłam "w pakiecie" za 260zł używane krzesełko Chicco Polly, garnuszek na klocuszek FP i żyrafę z klockami sensorycznymi FP.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-09, 20:38   #697
kafuniax
Raczkowanie

Cytat:
A jak jest na isofix i na pasy to można tylko pasami mocować? Czy koniecznie na oba sposoby? Albo tylko na isofix?
no własnie, jak to jest?

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23149287]Właśnie zakupiłam "w pakiecie" za 260zł używane krzesełko Chicco Polly, garnuszek na klocuszek FP i żyrafę z klockami sensorycznymi FP. [/QUOTE]
super! nie kuś zakupami:P

Zmyakam spać, kto wie, jak noc będzie wyglądała?

Moi chłopcy

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-09, 20:49   #698
Oolcia86
Rozeznanie

GG do Oolcia86

Cytat:

ja tez 86 tez mialam granatowy, z wilkinową gondolą na zewnatrz a w srodku i buda z czegos a'la welur czy cóś takiego. pamietam go jeszcze w 97 roku w piwnicy stał,czyzby czekał na rodzeństwo
w lipcu 97 niestety powódź go zalała....a moze i dobrze

moje dziecko dzis po raz pierwszy zasneło same w łóżeczku,tzn z moja reką w raczce,i..............ze smoczkiem z buzi....az mnie zadziwnił
smok mu wypadł jak dobrze usnął wiec zabrałam.

ale ryk byl na poczatku niemilosierny,wiec im on głośniej to ja glosniej lulajze Jezuniu......w koncu tesciowa weszla i pyta: co wam jest?

hi hi

pozatym maz sie przeziebil-a wiadomo facet ma katar to umiera....
oby mi małego nie zaraził,dałam mu maseczke i bez niej ma mi sie do niego nie zblizac.

późno juz,ide pod prysznic i spac

ciekawe do której Kacperek pospi
Oolcia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-09, 21:11   #699
Darianna25
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23149287]Właśnie zakupiłam "w pakiecie" za 260zł używane krzesełko Chicco Polly, garnuszek na klocuszek FP i żyrafę z klockami sensorycznymi FP. [/QUOTE]

Super okazja.

Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-09, 21:18   #700
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
dziewczyny dzieki
mała mi dzis z płaczem usypia , tylko na spacerze było super.
wali sie po tych dziąsłach jak nie wiem , widze ze ją boli.
szczepienia nie było jutro mamy zrobic młodej morfologie i mocz zapobiegawczo i poczekac na wyniki posiewu . wiec szczepienie w piątek cholera co dzien tak ją meczyc . dobrze że mąż jest bo bym padła ...
cholera boje sie tych badan jak nie wiem żeby nie wyszlo jakieś paskudztwo , mam juz uraz po pobycie w szpitalu i nie chce powtórki ..

ale nic trzeba zrobic i czekac na wyniki..- padne z nerwów

po za tym Gabi
waży - 7550g
mierzy - 67 cm
Ja też, a Luiza wieczorem miała gorączkę i nie wiem od czego Podałam czopek, przeszło. Albo zaraziła się ode mnie, albo zęby, albo ( czego eis boję) jakiś stan zapalny po operacji Tylko dziwne, bo dostaje antybiotyk - Augmentin. jutro do lekarza idę.

duża dziewczyna.

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2314278 0]włacha, odnośnie glutenu, ile podajecie? bo ja miałam dziś zacząć ale nie wiem ile???

i na śmierć zapomniałam. mój skarb dziś kończy 5 miesięcy... data mi umknęła... a tu dzisiaj dziewiąty przecież [/QUOTE]

Gluten daje różnie. Przez tydzień nie dostała, bo była w szpitalu.

Cytat:

Mnie bardziej martwi, że maluch powinien siedzieć i mieć nascie kg do większego fotelika. Tymczasem nie siedzi, waży trochę ponad 8kg a do Maxi Cosi 0-12kg ledwie się mieści. Jak trzepnie mrozem to go w kombinezonie tam nie upcham.
Dokładnie.
Ja jeszcze słyszałam, że jak dziecku za mocno nogi wystają, to już trzeba zmienić.

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23149063]ucałuj dzielną Luzikę. szkoda, że czeka Was kolejna wizyta w szpitalu.

ja miałam taki sliczny bordowo- kremowy. skajowy.[/QUOTE]

Ucałuję, dzięki

Gratki

A ja nie wiem jaki miałam kolor, bo wszystkie fotki mam czarno-białe

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 04:16   #701
panna migotka
Rozeznanie

Dzień dobry
dziś to ja jestem pierwsza
o tym jakie były 2 ostatnie dni przemilczę, mam nadzieję, że się nie powtórzą

siala Wszystkiego najlepszego! Spełnienia marzeń
dla Tymka, Szczepanka i Liwki za kolejne miesiące
bydgoszczanka oby ta gorączka to nic poważnego

ja też rocznik czarnobyla i też miałam wózek granatowy

a co do fotelików to już jestem chyba zdecydowana na maxi cosi tobi (tylko mały musi zrobić przymiarkę) bo moje autko nie posiada isofixa. I nie wiem czy to zależy od modelu czy wyposażenia

a jestem strasznie ciekawa jak wypadłyby w testach foteliki, które do tej pory ich nie miały, czy producenci nie testują ich dlatego bo wiedzą, że by słabo wypadły? bo przecież gdyby miały dobre oceny to koszty testów pokryliby z cen fotelików. pewnie się nigdy nie dowiem

jeździcie z tymi różnymi znaczkami "mam dziecko" itd? bo my nie , tż twierdzi, że nikt i tak nie zwraca na to uwagi jak ma w coś przyłożyć, to po prostu się dzieje. Nie wiem czy jutro zajrzę bo wieczorem z małym zostaje moja mama a my randkujemy
miłego dnia (Bosszze to jeszcze noc)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-10, 05:18   #702
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Też czytam o fotelikach. Patrze na ranking w testach, później na all. Ceny rzeczywiście porażające. Jeśli nie kupię nowego dobrego, to kupię używany dobry, zobaczymy. Jeszcze znajomych popytam, kto co ma i czy się nie pozbywa
No a mi ten Twój Kropka nie pasuje, bo ma isofix, a jak jest isofix to chyba nie można tylko na pasy zapinac, zgadza się?
Przy Jane Exo jest taki opis:
"Fotelik można montować zarówno w samochodach z systemem Isofix

jak i bez systemu za pomocą pasa samochodowego."

Ale znalazłam coś cenowo ciekawszego, zapinanego w bazę, ale na pasy:

http://allegro.pl/fotelik-samochodow...302252071.html

---------- Dopisano o 06:05 ---------- Poprzedni post napisano o 05:59 ----------

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23149063]
A nowe samochody też bywają powypadkowe..
[/QUOTE]

Nowy nie był na kołach na ulicy, to skąd wypadek?

---------- Dopisano o 06:12 ---------- Poprzedni post napisano o 06:05 ----------

Cytat:
To chyba trzeba uważnie czytać opisy, bo widziałam takie, że tylko iso bez udziału pasów i takie osadzone na bazie mocowanej pasami.

To zależy jak stara ta Astra.

---------- Dopisano o 06:14 ---------- Poprzedni post napisano o 06:12 ----------

Cytat:
Dokładnie.
Ja jeszcze słyszałam, że jak dziecku za mocno nogi wystają, to już trzeba zmienić.
Ano... Danio kopie nogami po oparciu kanapy już.

---------- Dopisano o 06:18 ---------- Poprzedni post napisano o 06:14 ----------

Cytat:
Napisane przez panna migotka Pokaż wiadomość
a jestem strasznie ciekawa jak wypadłyby w testach foteliki, które do tej pory ich nie miały, czy producenci nie testują ich dlatego bo wiedzą, że by słabo wypadły? bo przecież gdyby miały dobre oceny to koszty testów pokryliby z cen fotelików. pewnie się nigdy nie dowiem
Prosta kalkulacja. Producent wie jakie materiały wkłada w produkt. Jeśli oszczędza, testy mu się nie opłacają.

Cytat:
jeździcie z tymi różnymi znaczkami "mam dziecko" itd? bo my nie , tż twierdzi, że nikt i tak nie zwraca na to uwagi jak ma w coś przyłożyć, to po prostu się dzieje. Nie wiem czy jutro zajrzę bo wieczorem z małym zostaje moja mama a my randkujemy
miłego dnia (Bosszze to jeszcze noc)
Ja niestety nie. Niestety bo mam przyciemniane szyby z tyłu i nalepki nie widać.

Ale dumam nad przyklejeniem na maskę.

A uwagę myślę, że zwracają. Jeszcze nikt na mnie nie trąbił, że wolno jadę, gdy widzi dziecko w foteliku. Sądzę, że naklejka też jakoś tam działa.
Choć z pewnością nie na każdego.

Stary 2010-11-10, 05:59   #703
bratkab
Zadomowienie

Cytat:
Bratko, Ty ostatnio pisałaś o śwince skarbonce z FP - widziałam w gazetce w Realu 84,95 nie wiem, czy to ta?
Buziaki wielkie. O taką mi właśnie chodziło. Popędzę tam w piątek i zakupię, bo cena super.

xxNiuniaxx oby już więcej Was takie przygody nie spotykały Buziaki dla małej.

U nas super. Wczoraj zakupiłam w Ikea owocki. Fajne są. Smakowaliśmy też wczoraj brokuła. Wchodził z oporem ale bez plucia. Zobaczymy czy dziś będzie lepiej.
A dziś jedziemy na rehabilitację z NFZ. Ciekawe jak będzie.

Edytowane przez bratkab
Czas edycji: 2010-11-21 o 04:42
bratkab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 06:09   #704
kropka75
Zakorzenienie

W Tesco są promocje zabawek z okazji świąt.

Garnuszek na klocuszek 79zł.

Szczeniaczek uczniaczek 109zł.

Ślimak zjadacz klocków 49,99zł.

i wiele innych...

Stary 2010-11-10, 06:21   #705
velluto
Zadomowienie

Witam
U mnie nocka tragedia - od 2 nocy pobudka co godzinę na koniec kupsko o 6 i koniec spania teraz odśpiewuje kolejną arię operową a ja padam na ryjek

---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ----------

Cytat:
Napisane przez bratkab Pokaż wiadomość
Na zdjęciu mój maluch po jedzeniu dyni z ziemniaczorem. Velluto kupiłam jak widzisz.
super wygląda ja tez koniecznie muszę zakupić to "ubranko" do jedzenia, bo zwykle jesteśmy ubrudzeni po same pachy

---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ----------

Cytat:

i wiele innych...
ten sam co w biedronce za 55zł?

edit. juz znalazlam
a szczeniaczek niestety po angielsku

Edytowane przez velluto
Czas edycji: 2010-11-10 o 06:43
velluto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 06:46   #706
bratkab
Zadomowienie

No właśnie mam nadzieję, że jak są te zabawki "gadające" tak tanio to są polskie. Oby świnia była w polskiej wersji.
Stary 2010-11-10, 07:06   #707
tygrysek99
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bratkab Pokaż wiadomość
No właśnie mam nadzieję, że jak są te zabawki "gadające" tak tanio to są polskie. Oby świnia była w polskiej wersji.
w carfurze są po polsku - garnuszek na klocuszek 83 zeta, szczeniaczek uczniaczek 108 jest też skarbonka ale ceny nie pamiętam

a u nas pobudka przed 6 na kupsztola, troszkę zabawy i śmiechów, potem marudek 0 7.20 flacha o odpłynęła - spi do tej pory jak nigdy

ja dziś do pracy muszę iść a tak mi się nie chce że szok....

dziewczyny pozmieniałyście awatorki że ani Was poznać - ale oczywiście są piekne

a dobrze że dyskusja o fotelikach się rozpętała to się troszkę podszkolę bo jeszcze zielona jestem w tym....

miłego dnia
Stary 2010-11-10, 07:34   #708
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

cześć dziewczyny.U nas ostro zaczyna sie ząbkowanie
Najlepsze jest to,ze nabrzmiałe są trójki na górze!?Trochę to dziwne.
A tak poza tym wszystko ok.Michasia zjada swoje nózki -patrz zdjęcie
Spróbowaliśmy gruszek wiliamsa GERBERA i nie było rozwolnienia.

W końcu się doczekałam
Michalinka jest już na świecie
iza240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 08:24   #709
susannahsunday
Przyczajenie

Dzień dobry.
Dziekujemy za gratulacje zębowe..niby już dwie jedynki na wierzchu, ale marud i nerwus nie przechodzi a dziąsła dalej dobijaja...i Franka i mnie
Gratulujemy wszystkich niedawno minonych miesiecznic i wszystkim dzieciaczkom życzymy duż dużo zdrówka.

Cóż na razie to chyba tyl, bo na wiecej pisanie syn mi nie pozwoli, trzeba go wywalić na dwór...to jedyny sposób na pożądną dzienną drzemkę Franka...długi spacer po wsi...
a tak na marginesie co sądzicie o fotelikach z takim zapięciem?
http://www.ramatti.com.pl/crash-testy-formula-isofix a tu filmik z testu

Edytowane przez susannahsunday
Czas edycji: 2010-11-10 o 08:33
susannahsunday jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 08:37   #710
Dilayla
Zadomowienie

Cytat:
Jaki urlop?? Zasiłek macierzyński masz na myśli? To ZUS.

Tzw. zasiłek wychowawczy płaci instytucja od świadczeń rodzinnych w danej gminie. Zwykle jest to Ośrodek Pomocy Społecznej.
Chodzi mi o urlop wypoczynkowy....ja byłam w firmie,pisałam wniosek o przyznanie tych dodatkowyc 2 tyg z macierzyńskiego,a następnie powiedziano mi,że muszę wykorzystać urlop wypoczynkowy za rok 2010 i dopiero idę na wychowawczy,który to juz urzad miasta płaci tzw.centrum pomocy socjalnej czy jakoś tak....ale właśnie zastanaiam się co z tym urlopem...najlepiej to zadzwonię do firmy

Cytat:
Napisane przez xxNiuniaxx Pokaż wiadomość
w szpitalu lekarz zapytał po 1. czy mała była zapięta a po 2 czy był isofix. Echhh cięzko wywalić na kolejny fotel 1300 zł, ale nie będę na tym oszczędzać... zastanawiałam się nad maxi cosi priori-fix z isofixem a tobi... chyba wybiorę priori fix..
Ja zamierzam kupić maxi cosi priori xp?

Cytat:
podałam małej dziś drugi raz gluten, ma jakąś wysypkę po obu stronach twarzy przy uszach... alergia?
bardzo możliwe ,że po glutenie

za 5 miesięcy
no ja tez nie wiem ile,usłyszałam od pediatry tylko,że gluten to już i żebym sobie taka kaszkę na początek w słoiku kupiła,żeby się nie bawić w gotowanie 3 łyżeczekapóźniej mały zaczoł tak płakac i krzyczeć,że już nic nie usłyszałam

Cytat:
No bo to jest jak w tym kabarecie - jak ktoś ma pecha to i w d... palec złamie.

Jedni kupią dobry używany, inni gorszy nowy, jeszcze inni nowy super wypas - mamy demokrację na szczęście.

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

Mnie bardziej martwi, że maluch powinien siedzieć i mieć nascie kg do większego fotelika. Tymczasem nie siedzi, waży trochę ponad 8kg a do Maxi Cosi 0-12kg ledwie się mieści. Jak trzepnie mrozem to go w kombinezonie tam nie upcham.
no ja mam dokładnie ten sam problem mały jeszcze nie siedzi ale w kombinezonie do fotelika mi się nie zmieściten który ja cce kupic ma pozycję półleżącą to jeszcze byłoby ok

Mam mega problem...wczoraj odkryłam za łóżeczkiem grzyba cały dzień z cholerstwem walczyliśmy,pleśń zaczeła już na łózeczko nawet zachodzić,TZ pojechał do mamy po drugi materacyk,wymieniłam pościel itd...grzyba zczyściłam i TZ potraktował go chlorem...ja z małym wyszłam....przestawiłam odrazu łóżeczko i jestem załamana...wymieniłam okno i zaczeło się to cholerstwo tworzyć....kupię jeszcze pochłaniacz wilgoci i mam nadzieje,ze nie będzie się już pojawiał,bo był tylko na wierzchu nie dostał sie do tynku ani muru...ale martwię się teraz czy nie zaszkodził Adriankowi
Dilayla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 08:50   #711
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
hej wszystkim... chcę tylko napisać że 2 dni temu mieliśmy wypadek z małą... wjechała w nas baba na drodze z naszym pierwszeństwem... uderzyła w bok, przy którym było dziecko........ dziewczyny, jestem wyczerapana, nie chcę nawet pisać co przezyłam, nie moge sie uspokoic do tej pory... odrazu szpital, okazało się że mała nie ma nic złamane, obrażeń pozostałych tez raczej nie... zachowuje sie normalnie, jest pogodna i kochana.... ale tego płaczu jej nigdy nie zapomnę... huk, gnieciona blacha..... brak mi słów. Nie życzę tego najgorszemu wrogowi............

---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ----------

Bydg, ucałuj Luizkę, myślałam o Was często
O matko kochana. Współczuje przeżyc. Całe szczęscie ze Laurze nic się nie stało To najważniejsze.

Ja zawsze sie tak boje że ktoś walnie w prawą strone auta, tam gdzie siedzi Blanka..

Cytat:
Napisane przez yustyna777 Pokaż wiadomość
Gratulacje
I fotkę z tej okazji poprosimy

A i jeszcze Oleńka po przebudzeniu. Gotowa do zabawy
Ale słodziutka

Cytat:
Napisane przez ona1981 Pokaż wiadomość
W moim x landerze była folia na spacerowkę, ale taka srebrna, nieprzezroczysta. Dokupiłam folię uniwersalną i też jest ok
O wlasnie. Musze kupić folię do spacerowki.

Cytat:
A propos wypadkowości fotelików.

Kiedyś miałam o tym rozmowę z Panem w sklepie. Oczywiście uparł się, że musi być nowy. Twierdził że przy lekkim uderzeniu po foteliku nie poznam, że było bum. Jak spytałam co się w foteliku psuje przy lekkim uderzeniu, nie umiał powiedzieć, ale upierał się, że to może być coś istotnego.

W końcu spytałam czy jak kupię nowy, ten który mi poleca i za miesiąc będę miała lekkie bum, to też muszę go wyrzucić i kupić następny? Już nie umiał mi odpowiedzieć wcale.

Wszędzie piszą żeby nie kupować używanego, bo może jest po wypadku. A własny po wypadku? Nigdzie nie przeczytałam, że należy natychmiast kupić drugi.

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Nie ma pracy, nie ma urlopu. Nie ma urlopu, nie ma zasiłków i dodatków z tytułu tego urlopu.
A no własnie

Gratulacje

Cytat:

i wiele innych...
Szkoda że moje Tesco takie ubogie

Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny.U nas ostro zaczyna sie ząbkowanie
Najlepsze jest to,ze nabrzmiałe są trójki na górze!?Trochę to dziwne.
Spróbowaliśmy gruszek wiliamsa GERBERA i nie było rozwolnienia.

Mm.. pyyycha stopka, pyycha

Ja z 90r. i głeboki miałam granatowy. a spacerówkę czerwono-czarną

A ja sie rozchorowałam..

Podałam gluten, nie ma żadnych sensacji krostkowych ani brzuszkowych

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 08:51   #712
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Zamówiłam rano wizytę domową, bo w nocy Luiza miała gorączkę 39 stopni Zaczyna kaszleć, ma katarek. Kurde, zaraziła się chyba ode mnie

dilayla, jak najczęściej wietrz mieszkanie. Najlepsza metoda - zrobić przeciąg przez 5-10 minut. W tym czasie uciec z dzieckiem do innego pomieszczenia.

Luiza

Stary 2010-11-10, 08:58   #713
susannahsunday
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Dilayla Pokaż wiadomość
Chodzi mi o urlop wypoczynkowy....ja byłam w firmie,pisałam wniosek o przyznanie tych dodatkowyc 2 tyg z macierzyńskiego,a następnie powiedziano mi,że muszę wykorzystać urlop wypoczynkowy za rok 2010 i dopiero idę na wychowawczy,który to juz urzad miasta płaci tzw.centrum pomocy socjalnej czy jakoś tak....ale właśnie zastanaiam się co z tym urlopem...najlepiej to zadzwonię do firmy

Ja zamierzam kupić maxi cosi priori xp?

bardzo możliwe ,że po glutenie

za 5 miesięcy
no ja tez nie wiem ile,usłyszałam od pediatry tylko,że gluten to już i żebym sobie taka kaszkę na początek w słoiku kupiła,żeby się nie bawić w gotowanie 3 łyżeczekapóźniej mały zaczoł tak płakac i krzyczeć,że już nic nie usłyszałam

no ja mam dokładnie ten sam problem mały jeszcze nie siedzi ale w kombinezonie do fotelika mi się nie zmieściten który ja cce kupic ma pozycję półleżącą to jeszcze byłoby ok

Mam mega problem...wczoraj odkryłam za łóżeczkiem grzyba cały dzień z cholerstwem walczyliśmy,pleśń zaczeła już na łózeczko nawet zachodzić,TZ pojechał do mamy po drugi materacyk,wymieniłam pościel itd...grzyba zczyściłam i TZ potraktował go chlorem...ja z małym wyszłam....przestawiłam odrazu łóżeczko i jestem załamana...wymieniłam okno i zaczeło się to cholerstwo tworzyć....kupię jeszcze pochłaniacz wilgoci i mam nadzieje,ze nie będzie się już pojawiał,bo był tylko na wierzchu nie dostał sie do tynku ani muru...ale martwię się teraz czy nie zaszkodził Adriankowi
Dilayla a sprawdz ten preparat...pomagał nawet na irlandzkiego baardzo zaawansowanego grzyba
www.ekwasek.pl/index.php?products=produc t&prod_id=1501
Stary 2010-11-10, 09:04   #714
kafuniax
Raczkowanie

Migotko, ten fotelik wczoraj mąż mi na all pokazywał, ze szef ma do sprzedania. Jeśli rzeczywiscie bedzie sie go pozbywal to kupie, a jak nie to bede szukac dalej
Kropko, a ten fotelik romer to jest od razu z tą bazą sprzedawany, prawda?
Velluto, u nas tez hardcorowa noc... nie wiem czy coś mu się śni, czy co, budzi się taki zapłakany, jak położe rękę na policzek to od razu się uspakaja i śpi dalej
Bratko świetne ubranko do jedzenia!!

Od rana marud, teraz wyczerpany, śpiący, ale jak chcę go uspać to tak skacze po łóżku, ze mam dosyć już.
Jak to jest możliwe, że trzy tygodnie było naprawdę super, nie było problemów z zasypianiem, a od kilku dni zaś masakra. I później sama głupieje, nie wiem, czy do lekarza mam iść, czy co robić.

Tygrysku, miłego dnia w pracy
Siala - wszystkiego dobrego!!

Moi chłopcy

Stary 2010-11-10, 09:13   #715
bratkab
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tygrysek99 Pokaż wiadomość
w carfurze są po polsku - garnuszek na klocuszek 83 zeta, szczeniaczek uczniaczek 108 jest też skarbonka ale ceny nie pamiętam
Widziałam tą świnkę, ale 15 zeta drożej
Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
Fajnie szama
Cytat:

Za urlop wypoczynkowy płaci pracodawca. Ja też tak mam. Teraz jestem na urlopie wypoczynkowym, a potem biorę wychowawczy do czasu aż pracę znajdę. A dodatkowo wychowawczy jest płatny jak masz dochody odpowiednie. A to pewnie OPS płaci wtedy.
Co do grzyba - do grzybnia którą odkryliście to tylko efekt widoczny. Cała wilgoć jest w ścianie. Szkoda, że go starliście, bo w ten sposób tylko roznieśliście do bardziej. W hipermarketach budowlanych są preparaty, którymi się ściany maluje do zabicia tego. Teraz nie pozostaje Wam nic innego jak dokładnie przewietrzyć mieszkanie i ścianę dokładnie osuszyć. Potem posmarować tym cholerstwem, a na przyszłość zamontowała bym w oknie nawiewnik higrosterowalny, bo zazwyczaj zapomina się o mikrowentylacji, myśląc że nam za zimno. A okno musi być rozszczelnione, inaczej tego typu efekty będą się pojawiały dalej. Tyle ode mnie. Sama miałam taki sam problem wynajmując mieszkanie w kamienicy, jak nam właścicielka zmieniła okna na plastiki. W miesiąc za meblami pojawiło się takie cholerstwo, że aż niesmaczne.

Edytowane przez bratkab
Czas edycji: 2010-11-10 o 09:14
bratkab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 09:15   #716
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

siala, sto lat, sto lat........wszystkiego najlepszego kochana, zdrówka i spełnienia najskrytszych marzeń

Luiza

Stary 2010-11-10, 09:17   #717
kafuniax
Raczkowanie

Cytat:
Zamówiłam rano wizytę domową, bo w nocy Luiza miała gorączkę 39 stopni Zaczyna kaszleć, ma katarek. Kurde, zaraziła się chyba ode mnie
i buziaki dla Lusi

zaś zapomniałam napisać - od wczoraj mały je nogę ale tylko prawą

Moi chłopcy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-10, 09:19   #718
bratkab
Zadomowienie

Cytat:
Bratko świetne ubranko do jedzenia!!
Dzięki Kupiłam go bo ubranka daję dalej mojej koleżance, a nie chce mi się ciągle plam spierać więc wolę to. A szkoda dawać poplamione. A tak niech brudzi ile chce. Jak będzie już więcej rozumiał to będę go uczyła jeść bez.

Dziś brokuł zjedzony bez problemów. Super Tylko ten zapach mnie powala
Stary 2010-11-10, 09:20   #719
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

Cytat:
...Mnie bardziej martwi, że maluch powinien siedzieć i mieć nascie kg do większego fotelika. Tymczasem nie siedzi, waży trochę ponad 8kg a do Maxi Cosi 0-12kg ledwie się mieści. Jak trzepnie mrozem to go w kombinezonie tam nie upcham.
to dokładnie jak u nas... liwka jest duża... szczuplutka ale duża. i co z tego, że waży niewiele ponad 7kg, jak już się ledwo mieści. wczoraj przymierzyłam jej kombinezonik, lukam na fotelik i mi ręce opadły. jak ja dziecko zmieszczę w fotelik to nie wiem...
Cytat:
ja też 86 i wózior mieliśmy bordowy. a potem jeszcze kilkoro dzieci się tą bryką bujało
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23149063]...
a z tym glutenem to ja w żaden specjalny sposób się do tego nie zabieram... nie patrzę, czy gdzieś gluten jest czy nie ma... instynktownie podaję coraz to nowe posiłki. Choć najczęsciej na stole w porze obiadowej gości dynia z ziemniakami z domieszką marchewki- ulubiona potrawa Tymka.
Gratki na 5 miesiączków.
...[/QUOTE]
no bo z tym glutenem, to jest tak, że stopniowe wprowadzanie w tym okresie ma teoretycznie zapobiegać alergiom, nie? czyli jak zwykle sraczkuję się o coś, co w ogóle może nie mieć znaczenia. tzn gluten podawać oczywiście, ale nie robić zamieszania i poprostu "na wyczucie", po trochu...
Cytat:
...
to moja omega chyba tym bardziej
Cytat:
...
ja też rocznik czarnobyla i też miałam wózek granatowy ...

Cytat:
...

jeździcie z tymi różnymi znaczkami "mam dziecko" itd? bo my nie , tż twierdzi, że nikt i tak nie zwraca na to uwagi jak ma w coś przyłożyć, to po prostu się dzieje...
ja się zbieram do kupienia i się zebrać nie mogę. tylko że my myśleliśmy nie o takiej typowo dzieciowej nalepce. raczej coś w stylu "jeżdżę przepisowo" i rysunek dłoni ze zgrabnie wystawionym środkowym palcem
Cytat:
...
szkoda że w lubelskim tesco fajne zabawki są anglojęzyczne...
Cytat:
...
z grzybem to masakra... my mamy w łazience bo idioci ze spółdzielni kazali wymontować wentylator. a zamontowaliśmy go właśnie bo wcześniej robił się grzyb. wentylatora nie można, bo zaburza cyrkulację powietrza. a sąsiedzi mają, więc nam cyrkulację zaburzają... ale my durnie się posłuchaliśmy, a oni nie... koszmar...
Cytat:
...
o rany, oby szybko minęło

babki jak u Was wygląda kwestia ciemieniuchy? ma jeszcze któreś dzieciątko? bo my walczymy bezskutecznie. oliwka, wyczesywanie, mycie główki... niby mija, potem wraca, włoski coraz gęstsze i dłuższe, już to się robi na prawdę uciążliwe...
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-10, 09:24   #720
bratkab
Zadomowienie

Kafunia widzę że twój Szczepanek w głosowaniu już na 5 miejscu. Super. Jak tylko sobie przypominam to klikam tam. Życzę wygranej.

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Bydgoś utul Lusię od cioci wizażanki. Życzę, żeby choróbska dały jej jednak spokój.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości