|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#571 | |||
Rozeznanie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#572 |
Konto usunięte
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
my też już po obiadku, właśnie zaliczamy poobiednią drzemkę. dzisiaj daruję sobie spacer, wczoraj był i basen, i potem spotkanie ze znajomymi w pizzerii (mała oczywiście z nami, była super grzeczna), także dziś odpoczywamy w domciu.
aaa i liwka nauczyła się pluć jedzeniem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#573 |
Rozeznanie
|
my po spacerze, przestało padac wiec zaliczylysmy tez poza zakupami rundkę p oosiedlu :p
oczywiscie wózków niet. ja jedyna. |
![]() ![]() |
![]() |
#574 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23108508]Trzymam
![]() A ja znalazłam fajnego sprzedawcę na all ![]() ![]() ![]() DREWNIANE KLOCKI SŁAWNE OWOCKI - taniutko ŚWIETNA PRZYTULANKA ZESTAW 1 ZESTAW 2 ZESTAW 3[/QUOTE] Super te zestawy. Ja odkryłam powód marudzenia.Nie tylko katar meczy moje dziecko ale także inne powody.ZĘBY.Jeden się dzis przebił a drugi lada chwila.Na dole jedynki.I teraz to nie wiem czy cieszyć sie czy pakać ![]() ![]() Teraz właśnie ucina sobie kolejną 3 drzemkę.A między drzemkami marud i tylko na kolankach chce być, jak pieluchę zmieniam to wielki ryk. Olivko przed porodem mój mąz też zapowiedział, ze nie chce żadnych używek dla Oli.To kupiłam pierwsza wyprawkę na all wszystko nowe i zapłaciłam prawie 500zł.A to były tylko spioszki,bodziaki i kaftaniki na pierwsze 2 miesiace.Potem zakupiłam ciuchy bardziej wyjściowe ale już używane.Dowiedział sie po fakcie.A jak zaczeły sie targi w uk to już za grosze obkupiłam Olke na cały rok.I tak sie ostatnio okazało, ze mi brakuje bodziakow na dl rękaw i pajaców to siedze na ebayu i czatuje na okazje. Jak mój mąż zobaczył,że za te 500 zł mam całą wyprawkę na kolejne 10 miesięcy-same ciuchy oczywiscie- i jest to w super jakosci to juz nic sie nie odzywa. Zreszta zabawek też mam sporo używanych. Mojej Olce nie podchodza owoce sloikowe.Woli takie skrobane łyżeczką. |
![]() ![]() |
![]() |
#575 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Cytat:
u nas też marud katarowy a kto wie czy nie ząbki idą w parze ![]() a co do używek to mój mąż jak najbardziej za - a już zwłaszcza jak wracam z ciuszka z super ubrankami po 4, 5 zeta ![]()
![]() |
#576 |
Przyczajenie
|
Witam tak na szybko bo muszę nadrobiś poweekendowe czytanie....musimy sie z Frankiem pochwalić dwoma dolnymi jedynkami!!!
![]()
#577 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() widać, że hurtowo się wyrzynają ![]() kropeczko czy mogę prosić o linka do tych kombinezonów ![]() ona jesteś zadowolona z tego maxi cosi tobi? bo właśnie się nad nim zastanawiam, czy jest wygodny dla dzieciaczka i jak maksymalnie można go odchylić? mam jeszce pytanie do tych fotelików (maxi cosi tobi) w 2006 r dostał 4 w testach, w 2007 3 a w2009 4, czy to ozn, że w sklepach i na llegro są juz tylko te ulepszone, które dostały 4 czy mogę trafić na ten gorszy model i jak to sprawdzić? wczorajsza wizyta u teściów nawet udana, wszyscy małym zachwyceni i dostaliśmy od nich pluszaka krowę - bardzo kolorową i pieska czteronutka z lamaze i jest genialny a ja uczę się na nim wygrywać melodię ![]() ![]() ![]() musze pochwalić dziś mojego malucha bo miał aż 4 drzemki, z czego jedna dwugodzinna, tylko na noć domaga się już jedzonka z 2 cycków, 1 mu chyba przestał wystarczać, dałam mu dziś kaszkę na moim mleku ale taką płynną w butelce i nie chciał jeść ![]() ale się rozpisałam ![]() ![]()
![]() |
#578 |
Zakorzenienie
|
Panna Migotka ja brałam dwa foteliki pod uwagę:Tobi i Romer King plus( http://allegro.pl/romer-king-plus-5-...294472391.html), ostatecznie zdecydowałam się na Tobi i jestem zadowolona. Ale oba foteliki świetnie wypadły w testach. Jedyna wada to Michałowi troche się głowa poci przy dłuższej jezdzie, ale tak chyba w każdym foteliku by było. Odchyla się tylko tak lekko, ale mały bez problemu w nim zasypiał. Co do tych gwiazdek neistety nie pomogę bo nie mam pojęcia
![]() U nas teraz taki problem, że niedługo trzeba przesadzić Szymona do Tobi a Michała na większy fotelik, tylko maxi cosi rodi jest od 15 kilo a Michał ma dopiero 13. Muszę go chyba podtuczyć na zimę ![]()
#579 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Migotko, widziałam ośmiorniczkę ośmionutkę, ale pieska jeszcze nie. Jest może podobnej wielkości?
![]() |
#580 |
Konto usunięte
|
Darianna, susannahsunday, gratki za zębolki.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#581 |
Zadomowienie
|
Witam - ja tak na szybko bo jakos wiecej czasu mam cholerka jak sama z dzieckiem jestem
![]() niby mam meża przez tydzien a totalnie zakrecona jestem i nie czasowa ![]() Młoda śpi od godziny ale niespokojnie - ja juz chce te jej zeby bo meczy sie strasznie bidula - gryzakami wrecz sie bije po buzi ... a syropek Ibum gó..... daje ![]() Dzieki za kciukasy ![]() ![]() Juz wiemy że nie ma cofania sie moczu do nerek ![]() a na wyniki posiewu musimy poczekac - wyniki przyjdą pocztą- do piątku powinny byc . zestresowana byłam lekko przed badaniem - to całe zakładanie cewnika jak i wyniki - no i musze pochwalic panne ![]() ![]() ![]() pózniej nie było juz tak fajnie - podczas badania rtg , jak ją położyłam na tym stole , młoda troche zaczeła marudzic , a jak przygasili swiatło i górny panel zaczął sie obniżac to juz sie wystraszyła bidula i był płacz niestety ..a chwile musiała tam leżec bo nie chciała współpracowac czyli opróżnic pecherza , w koncu poszło i zabrałam bidule . przeżyliśmy to jakoś ![]() a jutro po południu szczepienie .... ![]() Gratuluje i zazdraszczam nowych zebów ![]()
God is a DJ Edytowane przez Silpe Czas edycji: 2010-11-08 o 19:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#582 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#583 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, zębisków gratuluję
![]() U nas 3 dzień z rzędu porządna drzemka ![]() Uwaga - od 15 listopada super rzeczy dla dzieci w lidlu ![]() Żywczyka sobie popijam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#584 |
Zakorzenienie
|
To te http://allegro.pl/nowy-cieply-kombin...292980117.html
I to samo tylko inny motyw z rybkami http://allegro.pl/bardzo-cieply-komb...292980949.html Nawet u tej samej Pani kupiłam. Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-11-08 o 19:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#585 |
Raczkowanie
|
Silpe, fajnie, że nie było najgorzej, trzymamy kciuki za jutrzejsze szczepienie!
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23128220] Żywczyka sobie popijam ![]() ![]() Mój też tak robi i tez by mu pasowało gdybym go podtrzymywała, bo jeszcze sam nie umie ![]() ![]() ![]() Dzięki za info o Lidlu ![]()
![]() |
#586 |
Konto usunięte
|
Aaa i w Lidlu też kombinezonki fajne, 45zł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#587 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To z osłabienia. Miewałam to kiedyś dosyć często, bo mam słabe naczynka w jednej dziurce ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23108508]Trzymam ![]() A ja znalazłam fajnego sprzedawcę na all ![]() DREWNIANE KLOCKI SŁAWNE OWOCKI - taniutko ŚWIETNA PRZYTULANKA ZESTAW 1 ZESTAW 2 ZESTAW 3[/QUOTE] Fajne ![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2311776 7] Bydgosiu, ucałuj Luizkę... strasznie się czytało to co się Wam przydażyło, mam nadzieję że mała wraca do zdrówka? ![]() Ucałuję ją rano, bo teraz śpi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() silpe, fajnie, że z małą już dobrze...wyniki muszą być dobre ![]() Witajcie. Dopadło mnie meeeega przeziębienie. Dzisiaj byłam u lekarza, bo rano miałam 38 gorączki. Osłuchowo ok, całe szczęście. Mam brać witaminy, syrop z cebuli, Apap. Nos od wycierania mnie już boli i jest cały czerwony ![]() Luizka od powrotu ze szpitala zasypia w ciągu dnia w łóżeczku ![]() ![]() Jutro jedziemy na wizytę kontrolną i zdjęcie szwów ( jak wszystko będzie ok ). Wczoraj odwiedzili nas nasi przyjaciele ( obecnie mieszkają w UK ) i Luizka dostała śliczne ciuszki ![]() Na deserek daliśmy małej śliwki i dzisiaj było 6 kup, takich bardziej rzadkich ![]() Od powrotu ze szpitala Luizka jest innym dzieckiem. Cały czas się śmieje, jest bardzo pogodna. Była taka do pewnego momentu, później marudkowała dłuższy czas. Może jej coś tam już się zaczynało robić ![]() Zadzwoniłam w końcu do ZUS-u żeby się dowiedzieć dlaczego nie dostałam kasy za dodatkowy macierzyński. Wniosek gdzieś się zagubił ![]()
![]() |
#588 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() gratuluję nowych ząbków na wątku ![]() Szaja dzięki za cynk o Lidlu trza sie w piątek wybrać rozmawiałyście o używkach dla dzieciów - ja jestem szczęśliwą posiadaczką miliona używek po dzieciach wszystkich moich koleżanek bo akurat maja dzieci o rok starsze- i jestem mega zadowolona tak z ciuchów jak i z zabawek bo ani to zniszczone ani gorsze niż nowe a jeszcze w dodatku za darmo.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#589 |
Zakorzenienie
|
ona no nie ja nie myślałam o tym żeby dziecię zabrać na taki plac zabaw tylko w domu taki zorganizować właśnie basenik
![]() Darianna Co do ciuszków mąż nie ma ale byleby nie były to body- coś na gołe ciało. Ale na nowe na początku też majątek wydałam. Na używki zazwyczaj poluję na all bo u nas w mieście to szmateksy mają ceny kosmiczne- za ą kasę to ja na wyprzedażach letnich małej rzeczy kupowałam nowe i Reserved, H&M, C&A. Na razie mam skompletowane zapasy na 74 bo w ten rozmiar obecnie wchodzimy. Kolejne większe zakupy planuje na wyprzedażach ![]() ![]() bydgos na pewno wszystko będzie jutro ok. Fajnie że mała zasypia w łóżeczku choć jeden pozytyw całej tej waszej smutnej przygody. U nas wieczór cyrki- codziennie tak ładnie zasypiała i odkładałam ją do łóżeczka a dziś zasnęła a jak ją po jakimś czasie odłożyłam to ryk wielki i nawet cyca nie chciała. Nie wiem czy ząbki czy co i tak dwa razy.Musiałam ją chyba pierwszy raz usypiać na rękach. Jak się powtórzy to dam jej panadol. O znów płacze...idę dobrej nocki...
Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. — Jan Paweł II (Karol Wojtyła) Kornelcia ![]() ZĘBALE ![]() Edytowane przez olivka_7 Czas edycji: 2010-11-08 o 21:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#590 |
Raczkowanie
|
hej wszystkim... chcę tylko napisać że 2 dni temu mieliśmy wypadek z małą... wjechała w nas baba na drodze z naszym pierwszeństwem... uderzyła w bok, przy którym było dziecko........ dziewczyny, jestem wyczerapana, nie chcę nawet pisać co przezyłam, nie moge sie uspokoic do tej pory... odrazu szpital, okazało się że mała nie ma nic złamane, obrażeń pozostałych tez raczej nie... zachowuje sie normalnie, jest pogodna i kochana.... ale tego płaczu jej nigdy nie zapomnę... huk, gnieciona blacha..... brak mi słów. Nie życzę tego najgorszemu wrogowi............
---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- Bydg, ucałuj Luizkę, myślałam o Was często ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#591 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() silpe super, że wyniki są dobre ![]() kafuniax piesek jest jakieś 2 cm niższy no i objętościowo ciut mniejszy bo ma 4 nogi a ośmiorniczka 8 (ta ośmionutka, bo jest jeszzce inna - niegrająca i ona jest mniejsza) http://allegro.pl/lamaze-grajacy-pie...302251071.html ---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ---------- bydgoś jeśli to była wada wrodzona to chyba lepiej, że operacja była teraz niż gdyby Luizka miała kilka lat
![]() |
#592 | |
Zakorzenienie
|
Wykończy mnie ten smrodek... 4:40 dziś.
![]() Cytat:
Dobrze, że nic się małej nie stało, to najważniejsze. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#593 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() He, he. U mnie to codzienność ![]() Dzisiaj wstałam do Oli o 4:30. Wzięłam ją na ręce i ziewnęłam. A mój mąż do mnie ze śmiechem: "O tej godzinie w tym domu już nie ma ziewania." ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#594 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ------------------------------------------- My dzis konczymy POL ROCZKU ![]() z tej okazji Smyk budzil sie chyba z 10 razy dzisiaj, jestem nieprzytomna, to juz druga noc taka ![]() a ja w nocy na okropnym dymie zrobilam za cieple mleko Bibulkowi, nie chcial pic, plakal a ja nie wiedzialam czemu ![]() Silpe ciesze sie, ze nie bylo tak tragicznie na badaniach, trzymam kciuki za wyniki, Bydgos - najwazniejsze, ze juz jestescie po, ze malutka jest pogodna i ma sie dobrze ![]() Szajus dzieki za info o lidlu ![]() ![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#595 |
Raczkowanie
|
Gratulacje
![]() ![]() ![]() I fotkę z tej okazji poprosimy ![]() A i jeszcze Oleńka po przebudzeniu. Gotowa do zabawy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#596 |
Zakorzenienie
|
Yustyna urocza dziewczynka
![]() Panna Migotka ten romer jest strasznie zabudowany po bokach główki, niby to dobrze, ale ja bałam się, że mały nie będzie nic widział. No i Tobi jakiś wyższy mi się wydawał, może to tak wizualnie. Ostatecznie wybrałam Tobi i chyba jak to u baby wygląd zadecydował, ten Romer miał kiedyś straszne kolory ![]() Niuniax najważniesze, że wam i malutkiej nic się nie stało ![]() Justin za pół roczku ![]() U nas koszmarna noc, Szymon co chwilę się budził, popłakiwał, szarpał za uszko. Nie wiem czy to jakieś zapalenie ucha, czy może przez zęby...Od dwóch dni taki marudny był, ale apetyt miał. Najgorsze, że nie mam jak się wybrac do lekarza do południa, jestem sama z dwójką, przychodnie mam daleko. Po południu jadę znowu do ortopedy, może jakoś przed się by udało.
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2010-11-09 o 06:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#597 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękujemy ![]() Cytat:
Gratki ![]() ![]() Śliczna ![]() Cytat:
![]() Kurcze czuję się jakbym miała wielkiego kaca ![]() ![]()
![]() |
#598 | |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Gratuluję nowych ząbków ![]() Silpe - super, że z małą wszystko ok ![]() Cytat:
![]() koszmar najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło my dziś tez mieliśmy pobudkę o 5 na kupę - często tak mamy ![]() ![]() ![]() a wnocy śpi ładnie czy też się budzi? gratulację ![]() ![]() no rzeczywiście wygląda na gotową do harców ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#599 | ||||
Rozeznanie
|
dzien dobry
![]() Cytat:
![]() ja codziennie macam tam dziąsła... moze cos wymacam kiedys.. Cytat:
na szczescie na strachu sie skonczylo ale swoje przezyliscie trzymajcie się ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() u nas nocka po staremu, po 3 pobudka na jedzenie.... poza tym zapowaida sie ze dzis tez marudek bedzie... juz sie szykuję.. wczoraj mala miala apetyt nie do opanowania wprost w dzien zjadla na obiad marchwi z ziemniakiem domowej roboty objetosciowo ok pol sloiczka-3/4.... popite mlekiem 150 ml, potem pol srartego jablka popite mlekiem.. na noc po kapieli zjadla 200 ml kaszki!!!!!!!!!!! a o 3 juz sie obudzila glodna!!!!! za tydzien szczepienie, az sie boję na wagę ją polozyc ![]() ![]() jakos tu spokojnie od wczoraj... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#600 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam już gasprid dla niej, wczoraj podałam wieczorem jedną tabletkę, dzisiaj 3 kolejne pójdą. Mam nadzieję, że to pomoże, bo już nie mam sił do tego ulewania (rzygania - bo ulewania to nie przypomina...) Cytat:
![]() Nie martw się, chyba każdej butelkowej mamie się to zdarzyło ![]() Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:54.