|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Siala - cudotwórczyni
|
|
|
|
#872 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Cytat:
fryzura genialna a ja ubieram Wiktorka dużo cieniej, tylko przykrywam kocykiem i jak gdzieś wchodzę to kocyk, czapkę itd ściągamCytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#873 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23213368]Siala - cudotwórczyni
bo ja go ten.. no... odczarowałam
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#874 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak jedziemy do jakiegoś supermarketu, to w foteliku w aucie bez przykrycia siedzi, a w środku w supermarkecie to rozbieram go z tego kombinezonu Ale cudna fryz. Cytat:
|
||
|
|
|
#875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#876 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23212864]
Włosy genialne w ogóle fajne dziecko masz ![]() [/QUOTE] a dziękuje bardzo ![]() Ciekawe czy są czopki bez recepty na zatwardzenie ![]() Mała od dwóch dni nie moze się załatwić.Ciągle sie nadyna i nadal nic .Podejrzewam,ze za gestą kaszke ryżowa na noc jej robię![]() Matko boska jeden problem zniknie to pojawia sie następny
|
#877 |
|
Zakorzenienie
|
Ni no trafi mnie skasowało mi się...
![]() Iza super fryzurka Słoiczek jak dziewczyny piszą na dwa dni bym rozłożyła Kafuniax świetne te puzzle Bydgoś a ile zapłaciłaś w Tesco jeśli można wiedzieć- bo jestem na kupnie i nie wiem właśnie czy zamawiać przez neta czy stacjonarnie ![]() Wymyśliliśmy z mężem że dla małej pod choinkę od chrzestnego zażyczymy sobie saneczki A jeśli ktoś jeszcze będzie chętny do zakupów mikołajkowych to się coś wymyśli- lista rzeczy potrzebnych jest baaardzo długa Wczoraj byliśmy z małą na zakupach kupiliśmy Szczeniaczka Uczniaczka w Auchan za 107,99 superaśnyjest- zastanawiam się tylko kto się z niego bardziej będzie cieszyła ja czy mała a tak serio to pokazywałam go małej to naciskała na rączki nóżki i wyskoczyć do niego z wózka chciała. Przy okazji kupiłam chrześniakowi fajny zestaw klocków COBI. Małej fajną bluzeczkę w Auchan na święta za 8zł i opaskę z kokardą w H&M za 7, i rajstopki na święta Chciałam kupić jej lakierki bo i tak obeznie nie ma bucików do sukienki bo wyrosła ale rozmiaru nie było może w innym uda mi się dostać bo na all nowe są za 34zł a w sklepie 24. W sumie jakby były mogłyby być używki bo przecież dziecko jeszcze nie chodzi ale na razie nie ma na all.:hura: udało mi się sprzedać książkę Zawitkowskiego- stwierdziłam że już nie będzie mi potrzebna- a przy kolejnym dzidzi chyba dam sobie radę jest więc kolejna kaska na jakiś prezencik dla małej![]() Aha przypomniało mi się jak zobaczyłam wczoraj ceny sukienek na święta w H&M to masakra 59 i 79zł no szok normalnie. No jedna była za 39 ale zupełnie nie świąteczna. Nam będzie szwagierka szyła i wyjdzie pewnie 20zł
|
|
|
|
#878 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, ryż ma właśnie właściwości zestalające Cytat:
, ja jeszcze nie wiem w co ubrać małego na święta
|
|
|
#879 |
|
Zakorzenienie
|
Na Święta Olcia bedzie ubrana w czerwoną sukieneczkę+białe body z H&M+białe bolerko takie sweterkowe+czarne buciki i białe rajstopki.
|
|
|
|
#880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
olivka, muszę spytać męża, bo on płacił ![]() Luizka na święta będzie miała białe body, na to biała bluzeczka z kokardką i muszę dokupić jakąś spódniczkę.
|
|
#881 | ||
|
Raczkowanie
|
Migotkomój Szczepanek butelkowy
Przesypiał już dawno całe noce, ale nagle mus się odwidziało i zaczął się budzić po dwa razy, więc cieszę się na nowo jak przesypia całe noce![]() Olivko, widziałam takie puzle piankowe za 30 zł w Kauflandzie ![]() Czemu nie pisałaś, że sprzedajesz ksiażkę Zawitkowskiego?;> chętnie kupiłabym używkę ![]() Cytat:
Kumkuro, nie mam pojęcia gdzie kupić takie ogrodniczki, ale może spodobałby Ci się taki jakby smoking na rampersie... hmm, nie wiem jak to wytłumaczyć, kupiłam małemu w H&M, coby zacnie na wigilii wyglądał nie umiem znaleźć na necie, ale jutro przywioze do mamy, bo chciała sąsiadką pokazać, czego to nie ma dla dzieci zrobię fotkę. Kosztowało 39 albo 49 - nie umiem sobie przypomnieć. I jest to już cały strój, bardzo wygodny.Cytat:
Spokojnie możesz dać na drugi dzień Ja najpierw podgrzewam pół słoiczka, jak widzę w trakcie, że może zje wiecej, grzeje resztę, a jak nie bardzo ma ochotę to tą niepodgrzaną część wkładam do lodówki i wyjmuję na drugi dzień [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23212116] Fajne takie puzzle. U nas raczej nie ma opcji zamówienia sobie u teściów czegoś ![]() [/QUOTE] Szkoda nie martw się, Ty będziesz fajną tesciową dla Dania od Kropki U mnie w rodzinie nie było takich tradycji, że regularnie na każdego mikołaja, święta, imieniny,urodziny rodzinka wymyśla sobie jakieś miłe - choć niedrogie prezenty, a u męża tak właśnie jest. Podoba mi sie to. Ale na moich rodziców jako dziadków, tez nie mogę absolutnie narzekać, ot poprostu inne zwyczaje
|
|
#882 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja też tak ubieram Olka na spacer a jak wieje to przykrywam jeszcze |
|
|
|
|
#883 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze u nas właczył sie niejadek.
Jak zjadla cycka o 11.00, o 13.00 słoiczek ziemniaczek+marchewka tak do godz.18.00 nie chce nic.Próbowałam jej dać 2 razy cycka ale drze sie w niebogłosy. Czyżby ten słoiczek ją zatkał na tyle godzin ![]() Może dać jej pic? |
|
|
|
#884 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli krótko mówiąc za 60zł szczeniaczek![]() Cytat:
Cytat:
![]() właśnie nigdzie nie widziałam białych dziewczęcych koszulek ale może się jeszcze pojawią. Cytat:
O książce jakoś tak nie pomyślałam żeby napisać na forum- są tam niby porady do 12 m-ca ale tak bardziej ogólnie ale głównie to wg mnie porady dotyczące takich całkowicie malućkich dzieci- kąpiel, jak przewijać, ubierać itp. Super książka- szkoda mi ją było sprzedawać ale też stwierdziłam że bez sensu trzymać jak już skorzystałam i teraz rzadko zaglądam- na początku owszem stała na wierzchu. dziewczyny właśnie sprawdzałam promocje w Tesco na ich stronie i zabawki są fajne zabawki w super cenach: np świnka FP 44zł ślimak smakosz 49zł ośmiorniczki do kąpieli 59 (na all 89) muzyczny bębenek 49 (ciekawe jaki w rzeczywistości) ale co mnie najbardziej zainteresowało: skrzynia zabaw drewniana 59zł kolorowe klocki piankowe 49 huśtawka taka o której kiedyś mówiłyśmy za 19zł (wiadomo trzeba sprawdzić wykonanie ale może być ok) puzzle piankowe 18 albo 19zł
Edytowane przez olivka_7 Czas edycji: 2010-11-13 o 19:21 |
||||
|
|
|
#885 |
|
Zakorzenienie
|
Zjadła w końcu o 18.30.
|
|
|
|
#886 |
|
Konto usunięte
|
A ja muszę coś napisać - otóż dzisiaj dodałam do moreli troszkę jabłka z bobovity - może z 6 łyżeczek, wymieszałam, młoda zjadła i nic - zero wysypki
a u nas to masakra była, po 10 minutach wcześniej Agatkę wysypywało!Takie fajne piankowe puzzle, ogromna paka, są w realu, ale cholera ceny wczoraj nie sprawdziłam :/ |
|
|
|
#887 |
|
Konto usunięte
|
panna migotka, co to te e-bony??
|
|
|
|
#888 |
|
Raczkowanie
|
Darianna długo Ci córeczka wytrzymała. Mój po sloiczku to najchętniej od razu by dopieł mlekiem
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23223365]A ja muszę coś napisać - otóż dzisiaj dodałam do moreli troszkę jabłka z bobovity - może z 6 łyżeczek, wymieszałam, młoda zjadła i nic - zero wysypki a u nas to masakra była, po 10 minutach wcześniej Agatkę wysypywało!Takie fajne piankowe puzzle, ogromna paka, są w realu, ale cholera ceny wczoraj nie sprawdziłam :/[/QUOTE] Super, to i marchew i jabłko nie powodują uczulenia, macie teraz spory wybór wśród słoiczków ja dawałam troszkę marchewki, ale do samej nie doszłam, dawałam na razie z czymś (np. z jabłkiem). Musze spróbować samą.Olivko, dzięki za info, rzeczywiście sporo tych promocji. U nas jest tesco, ale takie małe, i tam zabawek nie ma, muszę do Rybnika pojechać, ale i tak się wybieram, wiec bedzie po drodze, obadam co tam ciekawego a o książce czytałam na necie, nawet te pozycje noszenia oglądałam![]() Zapomniałam wam napisać, robie dziś szarlotkę na sypko, pierwszy raz spotykam się z takim przepisem, zdam Wam relacje za jakąś godzinę
![]() Moi chłopcy ![]() "... bo gdy jesteś przy mnie blisko czuję, że mogę wszystko" Edytowane przez kafuniax Czas edycji: 2010-11-13 o 20:20 |
|
|
|
#889 | |
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23223365]A ja muszę coś napisać - otóż dzisiaj dodałam do moreli troszkę jabłka z bobovity - może z 6 łyżeczek, wymieszałam, młoda zjadła i nic - zero wysypki
a u nas to masakra była, po 10 minutach wcześniej Agatkę wysypywało!Takie fajne piankowe puzzle, ogromna paka, są w realu, ale cholera ceny wczoraj nie sprawdziłam :/[/QUOTE] No to alergia poszla precz ![]() Cytat:
czekam na relacje
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#890 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję, że zakupiłam w realu taki pałąk z zabawkami:
http://allegro.pl/pluszowy-palak-mal...315247328.html dokładnie za 59,99zł!!! Bananek lekko szeleści, kulki grzechoczą a małpka i szeleści troszkę (mała wstawka na piłeczce) i grzechocze ![]() Całość pałąka z grubszej pianki w środku usztywnienie. Zaczepy (te "zęby" co się przykręca do wózka) z gumy, więc nie zarysują nam nic ![]() PS do łóżeczka się nie zamontuje bo pałąk aż tak się nie odegnie ![]() aha i zamontowany pałąk można pochylać nieco ku dołowi żeby dziecko sobie sięgnęło jak leży
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-11-13 o 20:51 |
|
|
|
#891 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
http://allegro.pl/luk-palak-do-wozka...315387306.html Zajmujące, dobre do wózka, ale chyba tylko do głębokiego. albo?
|
|
|
|
|
#892 |
|
Konto usunięte
|
Do spacerówki też, spokojnie.
A ja właśnie na all szukam takiego sklepu, coby były wszystkie zabawki które mi się podobają
|
|
|
|
#893 |
|
Konto usunięte
|
A jak Wam się taka BIEDRONECZKA podoba?
|
|
|
|
#894 |
|
Zakorzenienie
|
na opakowaniu jest właśnie zdjęcie zamontowanego pałąka do spacerówki dlatego lekko się obawiałam czy dam radę to do gondoli przymocować ale bez problemu
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#895 |
|
Konto usunięte
|
Lea widziałam na żywo, ładna
Znalazłam sklep idealny http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=5105926
|
|
|
|
#896 |
|
Konto usunięte
|
szaja, fajne przedmioty ma ten sprzedawca,
http://allegro.pl/k-s-kids-domek-psa...307051385.html |
|
|
|
#897 |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23224929]A jak Wam się taka BIEDRONECZKA podoba?
[/QUOTE]Bardzo sie podoba. Atu coś niesmacznego jak dla mnie. http://www.youtube.com/watch?v=kX_3U...eature=related Edytowane przez Darianna25 Czas edycji: 2010-11-13 o 22:41 |
|
|
|
#898 |
|
Konto usunięte
|
jeszcze ta zabawka na przyssawkę jest sympatyczna.
![]() http://allegro.pl/taf-toys-mini-karu...313112811.html a ta- większa- jeszcze fajniejsza: http://allegro.pl/taf-toys-duza-karu...317930211.html i jeszcze, oprócz Biedroneczki, jest PSZCZÓŁKA Edytowane przez 38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 Czas edycji: 2010-11-13 o 22:03 |
|
|
|
#899 | |||
|
Rozeznanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23223637]panna migotka, co to te e-bony??
[/QUOTE] takie jakby talony wydrukowane na paragonie i można je wykorzystać w danym miesiącu (za szczeniaczka - w grudniu) na dowolne produkty, w październiku było dużo rzeczy za które dostawało się te e-bony, m.in za pampers premium care - 20 zł do wykorzystania w list[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23225866]szaja, fajne przedmioty ma ten sprzedawca, http://allegro.pl/k-s-kids-domek-psa...307051385.html[/QUOTE] o to bardzo mi się podoba, biedronkę i pszczołę widziałam chyba w carrefourze i wyglądają fajnie ale nie wiem jak z dźwiękami Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
co do e-bonów to wyżej juz napisałam, nie trzeba mieć żadnych kart, po prostu jak kupisz daną rzecz, za którą oni przyznają te bony to drukują razem z paragonem --------------------------------------------------------------------------mój synuś spał pół nocy w obcym łóżeczku u znajomych i jestem z niego strasznie dumna bo był juz trochę przemęczony i zdezorientowany i chciałam go chwilkę polulać żeby się nie męczył a on nie chciał wystarczyły mu egipskie ciemności i sam odpłynął no i dziś wszamaliśmy pierwszy raz marchewkę i baardzo smakowała więc albo dynia z ziemniakiem mu nie smakowała albo był zbyt zszokowany pierwszą próbą zjedzenia czegoś innego niż mleczko ok, zmykam spać
|
|
|
#900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=fxv6R9fUO74&NR=1
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:07.

.A jeśli podam jej dziś połowę ziemniaków z dynią a jutro resztę?Ona i tak nie zje całego słoiczka
.Nie idzie tego ułożyć
Zdj nr1
a ja ubieram Wiktorka dużo cieniej, tylko przykrywam kocykiem i jak gdzieś wchodzę to kocyk, czapkę itd ściągam
I od dzis zaczne uskuteczniac spanie malego w lozeczku...bo od dluzszego czasu spie z nim na sofie...juz zajmuje tyle miejsca, ze dla mnie pozostaje niewiele, mimo że to 2-osobowa kanapa..
jestem wyczulona na takie tematy i jej podejscie tez..brrrrrrrr, no to wygadalam sie
bo ja go ten.. no... odczarowałam 

no szok normalnie. No jedna była za 39 ale zupełnie nie świąteczna. Nam będzie szwagierka szyła i wyjdzie pewnie 20zł
nie martw się, Ty będziesz fajną tesciową dla Dania od Kropki

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)