Już Maluszki są wśrod nas i do boju ruszyć czas:) listopad-grudzień 2010 - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-25, 07:55   #781
79 Marta
Wtajemniczenie

Dot.: Już Maluszki są wśrod nas i do boju ruszyć czas:) listopad-grudzień 2010

ja uzywam pudru Johnsona, Ziajki i sudocremu na zmianę. Najpierw czyszcze pupę chusteczkami, w sumie juz testowałam rózne- idą jak woda. Myjemy mydełkim bobas, potem oliwka Bambino. ponoc najmniej uczulają

Edytowane przez 79 Marta
Czas edycji: 2010-11-25 o 07:57
79 Marta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 08:11   #782
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

HEJ
BEATA BATUMI - a ile stosowalas te wode morska?? najlepiej w takich sytuacjach zakraplac co pol godz. wydzielina powinna rzadziec ( ja stosowalam marimer)
odradzam gruszke!! sama kupilam jako pierwrodka i g.. odciaga... no i teraz odradzaja bo waska dluga koncowka moze uszkodzic nablonek w delikatnym nosku - polecana frida!
jesli katarek nie przechodzi zainwestuj w EUPHORBIUM juz noworodki moga je brac (ale uwaga jest to delikatny spray wiec nie psikac w srodek dziurki ale delikatnie odchylic skrzydelko noska i w bok pokierowac to lek homeopatyczny i rzeczywiscie bardzo skuteczny jesli nie ma bakteryjnego zapalenia

no i co najwazniejsze - kazdy katar, zapchany nosek, goraczka, kaszelek etc... do pol roku przynajmniej zawsze powinien ogladnac dz. lekarz, gdyz dz. ma nie wyksztalcone do konca narzady, wszystko moze nagle skoczyc i dz. sie zadusi, a od dluzszego katarku nie daleko do zapalenia uszka

zdrowka zycze

ARTYSTKA wiec wypilam 2 lyzki duuuze porzadnebez popitki spoko wodza jak to mowia wszystko juz mialam gotowe do szpitala nawet prowiant hihi (bo u nas odwiedziny wstrzymane na wzglad ospy)
no i ?? ogromnie zaczal bolec mnie brzuch! nad pepkiem w gore stal sie twardy napiety! i po ok 3 h zwymiotowalam wraz z wymiotami biegunka (czy duzo czy malo nei mam pojecia) dla mnei srednio ale w ciagu dnia juz dwa razy chodzilam wiec chyba ok po paru godz kulo mnie w podbrzuszu i teraz nic poza sennoscia dopadajaca mnie

mam jakis lek zostawanai samej w domu dobrze ze weekend sie zbliza... a cisnienei mi sie unormowalo mam 110/60 w nocy
acha i bol glowy mialam cala noc ale nie od nadcisnienie nie wiem od czego

pisza w necie ze dz. moze wydalic smolke podczas naszej biegunki - slyszalas o tym??????????????????

WEDZIDELKO - tak, podcielismy ok 5 mies. z. i nie zaluje!!
czasem nawet jak sie cwiczy to moze zarosnac
piszesz ze sie wydluzylo nie wiem jakie bylo :/ a przez net trudno powiedziec jakie mniej wiecej ma byc... lekarz pewnie ci to oceni...
a z ssaniem lepiej ???
nie wiem czy wiesz ale mlaskanie ruszanie ciagle jezyczkiem dz. w buzce to wlasnie jeden z objawow jakie moga sugerowac na krotkie wedzidelko...
ile jest od czubka jezyczka (mniej wiecej) do tej blonki co ja trzyma od spodu??
jak placze to brzegi jezyka unosza sie ku gorze???

dodatkowa porada - jak spiewasz mwisz czesto uzywaj rarararara lalaalalallarraararaalala aaalallaa

a tu sa fajne cwiczenia dla mlodszych i starszych nawet jakby sie popawilo lub byscie podcieli warto je wykonywac
http://
www.
logopedia.pl/
index.php?
option=
com_content&task=
view&id=
280&Itemid
=37

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
o to musze kupicbo nie mam,a frida jest dosc droga..Sudocrem tez mam,ale nie uzywam...A do kapieli malej mam olej z pestek winogron-ale z nas burzujki:Pchyba nawet jej sluzy
no co ty
frida kosztuje 25 zl w aptekach to drogo?? jak np przez trzy lata bedziesz uzywac
ale sopelek aspirator (bo jest tez krem) kosztuje ok 13 zl jest tanszy...
pelnia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 08:25   #783
Artystka23
Dragonfly

Dzieki Pelnia,wyprubujemyZ tego co widze to jak otwiera buzke do karmienia to kladzie jezyk na dziaselka(dzis sie przyjrzalam),jak placze to sie unosza brzegi,wczesniej robilo sie jej takie serduszko na czubku jezyczka a teraz znacznie zmalalo...Polozna ktora ja ogladala,mowila ze mozna u niej uniknac podciecia,bo wedzidelko choc krotkie to w miare elastyczne..No i chcialabym by sie udalo..

A jesli chodzi o ssanie,to przy tej wadzie sutek jest wydluzony jak wypada z buzki dziecka,a powinien byc w formie kuleczki podobno..No i w jednej piersi nadal jest troche wydluzony,a jak karmie druga to wyglada poprawnie krocej je i lyka jak bocian zaby

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

olej bez popitki,no no-pelen szacunek
moze nastepnym razem Cie ruszyalbo ta sennosc to cisza przed burza
Stary 2010-11-25, 08:47   #784
ranka
Kici kici miau miau

my stosujemy Linomag i Sudocrem na zmiane
a Mała dzis przeszla sama siebie - nie spala pol nocy, nie wiem czemu, a teraz tez spi jak zając i to jeszcze w wozku bo ani na rekach ani w lozeczku nie chce

Instagram mój
ranka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 10:04   #785
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
Dzieki Pelnia,wyprubujemyZ tego co widze to jak otwiera buzke do karmienia to kladzie jezyk na dziaselka(dzis sie przyjrzalam),jak placze to sie unosza brzegi,wczesniej robilo sie jej takie serduszko na czubku jezyczka a teraz znacznie zmalalo...Polozna ktora ja ogladala,mowila ze mozna u niej uniknac podciecia,bo wedzidelko choc krotkie to w miare elastyczne..No i chcialabym by sie udalo..

A jesli chodzi o ssanie,to przy tej wadzie sutek jest wydluzony jak wypada z buzki dziecka,a powinien byc w formie kuleczki podobno..No i w jednej piersi nadal jest troche wydluzony,a jak karmie druga to wyglada poprawnie krocej je i lyka jak bocian zaby

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

olej bez popitki,no no-pelen szacunek
moze nastepnym razem Cie ruszyalbo ta sennosc to cisza przed burza
tak tak robi sie serduszko w ogole to nasz Antos ma jezyk na koncu jak serduszko! i nie zmienilo mu sie to ale pieknie nam wymawia zycze wam sukcesu i bez podcinania cudnie ze szybko zaczeliscie dzialac! no i u mnie identycznie bylo z brodawkami hehe ale ta okragla to zawsze wklesla bardziej byla w ciazy ... nie wiem od czego to zalezne - wazne ze je ladnie i przybiera caluski

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

MLODE MATECZKI
MAM DO WAS PROSBE
jak ktoras zamowila i otrzymala te pieluszki pampers - 5 szt i wyprobowala je prosze napiszcie mi swoje zdanie - opinie o nich...

z gory wszystkim dziekuje
Stary 2010-11-25, 10:19   #786
ranka
Kici kici miau miau

ja mialam = wg mnie jesli chodzi o chlonnosc to sa bardzo podobne do strej wersji, jedyne co jest lepsze to te gumki podtrzymujace wokol nozek

Instagram mój
Stary 2010-11-25, 10:30   #787
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaB Pokaż wiadomość
Weronisiu!!!! gdybym mogła to pobiegłabym i wyściskała cię za te słowa! Bo ja się zamartwiałam, żeby własnie nie zaburzyć małemu odruchu ssania, ale skoro mówisz, że to nie będzie miało wpływu, to nie będe miała oporów.
Smoczek mam aventu i do butelki też.
Co za ulga! Normalnie kamień z serca, bo mały najadał się ile chciał, a to dopychanie to by na dobre nie wyszło.
biję pokłony za te pomoc
Karolinko cieszę się, że ci pomogłam. Ale wiesz, ja nie jestem wyrocznią. Moim dzieciom smoczki akurat nie zaszkodziły, nie wiem jak bedzie z twoim. Ale jeszcze nie słyszałam nawet wśród koleżanek, żeby miały jakies problemy z powodu smoczka, a wszystkie uzywają
A mój straszy syn Thomas dostawał smoczki wszystkie z NUK i też było pięknie. Teraz NUK robi jakieś ortodontic itp. A więc nie musi byc tylko Avent
Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Weronisia- herbatki na laktacje kupujesz rowniez w dm? Robilas test na paciorkowca?
De ja kupuje i w dm i w Schleckerze i w Rewe, zależy gdzie robię zakupy.
Ta herbatka z HIPP i Milupa jest droga w porównaniu z tymi z dm czy Schlecker, a skład ten sam i połowa ceny Tak więc piję różne w zależności w jakim sklepie robię zakupy

A ja każdego dnia bije się z myslami czy odstawić Pascala od piersi i dawać mu to mleko na reflux. Jestem wykończona tym ulewaniem. To nie jest zwykłe ulewania, on chlusta na odległość. Nie nadążam go przebierać.
Od 4 rano zdążył zabrudzić 5 body i 4 tetrówki do wycierania buzi. Właśnie skończyło mi się body, musze szybko wstawić pranie. (a mam chyba z 20 sztuk)
Mały cały czas się pręży, stęka, po czym chlusta. Z jego gardłem też już chyba nie jest najlepiej, bo jak stęka, to tak jakby miał chrypkę albo zapalenie gardła. Domyślam się, że to kwasy żoładkowe mu podrażniają.
Mąż mówi, żebym go odstawiła, bo po co ma się męczyć a my z nim.
Ale ja nie jestem przekonana. Szkoda mi go odstawiać.
Nie wiem już co robić.
Pytałam lekarza, powiedziałam, że chcę dalej karmić, to on nawet nie kazał mi mojego mleka zagęszczać. A ja mu już nie zagęszczam, bo to też niewiele daje. Spokój jest jedynie po mleku na reflux. Nie wiem co robić.

Właśnie przed chwilą dałam mu zamiast cycka to mleko AR i spokojnie śpi, bez ulania.
Mam czas wreszcie pójśc pod prysznic. Musze się doprowadzić do ładu, ogolic itp bo na 14 idę na pierwszą po porodzie wizytę do gina .
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 10:37   #788
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Weronisa to proawie jak swieto milych porzadkow przy sobie hihi a prysznic jak maluch spi jest blogoscia dla matek ehhhh - powodzenia
Stary 2010-11-25, 10:55   #789
kootekk
Zakorzenienie

a michałek dzisiaj w nocy tylko raz sie budził poszedł spac o 20stej i wstał o 12,30 i spał do prawie 8rano oby mu tak zostało, życ nie umierac

weronisia współczuje tego ulewania, moze sie zastanowisz nad mm, szkoda dziecka i ty sie przy tym nameczysz

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 11:02   #790
ranka
Kici kici miau miau

kootek zazdroszcze bo my od dwoch dni nie spimy praktycznie.. a dzis to nie spala od 23 do 3 a potem nad ranem od 7 do 10 masakra

Instagram mój
Stary 2010-11-25, 11:10   #791
Artystka23
Dragonfly

To nowe mleko rzeczywiscie zadzialalo u Ciebie

Weronisia,naprawde wspolczuje takich problemow,szkoda ze sie tak meczycie obydwoje..

mala odpadla mi znowu po karmieniu,tez lece pod prysznic Dla mnie zrobienie makijazu to swieto,niestety mam taka burze hormonalna ze tradzik zaczyna mi wracac,a ja przeciez juz w czasie ciazy postawilam mu nagrobek i mial nie wracacchyba ze mnie wysypie a potem zniknie psia kosc
Stary 2010-11-25, 11:11   #792
lutien
Wtajemniczenie

Co do tej skazy to od ok tygodnia Nika ma wysypkę na buzi i położna powiedziała, że wygląda to na skazę. Mam stosować dietę i zobaczymy, czy przejdzie. W najbliższym czsie idziemy do pediatry to się dowiem czy to skaza na pewno.
Ostatnio pisałam, że mamy probem z kupką. Za poradą położnej podaliśmy Nice rumianek (rozcieńczony napar) i dziś już zrobiła dwie mega kupy. W odróżnieniu od kopru rumianek nie powoduje wzdęć
U nas naszczęście ze spaniem nie ma problemów Nika śpi całą noc (od ok 20tej do 7 rano) Dziś znów postaram się wydłużyć jej przerwy na karmienie do 4h w nocy
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 11:17   #793
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość

Vikikullen zazdroszczę A niedawno mój Pascalek też tylko spał i jadł... ale mu przeszło niestety
zdaje sobie sprawe ze moze sie to skończyć oby nie

Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość
MLODE MATECZKI
MAM DO WAS PROSBE
jak ktoras zamowila i otrzymala te pieluszki pampers - 5 szt i wyprobowala je prosze napiszcie mi swoje zdanie - opinie o nich...

z gory wszystkim dziekuje
Ja zamówiłam, dla mnie są ok te pampersy.

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 11:19   #794
De28
Wtajemniczenie

Lutien, tyle godzin ale z przerwami na karmienie? Aniol nie dziecko.

Artystka, nie strasz nie. Ja w czasie ciazy, od czwartego miesiaca mialam cere jak pupcia niemowlaka.Moglam stosowac wszystkie kremy i nic mnie nie zapychalo. Od dwoch dni widze, ze zaczyna sie pogarszac, bo jakies krostki wyskakuja. Ciekawe co to bedzie po porodzie...

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 11:20   #795
rptrbj1978
Rozeznanie

moja mała od 19 do 3w nocy wisła na cycu z przerwa na kapiel.
Ledwo zyje.
Podajecie mi dziewczynki jakies smoczki zkoncowka przypominaj aca piers matki???

rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 11:20   #796
Beata_Batumi
Zadomowienie

PEŁNIA-pampersy wg mnie lepsze (te nowsze) bo mają przyjemniejszą, milsza powłoczkę ale bez przesady...Jesli sie trafią w promocji to warto kupic- ja kupiłam 2 paczki kiedyś w rossie (po 41 czy 42 zł - była promocja i jeszcze mam ich kartę kredytową ze zniżka 5%), jakiś czas temu kupiliśmy w lidlu duże paczki (rozm 2 po 92 szt) po 39,99.
Do noska mam marimer własnie, wkropliłam małej całą ampułkę po troszku i próbowałam odciągnąć ale oprócz tej wody to nic nie szło...

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 11:29   #797
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak - z przerwami co 3,5h. I śpi we własnym łóżeczku w swoim pokoju Faktycznie aniołek z niej
(Katharine Hadley )

Stary 2010-11-25, 11:59   #798
Weronisia
Zakorzenienie

Ja daje smoczek Avent, jest płaski.

Mi pryszcze jeszcze nie wróciły, ale to dopiero 7 tygodni po porodzie, więc mogą jeszcze się pojawić.

Lutien z tym rumiankiem, to uważaj, obserwuj dziecko. Kiedyś notorycznie go używano nawet do przemywania oczu. Ale ostatnio się już zabrania, bo bardzo uczula.
A koper nie powoduje wzdęć tylko im zapobiega, bo łatwiej dziecku puścić bąka, nie zatrzymuje sie w jelitkach, bo jest wiatropędny.

Edytowane przez Weronisia
Czas edycji: 2010-11-25 o 12:02
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 12:14   #799
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Lutien z tym rumiankiem, to uważaj, obserwuj dziecko. Kiedyś notorycznie go używano nawet do przemywania oczu. Ale ostatnio się już zabrania, bo bardzo uczula.
A koper nie powoduje wzdęć tylko im zapobiega, bo łatwiej dziecku puścić bąka, nie zatrzymuje sie w jelitkach, bo jest wiatropędny.
Na szczęście nie zauważyłam żeby źle tolerowała ten tumianek Oczywiście nie planuję jej podawać rumianku codziennie A co do kopru to właśnie u niektórych dzieci może być efekt odwrortny - zamiast ułatwiać pierdzenie. powodują kolki
(Katharine Hadley )

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-25, 12:19   #800
79 Marta
Wtajemniczenie

to może napiszę rytm dobowy Hani:
ok 8- pobudka, zmiana pampersa, jedzenie, strzelanie oczami, jedzenie, jedzenie oszukiwanie ,że śpi ok 3 razy
9:30- 12 sen
12- 15:30 wielokrotne jedzenie, zmiany pieluch, strzelanie oczami, WIELOKROTNE oszukiwanie mamy,że już śpi ,wiec można ją położyć w łóżeczku
15:30- 18:30 sen
zmiana pieluchy, jedzenie- 5 min (żeby zatkać pierwszy głód)
19 kąpiel, robienie fryzury
19:30- 23 ( NIESTETY)-- jedzenie, przebieranie, obserwacja świata itd
23-8 rano sen ( z przerwą na zmianę pieluchy i po 2 pociągniecia cyca- dosłownie! ok 2 i 4 nad ranem- w nocy spi z nami, nawet w zasadzie się nie wybudza na poważnie na te zmiany i jedzenie).
Stary 2010-11-25, 12:27   #801
kretencja
Zakorzenienie

Marta, rozbroiłaś mnie - "wielokrotne oszukiwanie, że śpi"

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 12:29   #802
79 Marta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Marta, rozbroiłaś mnie - "wielokrotne oszukiwanie, że śpi"
wiesz, po 5 oszustwie mam ochotę ją schować do szafy
Stary 2010-11-25, 12:48   #803
sereniti
Zakorzenienie

hehe świetny plan - ja mojego też mam czasem ochotę gdzieś upchnąć
dziś znów nie spał w nocy - no może godzinkę a tak ciągły płacz i już wiem że to na pewno kolka. ponieważ nic nie pomaga ze znanych sposobów czy domowych czy medykamentów - dziś nad ranem poddałam się i podałam mu koper do wypicia. pierwszy szok - nawet wiedział jak pic z butelki - na szczęście mam takiego smoczka imitującego sutka. wypił jakieś 40 ml i wreszcie usnął! a co jeszcze lepsze zrobił kupę - nie wiem czy ma to związek no ale 3 dni nie robił a tu taka mega luźna kupka. mam nadzieję że ten koperek będzie na dłuższą metę skuteczny - moja mama mi powiedziała że to był jedyny sposób na moje kolki więc może Bubu też pomoże. No i kończymy dziś 4 tygodnie!
sereniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 13:15   #804
Artystka23
Dragonfly

Cytat:

Artystka, nie strasz nie. Ja w czasie ciazy, od czwartego miesiaca mialam cere jak pupcia niemowlaka.Moglam stosowac wszystkie kremy i nic mnie nie zapychalo. Od dwoch dni widze, ze zaczyna sie pogarszac, bo jakies krostki wyskakuja. Ciekawe co to bedzie po porodzie...
na poczatku,jak nie wiedzialam ze jestem w ciazy to tak mnie wysypalo ze szok,ale zeszlo po tygodniu i potem cera rewelacja-mam nadzieje ze tym razem bedzie podobnie

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
wiesz, po 5 oszustwie mam ochotę ją schować do szafy

No a do mnie przyjechala dzis ZNOWU babka tzta..Byla wczoraj,wyszla gdzies a w miedzyczasie przyjechala moja kuzynka z kolezanka..To nie dala nam swobodnie pogadac tylko latala mi po pokoju na balkon za jakimis rzeczami i jeszcze taka mowe wyglosila do moich kuzynek-myslalam ze ("odwiedzajcie monisie bo ona caly dzien tu sama z dzieciatkiem siedzi,ona ma taka dobra tesciowa,dom dla niej wybudowala,wszystko robi,a my sie tak o nia martwimy)..Sorry ale cos jej sie chyba w glowie zle zrobilo,bo ja pamietam dobrze,jak bylam w ciazy i musialam lezec,to ona gadala na mnie po sasiadach,ze ona w ciazy pracowala,a ja jestem len,leze i nic w domu nie robie,ze na zakupy nie ide,tylko sie z tz pier..I zyczyla mi kalekiego dziecka a teraz taka troskliwa i kochajaca babcia ze az mnie mdli..Nie wiem jak mam ja traktowac,nie mam ochoty sie z nia spoufalac..
A dzis byla znowu,zaczela zbyt glosno gadac nie wiadomo o czym i obudzila mi mala,a chcialam isc sie w koncu wykapac(bylam juz nawet w lazience,a ona do mnie z pokoju wolala)"bo ona zapomniala ze tu jest male dziecko"-masakra jakas..
I lata tutaj za nia babka z ubezpieczalni by ubezpieczyc nasze mieszkanie,to on stwierdzila ze jutro ZNOWU tu przyjedzie i pojdzie do PZU.A ja na to,ze przeciez ona dzisiaj moze tam isc i zalatwic za jednym zamachem,a nie ze ona tak tu codziennie jezdzi Ze to jest bez sensu tak sprawy zalatwiac(a ona po prostu szuka chyba pretekstu by tu przyjechac)...Zostawila pieniadze na ubezpieczenie i poszla do lekarza teraz

Ufffff wyrzucilam to z siebie i juz mi lepiej,nawet nie mam sie komu wyzalic.A ta kobieta mnie tu najezdza i nawet mala reaguje na nia nerwowo
Stary 2010-11-25, 13:37   #805
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Kiedy wyszlyscie na pierwszy spacer z dzidziolami i jak dlugo trwal ? Moja mala ma dzis tydzien i zastanawiam sie nad wyjsciem na spacer jutro, tylko nie wiem czy juz wogole wychodzic i na jak dlugo w taka pogode jak teraz gdzie na dworze 5 stopni i wczoraj lekko sypal snieg, czy moze lepiej wyjsc na balkon
buziaczekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 13:40   #806
KarolinaB
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Tak - z przerwami co 3,5h. I śpi we własnym łóżeczku w swoim pokoju Faktycznie aniołek z niej
jak ty to kobieto zrobiłas? Powiedz ze szczegołami, też bym mojego chciała tak przyuczyć.

No dzisiaj smoka podaję już bez mojego ryku (głupia jestem) mały się uspokaja ale zasypiać przy smoku to jakoś opornie...

Wczoraj mama ugotowała kalafiorową, o jakże byłam głupia i zjadłam dwie chochle (( mlody miał bąki, prężył się i zasnąć nie mógl, od 17 do 1.30 jazda na maksa, zero snu, z brzuszka na plecki, z plecków na brzuszek, a końcu asnął i spaliśmy z przerwami do 11.00 chociaż odespałam, ale od 11.00 znow to samo, zasnął dopiero 15 minut temu
Zjadłam durnowata wczoraj kalafiorową i to pewnie po tym, choć tylko dwie niewielkie nabierki, ale jednak, ale to było wczoraj!!! A od obiadu tylko znane rzeczy, już wyprobowane, co nie powodują bóli... i dzisiaj to samo... nie wiem dlaczego, chyba trzeba będzie zaopatrzyć się w herbatkę na trawienie....

Smoka mam spłaszczonego, nie ten stary typ więc jestem spokojniejsza - jeszcze raz dzięki!!!

Do pupki stoujemy ziajkę po każdej zmianie pieluchy i raz dziennie dość grubą warstwę bephatnenu. Poki co jest ok.

Pieluchy z promocji pampers dostalam, ale jeszcze nie stosowałam.
KarolinaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 14:22   #807
Beata_Batumi
Zadomowienie

KAROLINA- ja mam stary typ smoczka i jakoś śsie cyca... Mam tez butlę lovi ale strasznie z tego smoka leci- butla jest w minutę osiem pusta a niby miał być "aktywne ssanie" a moja Lili przy tym starego typu bardziej się namęczy, mam tez smoczki TT ale wypluwała, więc w sumie to sie cieszę że te najtańsze jej podpasowały....

Artystka- znowu ta babka!!!!!Ale masz przeboje!Ja też siedzę sama w domu i też momentami mam dosyć swojego dziecka.

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 14:40   #808
sereniti
Zakorzenienie

nie jesteś sama - ja czasem - głównie w nocy mam ochotę uciec od niego gdzieś daleko. dobrze że jest tż i bierze go za zawsze do siebie jak widzi że ja już siły nie mam.

tak się zastanawiam bo przeczytałam na innym wątku ze te krople sab simplex zaczynają działać dopiero po jakimś czasie ich ciągłego stosowania. mam ten ich polski odpowiednik i tak się zastanawiam- bo już spisałam te krople na straty - że może faktycznie będę je systematycznie podawać i zadziałają w końcu tak jak powinny? a z dopajania koperkiem nie zrezygnuję - mały wreszcie po kilku dniach męki się rozluźnił nie wiem tylko czy dawać mu taki zwykły koper z apteki czy może są jakieś dobre dla dzieciaczków specjalne
sereniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 14:53   #809
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

moja dzisiaj nie spala od 12 w nocy do 11 rano, oczywiscie nie liczac 15 minutowych 3 drzemek.
Jestem wykonczona i az sie poplakalam bo fizycznie jest mi mega ciezko i psychicznie tez.

Kupilam Bobotic zobaczymy czy cos da.
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-25, 14:55   #810
kliwia
Zakorzenienie

sereniti tego aptecznego dluzej niz 14 dni ciaglego stosowania nie mozna, trzeba robi przewry. przynajmniej na moim koprze z apteki tak pisze.
a koper dla dzieci ma jeszcze anyz i cos tam. mysle ze zwykly koper rozwodniony ciut jest smaczniejszy.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości