|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#751 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Już Maluszki są wśrod nas i do boju ruszyć czas:) listopad-grudzień 2010
Dziewczyny, wasze maluszki zasypiają i śpią w łózeczkach? Moja nie che w nim zasypiać
![]()
#752 |
Kici kici miau miau
|
moja zasypia niesttey podczas karmienia to wtedy ja przenosze i spi,,
|
![]() ![]() |
![]() |
#753 |
Zakorzenienie
|
moja czasami zasypia podczas karmienia a czasami po karmieniu ma jeszcze troszkę otwarte oczka (ale jest taka półprzytomna) i wtedy ją odkładam do łóżeczka. W nocy jak bardzo płakała spała ze mną w łóżku.
|
![]() ![]() |
![]() |
#754 |
Wtajemniczenie
|
właśnie przy karmieniu piersią problem polega na tym,że mała się przytula i przysypia, a nie wiadomo, ile zjadła, czy już pojadła itd. Ja Hanię odkładam , ona się budzi, zniowu wyciągam, pociąga i tak wkoło. Ale tych przytulanek nie zamieniłabym na nic innego
![]()
#755 |
Zadomowienie
|
Tak mój bez problemu zasypia w swoim łóżeczko, tzn w dzien go nie klade do lozeczka bo łozeczko jest w malym pokoju, wiec w dzien spi na sofie w dużym,ale na noc w łóżeczku bez problemu.
#756 | |
Zakorzenienie
|
Nie zaglądałam kilka dni. Czy ktoś tu za mną tęsknił?
![]() Cytat:
Pascal przed ulaniem sie denerwuje, nawet skrzeczy. Potem jest chlust i się uspokaja. A przebierać go mogę 10 razy na godzinę. ![]() Najważniejsze jest, żeby mimo silnego ulewania dziecko przybierało na wadze. A ja przez to ulewanie jestem wykończona, aon też i sie zastanawiam nad przejściem na mm ![]() Gdy podejmę tą decyzje, to będę się czuła jak wyrodna matka, bo mleka mam mnóstwo. Ale po cycku ulewa potwornie, a jak mu dam to mleko z symbolem AR, to ulewa tylko nieraz i to troszkę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#757 |
Rozeznanie
|
właśnie też chce spróbować to mleczko z AR
tylko nie wiem czy sama moge czy musze pediatry spytać? tak mi już czasem ubrań braknie aj/; ale męczy się on i ja. tylko co wtedy z mlekiem w moich cycolach????????????????: confused: a po zwykłej mieszance gerber mleko też ulał Edytowane przez bela14 Czas edycji: 2010-11-24 o 18:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#758 |
Zakorzenienie
|
Bela mleko mozesz kupic sama. Ja pytalam pediatre, ale byl przeciwny skoro mam swoje mleko, a maly ladnie przybiera. Wiec poszlam i kupilam sama
![]() A swoje mleko musisz odciagac. Ja w dzien daje cycka, a to mleko AR tylko na noc bo w nocy nie chce mi sie go przebierac i wybudzac. Odciagam mleko ok. 22.00, a ok. 4.00 daje juz cycka i to wystarcza, zeby mi cycki nie eksplodowaly. Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-11-24 o 18:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#759 |
Dragonfly
|
Moja zasypia mi czesto w ramionach podczas karmienia i steka oraz wybudza sie jak ja odkladam do wozka,ale musze ja przyzwyczaic...
Weronisia,masz jakies skuteczne sposoby na zwiekszenie laktacji??
#760 |
Zakorzenienie
|
![]() Ja piję herbatkę laktacyjną, ale nie tą rozpuszczalną, tylko taką w saszetkach. Bo to rozpuszczalna to pic na wodę, a działa tylko ta w saszetkach bo tam jest 100% ziół ![]() Pije 4-5 takich herbat dziennie. Przed karmieniem najlepiej napić sie ciepłej herbatki i zrobic ciepły okład na piersi, albo wziąć ciepły prysznic ![]() No i dużo pic w ciągu dnia. Niektórzy polecają picie Karmi, ale ja jestem przeciwna nawet małej ilości alkoholu, więc tego nie stosuję. |
![]() ![]() |
![]() |
#761 |
Zakorzenienie
|
Czy wasze maluszki tez mają tak często czkawkę?
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#762 | |
Dragonfly
|
Cytat:
![]() ![]() Tz zamiast dzisiaj ze mna posiedziec to wrocil z pracy,poszedl do drugiego pokoju zapalic i tam odpadl... ![]() ![]() ![]() Ja wieczna optymistka ciemno to widze,dlugo nie pociagniemy w ten sposob ![]()
![]() |
#763 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja pije tą: HIPP-BIO w saszetkach, oraz kilku innych firm niemieckich. Herbatek dla matek karmiących jest jeszcze kilka.tu A ty nie wkrecaj sobie, ze źle ci pójdzie z karmieniem ![]() Jak dziecko przybiera na wadze, to jest dobrze. Pamietaj, ze cycki tylko na poczatku sa jak twarde balony ![]() A co do kwiatka... ja urodzilam juz trzecie dziecko i tez nic nie dostalam. Po poprzednich porodach tez nie. Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-11-24 o 19:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#764 |
Dragonfly
|
Weronisia,nie wkrecam,bo pokarm mam tylko przygotowuje sie na kryzys laktacyjny w razie czego
![]() ![]() hmmmm a te ziolka rzeczywiscie dzialaja tez przeciwkolkowo?? Ja liczylam na kwiatka,bo prawie nigdy ich nie dostaje a tz na poczatku potrafil mi tak bez okazji kupic ![]() Kurcze musze swojego spiocha obudzic,bo dlugo nie jadla(nawet ja sie w miedzyczasie zdrzemnalam,zmylam naczynia i zjadlam kolacje,4 godziny chyba spi-tak odpadla) i wykapac ja bym chciala albo chociaz umyc...
#765 |
Zakorzenienie
|
Artystka na Pascalka te ziółka działaja antykolkowo, bo odkad pijen te herbatki nie ma bólu brzuszka i nie musze mu dawać kropelek SabSimplex. A zanim zaczęłam pic te herbatki, to SabSimplex musiałam mu dawac przed każdym karmieniem, bo sie prężył. A więc u nas zadziałało rewelacyjnie
![]() Ja przechodziłam kryzys laktacyjny i juz mi sie wydawało, że kończy mi się pokarm. Odciągnęłam z obu piersi 70ml i to długo pompowałam. Ale następnego dnia wypiłam wiecej herbatek i już odciągnęłam 120ml ![]() A Twarde piersi miałam przez tydzień, potem już były coraz miększe. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#766 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny moj mały ciągle spi, budzi sie tlyko co 4 godziny na jedzonko i dalej w kime, placze lekko tylko jak chce jesc, w kąpieli spokojny, normlanie złote dziecko, tfu tfu, nie zapeszając.
#767 |
Wtajemniczenie
|
Artystka, ja pisałam jak rozkręcałam laktację ze 2 stronu temu i się udało
![]()
#768 |
Raczkowanie
|
dziewczyny! mam prośbę o poradzenie jak wiecie: u nas chyba problem, ale nie wiem, czy mam go ja czy Mały...
Generalnie usypia lekko przy cycku potem myk do łóżeczka i nie ma dramatu, ale niekiedy mały ma tak silny odruch ssania (chyba - tak mi się tylko wydaje), że móglby ssać ciągle, choć jest najedzony jak bąk, ale i tak wlewa w siebie mleko, a potem się męczy i ulewa wszystko co dodatkowo wypił, jak trochę zaśnie. Wzbraniam się przed smoczkiem ile mogę, ale dzisiaj była masakra, od 17.00 nie spał, najadł sie najpierw bo głody, pobawił a potem co chwila do cycka i tak do 21.00 zero spania, tylko kwęki. O 21.00 skapitulowałam i dałam smoczka, to się uspokoił i zasnął. Ale ten cały czas to siedziałam i ryczałam, że swojego dziecka uspokoić nie potrafię a najgorsze, że boję się, że to mu zaburzy odruch ssania i nie będzie chciał mojej piersi ![]() wiecie coś o wpływie smoczka? Może panikuję, ale bardzo mi zależy na naturalnym karmieniu Edytowane przez KarolinaB Czas edycji: 2010-11-24 o 20:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#769 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzięki dziewczyny za opowiedzi dot pepuszka. dzis własnie jej odpadł ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#770 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#771 |
Zakorzenienie
|
KarolinaB nie rób sobie wyrzutów z powodu smoczka. Jeśli masz porządnego smoka to nic mu nie będzie. To nie te czasy, że po smoczku wszystkie dzieciaki musiały nosić aparaty na zębach
![]() Ja przed smoczkiem broniłam sie tylko przy pierwszym dzecku. W koncu jak juz bylam zmeczona tym wiszeniem na cycku i zdecydowalam sie dac smoka, to bylo juz za pozno, bo ona za nic nie dala go sobie wsadzic do buzi. Strasznie wtedy załowałam, ze nie dalam smoka wczesniej. Moje drugie dziecko dostało smoka już w szpitalu zaraz po porodzie. Piers ssał bez problemu i z butelki też. Ma teraz 10 lat i piekne zeby. Pascalek dostał smoczka również w szpitalu i daje mu codziennie, nie rozstajemy sie ze smoczkiem i zawsze mam jakiegos pod reka w razie czego. Nic nie zapowiada zaburzeń w ssaniu. mój ssak ssie bez zarzutu ![]() Używam smoczków Avent, tych na butelkę też z Avent. Vikikullen zazdroszczę ![]() ![]() Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-11-24 o 20:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#772 |
Zadomowienie
|
hej - kto moze niech pomoze
![]() DO AKCJIIIIIII RUSZAC CZAS ![]() rano brzuch sie obnizyl boli mnie brzuch nad pepkiem w gornej linii czasem na szerokosc dloni w pepku tez mnie ciagnie - mama mowi ze to pepowina! bylam samoistnie 2 razy w wc (ale to zapewne po napoleonku i mandarynkach ktore wciaz mi sie odbijaja...) KUPILAM RYCYNE!!!!!!!!!!!!!!!!! I POMOCY??????????????????? ??????/ ILE MAM WYPIC??????/ O 21-14 WYPILAM LYZKE STOLOWA A RACZEJ DUZY LYK BEZ POPICIA NIE JEST TAKIE ZLE A NAWET LEPSZE NIZ OLIWA Z OLIWEK HEHE ![]() mam wiecej zastosowac??????????????? ????????? |
![]() ![]() |
![]() |
#773 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Smoczek mam aventu i do butelki też. Co za ulga! Normalnie kamień z serca, bo mały najadał się ile chciał, a to dopychanie to by na dobre nie wyszło. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Artystka - ty pisałaś, że swojej małej przemywasz tyłeczek wodą ale dużymi płatkami, a jakie to płatki? U mnie w szpitalu położne jak akurat przewijały mi małego, to pakowaly mu tyłek pod kran z wodą, ale ja się boję, bo nie umiem jescze tak go chwytać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#774 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Antos juz w szpitalu dostawal smoczek ale niestety taki butelkowy zwykly stary (jak lezalam po cc a on sie domagal mamusi ![]() potem pod lampami dalam mu z aventu i jak odciagalam to butelki i smoczki takze z aventu odruch ok ![]() jedyne co nam zaczelo przeszkadzac w karmieniu to jego kolki i wedzidelko! i co pozniej sie okazalo takze plesniawka na ktora mowili zabielenie od mleka... nie boj sie badz spokojna... jedyna szkoda dla dz. to uzyc smoczka takiego jak kulka na koncu czyli takiego ktory sam trzyma sie w buzi dz. pozostale te zgladzone z gory czy dolu sa ok ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#775 |
Wtajemniczenie
|
Weronisia- herbatki na laktacje kupujesz rowniez w dm? Robilas test na paciorkowca?
|
![]() ![]() |
![]() |
#776 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#777 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry Mamuśki
SMOCZEK- ja podaję, czasem działa uspokajajaco, mamy taki najzwyklejszy, nie zaburza ssania- karmie i piersia i butelka, w trakcie snu sama go wypluwa, wygodniejsza forma paluszka czy cycuszka... SPANIE W ŁÓŻECZKU- u nas ten sam problem ale chyba wiekszosc dzieci tak ma, wg mni to normale- przyjemniej jest sie przytulać do mamy czy taty, czuc ich ciepełko i zapach niz lezec samotnie w zimnym łóżeczku...Ja biore swoja do łózka niestety jak juz nie man siły...Na szczęscie mąż juz konczy sezon i zmusze go zeby wstawał bo wymądrza sie jak superniania. ![]() HERBATKI NA LAKTACJĘ- piję, ale nie wiem czy to nie takie placebo jak np herbatki na odchudzanie, mam z herbapolu kraków (pierwsza z podanego linka), piłam też bocianka, mam też granulowaną humanę, piję tez 2 kawy inki i co kilka dni karmi (karmii i inka są zbozowe). Bez butli i tak się nie obejdzie ale zawsze troszkę wypije mojego... ZAPCHANY NOS- poradzcie coś! Dzis w nocy chyba juz nie mogła oddychać jedną dziurką! Próbowałam już wody morskiej, odciągacza, zwiniętej chusteczki i nic nie pomaga! Kupić zwykłą gruszkę z długą końcówka? Czy może lepiej jakis sprey? Edytowane przez Beata_Batumi Czas edycji: 2010-11-25 o 07:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#778 | ||
Dragonfly
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Pelnia,a Twojemu synkowi podcieli wedzidelko prawda???I mam w zwiazku z tym pytanie-od kilku dni cwicze przed karmieniem ze swoja corcia(bo tez ma problem z wedzidelkiem) i zaczela wytykac mi jezyk(jak ja ja prowokuje i tez wytykam ![]() Beata_batumi,wiele osob poleca fride zamiast gruszki,ja zakraplam malej sol fizjologiczna,jak ma glowke na boczku ---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- KarolinaB,ja mam platki cleanic,ale jak na razie tylko dostalam je w carrefurze u siebie poki co,w wiekszych marketach podejrzewam ze moga takie byc...Czasami jesli uzywam chusteczek,bo sie skonczyly a nie ma kto mi kupic,to uzywam husteczek nivea soft-tez bardzo fajne... Czym smarujecie pupki maluszkom,bo ja mam linomag ale sie zastanawiam czy to wystarczy...Matko,moja mala spi i sapie i wzdycha przez sen ![]()
![]() |
#779 |
Zadomowienie
|
ARTYSTKA- ja do noska mam sopelek - to polski odpowiednik fridy, do pupy mam krem bambino ochronny, ziajkę pośladkową i teraz kupiłam linomag i mam jeszcze sudocrem. fajne są też chusteczki babydream z oliwką- natłuszczają pupcią ale uzywam ich sporadycznie, jak pupa jest już czysta.
|
![]() ![]() |
![]() |
#780 | |
Dragonfly
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:20.