|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
"Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" |
![]() ![]() ![]() ![]() |
23 | 37,10% |
"Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" |
6 | 9,68% |
"Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" |
1 | 1,61% |
"Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" |
2 | 3,23% |
"Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" |
3 | 4,84% |
"Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" |
3 | 4,84% |
"Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" |
1 | 1,61% |
"Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" |
5 | 8,06% |
"Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" |
18 | 29,03% |
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Witajcie w III wątku
![]() Eweska przepiękne te makijaże oczu. Jestem pod wrażeniem. Kasia nie denerwuj się - będzie dobrze. Przed ślubem zawsze są nerwy i duże emocje. Wszystko się Wam ułoży ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
eweska wlasnie od wczoraj mysle nad tym makijazem ktory wrzucilas jako ostatni
![]()
#93 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I nie mów, że zycie jest okrutne i chcesz umrzeć! Grzeszysz dziewczyno! Jestes w ciąży, za dwa dni wychodzisz za mąż, chyba masz co jeść i w co sie ubrac... pooglądaj jakiś film dokumentalny np o Korei Północnej jak traktują tam ludzi a przede wszystkim kobiety, o biedzie w krajach trzeciego świata pooglądaj jak codziennie małe dzieci umierają z głodu i na AIDS! Albo pooglądaj Sage Prastarej Puszczy która właśnie leci na TVP1 i odlądam od 3 dni i rycze jak norka!!! Jak zwierzeta mają prze***.... w naszych polskich lasach! Rozmowy w toku poogladaj o 16 bedzie o kobietach które nie mogą mieć dzieci!! Czym są takie błachostki czy Twoje kłutnie z TŻtem w porównaniu do takich problemów? Niczym!!Nie umiemy cieszyc sie z tego co mamy i wynajdujemy jeszcze miliony głupstw zeby pogorszyc sytuacje!Trzeba brac dupe w troki i wziąść sie za siebie!! Pozbieraj sie, wez prysznic, ubierz, pomaluj i nie zamartwiaj sie! Masz małego człowieczka pod sercem który chce zeby mama była szczęśliwa!! Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Zadomowienie
|
Kasiunia glowa do góry, czasem warto przedstwaic wszystko tak jak napisała aliczka, to święta racja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#96 | ||
Moderatoreska
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ogólnie można do każdej osoby dobrać sporo kolorów które będą do niej pasowały, tylko jak pisałam powyżej trzeba dobrać odpowiedni odcień ![]() Jej muszę spadać znowu do garów, z niedługo synal przyjdzie ze szkoły a ja z obiadem w lesie :P Zgaga mnie znowu dzisiaj męczy :/ Edytowane przez eweska Czas edycji: 2010-12-09 o 12:27 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj wizyta u gina, mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. Trzymajcie kciuki ![]()
![]() |
#98 |
Wtajemniczenie
|
Haaa wrocilam!!!! Jakie slodkie serduszko tu tu tu tu tu bilo jak szalone
![]() ![]() Ide kapusniak robic ![]() Kasiu ja 2 dni przed slubem tak sie pozarlam z TZ, ze slub odwolalam. Tesciowa prawie zawalu dostala, bo to goscie, sala, kosciol bla bla bla ![]() ![]() ![]() ![]() Eweska tak chudzielec wazacy 73 kg jeaaaa ![]() Listopadowa jaka Ty ladna Mamuska jestes ![]() ![]() Aliczka... z Ciebie tez lachon i cos klamiesz z ta waga jak Moria ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eve ja podwojnego nie szukam, chyba ze Tz mialabym w nim wozic :P Catia88 nie moge sie doczekac fotek ze slubu ![]() Siasku zycze powrotu do zdrowia dla Czarka!!! ![]()
#99 |
Zakorzenienie
|
Moria, bułki pierwsza klasa!
![]() Słuchajcie, do słodyczy mnie nie ciągnie, ale jak tu czytam o białych michałkach, to coś drgnęło!:P Za mną ciągle chodzi zupa owocowa, dziś sobie robię wiśniową, bo tylko dla siebie gotuję. A wczoraj padłam z radości, bo Babcia robiła pierogi już na święta, zrobiła duuuużo więcej i obdzieliła wszystkich. Także na obiadokolację były pierogi z kapustą i grzybami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Zadomowienie
|
Dopisuję się do waszego wątku. Ja mam termin na 19 maja. Ładne brzuszki macie, mój tez juz jest widoczny ale ja oprócz brzuszka mam jeszcze dodatkowe boki których nabawiłam się wcześniej niż brzuszka
![]()
#101 |
Zadomowienie
|
Jeny Dziewczyny, wróciłam po dłużej przerwie spowodowanej brakiem netu a Wy tu tyle nasrobałyście! Chyba w zyciu nie nadrobie, ale sie postaram
![]() U mnie w porzadku, bylam w tamtym tyg u lekarza,ale dzidzia sie tak ustawila ze nie bylo widac plci...Szkoda,ze przed sylwestrem to sie juz chyba dowiem ![]() Moria pięknie Ci brzuszek rośnie! I te 8 kg to chyba w samym brzuchu masz co? ![]() A imię Iga zdecydowanie fajniejsze od Liwi ![]() ![]() the sania, Aliczka, violisia, anula, agus, mazianka piękne macie brzuszki! Aliczka, ja nie wiem gdzie te Twoje 88 kg! Weź wagę wymień w domu:P Eweska Twój brzuszek to mistrzostwo świata ![]() ![]() W Poznaniu zima na całego,jeszcze ma dzisiaj dopadać śniegu ![]() ![]() ![]() Mam do Was pyt: sprzątacie normalną chemią gospodarczą w ciąży? Bo rzucił mi się w oczy artykuł na ten temat i mam mieszane uczucia. Sama w ciąży uzyłam może z 2-3 razy domestosa do zalania kibelk,a a tak to maż, ale zdania są podzielone. Jedne mówią żeby nie przesadzać, inne że to szkodzi, sama już nie wiem. Jakie Wasze zdanie? |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
PS wrzuciłam foty do albumu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Zadomowienie
|
Aha
![]() ![]() ![]()
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
melduję się w nowej części
![]() mężu zabiera komputer więc nadorbie Was wieczorkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 | ||||
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Umiejętnie wykonany makijaż będzie każdemu pasował, nie ważne w jakiej kolorystyce ![]() Ja się maluję w różnych odcieniach, czasami mam nawet tęczę na oku i co pasuje mi taki makijaż, ale wiem jak go mam na sobie wykonać żeby nie wygladać śmiesznie i tandetnie ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
jezu ale to super uczucie jak sie dziecko rusza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Zadomowienie
|
No to Ewesko, mężuś Cię poddźwignie i fizycznie i psychicznie na pewno
![]() super że będziecie razem. Dziewczyny, z Waszego doświadczenia, ile może mleko UHT stać w lodówce otwarte? bo chce zrobić naleśniki i znalazłam mleko prawie całe ale otwarte i jest obawa że jest tam z tydzień, może ciut dłużej...Ale w węchu ok, w smaku jak trochę wzięłam do buzi też jak normalne mleko... Jak myślicie? Niby na opakowaniu napisane ze 48h,ale faktycznie tak jest? |
![]() ![]() |
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Raczkowanie
|
Witam w nowym wątku
![]() ![]() Nawet nie pamietam kiedy ost. się odzywałam alle co zrobic prawie cale dnie mnie nie ma w domu a wieczorem jedyne na co mam ochote to kolacja i spac. Stwierdzam fakt iż w moim wypadku ciąża to niezły sposób na odchudzanie. Już 19 tydzień brzuszek juz widac a ja na wadze tyle ile mialam przed ciaza tyle mam a nawet mniej o pol kilo, fak faktem zaczynalam z duza nadwaga. Na początku trochę sie tym denerwowałam ale pani dr mnie uspokoiła że dzidzia rosnie zdrowo i nie ma sie czym martwic. I jeszcze jedno ktoś napsał że grubsze dziewczyny pożniej czują ruchy ( po 20 tyg ) a gucio prawda ![]() ![]() Na Usg połówkowe musze jeszcze poczekać do 20.12
#110 |
Zadomowienie
|
MORIA piękne masz bułeczki
![]() spice1985 mój tata (nalesnikowo- racuchowy mistrz) robi naleśniki nawet z takiego "podstarzałego mleka, no tylko rzeby nie śmierdziało, rozumiesz o co chodzi ![]() eweska proszę spójrz na mój ślubny, jest w linku pod spodem, co myślisz? Bo ja tak szczerze to uważam ze mi takie za bardzo "różki" po bokach zrobiła, ale co tam, i tak było fajnie ![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- ...co do tych michałków to są naprawdę dobre! Właśnie zjadłam kanapke z pieczenia rzymską z sosem czosnkowym i poprawiłam kremówka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Zdzikłam, gdzie ty masz ten album? Chce zobaczyć brzuch ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Mam slinotok na sama mysl ![]() Ale za to kapusniak mi wyszedl mistrzowsko ![]() No i podbijam pytanko na temat badania przesiewowego krwi wykrywajacy syndrom downa. Robilyscie? Jestem ciekawa, bo ja dzisaj zrobilam i nie zrozumialam medycznej terminologi angielskiej mojej poloznej ![]()
#112 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#113 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#115 | |||||
Wtajemniczenie
|
Paulizia ja tego badania nie robiłam bo usg genetyczne wykazało b. niskie prawdopodobieństwo tej wady u naszego szkraba.
Dzisiaj zrobiłam 8 i są takie większe. Wrzucam fotki ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Heh, no niestety kg weszły mi też w uda i tyłeczek ![]() Jeśli chodzi o marynatę to ja ilość podaną w przepisie wykorzystałam na 3 połówki piersi ale zazwyczaj robię na oko, jeśli wydaje mi się, że jest mało to dorzucam po małej łyżeczce musztardy, miodu i sosu sojowego i już ![]() spice ja jestem w ogóle uczulona na używanie silnej chemii w domu, nie tylko w ciąży. Tzn. nie jestem uczulona na samą chemię ![]() Często zapominamy, że to co wyrzucamy albo spuszczamy w kibelku wcale nie przestaje być naszym problemem więc ja staram się jak najmniej zanieczyszczać środowisko. Używam często ekologicznych preparatów na bazie octu (albo sama robię miksturę woda+ocet), bardzo często pojawiają się w Lidlu w super cenie. A piorę nie w proszkach a w łupinach orzechów indyjskich. Używam ich także do zmywarki i do czyszczenia łazienki, bo to naturalny środek piorący i czyszczący. Do pralki chcę jeszcze takie zielone kule i w tym będę prała ciuszki dla maluszki ![]() Zrezygnowałam też z płynów do płukania, które uwielbiam i zamiast tego używam olejków eterycznych ![]() Ostatnio mówiła o nich w Dzień Dobry TVN Reni Jusis, jest taki program Eko-Mama czy jakoś tak i zawsze czegoś ciekawego się dowiaduję i staram stosować w moim domu. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A tak w ogóle to właśnie mi się strasznie kapuśniaku zachciało!! Zrobię sobie chociaż bułeczkę z szynką i ogórkiem kiszonym, zawsze jakaś namiastka ![]()
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
jeejku... wczoraj Was zostawiłam jeszcze w starej części, a tu już ponad 100 postów nowej! No nic... zapowiada się dużo czytania. Melduję się w nowym wątku
![]() byłam dziś u lekarza, wszystko jest ok, ale nadal mam te krwawienia. Niech już się to skończy... moria, ślinotok mam na takie cudeńka! |
![]() ![]() |
![]() |
#117 | |
Zadomowienie
|
moria44napiosz cos wiecej o tych kulach do prania
![]() Tylko widzisz u nas jest tak twarda woda ze sam olejek zamiast płynu do płukania nie wystarczy ![]() Ja to luz, ale sie nad dziecka ubrankami zastanawiam, co tu zrobić...Prasowanie na mur, to chociaż trochę zmiękczy marteriały. ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- No i zachęcaj do pieczenia, zachęcaj, proszę! Juz czasem z nudów bzika dostaje a od patrzenia w kompa to mi niedługo oczy posłuszeństwa odmówią ![]() ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Cytat:
Tez miałam na początku krwawienia. I kochac sie nie wolno było i bałam sie na kibelek usiąść...tak jakoś dziwnie miałam. Taki jakiś strach, nawet jak lekarz powie ze wszystko jest ok to i tak człowiek sie boi... Chyba Ci nie muszę przypominać żebyś się oszczędzała, nie dźwigała czasem czegoś! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Wtajemniczenie
|
dorkabl ja nie musialam w sumie, ale pomyslalam czemu nie? Wole wiedziec wczesniej czy Dzidek jest zdrowy. Co do badan genetycznych to podobno nie ma wskazan, bo nikt w mojej i meza rodzinie nie mial wad genetycznych. no nie wiem zaczynam sie juz gubic w tych badaniach co i jak.
#119 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny oglądacie "Rozmowy w Toku"?
Ja tak, i ledwo się program zaczął a już ryczę ![]()
#120 |
Zadomowienie
|
odmeldowuje sie w nowym watku
![]() glowa mi peka, wiec tak nie dokladnie Was czytam, sorry;/ ale pochwale sie, ze wrocilam z miasta, co prawda ledwo zywa ale upolowalam sukienke, raz ,ze tanio, moze nie taka bomba ale wiem, ze i jak 10 kg przytuje to w nia wejde, wyglada na srebrna, i takie tez kupilam buty. Pokaze Wam, ale zrobie dopiero zdjecia jak bede miala wiecej sily. No i dwa prezenty z glowy i tak co caly dzien mi zlecial.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:26.