Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer. 2011 - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
"Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" 23 37,10%
"Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" 6 9,68%
"Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" 1 1,61%
"Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" 2 3,23%
"Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" 3 4,84%
"Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" 3 4,84%
"Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" 1 1,61%
"Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" 5 8,06%
"Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" 18 29,03%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-09, 11:56   #91
Kasia5
Raczkowanie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Witajcie w III wątku
Eweska przepiękne te makijaże oczu. Jestem pod wrażeniem.
Kasia nie denerwuj się - będzie dobrze. Przed ślubem zawsze są nerwy i duże emocje. Wszystko się Wam ułoży
Kasia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 12:07   #92
aniko 23
Zakorzenienie

GG do aniko 23
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

eweska wlasnie od wczoraj mysle nad tym makijazem ktory wrzucilas jako ostatni szukam inspiracji do slubnego makjazu w chlodnych barwach -mroznych wrecz

...noszę twe serce z sobą (noszę je w moim sercu).

aniko 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 12:13   #93
Aliczka88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Catia88 Pokaż wiadomość
Aliczka, powtórze to,co już Dziewczyny pisały- niezła laska z Ciebie, naprawdę i za cholerę nie widzę u Ciebie tych kg o których piszesz..chyba masz zepsutą wagę lasencjo
Moje motto życiowe to "WAGA KŁAMIE" więc możemy uznać że masz racje hhihi.

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
witam na nowym watku.

mialam ciezka noc.Plakalam i trzeslam sie strasznie, z tego wszystkiego rozbolal mnie brzuch jak na @! wystraszylam sie i jeszcze bardziej plakalam, nie moglam sie opanowac w ogole.
Pisze tego posta ze lzami w oczach... jestem na skraju wyczerpania. Stracilam checi do zycia, czuje sie nie potrzebna i nie kochana!!
zawsze tak sie czulam- najpierw rodzice dali mnie babci, a teraz powodem poczucia odracenia jest Tż. Nieźle sobie wczoraj pogalismy jesli tak to mozna nazwac, ale nie chce o tym pisac!

2 dni do slubu, nie wiem czy do tego czasu sobie czegos zlego nie zrobie!!

zdaje sobie sprawe ze swoim zlym samopoczuciem zaszkodzilam maluszkowi, ale nie moge opanowac placzu i bolu!

kur.....!!! jak mi jest zle!!

dziewczyny to zycie jest takie okrutne?!chce umrzec....
Kasiu, w życiu a przede wszystkim w życiu małżeńskim jest różnie. Są wzloty i upadki, raz jest dobrze raz źle... I wszystkiego musimy sie nauczyć... Wierze, że to tylko chwilowe... I wszystko sie ułoży!
I nie mów, że zycie jest okrutne i chcesz umrzeć! Grzeszysz dziewczyno! Jestes w ciąży, za dwa dni wychodzisz za mąż, chyba masz co jeść i w co sie ubrac... pooglądaj jakiś film dokumentalny np o Korei Północnej jak traktują tam ludzi a przede wszystkim kobiety, o biedzie w krajach trzeciego świata pooglądaj jak codziennie małe dzieci umierają z głodu i na AIDS! Albo pooglądaj Sage Prastarej Puszczy która właśnie leci na TVP1 i odlądam od 3 dni i rycze jak norka!!! Jak zwierzeta mają prze***.... w naszych polskich lasach! Rozmowy w toku poogladaj o 16 bedzie o kobietach które nie mogą mieć dzieci!!
Czym są takie błachostki czy Twoje kłutnie z TŻtem w porównaniu do takich problemów? Niczym!!Nie umiemy cieszyc sie z tego co mamy i wynajdujemy jeszcze miliony głupstw zeby pogorszyc sytuacje!Trzeba brac dupe w troki i wziąść sie za siebie!! Pozbieraj sie, wez prysznic, ubierz, pomaluj i nie zamartwiaj sie! Masz małego człowieczka pod sercem który chce zeby mama była szczęśliwa!!

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Eweska- 2 fotki w makijażu - tak zwykle się maluję - przy czym standardowo używam bezbarwnego błyszczyka (a nie koloru, jak na fotkach).
A ja Cie widze w pistacjowym Zawsze blondynki o niebieskich/zielonych oczach maluje na pistacjowo, wygląda rewelacyjnie!! Na codzień grafit tez bedzie do Ciebie pasował

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
Dziewczyny jadłyście białe michałki z Wawela?? Pyszne (ja uwielbiam białą czekoladę), właśnie pochłonęłam prawie kilogram. Jak mąż wróci z pracy i zobaczy, że prawie nic mu nie zostawiłam, to będzie krzyczał ... ale co tam, warto było
Białe michałki???????????? Gdzie to można kupić??? Matko po kolana pociekła mi ślina

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 12:18   #94
violisia
Zadomowienie

Kasiunia glowa do góry, czasem warto przedstwaic wszystko tak jak napisała aliczka, to święta racja
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 12:22   #95
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Białe michałki???????????? Gdzie to można kupić??? Matko po kolana pociekła mi ślina
U mnie są na wagę w takim zwykłym osiedlowym sklepie spożywczym. I uwierz mi ... są przeboskie

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 12:23   #96
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez aniko 23 Pokaż wiadomość
eweska wlasnie od wczoraj mysle nad tym makijazem ktory wrzucilas jako ostatni szukam inspiracji do slubnego makjazu w chlodnych barwach -mroznych wrecz
Ciężko będzie podać przykłady typowo mroźnego makijażu ślubnego, może zainspirują cię jakieś chłodne makijaże, zdjęcia ponizej.

Cytat:

A ja Cie widze w pistacjowym Zawsze blondynki o niebieskich/zielonych oczach maluje na pistacjowo, wygląda rewelacyjnie!! Na codzień grafit tez bedzie do Ciebie pasował
Listopadowa ma brązowe oczka

Ogólnie można do każdej osoby dobrać sporo kolorów które będą do niej pasowały, tylko jak pisałam powyżej trzeba dobrać odpowiedni odcień

Jej muszę spadać znowu do garów, z niedługo synal przyjdzie ze szkoły a ja z obiadem w lesie :P
Zgaga mnie znowu dzisiaj męczy :/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3feae8830f85cb6a5033951224f15098_picture_256.jpg (25,6 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 9f45c90c-4355-4d9d-a2ab-faa956056aae_20100521013909_Normalshutterstock13600741.jpg (27,3 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 65759452_1-Zdjecie-Makijaz-slubny.jpg (15,1 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg b_6_19176.jpg (29,1 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg e52bf077001b749449f6d1c5.jpg (12,7 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg opalanienatryskowe2.jpg (18,0 KB, 10 załadowań)

Edytowane przez eweska
Czas edycji: 2010-12-09 o 12:27
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 12:31   #97
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Do niebieskich oczu pasuje bardzo dużo kolorów, praktycznie wszystkie, tylko trzeba odpowiednie odcienie dobrać, ciepłe lub zimne i nie tylko bo odcieni brązów, niebieskości, granatów, zieleni mamy multum.
Tylko jak dobrać ten właściwy odcień

Dzisiaj wizyta u gina, mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. Trzymajcie kciuki
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-09, 12:31   #98
Paulizia
Wtajemniczenie

Haaa wrocilam!!!! Jakie slodkie serduszko tu tu tu tu tu bilo jak szalone Nagralam na telefon by Tz posluchal Mam brac wapn + wit. D do 36 tygodnia, bo za malo mleka pije no i Omega3. Zrobila mi tez przesiewowe badanie krwi by wykluczyc syndrom downa i inne choroby. W przyszlym tygodniu wyniki. Mialyscie tez takie badania?

Ide kapusniak robic

Kasiu ja 2 dni przed slubem tak sie pozarlam z TZ, ze slub odwolalam. Tesciowa prawie zawalu dostala, bo to goscie, sala, kosciol bla bla bla Przed slubem zawsze sa niesamowite nerwy i presja dlatego nerwy puszczaja. Co ja Ci moge powiedziec? "wszystko bedzie dobrze i nie denerwuj sie" nic nie wskora, bo rozumiem jak sie czujesz. Jednak pamietaj, ze nie jestes sama. Masz mala istotke, ktorej wynajmujesz swoj brzuch i dla niej wlasnie musisz sie uspokoic, pooddychac, przejsc sie. Badz silna dla swojego Malenstwa, bo sama juz nie jestes

Eweska tak chudzielec wazacy 73 kg jeaaaa

Listopadowa jaka Ty ladna Mamuska jestes I ladnie Ci w takim delikatnym makijazu

Aliczka... z Ciebie tez lachon i cos klamiesz z ta waga jak Moria , bo ja niby tez waze mniej, a wygladam jak slon przy Tobie Zdjecie ze slubu troche malutkie ja mam tez w albumie zdjecia ze slubu, ale wazylam wtedy 63 kg i mam nadzieje, ze po ciazy tez bede tyle wazyc :pro si:

Eve ja podwojnego nie szukam, chyba ze Tz mialabym w nim wozic :P

Catia88 nie moge sie doczekac fotek ze slubu

Siasku zycze powrotu do zdrowia dla Czarka!!!
Stary 2010-12-09, 12:38   #99
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Moria, bułki pierwsza klasa!

Słuchajcie, do słodyczy mnie nie ciągnie, ale jak tu czytam o białych michałkach, to coś drgnęło!:P

Za mną ciągle chodzi zupa owocowa, dziś sobie robię wiśniową, bo tylko dla siebie gotuję. A wczoraj padłam z radości, bo Babcia robiła pierogi już na święta, zrobiła duuuużo więcej i obdzieliła wszystkich. Także na obiadokolację były pierogi z kapustą i grzybami

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 12:38   #100
zosiaaa
Zadomowienie

Dopisuję się do waszego wątku. Ja mam termin na 19 maja. Ładne brzuszki macie, mój tez juz jest widoczny ale ja oprócz brzuszka mam jeszcze dodatkowe boki których nabawiłam się wcześniej niż brzuszka. Ale odchudzać będę się po porodzie. Pozdrawiam

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 12:39   #101
spice1985
Zadomowienie

Jeny Dziewczyny, wróciłam po dłużej przerwie spowodowanej brakiem netu a Wy tu tyle nasrobałyście! Chyba w zyciu nie nadrobie, ale sie postaram
U mnie w porzadku, bylam w tamtym tyg u lekarza,ale dzidzia sie tak ustawila ze nie bylo widac plci...Szkoda,ze przed sylwestrem to sie juz chyba dowiem

Moria pięknie Ci brzuszek rośnie! I te 8 kg to chyba w samym brzuchu masz co? Czytałam Twoj przepis na piersi kurczaka i mam prośbę: moglabyś mi napisać na jaką ilośc piersi są te proporcje? Czy tak dowolnie, zeby bylo dobrze namaszczone po prostu?
A imię Iga zdecydowanie fajniejsze od Liwi Tylko nie mów mężowi

the sania, Aliczka, violisia, anula, agus, mazianka piękne macie brzuszki! Aliczka, ja nie wiem gdzie te Twoje 88 kg! Weź wagę wymień w domu:P

Eweska Twój brzuszek to mistrzostwo świata Wydaje mi się że ciezko, oj cięzko bedzie Ci pod koniec ciąży co? Ale jaki słodki ciężar

W Poznaniu zima na całego,jeszcze ma dzisiaj dopadać śniegu A ja wczoraj przez 10h nie miałam prądu w całym bloku, a w mieszkaniu wszystko na prąd... Ani ogrzewania, ani jedzenia ugotować, herbaty też nie...Woda zimna z kranu, bo piec nie podgrzewał:P Tragdenia. Musiałam się ewakuować

Mam do Was pyt: sprzątacie normalną chemią gospodarczą w ciąży? Bo rzucił mi się w oczy artykuł na ten temat i mam mieszane uczucia. Sama w ciąży uzyłam może z 2-3 razy domestosa do zalania kibelk,a a tak to maż, ale zdania są podzielone. Jedne mówią żeby nie przesadzać, inne że to szkodzi, sama już nie wiem. Jakie Wasze zdanie?

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-09, 12:39   #102
mary poziomkowa
Zakorzenienie

PS wrzuciłam foty do albumu aktualny brzuch w innym terminie

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 12:42   #103
Aliczka88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Listopadowa ma brązowe oczka
Aha Ale tez pasuje Ja mam brązowe czasem piwne i kiedys szefowa zrobiła na mnie test i malowała mnie wszystkimi kolorami - każdy pasował. Na ślub byłam pomalowana na pomarańcz. Kwestia starannego pomalowania i większośc kolorów bedzie pasowac i rewelacyjnie wyglądać

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Stary 2010-12-09, 12:53   #104
andziot
Zakorzenienie

melduję się w nowej części
mężu zabiera komputer więc nadorbie Was wieczorkiem

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 13:00   #105
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Tylko jak dobrać ten właściwy odcień

Dzisiaj wizyta u gina, mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. Trzymajcie kciuki
Wrzuć fotkę w świetle dziennym, dosyc wyraźną i ze zbliżeniem, wtedy będzie mozna coś dobrać

Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość
Dopisuję się do waszego wątku. Ja mam termin na 19 maja. Ładne brzuszki macie, mój tez juz jest widoczny ale ja oprócz brzuszka mam jeszcze dodatkowe boki których nabawiłam się wcześniej niż brzuszka. Ale odchudzać będę się po porodzie. Pozdrawiam
Witam

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość

Eweska Twój brzuszek to mistrzostwo świata Wydaje mi się że ciezko, oj cięzko bedzie Ci pod koniec ciąży co? Ale jaki słodki ciężar
Zgadza sie będzie ciężko, oj będzie, ale w końcówce ciąży będzie ze mną mężul, więc będzie mi pomagał

Cytat:
Aha Ale tez pasuje Ja mam brązowe czasem piwne i kiedys szefowa zrobiła na mnie test i malowała mnie wszystkimi kolorami - każdy pasował. Na ślub byłam pomalowana na pomarańcz. Kwestia starannego pomalowania i większośc kolorów bedzie pasowac i rewelacyjnie wyglądać
Zgadza się też pasuje
Umiejętnie wykonany makijaż będzie każdemu pasował, nie ważne w jakiej kolorystyce
Ja się maluję w różnych odcieniach, czasami mam nawet tęczę na oku i co pasuje mi taki makijaż, ale wiem jak go mam na sobie wykonać żeby nie wygladać śmiesznie i tandetnie
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 13:11   #106
agus87
Zakorzenienie

jezu ale to super uczucie jak sie dziecko rusza
Stary 2010-12-09, 13:18   #107
spice1985
Zadomowienie

No to Ewesko, mężuś Cię poddźwignie i fizycznie i psychicznie na pewno
super że będziecie razem.

Dziewczyny, z Waszego doświadczenia, ile może mleko UHT stać w lodówce otwarte? bo chce zrobić naleśniki i znalazłam mleko prawie całe ale otwarte i jest obawa że jest tam z tydzień, może ciut dłużej...Ale w węchu ok, w smaku jak trochę wzięłam do buzi też jak normalne mleko... Jak myślicie? Niby na opakowaniu napisane ze 48h,ale faktycznie tak jest?

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 13:24   #108
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
No to Ewesko, mężuś Cię poddźwignie i fizycznie i psychicznie na pewno
super że będziecie razem.

Dziewczyny, z Waszego doświadczenia, ile może mleko UHT stać w lodówce otwarte? bo chce zrobić naleśniki i znalazłam mleko prawie całe ale otwarte i jest obawa że jest tam z tydzień, może ciut dłużej...Ale w węchu ok, w smaku jak trochę wzięłam do buzi też jak normalne mleko... Jak myślicie? Niby na opakowaniu napisane ze 48h,ale faktycznie tak jest?
ja mam mleko takie zakrecane i stoi ponad tydzien pije i nic mi nie jest
Stary 2010-12-09, 13:38   #109
TheXanthippe
Raczkowanie

Witam w nowym wątku tak skrobiecie że nie da się was nadrobić
Nawet nie pamietam kiedy ost. się odzywałam alle co zrobic prawie cale dnie mnie nie ma w domu a wieczorem jedyne na co mam ochote to kolacja i spac.

Stwierdzam fakt iż w moim wypadku ciąża to niezły sposób na odchudzanie. Już 19 tydzień brzuszek juz widac a ja na wadze tyle ile mialam przed ciaza tyle mam a nawet mniej o pol kilo, fak faktem zaczynalam z duza nadwaga. Na początku trochę sie tym denerwowałam ale pani dr mnie uspokoiła że dzidzia rosnie zdrowo i nie ma sie czym martwic.

I jeszcze jedno ktoś napsał że grubsze dziewczyny pożniej czują ruchy ( po 20 tyg ) a gucio prawda ja pierwsze puk puk poczułam na poczatku 18 tygodnia a waze 90+

Na Usg połówkowe musze jeszcze poczekać do 20.12

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-09, 13:54   #110
dorkabl
Zadomowienie

MORIA piękne masz bułeczki jak ja bym chciała miec jakies talenty kulinarne...kotleta czy kapusniak to i owszem ale bułeczki to juz dla mnie wyzsza szkoła jazdy.

spice1985 mój tata (nalesnikowo- racuchowy mistrz) robi naleśniki nawet z takiego "podstarzałego mleka, no tylko rzeby nie śmierdziało, rozumiesz o co chodzi

eweska proszę spójrz na mój ślubny, jest w linku pod spodem, co myślisz? Bo ja tak szczerze to uważam ze mi takie za bardzo "różki" po bokach zrobiła, ale co tam, i tak było fajnie

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

...co do tych michałków to są naprawdę dobre!
Właśnie zjadłam kanapke z pieczenia rzymską z sosem czosnkowym i poprawiłam kremówka ...tak jak tu już któraś pisała, potem dołączymy sie do wątku diety dukana ale to w lato ihihihi

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
PS wrzuciłam foty do albumu aktualny brzuch w innym terminie
Zdzikłam, gdzie ty masz ten album? Chce zobaczyć brzuch
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 13:55   #111
Paulizia
Wtajemniczenie

Wy niedobre, a skad ja niby mam wziac zamkowe w bialej czekoladzie????

Mam slinotok na sama mysl

Ale za to kapusniak mi wyszedl mistrzowsko

No i podbijam pytanko na temat badania przesiewowego krwi wykrywajacy syndrom downa. Robilyscie? Jestem ciekawa, bo ja dzisaj zrobilam i nie zrozumialam medycznej terminologi angielskiej mojej poloznej
Stary 2010-12-09, 14:06   #112
dorkabl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Wy niedobre, a skad ja niby mam wziac zamkowe w bialej czekoladzie????

Mam slinotok na sama mysl

Ale za to kapusniak mi wyszedl mistrzowsko

No i podbijam pytanko na temat badania przesiewowego krwi wykrywajacy syndrom downa. Robilyscie? Jestem ciekawa, bo ja dzisaj zrobilam i nie zrozumialam medycznej terminologi angielskiej mojej poloznej
No nie myślałam o tym. Jakos tak wydawało mi się ze jesli nie ma wskazań to nie będę robić wszystkich istniejących badań Myślisz ze to źle? . No chyba ze jakieś po drodze badania wyjdą źle i lekarz zaleci.
Stary 2010-12-09, 14:10   #113
Catia88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
No nie myślałam o tym. Jakos tak wydawało mi się ze jesli nie ma wskazań to nie będę robić wszystkich istniejących badań Myślisz ze to źle? . No chyba ze jakieś po drodze badania wyjdą źle i lekarz zaleci.
Jtak samo. nie robiłam takiego badania, szczerze mówiac nawet nie wiem czy o nim słyszałam

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-09, 14:16   #114
Aliczka88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TheXanthippe Pokaż wiadomość
Witam w nowym wątku tak skrobiecie że nie da się was nadrobić
Nawet nie pamietam kiedy ost. się odzywałam alle co zrobic prawie cale dnie mnie nie ma w domu a wieczorem jedyne na co mam ochote to kolacja i spac.

Stwierdzam fakt iż w moim wypadku ciąża to niezły sposób na odchudzanie. Już 19 tydzień brzuszek juz widac a ja na wadze tyle ile mialam przed ciaza tyle mam a nawet mniej o pol kilo, fak faktem zaczynalam z duza nadwaga. Na początku trochę sie tym denerwowałam ale pani dr mnie uspokoiła że dzidzia rosnie zdrowo i nie ma sie czym martwic.

I jeszcze jedno ktoś napsał że grubsze dziewczyny pożniej czują ruchy ( po 20 tyg ) a gucio prawda ja pierwsze puk puk poczułam na poczatku 18 tygodnia a waze 90+

Na Usg połówkowe musze jeszcze poczekać do 20.12
Wow!! To jesteś mistrzyni!!! zeby nie przytyć ani grama?? Jak ty to robisz?? Witamy na naszym watku i ostrzegam! My tu duzo o jedzeniu gadamy haha. A w zasadzie 89% wątku jest o jedzeniu i co sie dziwic ze mamy juz po 8kg na plusie

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Stary 2010-12-09, 14:49   #115
moria44
Wtajemniczenie

Paulizia ja tego badania nie robiłam bo usg genetyczne wykazało b. niskie prawdopodobieństwo tej wady u naszego szkraba.

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
super kochana dziekuje
ile buleczek ci z tego wychodzi ??
Dzisiaj zrobiłam 8 i są takie większe. Wrzucam fotki

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
Dziewczyny jadłyście białe michałki z Wawela?? Pyszne (ja uwielbiam białą czekoladę), właśnie pochłonęłam prawie kilogram.
Kilograaam? Szalona

Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość
Witaj, witaj Wrzuciłam Cię już na listę. Jeśli masz jakieś fotki brzuszka to wrzucaj

Cytat:
Moria pięknie Ci brzuszek rośnie! I te 8 kg to chyba w samym brzuchu masz co? Czytałam Twoj przepis na piersi kurczaka i mam prośbę: moglabyś mi napisać na jaką ilośc piersi są te proporcje?
Spice, no w końcu jesteś
Heh, no niestety kg weszły mi też w uda i tyłeczek
Jeśli chodzi o marynatę to ja ilość podaną w przepisie wykorzystałam na 3 połówki piersi ale zazwyczaj robię na oko, jeśli wydaje mi się, że jest mało to dorzucam po małej łyżeczce musztardy, miodu i sosu sojowego i już

Cytat:
Mam do Was pyt: sprzątacie normalną chemią gospodarczą w ciąży?
spice ja jestem w ogóle uczulona na używanie silnej chemii w domu, nie tylko w ciąży. Tzn. nie jestem uczulona na samą chemię ale uważam na to, co wpuszczam do naszych biednych rzek...
Często zapominamy, że to co wyrzucamy albo spuszczamy w kibelku wcale nie przestaje być naszym problemem więc ja staram się jak najmniej zanieczyszczać środowisko.
Używam często ekologicznych preparatów na bazie octu (albo sama robię miksturę woda+ocet), bardzo często pojawiają się w Lidlu w super cenie. A piorę nie w proszkach a w łupinach orzechów indyjskich. Używam ich także do zmywarki i do czyszczenia łazienki, bo to naturalny środek piorący i czyszczący.
Do pralki chcę jeszcze takie zielone kule i w tym będę prała ciuszki dla maluszki
Zrezygnowałam też z płynów do płukania, które uwielbiam i zamiast tego używam olejków eterycznych
Ostatnio mówiła o nich w Dzień Dobry TVN Reni Jusis, jest taki program Eko-Mama czy jakoś tak i zawsze czegoś ciekawego się dowiaduję i staram stosować w moim domu.

Cytat:
Napisane przez TheXanthippe Pokaż wiadomość
Stwierdzam fakt iż w moim wypadku ciąża to niezły sposób na odchudzanie
Kochana ale Ci zazdroszczę, u mnie już 9 kg na + albo i więcej, teraz nie wiem bo nie mam wagi

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
MORIA piękne masz bułeczki jak ja bym chciała miec jakies talenty kulinarne...kotleta czy kapusniak to i owszem ale bułeczki to juz dla mnie wyzsza szkoła jazdy.
dorkabl dziękuję ale te bułki są łatwiejsze niż kapuśniak Ja Was będę zachęcać do pieczenia w domu, szczególnie mamuśki, które są teraz na zwolnieniu i się nudząą

A tak w ogóle to właśnie mi się strasznie kapuśniaku zachciało!!
Zrobię sobie chociaż bułeczkę z szynką i ogórkiem kiszonym, zawsze jakaś namiastka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (48,1 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (38,8 KB, 33 załadowań)

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 15:00   #116
Taverney
Zakorzenienie

jeejku... wczoraj Was zostawiłam jeszcze w starej części, a tu już ponad 100 postów nowej! No nic... zapowiada się dużo czytania. Melduję się w nowym wątku

byłam dziś u lekarza, wszystko jest ok, ale nadal mam te krwawienia. Niech już się to skończy...

moria, ślinotok mam na takie cudeńka!
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 15:09   #117
dorkabl
Zadomowienie

moria44napiosz cos wiecej o tych kulach do prania
Tylko widzisz u nas jest tak twarda woda ze sam olejek zamiast płynu do płukania nie wystarczy W ogóle jestem załamana bo w moim rodzinnym mieście Bielsku wode moge pic normalnie prosto z kranu. A w Radomiu to jest taki kamień ze szok. Pierwszy raz w zyciu zobaczyłam jak wyglada pralka u teściowej po 3 latach użytkowania. Normalnie szok!
Ja to luz, ale sie nad dziecka ubrankami zastanawiam, co tu zrobić...Prasowanie na mur, to chociaż trochę zmiękczy marteriały.

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

No i zachęcaj do pieczenia, zachęcaj, proszę! Juz czasem z nudów bzika dostaje a od patrzenia w kompa to mi niedługo oczy posłuszeństwa odmówią

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Taverney Pokaż wiadomość
jeejku... wczoraj Was zostawiłam jeszcze w starej części, a tu już ponad 100 postów nowej! No nic... zapowiada się dużo czytania. Melduję się w nowym wątku

byłam dziś u lekarza, wszystko jest ok, ale nadal mam te krwawienia. Niech już się to skończy...

moria, ślinotok mam na takie cudeńka!

Tez miałam na początku krwawienia. I kochac sie nie wolno było i bałam sie na kibelek usiąść...tak jakoś dziwnie miałam. Taki jakiś strach, nawet jak lekarz powie ze wszystko jest ok to i tak człowiek sie boi...
Chyba Ci nie muszę przypominać żebyś się oszczędzała, nie dźwigała czasem czegoś!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-09, 15:10   #118
Paulizia
Wtajemniczenie

dorkabl ja nie musialam w sumie, ale pomyslalam czemu nie? Wole wiedziec wczesniej czy Dzidek jest zdrowy. Co do badan genetycznych to podobno nie ma wskazan, bo nikt w mojej i meza rodzinie nie mial wad genetycznych. no nie wiem zaczynam sie juz gubic w tych badaniach co i jak.
Stary 2010-12-09, 15:12   #119
moria44
Wtajemniczenie

Dziewczyny oglądacie "Rozmowy w Toku"?
Ja tak, i ledwo się program zaczął a już ryczę Ach, te ciążowe hormony...

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 15:13   #120
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

odmeldowuje sie w nowym watku
glowa mi peka, wiec tak nie dokladnie Was czytam, sorry;/
ale pochwale sie, ze wrocilam z miasta, co prawda ledwo zywa ale upolowalam sukienke, raz ,ze tanio, moze nie taka bomba ale wiem, ze i jak 10 kg przytuje to w nia wejde, wyglada na srebrna, i takie tez kupilam buty. Pokaze Wam, ale zrobie dopiero zdjecia jak bede miala wiecej sily. No i dwa prezenty z glowy i tak co caly dzien mi zlecial.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości