Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV 2010r. - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-17, 21:29   #3061
Ferrou
Zakorzenienie

Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość

ferrou
ktoś Ty A powiedz mi - czy Kubulinek ma swój pokój czy śpi z Wami w pokoju?? Mój Marcel zaczął przesypiać nocki jak dostał własny pokój ... Nie przejmuj się że kiepsko zareagowałaś - permanentne niewyspanie robi swoje i to nie Twoje wina. Rzecz jasna Małego też nie, ale trzeba szukać przyczyny Jego buszowania nocą
śpi z nami i jeszcze przez dłuższą chwilę z nami będzie. Mamy do dyspozycji dwa pokoje, aby dojść do drugiego trzeba przejść przez pierwszy - to taki duży przedzielony na pół (mieszkamy z teściami). Będziemy próbowali jakos to rozwiązać aby mu dać jeden z pokoi, bo i tak w końcu trzeba będzie. W sumie w tym drugim tzw "dziennym" pokoju też mamy narożnik, więc może spróbujemy kiedyś zostawić malego samego na noc

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Hej!
Pop niezła akrobatka , mój tez już tak próbuje się wieszać na stole , kredensie.
Darusia współczucia dla tż, a Ty widzę znowu dietka i ja chyba też muszę wrócić , bo po schudnięciu w sumie 10,5 kg przybyło mi 2 niby nie dużo ale boję się że przez świeta będzie więcej i chyba od jutra tez sobie zarzucę

Dziewczyny szaleją na zakupach , ja stwierdzam że nie ma sensu kupowac za dużo rzeczy bo i tak nie zdąży się tego wynosić , szkoda żeby leżało.
Mam chyba takie podejście jak do swoich ubrań mieszczą się na jednej półce nie cierpię robić ubraniowych zakupów , jadę jak muszę.
to tak jak ja, nienawidzę kupować dla siebie ciuchów, jak muszę to się strasznie stresuję, męczy mnie łażenie po sklepach, przymierzanie za małych ciuchów, nigdy nie potrafię dobrać na siebie czegoś fajnego - z tego też tytułu mam ich dość mało Ale lubię dzieciowe zakupy

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Ferrou - w końcu się odezwałaś. Tylko nie napisałąs dlaczego Cię nie było.

Gmyrelka - ten komlet bardzo mi się podoba i jak go znajdę gdzieś to kupię dla Oliwki. JA uwielbiam ją ubierać jak chłopaka.
No nie sprecyzowałam ogólnie przez ostatni czas miałóam niezbyt dobry nastrój, trochę się dzieje, trochę dziwnych rzeczy słyszałam o sobie... niezbyt miłych... Mam okropnego lenia, zaraz święta a nic nie mam zrobione, tylko szukam wymówek - np nie myję okien bo mróz jest :P A wczoraj cały dzień we Wrocławiu byłam, później małym się zjamowałam i wcześniej spać się położyłam bo byłam wykończona to tak w skrócie

A ten komplet to oglądałam - bardzo fajny jest i wcale az taki chłopiecy to nie jest Tak zastanawiałam się czy go nie wziąć, ale Kuba ma dużo spodni (ostatnio tż był na zakupach - on ma hopla na punkcie spodni i małemu kupuje ) i koszulek też, a żeby ubrać tylko na raz czy dwa to tak bez sensu
W ogóle ostatnio próbowałam sprzedać na allegro parę Kubusiowych rzeczy - to jedynie pajacyki i bodziaki sprzedalam, a jakieś bluzy czy spodnie to zero zainteresowania - a wszystko jak nowe no nic spróbuję za jakiś czas jeszcze raz

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Cytat:
P0P mój co prawda nie wie co to nosek, ale "cycy cycy" zna świetnie i wie w którym miejscu mamusi koszulkę szarpać Dzisiaj siedział mi na kolanach i "cycał" - normalnie Afryka dzika Ale On już w zasadzie nie je (bo nie ma co ) tylko to nasze przytulasy
Kuba to wczoraj wynalazł nową zabawę - łapie mnie za nos, ja robię "piiiip" a on się brechta jak głupi do sera Boski jest
Stary 2010-12-17, 21:31   #3062
koglus
Rozeznanie

Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV

Cytat:
Wiecie co... ja się muszę Wam nieco pożalić... coraz bardziej martwi mnie to, że mój syn za tydzień skończy 9 miesięcy, a nie próbuje siadać, wstawać ani nie raczkuje Zaczynam mieć wyrzuty sumienia że nie zrobiłam mu USG bioder, bo może coś jest nie tak i dlatego jest jak jest ... Sama nie wiem co o tym myśleć - wiem, że każde dziecko jest inne i że to kwestia dnia a może zacząć robić wszystko, ale nie ukrywam że "lekko" mnie to stresuje ...

Where is Madziwnia ??
podobno chlopcy sa bardziej lewniwi niz dziewczynki, mojej znajomej syn tez pozno zaczał siedziec okolo 1,5 roku a nauczyl sie chodzic jak mial prawie 2 latka, chodzil na jakies tam cwiczenia zeby go zachecic do ruchu i pomoc mu

http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png
koglus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 21:41   #3063
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
Libra to tak jak ja a zwlaszcza od 5 kwietnia 2010:P sie zlozylo ze w smingusa dyngusa mala wylazla, szkoda ze to swieta ruchome.
Ja wiekszosc zakupow malej robie z lumpku, tanio wyrosnie szybko , ciuszki wiele razy ladniejsze niz w sklepach za kosmiczne pieniadze.

JEŚLI POTRZEBUJECIE SIE DOWARTOSCIOWAC, ZE NIBY BRZUCHY MACIE WIELKIE I TAK DALEJ POLECAM PRZELACZYC NA PROGRAM TLC.

Ja przy nich to chucherko a taka megi asia czy drcronik to by sie za reka schowaly .:P

no libra ja w pazdzierniku nie dalam rady, za duzo imprez a ze wszyscy wiedza ze z potraw switecznych lubie tylko karpia i ew ziemniaki ale bez sledzi bo ich nie znosze to nie beda dupy truc zebym jadla.
No ja też sobie zrobiłam z miesiąc przerwę albo i więcej ale może już starczy a z potraw świątecznych to uwielbiam wszystkie i do tego ciasta , kutie , kluski z makiem niby świat nie lubię ale dobre jedzonko się robi
Cytat:

Libra - to widzę że nasze dzieci dogadały by się. Oczywiście serce mojej Oliwki jest przy Dyziu ale Kumpli można mieć wielu.
A powiedz mi: Twój synek wie gdzie jest nosek???
No jasne że kumpli to można mieć wielu
Może i wie gdzie nosek ale pokazac nie chce(w każdym razie mu tłumaczyłam) ,a oczko to jak pisałam próbował reniferkowi łyżką wydziubać

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość

to tak jak ja, nienawidzę kupować dla siebie ciuchów, jak muszę to się strasznie stresuję, męczy mnie łażenie po sklepach, przymierzanie za małych ciuchów, nigdy nie potrafię dobrać na siebie czegoś fajnego - z tego też tytułu mam ich dość mało Ale lubię dzieciowe zakupy

Kuba to wczoraj wynalazł nową zabawę - łapie mnie za nos, ja robię "piiiip" a on się brechta jak głupi do sera Boski jest
czyli wie gdzie nosek
Ja to nawet za bardzo nie wiem jaki rozmiar noszę
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 21:43   #3064
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Ferrou to warunki macie - nic tylko jeden pokój dać małemu a drugi dla Was. Może u Was też to poskutkuje

koglus toś mnie pocieszyła Ale podany przykład to już mega przegięcie - zdrowy ten chłopczyk? 1,5 roku i dopiero siadał sam

Gdzie się podziewa Megi i Madziwnia ????

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 21:51   #3065
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Ferrou - w końcu się odezwałaś. Tylko nie napisałąs dlaczego Cię nie było.

Gmyrelka - ten komlet bardzo mi się podoba i jak go znajdę gdzieś to kupię dla Oliwki. JA uwielbiam ją ubierać jak chłopaka.

Libra - to widzę że nasze dzieci dogadały by się. Oczywiście serce mojej Oliwki jest przy Dyziu ale Kumpli można mieć wielu.
A powiedz mi: Twój synek wie gdzie jest nosek???

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

A nasze dzieci jak sie kiedyś spotkamy to będą fajnie wyglądały - wszystkie ubrane w ciuchy z H&M.
Ta jeszcze się trzeba umówić to ubierzemy dzieciaki tak samo będą robić za bliźniaki

Cytat:
Ania a powiedz - iść z Nim teraz czy przeczekać święta bo zdrowy ??

Ania i pytanie nr 2 - Ty chodzisz dwa razy w tygodniu na basen - raz z Olą i raz z Szymusiem?? Czy chodzicie we 4 z tżtem ??
My chodzimy razem z TZ i z Olą i Szymkiem .
A to czy iść czy nie to Twój wybór . Ty lepiej wiesz
Stary 2010-12-17, 21:52   #3066
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
dziewczyny Wasze kciuki sa magiczne...
we wtorek mam drugi etap - ostatni i taki bardziej jako formalnosc...
bede Was czesciej o kciuki prosic :P
Trzymam dalej
Cytat:
Napisane przez cynamonkowa Pokaż wiadomość
Lindsley,my dopiero teraz możemy odpisać w domku nie jesteśmy,dostęp do kompa delikatnie ograniczony,ale..
stwierdziłyśmy,że castingu nie będzie..niech się chłopak staraheh
Nadia chętnie kiedyś walnie z Michasiem butelkę mleka
Z tą butlą może być problem, bo Michas nie toleruje butelek. Powoli się przekonuje do niekapka ale on wgl nie chce pić. Ale może kiedyś mleko z kubeczka wypiją

Ferrou dla Kubusia za MAMA/
Współczuję nocek, czasem nam się też takie zdarzają...

Cytat:
koleżanka mi odkłada jak jest coś fajnego i jak przejezdzam gdzies obok to wpadam, odlozyla duzo wiecej ale tez sporo za duzych rzeczy wiec na to jeszcze czas, bylyby dobre na szwagierki corke ale ze ona i gust wypatrzony i spojrzenie na świat to ją zlałam.
To ja mam podobnie tylko jutro zamykają mi lumpka Dziś kupiłam sweterek, 2 bluzy, sukienkę i bluzeczkę dla siostrzenicy i coś jeszcze i dałam 7zł Po 1zł mi wszystko liczy...

Zmykam bo się łobuz budzi

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 21:56   #3067
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

nie chodzi o malo satysfakcjonujaca prace bo teraz ma taka ze gorszej nie bedzie mial nigdy,ale opcja nr 1 nie ma odpowiedniego wyksztalcenia i opcja numer 2 tu w Sieradzu jest ciezko o prace w sklepie spozywczym jesli znajomosci nie ma.
Straszna dziura tu jest, moja mama w biurze pracuje zna wiele ludzi, jego mama tez ma znajomosci siostra pracuje w biurze dobrze znanego goscia i nie ma doslownie nic.

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

jeszcze poki co nie mam co z mloda zrobic, moj ojciec z nia zostanie owszem, tylko ze piec sie pierdzieli trzeba tam co chwila latac, samej jej nie zostawi;/ no i nakarmi ja butla ale sloiczka nie da bo sie boi no i nie przewinie jej, a ja jestem w takiej sytuacji ze od lutego sie moge za czyms dopiero rozgladac.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 21:58   #3068
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
nie chodzi o malo satysfakcjonujaca prace bo teraz ma taka ze gorszej nie bedzie mial nigdy,ale opcja nr 1 nie ma odpowiedniego wyksztalcenia i opcja numer 2 tu w Sieradzu jest ciezko o prace w sklepie spozywczym jesli znajomosci nie ma.
Straszna dziura tu jest, moja mama w biurze pracuje zna wiele ludzi, jego mama tez ma znajomosci siostra pracuje w biurze dobrze znanego goscia i nie ma doslownie nic.
A z samych ankiet nie dacie rady?? Plus np Ty być poszła do pracy bo wykształcenie masz. Kurcze zdrowie to podstawa - szkoda mi Go

Napisałam do megi esa ale nie odpisuje ciekawe co tam u Niej... ale tak to się jeszcze nie zdarzyło żeby nawet z pracy nie napisała.

Lece spać, do jutra laski!!

Ano rozumiem Darusia, ale kurcze musicie coś pomyśleć nad przyszłością bo tż się wykończy ...

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2010-12-17 o 21:59
Stary 2010-12-17, 22:04   #3069
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

ferrou moja ma fiola na punkcie nosow, wszystkich lapie za nosy a jak rano sie obudzi biore ja do siebie na wyro i razem kimamy i ona sie obudzi pierwsza to zdaze tylko oczy otworzyc i widze jak sie zbliza potwor zębiasty , zawsze zdaze tylko zobaczyc otwarta paszcze i juz hop i mnie ryzie i to jeszcze jak az mi lzy leca.

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

gmyrelka nie ma takiej opcji zeby on pracowal tam dluzej niz do lata. Na wiosne ruszy sie troche sezon budowlany i bedzie czegos szukal bo to to co kocha.

Ja jutro bede dzwonila do wujka ktory prowadzi jak na sieradz jedna z najwiekszychnauk jazdy bo chce zrobic kurs instruktora nauki jazdy on mi juz mowil nie raz ze czeka na mnie , tylko musze sie rozejrzec jak to sie rozklada ratalnie i wtedy prace bede miala od reki.

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

nie bo mial 3 zlecenia, zrobil wszystkie i teraz przerwa i nie wiadomo kiedy rzucą badania na Sieradz.
Gdyby byly czesciej juz by go w tej zasranej ubojni nie bylo.
Najgorsze jest to ze dali mu lzejsza prace w sensie nie dzwigania po 20 ton i bylo ok i poszedl w poniedzialek do pracy a oni ze musi wrocic na tamto stanowisko bo ten chlopak ktory tam jest sobie nie radzi...no kurrrrr! dobrze wiedza jakie ma problemy a chlopak by sie wyrobil to nie, musi i koniec.

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

libra te dietki ktore masz rob od nowa. Efekt powinien byc taki sam albo troszke slabszy bo wage masz juz mniejszą.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 22:10   #3070
ania p
Zakorzenienie

Darusiaa - a nie mozecie pomyśleć nad wyjazdem gdzies razem ? Moze to by było jakieś rozwiązanie a on by mógł mieć lżejszą pracę . Mała jest mała szybko by załapała język i to by było tylko z korzyścią dla niej.
Szkoda twojego TZta. Ja tam bym chętnie gdzies pojechała na jakiś czas , tak dla odmiany
Stary 2010-12-17, 22:14   #3071
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Witam.
Mnie wczoraj nie było (niestety- praca) wiec sobie nie poplakałam z wami ale... dziś nadrobilam. Całą klawiature zalalam. I to Mrowak Twoja wina!! Bylo to tak pięknie pisać?? Oj masz dar kobieto, masz...
może to genetyczne po mamie polonistce? no widzicie, ja tak pisać lubię, a tłumaczeń KURDE nie mogę znaleźć-normalnie się czuję jak narkoman na głodzie!

Cytat:
pop oliwka jest niemozliwa!!!)))

ide ziemniaki na obiad wazyc:P pozniej znowu po tezeta, a dzisiaj go wiozlam na 5:30;/
jak Ty go tak wozisz to kto z małą zostaje?

Cytat:
A jak już przeczytam taki teks jak wczoraj Mrowka napisała to juz całkowiecie jestem rozbita.
ej no, przecież to nie miało nikogo rozbijać

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
p.s. Mrówka wczoraj dała popis hihi przez nią wszystkie płakałyśmy trzymaj tak dalej
przeze mnie? a w życiu-ja Wam nie kazałam ryczeć

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Mrowak i mnie też do łez doprowadziłaś
no masz-następna!

a ja musiałam dziś zawieźć Bolusia do weterynarza NA NOC!! Robiliśmy mu dziś badanie krwi i nie wygląda to zbyt dobrze-siedzi teraz biedulek pod kroplówką...na samą myśl o tym, że on tam w nieznanym miejscu z obcymi zapachami i jeszcze innymi zwierzakami siedzi całą noc to mi się ryczeć chce. Potrzymacie kciuki, żeby się jutro okazało, że to nic złego? Że to NIE JEST niewydolność nerek....

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2010-12-17 o 22:16
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-17, 22:16   #3072
Ferrou
Zakorzenienie

[QUOTE=Gmyrelka;23842281]Ferrou to warunki macie - nic tylko jeden pokój dać małemu a drugi dla Was. Może u Was też to poskutkuje
[/QUOTE]

Wcześniej czy później na pewno mu zorganizujemy jeden z pokoi, na wiosnę musimy sypialnie remontować, ... więc wtedy bysmy przystosowali pokój dla niego.

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość

Ferrou dla Kubusia za MAMA/
Współczuję nocek, czasem nam się też takie zdarzają...

To ja mam podobnie tylko jutro zamykają mi lumpka Dziś kupiłam sweterek, 2 bluzy, sukienkę i bluzeczkę dla siostrzenicy i coś jeszcze i dałam 7zł Po 1zł mi wszystko liczy...

Zmykam bo się łobuz budzi
nocki są straszne, mały dzisiaj już się 2 razy zbudził... pewnie znowu będzie ciezko, Tej nocy zasnął jak podaliśmy mu ibufen, tylko że nie wiem czy to już padł ze zmęczenia bo darł się niemiłosiernie, czy jednak coś tam zadziałało.

No i jeszcze się chwalę - dzisiaj byłam u siostry bo siostrzeniec pół roczku dzisiaj kończył, I zeszła moja mama, miała ze sobą kanapki - Kuba od razu się do niej wyrwał na kolanka i wpatrywał się jak ona je - no i moja mama dała mu tzw "gryza" I wiecie że skubaniec normalnie odgryzał kęsy i jadł ? A potem jeszcze herbatkę pił z normalnego kupka Chyba powoli kończy się mlekowa era

Wrzucam obiecane zdjęcia Dużo ich bo nie wiedziałam na które się zdecydować
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (46,7 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (56,8 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (44,6 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6.jpg (31,6 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 7.jpg (48,8 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 8.jpg (59,0 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 9.jpg (59,6 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10.jpg (55,8 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 11.jpg (55,0 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 12.jpg (41,7 KB, 23 załadowań)
Stary 2010-12-17, 22:18   #3073
libra777
Zakorzenienie

Darusia no nie ciekawa sytuacja, tez mieszkam w takim rejonie że ciężko z pracą to wiem co to znaczy, może i by się znalazło ale za ile????? za 1410 -Bitwa pod Grunwaldem jak to mówią a za tyle to niestety ale nie dalibyśmy rady , dlatego mój tz pracuje 650km od domu.
A nie myśleliście o wyjeździe za granicę , tzn. tż? wiem trzeba mieć coś w zanadrzu żeby nie zostać z niczym w razie czego. W każdym razie mam nadzieję że sytuacja u was zmieni się na lepsze czego wam życzę.

Co do dietek to wiem ja i tak sobie mieszam które dni mi pasują.

Idę spać dobra noc
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 22:20   #3074
Ferrou
Zakorzenienie

cd

Pierwsze zdjęcie pokazuje jakie zabawki Kuba lubi Wyciągam kuferek i dziecka nie ma

Ostatnie zdjęcie z serii - moje koty są dziwne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 13.jpg (60,6 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 14.jpg (31,3 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg koty.jpg (31,3 KB, 36 załadowań)
Stary 2010-12-17, 22:32   #3075
P0P70
Zakorzenienie

Mrowak - biedna kicia. Ja za kotka to zawsze kciuki będę trzymała. I powiedział Igorowi więc on też będie trzymał.

Ferrou - ślicznie oboje wyglądacie. No i następny w którym się zkochałam.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 22:49   #3076
Ferrou
Zakorzenienie

Mrowak - też trzymam kciuki, biedny, pewnie zestresowany jest.. Moja psina to do kilkunastu godzin zostawała sama u weta więc wiem przez co przechodzisz A wyniki będą dobre

Cytat:
Ferrou - ślicznie oboje wyglądacie. No i następny w którym się zkochałam.
Slicznie to Kubuś wygląda... a ja... lepiej nie mówić... wiecie że wczoraj ubrałam spodnie ciążowe i nie spadały mi z tylka, a po porodzie to mi leciały Ale jestem gruba,
Stary 2010-12-18, 07:41   #3077
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Dzień dobry!!

Czyżbym pierwszy raz była pierwsza

megi odpisała że Iguś się budzi w nocy co godzinę albo częściej i jest wykończona

Stary 2010-12-18, 07:55   #3078
P0P70
Zakorzenienie

Ja tez już nie śpię. Zajmuje się Oliwka a Tz śpi.

Mrowak jak tam czuje się kotek?

Mego - pewnie Igorowi kielki wyjdą . Ja na noc polecam Camile. Jak nie daliśmy to mała nie spała jak dajemy to Oliwka przesypia cała noc.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 08:31   #3079
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:

Marci śpi, a my we trójkę gramy w mistrza słowa - tż takie dziwne wyrazy układa: ssij, dmuchać, kochać itp Chyba daje mi coś do zrozumienia A ja się opiłam jednym piwem
Hehe raczej nie inaczej
Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość

szczerze ta złota jak dla mnie jest obciachowa , nie pasuje zupełnie do małego dziacka , różnową sama kupiłam mimo że nie jestem fanem HK ale bardzo lubie te tuniki , złotej mówie stanowczo nie i materiał też gorszy niż w różowej
zreszta widać było po sprzedaży różowe szły jak woda , złotych pełno wszędzie
Uff to dobrze,że się nie zdecydowałam.Gmyrelka chyba czerwoną mi wzięła,a ja zupełnie nie wiem co o za ciuszeknie natrafiłam na all
Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Dziewczyny szaleją na zakupach , ja stwierdzam że nie ma sensu kupowac za dużo rzeczy bo i tak nie zdąży się tego wynosić , szkoda żeby leżało.
Mam chyba takie podejście jak do swoich ubrań mieszczą się na jednej półce nie cierpię robić ubraniowych zakupów , jadę jak muszę.

.
Libra ja niestety maniaczka ubraniowo-zakupowa.Mam tego tyle,że z szaf się wylewa,a buty to istna masakra i ciągle kupuję nowe rzeczyTeraz trochę na dziecko się to przeniosło,ale za to małej kupuję dużo większe rzeczy.Ma nawet bajeranckie ubranka już na dwa lata,ba nawet na trzy są też.Po prostu nie potrafię wyjść ze sklepu,żeby coś sobie,małej czy tż nie kupić.
Tż zawsze się śmieje,że ja się zachwuje na zakupach tak jakby zaraz mieli wszystko pozamykać na dobre parę lat,bo ja wszystko kupuję w zapasie-nie ważne czy środki czystości:proszki,pasta do zębów,czy spożywka typu mąką,herbata,kawa.
Może to przez to,że mieszkam w miejscu gdzie guzik w sklepiku jest i się zabezpieczam,żeby nic mi/nam nie zabrakło.Czubek normalnie ze mnie.

Wiecie co-kretynka taka ze mnie...dopiero dzisiaj pomyślałam o tym,że trzeba już zamówić ten jezdzik dla Niny pod choinkę i jak doszło do mnie,że mamy sobote to raczej słaby duch,że dojdziebo jak będzie leciał tak szybko jak wózek to dojdzie na wielkanocne święta.
Jeszcze mam wątpliowści czy jej akurat to kupować

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Cytat:
.
ja też się ciężko zastanawiałam czy by Ninie takiego nie sprawić,bo podoba mi się strasznie.
Cytat:
Już boleśnie dostrzegam plusy nie-karmienia: Hanka zjadła mi rozmiar z B do A, a Dyziek z A do ... autentycznie A jest na mnie za duże, zwłaszcza na lewego cyca
Mi co prawda ani Hania nie zjadła ani Dyziek,ale rezultat mam taki sam jak Ty

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 08:34   #3080
megi-megi
Zakorzenienie

Cześć Słoneczka

Gmyrelka -
Dziękuję za pamięć o nie najmłodszej Megi
P0P - chyba masz rację, że to zęby. Kupię dzisiaj to Camilie.

A poza tym...
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 08:37   #3081
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Ferou twój synuś jaki wielki na tym śniegu przy tobie wygląda A widze że chyba nasze chlopaki maja te same czapeczki z H&M misie

U nas dzisiaj -12 więc chyba jednak na spacer pójdziemy, miało być -17 to już by było za wiele, jeżeli nie trzeba. Jak wczoraj przy -12 wyszliśmy to wózek pod folią bo wiatr był, i nie chcialam żeby mlodego zawiało.

Ale nuda, moja curcia chrzestna przyjdzie to w monopol pogramy

Gmyrelka, a twoja córcia lubi grę w słówka? bo chce Erykowi i sobie kupić scrable?

Anakazar ja wlaśnie dopiero w poniedziałek chcę jeździk zamówić, szczerze to zdecydować się na jeden nie mogę
http://allegro.onet.pl/chad-valley-q...374555464.html
lub
http://allegro.onet.pl/chicco-quatro...371508028.html

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 09:05   #3082
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

anakazar no własnie jak tylko tż zdał sobie spraw że jestem w okresie około owulacyjnym to strasznie zmęczony się zrobił i z przytulania du... A tunikę masz różową a nie czerwoną Masz preferencje co do formy przesyłki ciuszków??

madzia Hania lubi grać ale prawda jest taka że bardziej my gramy niż Ona Córa od mojej koleżanki dostała "mistrz słowa" coś ala skrable ale moim zdaniem łatwiejsze więc dla dziecka w sam raz A ja Ci polecam (o ile nie macie) dla Eryka monopoly - teraz są najnowsze wersje szalona gotówka i takie że można samemu plansze zbudować Bardzo fajna gra!! Świetna i dla dziecka i dla rodzica

Ciekawe co u Lawendy i Ignasia - masę czasu się nie odzywali ...

megi

Stary 2010-12-18, 09:08   #3083
yoonka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
A poza tym...
wygadaj sie kochana bedzie Ci lzej my sie pomartwimy zamiast Ciebie - będziesz mogla odpoczać

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-18, 09:10   #3084
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
wygadaj sie kochana bedzie Ci lzej my sie pomartwimy zamiast Ciebie - będziesz mogla odpoczać
Zgadzam się

A ja mam kolejne pytanie do Ani bądź Madzi: jak takie duże dziecie nauczyć nurkować?? W sensie jak się Je zanuża pod wodę jak Ono już/jeszcze nie wie że trzeba wstrzymać oddech

Stary 2010-12-18, 09:42   #3085
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
anakazar no własnie jak tylko tż zdał sobie spraw że jestem w okresie około owulacyjnym to strasznie zmęczony się zrobił i z przytulania du... A tunikę masz różową a nie czerwoną Masz preferencje co do formy przesyłki ciuszków??
Gmyrelka paczkę priorytetem wyslij,nie ekonomiczną,bo te albo idą do 3 tygodni albo giną
Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Anakazar ja wlaśnie dopiero w poniedziałek chcę jeździk zamówić, szczerze to zdecydować się na jeden nie mogę
http://allegro.onet.pl/chad-valley-q...374555464.html
lub
http://allegro.onet.pl/chicco-quatro...371508028.html
Madzia mi ten 1 się podoba-taki dla małego faceta

ja miałam wziąć ten http://allegro.pl/smoby-bubble-go-ii...372338178.html
ale teraz patrzę,że ten się raczej niczym nie różni tylko jest sporo tańszy http://allegro.pl/smoby-maestro-ii-b...366382202.html
no i ten też mi się podoba
http://allegro.pl/smoby-chodzik-jezd...370194255.html doradzcie dziewczyny,bo nie wiem

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2010-12-18, 09:43   #3086
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Zgadzam się

A ja mam kolejne pytanie do Ani bądź Madzi: jak takie duże dziecie nauczyć nurkować?? W sensie jak się Je zanuża pod wodę jak Ono już/jeszcze nie wie że trzeba wstrzymać oddech
Ja Erwina juz na kilka sek. zanurzam pod wodę. I dla niego to jakieś takie normalne, ani placze, ani się cieszy. Zaczynalam od obfitego polewania twarzy wodą, i sprawdzenia czy aby napewno wstrzymuje oddech, i tak po kilku dniach ćwiczeń w wannie, juz zanurzaliśmy.
Eryka zanurzalam jak mial 3 lata, to panikował chyba z rok, że go topię, ale teraz a raz dwa trzy wskakujemy pod wodę.

Szukam gry na allegro może dojdzie, żeby było pod choinkę

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 09:48   #3087
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:

A nasze dzieci jak sie kiedyś spotkamy to będą fajnie wyglądały - wszystkie ubrane w ciuchy z H&M.
Ja nie wiem, Wy macie takiego bzika na punkcie H&M a ja tam ciągle zaglądam (w koncu pracuje w galerii) i mi się rzadko cos podoba... ale myślę, ze po prostu dupny u nas ten sklep. Maly wybór... Może dlatego nie mam hopla na jego punkcie...

Cytat:
Mego - pewnie Igorowi kielki wyjdą . Ja na noc polecam Camile. Jak nie daliśmy to mała nie spała jak dajemy to Oliwka przesypia cała noc.
U nas tak samo. Jak podam Camile, nocka 100 razy lepsza choć dziś obudzila sie o 3 i 40 minut walczylam żeby usnęła (z nami ). Myślałam, że pośpi dlużej niż zwykle (ok. 5-6). A ona o 6 już zwarta i gotowa do dzikowania

Cytat:
Moja ostatnio jak się kąpala z tż, siedziala sobie w wannie, woda po brodę... no i w pewnym momencie stwierdzila, że spróbuje jak smakuje woda "kąpielowa". Zanurzyła buzię i... zaczęla się dławić. No ale chyba nic to jej nie nauczyło bo po chwili probowała jeszcze raz

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 09:49   #3088
anakazar
Zakorzenienie

jeszcze kubuś mnie kręci-widziałam go w sklepie i fajny jest,tylko nie wiem czy Nina jeszcze nie jesr za mała na taką zabawkę
http://allegro.pl/mzk-nowy-kubus-puc...357908836.html

Stary 2010-12-18, 09:53   #3089
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
U nas to samo. Jak tz był na rozmowie o pracę to na 6miejsc startowało 253os.(dodam że wszyscy na raz...) Jak ja składałam podania to pracodawca na rozmowie mówił że po 100 mailach przestał pocztę otwierać...

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
Potrzymacie kciuki, żeby się jutro okazało, że to nic złego? Że to NIE JEST niewydolność nerek....
będzie dobrze
Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość

nocki są straszne, mały dzisiaj już się 2 razy zbudził... pewnie znowu będzie ciezko, Tej nocy zasnął jak podaliśmy mu ibufen, tylko że nie wiem czy to już padł ze zmęczenia bo darł się niemiłosiernie, czy jednak coś tam zadziałało.
(...)
Wrzucam obiecane zdjęcia Dużo ich bo nie wiedziałam na które się zdecydować
Michasiowi też dałam wieczorem nurofen (ibufenem tak pluł, krztusił się że już nie chciałam go więcej męczyć i kupiłam wczoraj nurofen, pije jak soczek) Ale i tak noc była do niczego bo ciągle się budził, uspokajał tylko przy cycku, co go odkładałam to ryk i tak w kółko. Nad ranem zdjęłam z siebie koszulkę i dałam do łóżeczka to pospał 1,5h.
A i wieczorem uczyliśmy go usypiać w łóżeczku, tzn tz uczył bo ja wymiękłam po 10min. Padł po 40min, mam nadzieję, że dziś będzie lepiej...

Kubuś piękne ma te oczka

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
A poza tym...

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 09:57   #3090
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cześć Dziewczęta

Gmyrelka i Anakazr chyba do Was zadzwonie,żeby głosy usłyszeć

Gmyrelka nie widzialam tych kompletów z tygryskiem,fajniutkie są.

Madzia doszło do mnie co za g...o.Odpakowałam narazie jedne i są do tego z dziurą.ale tam jest 88% nylon i 12% spandex zaraz przeczytam czy było to na aukcji napisane.

Uwielbiam Kubusia
i ma takie śliczne policzki
właśnie Gmyrelk,Dausia,,Mrowak jak tam policzki?

Mrowak trzymam kciuki!

Yoonka super,że się udało

ja od rana się wzięłam za sprzątanie,teraz mały usnął,to trochę czytam
u nas dzisiaj -15,a chciałam wyjść z Danielem do tego dzisiaj będę miała wreszcie sanki!!i nie wiem czy wyjść,ale na krótko to chyba mogę?

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2010-12-18 o 09:58
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości