Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV 2010r. - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-17, 14:05   #3031
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV

Myślę że koleżanka chodziła bo miała za darmo - jakbym tak miała to też bym poszła Pewnie zastanawiało Ją że tak małej długo schodzi z raczkami i siadaniem i wolała się upewnić
Ja też raczej z tych wyluzowanych, cięzko mnie do paniki doprowadzić, ale nieco się martwię (pewnie dzisiaj wrócę do domu i przywita mnie siedzący Dyź )

iza gratuacje za siadanie

megi nie ma, Madziwni też parę dni nie było ....

Apropo ciąży z zaskoczenia to jest to jak najbardzie możliwe Jest masa kobiet które nie mają objawów - moja koleżanka nie wiedziała do 6 miecha że jest w ciąży. Miała okres, nie przytyła, nie rzygała itp Są takie przypadki naukowo udowodnione, ale zbyt często się to nie zdarza

madzia czyli takie sobie te leginsy?? Bo ja jeszcze nie zamówiłam. Muszę zatem jakiś innych poszukać.

Najbardziej mnie wkurza że jak tylko Marci 6 miechów skończył to moje babcie namiętnie pytają czy siedzi sam więc już sobie wyorbażam co będzie na święta jak On będzie miał 9 a siedzieć nie będzie

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2010-12-17 o 14:15
Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 14:21   #3032
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Myślę że koleżanka chodziła bo miała za darmo - jakbym tak miała to też bym poszła Pewnie zastanawiało Ją że tak małej długo schodzi z raczkami i siadaniem i wolała się upewnić
Ja też raczej z tych wyluzowanych, cięzko mnie do paniki doprowadzić, ale nieco się martwię (pewnie dzisiaj wrócę do domu i przywita mnie siedzący Dyź )

Dziękujemy.
Bardzo możliwe że przywita Cię na siedząco.
Babcie też mogłyby sobie przypomnieć kiedy ich dzieci siedziały
Stary 2010-12-17, 14:25   #3033
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Ja też myślę że podstawiona jestem.

Popatrz. Wychodzi na to że jeżeli sie narzeka na brak czasu przy dziecku to powinno się postarać o drugie wtegy człowiek od razu będzie miał więcej czasu

Ja też miałam to napisać. Bo i na pasku jej nie widać.
Wychodzi na to że jedno dziecko to sielanka .. teraz dopiero to widze na wszystko miałam dziś czas - na sprzatanie , na kompa , na obiad

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
A ja bardzo te bluzeczki właśnie bym chciała,najwyżej na all kupię.Zobaczymy co dziewczyny dzisiaj mi wygrzebią

Ania a Ty na tych swoich zakupach kosmetycznych,gdzie masz o niebo taniejz clinikowych bajerów masz dostęp do tego http://allegro.pl/clinique-szachowni...367734136.html bo ja chętnie bym kupiła 3 różne szachownice,ale na all nie ma tych kolorów,które chcę,w douglasach i sephorach niedostępne.

i jeszcze z tych http://allegro.pl/clinique-fresh-blo...362482603.html
szkoda ze nie wiedziałam takie róże ostatnio sobie kupiłam tą szachownice . w innym pudełku był w srebrnym i o tego pomadka i mini tusz. chyba 65 zeta kosztowały albo coś koło tego

Cytat:

megi nie ma, Madziwni też parę dni nie było ....

Apropo ciąży z zaskoczenia to jest to jak najbardzie możliwe Jest masa kobiet które nie mają objawów - moja koleżanka nie wiedziała do 6 miecha że jest w ciąży. Miała okres, nie przytyła, nie rzygała itp Są takie przypadki naukowo udowodnione, ale zbyt często się to nie zdarza

madzia czyli takie sobie te leginsy?? Bo ja jeszcze nie zamówiłam. Muszę zatem jakiś innych poszukać.

Najbardziej mnie wkurza że jak tylko Marci 6 miechów skończył to moje babcie namiętnie pytają czy siedzi sam więc już sobie wyorbażam co będzie na święta jak On będzie miał 9 a siedzieć nie będzie
kolezanka za rehabilitanta słono płaciła przychodził do domu . wkurzyła sie wkońcu bo SZyme np łaził a jej mała nie siedziała nawet . bo te dzieciaki w tym samym wieku są .
Stary 2010-12-17, 14:33   #3034
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

No nic, zobaczymy Jak będę się dalej niepokoić to pójdę do neurologa, bo moje zamartwianie się i tak nic nie da Zaraz obczaje jakieś ćwiczenia stymulujące raczkowanie - tż się śmieje że Go nauczy łazić bo będzie w drugim końcu pokoju jedzenie kładł

Jeszcze chwila i wyruszam na zakupy do H&M - ciekawe czy coś jeszcze upoluje

Ok, lecim!! anakazar bądź czujna

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2010-12-17 o 14:37
Stary 2010-12-17, 14:40   #3035
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość

szkoda ze nie wiedziałam takie róże ostatnio sobie kupiłam tą szachownice . w innym pudełku był w srebrnym i o tego pomadka i mini tusz. chyba 65 zeta kosztowały albo coś koło tego
.
No właśnie mnie z zazdrości ściesneło jak diablija chcę w tym srebrnym opakowaniu,bo w plastiku to tandeta,a ja oko cieszyć lubię.
Ania jak będziesz się tam wybierała to kup mi
Cytat:

ok fajowo-czekam

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 14:48   #3036
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Wychodzi na to że jedno dziecko to sielanka .. teraz dopiero to widze na wszystko miałam dziś czas - na sprzatanie , na kompa , na obiad
Ania jak Ci tak Szymek teraz regularnie będzie chodził do przeczkola to Ty będziesz idealną żoną która wszystko w domu zrobi.

Cytat:
No nic, zobaczymy Jak będę się dalej niepokoić to pójdę do neurologa, bo moje zamartwianie się i tak nic nie da Zaraz obczaje jakieś ćwiczenia stymulujące raczkowanie - tż się śmieje że Go nauczy łazić bo będzie w drugim końcu pokoju jedzenie kładł
Dobr sposób. U mnie stymulatorem jest IGOR. Oliwka go uwielbia, łazi za nim i jak złapie to się na nim pokłada.

A może powinniście pochodzić z Dyziem na basen.

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Ja też mam tę szachownice CLINIK tylko w brązach

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 14:53   #3037
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
no tych co ja zamowilam to nie kupuj, chyba że chcesz zamiast rajtuzbo są dość cienkie, i mają takie szycia jak rajtuzy, więc nie nadaja sę jako takie spodenkowe.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-17, 15:53   #3038
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też mam w brązach,ale już nie używam,bo za blada do brązerów jestem i dużo lepiej wyglądam w różach i rozświetlaczach

gmyrelka zrobiła zakupy nie było tych sweterków w większych rozmiarach-szkoda

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

gmyrelka gdybym była facetem to umówiłabym się z Tobą po samym usłyszeniu Twojego głosu-jest taki...fascynujący...no mogłabyś pracować w linii 0 700 hehe

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2010-12-17, 16:19   #3039
lindsley
Zakorzenienie

Mrowak i mnie też do łez doprowadziłaś

Baobabek
dobrze że piszecie o tej szkole bo ja się zastanawiałam czy za rok nie składać podań do szkół... Chyba będę innej pracy szukać. A Ty w jakiej szkole pracujesz?

P0P dla małej wspinaczki. O mnie że niezrównoważona mówią całe życie

Aneczka za raczkowanie Maciusia

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Patrząc na Oliwkę przypomina mi się koleżanka która urodziła 30 lat temu (poznałyśmy się sporo później ) troszkę starsze dziecko i cięższe. Nie przeżyło. Wtedy nie ratowali takich maluchów
Na porodówce poznałam dziewczynę, 32lata. Urodziła się na jakimś zadupiu z wagą 800g. Rodziców nie bardzo chcieli dopuszczać bo nie wierzyli że przeżyje. Teraz ma się świetnie, super z niej dziewczyna, urodziła drugie dziecko... A siostrę też ma wcześniaka ale nie aż tak małego... Chyba wszystko zależy od mnóstwa czynników i woli życia malucha Mój bratanek też wcześniak. Tydzień starszy od Misia. Już go prawie dogonił i z wagą i umiejętnościami No i zęby ma a Misiek nie

Darusia też nie wierzę że można nie wiedzieć że się w ciąży jest
A może Wy zanim się zabierzecie za 2 dziecko to znajdźcie jakąś lżejszą pracę dla Tz bo aż mi go żal jak tak ciągle piszesz o tych jego plecach. I co na to jego pracodawca że on ciągle taki kontuzjowany?

No i gości będę miała... No to resztę odpiszę później. Tak śmigacie a ja znów się boję że wypadne z obiegu i znów zniknę... Kurcze, zwolnijcie

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 17:28   #3040
yoonka
Rozeznanie

dziewczyny Wasze kciuki sa magiczne...
we wtorek mam drugi etap - ostatni i taki bardziej jako formalnosc...
bede Was czesciej o kciuki prosic :P

tylko teraz sie bede zastanawiac czy warto zmieniac.. hehe Gmyrelka witaj w klubie!

za stara praca przemawia 6-godzinny czas pracy, stare smieci, malutki oddzial. za nowa - firma jako taka, atmosfera, wielka szansa w duzej korporacji. i co teraz??

ja tez wczesniej bylam twarda jak glaz nawet na Titanicu nei plakalam, a teraz sie potrafie poryczec na reklamie Gerbera... mięczak. no a jak POP twardzielka pokaze zdjecia swojego mikrusieńkiego cudu, to płynę. jak jeszcze Was czytalam, ale nie pisalam, to wszystkie zdjecia Oliwki ogladalam po 15 razy i myslalam jak to jest, ze moja mala takiej wielkosci i w brzuszku, a Oliwka juz na swiecie...
Stary 2010-12-17, 17:56   #3041
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość

Na porodówce poznałam dziewczynę, 32lata. Urodziła się na jakimś zadupiu z wagą 800g. Rodziców nie bardzo chcieli dopuszczać bo nie wierzyli że przeżyje. Teraz ma się świetnie, super z niej dziewczyna, urodziła drugie dziecko... A siostrę też ma wcześniaka ale nie aż tak małego... Chyba wszystko zależy od mnóstwa czynników i woli życia malucha Mój bratanek też wcześniak. Tydzień starszy od Misia. Już go prawie dogonił i z wagą i umiejętnościami No i zęby ma a Misiek nie
Całe szczęście że teraz jest odpowiednia aparatura. Tyle fajnych dzieciaczków można uratować. Kiedyś to było nie do pomyślenia

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość

tylko teraz sie bede zastanawiac czy warto zmieniac.. hehe Gmyrelka witaj w klubie!

za stara praca przemawia 6-godzinny czas pracy, stare smieci, malutki oddzial. za nowa - firma jako taka, atmosfera, wielka szansa w duzej korporacji. i co teraz??

ja tez wczesniej bylam twarda jak glaz nawet na Titanicu nei plakalam, a teraz sie potrafie poryczec na reklamie Gerbera... mięczak. no a jak POP twardzielka pokaze zdjecia swojego mikrusieńkiego cudu, to płynę. jak jeszcze Was czytalam, ale nie pisalam, to wszystkie zdjecia Oliwki ogladalam po 15 razy i myslalam jak to jest, ze moja mala takiej wielkosci i w brzuszku, a Oliwka juz na swiecie...
To ja na wszelki wypadek potrzymam już dziś

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-17, 18:04   #3042
yoonka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
To ja na wszelki wypadek potrzymam już dziś
Stary 2010-12-17, 18:50   #3043
cynamonkowa
Raczkowanie

GG do cynamonkowa

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
To czekamy...

Co taka cisza...
Lindsley,my dopiero teraz możemy odpisać w domku nie jesteśmy,dostęp do kompa delikatnie ograniczony,ale..
stwierdziłyśmy,że castingu nie będzie..niech się chłopak staraheh
Nadia chętnie kiedyś walnie z Michasiem butelkę mleka

muszę Was nadrobić,jakoś...
cynamonkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 19:07   #3044
ania p
Zakorzenienie

Cytat:

Jak go nauczycie to napisz mi jak to zrobiłaś
Co nabyłaś . ?

Cytat:
No właśnie mnie z zazdrości ściesneło jak diablija chcę w tym srebrnym opakowaniu,bo w plastiku to tandeta,a ja oko cieszyć lubię.
Ania jak będziesz się tam wybierała to kup mi

ok fajowo-czekam
Jak będą zaproszenia to nie ma problemu bo tam trzebamieć zaproszenie żeby wejść i podają konkretne dni w jakie można zakupy robić , wtedy się stelefonimy i Ci kupie . I nie zawsze wszystko jest , ale wybór jest dośc spory . ostatnio było bardzo dużo fajnych rzeczy , kupiłam też 6 błyszczyków z este laudera za 80 zeta w kosmetyczce , podzieliłyśmy się z koleżanką .

Cytat:
Ania jak Ci tak Szymek teraz regularnie będzie chodził do przeczkola to Ty będziesz idealną żoną która wszystko w domu zrobi.

Dobr sposób. U mnie stymulatorem jest IGOR. Oliwka go uwielbia, łazi za nim i jak złapie to się na nim pokłada.

A może powinniście pochodzić z Dyziem na basen.

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Chyba z lenistwa nie zrobie , lubie mieć czysto ale bez przesady I nie gotuje prawie nigdy od tego mam chłopa

Mały strasznie zadowolony z przedszkola I podobno był grzeczny
Stary 2010-12-17, 19:11   #3045
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
gmyrelka gdybym była facetem to umówiłabym się z Tobą po samym usłyszeniu Twojego głosu-jest taki...fascynujący...no mogłabyś pracować w linii 0 700 hehe

anakazar
to samo miałam napisać Tobie Masz bardzo zmysłowy i dojrzały głos

P0P powiem Ci że chyba muszę się zmotywować i zacząć Go regularnie na basen zabierać.

A teraz Wam powiem co mi się przed chwilą przytrafiło Marcel z Hanką się kąpał i już Go miałam wyciągać wycierałam Mu główkę, chciałam podać tżtowi ręcznik żeby Go wyjąć i w ułamku tej sekundy Marci gibnął się do tyłu i "upadł" w wodę na plecy zanurzając się CAŁKOWICIE. Wyjęłam Go szybko, zaczął kaszleć, poklepałam Go po pleckach i wsio - dzielny był mój mężczyzna Za to moja biedna Hania się poryczała - tak się zestresowała. Ona to Go kocha

Stary 2010-12-17, 19:19   #3046
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
anakazar to samo miałam napisać Tobie Masz bardzo zmysłowy i dojrzały głos

P0P powiem Ci że chyba muszę się zmotywować i zacząć Go regularnie na basen zabierać.

A teraz Wam powiem co mi się przed chwilą przytrafiło Marcel z Hanką się kąpał i już Go miałam wyciągać wycierałam Mu główkę, chciałam podać tżtowi ręcznik żeby Go wyjąć i w ułamku tej sekundy Marci gibnął się do tyłu i "upadł" w wodę na plecy zanurzając się CAŁKOWICIE. Wyjęłam Go szybko, zaczął kaszleć, poklepałam Go po pleckach i wsio - dzielny był mój mężczyzna Za to moja biedna Hania się poryczała - tak się zestresowała. Ona to Go kocha
Tośmy sobie nasłodziły

Zamiast słowa fascynujący miało być seksowny,ale głupio mi było tak pisać,bo i tak już tu uchodzę za największego zboka

Dzielny Dyziaczek

I co kupiłaś Marcelkowi?

aniap ok to fajnie
yoonka ja też trzymam kciuki

Stary 2010-12-17, 19:35   #3047
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:

To ja trzymam kciuki za dobrą decyzję bo propozycję to masz już w kieszeni.

A To ty też jesteś jedną z tych "podglądaczek-ukrywaczek". Fajnie ze się ujawniłaś
Dobra jesteś - na reklamie Gerbera jeszcze nie płakałam

Cytat:
Chyba z lenistwa nie zrobie , lubie mieć czysto ale bez przesady I nie gotuje prawie nigdy od tego mam chłopa

Mały strasznie zadowolony z przedszkola I podobno był grzeczny
To dobrze bo już sie bałam że z tych nudów i nadmiaru wolnego czasu kurą domową się staniesz:brzydal :

Ale dorosłego syna już masz

Cytat:

To zanurzenie macie za sobą . To jutro na basen z małym

Anakazar i Gmyrelka - czyżby na jakiś mały romansik się zanosiło??

Stary 2010-12-17, 19:38   #3048
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Zakupiłam Dyziowi dwie takie same bluzki w paski, jedna na 80, druga na 86. Świetne gatunkowo!! Oprócz tego to i to:
http://allegro.pl/h-m-komplet-mum-da...5.html#gallery
http://allegro.pl/h-m-disney-nowy-ko...367742136.html
Oczywiście o połowę taniej niż jest na all

A dla anakazar zakupiłam tunikę HK, polar w serduszka, bluzkę z Daisy, getry i bluzkę I love dad, różowe spodenki i sama już nie pamiętam co Ale normalnie cuda są dla dziewczynek Tylko akurat wszystko malutkie zostało, a bluzek HK, co anakazar chciała jeszcze nie przecenili

yoonka gratulacje, to masz pracę w kieszeni !! Ja myślę dalej - zwłaszcza że mój aktualny pracodawca zaproponował mi wyższe stanowisko bo kolega odszedł (dyrektor biura...), ale mój tż się zaśmiewa że byłabym najmłodszym i najmniej zarabiającym dyrektorem

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2010-12-17 o 19:41
Stary 2010-12-17, 19:51   #3049
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:

Gmyrelka dobrze,że napisałaś co mi wzięłaś,bo ja nie pamietam
Jestem ciekawa jak te tuniki wyglądają i się boję,że będę żałowała,że tej złotej nie mamy.

Śliczny ten komplet w kubusia,na all widziałam i tak mi się podobał

Stary 2010-12-17, 20:03   #3050
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:

Marci śpi, a my we trójkę gramy w mistrza słowa - tż takie dziwne wyrazy układa: ssij, dmuchać, kochać itp Chyba daje mi coś do zrozumienia A ja się opiłam jednym piwem

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2010-12-17 o 20:08
Stary 2010-12-17, 20:12   #3051
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

witam
ja dzis po szkole- masakra;/ nawet parkingu nie odsniezyli i nie mialam gdzie stanac samochodem.

Yyyy co do dziecka zle napisalam, w sensie ze jak Oliwka bedzie miala 2-3 lata zaczniemy pracowac dopiero;D

ja zostawilam mala przed 15 to wrocilam niedawno spi sobie smacznie, tz posprzatal, chcial zrobic kolacje ale na cale szczescie mu sie przypomnialo ze i tak bym jej nie zjadla wiec zjadl zanim wrocilam:P

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

ja dzisiaj tez malej pare rzeczy nabylam ale w lumpku, zwykle pajacyki w paski , bodziaki 6 sztuk na ktorki , 4 na dlugi, 4 bluzki z nexta jedna h&m, spodenki nexta dwie pary , bluze earl days , czape i spodenki mark&spencer za calosc zaplacilam 44 zł:P ( dwie bluzeczki tylko bez metek) już wyprane schną
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 20:28   #3052
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Zakupiłam Dyziowi dwie takie same bluzki w paski, jedna na 80, druga na 86. Świetne gatunkowo!! Oprócz tego to i to:
http://allegro.pl/h-m-komplet-mum-da...5.html#gallery
http://allegro.pl/h-m-disney-nowy-ko...367742136.html
Oczywiście o połowę taniej niż jest na all

A dla anakazar zakupiłam tunikę HK, polar w serduszka, bluzkę z Daisy, getry i bluzkę I love dad, różowe spodenki i sama już nie pamiętam co Ale normalnie cuda są dla dziewczynek Tylko akurat wszystko malutkie zostało, a bluzek HK, co anakazar chciała jeszcze nie przecenili

yoonka gratulacje, to masz pracę w kieszeni !! Ja myślę dalej - zwłaszcza że mój aktualny pracodawca zaproponował mi wyższe stanowisko bo kolega odszedł (dyrektor biura...), ale mój tż się zaśmiewa że byłabym najmłodszym i najmniej zarabiającym dyrektorem
Jakie getry pokazuj ?
Dla chłopaków w tym roku są śliczne a jeszcze w arkadi widziałam taka piękną kamizelkę na zamek z kapturkiem normalnie sie w niej zakochałam
o taki no bajer normalnie
http://allegro.pl/h-m-bezrekawnik-no...371764208.html

Cytat:

Gmyrelka dobrze,że napisałaś co mi wzięłaś,bo ja nie pamietam
Jestem ciekawa jak te tuniki wyglądają i się boję,że będę żałowała,że tej złotej nie mamy.

Śliczny ten komplet w kubusia,na all widziałam i tak mi się podobał
szczerze ta złota jak dla mnie jest obciachowa , nie pasuje zupełnie do małego dziacka , różnową sama kupiłam mimo że nie jestem fanem HK ale bardzo lubie te tuniki , złotej mówie stanowczo nie i materiał też gorszy niż w różowej
zreszta widać było po sprzedaży różowe szły jak woda , złotych pełno wszędzie
Stary 2010-12-17, 20:31   #3053
Ferrou
Zakorzenienie

Hej Pamięta mnie jeszcze ktoś? (joke)
Normalnie mam takiego lenia że nic nie robię, a z drugiej strony na nic nie mam czasu, masakra jakaś

Ale zacznijmy od najważniejszego

Oliwko Kochana, wszystkiego najlepszego
PoP - dla Ciebie też wielkie buziaki

(wiem, wiem, że trochę spóźnione, ale wczoraj mnie nie było, ale o tym później )

PoP, Lindsley, Libra, Aneczka, Mysia, - rano ucałuję Kubusia od Was

Przyłączam się także do życzeń dla Aixa

Sto lat sto lat dla Minkowej Amelki oraz dla Basi i Antosia Ciekawe co u nich bo coś Minka i Izaizula się nie odzywają

PoP - Oliwka to już duża pannica a taka z niej kruszynka była.
W sumie zaczęłam Was podczytywać właśnie w listopadzie czy na początku grudnia, i pamiętam że kilka dni nie czytałam i nagle poruszenie, że urodziłaś - w szoku byłam, a jak pokazałaś zdjęcia malucha to ... Kibicowałam Tobie w Twoich zmaganiach zawsze, trzymałam kciuki za Oliwkę i oto jaka pannica wyrosła

Megi - tulam Ciebie bardzo bardzo mocno Wierzę że będzie wszystko dobrze

Gmyrelko, jak Ciebie coś niepokoi to zawsze lepiej to sprawdzić, ale mi się wydaje, że jest wszystko w porządku. Zobaczysz, że wystarczy jeden dzień i dzieci nagle wszystko robią. A najlepszym u nas do nauki raczkowania był kot

Cytat:
Jeżeli chodzi o gonienie Oliwki to będzie mu trochę trudno bo moja zaczyna sie juz wspinać. Oto co zrobiła dziś rano.
yyy... ło maj gad... akrobatka Tobie rośnie

Cytat:

Wczesniej kciuków nie trzymałam bo nie wiedziałam, to teraz trzymam z dwojoną siłą Na pewno podejmiesz dobrą decyzję

Cytat:

dla Marcelka

Tak piszecie o tym H&M i.. wczoraj byłam i w ogóle nic fajnego nie widziałam... A jak coś fajnego było to nieprzecenione więc ceny z kosmosu. Dużo ubranek było dla dziewczynek a dla chłopców Małemu jedynie kupiłam koszulę, bedzie na święta i czapkę - w sumie mogłam wziąć wiecej tych koszul bo fajne były i tanie bo 20zł, ale bałam się że mi kasy nie starczy na resztę zakupów - a miałam gotówkę bo moja karta wyczyszczona do zera w sumie bardzo mało rzeczy były przecenionych, bodziaków w ogóle nie było a liczylam że cos kupię. No nic, może w C&A zrobią jakieś fajne promocje na święta

Co tam jeszcze u mnie... Mały szaleje, lata między pokojami, ulubiona zabawka to drzwiczki od szafki, kupiliśmy mu pod choinkę pchacza FP, nie wiem czy w ogóle się nim zainteresuje... Zabawkami to się zajmuje może z 2sek, a tak włazi pod biurko bo tam światełka są od komputera, szafki otwiera, lata za biednym kotem, wszędzie go pełno. I powiedział MAMA Nieświadomie to mówi to wiem, ale tak fajnie to brzmi
A z tych mniej miłych rzeczy - to nocki są okropne, budzi się w nocy bardzo czesto, lulam go np z 2h, dzisiaj w nocy już tak byłam wykończona, zestresowana, sfrustrowana, że coś brzydkiego do niego powiedziałam... i się poryczałam ;( ehh. ... Niewdzięczna jestem ,taki skarb mam i się jeszcze na niego denerwuje, przecież nie płacze specjalnie, coś się dzieje... głupia jestem i tyle

no! i co tam jeszcze, w sumie nic
Postaram się zaraz Wam wrzucić jakieś zdjęcia
Stary 2010-12-17, 20:34   #3054
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Getry takie jakby w kwiatuszki, ale nie w te różyczki, na all znaleźć nie mogę Co do tuniki to właśnie mówiłam anakazar przez tel że złota identyko jak różowa ale gatunkowo gorsza, więc się nie zdecydowała
A te komplety dla Dyziulecka świetne bo spodnie i bluzka świetne gatunkowo za 30zł

Darusia Ty też dobry ubraniowy biznes dzisiaj zrobiłaś

ferrou
ktoś Ty A powiedz mi - czy Kubulinek ma swój pokój czy śpi z Wami w pokoju?? Mój Marcel zaczął przesypiać nocki jak dostał własny pokój ... Nie przejmuj się że kiepsko zareagowałaś - permanentne niewyspanie robi swoje i to nie Twoje wina. Rzecz jasna Małego też nie, ale trzeba szukać przyczyny Jego buszowania nocą

Ja jutro albo w niedziele spróbuję wybrać się z Dyziem na basen - tylko jak takie małe dziecko w taką pogodę uchronić przed przeziębieniem

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2010-12-17 o 20:43
Stary 2010-12-17, 20:46   #3055
Darusiaaaa
Zakorzenienie

koleżanka mi odkłada jak jest coś fajnego i jak przejezdzam gdzies obok to wpadam, odlozyla duzo wiecej ale tez sporo za duzych rzeczy wiec na to jeszcze czas, bylyby dobre na szwagierki corke ale ze ona i gust wypatrzony i spojrzenie na świat to ją zlałam.
A.Camus
Stary 2010-12-17, 20:49   #3056
libra777
Zakorzenienie

Hej!
Pop niezła akrobatka , mój tez już tak próbuje się wieszać na stole , kredensie.
Darusia współczucia dla tż, a Ty widzę znowu dietka i ja chyba też muszę wrócić , bo po schudnięciu w sumie 10,5 kg przybyło mi 2 niby nie dużo ale boję się że przez świeta będzie więcej i chyba od jutra tez sobie zarzucę

Dziewczyny szaleją na zakupach , ja stwierdzam że nie ma sensu kupowac za dużo rzeczy bo i tak nie zdąży się tego wynosić , szkoda żeby leżało.
Mam chyba takie podejście jak do swoich ubrań mieszczą się na jednej półce nie cierpię robić ubraniowych zakupów , jadę jak muszę.

Pogoda u nas dzisiaj ładna była pochodziliśmy po dworze , karmiliśmy ptaszki w karmniku , robiliśmy przerembel w stawie i się skąmpałam, jedną nogą na szczęście.
Najgorzej że Miko nie za bardzo ma chęci ani w wózku siedzieć ani na sankach , nie wiem czy sanki do przyszłego roku sobie nie przeleżą.

Wiecie że za tydzień święta
Kartki muszę w poniedziałek puścić ,jestem za tradycyjnym wysyłaniem życzeń.
Nie za bardzo przepadam za tymi świętami już wolę wielkanoc.
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 20:55   #3057
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Libra to tak jak ja a zwlaszcza od 5 kwietnia 2010:P sie zlozylo ze w smingusa dyngusa mala wylazla, szkoda ze to swieta ruchome.
Ja wiekszosc zakupow malej robie z lumpku, tanio wyrosnie szybko , ciuszki wiele razy ladniejsze niz w sklepach za kosmiczne pieniadze.

JEŚLI POTRZEBUJECIE SIE DOWARTOSCIOWAC, ZE NIBY BRZUCHY MACIE WIELKIE I TAK DALEJ POLECAM PRZELACZYC NA PROGRAM TLC.

Ja przy nich to chucherko a taka megi asia czy drcronik to by sie za reka schowaly .:P

no libra ja w pazdzierniku nie dalam rady, za duzo imprez a ze wszyscy wiedza ze z potraw switecznych lubie tylko karpia i ew ziemniaki ale bez sledzi bo ich nie znosze to nie beda dupy truc zebym jadla.
A.Camus
Stary 2010-12-17, 20:59   #3058
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Getry takie jakby w kwiatuszki, ale nie w te różyczki, na all znaleźć nie mogę Co do tuniki to właśnie mówiłam anakazar przez tel że złota identyko jak różowa ale gatunkowo gorsza, więc się nie zdecydowała
A te komplety dla Dyziulecka świetne bo spodnie i bluzka świetne gatunkowo za 30zł

Darusia Ty też dobry ubraniowy biznes dzisiaj zrobiłaś

ferrou
ktoś Ty A powiedz mi - czy Kubulinek ma swój pokój czy śpi z Wami w pokoju?? Mój Marcel zaczął przesypiać nocki jak dostał własny pokój ... Nie przejmuj się że kiepsko zareagowałaś - permanentne niewyspanie robi swoje i to nie Twoje wina. Rzecz jasna Małego też nie, ale trzeba szukać przyczyny Jego buszowania nocą

Ja jutro albo w niedziele spróbuję wybrać się z Dyziem na basen - tylko jak takie małe dziecko w taką pogodę uchronić przed przeziębieniem
Własnie na ten basen chodzić to nie bedzie chorował ja z Szymkiem zaczełam chodzić w grudniu jak miał 3 miechy i zobacz wogóle nie choruje
Tylko zawsze po basenie posiedz z nim troszke jeszcze w śrdku i dopiero zabieraj na dwór . i tyle . tylko na zdrowie mu to wyjdzie.

Gmyrelka - taka szorstka ta złota była i wogóle ten kolor dla malucha - porażka

Libra - a ja lubie kupować
Stary 2010-12-17, 21:16   #3059
P0P70
Zakorzenienie

Ferrou - w końcu się odezwałaś. Tylko nie napisałąs dlaczego Cię nie było.

Gmyrelka - ten komlet bardzo mi się podoba i jak go znajdę gdzieś to kupię dla Oliwki. JA uwielbiam ją ubierać jak chłopaka.

Libra - to widzę że nasze dzieci dogadały by się. Oczywiście serce mojej Oliwki jest przy Dyziu ale Kumpli można mieć wielu.
A powiedz mi: Twój synek wie gdzie jest nosek???

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

A nasze dzieci jak sie kiedyś spotkamy to będą fajnie wyglądały - wszystkie ubrane w ciuchy z H&M.

Stary 2010-12-17, 21:23   #3060
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Ania a powiedz - iść z Nim teraz czy przeczekać święta bo zdrowy ??

P0P mój co prawda nie wie co to nosek, ale "cycy cycy" zna świetnie i wie w którym miejscu mamusi koszulkę szarpać Dzisiaj siedział mi na kolanach i "cycał" - normalnie Afryka dzika Ale On już w zasadzie nie je (bo nie ma co ) tylko to nasze przytulasy
Już boleśnie dostrzegam plusy nie-karmienia: Hanka zjadła mi rozmiar z B do A, a Dyziek z A do ... autentycznie A jest na mnie za duże, zwłaszcza na lewego cyca

A mój tż miał figlarny nastrój do momentu gdy spojrzał na kalendarz (dzisiaj wypada 14 dzień cyklu) i teraz udaje że śpi

Ja nigdy na diecie nie byłam i jak dla mnie ciężej jest przytyć niż schudnąć ale może dlatego że ja próbuje osiągnąć to pierwsze

Darusia
tak sobie myślę o Twoim mężu .... pomyślcie coś z tą Jego pracą. Przecież to młody chłopak a może (przepraszam jeśli Cię urażę) kaleką do końca życia zostać. Z kręgosłupem nie ma żartów ... Nie mógłby np do jakiegoś biura przejść? Wiem że papierkowa robota jest mało fascynująca ale ja uważam że ZDROWIE jest w życiu najważniejsze. A może Ty idź do pracy żeby Wasz budżet odciążyć i żeby On mógł do mniej płatnej pracy przejść, ale bezpiecznej dla Jego pleców?? Już sama nie wiem ...

Ania i pytanie nr 2 - Ty chodzisz dwa razy w tygodniu na basen - raz z Olą i raz z Szymusiem?? Czy chodzicie we 4 z tżtem ??

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2010-12-17 o 21:32
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości