|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV
Myślę że koleżanka chodziła bo miała za darmo - jakbym tak miała to też bym poszła
Pewnie zastanawiało Ją że tak małej długo schodzi z raczkami i siadaniem i wolała się upewnić Ja też raczej z tych wyluzowanych, cięzko mnie do paniki doprowadzić, ale nieco się martwię (pewnie dzisiaj wrócę do domu i przywita mnie siedzący Dyź )iza gratuacje za siadanie ![]() megi nie ma, Madziwni też parę dni nie było .... ![]() Apropo ciąży z zaskoczenia to jest to jak najbardzie możliwe Jest masa kobiet które nie mają objawów - moja koleżanka nie wiedziała do 6 miecha że jest w ciąży. Miała okres, nie przytyła, nie rzygała itp Są takie przypadki naukowo udowodnione, ale zbyt często się to nie zdarza ![]() madzia czyli takie sobie te leginsy?? Bo ja jeszcze nie zamówiłam. Muszę zatem jakiś innych poszukać. Najbardziej mnie wkurza że jak tylko Marci 6 miechów skończył to moje babcie namiętnie pytają czy siedzi sam więc już sobie wyorbażam co będzie na święta jak On będzie miał 9 a siedzieć nie będzie ![]()
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2010-12-17 o 14:15 |
|
|
|
#3032 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV
Cytat:
Bardzo możliwe że przywita Cię na siedząco. Babcie też mogłyby sobie przypomnieć kiedy ich dzieci siedziały
|
|
#3033 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na wszystko miałam dziś czas - na sprzatanie , na kompa , na obiadCytat:
Cytat:
|
|
#3034 |
|
Wtajemniczenie
|
No nic, zobaczymy
Jak będę się dalej niepokoić to pójdę do neurologa, bo moje zamartwianie się i tak nic nie da ![]() Jeszcze chwila i wyruszam na zakupy do H&M - ciekawe czy coś jeszcze upoluje ![]() Ok, lecim!! anakazar bądź czujna
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2010-12-17 o 14:37 |
|
|
|
#3035 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chcę w tym srebrnym opakowaniu,bo w plastiku to tandeta,a ja oko cieszyć lubię.Ania jak będziesz się tam wybierała to kup mi ![]() Cytat:
|
|
#3036 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A może powinniście pochodzić z Dyziem na basen .---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Ja też mam tę szachownice CLINIK tylko w brązach
|
|
#3037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo są dość cienkie, i mają takie szycia jak rajtuzy, więc nie nadaja sę jako takie spodenkowe.
|
|
|
#3038 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam w brązach,ale już nie używam,bo za blada do brązerów jestem i dużo lepiej wyglądam w różach i rozświetlaczach
![]() gmyrelka zrobiła zakupy nie było tych sweterków w większych rozmiarach-szkoda---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- gmyrelka gdybym była facetem to umówiłabym się z Tobą po samym usłyszeniu Twojego głosu-jest taki...fascynujący...no mogłabyś pracować w linii 0 700 hehe
|
#3039 | |
|
Zakorzenienie
|
Mrowak i mnie też do łez doprowadziłaś
![]() Baobabek dobrze że piszecie o tej szkole bo ja się zastanawiałam czy za rok nie składać podań do szkół... Chyba będę innej pracy szukać. A Ty w jakiej szkole pracujesz? P0P dla małej wspinaczki. O mnie że niezrównoważona mówią całe życie![]() Aneczka za raczkowanie MaciusiaCytat:
Darusia też nie wierzę że można nie wiedzieć że się w ciąży jest A może Wy zanim się zabierzecie za 2 dziecko to znajdźcie jakąś lżejszą pracę dla Tz bo aż mi go żal jak tak ciągle piszesz o tych jego plecach. I co na to jego pracodawca że on ciągle taki kontuzjowany? No i gości będę miała... No to resztę odpiszę później. Tak śmigacie a ja znów się boję że wypadne z obiegu i znów zniknę... Kurcze, zwolnijcie
|
|
#3040 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny Wasze kciuki sa magiczne...
we wtorek mam drugi etap - ostatni i taki bardziej jako formalnosc... bede Was czesciej o kciuki prosic :P tylko teraz sie bede zastanawiac czy warto zmieniac.. hehe Gmyrelka witaj w klubie! za stara praca przemawia 6-godzinny czas pracy, stare smieci, malutki oddzial. za nowa - firma jako taka, atmosfera, wielka szansa w duzej korporacji. i co teraz?? ![]() ja tez wczesniej bylam twarda jak glaz nawet na Titanicu nei plakalam, a teraz sie potrafie poryczec na reklamie Gerbera... mięczak. no a jak POP twardzielka pokaze zdjecia swojego mikrusieńkiego cudu, to płynę. jak jeszcze Was czytalam, ale nie pisalam, to wszystkie zdjecia Oliwki ogladalam po 15 razy i myslalam jak to jest, ze moja mala takiej wielkosci i w brzuszku, a Oliwka juz na swiecie...
|
|
#3041 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Cytat:
|
|
#3042 |
|
Rozeznanie
|
|
|
#3043 |
|
Raczkowanie
|
Lindsley,my dopiero teraz możemy odpisać
w domku nie jesteśmy,dostęp do kompa delikatnie ograniczony,ale..stwierdziłyśmy,że castingu nie będzie..niech się chłopak stara hehNadia chętnie kiedyś walnie z Michasiem butelkę mleka ![]() muszę Was nadrobić,jakoś...
|
#3044 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co nabyłaś . ? Cytat:
Cytat:
![]() Mały strasznie zadowolony z przedszkola
|
|
#3045 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
anakazar to samo miałam napisać Tobie Masz bardzo zmysłowy i dojrzały głos P0P powiem Ci że chyba muszę się zmotywować i zacząć Go regularnie na basen zabierać. A teraz Wam powiem co mi się przed chwilą przytrafiło Marcel z Hanką się kąpał i już Go miałam wyciągać wycierałam Mu główkę, chciałam podać tżtowi ręcznik żeby Go wyjąć i w ułamku tej sekundy Marci gibnął się do tyłu i "upadł" w wodę na plecy zanurzając się CAŁKOWICIE. Wyjęłam Go szybko, zaczął kaszleć, poklepałam Go po pleckach i wsio - dzielny był mój mężczyzna
|
|
#3046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zamiast słowa fascynujący miało być seksowny,ale głupio mi było tak pisać,bo i tak już tu uchodzę za największego zboka ![]() ![]() Dzielny Dyziaczek ![]() I co kupiłaś Marcelkowi? aniap ok to fajnie ![]() yoonka ja też trzymam kciuki
|
|
#3047 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.A To ty też jesteś jedną z tych "podglądaczek-ukrywaczek". Fajnie ze się ujawniłaś Dobra jesteś - na reklamie Gerbera jeszcze nie płakałam ![]() Cytat:
:brzydal :Ale dorosłego syna już masz ![]() ![]() Cytat:
![]() . To jutro na basen z małymAnakazar i Gmyrelka - czyżby na jakiś mały romansik się zanosiło??
|
|
#3048 |
|
Wtajemniczenie
|
Zakupiłam Dyziowi dwie takie same bluzki w paski, jedna na 80, druga na 86. Świetne gatunkowo!! Oprócz tego to i to:
http://allegro.pl/h-m-komplet-mum-da...5.html#gallery http://allegro.pl/h-m-disney-nowy-ko...367742136.html Oczywiście o połowę taniej niż jest na all ![]() A dla anakazar zakupiłam tunikę HK, polar w serduszka, bluzkę z Daisy, getry i bluzkę I love dad, różowe spodenki i sama już nie pamiętam co Ale normalnie cuda są dla dziewczynek Tylko akurat wszystko malutkie zostało, a bluzek HK, co anakazar chciała jeszcze nie przecenili ![]() yoonka gratulacje, to masz pracę w kieszeni !! Ja myślę dalej - zwłaszcza że mój aktualny pracodawca zaproponował mi wyższe stanowisko bo kolega odszedł (dyrektor biura...), ale mój tż się zaśmiewa że byłabym najmłodszym i najmniej zarabiającym dyrektorem
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2010-12-17 o 19:41 |
|
|
|
#3049 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Gmyrelka dobrze,że napisałaś co mi wzięłaś,bo ja nie pamietam ![]() Jestem ciekawa jak te tuniki wyglądają i się boję,że będę żałowała,że tej złotej nie mamy. Śliczny ten komplet w kubusia,na all widziałam i tak mi się podobał
|
|
#3050 |
|
Wtajemniczenie
|
Marci śpi, a my we trójkę gramy w mistrza słowa - tż takie dziwne wyrazy układa: ssij, dmuchać, kochać itp Chyba daje mi coś do zrozumienia A ja się opiłam jednym piwem
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2010-12-17 o 20:08 |
|
|
|
#3051 |
|
Zakorzenienie
|
witam
ja dzis po szkole- masakra;/ nawet parkingu nie odsniezyli i nie mialam gdzie stanac samochodem. Yyyy co do dziecka zle napisalam, w sensie ze jak Oliwka bedzie miala 2-3 lata zaczniemy pracowac dopiero;D ja zostawilam mala przed 15 to wrocilam niedawno spi sobie smacznie, tz posprzatal, chcial zrobic kolacje ale na cale szczescie mu sie przypomnialo ze i tak bym jej nie zjadla wiec zjadl zanim wrocilam:P---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- ja dzisiaj tez malej pare rzeczy nabylam ale w lumpku, zwykle pajacyki w paski , bodziaki 6 sztuk na ktorki , 4 na dlugi, 4 bluzki z nexta jedna h&m, spodenki nexta dwie pary , bluze earl days , czape i spodenki mark&spencer za calosc zaplacilam 44 zł:P ( dwie bluzeczki tylko bez metek) już wyprane schną
|
|
#3052 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla chłopaków w tym roku są śliczne a jeszcze w arkadi widziałam taka piękną kamizelkę na zamek z kapturkiem normalnie sie w niej zakochałam o taki no bajer normalnie http://allegro.pl/h-m-bezrekawnik-no...371764208.html Cytat:
zreszta widać było po sprzedaży różowe szły jak woda , złotych pełno wszędzie
|
|
#3053 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Pamięta mnie jeszcze ktoś? (joke) ![]() Normalnie mam takiego lenia że nic nie robię, a z drugiej strony na nic nie mam czasu, masakra jakaś ![]() Ale zacznijmy od najważniejszego Oliwko Kochana, wszystkiego najlepszego PoP - dla Ciebie też wielkie buziaki (wiem, wiem, że trochę spóźnione, ale wczoraj mnie nie było, ale o tym później )PoP, Lindsley, Libra, Aneczka, Mysia, - rano ucałuję Kubusia od Was Przyłączam się także do życzeń dla Aixa Sto lat sto lat dla Minkowej Amelki oraz dla Basi i Antosia ![]() PoP - Oliwka to już duża pannica a taka z niej kruszynka była. W sumie zaczęłam Was podczytywać właśnie w listopadzie czy na początku grudnia, i pamiętam że kilka dni nie czytałam i nagle poruszenie, że urodziłaś - w szoku byłam, a jak pokazałaś zdjęcia malucha to ... Megi - tulam Ciebie bardzo bardzo mocno Wierzę że będzie wszystko dobrze Gmyrelko, jak Ciebie coś niepokoi to zawsze lepiej to sprawdzić, ale mi się wydaje, że jest wszystko w porządku. Zobaczysz, że wystarczy jeden dzień i dzieci nagle wszystko robią. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Na pewno podejmiesz dobrą decyzję ![]() Cytat:
dla Marcelka Tak piszecie o tym H&M i.. wczoraj byłam i w ogóle nic fajnego nie widziałam... A jak coś fajnego było to nieprzecenione więc ceny z kosmosu. Dużo ubranek było dla dziewczynek a dla chłopców w sumie bardzo mało rzeczy były przecenionych, bodziaków w ogóle nie było a liczylam że cos kupię. No nic, może w C&A zrobią jakieś fajne promocje na święta ![]() Co tam jeszcze u mnie... Mały szaleje, lata między pokojami, ulubiona zabawka to drzwiczki od szafki, kupiliśmy mu pod choinkę pchacza FP, nie wiem czy w ogóle się nim zainteresuje... Zabawkami to się zajmuje może z 2sek, a tak włazi pod biurko bo tam światełka są od komputera, szafki otwiera, lata za biednym kotem, wszędzie go pełno. I powiedział MAMA A z tych mniej miłych rzeczy - to nocki są okropne, budzi się w nocy bardzo czesto, lulam go np z 2h, dzisiaj w nocy już tak byłam wykończona, zestresowana, sfrustrowana, że coś brzydkiego do niego powiedziałam... i się poryczałam ;( ehh. ... Niewdzięczna jestem ,taki skarb mam i się jeszcze na niego denerwuje, przecież nie płacze specjalnie, coś się dzieje... głupia jestem i tyle no! i co tam jeszcze, w sumie nic ![]() Postaram się zaraz Wam wrzucić jakieś zdjęcia
|
|
#3054 |
|
Wtajemniczenie
|
Getry takie jakby w kwiatuszki, ale nie w te różyczki, na all znaleźć nie mogę
Co do tuniki to właśnie mówiłam anakazar przez tel że złota identyko jak różowa ale gatunkowo gorsza, więc się nie zdecydowała ![]() A te komplety dla Dyziulecka świetne bo spodnie i bluzka świetne gatunkowo za 30zł ![]() Darusia Ty też dobry ubraniowy biznes dzisiaj zrobiłaś ![]() ferrou ktoś Ty A powiedz mi - czy Kubulinek ma swój pokój czy śpi z Wami w pokoju?? Mój Marcel zaczął przesypiać nocki jak dostał własny pokój ... Nie przejmuj się że kiepsko zareagowałaś - permanentne niewyspanie robi swoje i to nie Twoje wina. Rzecz jasna Małego też nie, ale trzeba szukać przyczyny Jego buszowania nocą ![]() Ja jutro albo w niedziele spróbuję wybrać się z Dyziem na basen - tylko jak takie małe dziecko w taką pogodę uchronić przed przeziębieniem
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2010-12-17 o 20:43 |
|
|
|
#3055 |
|
Zakorzenienie
|
koleżanka mi odkłada jak jest coś fajnego i jak przejezdzam gdzies obok to wpadam, odlozyla duzo wiecej ale tez sporo za duzych rzeczy wiec na to jeszcze czas, bylyby dobre na szwagierki corke ale ze ona i gust wypatrzony i spojrzenie na świat to ją zlałam.
|
|
#3056 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Pop niezła akrobatka , mój tez już tak próbuje się wieszać na stole , kredensie. Darusia współczucia dla tż, a Ty widzę znowu dietka i ja chyba też muszę wrócić , bo po schudnięciu w sumie 10,5 kg przybyło mi 2 niby nie dużo ale boję się że przez świeta będzie więcej i chyba od jutra tez sobie zarzucęDziewczyny szaleją na zakupach , ja stwierdzam że nie ma sensu kupowac za dużo rzeczy bo i tak nie zdąży się tego wynosić , szkoda żeby leżało. Mam chyba takie podejście jak do swoich ubrań mieszczą się na jednej półce nie cierpię robić ubraniowych zakupów , jadę jak muszę.Pogoda u nas dzisiaj ładna była pochodziliśmy po dworze , karmiliśmy ptaszki w karmniku , robiliśmy przerembel w stawie i się skąmpałam, jedną nogą na szczęście. Najgorzej że Miko nie za bardzo ma chęci ani w wózku siedzieć ani na sankach , nie wiem czy sanki do przyszłego roku sobie nie przeleżą. Wiecie że za tydzień święta Kartki muszę w poniedziałek puścić ,jestem za tradycyjnym wysyłaniem życzeń. Nie za bardzo przepadam za tymi świętami już wolę wielkanoc.
|
|
|
|
#3057 |
|
Zakorzenienie
|
Libra to tak jak ja a zwlaszcza od 5 kwietnia 2010:P sie zlozylo ze w smingusa dyngusa mala wylazla, szkoda ze to swieta ruchome.
Ja wiekszosc zakupow malej robie z lumpku, tanio wyrosnie szybko , ciuszki wiele razy ladniejsze niz w sklepach za kosmiczne pieniadze. JEŚLI POTRZEBUJECIE SIE DOWARTOSCIOWAC, ZE NIBY BRZUCHY MACIE WIELKIE I TAK DALEJ POLECAM PRZELACZYC NA PROGRAM TLC. Ja przy nich to chucherko a taka megi asia czy drcronik to by sie za reka schowaly .:P no libra ja w pazdzierniku nie dalam rady, za duzo imprez a ze wszyscy wiedza ze z potraw switecznych lubie tylko karpia i ew ziemniaki ale bez sledzi bo ich nie znosze to nie beda dupy truc zebym jadla.
|
|
#3058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko zawsze po basenie posiedz z nim troszke jeszcze w śrdku i dopiero zabieraj na dwór . i tyle . tylko na zdrowie mu to wyjdzie. Gmyrelka - taka szorstka ta złota była Libra - a ja lubie kupować
|
|
#3059 |
|
Zakorzenienie
|
Ferrou - w końcu się odezwałaś. Tylko nie napisałąs dlaczego Cię nie było.
Gmyrelka - ten komlet bardzo mi się podoba i jak go znajdę gdzieś to kupię dla Oliwki. JA uwielbiam ją ubierać jak chłopaka. ![]() Libra - to widzę że nasze dzieci dogadały by się. ![]() Oczywiście serce mojej Oliwki jest przy Dyziu ale Kumpli można mieć wielu.A powiedz mi: Twój synek wie gdzie jest nosek??? ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- A nasze dzieci jak sie kiedyś spotkamy to będą fajnie wyglądały - wszystkie ubrane w ciuchy z H&M ![]() .
|
#3060 |
|
Wtajemniczenie
|
Ania a powiedz - iść z Nim teraz czy przeczekać święta bo zdrowy
??P0P mój co prawda nie wie co to nosek, ale "cycy cycy" zna świetnie i wie w którym miejscu mamusi koszulkę szarpać Dzisiaj siedział mi na kolanach i "cycał" - normalnie Afryka dzika Ale On już w zasadzie nie je (bo nie ma co ) tylko to nasze przytulasy ![]() Już boleśnie dostrzegam plusy nie-karmienia: Hanka zjadła mi rozmiar z B do A, a Dyziek z A do ... autentycznie A jest na mnie za duże, zwłaszcza na lewego cyca A mój tż miał figlarny nastrój do momentu gdy spojrzał na kalendarz (dzisiaj wypada 14 dzień cyklu) i teraz udaje że śpi Ja nigdy na diecie nie byłam i jak dla mnie ciężej jest przytyć niż schudnąć ale może dlatego że ja próbuje osiągnąć to pierwsze ![]() Darusia tak sobie myślę o Twoim mężu .... pomyślcie coś z tą Jego pracą. Przecież to młody chłopak a może (przepraszam jeśli Cię urażę) kaleką do końca życia zostać. Z kręgosłupem nie ma żartów ... Nie mógłby np do jakiegoś biura przejść? Wiem że papierkowa robota jest mało fascynująca ale ja uważam że ZDROWIE jest w życiu najważniejsze. A może Ty idź do pracy żeby Wasz budżet odciążyć i żeby On mógł do mniej płatnej pracy przejść, ale bezpiecznej dla Jego pleców?? Już sama nie wiem ... Ania i pytanie nr 2 - Ty chodzisz dwa razy w tygodniu na basen - raz z Olą i raz z Szymusiem?? Czy chodzicie we 4 z tżtem ??
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2010-12-17 o 21:32 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:09.

Pewnie zastanawiało Ją że tak małej długo schodzi z raczkami i siadaniem i wolała się upewnić
)

Są takie przypadki naukowo udowodnione, ale zbyt często się to nie zdarza
więc już sobie wyorbażam co będzie na święta jak On będzie miał 9 a siedzieć nie będzie

.

Wierzę że będzie wszystko dobrze
Na pewno podejmiesz dobrą decyzję
i się poryczałam ;( ehh. ... Niewdzięczna jestem ,taki skarb mam i się jeszcze na niego denerwuje, przecież nie płacze specjalnie, coś się dzieje... głupia jestem i tyle