|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#991 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część VI
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Poczekaj aż ukończysz te 18 lat, teraz nie kombinuj z hormonami- przecież ty cały czas dojrzewasz- skutki potem mogą być nieodwracalne ![]()
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." ![]() 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi ![]() www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#992 |
Konto usunięte
|
A ja uważam, że powinnaś spróbować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#993 |
CORELIPS
|
w całkiem mokre włosy wcieraj jedwab, nie jedną tylko 10 kropelek, mi pomagało swego czasu, teraz już mi się efekt błyszczących włosi nie podoba. i skończ wreszcie marudzić, ok?
|
![]() ![]() |
![]() |
#994 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() zaczęłam chorować na Lauro Oliwkowa Odżywka do Włosów z Ektraktami z Ziół - coś czuje ze to jest to baardzo dziękuję ![]() Cytat:
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2392944 8]Zależy, jak dbasz o włosy dotychczas. Ja radzę: 1) Bezpośrednio przed prysznicem rozczesz włosy. 2) Spróbuj metody z OMO, nie nakładając szamponu na całe włosy, a na skórę głowy, na resztę odżywka. Nawet mycia odżywką możesz spróbować, jeśli taka metoda Ci nie przeszkadza. 3) Nie rozczesuj włosów na mokro! Poczekaj, aż przeschną, bez targania ich ręcznikiem. Powinny łatwiej się rozczesywać i przynajmniej ich nie uszkodzisz tak łatwo. 4) Jeśli masz mocno niesforne włosy, może jedwab Ci pomoże? Warto zainwestować nawet w maleńką buteleczkę na próbę.[/QUOTE] słyszałam o OMO ale nigdy tego nie stosowałam-ale to byle jaka odzywka można myc czy raczej taka bez silikonów? aaaaa już wiem - problem się zaczął jak przeszłam na pielęgnację włosów bez silikonów właśnie włosy zawsze rozczesywałam grubym grzebieniem na mokro - teraz masakra, mimo stosowania odżywki takim sianem mi zalatywało ![]() a nad jedwabiem się zastanawiałam i widzę ze trzeba będzie bardziej się mu przyjrzeć
"- Ale ja nie chciałabym mieć do czynienia z wariatami - rzekła Alicja. - O, na to nie ma już rady - odparł Kot. - Wszyscy mamy tutaj bzika Ja mam bzika, ty masz bzika. - Skąd może pan wiedzieć, że ja mam bzika? - zapytała Alicja. - Musisz mieć. Inaczej nie przyszłabyś tutaj." |
||
![]() ![]() |
![]() |
#995 |
Zakorzenienie
|
[1=3157a67d1d934f0506c976b a0ef558d7d1211d34_658382e 67595e;23934860]A ja uważam, że powinnaś spróbować
![]() Tobie być moze pomogło- choć nie wiesz jakie to będzie miało odbicie w przyszłości ![]() Mnie endokrynolog zaczał faszerować antykonceptami w wieku 15 lat- właśnie na trądzik. To był mój najgorszy błąd w życiu ![]() Nie namawiaj więc dziewczyny do czegoś takiego. Jesteś jedną z niewielu którym nic nie jest po rozpoczęciu brania znty w tak młodym wieku... A swoją drogą- robiłas ostatnio badania, że jesteś tak pewna, iż wszystko jest w porządku? ![]() Nie wątpię- moze być- ok. Ale ja bym radziła się wstrzymać jeszcze i może poszukac jakiejś alternatywy na ten trądzik. Antykoncepty powinny być ostatecznością- takie jest moje zdanie. Plecki- proszę ![]()
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." ![]() 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi ![]() www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#996 |
Konto usunięte
|
Robię badania regularnie - wszystko jest w porządku. Nie namawiam, po prostu uważam, że antykoncepcja hormonalna to nie jest zło i nie należy tego postrzegać jako ostateczność. Dziewczyna powinna zrobić badania hormonów, jeśli trądzik jest spowodowany nadmiarenm testosteronu, to niby dlaczego miałaby nie spróbować terapii hormonalnej?
|
![]() ![]() |
![]() |
#997 |
Zakorzenienie
|
[1=3157a67d1d934f0506c976b a0ef558d7d1211d34_658382e 67595e;23941297]Robię badania regularnie - wszystko jest w porządku. Nie namawiam, po prostu uważam, że antykoncepcja hormonalna to nie jest zło i nie należy tego postrzegać jako ostateczność. Dziewczyna powinna zrobić badania hormonów, jeśli trądzik jest spowodowany nadmiarenm testosteronu, to niby dlaczego miałaby nie spróbować terapii hormonalnej?[/QUOTE]
Uwierz, ze są alternatywy dla środków antykoncepcyjnych ![]() Jeśli rzeczywiście ma rozregulowane hormony- dobry gin może jej przepisać leki dla cukrzyków ![]() ![]() Moim zdaniem właśnie anty powinny być ostatecznością- chyba że rozmawiamy przede wszystkim o zabezpieczeniu przed niechcianą ciążą- wtedy to rozumiem ![]() Zresztą jesli chodzi o tabletki anty- podejście lekarza musi być profesjonalne- jeśli miałby przepisaywać je osobie w tak młodym wieku. A chyba wiesz jak są dobierane tabletki anty przez większość lekarzy? ![]() Jeśli dziewczyna podejrzewa rozregulowaną gospodarkę hormonalną- powinna trafić do dobrego ginekologa. Ideałem byłby dobry ginekolog-endokrynolog, bądź ginekolog, który ma znajomości wśród endokrynologów i moze się z nimi skonsultować w kwestii badań i dobraniu odpowiednich tabletek (ja tak miałam ![]() Nie jest to więc taka prosta sprawa jak się pozornie wydaje ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#998 |
Konto usunięte
|
Wiesz, ja zdecydowałam się na anty ze względu na wypadające włosy i dodatkowe benefity tj. zabezpieczenie
![]() Ale to nie jest ten temat, koniec offtopu :P PS. Wiem jak lekkodusznie podchodzą do tego lekarze, bo mój pierwszy ginekolog własnie tak się zachowywał :P Efektem była szybka zmiana lekarza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#999 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie...
Dlatego to musi być przemyslane wszystko. A jesli przykłądowo dziewczyna nie współzyje- wtedy, tak jak wpsomniałam, idealna alternatywą są tabletki dla cukrzyków ![]() I ostra kuracja przeciw wypadaniu włosów ![]() Powinno dać zadowalajace efekty, ale oczywiscie nie od razu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1000 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dziewczyny, odnoszę wrażenie, że traktujecie tabletki jak cukierki. Oczywiście nie zamierzam obrażać, po prostu piszę swoje spostrzeżenia. Obecnie mam do zaliczenia drugie badania i założę się, że będzie mi chciał przepisać tabsy. Zastanawiam się jakie będą skutki nie leczenia, bo okres będę miała tylko przy tabletkach, a przecież jest to sztuczne wywoływanie, po odstawieniu będzie jak wcześniej. Wybaczcie za Ot, zaznaczę na szaro ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1001 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dlatego od razu ruszyłam z odsieczą ![]() Nie zgadzam się tylk oz tym, ze po odstawieniu wszystko wraca do stanu sprzed brania tabletek ![]() Jeśli kobieta ma rozregulowany organizm, bierze tabletki regularnie i dosyć długo (leczenie musi potrwać kilka lat niestety ![]() To wtedy mogą one wyleczyć ![]() Wspominałam przykład mojej mamy. Znam też inne ![]() Gin takze mówił, że moga wyleczyć, tylko trzeba je trochę zażywać, co niestety nie jest obojętne dla wątroby... Jednak np. ja jestem do tego zmuszona...dodatkowo mogę się wspomagać np. wierzbownicą, ale podstawą mojej kuracji hormonalnej sa tabletki anty...
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1002 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Masz rację, nie wzięłam pod uwagę długoletniego leczenia. Dodając do mojego wcześniejszego postu. Przyznam, że rozbawiło mnie stwierdzenie, aby poczekać do 18, bo się jeszcze dojrzewa. Będzie 18 i takie pstryk, już się nie dojrzewa? ![]() ![]() P.S. Ogólnie tabletki antykoncepcyjne lepiej brać PO urodzeniu dziecka. Ma inny wpływ na organizm, z tego co wiem. Edytowane przez skarpetta Czas edycji: 2010-12-23 o 11:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1003 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miało to tyczyć się tego, że w wieku ok. 18 lat u kobiet uspokaja się powolutku burza hormonalna ![]() M.in. jesteśmy już wtedy wykształcone, mamy ładne ciałka i włosy w strategicznych miejscach ![]() Hormony się uspokajają i wtedy można pomyśleć nad tabletkami ![]() U niektórych w wieku 16 czy 17 lat wszystko się jeszcze wykształca, więc musi to być wszystko dopasowane indywidualnie ![]() Złośliwcze ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1004 |
Zakorzenienie
|
skarpetta robiłam
byłam wtedy u dema z wypadającymi włosami.. zapisał loxon, jakas robiona wcierke i capivit piekne włosy (ehh) no i kazał zrobic badanie krwi.. anemi nie wykazało i wszytko w normie.. do tego okropny tradzik.. ;/ probowałam juz wszytkiego na włosy i na tradzik;/
#1005 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jesli jest taka potrzeba to powtórze - trzeba sie leczyc. nie mowie o antykoncepcji na zawolanie jako metodzie pozbycia sie tradziku, bo we wszystkich przypadkach (moich kolezanek), ktore dostaly tabletki na poprawe cery bylo to zawsze Diane i po odstawieniu kazda z nich miala jeszcze wieksze przeboje z cera niz przed. moj wniosek - pudło lekarza. dodam jeszcze , ze zadna z kolezanek bioracych diane na cere nie leczyla sie powaznie dermatologicznie, tzn u dermatologa byly. owszem popatrzyl i zawyrokowal - hormony i wyslal do gina. ale jesli tak jak autorka posta (przepraszam, juz mi sie wszystkie nicki pomylily) ma nie tylko problemy z cera, ale przede wszystkim z tarczycą i tak jak napisala leczenia jeszcze nie rozpoczela to nie sa zarty, bo akurat cera i wlosy to najlżejsze co mogą nam nie leczone sprawy hormonalne spaprac. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1006 |
Wtajemniczenie
|
Czytając wasze wszystkie wpisy, mam jeszcze bardziej namieszane w głowie.
Powinnam się cieszyć, że się wyjaśniło, że moje problemy z cerą, włosami, oddychaniem, nerwicą i dużo innych dziwnych spraw się wyjasniło- tarczyca, hormony, ale z drugiej strony nie wiem dokładnie co mi jest. Wiem na 100% że mam nadczynność, ale badania mam powtórzyć, bo nie wiadomo czy nie mam choroby Gravesa-Basedowa i zapalenia tarczycy : ( Lekarz dziwił się, że mam takie problemy w tak młodym wieku. U ginekologa okazało się tylko, że mam podwyższony poziom androgenów, ale to normalne w moim wieku i że jak się to nie zmieni do 18 to mi przepisze hormony. Niedługo będę łysa, a ludzie nie będą chcieli patrzeć na moją twarz, bo strasznie mnie wysypuje, szczególnie na czole, skroniach. No i spać nie mogę, tzn. zasypiam ok 2-4 h i ciągle jestem zdenerwowana bez powodu. Czekam jak na zbawienie na tą wizytę u endo. Ok, nie narzekam ; p
#1007 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okropieństwo :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#1008 |
Zakorzenienie
|
a ja kupiłam sobie dzis plukanke rozjasniajaca wlosy, ciekawe co z tego bedzie
![]() kupilam bym tez szampon rumiankowy bo na 3 miejscu extrakt, ale wyobraźcie sobie ze sles na pierwszym przed wodą!
#1010 |
Zakorzenienie
|
kupiłam w herbapolu, mam blond ale chciałam go trochę rozjaśnić, ale szatynek tez jest przciemniająca
![]() poprosty nazywa się 'płukanka rozjaśniająca' ![]()
#1011 |
Zakorzenienie
|
ja dzis poleciałam do apteki po wierzbnice ale nie ma ;/ za to kupiłam len mielony chyba zły bo napisane zze mielone nasiona lnu uzyskane w procesie odtłuszczania
![]()
#1012 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
wiesz, ze musisz wypic duzo wody, bo inaczej bedziesz miec problemy z zatwardzeniem?szklanka minimum przy tej dawce. Jadlam len ale spektakularnych efektów nie widziałam, wieć teraz robie sobie maseczki najczęściej na twarz, czasami na włosy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1013 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
No właśnie, a tabletki powinno się przepisywać po wynikach hormonów. Dlatego nie lubię lekarzy, bardzo krytycznie na nich patrzę, z tego powodu taka czepliwa jestem z tym leczeniem. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Czasem jak czytam na Mineralnym, Biochemicznym czy Kosmetycznym, że dziewczyny mają bardzo problematyczną cerę, po czym zamieszczają zdjęcia bez miakijażu i widzę kilka małych krost, to się zastanawiam jakie są kryteria. Jak widać, to chyba pojęcie względne. Edytowane przez skarpetta Czas edycji: 2010-12-23 o 19:35 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1014 |
CORELIPS
|
mam wrażenie, że po prostu wystarczy się racjonalnie odżywiać i zrezygnowąć <z nadmiaru> nikotyny i omijać szerokim łukiem stres. Mile widziany powrót do naturalnych zabiegów pielęgnacyjnych do tego. I nasze włosy będą ahehoh...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1015 |
Konto usunięte
|
to tylko wrażenie
![]() zdrowo sie odżywiam, dbam bardzo, nie palę tym bardziej a i tak mam zastrzeżenia do swoich włosów ![]() niestety chodząc do szkoły stresu nie da się wyeliminować choćby nie wiem jak kto się starał ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1016 |
Zakorzenienie
|
[1=6291cc2e5cca5cd6ab177e5 efe4c5e0758342977;2395790 6]to tylko wrażenie
![]() zdrowo sie odżywiam, dbam bardzo, nie palę tym bardziej a i tak mam zastrzeżenia do swoich włosów ![]() niestety chodząc do szkoły stresu nie da się wyeliminować choćby nie wiem jak kto się starał ![]() ![]() Też tak mam ![]()
![]() |
#1017 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Siemię lniane poprawia przemianę materii a nie na odwrót. Cytat:
Płciowymi hormonami w ogóle się nie zainteresowali :/ Cytat:
![]() A tak nie jest ![]()
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1018 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
[1=6291cc2e5cca5cd6ab177e5 efe4c5e0758342977;2395790 6]to tylko wrażenie ![]() zdrowo sie odżywiam, dbam bardzo, nie palę tym bardziej a i tak mam zastrzeżenia do swoich włosów ![]() niestety chodząc do szkoły stresu nie da się wyeliminować choćby nie wiem jak kto się starał ![]() ![]() Wiesz, też chodzę do szkoły i raczej nie mam stresów ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez skarpetta Czas edycji: 2010-12-24 o 14:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1019 |
Zadomowienie
|
nie mogę stosować OMO jeżeli przed każdym myciem uzywam oleju (kokos, migdal) lub nafty bo sie nie domyje, prawda?
#1020 |
Wtajemniczenie
|
nafte domyje tylko szampon, ale olej niektore z nas (np. ja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:06.