|
|
#2881 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Udało się po poronieniu :D cz.II
jak ja leżałam na połozniczym to tam dużo dziewczyn miało cesarki i miały pokarm, musisz cały czas przykładać małą do piersi i ona Ci wyciagnie pokarm no i nie możesz się załamaywać, bedzie dobrze
|
|
|
|
#2882 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez caprica6 Czas edycji: 2011-01-03 o 20:54 |
|
|
|
|
#2883 |
|
Zakorzenienie
|
a to mój Franio- 14 tygodni
dzisiejsza sesja z piesiem
|
|
|
|
#2884 |
|
Zadomowienie
|
No Pamelcia ale super!! Normalnie nie mogę sie doczekać czwartku z Tobą
A mnie Mała tak bardzo kopie i sie wierci, że boli jak nie wiem. Co sie położe to od razu zaczyna. Muszę siadać, wtedy się uspokaja trochę. Szukaliśmy niedawno z mężem na all czegoś do spania dla Niuni i już w koncu nie wiemy co wybrać Pomóżcie!
Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje... http://suwaczki.maluchy.pl/li-51052.png Edytowane przez mokra6 Czas edycji: 2011-01-03 o 21:54 |
|
|
|
#2885 |
|
Zadomowienie
|
I jeszcze to:
|
#2886 |
|
Zadomowienie
|
Jakiiii On już duży! I podobny do Ciebie
|
#2887 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mokra ,powiem Ci tak,dzieciaczki powinny mieć przede wszystkim porządne ,wygodne materace,a w kołysce ciężko bęzie coś takie zrobic. Mi sie wizualnie podoba pozycja 2 ,ale ona nie jest do spania na codzien,bo tam będzie niewygodnie.To jest chyba po to,żeby postawić w salonie i aby dziecko spało w ciągu dnia ![]() a nie chcesz kupić normalnego łóżeczka?? ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- A to zielone,to chyba jest łóżęczko turystyczne,bo wygląda na mało stabilne. Weż zwykłe drewniane i daj dobry materacy ,bo to podstawa! jak ukształtujesz dziecka kręgosłup teraz jest badzo ważne
Witaj Zuzieńko 19.04.2011 godz 14:20 Aniołek 26.05.2010r
![]() |
|
|
|
|
#2889 |
|
Zadomowienie
|
A dobry materac to gryka-pianka-kokos czy gryka-kokos czy jaki??
Mi się najbardziej podoba ta kołyska jasna, no ale juz teraz nie wiem. Zastanawiam sie jeszcze nad tym łóżeczkiem- kołyską, 4 zdjęcie i bym ubrała jak na zdj.5, np. na różowo, co?
|
#2890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może też być kokos-pianka-kokos co do kołysek to starcza na krótko bo dziecko szybko rosnie, wiec za pare miesiecy bedziesz i tak musiała kupić łóżeczko |
|
|
|
|
#2891 |
|
Zadomowienie
|
Co do łóżeczek do koleżanka mi polecała właśnie łóżko turystyczne z możliwością podwieszenia, tak, że funkcjonuje jak normalne łóżeczko. Jest o tyle fajne, że jak dziecko zaczyna wstawać, daje się mu niżej "podłogę" i podnosząc się nie obija się o boki łóżeczka. Ale mówię tylko zdanie koleżanki, swojego wyrobionego jeszcze nie mam
A jak się weźmie takie łóżeczko większe, to może służyć też jako kojec w późniejszym okresie.Fridka gratuluję!! Szybki miałaś poród ![]() Myha82 wiedziałam, że z dzieckiem będzie wszystko OK ani się obejrzysz i będziesz czuła ruchy dzidziusia
25.07.2011 Mateuszek ![]() 05.06.2010 ![]() Edytowane przez justa878 Czas edycji: 2011-01-03 o 22:55 |
|
|
|
#2892 |
|
Zadomowienie
|
Myha wiedziałam, że będzie dobrze z Dzidziuniem
Lulka jeśli chodzi o ubranka to dużo ubranek w najmniejszym rozmiarze dostałam od znajomej także tylko troszkę dokupiłam. Nawet dziś byłam na małych zakupkach i obkupiłam Kubunia w bodziaki Zrobiłam listę co już mam i z ubranek już prawie wszystko Teraz tylko akcesoria.Lulka jakie mebelki kupiliście?? Bo my właśnie jesteśmy na etapie wyboru mebelek Pamelka zazdroszczę Ci, już w czwartek zobaczysz swoją Oliwcię Ja jeszcze muszę tyle czekać, ale wiem że ten czas zleci strasznie szybko ![]() Dizi a jak tam u Ciebie?? Enis Franio śliczniutki A ja dziś byłam po odbiór wyników badań i glukoza w porządku, mam trochę leukocytów w moczu i muszę zrobić posiew - oby tylko żadna infekcja się nie przypałętała, morfologia w normie, choć od jutra zaczynam jeść natkę pietruszki, żeby trochę poprawić wyniki ![]() A jeśli chodzi o ból brzucha w ciąży to w I trym. trochę mnie pobolewał ale nie tak jak teraz. Dziś znów bolały mnie pachwiny i czułam takie ciągnięcie w podbrzuszu. Twardnienia brzucha jakoś szczególnie nie zauważam, choć i tak do 12.01 będę drżała o długość szyjki. Oby tylko wszystko było w porządku. Ciekawe jak tam Madzik po podróży
Nasze Małe Szczęście ] Kubuś jest już z Nami od 09.04.2011, godz. 9:10 |
|
|
|
#2893 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2894 |
|
Zakorzenienie
|
hej laski.leze juz w lozku po podrozy bylo krotko ale zmeczona jestem na maksa wiec klade sie spac juz a jutro wam napisze reszte
![]() trzymajcie sie i do juterka |
|
|
|
#2895 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: UdaĹo siÄ po poronieniu :D cz.II
Hej! 3 stycznia o 20.30 urodziłam synka przez CC. Waży 2970 i ma 52 cm. Dostał 10 pkt. Pozdrawiamy wszystkie ciocie
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2896 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję
a mnie się śniły bliźnieta,chłopcy a sny są odwrót
|
#2897 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale wysyp bejboszków nam się teraz zrobi ![]() bella7 ja bym chciała synka, ale po tym jak mnie wysypało wnioskuję, że będzie córa. Zresztą po tym kiedy się kochaliśmy, a kiedy doszło do zapłodnienia też raczej wychodzi na córcię ... jeszcze tylko 10 tygodni i się dowiemy no i robiłam sobie nad brzuszkiem obrączką, takie babcine sposoby, ale w tym mi wyszedł chłopak
|
|
#2898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluje
![]() |
|
|
|
|
#2899 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Slodziak |
|
|
|
|
#2900 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeżeli chodzi o mebelki to kupiłam te http://www.baby.vox.pl/meble/kolekcja/ a tapete dobrałam tą http://www.beautifulhome.pl/index1.p...rder=3&id=2063 ja muszę dziś jechać po jakieś akcesoria,wanienka ,przewijak i jakieś pierdoły a ubranka będe dukupowac na spokojnie. A ile masz ciuszków na 56?? ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
Justa ja będę miała córcie,a naprawde wyglądam na twarzy baaardzo dobrze.Piękna cera,rozświetlona,wszyscy mówią,że pieknie wyglądam także to chyba jakieś głupoty,ale pamiętam ,że na początku tez mnie cos wysypało ,takżę kto wie???najważniejsze ,żęby dzieciaczki zdrowe były,a jaka płeć to już zupełnie nie ważne ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
Madzik Ty łobuziaro jedna!!! wracaj tu i sie udzielaj juz trochę,Święta sie już skończyły ![]() ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Cytat:
Mokra ja bym w kołyski wogole nie szła,bo dziecko się tylko przyzwyczaja i będziesz musiałą staci kołysać cały czas ![]() jeżeli chodzi o materace to ja kupie ten kokosowy ,albo z budreksu napewno nie lateks ![]() A pościel jest ładna ,chociaż na maksa różowa ja lubię róż,ale nie dam małej,jestem zwolenniczką białych pościeli z ewentualnym dodatkowym kolorem
![]() |
||||
|
|
|
#2901 |
|
Zadomowienie
|
Lulka nie mam nic przeciwko córkom, ale jak sobie myślę, że moja księżniczka w wieku 16 lat przyprowadzi mi jakiegoś obwiesia do domu, to już dostaję nerwicy ... Chyba będę zbyt zaborczą mamą dla córy
|
#2902 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tż sie wczoraj mnie pytał czy ma wziąść mleko te dla dzieci do szpitala tak na wszelki wypadek zeby mała nie była głodna Cytat:
![]() śliczniasty Cytat:
Wypoczywajcie teraz
|
|
#2903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem Ci,że ja tez jestem bardzo zaborcza także pilnujcie się wszystkie mamuśki chłopczyków
![]() |
|
|
|
|
#2904 |
|
Wtajemniczenie
|
gratulacje!!!
|
|
|
|
#2905 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2906 |
|
Zakorzenienie
|
Mokra ,dla dziecka najlepsze będzie zwykłe łóżeczko,ważna jest regulacja wysokości dna ,wyjmowane szczebelki/opuszczany bok (to juz zalezy co wolisz). To turystyczne łóżeckzo jest fajne ,ale i tak musialabyś dokupić do niego porządny materac.Według mnie najlepsze są lateksowe.
Mała kołyska jest słodka,ale niepraktyczna,dzieć Ci w niej za długo nie polezy ![]() Ja bym zastanowiła się nad tymi dwoma drewnianymi łózeczkami/kołyskami ![]() Za to ten różowy zestaw według mnie jest paskudny ,no zęby mnie bolą od takiej ilości słodkości ![]() Lulka tez planuję taką tapetę cudna jest
|
|
|
|
#2907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wiadomo,że teraz coraz więcej alergików i po co ryzykowac ![]() Tapeta jest cudna ![]() ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Stokrotka na kiedy masz termin porodu??
![]() |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2908 |
|
Zakorzenienie
|
Uwaga mam pytanie do mamuś po cc
![]() jak mocno trzeba byc tam wygolonym tzn czy na łyso czy moze byc ten "paseczek"?????? i czy na sale operacyjną mam isc w samej koszuli bez majtek ![]() śmieszne pytania ale takie szczegóły też są ważne
|
#2909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamelka to są bardzo dobre pytania,ale myślę,żę musisz się wygolić na zero ,bo szycie jest bardzo nisko a na salę operacyjną to oni nie daja swoich koszul??takich jednorazowych??ja tez się szykuję na cc więc chętnie się tego dowiem
![]() |
|
|
|
|
#2910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brzuszek mnie boli, niech mnie ktoś przytuli
Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2011-01-04 o 10:43 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:17.

Pomóżcie!

05.06.2010 

jeszcze tylko 10 tygodni i się dowiemy