|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4201 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Cytat:
![]() Będzie Pani zadowolooona ![]() Cytat:
![]() a my jeździmy w foteliku 9-18 kg (recaro) od 12 grudnia, jechaliśmy do mojej mamy na 2 tyg i nie chciałam brać dwóch a Jasio już był wciśnięty... a fotel niby do 13 kg, ehe... wazył wtedy 8300. za to teraz młody siedzi z tyłu miedzy siedzeniami, odsłaniam mu szyberdach i nawet podróż 4 godzinna prawie niestraszna mi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4202 |
Rozeznanie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Sajus,ja ze Szczecina
Ona ja mam 161 , knypus, wiem co czujesz, ja nawet nie wiem jaki mam typ, chyba klepsydre, ale jak chudne zaczyna sie od cyckow ![]() w liceum wazylam 46-48 kg ![]() La, Olivka ja tez teraz na wsi mieszkam, tez chodnikow brak, wiec albo po podworku jezdze w kolko albo ulica ![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4203 |
Zakorzenienie
|
justin w liceum ważyłam 50 i myślę, że idealnie wtedy było
![]() ![]() idę bo moje dziecię jakieś jęczące wstało...
#4204 |
Rozeznanie
|
jestem zalamana
![]() ![]() brak mi sil ![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4205 |
Konto usunięte
|
Justyna, ja dzisiaj normalnie powalam intelektem
![]() ![]() Napaliłam w piecu, zaraz po młodą i nie wiem jak ona to zrobi, ale musi iść spać, bo ja muszę, inaczej się przewrócę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- O kurde... a nifuroksazyd już masz??? |
![]() ![]() |
![]() |
#4206 |
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24156659]O kurde... a nifuroksazyd już masz???[/QUOTE]
mam, tylko poki co chlusta z Niego ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4207 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ułmałam kawałek ciasteczka bądz chrupka wkladam do swojej buzi i mówie a teraz ładnie gryze i moimi zebiskami kłapie tak głosno i mówie mniam mniam potem o am juz nie ma a teraz Ameka ładnie gryzie i dawałam kwałek młoda podłapała bo to w formie zabawy ale do dzis chrupka kukurydzianego w ece nie miała bo za duzo wciska do buzi a ze ma zebiska to ugryzie dosyc spory kwał on sie przylepia i ona sie dławi ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Cytat:
a co do wózka ja mam na szczescie wielkie koła ale czasem nie chce mi sie wychodzic z wózkiem to biore młoda na rece na spacer ![]() pokazuje jej wtedy ptaszki itp itp słyszałam ze w zimowa pogode dzieciaki wcale nie powinny spac we wózkach ![]() ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Cytat:
Luzika jest usprawiedliwiona bo wczesniaki troche pozniej ząbkuja ![]() jesli chodzi o przedszkole widzisz u nas było tak mama nas miała 5 chłopcy najmłodsi najbardziej nam w kosc dali bo najbardziej rozpuszczeni ![]() ![]() ![]() ![]() tłumaczac : chłopaki bali sie pingwinów znaczy sie siostr zakonnych no i płacz był jak szli do przedszkola za to spowtrotem -bo chcieli w przedzszkolu zostac tam tylu kolegów no i zabawek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() hmm a patrzyłas czy zebiska nie ida ?? moja zrobiła zielona jak trawa tylko ze plastelinke ale moze to dlatego ze ja jej musiałam dac wieczorem zamiast mojego mleczka mm ![]() ![]()
Amelcia ![]() http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2011-01-04 o 14:59 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4208 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzięki. O jelenia. ![]() No ja też poszłam na najbliższą i była to Śląska. Doświadczenie mam ale raczej biurowe (dla mnie niestety) i teraz mam cel - budowa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale słodki bączuś ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4210 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Super ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4211 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a lee przystojny Jasiu ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4212 |
Zadomowienie
|
Witam Was tak na szybko!
Już małż wrócił i trzeba za obiad się brać. Młody cały czas na nogach jak nie śpi. A ja tylko go asekuruję, żeby nie glebnął sobie bo będzie ryk. I tak w koło Macieju. Teraz ma swoją drugą drzemkę na szczęście. Zmykam gotować. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4213 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24151925]
---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- ja jestem na tyle dumna w takich kwestiach, że bym sie nie prosiła, nie upominała, ![]() ![]() no tak ale z drugiej strony kasa im jest potrzebna trudne to ![]() ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- ![]()
#4214 |
Zakorzenienie
|
Ja miałam adidaski z reeboka rozm.0 i był to nr 15, 6,5 cm.No ale to na noworodka.Teraz rozgadama sie za rozm.2 i 3.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4215 |
Zakorzenienie
|
Kobitki a jaki rozmiar na wiosnę kupujecie? Ja póki co nakupowałam na okres zima-wiosna 80 ale kilka szt 86 też mam- zastanawiam się czy teraz dzieci już nie rosną wolniej? My aktualnie nosimy 74ale pajacyki już 80 muszę kupić bo małe no i wiadomo zależy wszystko jakiej firmy, ale generalnie póki co 74.
Zaraz ubiję mojego teścia- znów gwiżdże i śpiewa a mała śpi- non stop tak jest, nawet zamontowanie drzwi nie pomogło- bo śpiewa grubym głosem i w nosie ma. Nasze uwagi też puszcza bokiem, dlatego nie mogę się doczekać jak się wybudujemy. W ogóle o głupia byłam co prawda mamy dwa pokoje kuchnią łazienkę a u moich rodziców mielibyśmy jednen wspólna kuchnia i łazienka ale pewnie byłby już dach a tak dopiero zaczynamy- tu niby było wszystko gotowe ale na dzień dobry ponad 10 tys weszło. I teściowie niby się nie wtrącali a jednak ostatnio zaczęli- np chcieli nas zmusić żebyśmy zaprosili na sylwka ich córeczkę z którą się nie cierpimy, bo oni biedni sami siedzą- a jak oni w lecie grillowali to nas nigdy nie zaprosili i nikt się nami nie przejmował, czy jak im dzieci pilnowaliśmy jak imprezowali w Zakopcu- gdzie mieliśmy też jechać- no ale kto by pilnował dzieciaków więc lepiej było nam nie mówić i w ostatniej chwili się przyznać jak już się w pilnowanie wrobi- to też mieli w nosie i nawet dzięki nie usłyszeliśmy. No tak że teściu focha puścił miał zamiar zaprosić ich sobie na dół do siebie- myślał że tak nas zmusi- ale my nie tacy "miętcy" akurat zrobił coś czego najbardziej nie lubię- nie cierpię jak mi coś ktoś "każe", labo zmusza, narzuca swoją wolę (wiadomo nie dot pracy ![]()
Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. — Jan Paweł II (Karol Wojtyła) Kornelcia ![]() ZĘBALE ![]() Edytowane przez olivka_7 Czas edycji: 2011-01-04 o 15:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#4216 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze szukaja libido ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- hahha dziewczyny wiecie co mi sie przypomniało tylko nie wiem czy to na naszym wateczku to było czy na innym jak sie niektóre dziewyny dopytywały co to takiego ten biały jelen i czy to cos z jelenia białego ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4217 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() no czytam i czytam i końca nie widać ![]() może tam wynajdę jakiś cud na alabastrową skórę bez niedoskonałości i w ogóle jak porcelana ![]() ![]() djerba - ja również bym olała sprawę. Jakbym miała liczyć na kasę od teściowej co mi obiecała na wózek dla małego to bym dziecko na taczce woziła ![]() Mało tego.. teściowi bym już nie przypominała a mężowi za to bym nagadała ![]() Ja mężowi niekiedy nagaduję na teściową ale nie chce mu dosrywać bardziej bo taka z niej matka jak z koziej dupy trąba, więc czego tu się spodziewać po takiej .. srace xD ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Cytat:
![]() Nosz kurde a takie opierdzielenie dosłowne nic nie daje? Typu lecisz do niego i już z daleka mu "migasz" by się zatkał.. a jak dolatujesz to mu wygarniasz, że pewnie sam by nie usnął jakby mu nad uchem grała orkiestra dęta. ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4218 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój mąż zarabiał....dopóki mu się nie skończył 6 ms kontrakt na deck cadeta, po tym kontrakcie miał zrobić kursy i examy na oficera i teraz w lutym będzie je robił...Do tego czasu wykalkulowałam ile będziemy potrzebować na te parę miesięcy, gdy będzie siedział w domu..no ale wyskoczyły niespodziewane wydatki i to dość kosztowne..... ![]() ![]() Dlatego liczyłam na jego pomoc..że nas chociaż trochę wspomoże... Tak czy inaczej dzięki dziewczyny, od dzisiaj zmieniam zupełnie nastawienie do jego ojca...zresztą co to za teściu co mnie nigdy na żywca nie widział i parę razy przez tel gadał...pfff.. Największa masakra dzisiejszego dnia - Shadee spadła na główkę z naszego łóżka.....spadła na gołe panele, bo nie mamy wogóle dywanów.....To była sekunda..... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez djerba Czas edycji: 2011-01-04 o 15:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4219 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4220 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesiuuuu wiem co prezywasz bo u mnie to samo ![]() ![]() ![]() pełzanie bee za paluszki i po domu z nia biegam ![]() ![]() dzis włozyłam ja na chwile do chodzika (jesuuu chodzik to dla mnie zło konieczne i niepotrzebna rzecz a tu prosze ![]() ![]() a ta jakby w nim juz ze sto razy siedziała podjechała sobie pod lodówke i sie magnezami bawiła ![]() w łozeczku strach ja zostawic bo wstaje i sie puszcza cokolwiek co sobie znajdzie wstaje i nie patrzy czy bec zrobi ![]() ![]() mało tegoo rosnie mi rozkapryszony urwissssssssssssssssssss: D przy kąpieli tz ja trzymał bo na stojaka chciała i z jego pomoca se wychodziła z wanny i wchodziła ma taka łodz plastikowa a na niej foremki to ładowała se wode do tej foremki i wylewała poza wanienke ![]() ![]() a powiedz ze nie wolno albo zmien pozycje o to pokaze pisk ma taki ze po uszach idzie i płacz z łzami na zawołanie (jak 7 miesiecy nie płakała łzami to teraz ma na zawołanie ) co 3 tydz zostaje z młoda sam na sam przez 8 godz i musze wszystko z nia robic wiec wziełam ja i obierałam ziemniaki tzn ![]() 1 i ostatni raz masakraaaaaaaaaaaa niedosyc ze chlapała mnie woda z garnka wybierała ziemniaki obrane i rzucała nimi po kuchni to wyciagała obierki i wkładała raz do buzi ( oczywiscie ja byłam w pogotowiu i jej zamiary zaniechywałam ) mówiłam to jest niedobre i brudne nie wolno tego do buzi to wkładała je do wody i znów pchała w buzie ![]() ![]() to te obierki rozrzucała wokół siebie i znów to samo od poczatku jak w koncu mówie dosyc i zabrałam garnek z woda to na złosc mi zrobiła i całe wiaderkoz tymi obierkami wysypała na siebie ![]() ![]() 4 razy ja dzis przebierałam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Cytat:
niestety ja tez zaliczam sie do grona latajacych dzieciaczków a co najdurniejsze ze oboje jestesmy temu winni spalismy w łozku miedzy nami Ami mimo iz forsowalismy jej droge nogami i poducha nie wiem jak ona wsio pokonała i kaskaderki sie uczyła od tej pory spie jak na szpilkach ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24158768]pierwsze slyszę. ![]() ![]() no własnie ja tak samo 1 raz sie z tym spotkałam bodajze wyczytałam na wateczku kwietniowym ![]() no i sie chwaleeeeeee WRESZCIE po tylu dniach maruda wyszedł kolejny ząbek dolnia lewa dwojeczka wiec tak jak mówiłam ze do dwóch dni wyjdzie ![]() sadze ze to nie koiec dosłownie poł mm brakuje zeby wyszły górne jedynki tzn najpierw lewa
Amelcia ![]() http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2011-01-04 o 16:03 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4221 |
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24155556]to musi być fajna okolica.
![]() .[/QUOTE] Spróbowałabyś nie lubic ![]() ja tam do gór mam jeszcze kaaaaawał , ale pagórki juz sie zaczynają i mówią na nas - górale niskopienni ![]() ![]() ![]() Dzieki za komplementa ciuchowe ![]() Jestem megaaaaaaa dumna z mojej panny ![]() dziś cały dzien leżąc na brzuszku , staje na czworaka i trzyma sie dośc długo balansując przy tym dupką w przód i tył ![]() ![]() Byliśmy na szczepieniu , był mega płacz na zakonczenie szczepien w tym półroczu , może jej było szkoda że tera długa przerwa bedzie ![]() waga - 8300g wzrost - 72cm ![]()
#4222 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Apropos kisielku, od jak dawna go podajesz? Bo zapisałam ten przepis, który kiedys podawalas i wlasnie sobie o nim przypomnialam... ![]() Ja też podczytuję... ![]() A ja czekam na księdza...dziś kolęda.. Mały zasnął o beznadziejnej godzinie, ale dziś w ogóle klocki ze spaniem, więc nie marudzę ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4223 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4224 |
Zakorzenienie
|
o kurczaczki moja starsza o miesiac a tak samo mierzyła i wazyła
![]() ![]() o a tu zabawa młodej jedyna zabawka która zwróci jej uwage na wiecej niz 5 min ![]() + uczniaczek ![]()
Amelcia ![]() http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2011-01-04 o 16:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#4225 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No a jak maz nauczyl sie już obsługi swojej corki? Cytat:
![]() Normalnie padłam. ![]() Ja dziś dalam Olci talerzyk a na nim pocięty w kawałeczki banan.Banana zjadła i za talerzyk sie zabrała ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4226 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
co lepsze na wigile zrobilam ciasto i zawiozlam do tesciowej,nawet kawalka nie wyłozyla na stól,nawet sama nie sprobowla,jeszcze 29grudnia cala tortownica stala nietknieta w lodowce ![]() no ale coz dala mi do zrozumienia gdzie ma moje ciasto ![]()
![]() |
#4227 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajny ten laptop,taki wypasiony ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4228 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4229 | |||
Raczkowanie
|
justin
lea bydgoszczanka ona Dziekujemy za miłe słowa ![]() Muszę Wam powiedzieć że już Wojtkowi włosy obcinałam( co widac na załączonych wcześniej zjęciach :P) niekoniecznie mi to dobrze wyszlło. Ale musiałam, bo miał już takie długie, że mu do oczu wchodziły i się denerwował J Silpe - Bardzo fajne ciuszki, a butki są super stylowe ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() dziekujemy ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4230 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() i makaron spaghetti- Tymek zwinął Maksiowi talerzyk ![]() Cytat:
![]() U nas też wreszcie drugi zębolek wyszedł- prawa dolna jedynka ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:48.