|
|
#871 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Przyczajone Mamy Wizażowe :)
Hello!!!!
Farahh, mamaz, kamilka Wzywam do częstego pisania!!!! U mnie dziś raczej deszczowo Ale pogoda nie pokrzyżuje nam planów!!! Wybieramy się pieszo z Natalką na kawę do koleżanki. Tż zabrał auto do pracy...i akurat dziś pada ![]() Karolka moja Nataleczka też ma długie włosy....mycie ich to straszna wojna ![]() Wypróbuje Twój sposób, może zadziała!!! madziunka90210 Witam serdecznie Ciebie i Zuzię |
|
|
|
|
#872 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A spokojne wytłumaczenie też nic nie daje?Ja już jestem po wizycie u doktorka, wszystko jest ok. 9 tydzień leci, a termin na 20 sierpnia
|
|
|
|
|
|
#873 |
|
Rozeznanie
|
Heja ho!
![]() Ja nic nie piszę bo mam podły nastrój... pokłóciłam się z tżetem no wkurza mnie niemiłosiernie...![]() dzieciaki tak łobuzują, że już nie mam siły.... postawiliśmy na bezstresowe wychowanie zero klapsów itd... ale widzę, że Bartek robi co chce, nie liczy się z niczym... no nie wiem... nie chcę mu dawać klapsów, bo mnie też nigdy rodzice nie uderzyli i jakoś nie jestem za biciem, ale czasami ręka swędzi... na dodatek wstałam z bolącym gardłem mam nadzieję, że mi się żadne zapalenie nie rozwinie...madziula witam Cię wśród nas! Produkuj postów na potęgę A może jakieś foteczki Twoje i Zuzi? Było by nam miło jakbyśmy zobaczyły z kim piszemyLecę sprzątać!
|
|
#874 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
farahh dziękuje za miłe powitanie, postaram się pisać jak najwięcej ![]() mnie nie jest przykro z powodu rozstania, przynajmniej mam święty spokój i się już tak nie denerwuje. Wkurzam się tylko że gnojek nie przesyła nic na dziecko, obiecywał góry, poleciał do Londynu i gówno z tego mam... |
|
|
|
|
|
#875 |
|
Zadomowienie
|
madziunka90210 ale słodziutka jest Zuzia
Tak sobie myślę, że pewnie nie jest Ci lekko samej z takim maluchem. Nie wiem jak bym sobie dała radę sama z dzieckiem, masz może kogoś do pomocy czy jesteś zdana na siebie? A swoją drogą nie pojmuję jak facet może zostawić kobietę z malutkim dzieckiem samą. Mnie by przecież zeżarły wyrzuty sumienia. Edytowane przez mamz Czas edycji: 2011-01-12 o 14:16 |
|
|
|
|
#876 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
mieszkam z mamą więc mam kogoś do pomocy i bardzo mi pomaga w tej chwili to właściwie nas utrzymuje... Rozstaliśmy się bo nie mogłam wytrzymać z nim nerwowo więc wolałam go "pogonić" niż się denerwować codziennie po 1000 razy...
|
|
|
|
|
|
#877 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Może powinnaś to gdzieś sprzedawać? Pewnie,że lepiej się nie denerwować-szkoda zdrowia! To dobrze,że możesz na mamę liczyć-to ogromna pomoc szczególnie przy maluszku. Pozdrowienia! |
|
|
|
|
|
#878 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Farahh kłócą się tylko Ci, którzy bardzo się kochają Jeśli możesz napisz z jakiego powodu rozpętała się taka afera. Już sobie wyobrażam jak miło się będziecie godzić Co do dzieciaków..... no nie jest łatwo, z chłopcami szczególnie. Nikodem tak wywijał, że jak miał trochę ponad 2 lata to posłałam go do przedszkola. Inaczej bym eksplodowała ![]() Kary stosuje konsekwentnie.....klaps też się zdarzył, bo moja cierpliwość też jest ograniczona ![]() Ostatnio jak na niego nakrzyczałam to mi powiedział " Mamo tak śmiesznie wyglądasz jak się denerwujesz" i cienkim, piskliwym głosikiem śmiał się zwijając się w kłębek na podłodze. Ręce mi opadły i śmiałam się razem z nim... JEST NADZIEJA!!!!!! Z wiekiem to mija i pozostają śladowe ilości rozrabiania. Niestety nie znikają na zawsze Ciekawe dlaczego Natalka jest zupełnie inna. Ugodowa, da sobie wytłumaczyć, słucha, nie złości się..... Cytat:
Ile kosztuje takie cudo? Zuzia jest REWELACYJNA!!!!! ![]() za odwagę!!!!!!Facet nie był Was wart!!!!! Postawiłaś na spokój.... to jest najcenniejsze. |
|||
|
|
|
|
#879 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#880 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#881 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() nie mam żadnej stronki na której je sprzedaje bo tak naprawdę dopiero zaczynam, na razie robię czapeczki ale kto wie może z czasem rozwinę asortyment Moge na maila wysłać prezentację z przykładowymi czapeczkami jak chcesz
|
|
|
|
|
|
#882 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja nie jestem zwolennikiem bezstresowego wychowania. Gdybym próbowała tłumaczyć coś rocznemu dziecku to bym zwariowała bo nie sądzę by mnie ono zrozumiało. Pewne zakazy egzekwowałam bez względu na metodę (np. zakaz dotykania kuchenki, garnków,telewizora...). Widziałam,że nie wszystkim podoba się moje podejście ale nie obchodzi mnie to. Mała dostała parę razy klapsa i uważam,że na nie zasłużyła. Ciekawe,że rodzinie podoba się wychowanie córki ale niekoniecznie metody ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#883 |
|
Zadomowienie
|
madziunka90210 ja też chcę taką czapulę! Tylko raczej na wiosnę, dla mojej córci. Mam nadzieję, że rozwiniesz z tego jakiś biznes, bo czapeczki są boskie, uwielbiam takie rękodzieło
![]() A ja dostałam L-4, tak jak chciałam, zresztą bez żadnej łaski, bo mój lekarz prowadził moją pierwsza ciążę i wie gdzie pracuję. Karolina, Tobie lekarz kit wciskał z tym zwolnieniem, bo to przecież żadna różnica czy od prywatnego masz zwolnienie, czy nie. Pewnie kolejny raz chciał Cię naciągnąć na prywatna wizytę. A serducho mojego maleństwa widziałam i słyszałam, ale to już nie taka przewyżka jak za pierwszym razem (a w zasadzie to nawet za trzecim kurcze ciągle to pamiętam)Farahh |
|
|
|
|
#884 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#885 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#886 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#887 |
|
Zadomowienie
|
na pw wysłałam ci mój adres. Proszę o prezentację coś dla dziewczynki 3lata i dla chłopca noworodka
|
|
|
|
|
#888 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
jak się zdecydujesz na coś to poproszę o maila z obwodem główki dziecka bądz zrobie czapeczke wg przyjętych norm, czyli np dla rocznego dziecka czapeczka o obwodzie 44-48 cm, (tylko nie wiadomość tutaj bo tam będzie mi łatwiej to ogarnąć,bo widzę że jest zainteresowanie)
|
|
|
|
|
|
#889 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#890 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#891 |
|
Rozeznanie
|
Cześć!
madziunka widzę, że zrobiłaś szał z czapeczkami na wątku! No ale to prawda, są ![]() Dzisiaj mnie boli brzuch jak na @ Jutro jadę do ginekologa... Poza tym moje gardło wysiadło mam zapalenie... obym tylko dzieci nie zaraziła. Temperatura mi rośnie... wczoraj wieczorem miałam 38,2![]() Ja mimo wszystko jakoś nie potrafię uderzyć własnego dziecka... mam za miękkie serce... kiedy widzę ten strach w oczach... nie wiem, ale tłumaczę to sobie tak, że ja też bym się bała i płakała, gdyby stał nade mną ktoś 3 razy większy i 100 razy silniejszy i mnie bił i szarpał... nie, no nie potrafię... Idę się wziąć za sprzątanie, bo coś się bałagan wkradł... będę zaglądać!
|
|
#892 |
|
Zadomowienie
|
AAA jesstem z każdej strony bombardowana ciążą, wszyscy w koło się na mnie uwzięli
Koleżanki, chłopak, rodzina, nawet sąsiedzi (w tym pani kioskowa) Dostałam od niej za darmo płytę o przebiegu porodu, ciąży, i jak sobie radzić po porodzie... Koleżanka chce mieć dla swojego dziecka rówieśnika u mnie... Nie wiem co mam robić, bo nie jestem gotowa, wszyscy mi tłumaczą, że to nie boli, i że mi pomogą, ale ja dalej nie wiem co z tym wszystkim zrobić, bo z jednej strony bym nawet chciała, a z drugiej się boję;/
|
|
|
|
|
#893 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zostawiam coś w klubie zajrzycie w wolnej chwili
|
|
|
#894 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#895 |
|
Zadomowienie
|
Wiem, że i tak zrobię, jak zechcę, ale mogli by się trochę uspokoić;/
|
|
|
|
|
#896 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Kuruj się kochana!!!! Z niecierpliwością czekam na wieści po wizycie u gina!!!! Cytat:
madziunka90210 nie mogłam obejrzeć czapeczek ![]() Przesłałam sobie do mojej siorki, może u niej się uda ![]() Coś nie mam dziś weny na pisanie, w gardle mnie drapie, z nosa leci.... |
||
|
|
|
|
#897 |
|
Rozeznanie
|
nie no, pisałam ogólnie o "biciu" dzieci... ja wiem, że od klapsa to się jeszcze nikomu nic nie stało, ale jakoś nie mogę... mój mąż mówi, że on od mamy co chwilę "lunty" dostawał i jakoś wyrósł na ludzi, ale sam też powiedział, że źle się z tym czuł, że mama go biła...
|
|
#898 |
|
Zadomowienie
|
Też miałam problem, a że ciemna jestem w sprawach komputerowych, to mnie dopiero mąż oświecił, że mam w laptopie starą wersję Power Pointa i coś tam pogmerał że zdjęcia zobaczyłam. Czapulki są super!!!
|
|
|
|
|
#899 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem,czy to nie za wcześnie ale poróbuje małemu ustalić rytm dnia. Po porannym karmieniu albo po przedpołudniowym staram się by nie zasnął do następnego karmienia-udaje mi się 1,5-3godz. Potem jedzonko i śpi. Pod wieczór też staram się by nie zasnął po to by przespał noc ale to strasznie trudne-on się denerwuje,jest jeszcze chyba za mały na jakieś zabawy więc go obracam ,ruszam nóżkami... Jak zastosuję tem system to w nocy śpi,tylko budzi się co 3h na mleko. Jak mu pozwolę spać tyle ile chce to w nocy mam sajgon. Nie mam pomysłu jak go zabawiać-to tak trudne jak uspokajanie płaczącego dziecka
.
Edytowane przez karolinaP103 Czas edycji: 2011-01-14 o 08:00 |
|
|
|
|
#900 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a zabawianie takiego maleństwa to faktycznie nie takie proste zadanie, może córcia Ci w tym pomoże A powiedz, jak Kacperek się naje w nocy to zaraz Ci zasypia? Jak karmisz: piersią, czy butlą?madziunka90210 ile zajmuje Ci zrobienie jednej czapeczki? Pytam, bo chciałam zamówić jedną ale tak gdzieś w marcu dopiero i nie mogę Ci teraz podać wymiarów główki, bo nie wiem ile mojej córci do tego czasu łepek urośnie. Koralik jak tam zdrówko? Mam nadzieje, że się nie rozłożyłaś? Edytowane przez mamz Czas edycji: 2011-01-14 o 11:18 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:42.

A spokojne wytłumaczenie też nic nie daje?

zero klapsów itd... ale widzę, że Bartek robi co chce, nie liczy się z niczym... no nie wiem... nie chcę mu dawać klapsów, bo mnie też nigdy rodzice nie uderzyli i jakoś nie jestem za biciem, ale czasami ręka swędzi...
mieszkam z mamą więc mam kogoś do pomocy i bardzo mi pomaga w tej chwili to właściwie nas utrzymuje... Rozstaliśmy się bo nie mogłam wytrzymać z nim nerwowo więc wolałam go "pogonić" niż się denerwować codziennie po 1000 razy...
. Może powinnaś to gdzieś sprzedawać?