![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Przyczajone Mamy Wizażowe :)
Hello!
Zakładam wątek dla mamusiek, które są na forum nowe, które nie udzielają się na żadnym wątku na mamie z klasą (wiem, jak ciężko jest się "wbić" w towarzystwo, które zna się od zrobienia testu ciążowego ![]() Zapraszam dziewczyny mające już dzieci jak i staraczki ![]() ![]() Mamusie: koralik_1982 (Karolina, 28l)-mamusia Nikosia i Natalki! ![]() mamz ( Ania, 33l)-mamusia Ewuni i Adasia! ![]() Farahh (Kasia, 23l) mamusia Bartusia i Adasia! ![]() karolinaP103 (Karolina, 30) mamusia Martynki i Kacperka! ![]() 22Kamila22 (Kamila, 23l.) mamusia Majeczki! ![]() Marejta (Marietta, 23l.) mamusia Victorii! ![]()
♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez Farahh Czas edycji: 2011-07-23 o 13:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Przyczajone Mamy Wizażowe :)
Jestem z oczekiwajek, udzielam się na jednym z mamusiowych wątków, ale tu zajrzałam z ciekawości
![]() No i mchem porosnę, jak nie zapytam... CZY TO TY W AWATARZE? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Ja także z oczekiwajek
![]() Farahh a ty staraczka, oczekiwajka czy już rozpakowana?? I masz zupełną racje jeżeli chodzi o wbicie się w jakis temat gdzie dziewczyny znaja się już sporo czasu...
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Jestem tu nowa.Na razie głównie czytam ale pisałam też parę wiadomości. Jestem w 31tc i z usg termin wyszedł mi teraz na sylwestra!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A Ty co będziesz mieć?? Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Aha. No ok, skoro to tajemnica, to nie wnikam.
![]() W każdym razie, kobieta w awatarze - piękna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Farahh córeczkę
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#9 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#10 | ||
Raczkowanie
|
Hej, a moge sie tez dolaczyc?? Ja bardziej planowaczka niz staraczka, ale probowalam sie dolaczyc do innych watkow i jako niezbyt wyszlo...
![]() Madziarka tez ostatnio zalozyla nowy watek dla staraczek i tam cos nie cos napisalam, ale chetnie tu z Wami tez posiedze co? ![]() No wiec planuje od Nowego Roku zaczac staranka ![]() W grudniu mam taka trudna sytuacje rodzinno-fiansowa do rozwiklania i jesli wszystko pojdzie w miare ok to zaczynam po Slylwestrze. ![]() A jesli nie pojedzie ok ( ![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#11 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() no i trzymam kciuki za pozytywne rozwikłanie sprawy rodzinnej ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Ja też dołączam jako planowaczka
![]() ![]() Zaczynam starania od nowego roku ![]()
planowanie dzidzi ![]() wizaż na nowo, leci 4 rok.... ![]() Edytowane przez sevilay Czas edycji: 2010-10-28 o 14:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak sobie przeglądam różne wątki o dzieciaczkach i ciążach i tak sobie marzę że może już niedługo ja.... ![]() Po ilu cyklach (średnio) zachodzi się w ciążę ? Wiem że czasem od razu a czasem po kilku latach.. ale tak średnio, jak myślicie ? ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam nadzieję ![]() Ja nie mogę się powstrzymać od nieoglądania w sklepach ciuszków takich maleńkich, dziś byłam w RESERVED i po prostu odleciałam na widok tych małych cudeniek ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
He he. Ja też oglądam ciuszki.
![]() Aż mój TŻ się na mnie dziwnie patrzy ... ![]() A wizażowe wątki to po kryjomu muszę oglądać bo TŻ mnie kiedyś przyłapał na czytaniu o tym który wózek najlepszy i stwierdził że już zupełnie mi odbiło i że jak zwykle za dużo przemyśliwań... ![]() ![]() ech faceci ![]() A i udał mi się ankietę założyć : Po ilu cyklach się udało: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=478582 Jestem ciekawa wyników.... ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Rzodkieweczka Witamy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sevilay to polecam sklep internetowy http://coolbaby.pl/. Mam z tego sklepu całą szafę rzeczy dla Maleńkiej, w sumie tylko w 5-10-15 kupiłam jedne jeansy, w Reserved opaski a całą resztę mam z Cool Baby i są prześliczne (zwłaszcza maleńkie sukieneczki czy dresiki dla chłopców ![]() Ja jakiś czas temu wróciłam ze szpitala i jestem zła. Po raz pierwszy odkąd tam jeżdżę czyli od 5 tygodnia ciąży czułam że wizyta była zrobiona byle szybko. USG nie zrobione a prawie zawsze mam robione, nerka tylko opukana a ostatnio pani doktor mówiła że będzie musiała dziś zrobic USG, no i zdziwiłam się że do KTG nie podłączyli mnie, ani raz jeszcze nie miałam robionego... No i następny miesiąc mam leżeć, nie chodzić.. 27 listopada odstawiamy Fenoterol i niech się dzieje co chce wtedy ![]() ![]() Farahh dziękuję za kciuki chyba się przydały bo w szpitalu nie zostałyśmy ![]()
![]() |
#17 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
I wiecie co, walczy rozum z pragnieniami i marzeniami. Mam prawie 25 lat i tak sobie rozmyślam, bo chciałabym do 30 mieć dwójkę, to nie wiem czy się wyrobię ![]() TŻ jest niby przekonany do dzieciaczka, ale on jest jeszcze bardziej rozważny ode mnie i ciągle mi o tym mieszkaniu itp, mamy okazję wynająć tylko nie wiem czy to dobrze tak "na łeb, na szyję" czy lepiej poczekać, jakoś się pomęczyć ale to trzy lata ![]() Cytat:
![]() ![]() acha i tak jeszcze przypomniało mi się na stronie www.halens.pl można pooglądać ciuszki next, też są cudne ![]()
planowanie dzidzi ![]() wizaż na nowo, leci 4 rok.... ![]() Edytowane przez sevilay Czas edycji: 2010-10-28 o 17:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Raczkowanie
|
22Kamila22
Hej to niefajnie Ci zrobili... ![]() Powinni jednak zrobić USG i KTG jak przepisują Fenoterol. No ale Majeczka pewnie grzeczniutko poczeka. Znam jedną Maję i jest bardzo grzeczna ![]() Uwielbiam imię Maja, Majeczka .... dla malutkiej dziewczynki jest takie słodkie ![]() ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Cytat:
A ja już starucha jestem 29 skończyłam ... I też w sumie sytuacja taka sobie. W UK jesteśmy i niby mamy wracać ale to się wszystko przeciąga ... w Polsce niby mam mieszkanie ale .... zajęte chwilowo przez moją rodzinkę ... i nie wyremontowane. Pracę tu mam dobrą, ale jak wrócę do Polski to ją stracę itd , itp... ![]() Ale genralnie moja mama mówi że na dziecko nigdy nie ma odpowiedniego momentu ![]() więc generalnie pewnie na żywioł pójdziemy ![]()
"Każdy jest czegoś winny, a zwłaszcza ci, którzy nie są. " ![]() — T.P., "Bogowie, Honor, Ankh-Morpork " ![]() ![]() Edytowane przez Rzodkieweczka Czas edycji: 2010-10-28 o 18:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Taka prawda, że nigdy moment nie jest odpowiedni, my najpierw "aa bo jeszcze pojeździmy po świecie", "wyśpimy się ![]()
![]() |
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
sevilay nio faktycznie już sie doczekać nie mogę
![]() ![]() ![]() ![]() Ja mam 23 lata, 3 lata po slubie jesteśmy ![]() ![]() Rzodkieweczka mam nadzieję że poczeka i będzie grzeczna. Narazie daje popalić w brzuszku, z mojej obolałej nerki w której jest zastój z piasku zrobila sobie worek treningowy ![]() ![]()
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Poleż sobie teraz i pośpij jeśli możesz, na zapas, żebyś zawsze miała się dla córci, była piękną i wypoczętą mamusią. To musi być niezwykłe, wiedzieć że za trzy tygodnie zobaczysz już córkę, co? Mój TŻ ma prawie 27 lat, ale tak: ani zaręczyn, ani planów ślubnych ale za to wspólna chałupa w budowie, wspólna firma. Ślub generalnie nie jest mi jakoś pilnie potrzebny, ale mama TŻ chyba dostanie zawału jak się o tym dowie ( oczywiście gdyby pojawił się bobas) Mija nam razem prawie 5 lat. Boje się że mojemu zaraz się odwidzi, albo coś wymyśli innego jeszcze do zrobienia, a ja już pełna nadziei że od nowego roku zaczniemy się starać. Mam taki instynkt macierzyński, jak chyba z 5 matek do kupy wziętych ![]()
![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Otóż to! Też mam nadzieję, że się życie dostosuje do maluszka
![]() Najpierw było: pojeździmy po świecie, weźmiemy oszczędny ślub, potem - odłożymy na zamianę mieszkania i co? i ZONK ![]() pojeździliśmy trochę a nie tyle ile chcieliśmy (minęły 2 lata) ślub był- niby oszczędny ale i tak dużo za dużo poszło ![]() na remont nie odłożyliśmy za dużo (z powodu ślubu i sytuacji rodzinnej) (próbowaliśmy odkładać następny rok) i teraz jeszcze rodzinkę trzeba wspierać finansowo itd No i jak dalej w takim tempie będziemy planować to do 50tki nie zacznę ![]() Więc będziemy lecieć na żywioł i się zobaczy ![]() 22Kamila22 Maje są podobno spokojne i rozsądne ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Cytat:
![]() ![]()
"Każdy jest czegoś winny, a zwłaszcza ci, którzy nie są. " ![]() — T.P., "Bogowie, Honor, Ankh-Morpork " ![]() ![]() Edytowane przez Rzodkieweczka Czas edycji: 2010-10-28 o 20:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny
![]() Można do Was dołączyć? Jestem mamą słodkiej dwójeczki ![]() Gratuluję wszystkim brzuszkom ![]() Staraczkom życzę szczęścia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Miło że na wizażu można spotkać tak sympatyczne osoby, z którymi można porozmawiać ![]() My spróbujemy się położyć chociaż pewnie nie uśniemy przed północą i jeszcze się tu pojawimy ![]() ![]() koralik witamy ![]()
"Jestem z Tobą od pierwszego grama, tyś moje dziecko a ja Twoja mama ![]() Edytowane przez 22Kamila22 Czas edycji: 2010-10-28 o 20:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Witam wszystkie mamy i staraczki. Ja póki co jestem szczęśliwą mamą 5,5 miesięcznej córci i za jakieś pół roku zamierzam być znowu staraczką
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
mamz, koralik witamy
![]() ![]() Kamlia jak miło poczytać o tych wszystkich bezcennych momentach ciąży ![]() Aż mi się łezka w oku zakręciła ![]() Czkawka w brzuszku ? ![]() Boisz się porodu? Będziesz rodzić SN czy CC?
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry!!!
Witaj mamz ![]() 22Kamila22 jak minęła nocka? KarolinaP103 moje dzieci są z okolic Sylwestra. Nikodem 06.01.2007 a Natalka 20.12.2008r. Bardzo fajny świąteczny czas ![]() Teraz muszę się zmobilizować... posprzątać dom, ogarnąć siebie i córeczkę..... i jedziemy na kawkę do koleżanki. Potem odwiedzimy siorkę i tam też zaliczymy kawkę ![]() Zapowiada się fajny dzień. Życzę Wszystkim miłego dnia!!!! ---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Rzodkieweczka ale masz megainstynkt- SUPER!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
Rzodkieweczka Dzień Dobry
![]() ![]() ![]() Wczoraj TŻ zadał mi też to pytanie, czy się boję. Nie, nie boję sie porodu bo dzięki niemu Maja będzie z nami. Rodziły nasze mamy, babcie itd i to bez tych udogodnien jakie my teraz mamy ![]() ![]() ![]() Oczywiście że SN o ile mała się ładnie odwróciła i wszystko będzie ok ![]() koralik niestety tak jak wiekszość ostatnio - źle sypiam. Boli mnie kręgosłup i krzyże więc ciężko pozycje sobie znaleźć a do tego nasza Wiercipięta też chyba nie potrafi bo zasypia pod moim żebrem a ja nie mogę wtedy oddechu złapać ![]() Tak wczoraj myślałam... Zawsze chciałam mieć mały brzuś w ciąży, mało przytyć. Tak też sie stało.. Brzuś nie jest jakiś wielgachny a od poczatku ciąży przytyłam 10 kg. I teraz sama nie wiem czy nie wolałabym wiecej ![]() ![]()
![]() |
#29 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale się rozpisałyście! Super, bo myślałam, że z wątku nici ![]() Ja zaraz uśpię młodszego synka i zostawię go z babcią, a ze starszym idę trochę na dwór.. Jak wrócę to zajrzę ![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Ja juz sie tak nastawilam i w kolko mysle kiedy juz mozna bedzie zaczac sie starac, ze pewnie mi bedzie ciezko zajsc w ciaze od razu...
Ja to sie zawsze sama musze nakrecic.. ![]() Kobitki a jakie witaminki lykalyscie w ciazy? Moze jakies fotki powrzucacie swoich pociech co? ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:44.