Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy 12 21,43%
Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło 37 66,07%
II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... 7 12,50%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-14, 10:50   #931
anula_81
Zakorzenienie

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

Dziewczonka dziekuje, dla ciebie tez wielkie buziaki! u nas jakas afera finansowa w biurze, bedzie sie dzialo!

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 10:53   #932
dorkabl
Zadomowienie

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
a i dziewczyny dziekuje za wsparcie, Siasiek, Moniqac, listopadowa i reszta kochane jestescie, w poniedzialek ide do lekarza z glebokim postanowieniem wreszcie ponarzekania, bo zawsze siedze cicho i prosba o zwolnienie!
Mnie od początku ciąży, co wizytę lekarz pyta czy mam już ochotę odpocząć. W ciąży zwolnienie lekarskie jest nie do zakwestionowania fajnie sie mamy ihii

inną kwestia jest to czy chcemy siedzieć w domku czy nie...
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 10:59   #933
ania2631
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
moria44 ja ci się odetnę od czerwcówek!!! Pojadę do tej Łodzi podwodnej, bo blisko mam i klapsnę w ten zgrabny tyłek!

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

A ja majowo-czerwcowa bo z tym 3 czerwca może byc różnie, więc wątek stworzooooony dla amarci
Dzień doby Mamusie.....
Głos oddany.....Sliczna dziewczynka
ania2631 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 11:00   #934
zosiaaa
Zadomowienie

Witam!!

W końcu was doczytałam, wpadam od rana co chwile i dopiero teraz dotarłam do końca, i co z tego jak ja muszę znowu uciekać, robię zapiekankę (właściwie to dopiero zacznę ją robić).

A te wasze sny.....boziu można by było niezły film nakręcić. Mi coś tam się śni ale jak wstaję to rzadko pamiętam.

Lecę, słoneczka życzę bo u mnie dzisiaj pogoda barowa ale co z tego ja moge się napić co najwyżej soku

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 11:04   #935
Eve1603
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nadrabiałam Was 55 minut Głowa mi pęka od tego czytania to nie na moje zdrowie

Uważam, że powinno się teraz na wizażu zakładać wątki miesięczne, czyli np. tylko mamusie majowe, czerwcowe itd. Oczywiście teraz to ja bym się nie dała od czerwcówek odseparować - never! Ale kolejne wątki mogłyby już iść nowym system bo później jest nas tak dużo, że nie da rady nadrobić a wiem, że jest jeszcze grupa mam, które nas tylko podczytują ale się nie udzielają, bo nie są w stanie być na bieżąco.

Wiecie, że w wątku mamuś majowo-czerwcowych 2009 było w sumie 38 mam! U nas jest prawie 80
Fajnie, bo wątek żyje i nie ma tu nigdy pustek ale traci się kameralność i ciężej kojarzyć wszystkie mamy
Często zdarza się, że ktoś wpada nie czyta poprzednich stron i zadaje pytanie na które padła odpowiedź już kilkakrotnie, często na ostatnich 10 stronach więc mam wrażenie, że nie dla wszystkich jest to wątek, gdzie się siedzi, gada, nawiązuje znajomości a bardziej "forum informacyjne" - wpadam - zadaję pytanie - dostaję odpowiedź -uciekam.

Nie mam tu na myśli nikogo konkretnego i nikogo nie chcę urazić, ja po prostu mam duży sentyment do wizażowej poczekalni i to co najbardziej w niej lubię, ucieka mi między palcami

To taka moja refleksja, ciekawa jestem czy moderatorzy mogliby taką informację w poczekalni zawiesić sugerującą tworzenie odrębnych, miesięcznych wątków.

Oj wiem co masz na mysli Masakra jak czlowieka 1 dzien nie ma
a ja wlasnie jestem mamusia majowo-czerwcowa 2009 i pamietam, ze swego czasu, mimo, ze bylo nas tylko ok. 40 to tez bylo takie tempo, ze wysiadalam i do tego zaczely mi sie mylic i dziewczyny i dzieci . Teraz watek prawie umarl, a kilka z nas, tych najbardziej zaprzyjaznionych pisze w klubie.

Rozek mialam, uzylam moze 2 razy, nie podobalo mi sie
Dolaczam do klubu snow zakreconych, nie pamietam co prawda co mi sie dokladnie snilo, ale wiem, ze bylo zakrecone

Witam sie ze wszystkimi i zegnam do wieczora, mam mnostwo do zrobienia w domu, a checi brak

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 11:05   #936
MoniaK
Zakorzenienie

Zosia, jaką zapiekankę robisz? Narobiłaś mi ochoty Tylko kurczę nie mam chyba za dużo składników w lodówce
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 11:07   #937
eweska
Moderatoreska

Jak zwykle ruch tu wielki ciężko nadążyć
Poczytałam, ale jakos dziś weny na pisanie nie mam, sprzątam i mi się nie chce ale muszę :P
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 11:10   #938
Siasiek
Zadomowienie

Ja nadal nigdzie nie wyszłam, tak pada, że ochota mi przeszła.

Mam pytanie do dziewczyn które w najbliższym czasie będą robić pokoik dla dzidziusia. Pamiętam jak pisałyście o remoncikach, mnie też to czeka, a że Tż w domu siedzi to namawiam żeby się w przyszłym tygodniu wziął za to. Młody miał kiedyś fazę na kredę do tablicy bo ma tą z ikejki, zamiast po tablicy to on po ścianach malował. Wszystko zmywałam ale cienie zostały i zastanawiamy się jaki kolorek im zapodać na te ściany.
Na pewno czekają mnie naklejki nad łóżkiem młodego z filmu o autach bo już sobie zażyczył.
Macie w planach jakieś kolorowe ściany czy jakieś dziecinne tapety??

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 11:10   #939
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Witajcie

Moria - popuściłam na Twoim śnie

U mnie makijaży ciąg dalszy więc tylko zaglądam na chwile.
Głodna jestem i ide sobie zrobić, jajecznice z papryka i zółtym serem
A poza tym dziś była u mnie siostra TŻta i powiedziała ze dadzą nam w spadku prawie nowe łóżeczko, kojec, przewijak i siedzisko takie fajne do jedzenia. Także troche rzeczy nam odpadnie do kupna

Siusiaki górą!! Boje sie tylko, że przy nastepnej wizycie nasz siusiak zniknie i bedzie Madzia zamiast Miśka
Aliczka napisz no mi jak taką jajecznice z serem zrobic
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 11:12   #940
zosiaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Zosia, jaką zapiekankę robisz? Narobiłaś mi ochoty Tylko kurczę nie mam chyba za dużo składników w lodówce
Robie taką zbierankę z resztek lodówkowych

Będzie makaron, kiełbaska, cebula, pomidory, ser. Muszę wyprzątnąc trochę tych resztek bo nikt nie chce dojadać.

Już brak mi pomysłów na obiady, jak chodziłam do pracy to nie zajmowałam sie obiadami a teraz po dwóch miesiącach to w zasadzie moje jedyne zajęcie, ale brak mi juz weny . A wy co dzisiaj gotujecie?

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 11:18   #941
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość

Będzie makaron, kiełbaska, cebula, pomidory, ser. Muszę wyprzątnąc trochę tych resztek bo nikt nie chce dojadać.
to ja zrobię z ziemniakami tylko nie wiem czym to zalać, śmietaną Ale mi się zachciało tej zapiekanki Do tego mam jeszcze pyszną pomidorówkę z wczoraj

Dziewczonka, ja jeśli robię jajecznicę z serem to zawsze na końcu posypuję utartym. Podstawowe składniki na początku smażę, dodaję jajka i finito

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-14, 11:18   #942
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kasia5 Pokaż wiadomość
CZeść Dziewczyny Ale się rozpisałyście Ja w tym tygodniu byłam na usg i będę miała synka.
Gratuluję

amarcia głos na Wiktorynę oddany

Cytat:
Moria - popuściłam na Twoim śnie

Dziewczynki ja dziś będę chyba marudna Właśnie się umyłam i wysmarowałam kremami i co.... i nowe rozstępy Na cycku krecha jakbym się podrapała i zaczynają się robić na brzuchu, koło pępka
No wiecie co, to jest już chamstwo, wczoraj zrobiłam sobie dzień walki z rozstępem, najpierw rano przez 15 minut!!!! peelingowałam całe ciało, delikatnie ale długo i dokładnie, później prysznic, na mokre ciało oliwka, porządnie wsmarowana i chodziłam w szlafroku taka utłuszczona ze 2 godziny, w południe smarowałam się cała Fissanem i na noc jeszcze Mustelą i co ... i d.upa zbita! Dlaczegooooooo???

Wiecie, na kg to nie narzekam, bo to można zrzucić, nigdy z tym nie miałam problemu no ale z rozstępami to nie za wiele można zrobić, chyba tylko zedrzeć z siebie skórę
Ja już nie wiem co mam robić, chyba pozostało mi to olać, ignorować, bo wszystko inne już robię. Nie jem już chleba tylko Vasę, nie słodzę herbaty sokiem malinowym, jem owoce, do słodyczy mnie nie ciągnie, dbam o siebie systematycznie od dnia gdy zobaczyłam II kreski na teście więc nie wiem, może się powinnam wodą święconą okropić bo jedyne co mi pozostało to cud

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 11:19   #943
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość
Już brak mi pomysłów na obiady, jak chodziłam do pracy to nie zajmowałam sie obiadami a teraz po dwóch miesiącach to w zasadzie moje jedyne zajęcie, ale brak mi juz weny . A wy co dzisiaj gotujecie?
Mi maminka robi właśnie barszczyk czerwony <slina>, ale taką zapiekanke też bym zjadła
W ogóle moja mama kupiła mi dzisiaj dwa bodziaki - pierwsze dla mojej niunki (delikatnie różowe i białe), są na 62 a wydają się takie maleńkie
Stary 2011-01-14, 11:24   #944
TheXanthippe
Raczkowanie

Jejku dziewczyny wziełybyście sie za coś konstruktywnego a nie tylko na wizazu siedzicie i posty strzelacie dzień nieobecnosci i zadyszki w czytaniu dostaje

A Wasze sny poezja czytam i nie weim czy się smiac czy płakac Witam nowe mamusie i gratuluje siusiaków, ja nadal mam nadzieje że zaszczyce grono mam córeczek.
Wczoraj pojechaliśmy z tż do urzedu ustalic datę i jedyny wolny termin w marcu to 5 czyli tak jak chciałam A więc wszem i wobec ogłaszam że 05.03.2011 o 16.30 wychodzę za mąż

Jak piszecie o tej glukoze to aż mi sie slabo robi, dopiero za tydzien mam wizytę i pewnie wtedy dostane skierowanie.
Stary 2011-01-14, 11:24   #945
migotka03
Zadomowienie

Witajcie Dziewczyny! Wczoraj nie pisałam bo dopiero dzisiaj was doczytałam.

Grazin witaj! Ja też mam termin na 13 maja.

Zosia ja też jestem ciekawa tej zapiekanki. U mnie dzisiaj rybka.

Moria, piszesz że te ciuszki od tego sprzedawcy http://allegro.pl/show_user_auctions...522657&p=1&p=2 są dobrej jakości? Podobają mi się więc może się skuszę. Bo jak na razie mam tylko 4szt body i skarpetki, ale nie moge sie na nic zdecydowac.

Odebrałam wczoraj wyniki posiewu i są dobre! Byłam u gina, powiedziała że wyniki dobre, kazala brac to co do tej pory czyli luteine i no spe i nie musiałam płacić. Odetchnęłam z ulgą że jest wszystko dobrze. Ale, jak to mówią, jak nie urok to... Dzisiaj zaczęły mi dokuczać hemoroidy, miałam je już dawno ale były bardzo łagodne, a dziś boli mnie cały czas, przeczytałam w necie że można w ciąży stosować Posterisan i chyba sobie kupie tylko dość drogi bo ok.30zł. Czytałam też że hemoroidom sprzyja progesteron, którego jest więcej w ciąży, a ja jeszcze od dwoch tygodni biore luteine. Ach... mam nadzieje że to wyleczę
migotka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 11:29   #946
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/rozki-rozek-becik-...401336554.html
zastanwiam sie czy nie zamowic
co myslicie??
Słodki, też taki chcę!

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Wybacz przekrecanie nicka, nawet nie zwrocilam uwagi , ale tez zes sobie szyfr wymyslila
Nie szkodzi

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Mi maminka robi właśnie barszczyk czerwony <slina>, ale taką zapiekanke też bym zjadła
W ogóle moja mama kupiła mi dzisiaj dwa bodziaki - pierwsze dla mojej niunki (delikatnie różowe i białe), są na 62 a wydają się takie maleńkie
A moja mama uważa, że mam czas, po co ja teraz chcę kupować, skoro mogę w kwietniu i nie bardzo rozumie, że wtedy to już nie chcę latać po sklepach... Chociaż sama ma trójkę dzieci, w tym mój 14-letni brat (więc nie tak dawno miała ostatnie :P)

Może to wynika z tego, że jak ja z siostrą byłyśmy małe, to wszystkie dzieci miały takie same ciuszki, a w przypadku mojego brata dostała wszystko od rodziny i znajomych po starszych dzieciach.

Cytat:
Napisane przez TheXanthippe Pokaż wiadomość
Wczoraj pojechaliśmy z tż do urzedu ustalic datę i jedyny wolny termin w marcu to 5 czyli tak jak chciałam A więc wszem i wobec ogłaszam że 05.03.2011 o 16.30 wychodzę za mąż
Gratuluję Ale fajnie, ja brałam ślub pół roku temu, ale już wydaje mi się to historią <hahaha>

Cytat:
Napisane przez migotka03 Pokaż wiadomość
Odebrałam wczoraj wyniki posiewu i są dobre! Byłam u gina, powiedziała że wyniki dobre, kazala brac to co do tej pory czyli luteine i no spe i nie musiałam płacić. Odetchnęłam z ulgą że jest wszystko dobrze. Ale, jak to mówią, jak nie urok to... Dzisiaj zaczęły mi dokuczać hemoroidy, miałam je już dawno ale były bardzo łagodne, a dziś boli mnie cały czas, przeczytałam w necie że można w ciąży stosować Posterisan i chyba sobie kupie tylko dość drogi bo ok.30zł. Czytałam też że hemoroidom sprzyja progesteron, którego jest więcej w ciąży, a ja jeszcze od dwoch tygodni biore luteine. Ach... mam nadzieje że to wyleczę
W ciąży można większość maści i czopków na hemoroidy stosować (wyjątkiem są te na receptę), bo to wszystko działa miejscowo i nie ma wpływu na dzidzię. Takie przynajmniej jest zdanie lekarzy
Mam nadzieję, że Ci się nie pogorszy, bo mi to nawet maści już nie pomagają Też miałam z tym problem już przed ciążą i trochę się boję, co będzie po porodzie, bo to chyba dość częsty efekt uboczny

Idę pisać dalej moje prace i czytać "megaciekawą" literaturę dla młodzieży o wampirach :/ Serio, nic innego dla młodzieży 14+ nie znalazłam

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Edytowane przez matallewar
Czas edycji: 2011-01-14 o 11:36
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 11:31   #947
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
to ja zrobię z ziemniakami tylko nie wiem czym to zalać, śmietaną Ale mi się zachciało tej zapiekanki Do tego mam jeszcze pyszną pomidorówkę z wczoraj

Dziewczonka, ja jeśli robię jajecznicę z serem to zawsze na końcu posypuję utartym. Podstawowe składniki na początku smażę, dodaję jajka i finito
A ja głupiutka myślałam, że ten ser to może jakos do środka się daję i ni jak nie mogłam sobie tego wyobrazic
Stary 2011-01-14, 11:38   #948
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluję

Dziewczynki ja dziś będę chyba marudna Właśnie się umyłam i wysmarowałam kremami i co.... i nowe rozstępy Na cycku krecha jakbym się podrapała i zaczynają się robić na brzuchu, koło pępka
No wiecie co, to jest już chamstwo, wczoraj zrobiłam sobie dzień walki z rozstępem, najpierw rano przez 15 minut!!!! peelingowałam całe ciało, delikatnie ale długo i dokładnie, później prysznic, na mokre ciało oliwka, porządnie wsmarowana i chodziłam w szlafroku taka utłuszczona ze 2 godziny, w południe smarowałam się cała Fissanem i na noc jeszcze Mustelą i co ... i d.upa zbita! Dlaczegooooooo???

Wiecie, na kg to nie narzekam, bo to można zrzucić, nigdy z tym nie miałam problemu no ale z rozstępami to nie za wiele można zrobić, chyba tylko zedrzeć z siebie skórę
Ja już nie wiem co mam robić, chyba pozostało mi to olać, ignorować, bo wszystko inne już robię. Nie jem już chleba tylko Vasę, nie słodzę herbaty sokiem malinowym, jem owoce, do słodyczy mnie nie ciągnie, dbam o siebie systematycznie od dnia gdy zobaczyłam II kreski na teście więc nie wiem, może się powinnam wodą święconą okropić bo jedyne co mi pozostało to cud
kochana a jak u ciebie z genetyka ??
bo u mnie mama i siostra maja straszne rozstepy
ja poki co na pupie troche
Cytat:
Jejku dziewczyny wziełybyście sie za coś konstruktywnego a nie tylko na wizazu siedzicie i posty strzelacie dzień nieobecnosci i zadyszki w czytaniu dostaje

A Wasze sny poezja czytam i nie weim czy się smiac czy płakac Witam nowe mamusie i gratuluje siusiaków, ja nadal mam nadzieje że zaszczyce grono mam córeczek.

Jak piszecie o tej glukoze to aż mi sie slabo robi, dopiero za tydzien mam wizytę i pewnie wtedy dostane skierowanie.
no to gratuluje
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Słodki, też taki chcę!

Nie szkodzi

A moja mama uważa, że mam czas, po co ja teraz chcę kupować, skoro mogę w kwietniu i nie bardzo rozumie, że wtedy to już nie chcę latać po sklepach... Chociaż sama ma trójkę dzieci, w tym mój 14-letni brat (więc nie tak dawno miała ostatnie :P)

Może to wynika z tego, że jak ja z siostrą byłyśmy małe, to wszystkie dzieci miały takie same ciuszki, a w przypadku mojego brata dostała wszystko od rodziny i znajomych po starszych dzieciach.
ja sie wlasnie zastanawiam czy ten czy usztywniany
Stary 2011-01-14, 11:40   #949
Aliczka88
Zadomowienie

Cytat:
Aliczka napisz no mi jak taką jajecznice z serem zrobic
Kochana - na łyżeczce oleju podsmażam delikatnie, papryke w kostke, ogórek konserwowy, szynke, cebulke i potem zalewam jajkami wymieszanymi z mlekiem. Jak juz sie zetnie posypuje serem żółtym i jeszcze około 2 minut obracam. Doprawiam solą i pieprzem i jestem wniebowzięta! To jajecznica jeszcze z moich zmagań z odchudzaniam

Cytat:
Gratuluję

Moria bo Ty za dużo tego wszystkiego stosujesz i sie zamartwiasz, ja czasem posmaruje masełkiem Shea i nic nie mam (jak narazie tfu tfu tfu)

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-14, 11:40   #950
amarcia
Wtajemniczenie

Cytat:

U lalaaaaa, gratulujemy następna impreza na wątku, trzeba się będie odmalować, włosy zrobic no i tego i ten... Trza jakoś wyglądać na koleżanki ślubie on line
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 11:43   #951
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Ja tak cały czas opóźniam tą glukozę (mam złe doświadczenie , wrrrr) - ale i tak w ostatnim tygodniu muszę się wybrać do laboratorium, żeby wynik był na początek lutego (bo wtedy wizyta u gina). Przy okazji muszę zrobić bad. ogólne moczu i może powtórzę tokso
Ja też muszę zrobić do końca miesiąca.Plus mocz i morfologię oraz tradycyjnie już TSH.
Powiedzcie mi dziewczyny, tą godzinkę trzeba czekać w laboratorium, czy można do domu myknąć i wrócić.
Ktoś tu chyba kiedyś pisał, że trzeba siedzieć, bo coś tam. Ale nie pamietam

Cytat:
Napisane przez Kasia5 Pokaż wiadomość
CZeść Dziewczyny Ale się rozpisałyście Ja w tym tygodniu byłam na usg i będę miała synka. Marzyliśmy o córce, ale od początku czułam, że będzie chłopak. Teraz myślimy nad imieniem. Kupiłam w zeszłym miesiącu spodnie ciążowe z esprita, ale jeszcze w nich nie chodzę. Dalej noszę spodnie sprzed ciąży.
Zrobiłyście mi smaka tymi lodami
Gratulacje Siusiaczki górą
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 11:48   #952
amarcia
Wtajemniczenie

Kto wspominał o Tołpie. Stosowałam jeszcze przed ciążą, byłam bardzo zadowolona. Kupiłam 2 zestawy właśnie borowinowe i jeden na pewno jeszcze mam w domku nieotwierany. Muszę zajrzeć czy można w ciąży, ale znając moje szczęście na temat ciąży nie będzie nawet wzmianki w kremie było chyba trochę kofeiny, ale ogólnie to bardzo naturalne kosmetyki, więc chyba nic złego maluchowi nie zrobią.

moria na tocoreduct jest adnotacja dotycząca ciąży?
Stary 2011-01-14, 11:53   #953
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Gratuluje serdecznie , a życzenia jeszcze na pewno złożę

Cytat:
Napisane przez migotka03 Pokaż wiadomość
Cieszę się, że wyniki dobre i wizyta była darmowa Mi też się ostatnio wydawało, że mnie hemoroidy dopadły, tak mnie bolało cały dzień, ale jakoś samo przeszło . Pewnie się jeszcze ujawni, oby nie szybko

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
A moja mama uważa, że mam czas, po co ja teraz chcę kupować, skoro mogę w kwietniu i nie bardzo rozumie, że wtedy to już nie chcę latać po sklepach... Chociaż sama ma trójkę dzieci, w tym mój 14-letni brat (więc nie tak dawno miała ostatnie
U mnie w rodzinie też zawsze było przekonanie, że kupuje się duużo później, ale ja zamierzam to zmienic i widze, że mamie też się spodobało

Ja zjadłam w końcu śniadanko , otworzyłam okno szeroko i wietrze, ale cudowne powietrze , normalnie czuje wiosne od razu lepiej się czuję
Stary 2011-01-14, 11:53   #954
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
moria na tocoreduct jest adnotacja dotycząca ciąży?
Można w ciąży, bodajże od 3 czy 4 m-ca - tak jest napisane na opakowaniu
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 11:55   #955
amarcia
Wtajemniczenie

Kupiłam "M jak mama" i powaliła mnie ta informacja o zakazanym bisfenolu A w dziecięcych buteleczkach, coś mi się wydaje, że aventy są wlasnie z tego produkowane!
Stary 2011-01-14, 11:55   #956
Aliczka88
Zadomowienie

A powiedzcie mi dziewczyny - te co zmierzają stosować rożki (beciki tzw). Jaki wybieracie? Miękki, usztywniany? Kokos? Gryka? Pianka? Czy co?

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 11:56   #957
amarcia
Wtajemniczenie

listopadowa stosujesz też? Jak wrażenia? Kończy mi się gerber i muszę coś zakupić
Stary 2011-01-14, 11:58   #958
MoniaK
Zakorzenienie

Moria kochana, Ty się tak nie stresuj tymi rozstępami Nic na to niestety nie poradzimy To tak jak z odchudzaniem; niektóre dziewczyny mogą opychać się tonami słodyczy a i tak nie utyją a inne od patrzenia na wafelek przytyją Cóż zrobić, życie jest niesprawiedliwe

Cytat:
A ja głupiutka myślałam, że ten ser to może jakos do środka się daję i ni jak nie mogłam sobie tego wyobrazic
hihi

Cytat:
Moria bo Ty za dużo tego wszystkiego stosujesz i sie zamartwiasz, ja czasem posmaruje masełkiem Shea i nic nie mam (jak narazie tfu tfu tfu)
bo jedne mają takie szczęście, że nie będą miały ani jednego rozstępu a inne choćby smarowały się 10 razy na dzień to i tak będą miały
Stary 2011-01-14, 11:58   #959
amarcia
Wtajemniczenie

Cytat:
A powiedzcie mi dziewczyny - te co zmierzają stosować rożki (beciki tzw). Jaki wybieracie? Miękki, usztywniany? Kokos? Gryka? Pianka? Czy co?
Pisałam już słonko, że Wiki bardzo rożek lubiła. Miałam dwa, zwykłe, mięciutkie i mam je nadal, więc w razie czego sprawdzę i dokupię, jeśli maluch będzie potrzebował również
Stary 2011-01-14, 11:59   #960
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluje serdecznie , a życzenia jeszcze na pewno złożę

Cieszę się, że wyniki dobre i wizyta była darmowa Mi też się ostatnio wydawało, że mnie hemoroidy dopadły, tak mnie bolało cały dzień, ale jakoś samo przeszło . Pewnie się jeszcze ujawni, oby nie szybko

U mnie w rodzinie też zawsze było przekonanie, że kupuje się duużo później, ale ja zamierzam to zmienic i widze, że mamie też się spodobało

Ja zjadłam w końcu śniadanko , otworzyłam okno szeroko i wietrze, ale cudowne powietrze , normalnie czuje wiosne od razu lepiej się czuję
Moja mama jest nieugięta :P Zapewne poleci do sklepów, jak tylko pojadę do szpitala rodzić <hahaha>

Wiosna? Wow, u mnie szaro, buro, ponuro, zimno i mżawka :/ Też chcę wiosnę

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości