|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
12 | 21,43% |
Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło |
37 | 66,07% |
II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... |
7 | 12,50% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#871 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#872 |
Rozeznanie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
Mój mąż ma aparat w pracy, a do telefonu nie mam kabla, bo zgubiłam. Ale jak tylko mąż wróci z pracy, to wyciągne mu z torby aparat, żeby znowu go nie zabrał i albo późnym wieczorem, albo w weekend obiecuje wstawić zdjęcia zakupów.
|
![]() ![]() |
![]() |
#873 |
Wtajemniczenie
|
Zmykam pod prysznic i lulu, do juterka
![]()
![]() |
#874 |
Rozeznanie
|
Tak, cały czas gra. Nie tylko w weekendy. Ma wolne "tylko" poniedziałki i wtorki. Dlaczego krucho? To jest poprostu tak, jakby twój mąż pracował na nocki i tyle. Poza tym czasem impreza kończy się o 2-ej w nocy, śpimy np. do 8-ej i cały dzień mamy dla siebie. Także absolutnie się nie skarże na rodzaj jego pracy. Często razem chodzimy na imprezy i mamy 2 w 1 - zarobek i przyjemność. Znamy dj'i mających po pięćdziesiąt parę lat i szczerze powiem, że mam nadzieje, że mężowi też uda się tak długo przetrwać w zawodzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#875 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj ![]() Cytat:
Pierwsze słyszę. Ja mam jednego chrześniaka a w brzuszku podobno synuś. Nie nastawiam się jeszcze na 100% bo to jednak troszkę za wcześnie. Śpijcie spokojnie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#876 |
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/rozki-rozek-becik-...401336554.html
zastanwiam sie czy nie zamowic ![]() co myslicie?? |
![]() ![]() |
![]() |
#877 | ||
Zakorzenienie
|
Dziewczyny z jajuszkami i malymi bronchildami po porodzie to jest naprawde cos niesamowitego. Jak sie rodzi maly chlopczyk to ma wielkie, nieproporcjonalnie duze jadra i sa bardzo ukrwione, az sine. Dziewczynka ma z kolei napuchniete i czerwone wargi sromowe. Niestety nie wiem, dlaczego tak sie dzieje, ale tak jest. Jutro poszperam w internecie na ten temat. Pamietam ze jak pierwszy raz zobaczylam synka kolezanki od razu po porodzie na zdjeciu, to myslalam, ze jest na cos chory,a ona mowi, ze polozna powiedziala ze to normalne. Jakos im tam krew splywa, czy jak?
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#878 |
Rozeznanie
|
Ja już dawno (jeszcze w pierwszej części wątku) pisałam o wózku Maxi Cosi Mura 4. Oglądaliśmy go w sklepie na żywo. Trochę udało nam się nim też pojeździć i byliśmy pod wrażeniem tego jak się prowadził itd. Jutro jeszcze jedziemy pooglądać parę wózków i podejmiemy ostateczną decyzję. Gdyby nie cena, to już dawno byśmy go kupili, a tak chcemy się upewnić, że naprawdę jest lepszy od pozostałych. Tak z ciekawostek, to wózek X-Lander XA również można kupić w zestawie z fotelikiem Maxi Cosi (normalnie z możliwością montażu tego fotelika na wózku) i na dzień dzisiejszy również taki zestaw bierzemy pod uwagę, bo wyjdzie o 1000 zł taniej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#879 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Becik prześliczy, ale słyszałam, że podobno mało funkcyjny...nie wiem....kilka razy już słyszałam,że się nie przydatny ale stosowany jako np podkład do wózka ![]() ---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ---------- a wiecie, że u mnie w rodzinie i wśród znajomych wróżba z obrączka na płeć i ilośc dzieci sprawdziła sie w 100% ![]() ---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:50 ---------- dobranoc mamuśki ![]() ![]()
![]() |
#880 | |
Wtajemniczenie
|
POBUDKA SPIOCHY!!!!!
![]() Nie produkowac dzisaj za duzo, bo do kompa usiade dzisaj o 18 dopiero ![]() Lece do pracy. buziaki ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja glukozy wlasnie nie robie... mieszkam za granica i nikt mi czegogos takiego nie kazal robic, ale tesciowa ma mi przyslac glukometr, bo wole jednak wiedziec jakby cos bylo nie tak, chociaz mysle ze jak oddalam krew to zrobili mi tez badania pod tym katem, ale ![]() Agus wzornictwo mi nie podchodzi jakos... chyba numer 4 i 6 chyba byl super, ale... wyszly ![]() ja rozek mam w zestawie z posciela i tez slyszalam, ze podobno jest nie przydatny, ale zawsze moze sie w wozku sprawdzic ![]()
![]() |
#881 |
Zakorzenienie
|
witam się i żegnam
dziś piątke - weekendu początek ![]() Zosia znów robiła piesze wycieczki o 4 nad ranem, więc troche padnięta jestem ... ![]() wstałam 50min później niż budzik miałam ustawiony ![]() słońca życzę bo jakoś u nas od paru dni pochmurno ciągle |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#882 | |
Wtajemniczenie
|
Witam mamuśki
![]() U nas od wczoraj pada, ale ciepło jest, prawie 10 stopni na plusie. Cytat:
Wg chińczyków miał być synuś i jest Piotruś. W październiku niosłam do chrztu Zuzię ( już wtedy byłam w ciąży ),więc też pasuje ![]() Miłego dnia dziewczyny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#883 | |
Moderatoreska
|
Dzień dobry
![]() Trż się dzis nie wyspałam, plecy mnie w nocy bolały, a to wycieczki do WC i trzeba było wstać po 6 ![]() Cytat:
![]() Serdecznie gratuluję ![]() ![]() ![]() Dziś czeka mnie znowu trochę roboty, głównie sprzątanie, muszę posprzątać pięknie bo jutro od rana w garach ![]() Synal jak przyjdzie ze szkoły, pomoże mi z zakupkami, a większe zakupy ma dziś zrobić mężul po pracy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#884 |
Zakorzenienie
|
hej kochane!
ja przepraszam, ze wczoraj odpuscilam, ale czulam sie bardzo zle juz mielismy jechac do lekarza, bylo mi slabo, rece sie trzesly i w ogole, na szczescie spalam duzo i czuje sie odrobine lepiej, wiec jestem w pracy i mam sie lepiej, probowalam was wczoraj doczytac, ale tak przyznam przelecialam pobieznie bo nie mialam sily. oszczedzajcie nas dzisiaj(w sensie pracujace ![]() jak pisalam ja wczoraj zaopatrzylam sie w butelki itp i szczesliwie patrze jak rosnie mi kupka rzeczy dla dzidziusia, jeju czy wam tez sprawia to taka radosc? wracam do pracy, mam nadzieje, do zobaczenia pozniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#885 |
Zakorzenienie
|
Dzień doberek
![]() Grazin, witaj ![]() Anula81, mam nadzieję że dzisiaj samopoczucie będzie lepsze ![]() ![]() ![]() Aguś, też się zastanawiam nad rożkiem ale czy on się w ogóle przyda ![]() Co do wróżb to ja tam w żadne nie wierzę, bzdury i tyle ![]()
![]() |
#886 |
Zadomowienie
|
Witam dziewczynki
Produkujecie i produkujecie,nadrobie później,zmykam pa pa
#887 | ||
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry gaduuuły!
Nawet nie chcę liczyć ile mam stron do nadrobienia, zostawiałam Was wczoraj o 18 i już jest epopeja ![]() Opowiem Wam tylko na szybko mój dzisiejszy sen: 1. Zaczęły mi cieknąć wody płodowe i jakieś plamienie jeszcze miałam więc postanowiłam szybko jechać do szpitala ale gdy wyszłam z łazienki aby się spakować zobaczyłam, że całe mieszkanie wygląda jak dom po przejściu trąby powietrznej, do tego pełno było serpentyn, jakiegoś jedzenia na meblach, firanki porozrywane, meble poprzestawiane, ciemno i zimno, syf na maksa i nie mogłam się w tym poruszać, nic nie mogłam znaleźć, szukałam karty ciąży i chyba ze 2 godziny się ubierałam, szukałam butów, kurtki, czapki, no maskara, myślałam, że nigdy nie wyjdę ![]() 2. Później mi się śniło, że jestem u anuli w domu i gramy w makao ale to makao było jak Jumanji, że były właśnie zadania np. otworzyć zmywarkę w czasie jej pracy i wymienić ten wachlarz wodny na gumową kaczkę od kibla ![]() ![]() A w ogóle mój wujek był tatą anuli i był myśliwym i dał nam nalewkę, którą z racji tego, że jesteśmy w ciąży, dolewałyśmy sobie wielką łycha do herbaty i piłyśmy ![]() No a najlepsze było to, że anula pokroiła nam takie mięsko, które sama upiekła i było takie pyszne, że zaczęłam je jeść bez talerza i sztućcy, prosto do buzi i mówię "anula, co to za mięso? Najlepsze w życiu jakie jadłam! Jak je zrobić?" i ona na to "To jest tuszka, robi się ją w jesiennych liściach i papierze toaletowym, musisz uzbierać na dworze ale takie w miarę czyste, później solisz tuszkę obkładasz grubo liśćmi i papierem i pieczesz" ![]() No i się tak głowiłam, gdzie ja teraz zimą te liście znajdę ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() No dobra, zrobię sobie tylko herbatkę, siknę i czytam ![]() ![]()
![]() |
#888 | |
Zadomowienie
|
Cześc Mamusie
![]() Cytat:
![]() Grazin mnie przesady i wróżby po prostu drażnią. Wiem ze to indywidualna sprawa ale niestety, nie potrafię pojąc (choć zagorzałą katoliczką nie jestem i nie głosowałam na PIS) dlaczego dziewczyny odprawiają nad swoim brzuchem a potem dziećmi wu-du a potem ida z nim do chrztu?? Sie trzeba na cos zdecydować. Albo czary albo obrzędy chrześcijańskie. Co do glukozy to sam lekarz mi wczoraj poradzi łzebym zabrała ze sobą w kieszeń cytrynke ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#889 |
Zakorzenienie
|
Moria, ja nie mogę
![]() ![]() Te sny są na prawdę jakieś kosmiczne. Mi się dzisiaj śniło że byłam z babcią (!) na jakimś survivalu i skakałyśmy z samolotu ![]() ![]()
#890 | ||
Zakorzenienie
|
a ja zarobiona, ale na szczescie szefowie maja spotkanie na szczycie wiec moge odetchnac, bo nie mam sily
![]() Cytat:
![]() a jestes pewna, ze to nie bylo mieso renifera? albo losia? bo takie zazwyczaj gosciom serwuje,a le generalnie liscie z papierem toaletowym wychodza taniej ![]() ![]() dobrze ze szefowie na spotkaniu ![]() Cytat:
sama nie wiem, dzisiaj tez slabo ale juz o nieeebo lepiej ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#891 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Z ciasteczkami i lodami, to cieszę się, że mnie do słodyczy nie ciągnie, bo kusicie ![]() ![]() Grazin, witaj! Poka, poka zdjęcie brzuszka ![]() ![]() Moria, co za sen! Ja moich po obudzeniu nie pamiętam, a już na pewno nie tak dokładnie ![]() Idę po kawę i świeży sok na śniadanie. ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Anula, biedaczku. Strasznie mi Ciebie szkoda. Nie masz tam możliwości jakiegoś wolnego na troszkę? |
![]() ![]() |
![]() |
#892 | ||||
Zakorzenienie
|
Hellooo
![]() Cytat:
![]() No a sprzęcior faktycznie pokaźny ![]() ![]() Trzeba z dziewczynkami nadrabiać ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() i gratuluję dzidziusia ![]() Co do wróżb - nie wierzę, ale zrobiłam 2 razy test z obrączką - dla zabawy i raz wyszła dziewczynka a drugim razem chłopiec ![]() Cytat:
![]() Ja jakiś czas temu wyczytałam w necie, że kobieta, która je bób w ciąży urodzi bobra ![]() ![]() ![]() Dziewczyny, ależ Wy macie sny ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#893 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry dziewczyny!
Nie cierpie swojej pracy, mam jej za duż- chętnie oddam. Wieczoram jestem padnięta, troche Was próbuje nadgonić i po kilku stronach zayspiam - nie to żeby mnie te tematy nudziły ![]() Szukam zastępstwa - jakby któraś była chętna ![]() Mnie się też śniła anula i agus87 ![]() ![]() ![]() ![]() Sny są niesamowite. |
![]() ![]() |
![]() |
#894 |
Zadomowienie
|
Dziewczynki ma któraś z was moze w domku kosmetyk firmy topla? Chodzi mi o info czy w ciąży można stosować? Nigdzie nie mogę tej info znależc:/
mary poziomkowa świeży sok...mniam...to i ja wynurzę sie z domu po jakis chlebek. straszne mam problemy z motywacja do wyjścia. Tak siądę przed tym kompem i cały Boży dzień bym przesiedziała :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#895 | ||
Wtajemniczenie
|
witam kobietki!
ja tylko przelotem i dzisiaj pewnie malutko bede. dzisiaj dla mnie mega stresujacy dzien, od rana chodze i sie trzese, dzisiaj odbieram klucze i musze zadbac o dopilnowanie tych wszystkich rzeczy o ktorych nie mam pojecia ![]() ![]() Cytat:
jezuuuuuuuuuuuu jaki sen moria, to specjalnie dla ciebie musze wrzucic w album aktualniejsze zdjecie ziecia ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
z babcia na survivalu? monia! i jak sie czula ta twoja babcia? bo ja swojej jakos na survivalu nie widze ![]() ![]() ![]() ja mam sny z serii koszmary, sni mi sie ciagle krzywda mojego synka starszego, nie wiem moze to wyrzuty sumienia czy dam rade poswiecac mu czas jak sie maksymilian urodzi? ![]() kochane spadam, jak bede miec chwilke to bede podczytywac paaaaaaaaaaaaaaaaaa |
||
![]() ![]() |
![]() |
#896 |
Rozeznanie
|
Witam z rana
![]() Ale sie objadlam z samego rana!Pyszne nalesniczki z serem ze smietanka i polewa tofii sobie zjadlam, pychotka ![]() Zaraz jedziemy nosidelko kuknąc, na allegro tz wypatrzyl i sie okazalo ze blisko nas jest to obejrzenia i jak narazie cena przyzwoita, |
![]() ![]() |
![]() |
#897 |
Zakorzenienie
|
Listopadowa, hej! Podglądałam zdjęcia na fejsie, ależ cudny ten Twój syneczek!
![]() ![]() Zytus, dopiero doczytałam, że TY JUŻ WIESZ! Gratulacje! No i rejestruj się na 8 lutego, bo potem może już nie być miejsc! ![]() Moniquac, normalnie zaraz napiszę Ci usprawiedliwienie nieobecności do końca stycznia:P Dorko, zapraszam na sok! Jestem w fazie testowania mojej nowej przyjaciółki sokowirówki. Takie soki, to pychotka, a potem Hance będę robić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#898 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A którą serie chcesz kupić lub masz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#899 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mi daje skierowanie gin, a potem dzwonie i umawiam sie na usg. Teraz kazala mi dopiero w okolicach 30tc. Cytat:
![]() Cytat:
![]() wiesz mi sie sni synus, ale co do przeczucia to nie mam raczej zadnego ![]() pewnie ze mam niedoskonalosci- waga 10kg na plus, celulit ze sie wylewa i rrozstepy na cyckach- wszystko mnie spotkalo pierwszy raz w zyciu ![]() wlasnie wrocilam z morfologii, kupilam sobie badanie na glukoze, ale na czczo (bez wypicia)... ciekawe ile bede miec po diecie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#900 |
Zakorzenienie
|
Dorko, Tołpa raczej nie ma nic niebezpiecznego, omijaj wit. A w różnych postaciach [nawet nie wiem, czy w Tołpie jest], a tak to Tołpa moim zdaniem bezpieczna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:29.