|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
12 | 21,43% |
Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło |
37 | 66,07% |
II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... |
7 | 12,50% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4141 |
Zadomowienie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
agnieszka_pe25wiem o czym mówisz...ja poprostu musiałam zwolnic tepo, lekarz kazał. Siedze w domu...nie wiem jak moga kobiety całe życie siedziec w domu!!! Czasami czuje że sie uwsteczniam. Gdyby nie net to bym juz chyba wogule kontaktu ze swiatem nie miała...no ale co zrobie...byle do czerwca
![]() Napewno cos wymyslisz ![]() principessina no łóżeczko pierwsza klasa! Super! matallewar no właśnie , najwyżej pralka pujdzie w ruch. Bedzie ciepło wiec rzeczy bedą schły raz dwa! |
![]() ![]() |
![]() |
#4142 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
2 czapeczki 1 wyprawka (body, śpiochy, 2 kaftaniki, czapeczka, niedrapki) 3 body krótki rękaw (mam sporo długich) 3 pajace 4 śpiochy 3 półśpiochy 2 pary niedrapek Tylko moja mama mówi, że już mam za dużo ![]() Ale myślę, że jednak dokupię, co napisałam. Jak się nie przyda to sprzedam/oddam po prostu chyba...
![]() ![]() |
![]() |
#4143 |
Zakorzenienie
|
agnieszka_pe25 remont lazienki i malowanie jezszcze przed nami, wiec na umeblowanie pokoiku bede musiala jeszcze poczekac, no ale jeszcze jest troche czasu
![]()
#4144 | ||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry ciężarówy!
![]() Aleee jestem śpiąca ![]() Dziewczynki, niedługo kolejna część wątku będzie do założenia - ta nam idzie ekspresowo ![]() ![]() anula - no i dobrze, że pojechałaś ![]() ![]() Ja bym na pogotowiu tylko raz, gdy ugryzła mnie osa w ramię a ja mam takie lekkie uczulenie, tzn. strasznie puchnę, gorączkuję więc pojechałam na zastrzyk to mnie tak baby zrugały, bo wg nich powinnam jechać do innego miasta, tam gdzie mam lekarza rodzinnego a nie do szpitala ( była godzina 22 sobota! ) i były takie chamskie, krzyczały do mnie, że przez takie jak ja one nie dostają pensji ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() kasia1361 no teraz to już musi być córa, bo żaden chłopczyk nie da się ubrać w te urocze różowe ciuszki ![]()
![]() |
#4145 |
Zakorzenienie
|
Wolałabym nie robić prania codziennie lub co dwa dni :P A jeszcze my z tż brudzimy (teraz jest jeszcze siostra, a pranie i tak robię co 1-2 dni
![]() A, jeszcze miałam Wam napisać, jaki durny sen miałam... A mianowicie śniło mi się, że już urodziłam, ale dziecko miało od razu ząbki... W ogóle je tylko karmiłam, a poza tym się nim nie przejmowałam. Wychodziłam sobie z domu na zakupy, a dziecko samo zostawało. A potem zaczęło wyglądać jak kot ![]() Czasem się zastanawiam, czy ja coś z psychiką nie mam ![]()
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-01-24 o 10:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#4146 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry brzuchatki
![]() Dziękuję Wam za wsparcie. Wieczorem po 20 odwozi mnie do mamy, bo się sama nie zabiorę. Będę miała czas na przemyślenie wszystkiego, doprowadzenie się do stanu używalności i w ogóle. Dziękuję, że jesteście ![]()
#4147 | |
Raczkowanie
|
ale miałam dzisiaj sen. Snił mi sie moj porod ale to było w sumie tylko sala porodowa byl lekarz i wszytsko przygotowane a ja ciagle gdzies chodziłam ;// ze zapomniałam o czym ze nie ta koszula, co za sen. Ale i tak mnie to przeraziło poczytalam teraz troche poogladalam filmy z porodu matko jak ja sie boje!!! ja sobie tego wyobrazic nie moge. W maju to wpadne w panike ;//
---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
![]()
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() sporo tych rzeczy na 62 chcesz kupowac, tak mi sie wydaje... SiLLee te mebelki to chyba hiszpanskie sa, w Pl nie wiem gdzie takowe sa, w necie mozesz popatrzec...
Podwojna mamusia polsko-wloskich Smieszkow Edytowane przez principessina Czas edycji: 2011-01-24 o 10:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4149 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wiem ile czego mam, troche 56, wiecje 62, troche jeszcze wiekszych, to co kupilam do tej pory ale nic popisane! nie wiem na co czekam ![]() dostalam pierwszy raz w zyciu zakaz, a wlasciwie prosbe od tz zebym sie na razie wstrzymala z kupnem bo remont w tydzien pochlonal nam dodatkowe nieprzewidziane pieniadze(prawie ze ostatnie ![]() ![]() oczywiscie zrobilam mine jak kot ze shreka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4150 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny, ja jestem taka happy, dostałam maila ze sklepu Dino, że moje zamówienie jest w trakcie realizacji, czas oczekiwania 14 dni ![]() Myślę, że gdyby nie było tej czarnej spacerówki, to pewnie by od razu napisali a tak, wszystko wskazuje na to, że jednak będzie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4151 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja w pierwszej ciazy tez mialam jakies takie glupie sny ze niedbam o dziecko i ma je chyba z90% dziewczyn, wynika to z tego ze boimy sie jak sie sprawdzimy w roli matek(tak mi sie wydaje) teraz takich snow nie mam, za to sni mi sie ze jestem okropna dla mojego starszego syna, mam takie koszmary ze szok, ze go zaniedbuje, wyzywam, bije(!), ze mi sie utopil itd itp, i tez mi sie wydaje ze to jest moj strach czy bede wstanie podolac jako matka dwojeczki dzeici, czy bede miec czas dla neigo, czy go nie skrzywdze.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4152 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() dobrze że mężowi się nic nie stało ufff ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4153 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a jakie rasy masz psiaka ze urodzil tyle rasowych innych pieskow ![]() ![]() no i gratuluje ze wozio juz w drodze, wy tu tyle pisalyscie o tych x-landreach ze zaczelam zwracac uwage na nie na ulicy i faktycznie sa bardzo bardzo popularne. (to chyba znak ze sie sprawdzaja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4154 |
Zakorzenienie
|
Hmm, to widzę, że moje sny, w których zapominam dziecko nakarmić albo nie mam w ogóle wyprawki, a tu poród się zaczyna, są całkiem normalne <uff>
Kurcze, to może coś z tego większego kupię? Np. na 68? Tylko nie wiem co... A chcę to kupić u jednego sprzedającego na allegro i jak przekroczę 200zł, to będę mieć za darmo przesyłkę (a tak to sporo tego będzie za tyle ciuszków).
![]() |
#4155 |
Zakorzenienie
|
Princi, fajne meble, ładna kolorystyka, no i praktyczne, przypuszczam, że sprawdziłyby się w naszej małej sypialni
![]() ![]() Matallewar, na Twoim miejscu z listy dokupiłabym jeszcze pajace, czapeczki i półśpiochy na 62 ![]() Moria, doczytałam, że kupiłaś wózek! Gratuluję i zazdroszczę, bo my z wyborem ciągle w lesie. Mamy kilku faworytów, ale u nas jedno zwala na drugie ostateczny wybór. Co więcej, nie mamy jakoś weny, żeby jechać i potestować na żywo. Remont też ciągle przekładamy. Leniuchy takie ![]() Aktualnie na podium są: Mutsy Active Champagne Mutsy 4rider Cargo New Black X-lander XA Carbon oczywiście ![]() na niekorzyść Mutsy przemawiają koła ![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Martulko, świetna decyzja! Trzymam kciuki za pomyślność ustaleń! Odpocznij od atmosfery i popatrz na wszystko z boku. Może ustal z Mamą jakieś konkrety, porozmawiajcie. Miałabyś tam jakiś osobny kąt? Nie zastanawiałabym się, tylko ogarniała szybko. ![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Aha! Zapomniałam dodać, że wczoraj dziecko usadowiło mi się na pęcherzu, po czym dostało czkawki i myślałam, że zwątpię ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4156 | ||||||
Zakorzenienie
|
ja wlasnie poszlam do sklepu po swieze pieczywko i zaslablam panu przy kasie, chyba za cieplo sie ubralam bo normalnie dostalam siodmych potow i standardowego zaslabniecia/omdlenia, pan na szczescie mily a ze mieszkam 50 m od sklepu pomogli mi zaniesc zakupy do domu, chyba caly sklep wystraszylam
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do ruchow ja jeszcze nic nie zapisuje, nei mam pojecia jak sie ma to liczyc itp moj norweski lekarz powiedzial, ze to bzdura z tym liczeniem i trzeba po prostu sie obserwowac i kazda drastyczna zmiane notowac, wiec sama nie wiem...chetnie tez poslucham jakis opinii ![]() Cytat:
nie nie jestem na zwolnieniu, dzisiaj zrobilam sobie wolne bo musialam odespacm wiec to tylko dzisiaj, jutro dalej do pracy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a to nasz epogotowie tu to w sumie nei pogotowie tylko taki oddzial ginekologiczny dla kobiet w ciazy glownie ktore beda rodzic w tym szpitalu taki ostry dyzur. nie kojarzyl mi sie dobrze, bo tam bylam na wszelkich zabiegach po poronieniu itp. ale na szczescie odnowili wszystko nowy personel i jakas reorganizacja, wiec czulam teraz ze rzeczywiscie sie mna zaopiekowali, mam nadzieje, jednak odpukac ze juz do konca ciazy u nich nei zawitam ![]() Cytat:
ide cos zjesc bo dalej slaba jakas jestem po tym zaslabnieciu. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4157 |
Zakorzenienie
|
mary poziomkowa to lozeczko rozwojowe jest duze i dlugie,wiec do sypialni raczej sie nie nadaje, chyba ze zwykle lozeczko to owszem
![]() ![]() ![]() ![]()
#4158 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja , jak znajduje jakies okazjonalne nawet na pol roczne to poprostu biore, i biore jak leci z rozmiarkami, ale naprawde nie mam tego tak poukladanego jak wy, nie wiem jak to ogarne, no nic, potem bede nad tym myslec. mary jest dobrze, przynajmniej wiecie czxego chcecie, bo procz firmy te wozeczki maja w sumie podobny wyglad, takze jest dobrze, moglabys sie martwic jakby ci sie podobaly ekstremalnie rozne, wtedy to ciezki orzech do zgryzienia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4159 |
Zakorzenienie
|
W końcu do Was dotarłam i nadrobiłam zalełości
![]() Martulka i Martynka - ..........jestem z szoku ![]() ![]() Matallewar - bardzo mi przykro z powodu śmierci Waszego Dziadka ![]() A odnośnie wyprawki - dokupiłabym ze 2-3 czapeczki i pary skarpetek, pajacyki i bluzy. Wszystko oczywiście w rozmiarze 62. Zastanowiłabym się też nad rajstopkami ![]() Daisy, Mimbi - śliczne Wasze Maleństwa. Będą miały ładną pamiątkę ![]() Lolka- wózki obejrzane i wybrany ![]() ![]() ![]() Aha - bardzo mi sie spodobały też wózki abc design ![]() ![]() Kasia16 - ale słodziak z tego twojego Igora ![]() ![]() ![]() Dziewczonka - bardzo się cieszę, że byłaś u lekarza ![]() ![]() Anula - ale duża Twoja córeńka ![]() ![]() Paulizia - Kochana, troszkę spóźniona jestem, ale chciałabym życzyć Tobie Wszystkiego Co Najlepsze z Okazji Twojego Święta! ![]() ![]() A ja w sobotę wieczorem troszkę się wystraszyłam. Gdzieś tak przez ok. godzinę czułam jakby skurcze - leciutkie, bezbolesne, ale powtarzały się regularnie co 7 minut. Nie wiem, może powinnam pojechać do lekarza na ktg, ale przeczekałam i na razie jest ok. I poza tym mam tak zawalone gardło, że w nocy spać nie mogę - budzę się z powodu potwornego bólu gardła ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4160 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() co do tej wyprawki, kup sobei kilak ciuszków 62 i 68, jak beda trioszke za duze to przeciez sie nic nie stanie. a z za małymi juz byłby problwem. nie masz kogos kto dałby Cio troszke uzywanych ciuszków? Cytat:
![]() body, półśpiochy, bluzeczki...pajace
![]() |
#4161 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chyba wlasnie dla tego kupie ![]() ja tez mam akcje z omdleniami, w kolejkach, jak wejde do kogos do domu i w progu nie sciagne kurtki itd, ![]() ![]() ![]() ![]() princi rewelacja, naprawde. wyslalam linka mojemu tz, bo mamy dostac turystyczne, i sie nie buntuje, ale kurcze moze warto sie rozgladnac za czyms takim ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4162 |
Zakorzenienie
|
agnieszka_pe25 super te mebelki co? naprawde jak zobaczylam w czasopismie reklame to polecialam sprawdzic czy u nas je sprzedaja
![]() Dziewczyny szukam wyprawki dla mojego synusia takiej zlozonej ze spioszkow, body, czapeczki i lapek, jesli Wam wpadnie w oko jakis komplecik taki disneya lub z kubusiem puchatkiem to wrzuccie link, bo nie moge znalezc, a niestety mam hopla na punkcie kubusia ![]()
#4163 |
Wtajemniczenie
|
dobra, anula przekonalas mnie. jade po ten detektor
![]() pojade jeszcze sprawdzic jak tam posuwa sie remont, ehhh jeszcze troche i beda moje wyniki... |
![]() ![]() |
![]() |
#4164 |
Zakorzenienie
|
Agnieszko, no w sumie tak, mam nadzieję, że w końcu się ogarniemy
![]() Anula, cukier Ci spadł? Biedna ![]() Listopadowa, z tym gardłem niepokojące. Płucz może sobie wodą z solą? Albo coś z chlorheksydyną do płukania? ... No i widzę, że X-landery królują w naszym wątku, co mnie utwierdza w przekonaniu, że to dobry wybór ![]() Uciekam jakieś zakupy ogarnąć. A potem obiad [mielone+ziemniaki+ surówka z kapustą kiszoną, jabłkiem i marchewą], a na deser ten jabłecznik, ciekawe co wyjdzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4165 |
Zakorzenienie
|
Mary Poziomkowa - gardło płuczę i solą i szałwią i kurcze nic mi nie pomaga
![]() ![]() Sania - dopiero przeczytałam o wypadku... Jak dobrze, że twój Tż i jego koledzy wyszli z tego cało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4166 |
Zakorzenienie
|
listopadowa80 tż jest przeciwny rajstopkom... Więc kupuję półśpiochy.
Grazin właśnie nie mam nikogo, kto by mógł mi cokolwiek oddać, ale znalazłam na allegro dziewczynę, która naprawdę taniutkie rzeczy sprzedaje ![]() Zmodyfikowałam listę do dokupienia i już chyba tak zostawię ![]() 2 czapeczki 1 wyprawka (body, śpiochy, 2 kaftaniki, czapeczka, niedrapki) - 62 3 body krótki rękaw (1-62, 2-68) 3 pajace (1-62, 2-68) 4 śpiochy (1-56, 1-62, 2-68) 3 półśpiochy (1-62, 2-68) 2 pary niedrapek
![]() |
#4167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.wozki-dla-dzieci.com/page/4/ Wypadł super, co mnie przekonuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4168 |
Zadomowienie
|
My kupujemy Marite - Roana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4169 | |||
Zakorzenienie
|
no wcinam sniadanko! bulke z ciemnego pieczywa z wedlina z indyka i odtluszczonym serem philadelfia i druga z pasztetem dla dzieci
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
gratuluje wozka, moj tez juz wyslany ![]() ![]() no jem ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4170 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() Co do tytułu nowego wątku to ja proponowałam już wcześniej : "Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy" ![]() Dawajcie propozycje, to znowu sobie ankietkę zrobimy. Ciekawe ile części naszego wątku będzie do czerwca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:18.