|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie
Cytat:
Mam -8 i -9 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a co do butelek to mamy jedną z TT 150ml bez tej rurki w środku. Myśle że to starczy na dodatkowe herbatki czy coś. A jak nie to zawsze można dokupić. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4562 |
Zadomowienie
|
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie
no to widze z tego co piszecie ze podobne zakupy planuje
![]() ![]() a taj baj de łej to własnie w tv ogladam poród psa i jednoczesnie jem pierogi z truskawami i jakos mi sie tak dziwnie zrobiło ... sama odebrałam 4 porody psie i duzo lepiej na zywca jakos było mi to ogarniac niz w tv, nie wiecie pies ponoc duuuzo lepiej znosi poród niz kobita, w ogóle porównanie bólu jest nieadekwatne, tu chodzi o budowe , wielkosc malców itp.
#4563 |
Zakorzenienie
|
Byliśmy w przychodni, synek ma nadal zaczerwienione gardełko ale osłuchowo czyściutko. Pediatra mówi że teraz wśród dzieci panuje dwudniowy wirus - gorączka do 40st a potem koniec. Więc oby to było to
![]() Czarna, u nas trudno załatwić sobie cc na zyczenie, wszystkie moje koleżanki próbowały i żadnej się nie udało. Ja też próbowałam w tamtej ciązy, to mój ówczesny gin wciskał mi że zrobią cc ze względu na wiek a w szpitalu mnie wyśmiali ![]() ![]() Ego, ![]() ![]() Nuna, trzymam kciuki za wizytę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4564 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
koleznak tez mi tego jelpa poleca wiec kupie i jak bede juz miala komode to zaczne pranie i prasowniae ;p ja za przewijak dalam 47zl Ego byłas w tym Świat Dizecka na Okeciu?? Edytowane przez kasiapruszkow Czas edycji: 2011-01-24 o 14:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4565 |
Wtajemniczenie
|
Czarna ja też się boje porodu,chyba każda z nas sie boi
![]() ![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
![]() ![]() |
![]() |
#4566 |
Zakorzenienie
|
Hej!
Gosik! Dobrze, że już idzie u Was ku lepszemu. U nas za to zaczyna się jakaś masakra, choć pocieszyłaś mnie tym, co napisałaś, że teraz jakiś dwudniowy wirus wśród dzieci panuje. Oby u nas to było to. Wczoraj cały dzień mój młody nic nie jadł, w nocy 38,9, dziś już bez gorączki, ale rano też nic nie chciał jeść, teraz zaczyna, więc oby się nie pogorszyło, bo też po ostatnich przejściach mam lekarzy po wyżej uszu. Aja1! Mój Mik też jako jeden z nielicznych w szpitalu żółtaczki nie miał. I aż głupio to pisać to powiem Ci, że trochę zła byłam, bo te dzieci które miały żółtaczkę były na trochę zabierane pod te lampy i mamy mogły odpocząć. Ja nie miałam chwili dla siebie, bo mój ciągle tylko jak nie wisiał na cycku to ryczał, spał bardzo mało. No, największy krzykacz na oddziale był. U mnie w szpitalu dziecko non-stop jest z matką. Położne tylko i wyłącznie kąpią dzieci, ale też na salach przy matkach. Nic więcej w zasadzie nie robią. Śliczne te ciuszki wklejacie, głównie dla dziewczynek. Ehh, pooglądać to ja sobie mogę. ![]() Pozdrawiam!
#4567 | |
Zakorzenienie
|
no nie... nadrabiam was po trochu od tana i nadrobić nie mogłam
![]() ![]() my już po ślubie brata tżta było fajnie ale ja się szczerze mówiąc trochę męczyłam przy stole, plecy mnie naparzały siedziałam niby z poduszką ale to i tak bolało. o 1 byliśmy już w domku w sumie. a dziś się męczę z katarem i chrypą już kupiłam homeovox i prenalen fuj jaki to niedobry syrop kto widział sok z czarnej porzeczki i maliny mieszać z czosnkiem ![]() i byłam dziś u lekarza wszystko z szyjką w porządku z serduszkiem też. a powiem wam wczoraj wracaliśmy od szwagra i takie miałam wzdęcia że płakalam z bólu tak mnie brzuch bolał na dodatek mały mi na pęcherz cały czas uciskał i skakał bolało jak cholera. a jeszcze dziś nad ranem tż dostał prawie zawału serca obudziłam się z tak masakrycznie bolącym skurczem łydki że zaczęłam się drzeć: auaaa kotek, skurcz mnie złapał. ![]() ![]() ![]() a teraz trochę poodpowiadam Co do antykoncepcji ja chcę stosować od samego początku tzn tak 2 miesiące po porodzie już pomyślę o tym. póki co jak będę karmić to tą tabletkę co można a potem albo wrócę do swoich tabletek - brałam harmonet super się po nim czułam albo sobie plasterki wypróbuję zobaczymy. Megi2015, Tola3804 Dzięki dziewczyny bawiłam się w miarę ![]() ![]() Castia, Niutka super że z waszymi córeczkami wszystko w porządku ![]() Agus235, Laseczkaa, Marsylia, Tajka88 Śliczne, zgrabne brzuszki Kolba biedna mała się pomęczy z kolką ale ważne że lek pomaga Jeśli chodzi o krew pępowinową to u nas takie spotkanie ma być na sr niedługo. my się zastanawialiśmy ale są podzielone opinie dużo osób twierdzi że to przereklamowane no nie wiem a z drugiej strony leżałam w szpitalu babka jedna leżała i ma chorą córkę starszą i jej lekarz kiedyś powiedział że szkoda że krwi pępowinowej nie ma... bo by mogła pomóc. ale boję się też tego słyszałam od koleżanki jej koleżanka z kolei rodziła i chciała pobrać tą krew i przyszła lekarka i tak ścisnęła tą pępowinę że pękła i całą krew szl... trafił... tą rodzącą chyba też ja bym się wściekła przecież płaci się niemałe pieniądze za sam ten zestaw do pobrania a jakby mi lekarka tą krew zmarnowała to bym do sądu podała Iizabelaa i co dostałaś już tą nagrodę z aniołkowego? ja jeszcze nic... Deneb3 Śliczny kąt dla malucha pięknie ta pościel wygląda Gosiawolna ja też biorę homeovox bo mam taką chrypkę że mówić nie mogę N.ik.a i jak ci licytacja idzie? bo widzę 5-4 godziny do końca jakoś. Montii fajną masz sąsiadkę nie ma co. trzeba było odpowiedzieć: taaaa? naprawdę przytyłam, no popatrz pani, to dziwne... kurdę zawsze mam pecha no, żeby w ciąży przytyć... Marsylia twoje teściowa też dobra - już 6,5 kilo no mega dużo naprawdę... Black_angel wyjątkowe są te zdjęcia brzuszka twoje, śliczne po prostu widać pełen profesjonalizm 87czarna biedna, rozumiem cię doskonale kochana jak to jest bez tżta... ja też musiałąm przetrwać tak, ale jak już będzie dzidziuś będzie ci szybko czas leciał do jego przyjazdu na dłużej zdjęcia rzeczy i łożeczka super, masz pościel taki wzór jaj ja rogala do spania ![]() thorgal1980 -majty poporodowe-ja mam z siatki chociaż mam mieć sn -podklady poporodowe - mam te poporodowe belli w tym czerwonym opakowaniu. nawet nie wiem czy to z ceratką a mam je głęboko schowane i spr nie mogę teraz -jaki termometr do wanienki - ja mam zwykły za 6zł ![]() -jaki termometr do mierzenia temp. dziecka? - ja mam elekrtyczny babyono do ucha i czoła. nam mierzy dobrze mi i tżtowi -podklady ceratowe - zakupiłam i chcę to kłaść na przewijak i na to pokrowiec. a do łożeczka mam tą ceratkę też pod prześcieradełko. -gruszka czy aspirator? - ja mam aspirator frida -jakie chusteczki mokre polecacie? - ja mam nivea ale dokupię jeszcze jakieś co dziewczyny polecają mokre bo te nivea to słyszałam nie za mokre Iizabelaa śliczne rzeczy dla Idalki Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4568 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kasia jak chcesz do Grójca, to ja polecam http://www.chaber.pl/ maja duzy wybór i duuuuużo taniej niż np tu http://www.rampers.pl/cms/index.php?...12009489928181 np xlander gondola ze spacerówka i fotelikiem maxi cosi w grójcu kosztował ok 1850zł a w tym na puławskiej sama gondola i spacerówka 1750zł a w tym świecie dziecka nie bylismy w końcu, bo nie chciało nam sie nigdzie jechać, ale mąż ma sobie wziąć parę dni wolnego, to może pojedziemy ![]() na razie szukam miejsca gdzie mogę kupić boldera gdzieś niedaleko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4569 | ||||
Wtajemniczenie
|
dzieki
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Najlepiej zbierajcie te pozytywne relacje, a tych negatywnych starajcie sie nie zapamiętywać. Cytat:
tak, że ja uważam, iz jeśli lekarka kazała zrobic ten zabieg jak najszybciej i ci lekarze gdzie go robiono też, czyli ich opinie niezaleznie sie pokrywały- to znaczy, że tak trzeba było ![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2011-01-24 o 14:50 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4570 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
niutka to samo powiedziała nam połozna na SR ze głowka ma zazwyczaj rozmiar podobny do rozwarcia i własciwie jak juz głowka przejdzie to reszta ciałka robi plum i jest na zewnątrz ![]() oby tylko głowka przeszła to nei bedzie kłopotu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4571 |
Zadomowienie
|
Właśnie wróciłam od lekarza. Mój dzidziul ma się bardzo dobrze i rośnie. W 29t6d waży 1732g (+/-253g).
|
![]() ![]() |
![]() |
#4572 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super, że dzidziolek ma sie ok ![]() co do drugiej kwestii to pytałam męża i on mówi, że jakiejś specjalnej róznicy nie odczuwa, a rodziłam 2 dzieci sn, moze teraz odczuje ![]() ![]() starałam sie ćwiczyc te mięsnie kegla, głównie po porodzie i chyba jakos pomogło ![]() ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- a tak w ogóle to zapomniałam o najważniejszym- dziś zaczęłam 35 TC ![]() ![]() ![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4573 |
Zakorzenienie
|
ja mam dopiero usg 8 lutego i do tego czasu oszaleje
ani nie znam wagi ani czy czasem płec sie nei zmienila ehhhhhh na domiar wszytskiego zapomniala sie wam pochwalic ze jak bylismy w sobote u mezowego dziaka na imprezce urodzinowej to maż nie umiał sie odkleić od kuzyna naszej Natusi mały ma 2,5 miesiąca i jest przeslodki jak nie ryczy a ryczy cąły czas bo ma wieczne kolki a umeza na rekach błogi spokój i maz prawie cały czas go nosił ![]() i jak wrocilismy do domu to przytulił nas powiedział ze sie nei moze juz doczekac jak Natka bedzie na świecie wiec mu powiedziałam oby ci tak zostało jak sie zacznie nocne wstawianie i płacze ![]() jeszcze mu sie odechce
![]() |
#4574 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie chce do Grójca bo mi troceh daleko wole juz na all pozamawiac podalam adres tych w Grójcu jakby ktoras mamauska iala blizej odemnie ;p a w firmie mam mniej niz 20 os wiec pierwszy przelew przyjdie od moeje szefowej? a nastepne juz z Zusu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4575 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wiesz co mam takie same obawy jak ty, jak mozna tak dupke wystawiac przy innych na sali ![]() ![]() a z tym sikaniem mam dosłownie identycznie!!! ![]() wysikam sie wstaje a czuje ze jeszcze sikne wiec siadam, sikam pare kropelek, siedze troche dluzej jeszcze cos tam poleci, wstaje. wychodze juz prawie z wc a jeszcze czuje ze nie do końca sie wysikałam, to znowu siadam i znowu leci troszkę - masakra ![]() ![]() ![]() i też nie mogę sobie z tym poradzic, a mam juz takie cos od dluzszego czasu. czasami po prostu siedze na kibelku 15 minut bo nie moge sie do konca wysikac - oszalec mozna ![]() jejku jakie slicznosci ![]() u mnie to oprocz mojego brzucha nie widac przygotowan do narodzin dziecka. smutno mi ze nie moge szykowac nic jeszcze, duzo rzeczy nie mam i nie wiem czy zdazymy przeprowadzic sie do nowego domu czy zostajemy u mnie w pokoju ![]() Cytat:
nie moge sobie tego wyobrazic i nikt mi na tą chwile nie powie ze to sie zapomina czy cos takiego. nie boje sie opieki nad dzieckiem, tego co bedzie po porodzie. boje sie porodu samego w sobie, ze po prostu nie bede potrafila urodzic tej mojej córuni ![]() Cytat:
![]() ahhh zazdroszczę wam juz tych pokoikow, kacikow dla dzieciaczkow ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4576 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4577 |
Zadomowienie
|
tż był u lekarza, dostał antybiotyk i 5 dni zwolnienia. to sobie razem posiedzimy, w sumie dobrze żę nie ma żadnej gorączki, tylko kaszek teki nieciekawy.
czekamy na księdza , w końcu go przyjmiemy po bożemu, bo poprzednio dostaliśmy ochrzan ze mmieszkamy bez ślubu ![]() ja też się bałam bardzo porodu, a jak zachodziłam w ciążę to tylko z wizją cc albo porodu ze znieczuleniem. niestety nie mam do wyboru znieczulenia. a po pobycie w szpitalu przekonałąm się do sn, bardzo sie balam beda zwlekac z ewentualnym cc i zeby sie cos dzidzi stało. ale przyjrzałąm sie i jak cos jest nie tak to reakcja byla natychmiastowa. i to mnie uspokoiło. stawiam dziś alko bo mój synek ma imieniny ![]() ![]() ![]()
15.03.2011 Tymek ![]() 12. 09. 2015 Tosia ![]() Edytowane przez diatoma Czas edycji: 2011-01-24 o 15:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#4578 |
Zadomowienie
|
zwleklam sie z lozka i obiadek koncze bo mężuś wraca za 1,5 h
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4579 | |
Zakorzenienie
|
Byłam na spacerze,
i po drodze weszłam do sklepu dziecięcego, o którym słyszałam, że jest tani, i się okazało, że sterylizator który chce kupić maja ciut taniej niż na allegro, ale akurat się im skończyły, kupiłam tylko 3 pieluszki flanelowe i 2 komplety najzwyklejszych śpiochów ![]() bo nie lubię takich sklepów z ladą ![]() lubię wszystko poczytać i się pozastanawiać ![]() Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4580 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
hmm nie napisałam że mam antynastawie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
kochana dasz radę ![]()
![]() |
#4581 |
Zadomowienie
|
Thorgal 1980 ja dziś kupiłam:
-3 paczki podkładów poprodowych bella -2 opakowania po 5szt tych ceratek na łóżko-łóżeczko -dokupiłam kolejne 10 pieluch tetrowych(razem mam 20) - 4 pieluchy flanelowe kolorowe - frida do noska i 2 opakowania filtrow -gąbkę do wanienki -myjkę - 1butelkę TT 150 i 1 antykolkową, 2 zakrętki na to i 2 smoczki - 2 rećzniki z kapturkiem, -wkładki laktayjne mam od koleżanki -2opakowania po 5 szt majtek siateczkowych -zestaw do paznokci -kocyk zapomniałam kupić jakąś szoteczkę do włosów, ale to już pokupuję przy okazji kupowania kosmetyków itp.
#4582 | ||||||||
Zadomowienie
|
hej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
-majtki-ja kupiłam właśnie u tego rp77 jednorazowe po porodzie, chce jeszcze dokupić wielorazowe poporodowe - co do podkładów poporodowych ja kupiłam tez u tego użytkowniczka chce jeszcze takie podklady na lozko kupic do szpitala w razie co . z czego sa te podklady to Ci nie powiem bo jeszcze nie doszly ![]() -co do foczek to chcialam ale jednak nie kupuje - czytalam ostatnio artykul ze ta gabkowa jest nie polecana bo to siedlisko bakterii... -plyn do kapieli sama nie wiem ... musze znalezc taki od 1 dnia zycia ... -termometr do kąpieli taki zwykła ja kupiłam rybkę ![]() -co do termometru to sie zastanawiam nad tym na czoło/jakimś elektrycznym do ucha ale nie wiem ... -podkłady ja kupuję tylko do łóżeczka na materac by ochronić w razie przemoczenie -co do wkładek nie pomogę bo sama nie wiem jakie kupić ![]() -kupiłam jak na razie gruszkę ale myślę jeszcze o Frida -co do chusteczek ja kupiłąm DADA z biedronki podobno sa ok -mocno nawilzone chce jeszcze kupic chusteczki innych firm dla porównania ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() super a albumik zamawiałaś może na allegro -jeśli tak podasz mi linka do stronki z góry dziękuję ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4583 |
Zadomowienie
|
http://allegro.pl/komplecik-na-chrzest-i1407385173.html
wiem ze to jeszcze troche czasu ale postanowilismy z mężem ze mala ochrzcimy max do miesiaca i postanowilam w zwiazku z tym poszlaec bo nowe ciuszki chodza na allegro dosc droga jak dla mnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4584 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Harrods Czas edycji: 2011-01-24 o 16:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4585 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super fotki, ja raczej nie bede miala zadnych sesji, poza fotkami robionymi przez TZta Cytat:
Cytat:
![]() Czesc tych ubranek mam podobnych heh np te spodnie dresowe;p Cytat:
![]() Ja chce karmic butla wiec mam duzo tych butelek 2 czy 3 150ml z TT, 2 antykolkowe 260ml http://direct.tesco.com/product/images/?R=901-4828 i 6(bo bylo w promocji za £11) http://static.letsbuyit.com/filer/im...-18797507.jpeg Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja bede prosila o epidural, bo tu mozna na zyczenie, ale cesarki raczej nie chcialabym miec, chyba ze jakby sie zle cos dzialo. Tez bym chciala cos pokupowac, ale czekam na wyplate;p;(
![]() |
#4586 |
Zakorzenienie
|
laseczka nie,Kochana-kupiłam w Empiku
![]()
![]() |
#4587 |
Zakorzenienie
|
matko pochłonelam biała czekoladę i mam rewolucje natalkową
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4588 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4589 |
Zadomowienie
|
przez całą dobe 6 stron mam do nadrobienia.. ale się rozpisałyście ^^
dzisiaj patrzyłam na mój suwaczek i zostało mi do terminu: 2 miesiące, 2 tygodnie i 2 dni ![]() w następny poniedziałek mam wizytę u ginekolożki to zobaczymy co tam u Amelii słychać... tak po za tym, to mam nadzieje że dalej jest dziewczynką, bo jakby się teraz okazała chłopcem to zonk ![]()
#4590 |
Zadomowienie
|
Harrods a w którym tygodniu jesteś? mój Tymek w 27 t i 4dniu ważył 1400 a pomiary wskazywały na 30 tydzień. to było 2 tyg temu, teraz jestem w 30 i tak sobie myślę że mój szkrab podobnie będzie ważył, bo średnio przybierają tertaz dzidzi ze 150g na tydzień? tak mi się zdaje
![]() my już po wizycie księdza. ale fajny się trafił!!! aż miałam łzy w oczach jak zareagował na to że jestem w ciąży, nie widziałam dawno żeby ktoś się tak ucieszył!!! tylko że w drzwiach akurat sąsiadka stała i ksiądzod razu o będzie dzidziuś, no ale teraz to już się cały blok dowie!!! bo jak zakładam kurtke to jak ktoś nie wie, to nie widac ze jestem w ciazy, a to juz połowa 7 miesiąca ![]() ![]()
15.03.2011 Tymek ![]() 12. 09. 2015 Tosia ![]() Edytowane przez diatoma Czas edycji: 2011-01-24 o 18:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:01.