|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 |
Zadomowienie
|
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie
a wiecie co...
ja już ciuszki wyprałam i wyprasowałam, wszystko ładnie w komodzie leży i czeka... no ale mój termin to luty więc muszę się mieć na baczności... ale nie o tym chciałam napisać... prałam w Loveli, do kolorów i do białego... przyszła moja teściowa jak prasowałam ciuszki i zaczęła je oglądać, pierwszego dnia kolorowe prasowałam... i było ok, a drugiego białe wyprane w Loveli do białego... i ona dostała uczulenia, dosłownie 3 minuty i ręce miała całe czerwone... nie wiem co myśleć... przecież to płyn dla dzieci, dodatkowe płukanie włączyłam... nie powinno uczulać... |
![]() ![]() |
![]() |
#4532 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie
nuna nie,nie... kupywaliśmy w zwykłym sklepie na mieście
![]() black u niej właśnie byłam za pierwszym razem. Wiesz co,ja tak prawdę mówiąc,to nie mam żadnej wady,także wątpie,że wypisze mi wskazanie do cc :/ Nie wiem na czym to polega,ale to jest za proste...chyba okuliści nie są chętni do wypisywania takich fałszywych świstków...
![]() |
#4533 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Czesc Mamuski
dizekuej za info z tymi RMUami brzunie macie sliczne tlyko w porownaniu z moim malutkie Monti dobrze ze juz lepeij sie czujesz i widze ze wynagradasz to sobie zakupami ![]() a własnie jak jestem od poczatku mies na zwolnienu to kto mi placi - firma moja czy zus?? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
co do zylek to mi sie na kostkach u nog porobily ... Cytat:
![]() Cytat:
poza tmy ma dwa przyklady dizeic u znajomych ze jaedno dizecko z maja jeszce miesci sie w cos na 56 a drugie z czerwca i nosi juz 74 Cytat:
Cytat:
Black zdjeica rewelacja ile zaplaiclas?? a my w weekend pocz\ynilismy kolejen zakupy ![]() ![]() ![]() mielgo dizonak |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4534 |
Zadomowienie
|
black angel o kurcze ja tez mam lovelle
![]() nuna trzymam kciuki zeby szybko zlecialo do usg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4535 |
Zakorzenienie
|
black Ja też kupiłam Lovelę do białego i kolorowego...oby nic się nie działo!
![]() |
#4536 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4537 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() od miesiaca (co najmniej) w sklepach się na niego gapie ale kupić jakoś nie mogę-nie wiem czemu ale jutro idę zakupic i planuję puścić pierwszą partię prania..... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4538 |
Zadomowienie
|
Kasiapruszkow jak na razie to nic nie zapłaciłam, bo zdjęcia robił fotograf , który w tygodniu pracuje w banku z moim tż, i mój tż mu kiedyś coś naprawił i niby że to za to...
i tak mu coś dam, bo jakoś mi głupio, przyjechał z całym sprzętem do nas wczoraj, lampy, statywy, tła... no masakra jakaś. Nie wiem ile taka sesja kosztuje, podejrzewam że z 200zł... może lepiej, pewnie zależy co się chce... ja własnie marzyłam o takich zdjęciach artystycznych ... ps ten pokoik rewelacja wygląda ![]() dziewczyny ja mam nadzieję, że z tą lovellą to był incydent... bo szkoda dziecka.... Edytowane przez Black_Angel86 Czas edycji: 2011-01-24 o 12:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#4539 |
Zakorzenienie
|
mamuśki, które maja mieć córeczki, jakie karuzele kupiłyście ????
podpowiedzcie coś....... ![]() ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Black Angel, moja kuzynka ma 4 m-nego malucha i od poczatku pierze w lovelli i wszystko OKI!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4540 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=Black_Angel86;24580 077]Czarna kurcze nie wiem jak to jest z tymi oczami, wiem, że krótkowzroczność (ja mam -4dpi i noszę soczewki bo za przeproszeniem g... widzę przed oczami na pół metra!) i to nie jest wskazanie do cc. Chodzi z tego co zrozumiałam o to , czy coś się w oku nie odkleja... siatkówka? Chyba... Przy rynku w Wodzisławiu przyjmuje jedna sympatyczna babka, ma na nazwisko Jezusek (w fotooptyku) może by się do niej udać? Wiem, że bierze 50zł za wizytę ... ja bym się przeszła tam nawet, ale jak już mam ten wpis że brak przeciwwskazań to i tak jestem w d...[COLOR="Silver"]
tak, tu chodzi o ryzyko odklejenia siatkówki, ja tez mam wade ponad 4 i tez to zadne wskazanie, co to kogo obchodzi ze jak nam przy parciu wada skoczy do - 8 to bedziemy juz w ogóle w czarnej d... a chcialam zauwazyć ze jeszcze zamierzam pozyc i jak wada bedzie mi tak leciec w gore jak do tej pory to ile bede miała w wieku 50-60 lat? -20?
#4541 |
Zadomowienie
|
dlaczego córeczki??? a dla chłopców sa jakies inne karuzele....
|
![]() ![]() |
![]() |
#4542 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
na 56: - 4 komplety ( takie zestawy spiochy+body albo koszulka) - 3 body dł. rękaw - 2 pajace - 6 podkoszulek takich cieniutkich na 62: - body kr. rękaw 5 szt. - jakieś bluzeczki welurowe x3 - półśpiochy x5 - bluzeczki dł, rękaw x6 - pajac x5 - koszulki kr. rękaw x2 - body dł. rękaw x9 do tego kilkanaście czapeczek i skarpetek i dokupić muszę rajtuzy takie chłopięce. No i z cieplejszych mam taki lekki kombinezon i 2 sweterki, bluzy.... qrcze sama nie wiem.
![]() |
#4543 |
Zakorzenienie
|
Czyli mogę zapomniec
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- kasia pruszkow nooo,śliczne gniazdko będzie miała Twoja dzidzia ![]()
![]() |
#4544 |
Raczkowanie
|
W piatek byłam z TŻ w szpitalu, w którym mamy rodzić na porodówce na spotkaniu z położną, która ma byc przy porodzie. Powiem Wam, że jestem po prostu przerażona po tej wizycie i chce mi się płakać. Wiem, że kobiety rodzą od milionów lat,ale ten argument jakoś do mnie nie przemawia i mnie nie przekonuje;/ Boję się, że sobie nie poradzę z porodem, z pobytem na tym oddziale i z dzieckiem! Najlepiej bym się wycofała z tego wszystkiego. Jest to dla mnie nowe, nieznane i boję się jak cholera!!!
Widziałam te biedne kobiety na oddziale powłóczące nogami po korytarzu, te biedne dzieciaczki leżące pod lampami lub w inkubatorach wymachujące raczkami i nózkami. Widzieliśmy wszystkie same porodowe.Jeśli miałabym oceniać samą sale to wszystko ładnie, tapczanik, piłki, worki sako. Każda kobieta ma oddzielną salę porodową. Położna powiedziała,że poród ma boleć, a jak nie będzie boleć to zrobi wszystko żeby bolał, bo jak nie boli to znaczy,że nie postepuje. Nie szczypała się ze mną, była szczera chyba aż za bardzo... Generalnie do szpitala muszę dla siebie i dla dzidziusia wziąć wszystko. Dwa dni po tej wizycie bolała mnie głowa, a dzis na SR mamy oglądać film z porodu, więc mojej traumy ciąg dalszy.... |
![]() ![]() |
![]() |
#4545 |
Zakorzenienie
|
Stysia No wiesz po takim wysiłku fizyczno - psychicznym człowiek raczej nie ma siły.
Poza tym nie wszystkie dzieci leżą pod lampami czy w inkubatorach. Pod lampy lądują dzieci z dużą żółtaczką, a moja Kaśka np. wcale nie miała. Była na nasz szpital jedynym przypadkiem "białego" dziecka który lekarze widzieli ![]() No pewnie, że boli. Nikt nigdy nie mówił, że poród jest bezbolesny. Poza tym przypomina mi się tekst z filmu "I kto to mówi" - spróbuj przecisnąć arbuza przez otwór wielkości cytryny. |
![]() ![]() |
![]() |
#4546 |
Raczkowanie
|
A ja dla odmiany jakoś boję się cesarki wolę sn mimo że pierwszy poród trwał bardzo długo
#4547 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a ostatnio położna na szkole rodzenia powiedziała nam że przeprowadzono jakieś badania i tam wykazali że wysiłek związany z porodem jest porównywalny do maratonu - czyli wiesz jak umiesz przebiec przeszło 40 km to poród to pikuś ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4548 |
Zakorzenienie
|
Stysia ta pielęgniarka mogła sobie darowac takie komentarze!
![]()
![]() |
#4549 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tak zakładam, że roz 68 to tak do pół roku, potem większe tak do 86 na roczek. A jak szybko będzie rosnąć to zobaczymy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4550 |
Zakorzenienie
|
megi no to rzeczywiście PIKUŚ!
![]() ![]()
![]() |
#4551 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do okulisty mam -1.5 i astygmatyzm i mi powiedziała babeczka, że wskazaniem to nie jest ewentualnie siatkówka i duże ciśnienie w oku... jednego i drugiego nie mam.. czyli wskazania też nie mam. No ale co wizytę mam dość wysokie ciśnienie krwi - w górnych granicach normy...
![]() |
#4552 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Czarna, czy ten przewijak jest kremowy? bo ja zamawiałam przez allegro ( u rodzyneczek) inny, ale okazało sie, ze go nie będzie i zgodziłam sie na kremowy z żyrafkami w ciemno i teraz tak patrzę, czy to będzie taki jak Twój ??? Cytat:
Cytat:
Dziwna ta twoja połozna, ![]() ja bym sobie poszukała na Twoim miejscu inną, połozna ma łagodzic ból i zrobic wszystko w tym kierunku, po to własnie są te wszystkie cwiczenia, worki sako itd...i jeszcze inne wynalazki, których może w danym szpitalu nie znają- by złagodzic ból, a tu twoja połozna ci mówi, że zamierza ci robic na odwrót ![]() wiecie że jestem mega zwolenniczka natury i porodów sn, ale jakbym taką połozną usłyszała, to ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
dziewczyny, no to przeciez nie jest tak, że takie zaświadczenie hop siup wypisze, musi miec jakąś podstawę w dokumentacji, a jak badania nie wykazują np. odklejania sie siatkówki, czy innych takich powaznych rzeczy, to co on ma dołączyc do karty? Sama wada wzroku nie wystarczy, zawsze ktos może to skontrolowac i co wtedy, taki lekarz się naraża na zarzut fałszowania dokumentacji. na zaświadczeniu tez pwenie musi podac kod choroby będącej wskazaniem do cc i musi miec do tego podstawę ![]() Cytat:
he, he pamiętam tą słynna kwestie, ![]() ale tak serio to ma on niewiele wspólnego z prawdą, bo kanał rodny rozwiera sie do wielkości około 10 cm, a główka dziecka mniej więcej tyle ma średnicy, zazwyczaj rozwarcie kobiety w III okresie porodu dopasowane jest do wielkości główki jej dziecka własnie, do tego w czasie porodu kości czaszki dziecka nachodza na siebie ( bo sa jeszcze miękkie i maja tzw ciemiona, czyli nie zrośnięte miejsca) by ułatwic przejście, więc akurat główka jest idealnie dopasowana do kanału rodnego, a ścianki sa jeszcze elastyczne, reszta ciałka dziecka jest tak jakby "ścisnięta" więc raczej juz sie wyślizguje, niż pcha ![]() to tak, by pocieszyc, te które sobie nie wyobrażają jak to jest i sie boją tego arbuza ![]() ![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2011-01-24 o 13:34 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4553 |
Zakorzenienie
|
niutka kremowy,chociaż na zdjęciu wygląda jak biały :P
![]() |
#4554 |
Zakorzenienie
|
Niutka ale ten tekst jest dobry, żeby obrazowo facetowi przedstawić poród
![]() ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Dziewczyny za tydzień w Lidlu: http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...ndex_16328.htm |
![]() ![]() |
![]() |
#4555 |
Zadomowienie
|
niutka ja zamówiłam w sklepie kremowy z żyrafką, nie mam go w domu, bo odbierzemy wszystko razem za jednym zamachem - wózek, łóżeczko itp. ale mój jest ciemniejszy niż czarnej i ma brazową żyrafe dosyć dużą na przewijaku. żyrafa ma brązowe kontury - nie wypełnienie. i fajnie to wygląda. ale nie ma żadnych innych wzorków na przewijaku tylko ta żyrafa.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4556 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4557 |
Zadomowienie
|
[
dziewczyny, no to przeciez nie jest tak, że takie zaświadczenie hop siup wypisze, musi miec jakąś podstawę w dokumentacji, a jak badania nie wykazują np. odklejania sie siatkówki, czy innych takich powaznych rzeczy, to co on ma dołączyc do karty? Sama wada wzroku nie wystarczy, zawsze ktos może to skontrolowac i co wtedy, taki lekarz się naraża na zarzut fałszowania dokumentacji. na zaświadczeniu tez pwenie musi podac kod choroby będącej wskazaniem do cc i musi miec do tego podstawę ![]() my raczej mówimy o teoretycznej syt. ze niekoniecznie kobita ma wskazanie, ale jednak załatwia sobie zaswiadczenie, lekarz musi wymyslic co ma wpisac na tym zaswiadczeniu, za darmo tego nie robi wiec jego ryzyko ![]()
moja wymianka https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post48011848 Edytowane przez Thorgal1980 Czas edycji: 2011-01-24 o 13:49 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4558 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale oni maja tez swoj sklep internetowy w razie jakby na all czegos nie bylo http://www.tanimarket.pl/5870_Karuze...01922f9b86bd56 poza tym upatrzylam kilku sprzedawców na all i mam zamiar po wyplacie zaszalec ;p http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=12282748 http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=11728618 http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4222926 a jak ktos ma do Grójca to duzo znajomych kupowalo tam http://allegro.pl/my_page.php?uid=16880660 Cytat:
Cytat:
boje sie i ja .. Cytat:
na dobicie pojechalismy jeszce w weekend na Inflancka do szpitala zobacyzc co i jak - tma co prawda sal ne ogladalismy ale sam klimat miejsca mijane ciezarówki i info na scianach tez mnie przerazilo eh a i wychodzil akurat dumny tatus z nosidelkiem i maluszkeim w nim a za nim powoli ciagnela mamusia brr im blizej godizny zero tym wiekszy lęk |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4559 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4560 | ||||
Zadomowienie
|
Thorgal1980
ja kupiłam: - majtki siateczkowe - podklady poporodowe bellax2 (mąż rozwalił przez przypadek w trakcie otwierania paczki i wiem że są bawełniane ) i dokupię do tego jakieś nocne podpaski - foczki ani gąbki do wanienki nie kupuje - mama mi kupiła w Niemczech płyn penaten do kąpieli - termometr do wanienki zwykły - wielorybek ![]() - termometr do mierzenia temp. dziecka - jeszcze nie mam ale kupię zwykły z miękką końcówką -podkłady ceratowe kupiłam 2 pod prześcieradło (jeden grubszy drugi taki cieniutki ) bo nie wiem który lepszy ![]() -wkładki laktacyjne- mam te z belli i z rossmana - kupiłam aspirator sopelek - chusteczki kupiłam 6-ciopak sensitive z pampersa czy to się sprawdzi hmm nie wiem ![]() aha ja kupiłam sobie jeszcze podkłady do szpitala 60x90 seni Cytat:
super ![]() śliczności ![]() ![]() Cytat:
sądzę że dla większości z nas poród to wielka niewiadoma i mamy prawo bać się i być przerażone ja wprawdzie jeszcze o tym nie myśle no ale pewnie kiedyś zacznę panikować ![]() a położna to jakaś psychiczna ![]() Cytat:
ja zacznę w okolicach 34/35 tyg aktualnie rozpoczęłam 32 ![]() mam już nawet plan ![]() ![]() zastanawiam się czy nie dokupić płynu do płukania i zmiękczania tkanin z jelpa, widziałam dziś za ok 12 zeta, pachnie lepiej niż lovela ![]() Cytat:
kasia po prostu śliczności i ile ty tego już masz ![]() kochana teraz to nic ino rodzic :P dziewczyny ile dawałyście za przewijak ??
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:37.