Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy 12 21,43%
Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło 37 66,07%
II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... 7 12,50%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-24, 18:07   #4351
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
No ale jak on to widzi? Dziecko samo masz w domu zostawic i do pracy isc? Sama sobie tego dziecka przeciez nie zrobilas. Ktos musi pracowac ale tez ktos musi sie zajac dzieckiem. Przeciez siedzac w domu bedziesz miala kupe obowiazkow. Normalne, ze jak nie bedziesz do pracy chodzic to wypierzesz, posprzatasz i ugotujesz no i dzieckiem sie zajmniesz. A on z pracy wroci to bedzie mial czysto w domu i obiad na stole. Nie chce Cie urazic, ale facet ma podejscie jakbys chciala siedziec w domu zeby sobie polezec caly dzien do gory brzuchem i nic nie robic.
on jest typem człowieka, który nie dzieli obowiązków an typowo damskie i męskie
jak jest potrzeba to sam posprzaa ugotuje i podejrzewam, że dzieckeim tez by sie zajął
będziemy sie wymieniac i tyle...on ma prace w systemie dwuzmianowym ja tez taka znajdę i będziemy się mijac...cos za coś...
ale doceniam to co mam, bo pod wieloma względami złoty człowiek z niego...
Stary 2011-01-24, 18:08   #4352
gusiagatko
Zakorzenienie

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

HejMamusie Trochę mi dzisiaj zajęło to nadrabianie hehe Ale chora bym była, gdybym wszystkiego nie doczytała. Mam czas, więc mogę poczytać od deski do deski, a co..

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
wrzucam fotki
piękne

Cytat:
Czesc Wam Mamuski.

Jak tak patrze na wasze wyprawki to jestem przerazona bo ja mam wszystkiego bardzo duzo i chyba nawet za duzo. Ale nie kupowalam ubranek tylko dostalam.
Mam okolo 20 par bodziakow, spiochow i pajacow pewnie z 15 par, spodenek tez cos kolo 15 par, z tym, ze roznej grubosci bo niby bedzie lato ale tutaj ciezko przewidziec jaka bedzie pogoda i temperatura wiec potrzebuje cienkie i grubsze, no i sporo koszulek z dlugim i krotkim rekawem. Bluzy mam 4 i to wszystko w rozmiarze 0-3 mies. Chyba mam tego troche za duzo? Ale dostalam ubranka prawie nowe wiec szkoda by bylo nie wziasc a po drugie nie bede musiala ciagle prac.
Super! Nic tylko się cieszyć Będziesz miała w czym wybierać

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
A tu Miśkowe zakupy
Śliczności!

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość

Kilogramow nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło

podoba mi się Jestem za

Cytat:
Napisane przez bassienka Pokaż wiadomość
Dziewczynki, moja córcia nie ma różyczki, ale lekarze nie wiedzą co jej jest. To moze być uczulenie na antybiotyk, który skończyła przyjmować w sobotę, albo rumień zakaźny Wczoraj byliśmy na pogotowiu, dostała zastrzyk z Hydrokortizonu, który za bardzo nie pomógł. Spała po nim tylko prawie 5 godzin.... Dzisiaj byłam z nią u pediatry. Dostała na razie leki, ale jeśli nie będzie poprawy do jutra, to mamy skierowanie do szpitala Ja się chyba zastrzelę....
Trzymam kciuki za córeczkę

Kwiatecek głowa do góry. Nie denerwuj się wyglądem, szkoda nerwów. Po ciąży weźmiemy się za siebie i wszystko wróci do normy. Innych myśli do siebie nie dopuszczam. Kwestia finansowa to wiadomo już inna sprawa. U mnie też z kasą krucho. Tydzień przed upływem umowy, powiedziałam w pracy o ciąży i jak wiadomo przedłużenia nie dostałam. Zmusiła mnie do tego sytuacja, ponieważ miałam wypadek w pracy. Ale staram się myśleć tylko i wyłącznie pozytywnie Dla dobra dzieciątka.

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 18:10   #4353
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Dokładnie A ja po wczorajszych opowieściach o TŻtach martynki i martulki chyba nadal jestem nakręcona na "bad guys"
szczerze jak czytałam te wczorajsze wypowiedzi dziewczyn to mi az głupio było cokolwiek napisać...nie wiedziaam co mogłabym poradzic....szok to był dla mnie...tamtych w ogóle 'guys" nie można było nazwać bo jaj to to nie ma...dlatego doceniam to co mam i staramm się szukac pozywtywów
Stary 2011-01-24, 18:12   #4354
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
on jest typem człowieka, który nie dzieli obowiązków an typowo damskie i męskie
jak jest potrzeba to sam posprzaa ugotuje i podejrzewam, że dzieckeim tez by sie zajął
będziemy sie wymieniac i tyle...on ma prace w systemie dwuzmianowym ja tez taka znajdę i będziemy się mijac...cos za coś...
ale doceniam to co mam, bo pod wieloma względami złoty człowiek z niego...
No to tez jest jakies wyjscie jesli moglibyscie sie wymieniac, ale z drugiej strony Ty w pracy a on w domu a po tem on w pracy a Ty w domu i w sumie to chyba prawie wcale byscie sie nie widzieli
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 18:17   #4355
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
No to tez jest jakies wyjscie jesli moglibyscie sie wymieniac, ale z drugiej strony Ty w pracy a on w domu a po tem on w pracy a Ty w domu i w sumie to chyba prawie wcale byscie sie nie widzieli
niestety...będzie ciężko...bo teraz jak siedzę w domu sama a on codziennie do pracy to mi go cholernie brakuje...a co dopiero będzie później.....no ale wierzę w potęgę miłości i wierzę, że nasza rodzina przetrwa te trudności by za jakiś czas można znowu było cieszyć się sobą...
Stary 2011-01-24, 18:19   #4356
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:

my tak dalismy rade pracowac jakies pol roku. jak maly mial niecaly rok.
nei mielismy ani jednego wolnego dnia, tz pracowal od pt popoludnia do pon wieczora, a ja w jego wolne dni plus jego i moje kursy,

i co najlepsze:
poszlam na popoludniowy kurs, wracam a tz z wyrzutami sumienia......

wiec draze o co chodzi, na co on ze bawil sie z malym (on lezal na podlodze, nakrywal glowe pieluszka tetrowa, maly mu ta pieluche sciagal a on robil buuuuuu, a maly sie cieszyl ze az kwiczal) ale jak to takie male dziecko, szybko sie znudzil i po ktoryms razie nie sciagnal mu tej pieluchy z glowy, maly poraczkowal bawic sie czyms innym a tz usnal na podlodze. mielismy otwarte barierki na schody, drzwi do kuchni ..... na szczescie nic sie nie stalo ale to bym koniec pracy w takim systemie
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 18:24   #4357
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
nei mielismy ani jednego wolnego dnia, tz pracowal od pt popoludnia do pon wieczora, a ja w jego wolne dni plus jego i moje kursy,

i co najlepsze:

wiec draze o co chodzi, na co on ze bawil sie z malym (on lezal na podlodze, nakrywal glowe pieluszka tetrowa, maly mu ta pieluche sciagal a on robil buuuuuu, a maly sie cieszyl ze az kwiczal) ale jak to takie male dziecko, szybko sie znudzil i po ktoryms razie nie sciagnal mu tej pieluchy z glowy, maly poraczkowal bawic sie czyms innym a tz usnal na podlodze. mielismy otwarte barierki na schody, drzwi do kuchni ..... na szczescie nic sie nie stalo ale to bym koniec pracy w takim systemie
no system ten nie oszczędza człowieka ani trochę.... zmęczenie wpisane jest w codzienne życie... dobrze, że się nic nie stało i dobrze, że mieliście możliwość to zmienić...
Stary 2011-01-24, 18:26   #4358
Siasiek
Zadomowienie

Tęsknicie za mną?! hehe

Od jutra wracam do Was i będę częściej (tak mi się wydaję ).
Tż dzisiaj po dwóch tygodniach wraca do pracy więc będę miała full luzu. Dzisiaj posprzątałam trochę w domku bo mega bałagan był.

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 18:27   #4359
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:

i co najlepsze:

Wlasnie wydaje mi sie, ze takie wymiany nie zdaja egzaminu na dluzsza mete. Przeciez czlowiek po pracy jest zmeczony i moga sie wtedy zdarzyc takie sytuacje, ze przysnie a przy dziecku trzeba miec oczy dookola glowy. Teoretycznie jesli bede wychowywac dziecko z moim facetem to tez moglibysmy sie wymieniac bo takie mamy godziny pracy, ze ja przychodze do domu a on wychodzi, ale co z tego jak on w nocy musi sie wyspac zeby w dzien pracowac a ja musze polozyc sie spac wczesniej zeby wstac w nocy do pracy? I tego wlasnie sie boje, ze po nocce moglaby przysnac i nieszczescie gotowe a czlowiek jak jest porzadnie zmeczony po pracy to zasnie w przeciagu kilku sekund i wiem to sama po sobie. Niby nie chce mi sie spac i np wlacze sobie film a godzine pozniej budze sie i juz dawno po filmie a nawet nie zdaze telewizora wylaczyc tak szybko mnie czasem scina a co dopiero z dzieckiem, jak bym sobie usiadla na chwile i by mnie wzielo na spanie, to moglabym nawet nie zdazyc wlozyc dziecka do kojca naprzyklad zeby bylo bezpieczne.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 18:30   #4360
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Tęsknicie za mną?! hehe

Tż dzisiaj po dwóch tygodniach wraca do pracy więc będę miała full luzu. Dzisiaj posprzątałam trochę w domku bo mega bałagan był.

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Cytat:
Wlasnie wydaje mi sie, ze takie wymiany nie zdaja egzaminu na dluzsza mete. Przeciez czlowiek po pracy jest zmeczony i moga sie wtedy zdarzyc takie sytuacje, ze przysnie a przy dziecku trzeba miec oczy dookola glowy. Teoretycznie jesli bede wychowywac dziecko z moim facetem to tez moglibysmy sie wymieniac bo takie mamy godziny pracy, ze ja przychodze do domu a on wychodzi, ale co z tego jak on w nocy musi sie wyspac zeby w dzien pracowac a ja musze polozyc sie spac wczesniej zeby wstac w nocy do pracy? I tego wlasnie sie boje, ze po nocce moglaby przysnac i nieszczescie gotowe a czlowiek jak jest porzadnie zmeczony po pracy to zasnie w przeciagu kilku sekund i wiem to sama po sobie. Niby nie chce mi sie spac i np wlacze sobie film a godzine pozniej budze sie i juz dawno po filmie a nawet nie zdaze telewizora wylaczyc tak szybko mnie czasem scina a co dopiero z dzieckiem, jak bym sobie usiadla na chwile i by mnie wzielo na spanie, to moglabym nawet nie zdazyc wlozyc dziecka do kojca naprzyklad zeby bylo bezpieczne.

no ale na radzić sobie jakoś trzeba będzie... tak czy inaczej.... damy radę....
Stary 2011-01-24, 18:31   #4361
anula_81
Zakorzenienie

no prosze, chwilke mnie nie bylo bo z mezem chcialam posiedziec a tu juz trzy strony co ja jutro zrobie! rano mam wizyte w NAV(taki urzad jak u nas ZUS zeby mi pomogli wypelnic papiery na pieniazki za macierzynski potem troche musz epokwitnac w pracy, wiec moze od 18 stej zaczne was nadrabiac...
Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Przy poprzednich badaniach ilość erytrocytów wynosiła, raz 50, raz 25 i właśnie przy tej 50'tce ginek mówił, że trochę erytrocytów za dużo ale nic mi nie przepisał ani nic
.
Moria ja wyniki krwi mam zawsze idealne i mimo, ze odstawilam zelazo to hemoglobine mam 12 ale erytrocyty zawsze mam za wysokie a cos tam jeszcze mam za niskie, ale wszyscy lekarze zawsze mowia, z eto jest ok i nie jest wazne i ze jak to moj gin w PL nie powinni norm na wynikach pisac w laboratoriach bo ludzie tylko niepotrzebnie sie martwia
aa i zapomnialabym, boziu jakiego ty masz slicznego tego pieseczkaaaa, normalnie miodzio!! moj tz jak zobaczyl to az mu oczy rozblysly
Cytat:
oj kochana...tak, tak ja to wszystko wiem
ale chodzi mi o to, że nawet gdyby mi cos zostało to nie będę nad tym się rozczulać...
ale mam ogromna chęć i ambicje po porodzie przywrócic swoje ciało do stanu używalności, więc wierze w to, że będzie dobrze
ja tez!! wszystkie razem bedziemy sie mobilizowac ot co!
Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
ale jestem glodna, jadlam 3h temu, no ile mozna jesc
Kasiula ja jem max co dwie godziny bo inaczej kiszki mi marsza graja
Cytat:
Mam nadzieje, ze to nic groznego, naczytalam sie o bezbolesnych skurczach i teraz mam schizy, tym bardziej ze jestem znerwicowana i myslalam, ze moze to stres jakies skurcze wywoluje, oby nie. Wogole to zauwazylam, ze czuje to tylko jak leze, przynajmniej nie pamietam, zeby to sie kiedykolwiek zdarzylo w trakcie ruchu albo siedzenia.
ja w weekend mialam takie skurcze caly czas, wczoraj caly dzien, ale pani doktor jak widziala te skurcze jak mnie badala mowi ze to niegrozne skutrcze, naprawde macica cwiczy, ie bola, wiec nie sa to skurcze porodowe, plus jak sie zdenerwowalam wczoraj w szpitalu plus mnie bolalo u gory w brzuchu to oczywistym jest ze macica sie napinala, wiec mysle, ze ok, ale mozesz na wszelki wypadek zapytac lekarza
Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
listopadowa80 no ale nie widac po Tobie zebys tak duzo przytyla, bylas bardzo szczupla wiec dlatego teraz przybywa wiecej kilogramow, u mnie prawie 9 na plusie, tez jestem podlamana
ja juz wlasciwie 10!
Cytat:
my
no system ewidentnie nie wypalil, opowiedzialam TZtowi to on na to, zze on by nigdy nie zasnal... hihi juz go widze, jak przychodzi czasem zmeczony z pracy bo jakis konkurs robili to tylko spojrzy na gazete i spi a tu np woda na makaron sie gotuje

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-24, 18:32   #4362
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Ciesze sie dziewczyny ze umiecie podniesc na duchu, dobrze m tu z wami.
Mam nadzieje,ze do jutra mi sie poprai i bede aktywniejsza.
Stary 2011-01-24, 18:33   #4363
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
Tęsknicie za mną?! hehe

no pewka, ze tesknilysmy! a teraz nadrabiaj kochanienka, bo chyba troche masz co?
a jak nie to jakis skrot telegraficzny ci spiszemy na szybko

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 18:42   #4364
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
no prosze, chwilke mnie nie bylo bo z mezem chcialam posiedziec a tu juz trzy strony co ja jutro zrobie! rano mam wizyte w NAV(taki urzad jak u nas ZUS zeby mi pomogli wypelnic papiery na pieniazki za macierzynski potem troche musz epokwitnac w pracy, wiec moze od 18 stej zaczne was nadrabiac...
.
Moria ja wyniki krwi mam zawsze idealne i mimo, ze odstawilam zelazo to hemoglobine mam 12 ale erytrocyty zawsze mam za wysokie a cos tam jeszcze mam za niskie, ale wszyscy lekarze zawsze mowia, z eto jest ok i nie jest wazne i ze jak to moj gin w PL nie powinni norm na wynikach pisac w laboratoriach bo ludzie tylko niepotrzebnie sie martwia
aa i zapomnialabym, boziu jakiego ty masz slicznego tego pieseczkaaaa, normalnie miodzio!! moj tz jak zobaczyl to az mu oczy rozblysly

ja tez!! wszystkie razem bedziemy sie mobilizowac ot co!

Kasiula ja jem max co dwie godziny bo inaczej kiszki mi marsza graja

ja w weekend mialam takie skurcze caly czas, wczoraj caly dzien, ale pani doktor jak widziala te skurcze jak mnie badala mowi ze to niegrozne skutrcze, naprawde macica cwiczy, ie bola, wiec nie sa to skurcze porodowe, plus jak sie zdenerwowalam wczoraj w szpitalu plus mnie bolalo u gory w brzuchu to oczywistym jest ze macica sie napinala, wiec mysle, ze ok, ale mozesz na wszelki wypadek zapytac lekarza

ja juz wlasciwie 10!

no system ewidentnie nie wypalil, opowiedzialam TZtowi to on na to, zze on by nigdy nie zasnal... hihi juz go widze, jak przychodzi czasem zmeczony z pracy bo jakis konkurs robili to tylko spojrzy na gazete i spi a tu np woda na makaron sie gotuje

celowo oczywiscie ze na pewno by rzaden nie zasnal, ale wtedy zdecydowanie zbyt ambitnie podeszlismy do zycia i za wiele polozylismy sobie na glowe. tym bardziej ze moj tz nie ograniczal sie tylko do opieki nad dzieckiem, bo jak ja rano szlam do pracy i wracalam, to oni byli najedzeni, na mnie czekal obiad a kuchnia blyszczala-nie wiem jak on to robil, do tego dzeicko wolalo z nim spedzac czas
Stary 2011-01-24, 18:43   #4365
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
no pewka, ze tesknilysmy! a teraz nadrabiaj kochanienka, bo chyba troche masz co?
a jak nie to jakis skrot telegraficzny ci spiszemy na szybko
Jeśli chodzi o czytanie to wszystko nadrobiłam jak obiad szykowałam.
Laptopa i fotel do kuchni przytargałam bo tyłek mnie boli po pięciu minutach siedzenia na krześle i czytałam ale żeby odpisać to już gorzej. Teraz tż śpi, młody bajkę ogląda więc już mogę od teraz na bieżąco.

It's not about anger
Stary 2011-01-24, 18:50   #4366
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
celowo oczywiscie ze na pewno by rzaden nie zasnal, ale wtedy zdecydowanie zbyt ambitnie podeszlismy do zycia i za wiele polozylismy sobie na glowe. tym bardziej ze moj tz nie ograniczal sie tylko do opieki nad dzieckiem, bo jak ja rano szlam do pracy i wracalam, to oni byli najedzeni, na mnie czekal obiad a kuchnia blyszczala-nie wiem jak on to robil, do tego dzeicko wolalo z nim spedzac czas
pogratulować takiego tż
moj tez bardzo pracowity...
bardzo się życiem przejmuje i czasami mam wrażenie ,ze też za dużo mamy na głowie... ale on mi powtarza zawsze, że tak trzeba...że musimy się dorobić i nikt nam nie pomoże....możemy liczyć tylko na siebie...cenie go za taka odpowiedzialność
tylko jakim kosztem to wszystko...

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

pokazałam buzie w avatarku
mój tz nazywa to zdjęcie pogrzebowym ale słabo mnie widać:p

Edytowane przez antropia
Czas edycji: 2011-01-24 o 18:52
antropia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 19:01   #4367
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Ciężko jest pogodzić pracę obojga rodziców z wychowaniem malutkiego dziecka i to bez pomocy rodziny.
Znam to. Od kiedy młody skończył 6 miesięcy musiałam iść do pracy. Ja wracałam do domu a Tż godzinę wcześniej wychodził do pracy. Małego na 1,5 godziny zostawialiśmy niani, bo mieszkaliśmy daleko od rodziny i nie mogliśmy liczyć na pomoc. Jedynie w razie bardzo wielkich problemów ktoś przyjeżdżał ale bardzo rzadko. Nie mieliśmy czasu nawet luźno porozmawiać czy posiedzieć pośmiać się bo zawsze było coś pilnego, zakupy, lekarz itp. A po tygodniu mijania się niedziele były strasznie leniwe bo trzeba było kiedyś wypocząć.

Męczące to było i dla mnie i dla chłopców ale patrząc na to teraz to powiem Wam, że miało to swoje plusy.
Po pierwsze nie kłócimy się o "byle co" bo czas wspólnie spędzony ma być radością skoro jest go mało.
Po drugie Tż zrobi wszystko i przy dziecku i w domu też sobie musi rodzić bo ja tak samo ciężko pracuję jak on Do lekarza chodzi z młodym kiedy trzeba, od niczego się nie wykręca.
Po trzecie dziecko spędza tyle samo czasu ze mną co z Tżtem i nie ma czegoś takiego jak większe przywiązanie do mamy czy do taty bo tak naprawdę każdy z nas jest "trochę mamą i tatą w jednym"

It's not about anger
Stary 2011-01-24, 19:04   #4368
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeśli chodzi o czytanie to wszystko nadrobiłam jak obiad szykowałam.
Laptopa i fotel do kuchni przytargałam bo tyłek mnie boli po pięciu minutach siedzenia na krześle i czytałam ale żeby odpisać to już gorzej. Teraz tż śpi, młody bajkę ogląda więc już mogę od teraz na bieżąco.

hahaha super siasiek! jestem pelna podziwu

Cytat:
pogratulować takiego tż
moj tez bardzo pracowity...
bardzo się życiem przejmuje i czasami mam wrażenie ,ze też za dużo mamy na głowie... ale on mi powtarza zawsze, że tak trzeba...że musimy się dorobić i nikt nam nie pomoże....możemy liczyć tylko na siebie...cenie go za taka odpowiedzialność
tylko jakim kosztem to wszystko...

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

pokazałam buzie w avatarku
mój tz nazywa to zdjęcie pogrzebowym
od kad urodzil sie maly to jest mega odpowiedzialny pod kazdym wzgledem, bardzo go cenie za to ze nic nie jest dla niego problemem, takie chwile jak karmil malego sonda, czy zmienial mu pieluche trzymajac w rece jego nozki chude jak paluszki chyba zawsze zostanie mi w pamieci. szpital to tez jego dzialka, jak trzeba gotownie i sprzatanie(szczegolnie kuchnia) tez robi. nie moge narzekac, naprawde. nie czuje sie pokrzywdzony czy zmuszony, od poczatku opieka nad dzieckiem sprawiala mu duuzo radosci
Stary 2011-01-24, 19:07   #4369
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
hahaha super siasiek! jestem pelna podziwu

od kad urodzil sie maly to jest mega odpowiedzialny pod kazdym wzgledem, bardzo go cenie za to ze nic nie jest dla niego problemem, takie chwile jak karmil malego sonda, czy zmienial mu pieluche trzymajac w rece jego nozki chude jak paluszki chyba zawsze zostanie mi w pamieci. szpital to tez jego dzialka, jak trzeba gotownie i sprzatanie(szczegolnie kuchnia) tez robi. nie moge narzekac, naprawde. nie czuje sie pokrzywdzony czy zmuszony, od poczatku opieka nad dzieckiem sprawiala mu duuzo radosci
łezka mi się zakręciła

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-24, 19:07   #4370
moria44
Wtajemniczenie

Łojejku, w końcu nadrobiłam Trochę na szybciocha bo muszę sondę z tytułami założyć.

aga_pe – gratuluję dobrych wyników

antropia – na krwawiące dziąsła: miękka szczoteczka + pasta do zębów Meridiol + płyn do płukania ust Meridiol. U mnie się sprawdził w 100%

kasia86 – świetne tytuły – masz talent, naprawdę

Siasiek – ja tęsknię!

anula – Bostonka polecam każdemu – cudowna rasa, przekochane psiny, idealne dla dzieci

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

Edytowane przez moria44
Czas edycji: 2011-01-24 o 19:13
moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 19:10   #4371
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Ciężko jest pogodzić pracę obojga rodziców z wychowaniem malutkiego dziecka i to bez pomocy rodziny.
Znam to. Od kiedy młody skończył 6 miesięcy musiałam iść do pracy. Ja wracałam do domu a Tż godzinę wcześniej wychodził do pracy. Małego na 1,5 godziny zostawialiśmy niani, bo mieszkaliśmy daleko od rodziny i nie mogliśmy liczyć na pomoc. Jedynie w razie bardzo wielkich problemów ktoś przyjeżdżał ale bardzo rzadko. Nie mieliśmy czasu nawet luźno porozmawiać czy posiedzieć pośmiać się bo zawsze było coś pilnego, zakupy, lekarz itp. A po tygodniu mijania się niedziele były strasznie leniwe bo trzeba było kiedyś wypocząć.

Męczące to było i dla mnie i dla chłopców ale patrząc na to teraz to powiem Wam, że miało to swoje plusy.
Po pierwsze nie kłócimy się o "byle co" bo czas wspólnie spędzony ma być radością skoro jest go mało.
Po drugie Tż zrobi wszystko i przy dziecku i w domu też sobie musi rodzić bo ja tak samo ciężko pracuję jak on Do lekarza chodzi z młodym kiedy trzeba, od niczego się nie wykręca.
Po trzecie dziecko spędza tyle samo czasu ze mną co z Tżtem i nie ma czegoś takiego jak większe przywiązanie do mamy czy do taty bo tak naprawdę każdy z nas jest "trochę mamą i tatą w jednym"

a wiesz ze nigdy nie patrzylam na to od tej strony?

ale to prawda ze jak musza to sa tak samo dobrzy w tym wszystkim jak my kobiety, chociaz tak jak napisalam, ja nie mialam przyjemnosci zajmowac sie dzeickiem na poczatku, wszystkie czynnosci po raz pierwszy wykonywal on-bo chcial, ja nie bylam nawet dopuszczana.

a tak mi bylo milo, jak siedzial z tym naszym mlodym w szpitalu dzien i noc i tyle sie nasluchalam komplementow od innych mam, no i troche zal ze moj tz taki wyjatkowy, no bo to powinna byc norma ze tata jest tak samo zaangazowany jak mama, prawda? a ja sie nasluchalam, jak tatusiowie nie chcieli zostawac z rocznymi dziecmi zeby mamy pojechaly do domu sie wykapac bo cytuje: nie poradza sobie
Stary 2011-01-24, 19:15   #4372
caffelate05
Rozeznanie

Cytat:
antropia – na krwawiące dziąsła: miękka szczoteczka + pasta do zębów Meridiol + płyn do płukania ust Meridiol. U mnie się sprawdził w 100%
to też mój numer 1 i w 100% skuteczny, potwierdzam
a do tego dużo naturalnej witaminy C (pomarańcze, kiwi, mandarynki)

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy,
aby kołysanką i ciepłymi słowami
utulić ciebie płaczącego wtedy,
kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.
caffelate05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 19:20   #4373
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Łojejku, w końcu nadrobiłam Trochę na szybciocha bo muszę sondę z tytułami założyć.

aga_pe – gratuluję dobrych wyników

kasia86 – świetne tytuły – masz talent, naprawdę

Siasiek – ja tęsknię!

anula – Bostonka polecam każdemu – cudowna rasa, przekochane psiny, idealne dla dzieci
dziękuje za rade... szczoteczkę już mam a na pastę się zdecydować nie mogłam, więc kupie te co mi poleciłaś

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Cytat:
Napisane przez caffelate05 Pokaż wiadomość
to też mój numer 1 i w 100% skuteczny, potwierdzam
a do tego dużo naturalnej witaminy C (pomarańcze, kiwi, mandarynki)
jestem pomarańczoholiczką,wiec problemu to dla mnie nie stanowi żadnego
Stary 2011-01-24, 19:27   #4374
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361

Od jakiegoś czasu maglujemy temat fotelików samochodowych i bazy isofix.
Dziś byliśmy z tż-tem w sklepie i popytaliśmy trochę,sprzedawca opowiedział co i jak i przedstawił nam nowy fotelik bebe confort od 0-18kg i posiada już taką bazę wbudowaną.Przekonał nas i zdecydowaliśmy ze w marcu kupujemy ten fotelik.
Przeliczyliśmy koszty fotelika bazy a później następnego fotelika od9-18 kg
i ten z bebe się opłaca przy czym jest bezpieczny.
Cena w sklepie 999zł,znalazłam na allegro za 699zł i tam kupimy.
wklejam linke
powiedzcie co o nim sądzicie,nas przekonał
http://www.bebeconfort.pl/product.php?id=1310

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 19:30   #4375
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:

a tak mi bylo milo, jak siedzial z tym naszym mlodym w szpitalu dzien i noc i tyle sie nasluchalam komplementow od innych mam, no i troche zal ze moj tz taki wyjatkowy, no bo to powinna byc norma ze tata jest tak samo zaangazowany jak mama, prawda? a ja sie nasluchalam, jak tatusiowie nie chcieli zostawac z rocznymi dziecmi zeby mamy pojechaly do domu sie wykapac bo cytuje: nie poradza sobie
Bo tak powinno być zawsze. Facet jeśli decyduje się na dziecko powinien stanąć na wysokości zadania i wykazać się odpowiedzialnością za tą małą osóbkę. Oddawać jej całe swoje serce, a nie tchórzyć i twierdzić, że go to przerasta!

Rzeczywistość, szkoda że jest inna...

Moria cieszę się, że tęsknisz
Powiedz mi czy te ubranka z H&M to takie standardowe w rozmiarach? Bo widziałam fajny zestaw ale na "50" i teraz nie wiem czy faktycznie takie małe czy rozmiarówka inna...widziałam też na 48 i to mnie zastanawia.

A czy w XA można obracać siedzisko przodem lub tyłem do kierunku jazdy?

It's not about anger

Edytowane przez Siasiek
Czas edycji: 2011-01-24 o 19:37
Stary 2011-01-24, 19:30   #4376
matallewar
Zakorzenienie

Siedzę w domu sama i smutno tak Obejrzałam już wszystko, posprzątałam, poprasowałam ubrania... Ehh...
A tż siedzi z moim tatą i auto naprawiają, żeby było czym jutro jechać.

Do tego chyba znów mam coś z pęcherzem, bo znów boli

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 19:32   #4377
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Doczytałam Was dziewczynki i normalnie stwierdzam, że zapanowała jakaś ogólnowątkowa depresja . Chyba mamy jakiś kryzys, same problemy, żadnych miłych informacji - co się dzieje? Bzyczka wracaj z tej wizyty i popraw wszystkim humory
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-24, 19:36   #4378
caffelate05
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasia1361 Pokaż wiadomość
Od jakiegoś czasu maglujemy temat fotelików samochodowych i bazy isofix.
Dziś byliśmy z tż-tem w sklepie i popytaliśmy trochę,sprzedawca opowiedział co i jak i przedstawił nam nowy fotelik bebe confort od 0-18kg i posiada już taką bazę wbudowaną.Przekonał nas i zdecydowaliśmy ze w marcu kupujemy ten fotelik.
Przeliczyliśmy koszty fotelika bazy a później następnego fotelika od9-18 kg
i ten z bebe się opłaca przy czym jest bezpieczny.
Cena w sklepie 999zł,znalazłam na allegro za 699zł i tam kupimy.
wklejam linke
powiedzcie co o nim sądzicie,nas przekonał
http://www.bebeconfort.pl/product.php?id=1310
to jest model opal?
nie mogę go znaleźć w bazie fotelik.info, nie wiem czy źle szukam czy nie ma nic o testach beszpieczeństwa

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy,
aby kołysanką i ciepłymi słowami
utulić ciebie płaczącego wtedy,
kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.
caffelate05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 19:38   #4379
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Siedzę w domu sama i smutno tak Obejrzałam już wszystko, posprzątałam, poprasowałam ubrania... Ehh...
A tż siedzi z moim tatą i auto naprawiają, żeby było czym jutro jechać.

Do tego chyba znów mam coś z pęcherzem, bo znów boli
kochana ja tez sama i z bolącym pęcherzem....nie wiem czy się dzidzia tak ułozyła czy co... taka mala i by sie juz na pęcherz pchała??
Stary 2011-01-24, 19:39   #4380
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

a wogóle któraś z was pytała gdzie są śpioszki z kubusiem puchatkiem
dziś widziałam śpiochy i bluzeczkę taki dwupak 100% bawełna za 12zł w realu ale dla dziewczynki śpiochy były w paski z nadrukiem kubusia i prosiaczka a bluzeczka była gładka jasnoróżowa i z dużym nadrukiem puchatka. gdyby był tki zestaw niebieski to pewnie bym kupiła ale niestety...

matall trzymaj sie słońce

siasiek 100% racji szkoda jednak że w rzeczywistości jest inaczej

kurcze kasia fajny ten fotelik ale ta cena hmmm

80 79 78 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66
6564 63 62 61 60 59 58 57 56 55
vanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości