|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
12 | 21,43% |
Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło |
37 | 66,07% |
II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... |
7 | 12,50% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4292 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
Eweska - po pierwsze
![]() A po drugie - trzymam kciuki, aby już ta cholera do Ciebie nie wróciła! Principessina, Mary - jak dzisiaj wskoczyłam na wagę to nie wiedziałam, która się pierwsza załamie: ja czy waga ![]() Kasia - eeeeee, ja do tego czasu pewnie przytyję kolejne 2 kilo, więc zapewne mnie ani nie dogonisz, ani nie przegonisz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4293 | |
Moderatoreska
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4294 |
Wtajemniczenie
|
mary no dokladnie
![]() ale jestem glodna, jadlam 3h temu, no ile mozna jesc ![]()
![]() |
#4295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4296 |
Moderatoreska
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4297 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4298 |
Zakorzenienie
|
Princi no u nas sałat kosztuje teraz koło 5 zł i to taka malusia.
Dzidzia wkopuje mi się w jakieś wnętrzności i mnie kuje po lewej stronie a tż się ze mnie śmieje że zaczęłam się już stresować wizytą ![]() ![]()
![]() |
#4299 | |
Wtajemniczenie
|
w łodzi urodzila sie dziewczynka a naczyniakiem na twarzy
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4300 |
Wtajemniczenie
|
już jestem
![]() zimno u mnie i pochmurno... i mam doła.... robia mi sie rozstępy na biodrach... czuje się jak słonica... i mam wrażenie,że ogólnie kiepsko ze mną... ale nie zanudzam bo nie ja pierwsza i ostatnia mam taki nastrój... trzymam kciuki za wszystkie które maja chandrę jak ja....żaby jutrzejszy dzień był tym lepszym... ![]()
#4301 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jejku, nie martwcie sie tak, jeszcze tyle przed nami ze az strach jak skonczymy ![]() a co do rozstepow to je jakos najmniej milo wspominam, to taka "brzydka pamiatka" ktora sprawia ze nie da sie nie pamietac ze bylo sie w ciazy. ja jeszcze troche zapasu skory mam, takze nie powinna na razie pekac, ale tylko dlatego ze nowe rozstepy nie mialy by gdzie wychodzic-tyle starych ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4302 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Biore witaminy dla kobiet w ciazy, duzo sie ruszam a jak troche poczytam na temat diety dla ciezarnych to czuje sie jak wyrodna matka. Pije cole bo odkad jestem w ciazy strasznie mnie do niej ciagnie, uwielbiam kotlety i mleko sojowe- w ciazy nie wskazane, jem duzo frytek, ktore sa niezdrowe i juz sama nie wiem czy jesc to, na co mam ochote czy przez najblizsze 5 miesiecy mam odstawic to, co lubie i zmuszac sie do jedzenia rzeczy, ktorych nie cierpie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4303 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
najwazniejsze jest to, że noszę pod serduszkiem takiego kochanego szkraba ![]()
![]() |
#4304 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie no, lepsze uzalanie niz trzymanie tego w sobie, tylko nie mozecie dac sie wciagnac w takie tory myslenia, bo bedzeicie mialy depresje poporodowa w polwie ciazy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4305 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4306 |
Zakorzenienie
|
Bo soja zawiera hormony, ktore podobno szkodza dziecku. Mozesz zjesc sobie kotlety sojowe, chodzi o to, zeby nie spozywac soi w duzych ilosciach a ja niestety jak sie dorwe do mleka sojowego to wypijam na raz caly karton, jedna szklanka mnie nie zadowala.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4307 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja z ta dieta tez tak mam... witaminki biore codziennie... choć sa dni, ze wyleci mi z glowy,zeby wziąć i juz powod do plucia sobie w brodę... do tego te zle wyniki przez długi czas...ta bezradność... to moje pierwsze dziecko i dlatego sie chyba tak przejmuje wszystkim... do tego mój tz jakos ostatnio się dziwny zrobil...niby sie cieszy, niby wszystko dla rodziny...ale czuje ze sie troche ode mnie oddalil.... twierdzi, ze to moja wina... to mnie totalnie dobija...oczywiscie dba o mnie i o dom...jest bardzo odpowiedzialny, ale widze, ze go juz to męczy...czuje sie winna, ze musi tyle pracowac... siedze w domu na zwolnieniu.... moj ojciec twierdzi, ze powinnma do pracy zapierdzielac bo moze mi umowe by przedluzyli po ciazy jakbym sie zaangazowala...tylko, ze tam pracodawca ma ludzi w nosie i pozbyliby sie mnie przy pierwszej lepszej okazji...ale ojciec mnie potepia za to, ze sie obijam w domu i nie mysle o przyszlosci...sierote z siebie robie.... ale staram sie nie narzekac, bo wiem, ze inni maja gorzej... staram sie szukac pozytywow....tylko dzisiaj juz nie wytrzymalam i musialam sie pozalic.... bo sa takie chwile, ze nie wytrzymuje i bach....
![]() |
#4308 |
Wtajemniczenie
|
dziewczynki jeśli chodzi o rozstępy to moja kuzynka 5 lat po po porodzie pozbyła się rozstępów i to w ciągu 4 miesięcy a przytyła w ciągu 7 miesięcy całe 40 kg i uwierzcie mi na słowo że rozstępy miała straszne
kupiła w Holandii BIO OIL jedna buteleczka starczyła jej na 2 miesiące także nie ma się co martwić
#4309 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Cytat:
![]() a to optymistyczna perspektywa na przyszłośc ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4310 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4311 |
Zakorzenienie
|
eweska to byl artykul o piecioraczkach
![]() ![]() bzyczka a Ty jeszcze przy kompie juz do lekarza zajac kolejke w poczekalni ![]() ![]() listopadowa80 no ale nie widac po Tobie zebys tak duzo przytyla, bylas bardzo szczupla wiec dlatego teraz przybywa wiecej kilogramow, u mnie prawie 9 na plusie, tez jestem podlamana ![]()
#4312 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i rybę wędzona jadłam...a podobno nie wolno... ![]()
![]() |
#4313 |
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj zjadlam sledzika z puszki i wlasnie cola popilam hehe
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4314 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a pracował i owszem więcej, ale nie przez moje zwonienie...mileli teraz w stycczniu mnóstwo roboty, ale rok w rok tak mają, więc to nie moja wina..... ale jak ja do pracy chodziłam codziennie to wydaje mi sie, że odczuwał to, że ja tez na rodzinę zarabiam..a teraz...wypłata na konto wpływa co miesiąc...ale ja w domu siedzę nie widać, żę zarobiłam te pieniądze....to są moje przypuszczenia....nie wiem czy dokładnie tak to odczuwa... ale widzę jego zmęczenie... a tata staram się nie przejmować, ale jak się to wszystko na siebie nakłada to mnie dołuje...
![]() |
#4315 |
Wtajemniczenie
|
a ja rano zjadłam kanapke z serkiem i salami później jogurcik i jakąś godzinę temu naleśnika z dżemem.
a do coli jakoś od dziecka mam taką niechęć może dlatego ż mama zawsze powtarzała że jest bardzo niezdrowa a później wrzuciła mojego mleczaka do coli i rano był czarny od tego czasu raczej coli nie piję wiesz antropia niestety wiem o czym mówisz mój tż też narzeka że musi chodzić do pracy a ja siedzę w domu powiedział że chętnie pójdzie na tacierzyński i żebym to ja zarabiała i bardzo chętnie bym to zrobiła jednak praca już mi się skończyła i nie jestem w stanie wogóle pomóc finansowo ![]()
główny cel: powrót do dawnej sylwetki ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez vanes Czas edycji: 2011-01-24 o 17:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#4316 |
Wtajemniczenie
|
ostatnio cola pomogła mi na bolący brzuszek... a śledzika hmmm.....uwielbiam
![]()
#4317 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wiem czy to prawda, ale gdzies kiedys czytalam ze soja powoduje nieplodnosc u chlopcow-moj pil/pije mleko sojowe,ale wiecie bez przesady, i nawet nie wiem na ile to jest sprawdzone, po drugie, soja jest zalecana na menopauze wlasnie przez naturalne hormony czy cos tam i to pewnie o to chodzi Cytat:
stosowalam ten bio oil i nic. najlepsze efekty po peelingach i mirkodermabrazji bo sie splycily i skora jedrna. nie wierzcie ze mozna sie pozbyc rozstepow, nikt jeszcze nic takiego nie wymyslil-chyba ze wycinka uszkodzonej skory. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4318 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4319 | |
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() Ja dziś zjadłam bułeczkę z metką łososiową a podobno też nie wolno, no ale nie przesadzajmy jak się troszkę zje od czasu do czasu to sie nic nie stanie ![]() Wiadomo, żeby nie przesadzać z zakazanymi rzeczami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4320 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jesli chodzi o rozstępy to nie będą mi przeszkadzały jesli schudnę.... mi tylko tyle potrzeba do zadowolenia ze swojego wyglądu ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:31.