|
|
#1111 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walczymy o nasze marzenia! cz.3
witam
![]() rany, ale mnie dzis spanie brało w pracy, normalnie od 14 to juz nic nie zrobilam, bo głowa mi leciała i oczy mi sie zamykały.... brała któraś z was luteinę pod język? boze co to za paskudztwo..recepture tego leku na pewno opracowal facet ja dowcipnie nie moge, bo mam uczulenie, ale chyba poprosze dra zeby mi zmienił na duphaston...Cytat:
trzymam mocno kciuki, żeby nie przyszła paskudaegewene za ciebie też trzymam bardzo, bardzo mocnoDarusia twoja @ tez niech spada na drzewo ją ![]() Irmusia gratuluje pęcherzyka fajnie ze staranka uskutecznione, faktycznie poprawcie jescze - na dobitkę ale faktycznie się ceni ta twoja lekarka...ja płacę 90 zł z usg, za pierwszą wizytę 150 ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Cytat:
Daniu a który to juz tydzień u ciebie, bo sie zgubilam ?
|
||
|
|
|
#1112 |
|
Zakorzenienie
|
Danika ja też biorę luteinę podjęzykową. Co prawda jakoś znoszę ten specyficzny smak, ale słyszałam, że można ją normalnie połykać i też jest ok
|
#1113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co tam, dam rade, dzidka najważniejsza
|
|
|
|
|
#1114 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jeszcze, żeby były efekty...Cytat:
A ja już chyba dzisiaj dostałam chyba @. Tzn. rano miałam lekkie plamienie a teraz już zaczyna się chyba na dobre, bo strasznie mnie brzusio boli. mówi sie trudno. Zaczynam odliczanie w nowym cyklu... ![]() Tak sobie pomyślałam, że nawet jak zdecydujemy na dobre przestać się starać, to po co się zabezpieczać jak i tak w ciążę nie zachodzę...
|
||||
|
|
|
#1115 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dzisiaj zaczęły się objawy zbliżającego się okresu
![]() Bolą mnie plecy na dole, prawy jajnik nie daje mi spokoju już kilka dni, ból jest czasem bardzo nieznośny bo promieniuje w dół nogi i do tego ćmi mnie w brzuchu. Ehhh...
|
|
#1116 |
|
Zakorzenienie
|
Aguś
|
|
|
|
#1117 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przytulam mocno Kochana ![]() ja też tak myślę ![]() Cytat:
Ja własnie małego dołka złapałam myślałam, że wyluzowałam całkiem ale jak widać czasami nachodzą czarne myśli
|
||
|
|
|
#1118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aguś, Tacca a @ moze jeszcze nie przyjdzie....a jak przyjdzie to pojdzie i beda za nowy cykl
|
|
|
|
|
#1119 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A co do @ to traktuję ją jakby już yła na całego... Za 12 dni nowe staranka...
|
||
|
|
|
#1120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z tym żywieniem to ja i tak Kindze zaczęłam podawać inne pokarmy właśnie jak skończyła 4 miesiące - a myśmy pierwsze soczki dostawały po ukończeniu 3 tygodnia i też jakoś żyjemy A zanim nasze dzieci będą miały dzieci to to się pewnie jeszcze kilka razy zmieni
|
|
|
|
|
#1121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Danika - przyjdzie, przyjdzie. Zawsze przychodzi. Teraz tylko pytanie czy za 5 czy 7 dni.
|
|
|
#1122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dawno mnie tak nie chwyciło, ale już na szczęście lepiej . |
|
|
|
|
#1123 |
|
Zakorzenienie
|
Tacca
Danika może faktycznie przejdź na duphaston. Kotku jak to tak. Przecież jak ja chciałabym podawać Nan a oni w szpitalu będą mieli np. Bebiko to jak mam później zmienić mleko. Lekarze nie zalecają zmiany mleka noworodkom, jeśli nie ma wskazań Teraz jest fajne mleko dla wcześniaków Nan (coś tam jeszcze w nazwie) i ja bym chciała to podawać.A jak ja powiem, że będę cycem karmiła i żeby nic dzieciom nie dawały, a jak będzie pora karmienia to sama w pokoju mleko zrobię i dam ![]() Paulinko nie smutaj się |
|
|
|
#1124 |
|
Zakorzenienie
|
Paulinko dobrze, że lepiej...
---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Aguś zdarzy się któregoś dnia, że nie przyjdzie! Agatko dzięki!
|
|
|
|
#1125 | ||||
|
Zadomowienie
|
TŻ pojechał do kolegi, więc mam czas zajrzeć co u Was
![]() egwene mocno zaciśnięte - za marzenia i za egzaminy!!!Cytat:
Teraz nie mogę się dietować, dlatego będę się tym martwić po ciąży ![]() Spodnie fajne, jeszcze trochę i będę musiała coś pomyśleć... Cytat:
). Teraz biorę duphaston, jest ok, tylko cenę ma w porównaniu do luteiny nieciekawą... Teraz leci nam 12, moja ginka powiedziałaby, że dokładnie jest 11 tydz 5 dni ![]() Cytat:
Aguś ![]() Cytat:
Ja pomarudziłam trochę do TŻ, trochę do mamy i jest mi troszkę lepiej ![]() Idę sobie pooglądać łyżwiarzy, jakoś lubię na to patrzeć
|
||||
|
|
|
#1126 |
|
Zakorzenienie
|
Daniu no niestety czasmi dołki przychodzą ale najważniejsze, że szybko mijają
![]() A łyżwiarstwo figurowe uwielbiam - jako mała dziewczynka namiętnie oglądałam wszystki zawody/mistrzostwa ![]() poszłabym sobie na lodowisko
|
|
|
|
#1127 |
|
Zakorzenienie
|
Daniu moja jeszcze nie umarła tylko strasznie przygasła. Poza tym dla mnie chyba lepiej, żeby umarła, bo wtedy przestanę o tym wszystkim myśleć. Nie będzie nadziei to nie będzie rozczarowania.
|
|
#1128 |
|
Zakorzenienie
|
Na bank przyjdzie do mnie wredna @... Fatalnie się czuję. I psychicznie też... A już myślałam, że tym razem sobie lepiej z tym poradzę, ze znowu porażka...
![]() Ide nadrobić co napisałyście przez cały dzień Może poprawi mi się humor...
|
|
#1129 |
|
Zakorzenienie
|
caroline nie smutaj...przytulam, wiem, że nie jest lekko
ja tez patrze na łyżwiarstwo, ale chyba zaraz uderzam do wyrka do juz ziewam okropnie. Dobranoc dziewczyny
|
|
|
|
#1130 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, ze nie tylko ja dziś dołka załapałam...
danika dziekuję Jak patrzę na takie osóbki jak Ty którym sie udało to odzyskuję wiarę, że i nam sie uda. Być może Bóg uważa, że teraz juest nieodpowiedni dla nas czas i moment. Ostatnio w książce natknęłam się na takie zdanie: "Dzieci nie można mieć. Dzieci się otrzymuje..." A więc czekajmy z nadzieją na ten piekny dar macierzyństwa... ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- No i oczywiście jak ja jestem na wątku to nie ma nikogo
|
|
#1131 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie jajniki, na zmianę, bolą jak na owulację a to już 21 dc.
jeszcze przynajmniej tydzień czekania
|
#1132 |
|
Zakorzenienie
|
Karolinko ten tekst - to tak jak wszystko. Nie tylko dzieci otrzymujemy, więc cieszmy się tym co mamy bo i tego mogliśmy nie mieć.
Ja jestem ale robię porządki w przydasiach bo muszę się zacząć szykować do robienia kartek świątecznych A wcześniej jeszcze walentynki, więc musze sobie to poukładać wszystko jakoś i posprawdzać czego mi brakuje.
|
|
#1133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a może uda ci się w szpitalu karmić piersią i butlę dasz dopiero w domu - wtedy nikt ci nie będzie zaglądał co ty dzieciom podajesz ![]() Mi się strasznie krzywiły jak podawałam Kindze swoje mleko w szpitalu a nie to ich szpitalne a Kinga miała 2 lata wtedy
|
|
|
|
|
#1134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może pogadam z lekarzem i da się coś załatwić
|
|
|
|
|
#1135 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wogóle nie można podawać mleka modyfikowanego dzieciom, trzeba karmić piersią ![]() ogólnie szpital jest mega zacofany ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
a takie sprawy to szybciej byś załatwiła z pielęgniarką z noworodkowego, chociaż tak teraz myślę, że pewnie żadna nie będzie ryzykować podając noworodkowi nieszpitalne mleko
|
|
#1136 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Poszłabym na lodowisko, ale jak zawsze czasu brak ![]() Cytat:
![]() Mąż wczoraj miał "kolejne 25 " urodziny, napracowałam się w kuchni by przyrzadzić mu pyszna obiado - kolację. Udało się Lubię sprawiać mu przyjemność ![]() Tak w ogóle to nie nadążam was czytać
10.06.2009 24.12.2009 21.08.2010 ![]() Edytowane przez Atila Czas edycji: 2011-01-28 o 08:43 |
||
|
|
|
#1137 | ||||||
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczynki, ale naskrobałyście
![]() Wczoraj wysiedziałam sie u ginki 3 godziny w kolejce w tym dwie na stojąco bo wszystkie inna damy siedziały no ale nie zauważyły że ja już na końcówce ciąży no bo jakże, po czym miały poznac ale w d...... z nimi No i teraz jakie wieści, mała ma się dobrze, pieknie otwierała i zamykała buźkę popijając wody płodowe Żadnego rozwarcia, pozamykana na cztery spusty jestem Malutka waży 2808 Jak nic się nie będzie działo mam przyjść 10 lutego i się umówimy wtedy na cięcie. Już sama nie wiem czy to dobrze czy źle ale skoro królewnie tak wygodnie to niech sobie jeszcze siedzi grzecznie ![]() Cytat:
![]() http://aukcje.wosp.org.pl/show_item.php?item=447104 Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() własnie kurier przywiózł łóżeczko
|
|
#1138 |
|
Zakorzenienie
|
Enia - a to łobuz ci rośnie w brzuchu - nie chce słuchać mamusi i się przekręcić
ale najważniejsze aby zdrowe było. A z karmieniem spokojnie dasz radę - ze mną leżała na sali dziewczyna po cc i karmiła synka bez większych problemów pomimo, ze wcale jej się to nie podobało i non-stop mówiła, że jak tylko wróci do domu to poda butelkę (i faktycznie tak zrobiła bo widziałam się z nią potem na kontroli u neonatologa) największy problem miała z przystawianie małego do piersi bo się za bardzo ruszać nie mogła ale za każdym razem wołała pielęgniarki i jej pomagały - tak więc głowa do góry, będzie dobrze |
|
|
|
#1139 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny!
![]() Alez wczoraj miałam dzień.Jak padłam ok.24-ej to nic o bożym świecie nie wiedziałam.Z tej uciechy,ze od dzis oficjalna laba obudziłam sie o 7:30 i koniec spania.Cholerka nie tak miało być Miałam spac do oporu,jak widać zbyt podekscytowana jestem tym zwolnieniem![]() Koleżanki stwierdziły,ze pójdą ze mną na wizytę Szłyśmy na nogach spory kawałek i w takim tempie,że w połowie myslałam,ze zacznę rodzić.Musiałam trzymac sie za brzuch,ale ile było przy tym śmiechu Wparowałam do gabinetu taka zmachana,ze lekarz się pyta czy maraton przebiegłamOgólnie wieści sa dobre-Lila urosła znacznie,waży już 1600 gramów,ja przytyłam tylko 1,7kg przez miesiąc.No i najważniejsze obróciła sie główka w dół! Śmiałysmy sie z dziewczynami,ze musze teraz koledze podziękować,który zatańczył na moim wesele ze mną dziką salsę i tak mnie wyobracał i Liliankę zarazem,ze biedaczka nie miała już wyjścia-musiała zmienic pozycję![]() Enia to wielki dzień już niebawem Najwyżej cc będziesz miała.Ja sie boje porodu,ale coraz bardziej jestem nastawiona na sn.Mysle,że dam rade i że to lepsze dla dziecka.Od przyszłego tygodnia zaczynam szkołe rodzenia i się dam "zmanipulowac" troszeczkę i nastawic na sn.Z resztą teraz kiedy Mała się obróciła nie pozostawiła mi wyboru![]() Trzymajcie się ciepło,nie smutaskujcie się...Po nocy przychodzi dzień, a po burzy spokój...Buziaki Lecę po mnie adrenalina o d rana nosi i nie wiem sama co mam zrobic z taaaaką ilościa wolnego czasu
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#1140 |
|
Zakorzenienie
|
coralady mimo tego bolu calego to jest niesamowite przezycie, ktorego nie da sie zapomniec!!!!!!!
zobaczysz sama!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:15.

ja dowcipnie nie moge, bo mam uczulenie, ale chyba poprosze dra zeby mi zmienił na duphaston...
trzymam mocno kciuki, żeby nie przyszła paskuda
bardzo, bardzo mocno
ją 

co tam, dam rade, dzidka najważniejsza
Pęcherzyki ładne wyhodowałam i zastrzyk z pregnylu zrobiony
Ja ostatnio jeszcze więcej zapłąciłam u gina bo az 210 zł :/
przytulam mocno Kochana 

Teraz jest fajne mleko dla wcześniaków Nan (coś tam jeszcze w nazwie) i ja bym chciała to podawać.
Teraz nie mogę się dietować, dlatego będę się tym martwić po ciąży

Już sama nie wiem czy to dobrze czy źle ale skoro królewnie tak wygodnie to niech sobie jeszcze siedzi grzecznie