|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1741 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
Dziekuje dziewczyny za odpowiedź odnośnie wanienki i badania na toxo.Nie moge wielocytować,więc wybaczcie
![]() Chyba musze dowiedzieć się jaki stelaż ma dac mi koleżanka i wtedy będe wiedziec jaka kupić.A badanie na tokso chyba powtórzę,choc ja przechodizłam juz tokso dawno temu,mam przeciwciała ![]() A ja na obiadek łazanki zrobiłam,cały wielki gar ![]() Zapraszam jak ktoś ma ochotę,ja juz 2 talerze wcięłam ![]() Blackrose Ty masz Paulinkowy Brzusio,ja Lilusiowy Brzusio,każda z nas ma inny,bo i lokator inny ![]() Eirene ja tez wybrałabym zielono-czarny(choć nie lubie takiego zielonego ![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
![]() ![]() |
![]() |
#1742 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
mi się ten zielony podoba - ale ja mam chyba większości wyprawki zielonko-biało-niebieskiej
#1743 |
Zakorzenienie
|
Czy któraś z was kupowała może nosidełka z coneco?
![]()
#1744 |
Raczkowanie
|
wklejam link słodkiego pajacyka dla dziewczyn które polują na allegro na coś ładnego dla swoich dziewczynek http://allegro.pl/pajac-slicznie-wys...427566850.html
|
![]() ![]() |
![]() |
#1745 |
Zadomowienie
|
hey!
niestety nie jestem w stanie wszystkiego nadrobić.... miałam dziś wizytę u gina. z szyjką wszystko ok. dostałam skierowanie na krew i mocz. kolejna wizyta za 3 tyg. pisałam wam że w piątek lekarz na usg stwierdził mało wód płodowych. nastepne usg mam w przyszły piątek. dziś powiedział mi żebym się tym nie martwiła, bo po prostu też mało przybieram na wadze, a jeszcze przecież dzidziuś rośnie, więc nie jest to waga tylko samych wód. widocznie tak mam.....ogólnie nerki i wszystko u dzidzi pracuje bez zastrzeżen. a za godzinę znów wybieram się na szkołę rodzenia....jak ten czas leci... |
![]() ![]() |
![]() |
#1746 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Widze, ze debatujecie o porodach. A wszystkiemu winne te dwie panie ![]() Cytat: Napisane przez coralady ![]() Oczywiście Gosik że nie mam gwarancji i zdaje sobie z tego sprawę, ![]() ![]() ![]() Cytat: Napisane przez kinga2710 ![]() hej dziewczyny, kurcze ile wy piszecie ![]() ![]() ![]() ![]() widzę że został zaczęty temat którego terminu się trzymać, o cóż mi lekarz na ostatnim usg powiedział ze trzeba się trzymać pierwszego terminu z pierwszej wizyty u ginekologa bo te z usg to za kazdym razem bedzie inny gdyż dziecko różnie sie rozwija. zauważyłam ze AJA opisała swój pierwszy poród. niektóre z was opisaly ze wolały by cc niż męczyć się sn według mnie nie wiecie co piszecie przy sn meczycie sie kilka godzin i po 3 dniach zmykacie do domu a po cc fakt sam porod nie boli ale po tym wszystkim no ciężko jest jak zejdzie znieczulenie to praktycznie nie mozna sie ruszyc taki bol jest okropny, ciężko jest wstać a co dopiero chodzić mi dopiero po dwóch dniach pozwolili zejść z łózka a i tak było to dla mnie okropne wyzwanie a dojście do siebie trwalo dwa tygodnie wiec wg mnie lepiej sie pomeczyc te kilka godzin niz dwa tygodnie. druga sprawa lepiej jest dla dziecka jak sie urodzi sn ma wtedy lepiej wyksztalcony uklad nerwowy nawet rozmawialm o tym z psychologiem dobra bo się za bardzo rozpisałam, będę teraz buszować po allegro ![]() Rozumiem co Avikusia miala na mysli, bo ja sama boje sie sn wlasnie przez rozne przypadki, ale to dlatego, ze mamy zrypanego ordynatora i to on wlasnie tak lubi przetrzymywac dzieciaczki w brzuchach. Tak jak wczesniej pisalam. Szwagierce malo sie mala nie udusila, inna znajoma byla przez weekend podlaczona pod ktg, bo czekali na sn, a tym czasem dziecku zaczelo tetno zanikac. I najlepsze, ze dopiero jak rodzina tej laski narobila szumu to sie obudzili wszyscy. Tak, wiec ja chce cc tylko i wyacznie dlatego, ze nie chce lezec ze swiadomoscia, ze pan ordynator zgredzi na cc, a dzieciak bedzie mi tam znikal. I tu nie chodzi o starszenie sie nawzajem czy licytacje, ktory porod jest lepszy, bo szpital szpitalowi nie rowny. Zreszta jeszcze nie raz i nie dwa pojawi sie taka debata. ja tam nawet nie czytam specjalnie o porodach innych tak ja ![]() Swistek mam, lekarz bardzo poszedl mi na reke i napisal tak dobotnie, ze mam wskazanie do cc, ze jak teraz jeszcze ten moj gine cos wymysli to chyba go zbluzgam, bo nawet ten lekarz stwierdzil, ze juz bardziej dobietnie nie moze byc napisane i jak to nie pomoze to on juz nie wie co. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1747 |
Zakorzenienie
|
Przeglądam to forum styczniówek-lutówek i tak sobie myślę.... że za miesiąc zacznie się nasze 5 minut!!
![]()
#1748 |
Wtajemniczenie
|
wanilia pod brzuszkiem mam 90cm a na wysokości pępka 93cm nie wiem czy to możliwe., że jest 3cm różnicy a brzuch wystaje. Gdzie Wy się mierzycie?
Eirene widze że masz ten sam dylemat z kolorem ![]() ![]() Edytowane przez blackrose4u Czas edycji: 2011-02-02 o 13:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#1749 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mi się nie podoba straszenie innych czy to sn czy cc jakimiś komplikacjami na wątku mamusiowym ![]() ale skro zaczęłaś to siostrzenicy mojego tż przytrafiło się, że zwichnięto jej staw biodrowy podczas porodu, musiała biedna przebywać w ortopedycznej poduszce i w takich szynach prawie do roku, a zdarzyło się to podczas porodu cc
![]() |
#1750 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1751 |
Zadomowienie
|
Subtelle to się strachu najadłaś. Najwazniejsze, że synek zdrowy i ładnie rośnie. Reszta się ułoży. myślę, że zrobią ci cesarkę.
trzymam za was kciuki ![]() na małe buszowanie w ciuchlandzie ale teraz lepiej, żebyś się oszczędzała. Kochana powiedz mi gdzie odczuwa się ten ból jak coś się dzieje ze spojeniem łonowym. Mnie od wczoraj boli w okolicach pachwin i mam wrażenie, że "kasia" też przy chodzeniu. Mam nadzieję, że to nie spojenie łonowe Eirene bardziej mi się podoba ten z zielenią ![]() Lustereczko fajny ten wózek i niedrogi ![]() a zapomniałam...ale się wkurzyłam ![]() ale to nie koniec - stoję pod gabinetem, mała w brzuchu szaleje a wiedzę, że pod gabinetem obok siedzi jakaś laska- nagle podchodzi kolejna pacjentka i pyta czy ktoś jeszcze oprócz mnie jest - ja mówię, że raczej nie- a ta z pretensjami - wie pani co ja też czekam, nie przyszłam sobie tu powiedzieć - pomyślałam - ty pi...lepiej byś mnie przepuściła w kolejce a nie rzucała się ![]() no co za dzień już nigdzie nie wychodze, bo jeszcze komuś krzywdę zrobię
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu" (H. Elzenberg) Edytowane przez n.ik.a Czas edycji: 2011-02-02 o 13:42 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1752 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, mam strasznie glupie pytanie.
![]() Co kupujecie do tych gondolek?czy trzeba kupic do gondoli, specjalne przescieradlo, poduszke i kolderke? |
![]() ![]() |
![]() |
#1753 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1754 | ||||
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczynki za pomoc w kolorze wózka no tżtowi też się bardziej zielony podoba mi w sumie chyba też
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() model wózka to ten co go dzięki blackrose zamówimy hehe ![]() http://allegro.pl/nowosc-wozek-rapto...430975647.html Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() wikakika ja kupiłam małą posciel czyli malusią poduszeczkę i malusią kołderkę do wózka ![]()
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2011-02-02 o 13:40 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1755 |
Zakorzenienie
|
Eirene, mnie się bardziej podoba ten pierwszy wózek, jest bardziej oryginalny. U nas większość zielonych jeździ, w tym nasz
![]() Lustereczko, ładny wózeczek i niedrogi ![]() Megi, a ile przybrałaś na wadze? I co to ma wspólnego z ilością wód? Przecież gin określa ilość przy usg a nie wyliczając Twój przybór wagi ![]() Jokr, no i super, teraz gin już nic nie może wymyślić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1756 |
Zadomowienie
|
No właśnie, ja też się zastanawiam na pościelą do wózka, czy jest potrzebna? A dodatkowy materacyk?
Co do pościeli, to nikt z moich znajomych nie używał. Więc nie wiem, czy jest to potrzebne. Szczególnie na wiosnę i lato. Edytowane przez Harrods Czas edycji: 2011-02-02 o 13:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#1757 |
Zadomowienie
|
ja tam mysle ze kocyk wystarczy, ewentualnie jakis cieplejszy i tyle.poduszek i tak sie nie kladzie.
#1758 | |||||
Wtajemniczenie
|
cześć, tak z grubsza Was nadrabiam, bo się jeszcze uczę, na szczęście jutro ostatni egzamin, bo mam dość
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a dlaczego bezpiecznie możesz rodzić od 24 lutego? słyszałam, że od 34 tc właściwie można, dlatego pytam, bo może źle zrozumiałam... Cytat:
![]() Cytat:
![]() zdrówko! ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1759 | |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,
zaraz kota dostanę ![]() mam internet bezprzewodowy, i wczoraj wyczerpał mi się pakiet na ten miesiąc, i teraz chodzi mi z prędkością jedna strona na 5 min ![]() ![]() a ja uzależniona jestem, pierwszy raz taka sytuacja mnie spotkała Zakup wózka przełożony został na jutro, od rana ruszamy do sklepów ![]() W Rossmanie muszę kupić brakujące rzeczy potrzebne do szpitala i ostatecznie spakować torbę, kupić tez w końcu jakiś płyn do pranie i ruszę z pranie i prasowaniem, bo dzisiaj nabyłam nową deskę do prasowania ![]() Cytat:
![]() w szczególności pogrubione ![]()
![]() |
#1760 | ||
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() ![]() mi tez sie podoba bardzij ten zielony chyba ![]() bardzo popularny kolorek, na ulicach pelno zielonych wozeczkow ale jest taki uniwerslany ![]() Cytat:
![]() nie poloze na niej dziecka. ja kupilam pokrowiec a i tak bede klasc pieluszke podszyta ceratką zeby mi wlasnie tego pokrowca nie obsikiwała non stop ![]() Cytat:
![]() sama sie nad nim zastanawiam. jak juz wykoncze Lovele to go kupie na pewno ![]() i na pewno nadaje sie do prania ubranek ![]() Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-02-02 o 14:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1762 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie,
podczytuję z grubsza, bo nawet nie miałam czasu na forum. Byliśmy wczoraj oglądać wózki, mierzyliśmy do bagażnika i jednak będzie Xlander. kolor Rocky. Myślę, że jutro podjedziemy zamówić. Udało mi się wynegocjować cenę z 1530 na 1386 ![]() Co do poscieli do wozka - to ja chyba kupię tylko kocyk jakoś nie jestem przekonana do wózkowych pościeli. Mam do Was prośbę, zaczęłam się zastanowić czy to normalne że dostałam luteinę nagle w 30 tygodniu ciąży... zazwyczaj daje się dziewczyną na początku, nigdzie nie znalazłam przypadku, gdzie lekarz z powodu twardnieć brzucha włącza ją tak późno... Myślę, że może lepiej jednak wziąć raz dziennie nospę. Lub kiedy mi się to zdarza twardnięcie, a nie szprycować małego 2 razy dziennie luteiną? Ehh nienawidzę lekarstw ![]() ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- znalazłam tylko coś takiego: Progesteron może być bezpiecznie stosowany w I trymestrze ciąży. Nie wykazuje właściwości maskulinizujących, wirylizujących, kortykoidowych i anabolicznych. Brak dostatecznej dokumentacji odnośnie stosowania progesteronu w II i III trymestrze ciąży. Stosowanie progesteronu w okresie karmienia piersią jest przeciwwskazane. |
![]() ![]() |
![]() |
#1763 | ||||
Zadomowienie
|
eirene ja jestem za tym z zielenią
![]() Cytat:
bardzo fajny ![]() megi super że wszystko ok ![]() Cytat:
ja mierze się w najszerszej części brzucha jaką widzę ![]() Cytat:
ja chyba kocyk będę dawać na dno Cytat:
u nas mało zielonych jeździ ![]()
![]() |
#1764 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tez tak mysle no ja za 2 msc ![]() Cytat:
![]() kupilismy tapetke dla pokoju, w ktorym mala bedzie z nami jak juz wytapetujemy do konca weekendu wkleje fotke ![]() kurcze jak mnie rwa dzisiaj boli ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1765 | |
Zakorzenienie
|
dzięki
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() no ten zielony chyba weźmiemy ![]()
![]() |
#1766 |
Zadomowienie
|
marsylia ja miałam włączoną luteine jak mi zaczął twardnieć brzuch, jak się uspokoiło to przestałam brać, teraz czekam na jutrzejszą decyzję bo już nie wiem czy brać czy nie jak mi tak brzuchol szaleje
#1767 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeny dziewczyny już wiem co to za ból brzucha, to mój mały tak mnie kuksa boleśnie, ale inaczej niż zawsze, strasznie nieprzyjemne uczucie i bolesne... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1768 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie.... ![]() amen A ja okulistę mam na 15,30 jutro, pójdę do innego bo ten dzisiaj stwierdził ,że on mnie zbada ale..świstka,że mogę rodzić np sn nie wystawi. No to nie. ![]() jutro podjadę oddać indeks na uczelnie i do ikeii , a później ten okulista
![]() |
#1769 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() generalnie takie pozycje bardziej pionowe, stojąca, w kucki, na kolanach... albo np klęczące na czworaka ( tylko ze ja np na czworaka chyba bym nie mogła ![]() Ja mam je na fotkach z ksiązki I . Chołuj " Urodzic razem i naturalnie", te fotki sa robione w szpitalu na Madalinskiego w Warszawie, więc na pewno oni pozwalają na takie pozycje,i inne szpitale pwenie tez , tylko trzeba sie o to upomniec, bo jak sie nic nie powie, to poprowadzą rutynowo na leżąco, bo to najwygodniejsze dla nich ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a ja dzis byłam u gin Moja waga juz tak nie szaleje, przytyłam od ostatniej wizyty 0,5 kg, czyli łącznie 14 kg. ![]() Moja gin wie, ze będe rodzić w domku ( ona jest zresztą ze szpitala, w którym w razie czego bym rodziła i w którym rodziłam pierwsze dziecko, prowadzi juz moją 3 ciążę) i dziś mi powiedziała, że mała jest juz niziutko, że jest pieknie ułozona i że przewiduje, iż cytuje "pieknie pani urodzi" ![]() ![]() ![]() ![]() chciałabym bardzo, żeby wszystko posżło szybko i sprawnie jak ostatnim razem ![]() mam oczywiście cały czas skurcze Braxtona-H. , do tego sama szyjka tez ma skurcze, bo mała jak rusza głowa to je powoduje, ale nie ma powodu do niepokoju. Pytałam, czy dotrwam do terminu, gin mówi, ze ma nadzieje, że tak, szyjka u mnie długa, zamknięta... ale przy kolejnych dzieciach ponoć raczej rodzi sie wczesniej. Marze by dotrwac do końca lutego, żeby mi sie macierzynski ładnie zaczął w marcu, no a jakby malutka zechciała poczekac do terminu, albo i do 41 TC to byłabym przeszczęśliwa, chociaz to chyba mało realne, biorąc pod uwage wszystkie okoliczności ( trzecia ciąża, nisko główka, codziennie skurcze) no ale szansa zawsze jest. ![]() termin mam na 7 marca ( 40 TC) ale już od 20 lutego jestem "w terminie" ( 38 TC) he he ważę już 78 kg ![]() ![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2011-02-02 o 15:14 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1770 |
Zakorzenienie
|
co do Persil Sensitive ja wyprałam już wszystko co miałam w nim dla maluszka w tym płynie i mam nadzieje, że będzie oka. Na opakowaniu jest pozytywna opinia CZD więc się nadaje, tak samo jak lovela... chociaż ktoś tu pisał, że kogoś tam uczulił. U mnie w rodzinie używała kuzynka i mały nie miał po tym alergii.... pożyjemy zobaczymy
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:58.