|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1711 |
Zadomowienie
|
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
coralady w DDtvn było, że aby zarazić się toxo od kota, kot musiałby aktualnie na to chorować (choruje się przez 3 tyg.), zrobić kupkę i żeby to siedziało DWA DNI (żeby te oocyty dojrzały), a Ty byś musiała dotknąć tego gołymi rękami, a później bez mycia zjeść coś... dobre
![]()
#1712 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1713 |
Wtajemniczenie
|
ja mam tą wanienkę większą to metrówkę, z tej mniejszej dziecko szybciej wyrośnie a jak ktoś nie ma w domu wanny, w której mogłoby się dziecko kapać to myślę ze lepiej wziąć odrazu ta większa.
tez wydaje mi się duża bardzo ale po co mam później kupować druga ![]() Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-02-02 o 09:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#1714 | |
Raczkowanie
|
Obserwuję, obserwuję.... tylko wiecie, jak jest wielowodzie, to może się stać wiele bardzo złych rzeczy, na które nie mam wpływu, np odkleić łożysko, itp... bardzo się tego boję. a lek powiedział, ze w moim przypadku bezpiecznie będzie rodzić dopiero po 24 lutego...
Cytat:
![]() Cudny masz brzusio, taki zgrabny ![]() A spojenie łonowe? Tam na wzgórku łonowym na środku jest taka chrząstka, która łączy dwie kości łonowe, ona w skutek pracy bioder w ciąży może ulec pęknięciu, a z czasem te kości mogą się rozejść. Przynajmniej tak mi to tłumaczył gin. To cholernie boli...
![]() |
#1715 | |
Zadomowienie
|
Noo, ale jeszcze się położyłam, poczytałam książkę i wstałam dopiero teraz
![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1716 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() będę trzymać kciuki ![]() kurczę z tym spojeniem i wodami nieciekawie, ale za to mały jest zdrowy i to najważniejsze ![]() Cytat:
![]() a hustawka drogawa, ale ma fajne funkcje a że mamy odłożone trochę kasy dla niunia, to stwierdziliśmy, że trzeba kupić ![]() wiem, wiem, ale te dla dziewczynek fajniejsze, a dla chłopca to fajne będą dopiero takie na jesień, jakieś bluzy, sweterki, a teraz na lato nie będę szaleć, bo pewnie wystarczy body i już ![]() fajny, zgrabny i malutki w porównaniu z moim ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1717 |
Zakorzenienie
|
Black jaki słodki mały brzunio
![]() Dzięki kochane za podpisanie petycji ![]() Dziewczyny, wy sobie pierzcie, prasujcie- ale torby do szpitala to spakujcie, bo jak Wam brzuszki opadły to ta 4 tygodniowa wersja jest tą optymistyczną, ale........... właśnie to ale zawsze zostaje. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1718 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1719 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1720 |
Rozeznanie
|
jak ja bylam w szpitalu to jedna babka byla 2 tyg po terminie, i jej maly mial 4,5 kg niby i w nocy odeszly jej wody, ale ze byla niska a on wielki to robili jej cesarke bo by nie dala rady. mysle ze tobie tez nie dadza normalnie urodzic takiego wielkiego " maluszka"
|
![]() ![]() |
![]() |
#1721 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja po prostu chciałabym cc ze względu na to że się boję porodu naturalnego ale na pewno w życiu bym nie powiedziała że nie chcę urodzić sn bo komuś tam wyrwali rączkę no proszę cię. już był tyle razy ten temat wałkowany że dość już naprawdę. każdy zabieg tak naprawdę może mieć powikłania jak często się słyszy w telewizji... nie ma co komuś źle gadać i straszyć... ja to tak odebrałam - że ty się cieszysz bo jesteś bezpieczna bo masz cc... życzę ci tego z całego serca ale tak naprawdę pewności nie ma nigdy... Aja1 podpisałam petycję to straszne co się dzieje Cytat:
![]() ![]() Subtelle będzie dobrze usg może się mylić a jak nawet nie to ci po prostu cc zrobią a przynajmniej zdrowe duże dziecko będziesz miała ![]() śliczne maleństwo ![]() ![]() ![]() dziewczyny... zaczynam dziś 8 miesiąc!!!!!! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1722 | ||||
Wtajemniczenie
|
świetne określenie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() dzięki dziewczyny za komplemety na temat brzusia ![]() Paulinka musi mieć już dużo mniej miejsca niż jeszcze tydzień temu, bo wcześniej czułam kopy a teraz przeciągania i obroty że chce mi skórą wyjsć ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1723 | |||||||||
Zadomowienie
|
hej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
jejku... wyobrażam sobie że jesteś przerażona ja też bym była i to bardzo ![]() ![]() tylko ciekawe skąd masz tyle tych wód płodowych ? a odnośnie wielkości brzucha to jak to lekarz stwierdził ze nie podoba mu się Twoja wielkość brzucha? spojrzał czy badał Cie ?
![]() ![]() |
![]() |
#1724 | ||
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() pozdrawiam wszystkie brzuszki ![]() ![]() humor dziś mi dopisuje i świetnie się czuje ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1725 |
Zadomowienie
|
Eirine no to gratulacje 32 tygodnia!!!
![]() Czarna nie stresuj się, najważniejsze że ciąża już jest donoszona ![]() Subtelle, dobrze że masz lekarza któy zwrócił uwagę że coś się dzieje, bo ilu jest takich którzy olewają sprawę?? mam nadzieję że dostaniesz na cc wskazanie i będziesz spać spokojnie. ja się np zzdziwiłąm jak miałam krwawienie, że lekarz któy mnie przyjmował do szpitala wyczaił polip, i ze to on krwawil. no ale jak to mozlwie zemoj gin ktory mnie bada co 3 tyg od poczatku ciazy tego nie widzial. jakos mi tak sie zrobilo dziwnie, ze zostalo to pominięte. aja1 petycja podpisana. sama mam bernardyna u rodziców i to są czarujące psiaki!!! nie wyobrazam sobie takie rzeźni!!! Avikusia, wiesz ja też znam wiele przypadków tragicznych porodów sn, ale teraz jak sama jestem w ciąży mam tak, że nawet nie oglądam reklam z chorymi dziećmi, bo potem się boje. więc po prostu nie dobijajmy się tutaj dodatkowo. ja się pocieszam ze zrobiłam co w mojej mocy żeby dzidzia była zdrowa, brałam ten kwas foliowy na3m-ce przed ciążą, zmieniłam tryb życia i w ogóle. Coralady ja mojego tż wysłałąm po stojak do wanienki i po wanienke, jakoze sama nie moge robic zakupow, no i kazalam mu kupic tą mniejsza, bo chciałam szybcoej zaczac kąpąc się razem z synkiem w wannie. ale facet jak to facet, kupil tą większą, bo się bardzej kalkulowało że na dłużej starczy. ale wez tu dzwigaj tyle wody z łazienki. ech to będzie jego działka. a wanienka jest spora, natomaist nie mam porownani jak wyglada to 80cm. a mnie dziś coś zakuwa, wczoraj był spokój. ale myślę ze na tym etapie to większość z nas coś tam w szyjce kłuje? czy się mylę?
![]() |
#1726 |
Wtajemniczenie
|
czesc mamuski
zaczelam was nadrabiac ale w taka zlosc wpadlam ze nie daje rady ![]() w mojej firmie zawsze wyplata byla na koniec miesiaca wiec czekalam ceirpliwoe do 1 lutego bo mowie spoko to jest normalne wczoraj 1 lutego zadzownilam do szefowej ze mam kolejne zwolnienie ze wysle jej poczta i z pytaniem kto mi teraz wyplaca pensje czy ona czy Zus, na co dostalam info ze Zus oczywiscie, mowie ok dzis dzownie do zusu zapytac co i jak a oni mi mowia ze nie oni mi placa tylko firma... dzwonie wiec do ksiegowej i pytam ile my osob zatrudniamy i kto mi wyplate za to pierwsze zwolnienie ma zaplacic na co ksiegowa sprawdizla ze jednak zatrundiamy mniej niz 20 os i ze fima mi zaplaci powinna za sytczen a za luty dopiero zus ![]() no wiec dzownie znow do szefowej a ona glupa pali ze cos przoczyla i muslal ze za styczne to do meni kasa poszla... ![]() a ja dizs mialam do splacenia rate kredytu ![]() mam mi dizs przelew zrobic ale dziewczyny co ja sei wdenerwowalm to moje az Rafcio sie schowla i nie smyrnie mamusi po zebrach zeby malo bylo mi dizsiejszych stresow to jeszce zadzownil moj ojciec i tez wkur... normalnie powneinin byc dizs pitek 13-tego mielgo dizonka doczytam was jutro i opowiem jak po wczorajszej wizycie u gin dzis czekam na prezelew i lece odkrecac w banku ta rate mielgo dizonka |
![]() ![]() |
![]() |
#1727 | ||
Zadomowienie
|
śliczny ale malutki
![]() Cytat:
Cytat:
ps. gratuluję rozpoczęcia 8 miesiaca ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1728 |
Zadomowienie
|
Eirene przeczytaj jeszcze następne strony od tego postu.
nie starałam się o cesarke TYLKO ze względu na to co się stało z moim bratem przy SN, bo to akurat był tylko dodatek do mojej decyzji. Po prostu nie wyobrażam sobie takiego porodu i sądzę, że miałabym jeszcze większą traumę niż przez sam fakt ciąży, a psychika już by mi całkiem siadła. Zresztą skoro nawet pani psycholog od strzału była gotowa mi takie zaświadczenie napisać, to wg jej oceny, to jest poważna sprawa. Nie pisałam tego, żeby cokolwiek komuś udowodnić. Każda rodzi sobie jak chce, ale wcale SN nie jest takie super bezpieczne (I NIE ZNACZY TO, ŻE CESARKA też, bo prosta sprawa, że zawsze mogą być jakieś komplikacje, ale zaś bez możliwości wyrywania czegokolwiek nooo...) ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- diatoma no ja mam tak samo z tymi reklamami i w ogóle unikam takich rzeczy, bo nie chce dodatkowo się zadręczać... i spokój, ja już nic nie pisze na temat porodów SN, bo swoje zdanie wyraziłam i to co mnie osobiście w tym wszystkim przeraża i tyle. To jest forum i każdy ma prawo mieć tu swoje zdanie. Nikomu nie wmawiam, żeby się starać o cesarke bo SN jest beee... jak któraś z Was czuje się na siłach tak rodzić to pewnie że. Dużo dzieci się tak rodzi i dobrze jest.
#1729 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dzisiaj też zaczęłam jednak się pakować do szpitala, ale zajmie mi to pewnie parę dni, dopiero uprałam sobie koszule, szlafrok czeka na upranie, muszę chyba jeszcze jakieś rzeczy do mycia dla małego dokupić, żeby mi w szpitalu nie zabrali na amen ![]() Dzisiaj przychodzi pralka, ale nie dam rady poprać. Może mąż popierze. Tak mnie brzuch rozbolał. Inaczej niż zawsze, w nocy też tak bolał i jęczałam. Takie dziwnie bolesne napieranie na dół brzucha. Nie jak na @, ale bardzo nieprzyjemne. Nie wiem czy to mały tak ciśnie bo właśnie się rusza... Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1730 |
Zadomowienie
|
kinga przypomniało mi się, jest taki porgram z NFZ , że kobietom powyżej któregos tc przysługuje właśnie taki instruktarz - przygotowanie przez polozna w przychodni, bez wzgledu czy sie chodzi na sr czy nie. i to jest dla poloznej dobrze płatne. wiec one zabiegaja zeby móiwić co i jak no i daja do podpisania ze sie na to zgodzilas. w niektorych przychodniach to tak te z funkcjonuje ze polozna nawet do domu przed porodem przychodzi rozmawiac itd. ja chetnie z tego skorzystam, tym bardziej ze na sr nie moge chodzić
![]() avikusia wiesz ja sie wcale na silach nie czuje rodzic sn, ale naprawde trudno dostac zaswiadczenie bez szczegolnego wskazania na cc, tym bardziej ze na zyczenie juz nie ma. jak na razie licze na to ze oni krzywdy mi i dziecku zrobic nie chca, i sprobuje chociaz. nie ukrywam ze cieszylabym sie jakbym miala jakies wskazanie do cc ![]()
15.03.2011 Tymek ![]() 12. 09. 2015 Tosia ![]() Edytowane przez diatoma Czas edycji: 2011-02-02 o 11:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#1731 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
te przewijaki sa z takiej ala ceratki, ktora sie bardzo latwo czysci a pod pupe dziecku podkladac bede pieluszke tyetrowa, po to je kupilam, o ile juz wiec pokrowiec jest tutaj juz zbedny, jesli o mnie chodzi zamowilismy wozek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1732 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
czarna a możemy liczyć na fotkę brzucha przed opadnięciem i po zawsze mnie ciekawiło jak to wygląda ![]() łoj malutki ![]() tak z ciekawości ile cm masz w brzuszku ?? Cytat:
u mnie nie ![]() Cytat:
ja powtarzałam w II trymetrze i ciekawa jestem czy każe jutro po raz kolejny to badanie robić, mój kocur też nie wychodzący i nie dawaliśmy mu przez ten okres surowego mięsa więc chyba nie będzie potrzebne, ale kto tam wie macie jakieś pomysły jak odgonić kota od dziecka jak już wrócicie do domu po porodzie ![]() Cytat:
ja na razie jestem na wpół spakowana ![]() Cytat:
szczęściara ja nigdy nie dostałam od nich maila ![]() gratuluje 8 miesiąca ![]() Cytat:
mi raz się zdarzyło że źle mi babka coś w kasie naliczyła, powiedziałam jej o tym a ona patrząc w monitor do mnie; ojej bo ja ceny z apteki pani wbiłam już poprawiam ![]() jeżeli chodzi o kartę dla mamy to ceny chyba są już podane razem z rabatem, ale ja się nie orientuje bo jej nie mam kasiaproszkow jak ja nienawidzę takich sytuacji ![]() Cytat:
uważaj na siebie kochana ![]()
![]() |
#1733 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a wiesz nie wiem jak to jest z tą kartą to chyba już uwzględniona ta cena. zobacze w sobotę idę zamówienie odbierać to się okaże ![]() Cytat:
ja nie twierdzę że masz to wskazanie niesłuszne. masz jak najbardziej słuszne podstawy boisz się i powiem ci sama bym chętnie chciała takie skierowanie do cc bo też bym je chciała mieć. ale nie dlatego że twierdzę że przy sn coś na pewno zrobią mojemu dziecku tylko dlatego że się boję strasznie że sama nie dam rady go urodzić i że będzie bolało. ale póki co nastawiam się na poród sn i jakoś mnie tak to uraziło że ty jesteś spokojna bo przy cc to ci przynajmniej dziecku ręki czy nogi nie wyrwą, a przy sn to często się zdarza... koniec tematu nie kłóćmy się już po prostu życzę ci żebyś miała łatwy poród szybko doszła do siebie, sobie też tego życzę i wszystkim mamuśkom bo o to chodzi. nie o to jaki poród tylko jak się skończy... ![]() Cytat:
![]() ![]() pochwal się wózkiem jak przyjdzie ![]() Cytat:
![]() dziękuję ![]() a my za 2 tygodnie zamawiamy wózek i teraz dylemat ten: braz baanan.jpg czy ten grafit gorszek.jpg ![]()
![]() |
#1734 |
Zadomowienie
|
Eirine mnie się podoba bardziej ten drugi- on jest chyba szaro zielony?
#1735 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam za podtrzymanie na duchu
![]() Wiem,że to już 36 tydzień i takie coś może miec miejsce.Jednak chyba nadal to do mnie nie dochodzi...a kiedy zobaczyłam ten brzuch,to już w ogóle zamarłam ![]() wanilia postaram się na dniach coś wrzucic ![]() ![]() Eirene dla mnie tez ładniejszy jest ten z zielenią ![]() ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Uciekam dokańczac prasowanie ![]()
![]() |
#1736 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam zamowiony czrno-zielony wiec mi sie bardziej zielony podoba ![]() pochwale sie, bo inaczej wyglada jak w necie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1737 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1738 |
Rozeznanie
|
Eirene mi się bardziej zielony podoba
![]() ![]() ![]() Ja dziś tylko tak przelotem, bo uczę się na jutrzejszy egzamin, nie dość że trudny materiał to jeszcze egzamin ustny ![]() Eirene no to zdrówko, razem zaczynamy 32 tc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1739 |
Raczkowanie
|
widzę ze nie tylko ja mam problem z ZUSem, powinnam już dostać kasę więc zadzwoniłam a oni mi ze dopiero planują wysłać kasę 9tego no kuź..... jak ja się wkurzyłam, dzisiaj miałam popłacić rachunki, małej leki kupić no dzisiaj to bym za przeproszeniem jak jakiś chłop upić się by przez chwilę o niczym nie myśleć. na dodatek mała mi tak dzisiaj humorki swoje pokazuje ze tylko pasa wziaśc i stłuc tyłek ale ja takich metod nie stosuje wiec już sobie załatwiła wolne od bajek na tydzień no i od słodkiego tez. dziewuchy dobijcie mnie a i jeszcze zęby łatwo nie było to w kominku mi sie tak pali ze już mi wszystko na ciele zamarzło
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1740 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, czy używacie może do prania ubranek dla maleństwa proszku PERSIL SENSITIVE? Czy nadaje się on do prania ubranek dla noworodka?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:38.