Perfumy które najbardziej się Wam NIE podobają - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-01-28, 14:25   #901
_kapryska_
JESTEM ONA

Dot.: Perfumy które najbardziej się Wam NIE podobają

Nie pamiętam czy byłam juz wtedy w ciąży , czy było to jeszcze przed, ale dostałam 3 Ogródki : Nilowy, Śródziemnomorski i właśnie Monsunowy. Dwa pierwsze znośne, ale Monsun nie do wytrzymania. Tragedia, było mi niedobrze strasznie, fuj. Nigdy nie poleciłabym tego zapachu
.
Cytat:
Napisane przez korneczka Pokaż wiadomość
Wąchając u kol Nilowy zachcialo mi się coś w tym stylu a pomyślałam że inne ogródki będą równie udane - trafilam na Mousson no i ...

.
_kapryska_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-28, 15:17   #902
Maggen
Rozeznanie

Moja trauma, to Hypnose Lancome'a. Boszzzze pierwszy raz w życiu zastanawiałam się jak się od własnego nadgarstka odseparować. Nie pomogło żadne mycie, szorowanie a to cuś jak na złość postanowiło być baaaardzo trwałe na mojej skórze
Maggen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-29, 13:40   #903
hey
Wtajemniczenie

Dzisiaj zaaplikowałam sobie jedno psikniecie Black Aoud, żeby zobaczyć czy moje uczucia do tego zapachu zmieniły sie po 2 miesiącach i...sie zmieniły - na gorsze Ta zeschła, zgredowata róża na szpitalnym agarze (który kojarzy mi sie że szpitalem w stylu Shutter Island) jest jak jedna z tych stworów, czarownic czy wampirów które wysysają życie żeby być wiecznie młode (tu kolejny kolejne filmowe skojarzenie - Catherine Deneuve jako wampirzyca w The Hunger i zasuszone, ledwie żywe ciała jej kochnków)
Black Aoud truje mnie, przebijając sie przez rękaw swetra i wysysa życie

Musze sie trzymać z dala od róży, to nie dla mnie

Edytowane przez hey
Czas edycji: 2011-01-29 o 13:41
hey jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-29, 14:20   #904
selya
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hey Pokaż wiadomość
Ta zeschła, zgredowata róża na szpitalnym agarze (który kojarzy mi sie że szpitalem w stylu Shutter Island) jest jak jedna z tych stworów, czarownic czy wampirów które wysysają życie żeby być wiecznie młode (tu kolejny kolejne filmowe skojarzenie - Catherine Deneuve jako wampirzyca w The Hunger i zasuszone, ledwie żywe ciała jej kochnków)
Black Aoud truje mnie, przebijając sie przez rękaw swetra i wysysa życie

ale ślinię się tylko do opisu
gdyby Black Aoud budził we mnie takie skojarzenia to należałby do ścisłej czołówki moich ulubieńców
a tak - zgadzam się w jednym - połączenie agaru i róży jest do bani, IMO ofkors

przypomniałaś mi o jednym z moich ulubionych filmów
może i wybitny nie jest, ale ten klimat, muza (w szczególności Bauhaus), obsada (w szczególności Bowie) powodują, że go bardzo

przepraszam, za OT
w temacie nie mam nic nowego do dodania
no nie potrafię napisać, że jakiś zapach w ogóle mi się nie podoba
nawet w przypadku tego nieszczęsnęgo połączenia agaru z różą - na mnie porażka, a na innych niezwykła harmonia
doceniam, ale do siebie nie dopuszczę

dear darkness

selya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-29, 16:18   #905
Zyrafa0903
Przyczajenie

Jak dla mnie Chanel No. 5 to jest największa trauma. Babciny zapach, którego nie umiałam się pozbyć z nadgarstka a później z nozdrzy. I jeszcze Euphoria od Calvina Kleina. Na moim ciele ten zapach jest ostry, duszący, kwaśny i ochydny. (ale znów na mojej cioci perfumy te pachną całkiem inaczej czyt. wspaniale )
Zyrafa0903 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-29, 16:24   #906
miss_roseen
Przyczajenie

Flower by Kenzo.

miss_roseen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-29, 16:31   #907
hey
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez selya Pokaż wiadomość

ale ślinię się tylko do opisu
gdyby Black Aoud budził we mnie takie skojarzenia to należałby do ścisłej czołówki moich ulubieńców
a tak - zgadzam się w jednym - połączenie agaru i róży jest do bani, IMO ofkors
też tak uważam, dlatego czekam na jakieś kadzidlano-żywiczne mixy

Cytat:
Napisane przez selya
przypomniałaś mi o jednym z moich ulubionych filmów
może i wybitny nie jest, ale ten klimat, muza (w szczególności Bauhaus), obsada (w szczególności Bowie) powodują, że go bardzo
Rzeczywiście klimat jest tak gęsty ze można siekiere zawiesić

Cytat:
Napisane przez selya
no nie potrafię napisać, że jakiś zapach w ogóle mi się nie podoba
nawet w przypadku tego nieszczęsnęgo połączenia agaru z różą - na mnie porażka, a na innych niezwykła harmonia
doceniam, ale do siebie nie dopuszczę
mam podobnie, nawet ten wysysacz zycie BA nie tyle mi sie nie podoba tylko mnie męczy, przytłacza, dobija... jakby to powiedzić - nie podoba mi sie na poziomie fizjologicznym a nie estetycznym
hey jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-29, 18:15   #908
201607231707
Konto usunięte

Post Dot.: Perfumy które najbardziej się Wam NIE podbają

Cytat:
Napisane przez dreamer4 Pokaż wiadomość
Zdecydowanie Davidoff Cool Water, OHYDA!!!!
Bleee, na samą myśl mi się cofa.
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-30, 10:22   #909
morelle
Zakorzenienie

Dot.: Perfumy które najbardziej się Wam NIE podbają

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
Bleee, na samą myśl mi się cofa.
Oj tak, mój facet dostał go kiedyś w prezencie i wyrzucił przez okno - dosłownie!

"Prawdziwe szczęście niewiele kosztuje; jeśli jest drogie, niedobrego jest rodzaju".
F.-R. Chateaubriand
morelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-31, 13:00   #910
201607231707
Konto usunięte

I jeszcze Plaboy Play It Sexy i Chanel No. 5. Okropne.
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-01, 20:39   #911
Elcia_1
Przyczajenie

Dziewczyny, a co sądzicie o Chanel Chance w różowym pudełeczku ze złotymi bokami, flakonik też ma złote boki. Mam to Coś od dwóch dni (prezent) i w żaden sposób nie mogę rozgryść tego zapachu, nawet nie potrafię określić czy mi się podoba. Moim zdaniem jest trochę ciężki i słodki.
Elcia_1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-02, 09:40   #912
201605061003
Konto usunięte

Angel TM, wytrzymam w tym zapachu max 5 min., potem zaczynam się dusić. Nie znoszę go.
201605061003 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-02, 10:59   #913
camelek81
Raczkowanie

Z kolei Chanel N 19 jest wspaniały, o niebo lepszy od sławnej piątki. Ja nie cierpię Moschino L'eau Cheap And Chic. Za to poluje na ukochaną kompozycję czerwieni i czerni, bez tego zdradliwego L'eau w nazwie
Stary 2011-02-02, 17:29   #914
KolaPL
Przyczajenie

Ja ostatnio sobie zamówiłem czyste oleje arabskie. I co mnie podkusiło, aby wybrać 2 "animalic"? Pamiętajcie, kupując oleje perfumowe omijajcie z daleka te z napisem "animalic", jest to praktycznie czyste piżmo, którego nie da się wąchać, a co dopiero nosić na sobie. Chociaż mam plan dodawać kropelkę takiego oleju na wzmocnienie niektórych perfum na sobie.
KolaPL jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-08, 13:00   #915
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8
Konto usunięte

[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;24648602]Givenchy Very Irresistible for Man to jak dotąd moja największa trauma. Dla mnie to połączenie spalenizny z nieprzeżutą treścią krowiego żołądka. Ciężka, męcząca, mdła zielenina, która na pewno nie bije świeżością czy energią.
Cytując recenzenta z KWC "Szczęśliwi co nie wąchali..."[/QUOTE]
Wersja letnia nie jest gorsza o wiele od pierwowzoru.
Very Irresistible Fresh Attitude to moja najnowsza trauma. W tym wypadku nie czuć spalenizny, ale nieprzeżuta treść krowiego żołądka jest wyczuwalna, ba króluje. Ja dziękuję za takiego świeżaka. Tylko tego cedru szkoda.
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-09, 17:38   #916
agape74
Raczkowanie

Dawno już nic mnie tak nie odrzuciło jak ostatni nabytek mojej drogiej mamy - Poeme Lancome. Cóż za duszący obrzydliwiec (z góry przepraszam ewentualne wielbicielki... )! Z innych, niezmiennie wieloletnich odrzucaczy: Flower Kenzo i, tak, tak, Chanel 5 - niezatapialny, klasyczny i snobistyczny śmierdziel
agape74 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-09, 17:52   #917
chillichocolate
Raczkowanie

Lalique La Perfume - uwaga, cuchną!
Stary 2011-02-09, 18:09   #918
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agape74 Pokaż wiadomość
Dawno już nic mnie tak nie odrzuciło jak ostatni nabytek mojej drogiej mamy - Poeme Lancome. Cóż za duszący obrzydliwiec (z góry przepraszam ewentualne wielbicielki... )
Tak, to prawdziwy potwór
Stary 2011-02-15, 13:16   #919
ropuszka
Zakorzenienie

Ostatnio perfumy, ktore wydaly mi sie po prostu brzydkie to Bosphor L'artisan. Spodziewlaam sie Bog wie czego, jakiegos slodkiego milego orientu, sliwki, miodu itd. a to cos pachnie... kurzem, lodowka wypelniona wedlinami, jakims mydlem lipowym a potem zdaje sie, ze gasnie... zeby dac o sobie znac to wonia lodowki za pare minut. Niby subtelny smirdziuszek, ale trwaly.
ropuszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-15, 13:23   #920
Eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chillichocolate Pokaż wiadomość
Lalique La Perfume - uwaga, cuchną!
no no tylko nie moje ulubione perfumy
Wszystko jest kwestią gustu,ale tak czy siak mówienie o jakiś perfumach,że cuchną to przesada..
Stary 2011-02-15, 13:47   #921
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8
Konto usunięte

One Miliion od Rabanne, na facecie sobie tego nie wyobrażam.
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-15, 14:15   #922
prowokatorka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Eyes Pokaż wiadomość
Wszystko jest kwestią gustu,ale tak czy siak mówienie o jakiś perfumach,że cuchną to przesada..
Święta prawda
Swoją drogą niedawno dostałam burę od Pani Moderator z gazetowego ze nazwałam swoje Chanel 5 śmierdzielkiem
Już się ładnie poprawiłam i będę grzeczna.
Żeby nie było OT ,mój gust zmienił się bardzo i teraz mam w nosie Eau du Soir ,i choć w pięknym są flakonie ,to zupełnie się gubię w tym zapachu.Nie mogę ich nosić na sobie ,są jakieś takie smutne i gorzkie zarazem

Dafi {*} 22.06.2011 godz 20.
Na zawsze zostaniesz w moim sercu
Jodzi {*} 31.08.2013
Skarbeczku jesteś już w ptasim raju
prowokatorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-15, 14:43   #923
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Cytat:
Napisane przez prowokatorka Pokaż wiadomość
Święta prawda
Swoją drogą niedawno dostałam burę od Pani Moderator z gazetowego ze nazwałam swoje Chanel 5 śmierdzielkiem
a ja sie z tym nie do konca zgodze. wszak mamy na Perfumach watek ze slowem "smierdziuch" (albo cos w ten desen) w tytule, wiec chyba nie jest u nas to karane
oczywiste, boli, kiedy ktos wyraza sie niepochlebnie o perfumach, ktore sami ubostwiamy, ale dajmy prawo innym do wlasnej opinii czestokroc sformulowanie "te perfumy, ee, nie sa w moim guscie" nie oddaje tego, jak bardzo nam sie dany zapach nie podoba, tu uzycie mocniejszego slowa jest wrecz potrzebne. przy czym moze idealem byloby zaopatrywanie wypowiedzi w tego typu watkach, jak niniejszy, stwierdzeniem "w mojej ocenie" czy "dla mnie" - acz z drugiej strony, chyba jest to jasne, ze poprzez pryzmat wlasnych upodoban oceniamy dany zapach
Stary 2011-02-15, 15:12   #924
Eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
a ja sie z tym nie do konca zgodze. wszak mamy na Perfumach watek ze slowem "smierdziuch" (albo cos w ten desen) w tytule, wiec chyba nie jest u nas to karane
oczywiste, boli, kiedy ktos wyraza sie niepochlebnie o perfumach, ktore sami ubostwiamy, ale dajmy prawo innym do wlasnej opinii czestokroc sformulowanie "te perfumy, ee, nie sa w moim guscie" nie oddaje tego, jak bardzo nam sie dany zapach nie podoba, tu uzycie mocniejszego slowa jest wrecz potrzebne. przy czym moze idealem byloby zaopatrywanie wypowiedzi w tego typu watkach, jak niniejszy, stwierdzeniem "w mojej ocenie" czy "dla mnie" - acz z drugiej strony, chyba jest to jasne, ze poprzez pryzmat wlasnych upodoban oceniamy dany zapach
Pewnie,że nie jest karane
W sumie luzik To,że ktoś napisał o nich,że ,,cuchną,, nie sprawi,że przestanę ich używać
Tylko to zawsze troche przykre,jak ktoś tak niefortunnie wyrazi się o zapachu który uważamy za wyjątkowy...
Stary 2011-02-15, 15:35   #925
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Tylko to zawsze troche przykre,jak ktoś tak niefortunnie wyrazi się o zapachu który uważamy za wyjątkowy...
niefortunnie dla fana danego zapachu, ok, ale czasem inaczej nie mozna, jak tylko ostrzejszym slowem wyrazic swoj stosunek do nielubianego zapachu - o czym zreszta pisalam wyzej. ja, na ten przyklad, na haslo "Eau de Star", mam w glowie jeno jeden przymiotnik: "pawiogenny"^^
Stary 2011-02-15, 16:49   #926
prowokatorka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
niefortunnie dla fana danego zapachu, ok, ale czasem inaczej nie mozna, jak tylko ostrzejszym slowem wyrazic swoj stosunek do nielubianego zapachu - o czym zreszta pisalam wyzej. ja, na ten przyklad, na haslo "Eau de Star", mam w glowie jeno jeden przymiotnik: "pawiogenny"^^
Ja również niektórym zapachom nadaję przymiotniki ,np.Insolence [kiedyś moje ulubione] stały się ,,pogrzebowe''lub wręcz ,,trumienne''
Soir le Lune to ,,pleśniak '' a Arpege są ,,zbyt intymne '' żeby nie powiedzieć ,,nieumyte''

Dafi {*} 22.06.2011 godz 20.
Na zawsze zostaniesz w moim sercu
Jodzi {*} 31.08.2013
Skarbeczku jesteś już w ptasim raju
prowokatorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-15, 17:21   #927
LaCandy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Magdooosia_85 Pokaż wiadomość
Angel TM, wytrzymam w tym zapachu max 5 min., potem zaczynam się dusić. Nie znoszę go.
Angel? Nie no zaraz pupa Cię będzie bolała
Przyznam, że te perfumy są mocne i fakt nie dla każdego ale to właśnie jest jedna z tych rzeczy którą w nich bardzo lubię, nie da się przejść obojętnie - albo kochasz albo nienawidzisz. Ja zdecydowanie kocham, mimo że bardziej wolę trochę inną zapachówkę to akurat te perfumy lubię, zwłaszcza za to że z każdą chwilą pachną inaczej, ciągle się zmieniają i są naprawde trwałe. Jak raz się nimi wypaćkałam na szyi to cąły kołnierz od kurtki pachniał mi przez 3 dni.
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;25103770]One Miliion od Rabanne, na facecie sobie tego nie wyobrażam.[/QUOTE]
Dlaczego nie? Nie jestem miłośniczką akurat One Million ale nie dam powiedzieć na nie złego słowa. Porządne perfumy, pachną firmowizną a nie jakimś badziewiem.

Ja mam dwa koszmarki jak dotąd i za każdym razem kiedy je wącham to po prostu robi mi się niedobrze.
Koszmarek numer jeden to PRADA Milano EDP. Najłagodniej i najgrzeczniej mówiąc pachną tak jakby ktoś ukradł z łąki mlecze i wycisnął z nich sok a później dodał do tego jeszcze garstkę trawy.

Koszmarek numer dwa sprawia że się duszę. Wyczuję ten zapach nawet z drugiego pokoju w mieszkaniu i nazywa się Breil, ma taki jakby lekko żółty kolor i dosyć ciekawą butelkę, zdjęcie dodaję w załączniku. Nie wiem czy jest to dostępne w Polsce ale akurat podczas pobytu we Włoszech moja mama sobie go kupiła bo się jej spodobał. Ona jest oczarowana bo rzeczywiście to zapach jedyny w swoim rodzaju ale akurat na mnie działa jak płachta na byka.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 176882.jpg (6,9 KB, 12 załadowań)
Stary 2011-02-15, 18:45   #928
Kayako
BAN stały

Cytat:
Napisane przez prowokatorka Pokaż wiadomość
Ja również niektórym zapachom nadaję przymiotniki ,np.Insolence [kiedyś moje ulubione] stały się ,,pogrzebowe''lub wręcz ,,trumienne''
To nie przymiotnik, ale wg. mojej mamy Insolence EDP to Domestos
Fakt, detergentem i mi zajeżdża, ale Domestos to przy tym... perfuma
Kayako jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-15, 19:25   #929
sante
Wtajemniczenie

Hypnose Lancome'a,okropna tandeta nie które bazarowce mają więcej subtelności
sante jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-15, 21:21   #930
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
Napisane przez sante Pokaż wiadomość
Hypnose Lancome'a,okropna tandeta nie które bazarowce mają więcej subtelności
Pójdź w me ramiona!

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości