|
|
#1651 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy wrzesień-październik 2011 :)
Bianeczko, Małgosiu
Chociaż jestem dopiero w 9t.c. to rano brzuszek mam już leciuteńko zarysowany. Brak mdłości też robi swoje... . Ale za to wieczorem wyglądam jakbym miała piłkę pod bluzką . Piję potworne ilości wszystkiego co mi tylko wpadnie w ręce, do tego zmora większości z nas czyli wzdęcia .Wczoraj odwiedził mnie mój dorosły już bratanek i poinformowany o moim stanie stwierdził, że co prawda nie śmiałby mi tego powiedzieć, ale skoro już o tym mowa, to wyglądam bardzo dobrze (czytaj: przytyłam) i właśnie zastanawiał się, czy aby nie mieliśmy poprzedniego dnia na obiad fasolki po bretońsku .Poza tym strasznie zepsuła mi się cera i krem tonujący jest już za słaby. No i włosy, o zgrozo! wiecznie jakby tłuste, nawet tuż po umyciu .A co do obiadu, Małgosiu chętnie zamieniłabym się z Tobą. Mnie Małż zmusił i zrobiłam mu wczoraj uwaga, uwaga (dziewczyny z mdłościami proszę o ominięcie tego fragmentu): gulasz z serc wieprzowych (bleeeee) . W smaku może i niezły ale nie znoszę podrobów z założenia i basta ! Co jakiś jednak czas muszę ulegać i daję się namówić na jakieś krwawe ochłapy; no i właśnie wczoraj był taki dzień. Teraz mam spokój na następne dwa miesiące . Co ja bym dała za kurczaka... .
|
|
|
|
#1652 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja wczoraj miałam doła, próbowałam się cały dzień dodzwonić do lekarza na NFZ bo chciałabym się z nim umówić żeby się wypytać o parę spraw m.in. o opis usg bo ja nic nie wiem, oprócz tego że pękł mi krwiak i jak to cie ma do dzidziusia i w ogóle nic nie wiem a w necie nie pisze o dziewczynach którym pękł ten krwiak. brzuch co jakiś czas mnie dziwnie boli co mnie też nie pokoi a do niego się nie da dodzwonić! i sobie pomyślałam że jak by mi zrobił to usg na pierwszej wizycie to bym wiedziała o krwiaku i leżała a tak to nie wiedziałam i przeżyłam to co przeżyłam to moje, tylko ja wiem ile mnie to stresu i płaczu kosztowało i jak sobie o tym przypomniałam to zaczęłam płakać. I postanowiłam że chyba znajdę sobie lekarza prywatnego, mam trochę zaoszczędzonej kasy co prawda miało być na telefon bo się mi rozpada, ale dzidzia jest najważniejsza i nie zasługuje na to żeby cierpieć przez głupiego lekarza! jeszcze jak sobie przypomnę że mu mówiłam że poprzedni lekarz mówił że mogę mieć problemy z zajściem i ciążą że może sprawdzić i przepisać lek na podtrzymanie to on mówił: jak ma Pani poronić to i tak poroni" to mnie wściekłość bierze! |
|
|
|
|
#1653 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
Bianeczka - super wieści od lekarza ![]() no i gratuluję pierwszych zakupów - ja tez mam je juz za soba - zamówiłam tunikę ciązową, no a teraz szukam jakiś spodni, bo z doświadczenia wiem, że brzuch mi szybko wywali ![]() Nie masz co się martwic na zaps, że nie będziesz umiała nic przy dziecku zrobić - ja od zawsze bałam się dzieci - w sensie, że zrobię im krzywde ale ze swoim jest inaczej, jest troszkę stresu na początku, ale to szybko mija Co do seksu, to nic mi nie wiadomo, że nie można, w pierwszej ciązy jak i lewaloff - myślisz, że to przesuszenie skóry od tarczycy może być? ja tez mamz nia problemy masz nad- czy niedoczynnośc jeśli można zapytac?No air - ja pierwszy raz byłam u gina w 4 tygodniu, owszem, zobaczyłam coś, co jak powiedział lekarz bedzie niedługo moim dzieckiem, ale zastrzegł tez, że na tym etapie wszystko może się zdarzyć i mam przyjść za 2-3 tygodnie... Byłam w poniedziałek i serduszko już pięknie biło ![]() Jakie stosujesz sztuczki na mdłości? kaileight - heh ty się martwisz, bo przytyłaś tylko 0,5 kg, a co ja mam powiedzieć - ja schudłam już ze 3 kg owszem, mam zachcianki, ale przeważnie na nich sie kończy, bo od jedzenia mnie odrzuca, mam do niego wręcz wstręt na ogół... pytałam lekarza, w pierwszym trymestrze nie ma co się tym martwić, dziecko waży dosłownie gramy, więc skąd tu tyć... Potem na pewno nadrobisz ![]() acelinka - świetne ubranka, a cena równie fajna ![]() Ja robiłam w pierwszej ciąży zdjęcia brzuszka co tydzień, fajnie się to potem ogląda zwlaszcza teraz, będę miała porównanie, ale mam nadzieję, że jednak los mnie oszczędzi i tym razem nie wywali mi takiego słonowego brzucha ![]() Brida - cudne maleństwo ![]() katevalley - my równiez mamy córeczki z tego samego roku, tylko moja z czerwca ![]() chyab rzeczywiście w drugiej ciązy brzuch szybko wyskakuje, choc mi w pierwszej tez szybko wyskoczył... no i rzeczywiście, zaczynam 9 tydzień, a spodnie juz potrzebuję luźniejsze, mam z pewnością powiększony dół brzucha, mimo że na razie tylko chudnę ![]() asionek - dziwne, bo zazwczyczaj w ciązy włosy mniej wypadają... ale wszystko przed toba, to dopiero początek ![]() Caltea - super, że tak dobrze skończyła się ta historia, bo aż miała dreszcze jak zaczynałam czytac twojego posta Malgosia - ty się martwisz, że twoje objawy są oznaką jakiegoś wirusa, a ja mam tak na co dzień od jakiś 4 tygodni jednak tego ci nie zycze jak i wirusa resztą, może to wina pogody, ciśnienia albo po prostu taka jednodniowa niemoc ![]() Przedstawiam Wam mojego ponad 2-centymetrowego wielkoluda ![]() 1.jpg
|
|
#1654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1655 | |
|
Zadomowienie
|
Ja w zasadzie tylko jeden jeansy odstawiłam takie najbardziej opięte, a reszta dalej mi służy i służyć będzie
powiem Wam że to 11tc, ale brzuch mam taki troszkę choć myślę, ze o większym obiedzie wyglądałby tak samo![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1656 |
|
Zadomowienie
|
mucka
|
|
#1657 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1658 |
|
Zakorzenienie
|
Magducha to zdjęcie jak jakieś 3d wygląda
super.
|
|
|
|
#1659 |
|
Zadomowienie
|
Mucko absolutnie się nie denerwuj
, więc zmień go jak najszybciej!Magducho |
|
|
|
#1660 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wychodze z założenia, że dzidzi najważniejszq, ale pieniądze, które miałabym wydawać na wizyty, usg (które mogę mieć za darmo) wolę przeznaczyć dla dzidzi juz po porodzie, a przecież na państwowym garnuszku też można konsultować z kilkoma lekarzami Oczywiście wybiorę się na płatne usg 4D ale to jeszcze nie teraz ![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
|
|
|
#1661 |
|
Zadomowienie
|
cotynato - bo to jest 3d
mój wspaniały gin ma takie cudowny sprzęcior, że szok. No i to wszystko za DARMO, płace tylko za jakieś dodatkowe badania no i w przyszłości za 4d ![]() Wiadomo, że to nie co wizytę, ale jak mi juz cos pokazuje to tak szczegółowo pokazuje i opowiada, że zawsze wychodzę od niego w świetnym humorze
|
|
#1662 |
|
Zakorzenienie
|
Wam też tak cały czas zimno? Ja mam bluzkę i sweter i wały czas mam gęsią skórkę i dreszcze....bryyyy
|
|
#1664 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny dziekujemy z maluchem za komplementy
Uwierzcie mi na słowo, że maluszki w tym "wieku" sa już bardzo ruchliwe, mój wymachiwał raczkami i nóżkami na wszystkie strony coś pięknego...
|
|
#1665 |
|
Rozeznanie
|
mierzone było w szpitalu przez innego lekarza i mam tak w opisie
pisze tak: w jamie macicy płód jeden żywy z pęcherzykiem żółtkowym śr. 3.9mm z polem płodowym. ASP -150/min, crl-3mm odp. 5,6tyg. kosmówka na ścianie tylnej odwarstwiona przez haematom 23x8mm. jajnik lewy 36x17mm. jajnik prawy 50x17mm z pęcherzykiem 21 i 20mm. biorę duphaston 3x1, rutinoskorbin 3x2, magnezin 2x1 i niby nospe doraźnie ale się nią nie faszeruje jak brzuszek boli to trzymam na nim dłonie i jakby pomaga i wyglądał jak fasolka
Edytowane przez mucka21 Czas edycji: 2011-02-16 o 13:01 |
|
|
|
#1666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety w pracy nie mam możliwości, ale jeszcze tylko 3 godzinki
|
|
|
#1668 |
|
Zadomowienie
|
Ja chodzę do lekarza prywatnie, ponieważ za wizytę z Usg płacę 50,00. Uważam, że raz w miesiącu mogę sobie pozwolić na taki wydatek, zwłaszcza wziąwszy pod uwagę, że znam swojego gina od ponad 10 lat i mam do niego stały dostęp + względne zaufanie
.Niestety nie przyjmuje w przychodni, bo na pewno wybrałabym się tam do niego |
|
|
|
#1669 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1670 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja już po obiedzie, zrobiłam totalny miszmasz kurczak, cebulka, pieczarki, por, papryka, koperek, szczypiorek, makaron świderki i sos smietanowy z ziołami mniam mniamŻyczę wam dziewczynki dziś APETYTU! Cytat:
|
|
|
#1671 |
|
Zadomowienie
|
Bianeczka gorąca herbatka i pod kołdrę
![]() Zazdraszczam Ci Magducho podglądania Maleństwa w przestrzeni
|
|
|
|
#1672 |
|
Zadomowienie
|
mucka - serduszko bije i to mocno, więc nie ma się czym aż tak martwic moim zdaniem... z opisu wynika, że płód po wielkości ma około 5-6 tygodni, więc nie porównuj jego rozmiarów do 7 tygodniowego, bo zawsze ci wyjdzie inaczej. No i nie martw się tk, bo ten stres tylko zaszkodzi maluchowi, on czuje to co ty, pamiętaj o tym!
|
|
#1673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1675 |
|
Zakorzenienie
|
No nie wiem. Ja słyszałam, że dopiero ok 5 miesiąca a i tak magdzie ( moja imienniczka?) brakuje troche do tego 16 a na logikę 2cm to jednak trochę za mało aby coś już smyrać
Teraz będzie rosło i rosło więc łatwiej będzie mu dać o sobie znać
|
|
|
|
#1676 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() jedyne swiatelko to taki , ze pomimo , ze mam dlugie wlosy to na czybku i po bokach mam mase nowych wloskow , takie antenki strecza wszedzie ![]() Cytat:
Cytat:
ja jakos tez w dresach nie latam , ale moze sie przelamie tutaj laski lataja w dresach caly rok i nikt sie nie przejmuje to samo zreszta faceci i moze to dobrze , przeciez nie bede z brzuchem w szpilach i mini lazic paznokcie to zawsze mialam silne i bardzo szybko rosnace , moze one zabieraja cala witalnosc wlosa ![]() ide na zakupy , mam nadzieje , ze mnie nie zemdli w sklepie
|
|||
|
|
|
#1677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1678 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
Ja nie dość że na wagarach to jeszcze cała zakatarzona
|
|
|
|
#1679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszę się pochwalić dziś pierwszy raz miałam tak jakby bulgotanie w brzuchu, jakie śmieszne uczucie
|
|
|
#1680 |
|
Zadomowienie
|
Bianeczka - no coś ty, ruchów to nie spodziewam się poczuć wcześniej niz około 18-20 tygodnia
w pierwszej ciązy poczułam pierwszy raz gdzieś 20-22 tydzień... a wcześniej owszem, czułam, ale prace moich jelit ![]() Teraz nie jest możliwe poczuć ruchy, bo dzidzia w macicy ma za dużo miejsca jeszcze... Caltea - ja mojego gina "poznałam" właśnie na wizytach prywatnych. Potem z czystej ciekawości poszłam na ubezpieczenie, żeby zobaczyc jakie będzie miał podejście, ale było identyczne jak prywatnie, więc nie mam zamiaru marnowac kasy, zwłaszcza, że to na początku jest raz w miesiącu, potem jednak juz troszke częściej ![]() Cotynato - ty tez Magda?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:09.

.
. Piję potworne ilości wszystkiego co mi tylko wpadnie w ręce, do tego zmora większości z nas czyli wzdęcia
.
.
. W smaku może i niezły ale nie znoszę podrobów z założenia i basta
! Co jakiś jednak czas muszę ulegać i daję się namówić na jakieś krwawe ochłapy; no i właśnie wczoraj był taki dzień. Teraz mam spokój na następne dwa miesiące
. Co ja bym dała za kurczaka...

. Byłam naprawdę zdołowana.
i nikt sie nie przejmuje to samo zreszta faceci i moze to dobrze , przeciez nie bede z brzuchem w szpilach i mini lazic