Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010 cz.IV - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Który weekend wakacyjny najbardziej Ci pasuje?
23-24.07 5 29,41%
30-31.07 4 23,53%
6-7.08 3 17,65%
13-14.08 1 5,88%
20-21.08 3 17,65%
27-28.08 1 5,88%
Głosujący: 17. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-16, 20:36   #2971
anoxa
Zakorzenienie

Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010

hej dziewczyny

u mnie w domu mexyk nie dosc ze przemeblowanie ktore powoli dobiega konca to jeszcze Hubert chory niby tylko katar ma ale tempka sie pojawila bylismy u lekarza i oskrzela czyste gardlo tez podejrzewa jakas wirusowke mlody marudny i co troszke zbije tempke znowu wzrasta
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 20:50   #2972
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010

anoxa biedny Hubcio. Strasznie chorowity z niego maluch

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 20:52   #2973
entertete
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez chomiczek00000 Pokaż wiadomość
Trochę nie tak bo na budowie mamy już dawno zrobione instalacje- przyjechali 'majstry' zrobili i super jest, a teraz to niby energetyka(Enion czy coś tam) ma obowiązek(a my za niego płacimy ) nam podpiąć prąd do domu no i właśnie oni przysłali nam taką ekipę(niestety tu już sobie nie możesz wybrać tylko jakieś przetargi robią) idiotów.

Ale jak kogoś uraziłam to przepraszam
e, niee spoko, mnie np. urazić trudno raczej

za pół roku
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 21:26   #2974
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
wlasnie zamowilam takie http://allegro.pl/super-hit-spodnie-...462742816.html
tansze troszke
bajeranckie
Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
Kubus na walę-tynki dostał taki quad od mamusi,
ja jestem bardzo zadowolona, on chyba też
ale super samochodzik!, szkoda, ze my miejsca nie mamy

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość

http://www.youtube.com/watch?v=9RS-9...eature=related

Może taka metoda usypiania pomoże którejś z Was

A może za mało ruchu.. to zajęcia taneczne?
http://www.youtube.com/watch?v=_juQu...eature=related
hahaha swietne oba!

Chomiczek najlepszego!

Dzis bylam w kinie i po prostu do tej pory jestem zbulwersowana...
Najpier zachowaniem mojej kolezanki, ktora na sile chce by jej dziecko robilo cos czego nie potrafi Kiedys jak bylysmy u innej kolezanki jeszcze, z dziecmi to z uporem maniaka sadzala synka mimo, ze on sie gibal i widac, ze mu bylo niewygodnie...ale to co dzis zrobila to chyba przeszla sama siebie, ja nie probowalam jej pokazac jak Maja ladnie stoi i w ogole tylko polozylam Majke na brzuszku i pozwolilam jej robic na co ma ochote(akurat raczkowala, wstawac nie chciala)a on postawila swojego synka i chodzila z nim tak, wlekac mu nogi po podlodze i wmawiajac mi jak on pieknie chodzi
Druga akcja: to wiadomo w kinie na seansach multibaby sa dzieci w roznym wieku od 0do 3 i corka innej mojej kolezanki ma 1,5 roku i chodzila sobie po kinie, ale kolezanka caly czas pilnowala jej i chodzila za nia, i coreczka jej jak przechodzila miedzy fotelami, zatrzymala sie kolo PUSTEGO fotelika i go bujnela a pieeerdoolnieta (sory inaczej tego nie ujme)matka, wlascicielka tego fotelika(trzymala dziecko na rekach, nie w foteliku) tonem bardzo chamskim powiedziala, "czy moglabys nie dotykac tego!", kolezanka powiedziala, ze to tylko dziecko a ta do niej z ryjem, ze dziecko chyba ma rodzica i takie tam *******yeh.. szkoda slow na takich ludzi

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 21:37   #2975
olakola
Zadomowienie

HD dzieki za dokladny opis, nie miałam świadomości, że takie g dodają;
ten obiadek, który Kubie zaszkodził był z BIO
http://www.hipp.pl/?id=510
u nas już dobrze z brzuszkiem, ale katar się przypałętał ...
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 21:37   #2976
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

anoxa duzo zdrówka dla Hubcia i siły przy przemeblowaniu

niezawsze o niestety niektóre matki uważają, że rozwój dziecka to jakis konkurs w którym koniecznie ich maluch musi wygrac. Chyba są tak głupie, że nie wiedza, że takim działaniem moga zrobić krzywdę dziecku.
Stary 2011-02-16, 21:39   #2977
żabka19
Raczkowanie

anoxa Zdowka dla Hubcia!

Bylam ostatnio na wizycie u lekarza... niestety nie potrafili stwierdzic czy Szymek ma krzywice. Mieli wyslac go na badanie krwi. Dzis bylismy na tym pobraniu.. i niestety tej krwi nie pobrali za to wymyslili tysiace powod dla ktorych nie mozna mu jej pobrac. Do tego probka krwi ma leciec do Oslo i po min. 2 tyg. przyjdzie wynik. Wkurzylam sie strasznie ,wyszlam taka zdenerwowana z przychodni... Z pol godziny temu zamowilam bilety do Polski. Lecimy w poniedzialek! Chyba dobra decyzje podjelam. Choc i tak mam nadzieje ,ze okaze sie ,ze jednak jest zdrowy.

I zapomnialam sie pochwalic... nie chcialam wczesniej zapeszyc ,ale mam nadzieje ,ze nic sie nie zmieni bo juz jest tak od 3-4 tyg. Szymo przesypia cale noce Od 19.30 spi do 7.30 ,ma godzinna przerwe na obserowanie taty szykujacego sie do pracy no i butle ,a pozniej spimy do 10

Edytowane przez żabka19
Czas edycji: 2011-02-16 o 21:43
żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-16, 21:42   #2978
chomiczek00000
Raczkowanie

anoxa zdrówka dla Hubcia

niezawsze ja to bym najpierw a potem tak zrobiła tej kobiecie A koleżanka też ma pomysły

Idę spać bo znowu zaśpię-dziś wstałam 7.30 (Weronika spała jeszce) a Gabrysia na 8 do przedszkola ma no ale spóźniłyśmy się jakieś 5minut tylko.
Dobranoc wszystkim
chomiczek00000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 22:21   #2979
niezawsze
Zakorzenienie

Anoxa zdrowka zycze Hubciowi!

Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość
Lecimy w poniedzialek! Chyba dobra decyzje podjelam. Choc i tak mam nadzieje ,ze okaze sie ,ze jednak jest zdrowy.

I zapomnialam sie pochwalic... nie chcialam wczesniej zapeszyc ,ale mam nadzieje ,ze nic sie nie zmieni bo juz jest tak od 3-4 tyg. Szymo przesypia cale noce Od 19.30 spi do 7.30 ,ma godzinna przerwe na obserowanie taty szykujacego sie do pracy no i butle ,a pozniej spimy do 10
na dlugo lecicie? Niezle w takim razie jak normalnego badania nie moga wykonac, tez bym sie wkurzyla a nocy zazdroszcze!

Maciuś
Stary 2011-02-16, 23:19   #2980
żabka19
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość

na dlugo lecicie? Niezle w takim razie jak normalnego badania nie moga wykonac, tez bym sie wkurzyla a nocy zazdroszcze!
Brak mi slow na norweska sluzbe zdrowia ,tu sie poprostu niczym nie przejmuja.
Lecimy na 2 tygodnie. Skoro juz bede w Wawie to moze wybierzemy sie z maluchami na spacer do parku brodnowskiego jesli nie bedzie zbyt zimno ? Ciesze sie z tego wyjazdu ,poprosze jakas kolezanke to zostanie z malym ,a ja w koncu pojde do fryzjera i zrobie cos z wlosami! I odpoczne od M. Widze same plusy ,tylko zeby cieplo bylo bo ja nie znosze zimna mimo ,ze mieszkam w tej zimowej krainie,gdzies snieg topnieje w maju.

Edytowane przez żabka19
Czas edycji: 2011-02-16 o 23:42
żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 08:13   #2981
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
HD dzieki za dokladny opis, nie miałam świadomości, że takie g dodają;
ten obiadek, który Kubie zaszkodził był z BIO
http://www.hipp.pl/?id=510
u nas już dobrze z brzuszkiem, ale katar się przypałętał ...
ciesze się, że mogłam pomóc
Mięsa jest w tym daniu 8% więc to chyba nie to

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
niezawsze o niestety niektóre matki uważają, że rozwój dziecka to jakis konkurs w którym koniecznie ich maluch musi wygrac. Chyba są tak głupie, że nie wiedza, że takim działaniem moga zrobić krzywdę dziecku.
Marta, zgadzam się z Tobą. Sama czasem łapie się na tym, że porównuję czy Szymek robi to co inne dzieci itd. Maja nam tu poziom zawyża i za chwilkę będzie biegać ale daleka jestem od męczenia na siłę Szymka.
Fakt, z tym siadaniem to jak dla mnie mało zrozumiała sprawa. Piszą aby nie zmuszać i nie podkładać poduszek itp. OK. ale piszą również aby podciągać małego za rączki i zachęcać.

Szymek sam sie napina do siadania ale jak siedzi to sie biedny buja albo wygina do przodu. Wnioskuję, ze ma większe chęci do siadania niz możliwości (na razie)

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

anoxa Zdowka dla Hubcia!

Cytat:
Lecimy w poniedzialek! Chyba dobra decyzje podjelam. Choc i tak mam nadzieje ,ze okaze sie ,ze jednak jest zdrowy.

Zabka,współczuję. Oby okazało się, że wszystko jest w porządku!
Cieszę się, że przynajmniej w nocy macie spokój Gratuluję pssssss....żeby nie zapeszyć

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-17, 09:10   #2982
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość

[/COLOR]
Marta, zgadzam się z Tobą. Sama czasem łapie się na tym, że porównuję czy Szymek robi to co inne dzieci itd. Maja nam tu poziom zawyża i za chwilkę będzie biegać ale daleka jestem od męczenia na siłę Szymka.
Fakt, z tym siadaniem to jak dla mnie mało zrozumiała sprawa. Piszą aby nie zmuszać i nie podkładać poduszek itp. OK. ale piszą również aby podciągać małego za rączki i zachęcać.

Szymek sam sie napina do siadania ale jak siedzi to sie biedny buja albo wygina do przodu. Wnioskuję, ze ma większe chęci do siadania niz możliwości (na razie) [COLOR="Silver"]
Ja tez łapie sie na tym, ze porównuje ile Franek potrafi a ile inne dzieciaczki chociaż wiem , że to głupie. Najbardziej obawiam sie porównywania z młodszym kuzynem. Fajnie jak jest taka mała różnica wieku, ale własnie wtedy najłatwiej wpaść w pułapke porównywania, licytowania.
Franek sam ładnie siedzi, nie buja go jakos bardzo, ale sam nie umie sie podnieść. Za rączki owszem, podnosi tez głowe i nogi, ale za chiny nie usiądzie.

żabka oby wyniki były dobre. Mam nadzieję, że pogoda w PL dopisze i sie wygrzejecie.
Stary 2011-02-17, 09:18   #2983
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Skoro juz bede w Wawie to moze wybierzemy sie z maluchami na spacer do parku brodnowskiego jesli nie bedzie zbyt zimno ?
spoko mozemy a moze lepiej do kina pojdziesz z nami i z Szymkiem?

Dzis mialam faze na nagrywanie
tu Maja z pieskiem https://picasaweb.google.com/1041255...78639909279154
a tu Maja robi "przejscie od kanapy do stolika https://picasaweb.google.com/1041255...77230762153714

Maciuś
Stary 2011-02-17, 09:23   #2984
vette
Zadomowienie

niezawsze Maja mnie zadziwia! jest fenomenalna!

czesc Zabka
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 09:53   #2985
chomiczek00000
Raczkowanie

zabka mam nadzieję że wyniki będą ok.

niezawsze Maja super

Dziękujemy za życzenia

Idę co zrobić w domu, żeby nie było że wyrodna synowa jestem
Chociaż już wyprasowałam taaaką stertę ubrań i nic mi się więcej nie chce
chomiczek00000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 10:07   #2986
hd2005
Zakorzenienie

Maja jest niesamowita!!!!! Jak ona szybko raczkuje a o wstawaniu nie wspomnę! Jestem w szoku
Mówiłam - zawyża nam tu poziom

Ach, filmik z psem jest świetny Uśmiechałam się sama do siebie

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Szymek znalazł sobie nową zabawę - przesuwanie drzwi szafy.
Mamy szafę z lustrzanymi drzwiami od podłogi do sufitu.
Przy okazji obślini je i walnie głową kilka razy

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 10:19   #2987
anoxa
Zakorzenienie

niezawsze jestem w szoku ale zdolniacha z Maji niesamowita jest szybko jej to poszlo!!!!!!!!! a jak sobie z Sisca sierscia radzicie? duzo jej Maja ma na sobie? no Hubcio nie raczkuje ale jak lezy gdzies czy w chodziku dorwie Bigosa to sie ta siersc czepia mimo ze codziennie odkurzane i myte podlogi czasem nawet dwa razy dziennie

u nas mlody dalej goraczkuje dzisiaj mial rano 39C ale i tak w miare dzielnie to zniosl bo dostal syropek i dalej poszlismy spac niech juz ta goraczka minie
ide prasowac puki mlody spi...
Stary 2011-02-17, 10:52   #2988
entertete
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość

u nas mlody dalej goraczkuje dzisiaj mial rano 39C ale i tak w miare dzielnie to zniosl bo dostal syropek i dalej poszlismy spac niech juz ta goraczka minie
dla Hubcia
Stary 2011-02-17, 11:01   #2989
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
niezawsze jestem w szoku ale zdolniacha z Maji niesamowita jest szybko jej to poszlo!!!!!!!!! a jak sobie z Sisca sierscia radzicie? duzo jej Maja ma na sobie? no Hubcio nie raczkuje ale jak lezy gdzies czy w chodziku dorwie Bigosa to sie ta siersc czepia mimo ze codziennie odkurzane i myte podlogi czasem nawet dwa razy dziennie

Bidulek maly ZDROWKA

Wiesz co siersc psa na mnie wrazenia nie robi, bo to nieuniknione(odkurzamy i tak 3 razy dziennie a i tak jest)poza tym Maja jak wlazi na Sisca to i tak jest w siersci i ma z nia kontakt, czasem jej w raczkach zostaje Do tej pory to najwieksze wrazenie zrobilo na mnie grzebanie Mai w ziemi w kwiatkach a pozniej mycie jej buzki czarnej

Maciuś
Stary 2011-02-17, 11:15   #2990
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

niezawsze Maja jest niesamowita! Piesek ma w oczach pytanie" Czemu ją tu przyprowadziłaś?!!' Fajnie go zaczepia.
Stary 2011-02-17, 11:17   #2991
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:

biedny...marudzi mocno w dzien?

niezawsze-maja to poprostu wymiataczka))hehe silna dziewczyna bardzo
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 11:44   #2992
glooria
Raczkowanie

dla Maji poprostu silna dziewucha
glooria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 12:06   #2993
entertete
Rozeznanie

no Maja wymiata, jak oglądam to zazdroszczę,
(ale nie poganiam swojego bibula)
tylko kiedy macie czas odkurzać 3 razy dziennie, podziwiam

Edytowane przez entertete
Czas edycji: 2011-02-17 o 12:26
Stary 2011-02-17, 12:54   #2994
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
no Maja wymiata, jak oglądam to zazdroszczę,
(ale nie poganiam swojego bibula)
tylko kiedy macie czas odkurzać 3 razy dziennie, podziwiam
Mamy male mieszkanie 45m a odkurzenie zajmuje chwilke przeciez(dywanow nie mamy) jak odkurzam to Maja czasem "goni" odkurzacz tzn probuje na niego wejsc a wtedy ja odiezdzam

Maciuś

Edytowane przez niezawsze
Czas edycji: 2011-02-17 o 16:09
Stary 2011-02-17, 12:56   #2995
anoxa
Zakorzenienie

agravka w miare dobrze to znosi jak juz spiacy to marudzi a dzisiaj o dziwo grzeczny (odpukac)

niezawsze no wlasnie u nas podobnie z sierscia sprzatam sprzatam a i tak gdzies sie placze a z ziemia to trzeba bylo zdjecie zrobic ja nie mam kwiatow nigdzie nisko
Stary 2011-02-17, 14:24   #2996
alutka78
Rozeznanie

Elonomiro - myślę o sklepie z wszystkim dla dziecka - dwupoziomowy. Mam taki lokal - domek - do remontu, tylko jest problem, bo jest on w strefie zabytkowej, a ja chcaialabym go przerobic. Ach zobaczymy...
Maja - jestes boska.
Cytat:
hej dziewczyny

u mnie w domu mexyk nie dosc ze przemeblowanie ktore powoli dobiega konca to jeszcze Hubert chory niby tylko katar ma ale tempka sie pojawila bylismy u lekarza i oskrzela czyste gardlo tez podejrzewa jakas wirusowke mlody marudny i co troszke zbije tempke znowu wzrasta
Wiem cos o tym, Dagusia jest tez chora, a ja razem z nia. Zlapalysmy jakiegos wirusa. Katar, kaszel, bol gardla i mala goraczkowala. Dzis jest juz lepiej. Chodzimy do pediatry, ktory jest daleki od antybiotykow i zastrzykow. Przepisal Dagusi Fenistil - kropelki, syrop prawoslazowy i Nasivin. Jesli nie bedzie miala goraczki to mamy wyjsc na dwor.
Przed chorobą mała przesypiała mi całe nocki, a teraz nie spi nawet 3 godziny, jak sie budzi do karmienia.
Ostatnie dwa dni przenosiłam ja na rekach, tak marudziła. wczoraj tak plakala, ze musialam podac jej viburcol.
Ach, niech juz ten wirus od nas sobie pojdzie.
Stary 2011-02-17, 15:38   #2997
martysek
Zadomowienie

Dziewczyny, przyszła mi paczka od ********* z pieluchami Pampers Sleep&Play.
Jestem w szoku, bo myślałam, że przyjdzie 5 pieluszek jak przy Pampers Premium, a dostałam jedno duże opakowanie (68 szt.), jedno małe (26 szt.), torbę i chusteczki do pupy!
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 15:39   #2998
anoxa
Zakorzenienie

martysek wow pod wrazeniem jestem chusteczki clean &play sa fajne ja uzywalam ciekawe czy my tez takie zaopatrzenie dostaniemy
Stary 2011-02-17, 16:13   #2999
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
\
Wiem cos o tym, Dagusia jest tez chora, a ja razem z nia.
oj wspolczuje zdrowia zycze
Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Jestem w szoku, bo myślałam, że przyjdzie 5 pieluszek jak przy Pampers Premium, a dostałam jedno duże opakowanie (68 szt.), jedno małe (26 szt.), torbę i chusteczki do pupy!
szok niezle, a ja nie wyslalam , bo stwierdzilam, ze nie chce mi sie dla 6 pieluszek

Maciuś
Stary 2011-02-17, 16:18   #3000
alutka78
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
A można wiedziec co wypelniałas? Szukalam na stronie pampersa, ale nic nie widzę.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości