Sierpniowe Panny Młode cz.II - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-15, 21:15   #3091
agusiaaa1989
Raczkowanie

Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.II

o właśnie ja również dopisuję
-makijaż,
-paznokcie,
-fryzjer,
-u kwiaciarki o bukiety też już pytałam,
-obrączki leżą
-wódka jest
-chór do kościoła na ślub,
-stojak na tort

dzięki akazqa też to widziałam ale jeszcze na głowę nie upadła, za taką cenę

Edytowane przez agusiaaa1989
Czas edycji: 2011-02-15 o 21:18
agusiaaa1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 21:22   #3092
jusztyska
Zadomowienie

to ja się pożalę...
wczoraj udałam się na poszukiwanie bucików... i co? w dużym centrum handlowym znalazłam tylko 2 pary butów (jedne białe, drugie ecru) w rozmiarze 35 i obie były na mnie za duże

ale nie poddaję się, udam się na dalsze poszukiwania, może coś się uda znaleźć
jusztyska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 22:13   #3093
thea2
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez akazqa Pokaż wiadomość
Mi się podoba ich wykonanie walca z Nocy i Dni - facet fajnie prowadzi ;-)
http://www.youtube.com/watch?v=PrJ98FlXNH4
Bardzo ładnie prowadzi
Cytat:
Napisane przez paula54 Pokaż wiadomość
My na szczęście mamy oboje podobne klimaty i podejście do tego wszystkiego takie trochę z przymrużeniem oka. Bo babcie i dziadki nie będą wiedziały co to za muzyka, a młodzi będą się śmiać razem z nami
My chodzimy na kurs w Krakowie. Płacimy 60 zł za parę za jeden stopień (5-6 spotkań po 2h zegarowe) ale z tego co wiem, to jest jedyny taki tani kurs, normalnie płacisz tyle samo za osobę. A nam się udało bo organizowany w naszym klubie akademickim a prowadzą jeden z wykładowców z żoną (zawodowo tańczą, teraz już klasa seniorów, ale jak coś pokazują.... ostatnio np. pasodoble... )

ja walca chcę jako taniec z rodzicami już. Bo o wiele lepiej wygląda jak tańczy go kilka par, niż jak jedna - wtedy tak fajnie wszystko się kręci i faluje. Jeszcze nie wiem jak na to Łoś, ale zobaczymy

A na pierwszy taniec - nie mam pojęcia co... niby myślimy, ale na razie nic z tego nie wyszło. Na pewno potrzebujemy jakiś chociaż mały układzik (jakąś podpowiedź) bo razem owszem, tańczymy bardzo dobrze, ale jak przyjdzie jakiś wolny taniec to zwykle wychodzi taki bujaniec i dlatego też ten kurs tańca. A poza tym dla mnie to było odkrycie sezonu, że np. Lady Marmolade to cza cza
Oj, no to faktycznie bardzo tanio Ale w sumie dwa razy tyle za parę za jeden stopień to też nie jakaś tragedia, myślałam, że to drożej wychodzi. No nic, trzeba będzie poszukać jakiejś szkoły, znajoma tańczy już od dziecka w jednym z klubów, może uda się coś załatwić troszkę taniej
Cytat:
Napisane przez jusztyska Pokaż wiadomość
to ja się pożalę...
wczoraj udałam się na poszukiwanie bucików... i co? w dużym centrum handlowym znalazłam tylko 2 pary butów (jedne białe, drugie ecru) w rozmiarze 35 i obie były na mnie za duże

Nie ma co się poddawać ! Masz malutką stopę, więc faktycznie może być kłopot z butami, ale znajdziesz na pewno Za to buty będą na Tobie pięknie wyglądać, bo takie małe rozmiary zawsze fajnie wyglądają

A ja byłam dziś na próbnym makijażu, jestem zadowolona, choć szczerze przyznam, że wielkiej metamorfozy nie było, bo na co dzień robię sobie dość widoczny makijaż . Ten makijaż różnił się zdecydowanie jakością wykonania i użytych kosmetyków, ale nie zmienił mnie jakoś bardzo. Ale jestem zachwycona rzęsami, pani dokleiła mi kępki... jeju jakie są cudne, tak mi się podobają, są taaakie długie, a przy tym nie wyglądają jakoś sztucznie Żal będzie je zmyć No i oczywiście pani sprawiła, że zniknęły mi cienie pod oczami

A, byłam dziś w Gatcie, pytałam o pończochy samonośne w kolorze ecru i były dwa rodzaje- ciemniejsze i jaśniejsze, nie wiedziałam, na jakie się zdecydować i nie kupiłam żadnych

Edytowane przez thea2
Czas edycji: 2011-02-15 o 22:22
thea2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 00:43   #3094
paula54
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez thea2 Pokaż wiadomość
A, byłam dziś w Gatcie, pytałam o pończochy samonośne w kolorze ecru i były dwa rodzaje- ciemniejsze i jaśniejsze, nie wiedziałam, na jakie się zdecydować i nie kupiłam żadnych
Ja polecam samonośki z calzedonii. z Gatty mi się zsuwały. Nie wiem jak normalne ceny, ja kupuję w outlecie w Warszawie za około 5 zł sztuka

Cytat:
to ja się pożalę...

trzymam kciuki, żeby Ci się udało! Niby mam mały rozmiar, bo 36, ale wydaje mi się, że na mniejszych nóżkach większość fasonów wygląda jeszcze ładniej. Na pewno coś znajdziesz

Ja się wybieram w niedzielę na targi ślubne w poszukiwaniu fryzjerki, kosmetyczki, garnituru dla Łosia i kwiaciarni. Mam nadzieję, że coś znajdę.
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 09:32   #3095
lasoa
Zakorzenienie

zazdroszcze Wam przygotowan U mnie będą stały...

Przestałam się cieszyć....

....
lasoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 10:20   #3096
agusiaaa1989
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lasoa Pokaż wiadomość

....
a co się stało?
Stary 2011-02-16, 14:02   #3097
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie podobają się te (ale nie wiem jak z techniką tego tańca, bo się na tym nie znam. Jednak jak dla mnie są miłe dla oka
http://www.youtube.com/watch?v=qdkguiAp-js taniec jest mniej-więcej od połowy filmiku Strasznie podoba mi się ten moment, kiedy kobieta tańczy tyłem do mężczyzny, a on obejmuje ją w pasie (2:52 minuta)
A tu już taki bardziej weselny i amatorski (życzyłabym sobie, żeby nasz taniec był choć w połowie tak udany jak tej pary.... ):
http://www.youtube.com/watch?v=HeJuZ...eature=related
O takich tancach to moge tylko pomarzyc Moj TZ do tanczenia, to nieeee, jest przerazony samym wyjsciem na parkiet Nie wiem, jak my odtanczymy ten pierwszy taniec, ale napewno go to nie ominie

Cytat:
Ja zastanawiam sie nad takim bukietem
Bardzo ladny ten bukiecik Taki delikatny i romantyczny.

Cytat:
to ja się pożalę...

Nie smuc sie, jeszcze duzo czasu-napewno uda Ci sie cos znalezc
Mysle, ze od wiosny bedzie tez wiekszy wybor w sklepach, wiec glowa do gory

Cytat:
A ja byłam dziś na próbnym makijażu, jestem zadowolona, choć szczerze przyznam, że wielkiej metamorfozy nie było, bo na co dzień robię sobie dość widoczny makijaż . Ten makijaż różnił się zdecydowanie jakością wykonania i użytych kosmetyków, ale nie zmienił mnie jakoś bardzo. Ale jestem zachwycona rzęsami, pani dokleiła mi kępki... jeju jakie są cudne, tak mi się podobają, są taaakie długie, a przy tym nie wyglądają jakoś sztucznie Żal będzie je zmyć No i oczywiście pani sprawiła, że zniknęły mi cienie pod oczami
Szkoda, ze nie masz zdjec
Ja juz nie moge sie doczekac, probnego makijazu... a najbardziej wlasnie zastanawiam sie, czy w koncu jakims cudem zobacze siebie bez cieni pod oczami
Co do kepek rzes, bardzo bym chciala, ale obawiam sie czy nie odpadna mi w jakims najmniej oczekiwanym momencie?

Cytat:

....
Cos sie stalo???
Stary 2011-02-16, 15:24   #3098
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
ja to się zastanawiam czy nie postawić na cieliste pończoski sama nie wiem
Cytat:

....
ojjj, stało się coś?

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

Cytat:

Ja się wybieram w niedzielę na targi ślubne w poszukiwaniu fryzjerki, kosmetyczki, garnituru dla Łosia i kwiaciarni. Mam nadzieję, że coś znajdę.
Paula na nasze krośnienskie targi się wybierasz?
ja niestety nie dostałam urlopu, więc zostaję na weekend w Lbn, za to TŻ przyjedzie, no ale też go tam nie wyślę... może powiem mamie żeby pojechała obadać sytuację :P

Dzięki Wam dziewczyny za podtrzymanie na duchu moich mikroskopijnych stóp pocieszam się, że są w wersji mikro jak na mikrobiologa przystało Paula też się łapiesz, 36 to też malutki nr
Stary 2011-02-16, 16:09   #3099
thea2
Zadomowienie

Cytat:

....
Co się dzieje?
Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka26 Pokaż wiadomość
O takich tancach to moge tylko pomarzyc Moj TZ do tanczenia, to nieeee, jest przerazony samym wyjsciem na parkiet Nie wiem, jak my odtanczymy ten pierwszy taniec, ale napewno go to nie ominie

Szkoda, ze nie masz zdjec
Ja juz nie moge sie doczekac, probnego makijazu... a najbardziej wlasnie zastanawiam sie, czy w koncu jakims cudem zobacze siebie bez cieni pod oczami
Co do kepek rzes, bardzo bym chciala, ale obawiam sie czy nie odpadna mi w jakims najmniej oczekiwanym momencie?
Mam zdjęcia, ale takie troszkę byle jakie, robione na szybko, bo chciałam też zobaczyć inne makijaże na zdjęciach nie widać rzeczywistej długości tych rzęs, były długaśne Co do odpadania to pani mówiła mi, że ma dwa rodzaje kleju- normalny i taki mocny. Przykleiła mi kępki tym normalnym i nic się z nimi nie działo, postanowiłam zostawić je na noc, rano tylko jedna się odkleiła, ale nie było tego jakoś bardzo widać. Resztę odkleiłam sama
Aha, jedno oko jest pomalowane troszkę inaczej i jest doklejona o jedna kępka więcej, bo makijażystka chciała mi pokazać różnicę. Fajnie, bo dzięki temu przekonałam się, że dodatkowa kępka w kąciku jednak (po kilku godzinach) mi przeszkadza i sprawia wrażenie, że powieka wygląda jakby opadała. Pani zdecydowanie miała rację

Cytat:

Dzięki Wam dziewczyny za podtrzymanie na duchu moich mikroskopijnych stóp pocieszam się, że są w wersji mikro jak na mikrobiologa przystało Paula też się łapiesz, 36 to też malutki nr
Ja też się zastanawiałam nad cielistymi i dalej nie wiem, co zrobię
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Kopia SDC11337.jpg (15,9 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Kopia SDC11338.jpg (35,0 KB, 30 załadowań)

Edytowane przez thea2
Czas edycji: 2011-02-16 o 16:13
Stary 2011-02-16, 19:01   #3100
paula54
Zakorzenienie

Cytat:

Coś się dzieje?

Cytat:
Mój też taki był. Do niedawna mówił, że on nie tańczy na trzeźwo
Ale od niedawna coś zaczyna odważniej na parkiet wchodzić. I to mnie cieszy

Cytat:
Ja na pewno wolę cieliste. Najwyżej takie ciut jaśniejsze. Bo nie podoba mi się taka trupia biel na nogach, źle się z tym czuję

Cytat:
Napisane przez jusztyska
Paula na nasze krośnienskie targi się wybierasz?
ja niestety nie dostałam urlopu, więc zostaję na weekend w Lbn, za to TŻ przyjedzie, no ale też go tam nie wyślę... może powiem mamie żeby pojechała obadać sytuację :P
Tak, na krośnieńskie. Jak masz jakieś rzeczy do dopytania, a nie uda Ci się mamy wysłać, pisz - zapytam kogo trzeba. Nie wiem czy wolno będzie robić zdjęcia, ale jak coś to aparat też mogę wziąć ja liczę, że znajdę garniak Łosiowi i buty dla nas obojga, a także kwiaciarnię jakąś fajną.

Cytat:
Napisane przez jusztyska
Jak na mikrobiologa przystało fajne wyjaśnienie btw zapomniałam dodać, że chyba te ślubne też mam 35, bo mierzyłam jedne 36 i były sporo za duże. Zmierzę więcej, to się przekonam czy na 100% tak jest

Cytat:
Aha, jedno oko jest pomalowane troszkę inaczej i jest doklejona o jedna kępka więcej, bo makijażystka chciała mi pokazać różnicę. Fajnie, bo dzięki temu przekonałam się, że dodatkowa kępka w kąciku jednak (po kilku godzinach) mi przeszkadza i sprawia wrażenie, że powieka wygląda jakby opadała. Pani zdecydowanie miała rację

Ja też się zastanawiałam nad cielistymi i dalej nie wiem, co zrobię
faktycznie jest różnica. Jedna powieka bardziej opada trochę. Swoją drogą bardzo ładny makijaż. Trochę taki w moim stylu
Stary 2011-02-16, 19:30   #3101
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cześć
dawno do Was nie zaglądałam, ale mam zaległości

pochwalę się, że w ostatnim czasie załatwiliśmy kilka spraw
- spinki dla TŻ-a
- buty
- księgę gości (czerwone dodatki)
- tort
- kołocz weselny

tort będzie kwadratowy (tylko dekoracje czerwone), chyba, że sporo osób nam odmówi to chyba zamienimy na prostokąt z sercem

do usłyszenia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg spinki2.jpg (21,2 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ksiegagosci.jpg (54,7 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg księgaczerwona.jpg (45,5 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg butyczerwone.jpg (14,5 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg buty2.jpg (13,8 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tort_weselny_bezstelaza_38.jpg (40,9 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tort_weselny_plaski_11.jpg (39,6 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg koloczzserem.jpg (49,9 KB, 11 załadowań)

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 20:06   #3102
jusztyska
Zadomowienie

thea - makijaz bardzo mi się podoba

paula - będę wdzięczna za wszelkie informacje garniturowe i jakby były degustacje ciach to zjedz coś dobrego za mnie

Jenny - świetne spinki i piękne buciki

My chyba nie będziemy mieć księgi gości nigdy nie byłam na weselu na którym by była, nie wiem czy to się sprawdza i jakoś nie jestem przekonana czy by się ludzie wpisywali, no poza jedną ciotką, ona to by epopeje tam napisała...

właśnie zastanawiam się nad jakimiś walentynkowymi ciasteczkami bo my w tym roku przesunęliśmy Walentynki na sobotę:P może macie jakieś sprawdzone przepisy? byle nie cynamonowe, TŻ nie lubi...
Stary 2011-02-16, 20:52   #3103
paula54
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Cześć

- spinki dla TŻ-a
- buty
- tort
- kołocz weselny

tort będzie kwadratowy (tylko dekoracje czerwone), chyba, że sporo osób nam odmówi to chyba zamienimy na prostokąt z sercem

do usłyszenia
Jeśli to, co dodałaś w załącznikach to twoje nowości - gratuluję. Spinki do mankietów są boskie. Możesz zdradzić, skąd je masz? Może pisałaś, ale przegapiłam...
A jako maniaczka butów wszelkiego rodzaju powiem, że takie czerwone satynki też bym chciała mieć w swojej kolekcji

Cytat:
paula - będę wdzięczna za wszelkie informacje garniturowe i jakby były degustacje ciach to zjedz coś dobrego za mnie
Nie ma sprawy. Sama będę szukać takich informacji, a ciacha nie odpuszczę taki ze mnie łasuch

Cytat:
Napisane przez jusztyska
My chyba nie będziemy mieć księgi gości nigdy nie byłam na weselu na którym by była, nie wiem czy to się sprawdza i jakoś nie jestem przekonana czy by się ludzie wpisywali, no poza jedną ciotką, ona to by epopeje tam napisała...

właśnie zastanawiam się nad jakimiś walentynkowymi ciasteczkami bo my w tym roku przesunęliśmy Walentynki na sobotę:P może macie jakieś sprawdzone przepisy? byle nie cynamonowe, TŻ nie lubi...
My planowaliśmy księgę gości - taką w drewnianej oprawie, "pancerną". Ale powoli dochodzimy do wniosku, że wpisze się 5-10 osób a zababrają pół księgi tak, że później z tym się nic nie da zrobić i tylko będzie leżał rupieć w szafie. Ostatnio na wizażu znalazłam inną propozycję. I taką teraz rozważamy - jak w załączniku

Z ciasteczkami nie pomogę. Uwielbiam jeść, ale z pieczeniem ograniczam się do gotowego ciasta francuskiego z biedronki. Z tego wycinam ciasteczka i faszeruję czym popadnie (począwszy od jabłek, a skończywszy na szynce)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg new-12.jpg (107,8 KB, 20 załadowań)

Edytowane przez paula54
Czas edycji: 2011-02-16 o 20:55
Stary 2011-02-16, 20:54   #3104
agusiaaa1989
Raczkowanie

Cytat:
Cześć

- spinki dla TŻ-a
- buty
- tort
- kołocz weselny

do usłyszenia
spinki śliczne a torty jeszcze śliczniejsze nie mogę się napatrzeć

a u nas zmiana koncepcji co do ozdabiania butelek z wódką ze względu iż nie mogliśmy znaleźć żadnych sensownych naklejek na wódkę w kolorze zieleni i fioletu dziś wpadłam na pomysł że też zrobimy takie zawieszki z wierszykami bo można w sumie wybrać jakie się chce itp a na tych naklejkach każdy jeden był gorszy no i chcemy do tego zamiast zwykłej wstążki coś takiego:
http://allegro.pl/zawieszki-na-alkoh...384857058.html wzór 3 albo 19
http://allegro.pl/zawieszki-na-alkoh...334983730.html wzór 3 albo 5
tylko jednokolorowe, troszkę mniejsze i bliżej szyjki, a od tego będą szły te karteczki z wierszykami w kształcie kopniętego kwadratu co myślicie?

a tutaj znalazłam coś takiego http://allegro.pl/ekskluzywne-zawies...461658607.html tylko, że musiało by być samo już bez żadnych karteczek z wierszykami, bo by było za dużo... a wierszyki jakieś fajne muszą być teraz tyyyyyle tego

thea2 makijaż super ja również chcę takie kępki rzęs ale właśnie zobaczymy jak to będzie się trzymać jak zrobię sobie taki próbny makijaż
Stary 2011-02-16, 21:01   #3105
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
Nie ma sprawy. Sama będę szukać takich informacji, a ciacha nie odpuszczę taki ze mnie łasuch

My planowaliśmy księgę gości - taką w drewnianej oprawie, "pancerną". Ale powoli dochodzimy do wniosku, że wpisze się 5-10 osób a zababrają pół księgi tak, że później z tym się nic nie da zrobić i tylko będzie leżał rupieć w szafie. Ostatnio na wizażu znalazłam inną propozycję. I taką teraz rozważamy - jak w załączniku

Z ciasteczkami nie pomogę. Uwielbiam jeść, ale z pieczeniem ograniczam się do gotowego ciasta francuskiego z biedronki. Z tego wycinam ciasteczka i faszeruję czym popadnie (począwszy od jabłek, a skończywszy na szynce)
super, będę wdzięczna

no właśnie mam podobne odczucia co do księgi a taka "ramka" do zdjęcia, ciekawy pomysł, ale pewnie też gdzieś to się potem wsadzi w szufladę...

ooo z ciastem z biedronki dobry pomysł będziemy mieli gości w sobotę to może na pikantnie zrobię

Cytat:
Napisane przez agusiaaa1989 Pokaż wiadomość
a u nas zmiana koncepcji co do ozdabiania butelek z wódką ze względu iż nie mogliśmy znaleźć żadnych sensownych naklejek na wódkę w kolorze zieleni i fioletu dziś wpadłam na pomysł że też zrobimy takie zawieszki z wierszykami bo można w sumie wybrać jakie się chce itp a na tych naklejkach każdy jeden był gorszy no i chcemy do tego zamiast zwykłej wstążki coś takiego:
tylko jednokolorowe, troszkę mniejsze i bliżej szyjki, a od tego będą szły te karteczki z wierszykami w kształcie kopniętego kwadratu co myślicie?

a tutaj znalazłam coś takiego http://allegro.pl/ekskluzywne-zawies...461658607.html tylko, że musiało by być samo już bez żadnych karteczek z wierszykami, bo by było za dużo... a wierszyki jakieś fajne muszą być teraz tyyyyyle tego
mnie się wydaje, że już same karteczki z wierszykiem będą wystarczającą ozdobą
Stary 2011-02-16, 21:08   #3106
agusiaaa1989
Raczkowanie

no tak ale te karteczki muszą na czymś wisieć i zamiast zwykłej wstążki coś takiego sobie wywiąże będzie inaczej niż na internecie można kupić choć ogólnie dużo tego:P jutro jadę do pasmanterii i będę się znów przymierzać
Stary 2011-02-16, 21:15   #3107
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Jenny - świetne spinki i piękne buciki
Cytat:
dzięki

Cytat:
u nas świadek lub świadkowa będą pilnowali, aby każdy się wpisał. W ogóle to mam taki pomysł, żeby każdej parze gości przydzielić 2 strony w księdze podpisać (jeszcze nie wiem jak), że to dane miejsce jest dla takiej i takiej osoby np. Ciocia X i wujek Y, potem będzie miejsce na wpis a np. obok na stronie będzie miejsce na zdjęcie zaznaczone i jakiś cytat

fotografka będzie miała za zadanie porobić każdej parze zdjęcie albo zdjęci z nami

Cytat:
nie wyświetlił się załącznik, co planujecie ?

Cytat:
Jeśli to, co dodałaś w załącznikach to twoje nowości - gratuluję. Spinki do mankietów są boskie. Możesz zdradzić, skąd je masz? Może pisałaś, ale przegapiłam...
A jako maniaczka butów wszelkiego rodzaju powiem, że takie czerwone satynki też bym chciała mieć w swojej kolekcji
tak, to nasze nowości

zdjęcia tortów ze stronki cukierni, a spinki, buty i księga gości z allegro

to linki do aukcji
http://allegro.pl/oryginalna-inna-ni...441355594.html

http://allegro.pl/sliczne-czerwone-c...451565934.html

http://allegro.pl/i-love-my-wife-spi...441887175.html

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2011-02-16, 21:48   #3108
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:
Mam zdjęcia, ale takie troszkę byle jakie, robione na szybko, bo chciałam też zobaczyć inne makijaże na zdjęciach nie widać rzeczywistej długości tych rzęs, były długaśne Co do odpadania to pani mówiła mi, że ma dwa rodzaje kleju- normalny i taki mocny. Przykleiła mi kępki tym normalnym i nic się z nimi nie działo, postanowiłam zostawić je na noc, rano tylko jedna się odkleiła, ale nie było tego jakoś bardzo widać. Resztę odkleiłam sama

No swietny ten makijaz
Taki chcesz na slub? Nie za ciemny troszeczke?
A kepki wygladaja... jakby wcale ich tam nie bylo Genialnie.
Cytat:
Ja tez sklaniam sie narazie ku kwadratowym tortom. Podobaja mi sie
Ale napewno nie chce takiego slodkiego, sztucznego lukru na wierzchu, jak na angielskich tortach. Moze i ladnie to wyglada, ale do zjedzenia sie nie nadaje

Cytat:

Rowniez szukam czegos z fajnymi wierszykami, ale jak narazie w kazdym cos mi sie nie widzi Moze tez skusze sie i zrobie zawieszki sama.... kawalek kartoniku, wstazeczka, nadrukowany wierszyk i gotowe

Te kwiaty na butelkach wygladaja fajnie, ale balabym sie, ze w rzeczywistosci-z bliska wygladalyby tandetnie....
Stary 2011-02-16, 21:51   #3109
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Ale napewno nie chce takiego slodkiego, sztucznego lukru na wierzchu, jak na angielskich tortach. Moze i ladnie to wyglada, ale do zjedzenia sie nie nadaje
nie pamietam jak to sie nazywa, ale na pewno nie jest to lukier ani marcepan

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2011-02-16, 21:59   #3110
Goyya
Raczkowanie

Cytat:
sliczny tort, ile taki kosztuje?

Ja zastanawiam sie nad takim bukietem
bukiecik przepiekny... naprawde slodki te piórka to jakis czad... nie widzialam takiego-cudny...
tort kosztuje chyba 60zl za kilo plus dojazd
a co do rzes kolezanki moje-polecam przedluzyc rzesy metoda jeden do jednego.jest to przedluzenie i zageszczenie na stale-to znaczy uzupelnia sie co jakies 3-4 tygodnie.mozna zalozyc jednorazowo,i nie uzupelniac.efekt zniewala,rzes nie trzeba nawet malowac a nawet sie nie powinno a sa dlugie,geste czarne i podkrecone... wiec przy okazji odpada problem rozmazania sie lub efekt pandy-w wyniku wzruszenia np.podczas błogosławieństwa co prawda cena to kolo 200-300 zl ale warto,mialam to wiem
Goyya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 22:14   #3111
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
A jakie będziecie mieć ciasta na ślubie ?
w menu z sali weselnej pisze, ze mamy 3 kawalki ciasta na osobe, ale nie pisze jakie :/ a jesli sie zdecydujemy na ciasta z tej cukierni co tort to zamowilibysmy takie: deser pomaranczowo-czekoladowy , deser czekokadowa ekspresja, sernik na zimno, deser truskawkowy, fale dunaju i moze deser karmelowy

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2011-02-16, 22:20   #3112
paula54
Zakorzenienie

Cytat:
ooo z ciastem z biedronki dobry pomysł będziemy mieli gości w sobotę to może na pikantnie zrobię
15 minut roboty, 3 zł wydane na ciasto (w zestawie z papierem do pieczenia ) a u mnie ginie w mgnieniu oka

Cytat:
no tak ale te karteczki muszą na czymś wisieć i zamiast zwykłej wstążki coś takiego sobie wywiąże będzie inaczej niż na internecie można kupić choć ogólnie dużo tego:P jutro jadę do pasmanterii i będę się znów przymierzać
Fajny pomysł ale z tymi wielkimi storczykami bym uważała, czy w rzeczywistości nie będą wyglądać trochę tandetnie. My dajemy karteczkę z wierszykiem zawiązaną na wstążce z kokardką taką samą jak w zaproszeniach, tylko mini

Cytat:
u nas świadek lub świadkowa będą pilnowali, aby każdy się wpisał. W ogóle to mam taki pomysł, żeby każdej parze gości przydzielić 2 strony w księdze podpisać (jeszcze nie wiem jak), że to dane miejsce jest dla takiej i takiej osoby np. Ciocia X i wujek Y, potem będzie miejsce na wpis a np. obok na stronie będzie miejsce na zdjęcie zaznaczone i jakiś cytat

fotografka będzie miała za zadanie porobić każdej parze zdjęcie albo zdjęci z nami

nie wyświetlił się załącznik, co planujecie ?
Dzięki za linki, już Łosiowi podesłałam spinki. On też lubi takie różne niecodzienne.
Wymyśliliśmy zdjęcie nasze na środku na dużym arkuszu bristolu a naokoło miejsce na podpisy i życzenia. Niby gości dużo, ale jak damy bristol A1-A2 to powinno wystarczyć
Co do księgi gości - też tak planowaliśmy. Dokładnie tak samo (miejsce na zdjęcie, a obok na wpis). Moje marzenia rozwiała mama mówiąc, że połowa rodziny u nas niedowidzi i żadna ciocia na ślepo wpisywać się nie będzie ( a okularów na wesele nie weźmie, bo i po co). A jeździć później po wszystkich uzupełniać wpisy nie mamy kiedy. A tak, kto będzie chciał, się podpisze. Jak nam się znudzi wiszące na ścianie to zdjęcie, schowamy do szafy i wyciągniemy za 30 lat A czy zrezygnujemy z księgi - jeszcze nie wiem. Ostatnio pojawił się u mnie pomysł, żeby samej coś zrobić. Zobaczę, czy coś się z tego wykluje

Cytat:
Ja słyszałam o takiej masie marshmallow na torty właśnie. Okropnie słodka podobno, ale efekt powalający. Ale szkoda by mi było zepsuć tort tak, żeby się nie dało zjeść więcej niż 2-3 gryzy.

Cytat:
Napisane przez Goyya Pokaż wiadomość
a co do rzes kolezanki moje-polecam przedluzyc rzesy metoda jeden do jednego.jest to przedluzenie i zageszczenie na stale-to znaczy uzupelnia sie co jakies 3-4 tygodnie.mozna zalozyc jednorazowo,i nie uzupelniac.efekt zniewala,rzes nie trzeba nawet malowac a nawet sie nie powinno a sa dlugie,geste czarne i podkrecone... wiec przy okazji odpada problem rozmazania sie lub efekt pandy-w wyniku wzruszenia np.podczas błogosławieństwa co prawda cena to kolo 200-300 zl ale warto,mialam to wiem
Też słyszałam o tej metodzie. Gdzieś na forum dziewczyny bardzo polecały. Zastanawiałam się nad nią, tym bardziej, że rozklejam się momentalnie i przy byle pierdołach. Pewnie pół swojego wesela przeryczę jak bóbr...

A ja dziś miałam moment grozy - zadzwoniłam do pana zarządzającego moją salą weselną, i się dowiedziałam, że on już nie zarządza, tylko jest ktoś inny. No to zadzwoniłam do tego "ktosia". I na dzień dobry usłyszałam pytanie czy płaciliśmy zaliczkę. A nie płaciliśmy, bo pierwszy pan powiedział, że nie przyjmuje zaliczek, bo nie może się z nich rozliczyć czy cośtam. No więc pan nr 2 stwiedził, że jak nie płaciliśmy, to on nie wie i sprawdzi w kalendarzu jak wróci do domu. I od 11 siedziałam jak na szpilkach. Nie wyobrażam sobie, że teraz by się miało nagle okazać, że sali nie ma... Na szczęście jest, bo jest udokumentowana moja prośba o wynajem na piśmie, tylko musimy jak najszybciej zaliczką potwierdzić. Jedziemy jutro z samego rana. Ufff
Stary 2011-02-16, 22:53   #3113
thea2
Zadomowienie

Cytat:
faktycznie jest różnica. Jedna powieka bardziej opada trochę. Swoją drogą bardzo ładny makijaż. Trochę taki w moim stylu
Cytat:
thea - makijaz bardzo mi się podoba
Cieszę się, że Wam się podoba, bo ja jestem chyba za bardzo wymagająca i tak oglądam, oglądam i mam wątpliwości
Paula, z tą salą to masakra, jak to dobrze, że się wszystko wyjaśniło i jest w porządku
Cytat:
- spinki dla TŻ-a
- buty
- tort
- kołocz weselny

do usłyszenia
Spinki rewelacja ! I cała reszta również Butki śliczne, jak ja żałuję, że muszę mieć jakieś z paseczkami...

Cytat:

thea2 makijaż super ja również chcę takie kępki rzęs ale właśnie zobaczymy jak to będzie się trzymać jak zrobię sobie taki próbny makijaż
Kurcze, świetne te storczyki... jak dla mnie rewelacja Ale tak jak paula pisała, zdjęcie może różnić się od faktycznego wyglądu. Więc chyba trzeba by było zamówić jeden komplet na próbę i ewentualnie później zamówić resztę Myślę, że kartonik + wstążeczka to fajny pomysł Musisz sobie tylko poprzymierzać jak tą wstążeczkę ułożyć, żeby było dobrze Ja będę mieć tylko przywiązaną, bo lubię takie proste rzeczy, ale bardzo podoba mi się np. takie ułożenie wstążeczki: http://allegro.pl/piekne-jedyne-zawi...453260556.html
http://allegro.pl/wyjatkowe-zawieszk...456711128.html

Cytat:
No swietny ten makijaz
Taki chcesz na slub? Nie za ciemny troszeczke?
A kepki wygladaja... jakby wcale ich tam nie bylo Genialnie.
Wiesz, jak siedziałam na fotelu, w świetle dziennym wydawał mi się tak delikatny, że cały czas marudziłam, że trzeba przyciemnić Na zdjęciu wygląda zupełnie inaczej, ciemniej. No ale ja zawsze noszę mocny makijaż, więc źle czułabym się w jakichś pudrowych kolorach, muszę mieć coś ciemniejszego I tak jestem dla siebie pełna podziwu, że zdaję sobie sprawę z tego, że to ślub i nie zażyczyłam sobie jakichś czarnych kresek czy nie wiadomo czego Strasznie mnie ciągnie do makijażu takiego bardziej wieczorowego, np. uwielbiam smokey, ale jednak przy jasnej sukience za bardzo rzucałby się w oczy

Cytat:
Napisane przez Goyya Pokaż wiadomość
bukiecik przepiekny... naprawde slodki te piórka to jakis czad... nie widzialam takiego-cudny...
tort kosztuje chyba 60zl za kilo plus dojazd
Zgadzam się, świetne są te rzęsy, znajoma przedłuża tą metodą i zastanawiałam się nad tym. Ale nie wiem, czy nie pozostanę jednak przy tych kępkach, bo fajnie się z nimi czułam, a tamtych jeszcze nie miałam nigdy
Stary 2011-02-16, 23:33   #3114
paula54
Zakorzenienie

Thea - będę miała zawieszki właśnie bardzo podobne do tych, które zamieściłaś w linku.
Co do sali - nawet nie wiesz, jak mi ulżyło, jak się dowiedziałam, że wszystko ok ...
A co do makijażu - ja też uwielbiam smokey i przeróżne wariacje na ten temat. I takie coś ciemniejszego planuję. Lubię czasem zrobić taki make up bardzo pastelowy, beżowy, ale i tak w połączeniu z mega czarnymi rzęsami i kreską mocną. Nie wyobrażam sobie siebie w pudrowych bledziutkich kolorkach. Jakoś tak... łyso i goło
W załącznikach dotychczas znalezione przeze mnie oczki. Te ostatnie trochę delikatniejsze, ale coś w nich jest...
Powiedzcie, nie za mocne coś takiego dla panny młodej? Nie przeszkadza mi czy "wypada" tylko czy nie wyjdzie z tego wielka biało czarna panda
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg panna młoda (3).jpg (48,5 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 50.jpg (18,9 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg panna młoda (5).jpg (16,3 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 0cd2c3b3002776524bba4fe6.jpg (11,1 KB, 15 załadowań)
Stary 2011-02-16, 23:44   #3115
thea2
Zadomowienie

Cytat:
Thea - będę miała zawieszki właśnie bardzo podobne do tych, które zamieściłaś w linku.
Co do sali - nawet nie wiesz, jak mi ulżyło, jak się dowiedziałam, że wszystko ok ...
A co do makijażu - ja też uwielbiam smokey i przeróżne wariacje na ten temat. I takie coś ciemniejszego planuję. Lubię czasem zrobić taki make up bardzo pastelowy, beżowy, ale i tak w połączeniu z mega czarnymi rzęsami i kreską mocną. Nie wyobrażam sobie siebie w pudrowych bledziutkich kolorkach. Jakoś tak... łyso i goło
W załącznikach dotychczas znalezione przeze mnie oczki. Te ostatnie trochę delikatniejsze, ale coś w nich jest...
Powiedzcie, nie za mocne coś takiego dla panny młodej? Nie przeszkadza mi czy "wypada" tylko czy nie wyjdzie z tego wielka biało czarna panda
Wiesz co, ja po próbnym makijażu trochę inaczej spojrzałam na ślubny Bo wydawało mi się, że mocny będzie ok. Byłby ok ale np, do czarnej sukienki Natomiast w połączeniu z bielą te ciemne oczy robiły by się zbyt wyraźne, za bardzo byłoby je widać. Dlatego jeszcze kilka dni temu powiedziałabym, że wszystkie makijaże, jakie pokazałaś będą super na ślub A dziś powiem, że dwa ostatnie owszem- myślę, że będą idealne, są super, szczególnie przedostatni Ale te dwa pierwsze będą za mocne- tak mi się wydaję- mam na myśli kolor, bo sam układ cieni jest w porządku, szczególnie na pierwszym zdjęciu Wszystko zależy jeszcze od urody, koloru skóry, oczu, dodatków- wiadomo. Ale sądzę, że trzeba to jakoś wypośrodkować, żeby makijaż nie był pierwszą rzeczą, jaka (negatywnie) rzuca się w oczy i żeby nie przyćmił sukni, bukietu, fryzury, a jednocześnie żeby był wyrazisty To przede wszystkim TY musisz się sobie w tym makijażu podobać

A w pudrowych kolorach też siebie nie widzę- nigdy w życiu!

Edytowane przez thea2
Czas edycji: 2011-02-16 o 23:46
Stary 2011-02-17, 15:02   #3116
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
mnie najbardziej podoba się 3 zdjęcie porządnie wytuszowane rzęsy do tego i kreska i wg mnie super będzie wyglądało

Cytat:
w menu z sali weselnej pisze, ze mamy 3 kawalki ciasta na osobe, ale nie pisze jakie :/ a jesli sie zdecydujemy na ciasta z tej cukierni co tort to zamowilibysmy takie: deser pomaranczowo-czekoladowy , deser czekokadowa ekspresja, sernik na zimno, deser truskawkowy, fale dunaju i moze deser karmelowy
oooo jakie pyyyszności

Cytat:
Rowniez szukam czegos z fajnymi wierszykami, ale jak narazie w kazdym cos mi sie nie widzi Moze tez skusze sie i zrobie zawieszki sama.... kawalek kartoniku, wstazeczka, nadrukowany wierszyk i gotowe

Te kwiaty na butelkach wygladaja fajnie, ale balabym sie, ze w rzeczywistosci-z bliska wygladalyby tandetnie....
ja też ostatnio myślę nad tym, żeby zrobić te zawieszki

A co do makijażu ślubnego... wasze kosmetyczki będą Wam nakładać normalnie puder czy kamuflaż? bo ostatnio spotkałam się z opinią wizażystki, która uważa, że na śluby jedynie kamuflaż, a ja mam mieszane uczucia, w tym kamuflażu czuję się jak w masce...
Stary 2011-02-17, 16:37   #3117
lasoa
Zakorzenienie

Cytat:
a co się stało?
Jak zawsze same problemy, z TZ wszystko ok

Nie wiem co będzie z weselem miało być na ok 80 osob, natomiast ojciec powiedział że nie zgadza się na nasz slub i nie da mi połowy za wesele, Nas niestety nie stać na tak duże wesele (kretyt) więc musimy zrobić na 30 - 40 osob, teraz nie wiem co z salą i całą reszta dotyczącą wesela

Cytat:
Bardzo ladny ten bukiecik Taki delikatny i romantyczny.
marzy mi się delikatny, tylko nie wiem dokladnie jaki, na razie to jest moj nr 1

Cytat:
tez miałam problem, ale w koncu znalazłam i kupiłam

Cytat:
Cześć

- spinki dla TŻ-a
- buty
- tort
- kołocz weselny

do usłyszenia
piekny tort !

Cytat:
ładny jest ten ostatni
lasoa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-17, 19:24   #3118
butterfly20
Zakorzenienie

Jenny mam taką samą Księgę Gości,ale z zielonymi wstążeczkami Cudna jest

Ja muszę ponarzekać na Panią od zaproszeń. Chcę zamówić około 70 zaproszeń,120 zawieszek na wódkę,140 karteczki do przywieszenia na podziękowania dla gości, numery na stoliki i plan stołów. Wysłałam jej jaki dokładnie odcień zieleni chcę mieć w przypadku wstążeczek. A ona mi na to,że takich nie będzie mieć.Pytam czy nie może kupić.A ona,że nie bo nie mają na hurtowni. Ja już po prostu się wpieniłam i pytam jej,czy mam rozumieć,że hurtownia ma tę wyłączoność,że tylko w niej owa Pani ma się zaopatrywać we wstążeczki. Ją zatkało i jej powiedziałam,że na Allegro jest trylion takich wstążek.
Powiedziała,że coś wymyśli i mam jej dać tydzień. Nossszzzzz kurcze...powinno jej zależeć bo mam duże zamówienie i zarobi na mnie sporo...

A poza tym to byłam na spotkaniu z nową właścicielką sali.Jako Klientka może jest babsztylem,ale jako zleceniobiorca jest słodka jak cukierek.Ogólnie jestem zadowolona,bo zna się na rzeczy i mamy nową piękną zastawę,obrusy, zadbała o dekoracje w holu i wszędzie tak ładnie pachnie. Ech jednak poprzedni właściciel (jak to facet) nie dbał o takie rzeczy.
Natomiast ta babeczka namawia mnie na swoją dekoratorkę i nie wiem co zrobić,bo już mam podpisaną umowę z innymi dekoratorami...
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 19:58   #3119
agusiaaa1989
Raczkowanie

a ja te zawieszki na butelki robić będę sama i dziś zrobiłam na próbę, jedną zieloną i jedną fioletową z białymi małymi kwiatuszkami i pod spodem karteczka i jak dla mnie suuuuuper) i zrobiliśmy sobie już projekty z wierszykami i ornamenty różne na nich, ale nie wiemy gdzie to wydrukować...sama nie wytnę tak ładnie równo
Stary 2011-02-17, 20:03   #3120
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
a ja te zawieszki na butelki robić będę sama i dziś zrobiłam na próbę, jedną zieloną i jedną fioletową z białymi małymi kwiatuszkami i pod spodem karteczka i jak dla mnie suuuuuper) i zrobiliśmy sobie już projekty z wierszykami i ornamenty różne na nich, ale nie wiemy gdzie to wydrukować...sama nie wytnę tak ładnie równo
wrzucisz fotki?

ja to zastanawiam się nad kupieniem takich nozyczek, co wycinają wzorek wtedy nawet jak troszkę nierówno będzie, to będzie to niewidoczne:P
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości