|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.II
o właśnie ja również dopisuję
![]() -makijaż, -paznokcie, -fryzjer, -u kwiaciarki o bukiety też już pytałam, -obrączki leżą ![]() -wódka jest ![]() -chór do kościoła na ślub, -stojak na tort ![]() dzięki akazqa też to widziałam Edytowane przez agusiaaa1989 Czas edycji: 2011-02-15 o 21:18 |
|
|
|
#3092 |
|
Zadomowienie
|
to ja się pożalę...
![]() wczoraj udałam się na poszukiwanie bucików... i co? w dużym centrum handlowym znalazłam tylko 2 pary butów (jedne białe, drugie ecru) w rozmiarze 35 i obie były na mnie za duże ![]() ale nie poddaję się, udam się na dalsze poszukiwania, może coś się uda znaleźć
|
|
|
|
#3093 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale w sumie dwa razy tyle za parę za jeden stopień to też nie jakaś tragedia, myślałam, że to drożej wychodzi. No nic, trzeba będzie poszukać jakiejś szkoły, znajoma tańczy już od dziecka w jednym z klubów, może uda się coś załatwić troszkę taniej Cytat:
Nie ma co się poddawać ! Masz malutką stopę, więc faktycznie może być kłopot z butami, ale znajdziesz na pewno Za to buty będą na Tobie pięknie wyglądać, bo takie małe rozmiary zawsze fajnie wyglądają A ja byłam dziś na próbnym makijażu, jestem zadowolona, choć szczerze przyznam, że wielkiej metamorfozy nie było, bo na co dzień robię sobie dość widoczny makijaż . Ten makijaż różnił się zdecydowanie jakością wykonania i użytych kosmetyków, ale nie zmienił mnie jakoś bardzo. Ale jestem zachwycona rzęsami, pani dokleiła mi kępki... jeju jakie są cudne, tak mi się podobają, są taaakie długie, a przy tym nie wyglądają jakoś sztucznie No i oczywiście pani sprawiła, że zniknęły mi cienie pod oczami A, byłam dziś w Gatcie, pytałam o pończochy samonośne w kolorze ecru i były dwa rodzaje- ciemniejsze i jaśniejsze, nie wiedziałam, na jakie się zdecydować i nie kupiłam żadnych
Edytowane przez thea2 Czas edycji: 2011-02-15 o 22:22 |
|||
|
|
|
#3094 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja się wybieram w niedzielę na targi ślubne w poszukiwaniu fryzjerki, kosmetyczki, garnituru dla Łosia i kwiaciarni. Mam nadzieję, że coś znajdę. |
||
|
|
|
#3095 |
|
Zakorzenienie
|
zazdroszcze Wam przygotowan
U mnie będą stały...Przestałam się cieszyć.... .... |
|
|
|
#3096 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3097 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj TZ do tanczenia, to nieeee, jest przerazony samym wyjsciem na parkiet![]() Bardzo ladny ten bukiecik Taki delikatny i romantyczny.Cytat:
![]() Mysle, ze od wiosny bedzie tez wiekszy wybor w sklepach, wiec glowa do gory ![]() Cytat:
![]() Ja juz nie moge sie doczekac, probnego makijazu... a najbardziej wlasnie zastanawiam sie, czy w koncu jakims cudem zobacze siebie bez cieni pod oczami Co do kepek rzes, bardzo bym chciala, ale obawiam sie czy nie odpadna mi w jakims najmniej oczekiwanym momencie? ![]() Cos sie stalo???
|
|
|
#3098 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sama nie wiem ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Cytat:
ja niestety nie dostałam urlopu, więc zostaję na weekend w Lbn, za to TŻ przyjedzie, no ale też go tam nie wyślę... może powiem mamie żeby pojechała obadać sytuację :P Dzięki Wam dziewczyny za podtrzymanie na duchu moich mikroskopijnych stóp pocieszam się, że są w wersji mikro jak na mikrobiologa przystało Paula też się łapiesz, 36 to też malutki nr
|
|||
|
|
|
#3099 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co się dzieje?Cytat:
na zdjęciach nie widać rzeczywistej długości tych rzęs, były długaśne Co do odpadania to pani mówiła mi, że ma dwa rodzaje kleju- normalny i taki mocny. Przykleiła mi kępki tym normalnym i nic się z nimi nie działo, postanowiłam zostawić je na noc, rano tylko jedna się odkleiła, ale nie było tego jakoś bardzo widać. Resztę odkleiłam sama Aha, jedno oko jest pomalowane troszkę inaczej i jest doklejona o jedna kępka więcej, bo makijażystka chciała mi pokazać różnicę. Fajnie, bo dzięki temu przekonałam się, że dodatkowa kępka w kąciku jednak (po kilku godzinach) mi przeszkadza i sprawia wrażenie, że powieka wygląda jakby opadała. Pani zdecydowanie miała rację ![]() Cytat:
Edytowane przez thea2 Czas edycji: 2011-02-16 o 16:13 |
|||
|
|
|
#3100 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale od niedawna coś zaczyna odważniej na parkiet wchodzić. I to mnie cieszy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja liczę, że znajdę garniak Łosiowi i buty dla nas obojga, a także kwiaciarnię jakąś fajną.Cytat:
fajne wyjaśnienie btw zapomniałam dodać, że chyba te ślubne też mam 35, bo mierzyłam jedne 36 i były sporo za duże. Zmierzę więcej, to się przekonam czy na 100% tak jest ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3101 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() dawno do Was nie zaglądałam, ale mam zaległości ![]() pochwalę się, że w ostatnim czasie załatwiliśmy kilka spraw ![]() - spinki dla TŻ-a - buty - księgę gości (czerwone dodatki) - tort - kołocz weselny tort będzie kwadratowy (tylko dekoracje czerwone), chyba, że sporo osób nam odmówi to chyba zamienimy na prostokąt z sercem ![]() do usłyszenia |
|
|
|
#3102 |
|
Zadomowienie
|
thea - makijaz bardzo mi się podoba
![]() paula - będę wdzięczna za wszelkie informacje garniturowe i jakby były degustacje ciach to zjedz coś dobrego za mnie Jenny - świetne spinki i piękne buciki ![]() My chyba nie będziemy mieć księgi gości nigdy nie byłam na weselu na którym by była, nie wiem czy to się sprawdza i jakoś nie jestem przekonana czy by się ludzie wpisywali, no poza jedną ciotką, ona to by epopeje tam napisała...![]() właśnie zastanawiam się nad jakimiś walentynkowymi ciasteczkami bo my w tym roku przesunęliśmy Walentynki na sobotę:P może macie jakieś sprawdzone przepisy? byle nie cynamonowe, TŻ nie lubi...
|
|
|
|
#3103 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jako maniaczka butów wszelkiego rodzaju powiem, że takie czerwone satynki też bym chciała mieć w swojej kolekcji Cytat:
taki ze mnie łasuch ![]() Cytat:
![]() Z ciasteczkami nie pomogę. Uwielbiam jeść, ale z pieczeniem ograniczam się do gotowego ciasta francuskiego z biedronki. Z tego wycinam ciasteczka i faszeruję czym popadnie (począwszy od jabłek, a skończywszy na szynce)
Edytowane przez paula54 Czas edycji: 2011-02-16 o 20:55 |
|||
|
|
|
#3104 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie mogę się napatrzeća u nas zmiana koncepcji co do ozdabiania butelek z wódką ze względu iż nie mogliśmy znaleźć żadnych sensownych naklejek na wódkę w kolorze zieleni i fioletu no i chcemy do tego zamiast zwykłej wstążki coś takiego:http://allegro.pl/zawieszki-na-alkoh...384857058.html wzór 3 albo 19 ![]() http://allegro.pl/zawieszki-na-alkoh...334983730.html wzór 3 albo 5 ![]() tylko jednokolorowe, troszkę mniejsze i bliżej szyjki, a od tego będą szły te karteczki z wierszykami w kształcie kopniętego kwadratu a tutaj znalazłam coś takiego thea2 makijaż super ja również chcę takie kępki rzęs
|
|
|
|
|
#3105 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no właśnie mam podobne odczucia co do księgi a taka "ramka" do zdjęcia, ciekawy pomysł, ale pewnie też gdzieś to się potem wsadzi w szufladę...ooo z ciastem z biedronki dobry pomysł będziemy mieli gości w sobotę to może na pikantnie zrobię ![]() Cytat:
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3106 |
|
Raczkowanie
|
no tak ale te karteczki muszą na czymś wisieć
i zamiast zwykłej wstążki coś takiego sobie wywiąże będzie inaczej niż na internecie można kupić choć ogólnie dużo tego:P jutro jadę do pasmanterii i będę się znów przymierzać
|
|
|
|
#3107 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() fotografka będzie miała za zadanie porobić każdej parze zdjęcie albo zdjęci z nami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() zdjęcia tortów ze stronki cukierni, a spinki, buty i księga gości z allegro ![]() to linki do aukcji ![]() http://allegro.pl/oryginalna-inna-ni...441355594.html http://allegro.pl/sliczne-czerwone-c...451565934.html http://allegro.pl/i-love-my-wife-spi...441887175.html |
||||
|
|
|
#3108 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No swietny ten makijaz Taki chcesz na slub? Nie za ciemny troszeczke? A kepki wygladaja... jakby wcale ich tam nie bylo Genialnie.Cytat:
![]() Ale napewno nie chce takiego slodkiego, sztucznego lukru na wierzchu, jak na angielskich tortach. Moze i ladnie to wyglada, ale do zjedzenia sie nie nadaje ![]() Cytat:
Moze tez skusze sie i zrobie zawieszki sama.... kawalek kartoniku, wstazeczka, nadrukowany wierszyk i gotowe![]() Te kwiaty na butelkach wygladaja fajnie, ale balabym sie, ze w rzeczywistosci-z bliska wygladalyby tandetnie....
|
|
|
#3109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3110 |
|
Raczkowanie
|
bukiecik przepiekny... naprawde slodki
te piórka to jakis czad... nie widzialam takiego-cudny...tort kosztuje chyba 60zl za kilo plus dojazd a co do rzes kolezanki moje-polecam przedluzyc rzesy metoda jeden do jednego.jest to przedluzenie i zageszczenie na stale-to znaczy uzupelnia sie co jakies 3-4 tygodnie.mozna zalozyc jednorazowo,i nie uzupelniac.efekt zniewala,rzes nie trzeba nawet malowac a nawet sie nie powinno a sa dlugie,geste czarne i podkrecone... wiec przy okazji odpada problem rozmazania sie lub efekt pandy-w wyniku wzruszenia np.podczas błogosławieństwa co prawda cena to kolo 200-300 zl ale warto,mialam to wiem
|
|
|
|
#3111 |
|
Zakorzenienie
|
w menu z sali weselnej pisze, ze mamy 3 kawalki ciasta na osobe, ale nie pisze jakie :/ a jesli sie zdecydujemy na ciasta z tej cukierni co tort to zamowilibysmy takie: deser pomaranczowo-czekoladowy
, deser czekokadowa ekspresja, sernik na zimno, deser truskawkowy, fale dunaju i moze deser karmelowy
|
|
|
|
#3112 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) a u mnie ginie w mgnieniu oka ![]() Cytat:
Cytat:
Wymyśliliśmy zdjęcie nasze na środku na dużym arkuszu bristolu a naokoło miejsce na podpisy i życzenia. Niby gości dużo, ale jak damy bristol A1-A2 to powinno wystarczyć ![]() Co do księgi gości - też tak planowaliśmy. Dokładnie tak samo (miejsce na zdjęcie, a obok na wpis). Moje marzenia rozwiała mama mówiąc, że połowa rodziny u nas niedowidzi i żadna ciocia na ślepo wpisywać się nie będzie ( a okularów na wesele nie weźmie, bo i po co). A jeździć później po wszystkich uzupełniać wpisy nie mamy kiedy. A tak, kto będzie chciał, się podpisze. Jak nam się znudzi wiszące na ścianie to zdjęcie, schowamy do szafy i wyciągniemy za 30 lat A czy zrezygnujemy z księgi - jeszcze nie wiem. Ostatnio pojawił się u mnie pomysł, żeby samej coś zrobić. Zobaczę, czy coś się z tego wykluje ![]() Cytat:
Cytat:
A ja dziś miałam moment grozy - zadzwoniłam do pana zarządzającego moją salą weselną, i się dowiedziałam, że on już nie zarządza, tylko jest ktoś inny. No to zadzwoniłam do tego "ktosia". I na dzień dobry usłyszałam pytanie czy płaciliśmy zaliczkę. A nie płaciliśmy, bo pierwszy pan powiedział, że nie przyjmuje zaliczek, bo nie może się z nich rozliczyć czy cośtam. No więc pan nr 2 stwiedził, że jak nie płaciliśmy, to on nie wie i sprawdzi w kalendarzu jak wróci do domu. I od 11 siedziałam jak na szpilkach. Nie wyobrażam sobie, że teraz by się miało nagle okazać, że sali nie ma... Na szczęście jest, bo jest udokumentowana moja prośba o wynajem na piśmie, tylko musimy jak najszybciej zaliczką potwierdzić. Jedziemy jutro z samego rana. Ufff |
|||||
|
|
|
#3113 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Paula, z tą salą to masakra, jak to dobrze, że się wszystko wyjaśniło i jest w porządku Cytat:
![]() Cytat:
Ale tak jak paula pisała, zdjęcie może różnić się od faktycznego wyglądu. Więc chyba trzeba by było zamówić jeden komplet na próbę i ewentualnie później zamówić resztę Musisz sobie tylko poprzymierzać jak tą wstążeczkę ułożyć, żeby było dobrze Ja będę mieć tylko przywiązaną, bo lubię takie proste rzeczy, ale bardzo podoba mi się np. takie ułożenie wstążeczki: http://allegro.pl/piekne-jedyne-zawi...453260556.htmlhttp://allegro.pl/wyjatkowe-zawieszk...456711128.html Cytat:
Na zdjęciu wygląda zupełnie inaczej, ciemniej. No ale ja zawsze noszę mocny makijaż, więc źle czułabym się w jakichś pudrowych kolorach, muszę mieć coś ciemniejszego I tak jestem dla siebie pełna podziwu, że zdaję sobie sprawę z tego, że to ślub i nie zażyczyłam sobie jakichś czarnych kresek czy nie wiadomo czego Strasznie mnie ciągnie do makijażu takiego bardziej wieczorowego, np. uwielbiam smokey, ale jednak przy jasnej sukience za bardzo rzucałby się w oczy Cytat:
|
|
#3114 |
|
Zakorzenienie
|
Thea - będę miała zawieszki właśnie bardzo podobne do tych, które zamieściłaś w linku.
Co do sali - nawet nie wiesz, jak mi ulżyło, jak się dowiedziałam, że wszystko ok ... A co do makijażu - ja też uwielbiam smokey i przeróżne wariacje na ten temat. I takie coś ciemniejszego planuję. Lubię czasem zrobić taki make up bardzo pastelowy, beżowy, ale i tak w połączeniu z mega czarnymi rzęsami i kreską mocną. Nie wyobrażam sobie siebie w pudrowych bledziutkich kolorkach. Jakoś tak... łyso i goło ![]() W załącznikach dotychczas znalezione przeze mnie oczki. Te ostatnie trochę delikatniejsze, ale coś w nich jest... Powiedzcie, nie za mocne coś takiego dla panny młodej? Nie przeszkadza mi czy "wypada" tylko czy nie wyjdzie z tego wielka biało czarna panda
|
|
|
|
#3115 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo wydawało mi się, że mocny będzie ok. Byłby ok ale np, do czarnej sukienki Natomiast w połączeniu z bielą te ciemne oczy robiły by się zbyt wyraźne, za bardzo byłoby je widać. Dlatego jeszcze kilka dni temu powiedziałabym, że wszystkie makijaże, jakie pokazałaś będą super na ślub A dziś powiem, że dwa ostatnie owszem- myślę, że będą idealne, są super, szczególnie przedostatni A w pudrowych kolorach też siebie nie widzę- nigdy w życiu!
Edytowane przez thea2 Czas edycji: 2011-02-16 o 23:46 |
|
|
|
|
#3116 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
porządnie wytuszowane rzęsy do tego i kreska i wg mnie super będzie wyglądało ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do makijażu ślubnego... wasze kosmetyczki będą Wam nakładać normalnie puder czy kamuflaż? bo ostatnio spotkałam się z opinią wizażystki, która uważa, że na śluby jedynie kamuflaż, a ja mam mieszane uczucia, w tym kamuflażu czuję się jak w masce...
|
|||
|
|
|
#3117 | |||
|
Zakorzenienie
|
Jak zawsze same problemy, z TZ wszystko ok
Nie wiem co będzie z weselem miało być na ok 80 osob, natomiast ojciec powiedział że nie zgadza się na nasz slub i nie da mi połowy za wesele, Nas niestety nie stać na tak duże wesele (kretyt) więc musimy zrobić na 30 - 40 osob, teraz nie wiem co z salą i całą reszta dotyczącą wesela ![]() marzy mi się delikatny, tylko nie wiem dokladnie jaki, na razie to jest moj nr 1 ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3118 |
|
Zakorzenienie
|
Jenny mam taką samą Księgę Gości,ale z zielonymi wstążeczkami
Cudna jest![]() Ja muszę ponarzekać na Panią od zaproszeń. Chcę zamówić około 70 zaproszeń,120 zawieszek na wódkę,140 karteczki do przywieszenia na podziękowania dla gości, numery na stoliki i plan stołów. Wysłałam jej jaki dokładnie odcień zieleni chcę mieć w przypadku wstążeczek. A ona mi na to,że takich nie będzie mieć.Pytam czy nie może kupić.A ona,że nie bo nie mają na hurtowni. Ja już po prostu się wpieniłam i pytam jej,czy mam rozumieć,że hurtownia ma tę wyłączoność,że tylko w niej owa Pani ma się zaopatrywać we wstążeczki. Ją zatkało i jej powiedziałam,że na Allegro jest trylion takich wstążek. Powiedziała,że coś wymyśli i mam jej dać tydzień. Nossszzzzz kurcze...powinno jej zależeć bo mam duże zamówienie i zarobi na mnie sporo... A poza tym to byłam na spotkaniu z nową właścicielką sali.Jako Klientka może jest babsztylem,ale jako zleceniobiorca jest słodka jak cukierek.Ogólnie jestem zadowolona,bo zna się na rzeczy i mamy nową piękną zastawę,obrusy, zadbała o dekoracje w holu i wszędzie tak ładnie pachnie. Ech jednak poprzedni właściciel (jak to facet) nie dbał o takie rzeczy. Natomiast ta babeczka namawia mnie na swoją dekoratorkę i nie wiem co zrobić,bo już mam podpisaną umowę z innymi dekoratorami... |
|
|
|
#3119 |
|
Raczkowanie
|
a ja te zawieszki na butelki robić będę sama
i dziś zrobiłam na próbę, jedną zieloną i jedną fioletową z białymi małymi kwiatuszkami i pod spodem karteczka i jak dla mnie suuuuuper ) i zrobiliśmy sobie już projekty z wierszykami i ornamenty różne na nich, ale nie wiemy gdzie to wydrukować...sama nie wytnę tak ładnie równo
|
|
|
|
#3120 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja to zastanawiam się nad kupieniem takich nozyczek, co wycinają wzorek wtedy nawet jak troszkę nierówno będzie, to będzie to niewidoczne:P
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:38.

Nie ma co się poddawać !
Moj TZ do tanczenia, to nieeee, jest przerazony samym wyjsciem na parkiet

byle nie cynamonowe, TŻ nie lubi...
nie mogę się napatrzeć