|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: DIETA 1200 KCAL :) najzdrowsza i najlepsza kto chetny ?
U mnie dietka na plus
Dziś na wf miałam okazję iść na siłownię no i spedzilam tam 2 godzinki , jutro zakwasy jak nic
|
|
#842 |
|
Zadomowienie
|
był w czekoladzie
ale jakos poszedł w niepamiec.Jutro eobi kopytka na obiad ![]() wg mojego pprzepisu z produktow ktore robie wyjdzie 320 kcal ale niewiem ile wyjdzie z tego kopytek moze tyle ze nie zjem wszytskich. Ale tak za mną chpdza ze szoK a i mam ochote strasznie na placki ziemniaczane, ale skubane sa kaloryczne maci moze jakis przepisik by bylo mniej kcal?
|
|
#843 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, ja wiem, że lepiej jeść 5 małych posiłków ale moje też nie są duże. Poza tym jakoś nie mam głowy do jedzenia w pracy
![]() Dzisiaj było już zdecydowanie lepiej: śniadanie: 2 kromki razowego chleba fitness z drobiową wędliną i plasterkiem sera żółtego bez masła lunch: pierś z kurczaka z fasolką szparagową (zostało mi z wczoraj )obiad: kawałek kabanosa i 2 kromki chleba fitness (nie miałam dzisiaj czasu na gotowanie )kolacja: jogurt z płatkami fitness Zastanawiam się nad jedną rzeczą... od dwóch tygodni chodzę na rehabilitację ponieważ mam problemy z kregoslupem. lekarz zakazał mi wysiłku i fitnessu wiec tak pomyślałam, żeby może przejśc na 1000 kcal? jak myślicie?
|
|
#844 | |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
Już mi brakuje nawet zwykłego spaceru, ale cóż.. najpierw się wyleczę, a potem ruszam z ćwiczeniami![]() Cytat:
|
|
|
#845 |
|
Zadomowienie
|
neffik to normalne w chorobie że się nie ma apetytu ale wracaj do zrówka
ja zamknęłam się dzis w 1500 tż chciał mnie skusić zimnym leszkiem , zrobiłam łyczka ale odstawiłam poissonivy - co tak mało to ma być 1200 chyba będę małpowała Twoje jadłospisy twardym trzeba być - zważę się dopiero w sobotę- codzienne ważenie mnie demotywuje...
|
|
|
#846 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny, dzis 17 dzien diety. A ja nawet nie widze dalszych efektow przez tą @. Cholera mnie bierze bo miala byc wczpraj a nie ma jej jeszcze dzisiaj
A tak sie zle czuje, ide zaraz do pracy i napewno dostane w pracy znajac moje szczescie. I bede sie wnerwiac tam i zwijac z bolu;/ Dzis jestem po sniadanku a moje menu na dzis bedzie takie ś-2 kromki chleba razowego z serkiem almett,kiełbaską,pomidore m 2ś-jogurt pitny owocowy o-kopytka p-kiwi jabłko k-serek wiejski +rolmops +kromka macy z almett wychodzi mi jakos 1250 kcal ![]() Strasznie mnie bola piersi niemowiac ze napuchły tak ze wystaja ze stanika Kurde Was tez tak narywają na @ ?? Bo mnie to tragicznie. No nic, zycze Wam chudego dnia
|
|
#847 |
|
Raczkowanie
|
Witam poranną kawką,
Wczoraj miła niespodzianka, dawno nie zakładana spódnica spoczęła na biodrach, choć na wadze zastój. Z tego co wymierzyłam, mam tylko mniej w pasie, inne wymiary bz . Tort urodzinowy był... mama zrobiła i bacznie obserwowała , czy mi smakuje. Oczywiście dzieło sztuki Mama jest świetną kucharką, ale zawsze potrzebuje potwierdzenia, że to co zrobiła jest smaczne.Nie jadłam za to kolacji, a obiad był naprawdę niskokaloryczny- udko małe z gotowaną fasolką, wiec suma sumarum limit może lekko przekroczony, nie liczyłam dokładnie z braku czasu. Moja słaba silna wola stanęła przed wyzwaniem, córa dostała tony słodyczy na urodziny, połowę mi oddała- to czego nie lubi , ale ja powzięłam decyzję , DOŚĆ! Zapakowałam bomboniery i wyniosłam na strych, nie będzie mi tu jakaś czekoladka mną rządzić. menu na dziś: 1. 2 x wasa z chudym twarogiem + pomidor- 198 kcal kawa- 30 2. jogurt + błonnik -191 kcal 3. 5 pierogów ruskich (od mamusi, nie da rady nie zjeść) - 400 4. owoc - 150 5. chudy twaróg z pomidorem 150 nielegal: 100 ( moze się uda bez... )Razem wyjdzie ok 1200 , napisze wieczorem czy udało się zrealizować plan.
ja Edytowane przez zelki Czas edycji: 2011-02-17 o 09:20 |
|
|
|
|
#848 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a przy okresie to akurat dla mnie bardzo normalne że bolą piersi... napuchły.. tak mam własnie dzisiaj ledwo mogę je dotknąć.. Cytat:
![]() ![]() trzymam kciuki za nasze powodzenie dzisiaj. nie ważyłam się. zresztą pewnie waga ani drgnęła.. musze się strzedz nadchodzącego weekendu ! ja puki co zjadłam 2cienkie kromki chleba wiejskiego z jednym trójkącikiem serka topionego ok 165kcal
|
|
|
|
#849 |
|
Konto usunięte
|
Hej dziewczyny
![]() Gratuluję schowania czekoladek na strych, no i tej spódnicy (jej, ja najbardziej lubię po rzeczach stwierdzić, że nie są przyciasne lub po prostu za luźne )A jeśli chodzi o mnie, to porażka... Zaczęło się od Walentynek! Dzień jak codzień, ustaliliśmy już dawno temu, że my z TŻtem nie obchodzimy, ew. spędzimy fajnie czas, ale żadne prezenty. No, ale po powrocie z uczelni zastałam śliczne różyczki w wazonie i to takie podłużne opakowanie Rafaello z różą na pudełku... Jej... No i zjedliśmy razem z TŻtem te Rafaello (pyszności, tak je uwielbiam i dawno jadłam!), a że się rozchulałam, to i obiad zjadłam większy, na kolację kanapeczki były późno (tuż przed snem). Wtorek... cały dzień ok, natomiast przygotowane składniki na pizzę w lodówce leżały od kilku dni (planowane na walentynki, ale w końcu wtedy nie zrobiliśmy) i by się zepsuły, gdybyśmy nie zrobili we wtorek. I co zrobiłam?! Owszem, na swój mały kawałek dałam odrobinę sera, ale mój ukochany ukroił mi więcej, bo aż 1/3 blachy!!! .... I zjadłam to. Żałuję, bo źle się po tym czułam - opchana wręcz. Na moje wytłumaczenie dodam tylko, że ciasto było cieniusieńkie... A wczoraj? Niby ładnie, grzecznie, jeśli chodzi o składniki, ale kanapki z Ramą, a mój rozepchany i rozhulany żołądek domagał się większych, niż przy diecie porcji i ja mu je dostarczyłam... Dziś wracam na dobre tory, bo wstałam późno (9.30) i zjadłam: - 2 cienkie kromki z białymi serkami (wiejski i do smarowania) i wypiłam herbatę czarną z aromatem i owocami egzotycznymi (z trafiki) oczywiście bez cukru, - zaraz będzie herbata zielona i pół jogurtu danone z ziarnami Muszę się pilnować, bo jestem w domu u rodziców teraz, a w kuchni na blacie leżą kupione pyszne lekkie ciasteczka: paluchy ptysiowe, które w 100g mają 368kcal (całe opakowanie ma 150g). Hmmm... przeraża mnie fakt, że byłam w stanie wcześniej bez wyrzutów sumienia zjeść prawie całe opakowanie do herbatki/kawki i myśleć, że w końcu są takie lekkie, bez dodatków czekoladowych i nawet w smaku nie takie słodkie.... :| Życzcie mi, bym wróciła do normalności, bo w pasie czuję, że jest jakby więcej i mam apetyt na więcej... Ale nie mogę siię dać!!! Wam też życzę siły
|
|
|
|
|
#850 |
|
Rozeznanie
|
Trzymam kciuki!
Ja tez pazerniejsza na słodkie po tych walentynkach się zrobiłam ![]() a siostra przywiozła pake delicji, ale nie tknęłam... póki co. Tż wróci, tosię nimi zainteresuje i wtedy mogę polec. zjadłam moją nieudaną macę, którą przyjarał na kamień mój piekarnik. Tyle dobrego, że na takim twardym sucharze utknęłam na pół godziny.
|
|
#851 |
|
Raczkowanie
|
Cześć kochane.
Dużo sie tu działo, jak zaginęłam w akcji. Bardzo fajnie się czyta wasze relacje z walki o ciało seks bomby. Nawet posty spowiedzi ze słabości...kazdemu się zdarzają, ale ciesze się, że jest mnóstwo pochwalnych i naprawde jestem z was dumna .U mnie było różnie, troche jestem zła,bo gdzies zgubiłam 5 posiłków dziennie i tęsknię za tą metodą, także postaram się znów do niej powrócić, tym bardziej,że do odchudzania dołącza sie moja mama- a jak wiadomo dwie osoby w domu to lepsza motywacja, tym bardziej,że to ona zazwyczaj kupuje smakołyki, którym trudno się oprzeć. Mój brat wczoraj nas odwiedził-schudł 11 kg, strasznie po nim widac równice, jestem z niego dumna! Ja dzis postanowiłam się ponownie zmierzyć i tak: -udo: było 65, jest 63 -łydka bez zmian 36 -brzucha wczesniej nie mierzyłam- mam 93 około -po biustem bez zmian -tyłeczek: było 110, jest 107 2-3 cm ale zawsze coś ![]() No i mam dodatkową motywację...po tym jak rozeszliśmy się z moim facetem, mineło troszkę czasu i...pojawił się ktoś nowy . spodobałam mu się w pubie i załatwił sobie mój nr. Także mam motywacje aby wiosna wygladać ładnie . Zaczełam na solarium chodzić,bo opalenizna wizualnie zmniejsza rozmiary, oczywiście wszystko z umiarem, bo mocna czekoladka mi sie nie podoba.buzi ![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- ...i przesyłam coś na wyrozumiałość dla nas i naszych mistrzuniów ^^. http://www.youtube.com/watch?v=UgWHI...layer_embedded
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#852 |
|
Raczkowanie
|
A ja pojawiam się i znikam, raz jestem, raz mnie nie ma.
Wagi nie mam (takiej do ważenia mnie), więc nie wiem, czy schudłam. Wszyscy na około mówią, że spadł mi brzuch Dziś zjadłam: ś: kromka (spora) z masłem i żółtym serem IIś: trzy pomarańcze. Zaraz bedę przygotowywać obiad. Baaaaaaaaaaardzo chce mi się placków ziemniaczanych, ale nie mogę... Koniec z plackami ziemniaczanymi .
|
|
#853 |
|
BAN stały
|
Halo
![]() Wynalazłem badanie o 1200kcal: http://www.nature.com/ejcn/journal/v.../1600391a.html A subgroup of 46 postmenopausal women lost significantly (P<0.05) more weight on the low CHO diet than high CHO diet. Gdzie CHO - carbohydrates - węglowodany |
|
|
|
|
#854 |
|
Zadomowienie
|
sunflower co to ma być
![]() kizia - niedobra siostra nie daj się ciachom!veronalady to fakt że dawno Cię nie było ale masz dobrze że oschudzasz się z mamą, bo nie będziecie sie kusiły wzajemnie słodkościami.. mnie dziś mama wysłała do piekarni po chleb i pączki (żeby nie było nie tknęłam mamakatka ważne żeby się trzymać limitu kalorycznego jestem po obiedzie.. zrobiłam spaghetti i zjadłam ale tylko pół normalnej porcji tak więc dziś jestem puki co na plus bo na koncieok 600 kcal
|
|
|
#855 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- ja dzis juz na koncie mam 570kcal, ale od kilku dni mam ochote cos slodkiego wszamac icos czje ze dzis to bedzie mcflurry haha:P ale w limicie sie zmieszcze chyba, rano bylam na silowni, bieznia +orbi 240kcal spalone i w sumie w lustrze wszystko ok wyglada, dopiero jutro sie zwaze, oby byl jakis spadek bo sie wkurze:/
|
|
|
#856 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.tabele-kalorii.pl/kalorie...cDonald-s.html zobacz sobie ja się sprawy mają z tym mcfiurry ...
|
|
|
|
#857 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny, ja dziś powracam do diety... Po raz setny... oczywiscie w czasie nieodchudzania jadłam tylko zdrowe rzeczy(tzn brak słodyczy,fastfoodow,toreb kowego jedzenia bo nie lubię) ale pomimo braku skłonności do tzw.śmieciowego jedzenia trudno mi się zmieścić nawet w 1500kcal. Dziś się uda:
Śniadanie: owsianka z rodzynkami - 266kcal Obiad: makaron pełn. z sosem pomidorowym(ze świeżych pomidorów) - 510kcal Podwieczorek: 3 wafle ryżowe z 50g serka homog. - 133kcal na kolacje mam plan zjeść omleta z warzywami - 300kcal Tak wam zazdroszczę jak piszecie że jecie po 1100kcal i więcej nie możecie w siebie wmusić albo że ponad 1200 kcal to już obżarstwo ![]() Mam nadzieję że niebawem sama będę tak pisać Poważnie wracam z nową energią bo do wesela na którym będę starszą nie zostało za dużo czasu(25 kwietnie chcę do wtedy ważyć pryn. 60). Możecie się podzielić waszymi pomysłami na ćwiczenia kardio? Ja dziś po powrocie do domu skakanka i brzuszki z Tamily a później chcę znaleźć jakiś fajny stretching. W sobotę idę na łyżwy |
|
|
|
|
#858 |
|
Zadomowienie
|
kamii masz motywację i ściśle określony (realny) cel dlatego tym bardziej powinnaś się zmobilizować! pomyśl przed każdą zjedzoną rzeczą czy aby na pewno jest ona warta tych kcal
poza tym chciałabym wam przypomnieć oczywistą oczywistość czas ucieka i a) do tych ktore zawalają (min mnie!) ze mogłybyśmy być już troszkę szczuplejsze gdyby nie grzeszyska! b) barawa, powodzenia dla tych trzymających się postanowienia- jesteście coraz piękniejsze ![]() a na wiosnę/lato - będziemy sucze
)cel nr 5 : -2kgEdytowane przez julitta17 Czas edycji: 2011-02-17 o 16:44 |
|
|
|
|
#859 |
|
Raczkowanie
|
oł jeeeeee ![]() ![]()
|
|
|
#860 |
|
Raczkowanie
|
Hej Kobietki
u mnie dzis na plus zmiescilam sie w 1000kcal. cwiczen nie bylo bo nie mialam czasu.po jutrze kolejne wazenie i mierzenie.Ja mam juz chyba zastoj.nic mniej ![]() a u reszty jak tam buziaki |
|
|
|
|
#861 | |||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
No i bardzo dobrze
Cytat:
Cytat:
, obiad zmieniłaś w zasadzie z lunchem i też ok. Cytat:
Cytat:
![]() Dzisiaj miałam fotę zrobić moich cukinii i pieczarek faszerowanych (tylko 1 ostała się w sklepie, więc wymyśliłam, że pieczarki nafaszeruję), ale niestety zeżarłam zanim poszłam po aparat A proszę bardzo ![]() A mi pomaga psychicznie, nawet jak mam zastój, to wolę to wiedzieć. Cytat:
![]() Cytat:
)Cytat:
A ja dzisiaj poszłam po test ciążowy mam nadzieję, że nie, ale wolę mieć pewność. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za nową znajomość Cytat:
|
|||||||||||||||||
|
|
|
|
#862 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
, ale kusicie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Zapewne tak będzie yes yes yes Cytat:
, zastój jak to zastój trzeba przeżyć ----------- U mnie waga w dół o 0,3kg dzisiaj 18 dzień diety niskokal. i na minusie w sumie 2,6kg. Mój organizm tym razem działa tak: ndz, pn, wt, śr walka o kalorie, czyli zastój, reszt tygodnia spadek. Ok może i tak być, schemat powtarza się już drugi tydzień. Ja dzisiaj za mało, ale naprawdę jestem tak obżarta, że chyba zaraz pęknę ![]() Śniadanie (252kcal): - serek wiejski 3% + kiwi + winogrona + słodzik - kawa z dodatkami II śniadanie w dwóch częściach ( 170kcal): - grahamka, serek, sałata, schab pieczony obiadokolacja (312kcal) - cukinia nadziewana mięsem drobiowym z pieczarkami - faszerowane 4 wielgaśne pieczary tym samym nadzieniem - serek + pietruszka Edytowane przez poissonivy Czas edycji: 2011-02-17 o 20:02 |
||||||||
|
|
|
|
#863 |
|
Zadomowienie
|
poissonivy
jak Ty to robisz że Twoje 2 śniadanie miało tylko 170 kcal przecież u mnie kromka chleba ziarnistego to już 100 a gdzie tam reszta . a ta kromka cieniutka jest. może ja źle liczę? za testa ja dziś z czystym sumieniem mogę powiedzieć że zmieściłam się w 1200 no może 1220 no ale to mieści się w granicach błędu liczeniowego. nawet pozwoliłam sobie na szklankę coli z cytrynką btw. lech wygrał
)cel nr 5 : -2kgEdytowane przez julitta17 Czas edycji: 2011-02-17 o 22:14 |
|
|
|
|
#864 |
|
Raczkowanie
|
A ja się chyba zmieściła w 1300 (piszę "chyba", bo liczenie i ważenie wciąż mi sprawia trochę trudności). Co prawda popełniłam ciastkowe przestępstwo, ale za to poćwiczyłam i chyba już po wszystkim
.A placki ziemniaczane uwielbiam!! Zreszta wcinam wszystko, co jest zrobione z ziemniaków. Nawet kiedyś byłam na diecie ziemniaczanej - to był czad .
|
|
#865 |
|
Zadomowienie
|
bo w zasazie ziemniaki nei sa bardzo kaloryczne , dopiero to jak je przyrzadzamy /podajemy robi z nich bombę!
dobranoc dziewczyny. wytrwałości na jutro
|
|
|
#866 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie tak jak napisałaś, posiadam krajalnicę i oszukuję w ten sposób, bo mam dwie kromki, ale cieniutkie (z całej grahamki wychodzą mi 3 kromeczki). Cała grahamka waży 80g i ma 200kcal, a moje 2 kromeczki ważą 50,czasami 55g i mają 127-140kcal. Schab też bardzo cieniutko kroję, bo za pierwszym razem jak sobie ciachnęłam, to mi wyszło 70g (żyjąc do wieczora w błogiej nieświadomości ile to to ma kalorii), teraz wychodzi mi w granicach 30g. Do tego zamiast masła warstwa serka Linessa kanapkowego 5g (tylko 60kcal w 100g) i 2 liście sałaty (sałaty daję sporo, bo fajnie jak jest zielono). Kanapkę dzielę na dwie części jak już pisałam wcześniej, żeby przerwy między posiłkami były równe. Cytat:
![]() Cytat:
![]() --------- Pieczarek faszerowanych jednak nie polecam. Ciągle mi siedzą na żołądku, jednak grzyby są ciężko strawne. Zjadłam jeszcze mandarynki dwie za 39kcal. Czuję się fatalnie. Jutro koszmar będzie... |
|||
|
|
|
|
#867 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#868 |
|
Zadomowienie
|
ja nie lubię placków
dziś na śniadanko skusiłam się na frankfuterki parzone do tego chlebek żytni z ziarnami czyli w sumie 270kcal na obiad jakąś rybkę z piekarnika i sałatkę z wczoraj (papryka, ogórki kiszone, kukurydza, pekinka) szybka a jaka dobra i mało kaloryczna zaproponowałam tż moją dietę, fakt że faceci potrzebują więcej niż 1200 ale ograniczę mu słodkie przez tydzien i będize jadł to co ja. Powiedział że chętnie zrzuciłby z 2 kg może trochę więcej.. a to nie sprawiedliwe że faceci szybko chudną i nie mają cellulitu
|
|
|
#869 |
|
Zakorzenienie
|
grupa 46 kobiet po menopauzie stracila znacznie wiecej kg na diecie niskoweglowodanowej niz na wysoko.
|
|
#870 |
|
Zadomowienie
|
ojejejeje dostalam @. Wiec mzoe za kilka dni zobacze spadeczek
Ale strasznie meczy mnie bol krzyza i brzucha trudno.wczoraj zjadłam 2 nieplanowane tosty ![]() Dzis moje menu jest takie ś-50 gr musli+200 ml mleka + pol lyzeczki miodu ok 300 kcal 2s-grahamka z almett i szynką i pomidorem +kapka ketchupy 200 kcal p-jabłko 70 kcal o-4 pierogi z truskawkami + troche jog tr. 240 kcal p-pomarańcz + pół jabłka 140 kcal k-serek wiejski + kromka macy z serkiem i kiełbaską 270 kcal ok 1250 kcal A teraz zmykuniam robic zupkegrzybową dla mojego tż bo jak z poracy wroci to zeby odrazu zjadl:p DObrze ze ja zup nie lubie:0 to mnie nie bedzie kusic :P
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:16.

Dziś na wf miałam okazję iść na siłownię no i spedzilam tam 2 godzinki , jutro zakwasy jak nic

maci moze jakis przepisik by bylo mniej kcal?
to ma być 1200
)cel nr 5 : -2kg
Mama jest świetną kucharką, ale zawsze potrzebuje potwierdzenia, że to co zrobiła jest smaczne.
, ale ja powzięłam decyzję ,

niedobra siostra nie daj się ciachom!
zrobiłam spaghetti i zjadłam ale tylko pół normalnej porcji tak więc dziś jestem puki co na plus bo na koncieok 600 kcal

przecież u mnie kromka chleba ziarnistego to już 100 a gdzie tam reszta . a ta kromka cieniutka jest. może ja źle liczę?