DIETA 1200 KCAL :) najzdrowsza i najlepsza kto chetny ? - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-02-16, 19:51   #841
florencja16
Raczkowanie

Dot.: DIETA 1200 KCAL :) najzdrowsza i najlepsza kto chetny ?

U mnie dietka na plus Dziś na wf miałam okazję iść na siłownię no i spedzilam tam 2 godzinki , jutro zakwasy jak nic

Nie poddam się,dla Ciebie.
florencja16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-16, 19:52   #842
PriVativ
Zadomowienie

był w czekoladzie ale jakos poszedł w niepamiec.

Jutro eobi kopytka na obiad wg mojego pprzepisu z produktow ktore robie wyjdzie 320 kcal ale niewiem ile wyjdzie z tego kopytek moze tyle ze nie zjem wszytskich. Ale tak za mną chpdza ze szoK
a i mam ochote strasznie na placki ziemniaczane, ale skubane sa kaloryczne maci moze jakis przepisik by bylo mniej kcal?
Stary 2011-02-16, 20:00   #843
Laxyy
Raczkowanie

Dziewczyny, ja wiem, że lepiej jeść 5 małych posiłków ale moje też nie są duże. Poza tym jakoś nie mam głowy do jedzenia w pracy

Dzisiaj było już zdecydowanie lepiej:

śniadanie: 2 kromki razowego chleba fitness z drobiową wędliną i plasterkiem sera żółtego bez masła
lunch: pierś z kurczaka z fasolką szparagową (zostało mi z wczoraj)
obiad: kawałek kabanosa i 2 kromki chleba fitness (nie miałam dzisiaj czasu na gotowanie)
kolacja: jogurt z płatkami fitness

Zastanawiam się nad jedną rzeczą... od dwóch tygodni chodzę na rehabilitację ponieważ mam problemy z kregoslupem. lekarz zakazał mi wysiłku i fitnessu wiec tak pomyślałam, żeby może przejśc na 1000 kcal? jak myślicie?
Stary 2011-02-16, 21:54   #844
Neffik
Zadomowienie

Witajcie Nie będę się chwalić dietą.. Nie jem nic zakazanego, ale jem za mało bo choroba tak mnie dopadła, że tylko leżę cały czas w łóżku i śpię Już mi brakuje nawet zwykłego spaceru, ale cóż.. najpierw się wyleczę, a potem ruszam z ćwiczeniami

Cytat:
Napisane przez Laxyy Pokaż wiadomość
Zastanawiam się nad jedną rzeczą... od dwóch tygodni chodzę na rehabilitację ponieważ mam problemy z kregoslupem. lekarz zakazał mi wysiłku i fitnessu wiec tak pomyślałam, żeby może przejśc na 1000 kcal? jak myślicie?
Ja myślę, że nie warto. Rehabilitacja to też jakiś wysiłek. Na 1200 spokojnie schudniesz. Tylko rozłóż to sobie na 5 malych posiłków, broń Boże tylko 3!! Za duże przerwy pomiędzy posiłkami to jeden z podstawowych błędów w diecie 1000kcal to malutko

Neffik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-16, 23:11   #845
julitta17
Zadomowienie

neffik to normalne w chorobie że się nie ma apetytu ale wracaj do zrówka

ja zamknęłam się dzis w 1500 jest lepiej niż w ostatnich dniach ale to nie jest to ...
tż chciał mnie skusić zimnym leszkiem , zrobiłam łyczka ale odstawiłam

poissonivy - co tak mało to ma być 1200
chyba będę małpowała Twoje jadłospisy
twardym trzeba być - zważę się dopiero w sobotę- codzienne ważenie mnie demotywuje...

znowu jestem RrrrrRuda

walka z nadmiarem kg
(waga wyjściowa 65kg ) cel nr 1 : -1kg
cel nr 2 : -2kg
cel nr 3 : -2kg
cel nr 4: -2kg
(waga końcowa 56kg)cel nr 5 : -2kg
julitta17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-17, 07:35   #846
PriVativ
Zadomowienie

hej dziewczyny, dzis 17 dzien diety. A ja nawet nie widze dalszych efektow przez tą @. Cholera mnie bierze bo miala byc wczpraj a nie ma jej jeszcze dzisiaj A tak sie zle czuje, ide zaraz do pracy i napewno dostane w pracy znajac moje szczescie. I bede sie wnerwiac tam i zwijac z bolu;/
Dzis jestem po sniadanku a moje menu na dzis bedzie takie
ś-2 kromki chleba razowego z serkiem almett,kiełbaską,pomidore m
2ś-jogurt pitny owocowy
o-kopytka
p-kiwi jabłko
k-serek wiejski +rolmops +kromka macy z almett
wychodzi mi jakos 1250 kcal

Strasznie mnie bola piersi niemowiac ze napuchły tak ze wystaja ze stanika jedyne co mi przychodzi na mysl to nie zakładac cyckonosza ale niestety do pracy wypada
Kurde Was tez tak narywają na @ ?? Bo mnie to tragicznie.

No nic, zycze Wam chudego dnia
Stary 2011-02-17, 07:51   #847
zelki
Raczkowanie

Witam poranną kawką,

Wczoraj miła niespodzianka, dawno nie zakładana spódnica spoczęła na biodrach, choć na wadze zastój.
Z tego co wymierzyłam, mam tylko mniej w pasie, inne wymiary bz .

Tort urodzinowy był... mama zrobiła i bacznie obserwowała , czy mi smakuje. Oczywiście dzieło sztuki Mama jest świetną kucharką, ale zawsze potrzebuje potwierdzenia, że to co zrobiła jest smaczne.

Nie jadłam za to kolacji, a obiad był naprawdę niskokaloryczny- udko małe z gotowaną fasolką, wiec suma sumarum limit może lekko przekroczony, nie liczyłam dokładnie z braku czasu.

Moja słaba silna wola stanęła przed wyzwaniem, córa dostała tony słodyczy na urodziny, połowę mi oddała- to czego nie lubi, ale ja powzięłam decyzję ,
DOŚĆ!
Zapakowałam bomboniery i wyniosłam na strych, nie będzie mi tu jakaś czekoladka mną rządzić.

menu na dziś:

1. 2 x wasa z chudym twarogiem + pomidor- 198 kcal
kawa- 30
2. jogurt + błonnik -191 kcal
3. 5 pierogów ruskich (od mamusi, nie da rady nie zjeść) - 400
4. owoc - 150
5. chudy twaróg z pomidorem 150

nielegal: 100 ( moze się uda bez...)

Razem wyjdzie ok 1200 , napisze wieczorem czy udało się zrealizować plan.

Edytowane przez zelki
Czas edycji: 2011-02-17 o 08:20
zelki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-17, 10:30   #848
julitta17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PriVativ Pokaż wiadomość

Strasznie mnie bola piersi niemowiac ze napuchły tak ze wystaja ze stanika jedyne co mi przychodzi na mysl to nie zakładac cyckonosza ale niestety do pracy wypada

No nic, zycze Wam chudego dnia
bardzo fajny jadłospis
a przy okresie to akurat dla mnie bardzo normalne że bolą piersi... napuchły.. tak mam własnie dzisiaj ledwo mogę je dotknąć..

Cytat:
Napisane przez zelki Pokaż wiadomość

Moja słaba silna wola stanęła przed wyzwaniem, córa dostała tony słodyczy na urodziny, połowę mi oddała- to czego nie lubi, ale ja powzięłam decyzję ,
DOŚĆ!
Zapakowałam bomboniery i wyniosłam na strych, nie będzie mi tu jakaś czekoladka mną rządzić.
brawa dla tej pani

trzymam kciuki za nasze powodzenie dzisiaj. nie ważyłam się. zresztą pewnie waga ani drgnęła.. musze się strzedz nadchodzącego weekendu !

ja puki co zjadłam 2cienkie kromki chleba wiejskiego z jednym trójkącikiem serka topionego ok 165kcal

znowu jestem RrrrrRuda

walka z nadmiarem kg
Stary 2011-02-17, 11:18   #849
201611220859
Konto usunięte

Hej dziewczyny
Gratuluję schowania czekoladek na strych, no i tej spódnicy (jej, ja najbardziej lubię po rzeczach stwierdzić, że nie są przyciasne lub po prostu za luźne )

A jeśli chodzi o mnie, to porażka... Zaczęło się od Walentynek!
Dzień jak codzień, ustaliliśmy już dawno temu, że my z TŻtem nie obchodzimy, ew. spędzimy fajnie czas, ale żadne prezenty.
No, ale po powrocie z uczelni zastałam śliczne różyczki w wazonie i to takie podłużne opakowanie Rafaello z różą na pudełku... Jej... No i zjedliśmy razem z TŻtem te Rafaello (pyszności, tak je uwielbiam i dawno jadłam!), a że się rozchulałam, to i obiad zjadłam większy, na kolację kanapeczki były późno (tuż przed snem).

Wtorek... cały dzień ok, natomiast przygotowane składniki na pizzę w lodówce leżały od kilku dni (planowane na walentynki, ale w końcu wtedy nie zrobiliśmy) i by się zepsuły, gdybyśmy nie zrobili we wtorek. I co zrobiłam?! Owszem, na swój mały kawałek dałam odrobinę sera, ale mój ukochany ukroił mi więcej, bo aż 1/3 blachy!!! .... I zjadłam to. Żałuję, bo źle się po tym czułam - opchana wręcz. Na moje wytłumaczenie dodam tylko, że ciasto było cieniusieńkie...

A wczoraj? Niby ładnie, grzecznie, jeśli chodzi o składniki, ale kanapki z Ramą, a mój rozepchany i rozhulany żołądek domagał się większych, niż przy diecie porcji i ja mu je dostarczyłam...

Dziś wracam na dobre tory, bo wstałam późno (9.30) i zjadłam:
- 2 cienkie kromki z białymi serkami (wiejski i do smarowania) i wypiłam herbatę czarną z aromatem i owocami egzotycznymi (z trafiki) oczywiście bez cukru,
- zaraz będzie herbata zielona i pół jogurtu danone z ziarnami

Muszę się pilnować, bo jestem w domu u rodziców teraz, a w kuchni na blacie leżą kupione pyszne lekkie ciasteczka: paluchy ptysiowe, które w 100g mają 368kcal (całe opakowanie ma 150g).

Hmmm... przeraża mnie fakt, że byłam w stanie wcześniej bez wyrzutów sumienia zjeść prawie całe opakowanie do herbatki/kawki i myśleć, że w końcu są takie lekkie, bez dodatków czekoladowych i nawet w smaku nie takie słodkie.... :|

Życzcie mi, bym wróciła do normalności, bo w pasie czuję, że jest jakby więcej i mam apetyt na więcej... Ale nie mogę siię dać!!! Wam też życzę siły
201611220859 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-17, 11:25   #850
...:::kizia:::...
Rozeznanie

Trzymam kciuki!
Ja tez pazerniejsza na słodkie po tych walentynkach się zrobiłam
a siostra przywiozła pake delicji, ale nie tknęłam... póki co. Tż wróci, tosię nimi zainteresuje i wtedy mogę polec.
zjadłam moją nieudaną macę, którą przyjarał na kamień mój piekarnik. Tyle dobrego, że na takim twardym sucharze utknęłam na pół godziny.

Pisz, zrobię dla Ciebie dredloki!
...:::kizia:::... jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-17, 11:30   #851
Veronalady
Raczkowanie

Cześć kochane.

Dużo sie tu działo, jak zaginęłam w akcji. Bardzo fajnie się czyta wasze relacje z walki o ciało seks bomby. Nawet posty spowiedzi ze słabości...kazdemu się zdarzają, ale ciesze się, że jest mnóstwo pochwalnych i naprawde jestem z was dumna .
U mnie było różnie, troche jestem zła,bo gdzies zgubiłam 5 posiłków dziennie i tęsknię za tą metodą, także postaram się znów do niej powrócić, tym bardziej,że do odchudzania dołącza sie moja mama- a jak wiadomo dwie osoby w domu to lepsza motywacja, tym bardziej,że to ona zazwyczaj kupuje smakołyki, którym trudno się oprzeć. Mój brat wczoraj nas odwiedził-schudł 11 kg, strasznie po nim widac równice, jestem z niego dumna!
Ja dzis postanowiłam się ponownie zmierzyć i tak:
-udo: było 65, jest 63
-łydka bez zmian 36
-brzucha wczesniej nie mierzyłam- mam 93 około
-po biustem bez zmian
-tyłeczek: było 110, jest 107

2-3 cm ale zawsze coś

No i mam dodatkową motywację...po tym jak rozeszliśmy się z moim facetem, mineło troszkę czasu i...pojawił się ktoś nowy . spodobałam mu się w pubie i załatwił sobie mój nr. Także mam motywacje aby wiosna wygladać ładnie. Zaczełam na solarium chodzić,bo opalenizna wizualnie zmniejsza rozmiary, oczywiście wszystko z umiarem, bo mocna czekoladka mi sie nie podoba.
buzi

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

...i przesyłam coś na wyrozumiałość dla nas i naszych mistrzuniów ^^.

http://www.youtube.com/watch?v=UgWHI...layer_embedded

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-17, 12:50   #852
MamaKatka
Raczkowanie

A ja pojawiam się i znikam, raz jestem, raz mnie nie ma.

Wagi nie mam (takiej do ważenia mnie), więc nie wiem, czy schudłam. Wszyscy na około mówią, że spadł mi brzuch , co mnie cieszy. Ale przeciez nie tylko o to mi chodziło. Nadal nie czuję się ze sobą za dobrze, więc konktynuuję dietę.

Dziś zjadłam:
ś: kromka (spora) z masłem i żółtym serem
IIś: trzy pomarańcze.

Zaraz bedę przygotowywać obiad. Baaaaaaaaaaardzo chce mi się placków ziemniaczanych, ale nie mogę... Koniec z plackami ziemniaczanymi !!! Zrobię coś innego z kartofelków. Wieczorem opiszę rezultaty .
Stary 2011-02-17, 13:10   #853
Edo_ergo_sum
BAN stały

GG do Edo_ergo_sum

Halo

Wynalazłem badanie o 1200kcal:

http://www.nature.com/ejcn/journal/v.../1600391a.html

A subgroup of 46 postmenopausal women lost significantly (P<0.05) more weight on the low CHO diet than high CHO diet.

Gdzie CHO - carbohydrates - węglowodany
Edo_ergo_sum jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-17, 14:22   #854
julitta17
Zadomowienie

sunflower co to ma być wracaj do swojej motywacji i jak pisze "cookie monster" walczymy o ciało sex bomby

kizia - niedobra siostra nie daj się ciachom!

veronalady to fakt że dawno Cię nie było ale masz dobrze że oschudzasz się z mamą, bo nie będziecie sie kusiły wzajemnie słodkościami.. mnie dziś mama wysłała do piekarni po chleb i pączki
(żeby nie było nie tknęłam )

mamakatka ważne żeby się trzymać limitu kalorycznego tak więc jak masz taki napad na placka to zjedz ale jednego.

jestem po obiedzie.. zrobiłam spaghetti i zjadłam ale tylko pół normalnej porcji tak więc dziś jestem puki co na plus bo na koncieok 600 kcal

znowu jestem RrrrrRuda

walka z nadmiarem kg
Stary 2011-02-17, 15:05   #855
summer girl
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny, ja wiem, że lepiej jeść 5 małych posiłków ale moje też nie są duże. Poza tym jakoś nie mam głowy do jedzenia w pracy

śniadanie: 2 kromki razowego chleba fitness z drobiową wędliną i plasterkiem sera żółtego bez masła
obiad: kawałek kabanosa i 2 kromki chleba fitness (nie miałam dzisiaj czasu na gotowanie)

ja jem ok.1000kcal i dobrze sie czuje, jak przekrocze to mam wyrzuty sumienia ehh.. a co do problemow z kregoslupem.. nie myslalas o basenie?

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

ja dzis juz na koncie mam 570kcal, ale od kilku dni mam ochote cos slodkiego wszamac icos czje ze dzis to bedzie mcflurry haha:P ale w limicie sie zmieszcze chyba, rano bylam na silowni, bieznia +orbi 240kcal spalone i w sumie w lustrze wszystko ok wyglada, dopiero jutro sie zwaze, oby byl jakis spadek bo sie wkurze:/
Stary 2011-02-17, 15:20   #856
julitta17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez summer girl Pokaż wiadomość
[/COLOR]ja dzis juz na koncie mam 570kcal, ale od kilku dni mam ochote cos slodkiego wszamac icos czje ze dzis to bedzie mcflurry haha:P ale w limicie sie zmieszcze chyba, rano bylam na silowni, bieznia +orbi 240kcal spalone i w sumie w lustrze wszystko ok wyglada, dopiero jutro sie zwaze, oby byl jakis spadek bo sie wkurze:/
to teraz kubeł zimnej wody na głowę
http://www.tabele-kalorii.pl/kalorie...cDonald-s.html
zobacz sobie ja się sprawy mają z tym mcfiurry ...

znowu jestem RrrrrRuda

walka z nadmiarem kg
Stary 2011-02-17, 15:31   #857
karmiii
Rozeznanie

Hej dziewczyny, ja dziś powracam do diety... Po raz setny... oczywiscie w czasie nieodchudzania jadłam tylko zdrowe rzeczy(tzn brak słodyczy,fastfoodow,toreb kowego jedzenia bo nie lubię) ale pomimo braku skłonności do tzw.śmieciowego jedzenia trudno mi się zmieścić nawet w 1500kcal. Dziś się uda:

Śniadanie:
owsianka z rodzynkami - 266kcal

Obiad:
makaron pełn. z sosem pomidorowym(ze świeżych pomidorów) - 510kcal

Podwieczorek:
3 wafle ryżowe z 50g serka homog. - 133kcal

na kolacje mam plan zjeść omleta z warzywami - 300kcal

Tak wam zazdroszczę jak piszecie że jecie po 1100kcal i więcej nie możecie w siebie wmusić albo że ponad 1200 kcal to już obżarstwo
Mam nadzieję że niebawem sama będę tak pisać Poważnie wracam z nową energią bo do wesela na którym będę starszą nie zostało za dużo czasu(25 kwietnie chcę do wtedy ważyć pryn. 60).

Możecie się podzielić waszymi pomysłami na ćwiczenia kardio? Ja dziś po powrocie do domu skakanka i brzuszki z Tamily a później chcę znaleźć jakiś fajny stretching. W sobotę idę na łyżwy a w niedziele w góry z TŻ na początek na wspinaczkę wybraliśmy w miarę łagodne zbocze
karmiii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-17, 15:42   #858
julitta17
Zadomowienie

kamii masz motywację i ściśle określony (realny) cel dlatego tym bardziej powinnaś się zmobilizować! pomyśl przed każdą zjedzoną rzeczą czy aby na pewno jest ona warta tych kcal

poza tym chciałabym wam przypomnieć oczywistą oczywistość czas ucieka i
a) do tych ktore zawalają (min mnie!) ze mogłybyśmy być już troszkę szczuplejsze gdyby nie grzeszyska!
b) barawa, powodzenia dla tych trzymających się postanowienia- jesteście coraz piękniejsze

a na wiosnę/lato - będziemy sucze (jak mawia moja kumpela )

znowu jestem RrrrrRuda

walka z nadmiarem kg

Edytowane przez julitta17
Czas edycji: 2011-02-17 o 15:44
Stary 2011-02-17, 17:25   #859
Veronalady
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez julitta17 Pokaż wiadomość

oł jeeeeee

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-17, 18:25   #860
anika00000
Raczkowanie

Hej Kobietki
u mnie dzis na plus zmiescilam sie w 1000kcal.
cwiczen nie bylo bo nie mialam czasu.po jutrze kolejne wazenie i mierzenie.Ja mam juz chyba zastoj.nic mniej
a u reszty jak tam
buziaki
anika00000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-17, 18:42   #861
poissonivy
Zakorzenienie

Cytat:
był w czekoladzie ale jakos poszedł w niepamiec.
No i bardzo dobrze
Cytat:
mam ochote strasznie na placki ziemniaczane, ale skubane sa kaloryczne maci moze jakis przepisik by bylo mniej kcal?
No chyba na samym teflonie to raczej marne szanse, aby wyszły. Może zrobić klasyczne, ale zjeść 2-3 placki?
Cytat:

No ładnie dzisiaj , obiad zmieniłaś w zasadzie z lunchem i też ok.
Cytat:
Napisane przez Neffik Pokaż wiadomość
Witajcie Nie będę się chwalić dietą.. Nie jem nic zakazanego, ale jem za mało bo choroba tak mnie dopadła, że tylko leżę cały czas w łóżku i śpię Już mi brakuje nawet zwykłego spaceru, ale cóż.. najpierw się wyleczę, a potem ruszam z ćwiczeniami
Szybko wracaj do zdrowia
Cytat:
poissonivy - co tak mało to ma być 1200
chyba będę małpowała Twoje jadłospisy
twardym trzeba być - zważę się dopiero w sobotę- codzienne ważenie mnie demotywuje...
Wiem, wiem, jakoś nie mogę do tych 1200 dobić, no normalnie nie wiem zjadłam dzisiaj 775kcal i już jestem tak obżarta, że nie wiem, czy coś w siebie wduszę... no dobra może mandarynki to za jakąś godzinę to zjem

Dzisiaj miałam fotę zrobić moich cukinii i pieczarek faszerowanych (tylko 1 ostała się w sklepie, więc wymyśliłam, że pieczarki nafaszeruję), ale niestety zeżarłam zanim poszłam po aparat , ja widzę tę cukinię, to normalnie nie wytrzymuję i się normalnie na nią rzucam, jakbym na jakimś głodzie była.

A proszę bardzo

A mi pomaga psychicznie, nawet jak mam zastój, to wolę to wiedzieć.
Cytat:
hej dziewczyny, dzis 17 dzien diety. A ja nawet nie widze dalszych efektow przez tą @. Cholera mnie bierze bo miala byc wczpraj a nie ma jej jeszcze dzisiaj A tak sie zle czuje, ide zaraz do pracy i napewno dostane w pracy znajac moje szczescie. I bede sie wnerwiac tam i zwijac z bolu;/
Pewnie po @ będzie spadek, nie poddawaj się będzie dobrze
Cytat:
Dzis jestem po sniadanku a moje menu na dzis bedzie takie
ś-2 kromki chleba razowego z serkiem almett,kiełbaską,pomidore m
2ś-jogurt pitny owocowy
o-kopytka
p-kiwi jabłko
k-serek wiejski +rolmops +kromka macy z almett
wychodzi mi jakos 1250 kcal
Zastanowiło mnie ostatnie serek wiejski + rolmpos (ciekawe, jak to smakuje )
Cytat:
U mnie to różnie. Zależy, czy miałam owulację w danym cyklu, jeżeli tak to przy @ prawie umieram (problem dotyczy pierwszego dnia), jak nie miałam owu to jest znośnie.

A ja dzisiaj poszłam po test ciążowy mam nadzieję, że nie, ale wolę mieć pewność.
Cytat:
DOŚĆ!

Cytat:
menu na dziś:

1. 2 x wasa z chudym twarogiem + pomidor- 198 kcal
kawa- 30
2. jogurt + błonnik -191 kcal
3. 5 pierogów ruskich (od mamusi, nie da rady nie zjeść) - 400
4. owoc - 150
5. chudy twaróg z pomidorem 150
Bardzo ładne menu
Cytat:
Napisane przez sunflower__ Pokaż wiadomość
A jeśli chodzi o mnie, to porażka... Zaczęło się od Walentynek!
Dzień jak codzień, ustaliliśmy już dawno temu, że my z TŻtem nie obchodzimy, ew. spędzimy fajnie czas, ale żadne prezenty.
No, ale po powrocie z uczelni zastałam śliczne różyczki w wazonie i to takie podłużne opakowanie Rafaello z różą na pudełku... Jej... No i zjedliśmy razem z TŻtem te Rafaello
Cytat:
Wtorek... cały dzień ok, natomiast przygotowane składniki na pizzę w lodówce leżały od kilku dni (planowane na walentynki, ale w końcu wtedy nie zrobiliśmy) i by się zepsuły, gdybyśmy nie zrobili we wtorek. I co zrobiłam?! Owszem, na swój mały kawałek dałam odrobinę sera, ale mój ukochany ukroił mi więcej, bo aż 1/3 blachy!!! ....
Sunflower, ależ Ci ukochany sabotaż robi... Chyba powinnaś z nim porozmawiać na temat uszczęśliwiania Ciebie smakołykami
Cytat:
Dziś wracam na dobre tory, bo wstałam późno (9.30) i zjadłam:
- 2 cienkie kromki z białymi serkami (wiejski i do smarowania) i wypiłam herbatę czarną z aromatem i owocami egzotycznymi (z trafiki) oczywiście bez cukru,
- zaraz będzie herbata zielona i pół jogurtu danone z ziarnami
Ładny początek
Cytat:
Muszę się pilnować, bo jestem w domu u rodziców teraz, a w kuchni na blacie leżą kupione pyszne lekkie ciasteczka: paluchy ptysiowe, które w 100g mają 368kcal (całe opakowanie ma 150g).

Cytat:
Życzcie mi, bym wróciła do normalności, bo w pasie czuję, że jest jakby więcej i mam apetyt na więcej... Ale nie mogę siię dać!!! Wam też życzę siły
No pewnie, że dasz radę
Cytat:
Napisane przez Veronalady Pokaż wiadomość
do odchudzania dołącza sie moja mama- a jak wiadomo dwie osoby w domu to lepsza motywacja
O to super
Cytat:
Napisane przez Veronalady Pokaż wiadomość
No i mam dodatkową motywację...po tym jak rozeszliśmy się z moim facetem, mineło troszkę czasu i...pojawił się ktoś nowy . spodobałam mu się w pubie i załatwił sobie mój nr. Także mam motywacje aby wiosna wygladać ładnie. Zaczełam na solarium chodzić,bo opalenizna wizualnie zmniejsza rozmiary, oczywiście wszystko z umiarem, bo mocna czekoladka mi sie nie podoba.
za nową znajomość
No i wszystko jasne, co robi mój facet, jak nic nie robi
poissonivy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-17, 18:58   #862
poissonivy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MamaKatka Pokaż wiadomość
Wagi nie mam (takiej do ważenia mnie), więc nie wiem, czy schudłam. Wszyscy na około mówią, że spadł mi brzuch , co mnie cieszy. Ale przeciez nie tylko o to mi chodziło. Nadal nie czuję się ze sobą za dobrze, więc konktynuuję dietę.
No i spoko, na pewno niedługo i będą inne rezultaty
Cytat:
Zaraz bedę przygotowywać obiad. Baaaaaaaaaaardzo chce mi się placków ziemniaczanych, ale nie mogę... Koniec z plackami ziemniaczanymi !!! Zrobię coś innego z kartofelków. Wieczorem opiszę rezultaty .
Dziewczyny co Wy z tymi plackami
Cytat:
mnie dziś mama wysłała do piekarni po chleb i pączki
(żeby nie było nie tknęłam )
No normalnie, jakby to moja mama była, to powiedziałabym, że jest sadystką... o Twojej mi nie wypada tak powiedzieć
Cytat:
jestem po obiedzie.. zrobiłam spaghetti i zjadłam ale tylko pół normalnej porcji tak więc dziś jestem puki co na plus bo na koncieok 600 kcal
Spaghetti , ale kusicie
Cytat:
Napisane przez summer girl Pokaż wiadomość
ja dzis juz na koncie mam 570kcal, ale od kilku dni mam ochote cos slodkiego wszamac icos czje ze dzis to bedzie mcflurry haha:P ale w limicie sie zmieszcze chyba, rano bylam na silowni, bieznia +orbi 240kcal spalone i w sumie w lustrze wszystko ok wyglada, dopiero jutro sie zwaze, oby byl jakis spadek bo sie wkurze:/
To lepiej zjedz coś słodkiego, niż potem mieć napad.
Cytat:
Napisane przez karmiii Pokaż wiadomość
Śniadanie:
owsianka z rodzynkami - 266kcal

Obiad:
makaron pełn. z sosem pomidorowym(ze świeżych pomidorów) - 510kcal

Podwieczorek:
3 wafle ryżowe z 50g serka homog. - 133kcal

na kolacje mam plan zjeść omleta z warzywami - 300kcal
Bardzo ładnie
Cytat:
Napisane przez karmiii Pokaż wiadomość
Tak wam zazdroszczę jak piszecie że jecie po 1100kcal i więcej nie możecie w siebie wmusić albo że ponad 1200 kcal to już obżarstwo
Mam nadzieję że niebawem sama będę tak pisać
Myślę, że to kwestia doboru menu i podziału jedzenia na drobniejsze porcje.

Zapewne tak będzie
Cytat:
yes yes yes
Cytat:
Napisane przez anika00000 Pokaż wiadomość
Hej Kobietki
u mnie dzis na plus zmiescilam sie w 1000kcal.
cwiczen nie bylo bo nie mialam czasu.po jutrze kolejne wazenie i mierzenie.Ja mam juz chyba zastoj.nic mniej
, zastój jak to zastój trzeba przeżyć
-----------
U mnie waga w dół o 0,3kg dzisiaj 18 dzień diety niskokal. i na minusie w sumie 2,6kg. Mój organizm tym razem działa tak: ndz, pn, wt, śr walka o kalorie, czyli zastój, reszt tygodnia spadek. Ok może i tak być, schemat powtarza się już drugi tydzień.

Ja dzisiaj za mało, ale naprawdę jestem tak obżarta, że chyba zaraz pęknę
Śniadanie (252kcal):
- serek wiejski 3% + kiwi + winogrona + słodzik
- kawa z dodatkami

II śniadanie w dwóch częściach ( 170kcal):
- grahamka, serek, sałata, schab pieczony

obiadokolacja (312kcal)
- cukinia nadziewana mięsem drobiowym z pieczarkami
- faszerowane 4 wielgaśne pieczary tym samym nadzieniem
- serek + pietruszka

Edytowane przez poissonivy
Czas edycji: 2011-02-17 o 19:02
Stary 2011-02-17, 21:13   #863
julitta17
Zadomowienie

poissonivy
jak Ty to robisz że Twoje 2 śniadanie miało tylko 170 kcal przecież u mnie kromka chleba ziarnistego to już 100 a gdzie tam reszta . a ta kromka cieniutka jest. może ja źle liczę?

za test

a ja dziś z czystym sumieniem mogę powiedzieć że zmieściłam się w 1200 no może 1220 no ale to mieści się w granicach błędu liczeniowego.
nawet pozwoliłam sobie na szklankę coli z cytrynką bo byłam ze znajomymi mecz oglądać
btw. lech wygrał

znowu jestem RrrrrRuda

walka z nadmiarem kg

Edytowane przez julitta17
Czas edycji: 2011-02-17 o 21:14

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-17, 22:03   #864
MamaKatka
Raczkowanie

A ja się chyba zmieściła w 1300 (piszę "chyba", bo liczenie i ważenie wciąż mi sprawia trochę trudności). Co prawda popełniłam ciastkowe przestępstwo, ale za to poćwiczyłam i chyba już po wszystkim .

A placki ziemniaczane uwielbiam!! Zreszta wcinam wszystko, co jest zrobione z ziemniaków. Nawet kiedyś byłam na diecie ziemniaczanej - to był czad .
Stary 2011-02-17, 22:38   #865
julitta17
Zadomowienie

bo w zasazie ziemniaki nei sa bardzo kaloryczne , dopiero to jak je przyrzadzamy /podajemy robi z nich bombę!
dobranoc dziewczyny. wytrwałości na jutro

znowu jestem RrrrrRuda

walka z nadmiarem kg
Stary 2011-02-18, 01:19   #866
poissonivy
Zakorzenienie

Cytat:
poissonivy
jak Ty to robisz że Twoje 2 śniadanie miało tylko 170 kcal przecież u mnie kromka chleba ziarnistego to już 100 a gdzie tam reszta . a ta kromka cieniutka jest. może ja źle liczę?
Wiedziałam, że to pytanie w końcu padnie

Właśnie tak jak napisałaś, posiadam krajalnicę i oszukuję w ten sposób, bo mam dwie kromki, ale cieniutkie (z całej grahamki wychodzą mi 3 kromeczki). Cała grahamka waży 80g i ma 200kcal, a moje 2 kromeczki ważą 50,czasami 55g i mają 127-140kcal. Schab też bardzo cieniutko kroję, bo za pierwszym razem jak sobie ciachnęłam, to mi wyszło 70g (żyjąc do wieczora w błogiej nieświadomości ile to to ma kalorii), teraz wychodzi mi w granicach 30g.
Do tego zamiast masła warstwa serka Linessa kanapkowego 5g (tylko 60kcal w 100g) i 2 liście sałaty (sałaty daję sporo, bo fajnie jak jest zielono).

Kanapkę dzielę na dwie części jak już pisałam wcześniej, żeby przerwy między posiłkami były równe.
Cytat:
za test
właśnie obudził mnie potworny ból brzucha, bo @ przylazła (a rano miałam robić test, nic będzie na później ).
Cytat:
a ja dziś z czystym sumieniem mogę powiedzieć że zmieściłam się w 1200 no może 1220 no ale to mieści się w granicach błędu liczeniowego.

Cytat:
A placki ziemniaczane uwielbiam!! Zreszta wcinam wszystko, co jest zrobione z ziemniaków. Nawet kiedyś byłam na diecie ziemniaczanej - to był czad .
A któż nie lubi
---------
Pieczarek faszerowanych jednak nie polecam. Ciągle mi siedzą na żołądku, jednak grzyby są ciężko strawne.

Zjadłam jeszcze mandarynki dwie za 39kcal. Czuję się fatalnie. Jutro koszmar będzie...
Stary 2011-02-18, 07:37   #867
zelki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Edo_ergo_sum Pokaż wiadomość
Halo

Wynalazłem badanie o 1200kcal:

http://www.nature.com/ejcn/journal/v.../1600391a.html

A subgroup of 46 postmenopausal women lost significantly (P<0.05) more weight on the low CHO diet than high CHO diet.

Gdzie CHO - carbohydrates - węglowodany
czy ktoś może to przełożyć na nasze?
Stary 2011-02-18, 11:25   #868
julitta17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez poissonivy Pokaż wiadomość
A któż nie lubi
---------
ja nie lubię placków

dziś na śniadanko skusiłam się na frankfuterki parzone do tego chlebek żytni z ziarnami czyli w sumie 270kcal
na obiad jakąś rybkę z piekarnika i sałatkę z wczoraj (papryka, ogórki kiszone, kukurydza, pekinka) szybka a jaka dobra i mało kaloryczna
zaproponowałam tż moją dietę, fakt że faceci potrzebują więcej niż 1200 ale ograniczę mu słodkie przez tydzien i będize jadł to co ja. Powiedział że chętnie zrzuciłby z 2 kg może trochę więcej.. a to nie sprawiedliwe że faceci szybko chudną i nie mają cellulitu

znowu jestem RrrrrRuda

walka z nadmiarem kg
Stary 2011-02-18, 11:47   #869
Mariolcia =P
Zakorzenienie

grupa 46 kobiet po menopauzie stracila znacznie wiecej kg na diecie niskoweglowodanowej niz na wysoko.

Mariolcia =P jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-18, 12:04   #870
PriVativ
Zadomowienie

ojejejeje dostalam @. Wiec mzoe za kilka dni zobacze spadeczek Ale strasznie meczy mnie bol krzyza i brzucha trudno.
wczoraj zjadłam 2 nieplanowane tosty ale pewnie dlatego mialam gloda bo wielkimi krokami szla do mnie ta wredota@
Dzis moje menu jest takie
ś-50 gr musli+200 ml mleka + pol lyzeczki miodu ok 300 kcal
2s-grahamka z almett i szynką i pomidorem +kapka ketchupy 200 kcal
p-jabłko 70 kcal
o-4 pierogi z truskawkami + troche jog tr. 240 kcal
p-pomarańcz + pół jabłka 140 kcal
k-serek wiejski + kromka macy z serkiem i kiełbaską 270 kcal

ok 1250 kcal

A teraz zmykuniam robic zupkegrzybową dla mojego tż bo jak z poracy wroci to zeby odrazu zjadl:p DObrze ze ja zup nie lubie:0 to mnie nie bedzie kusic :P

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości