|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#841 |
Raczkowanie
|
Dot.: DIETA 1200 KCAL :) najzdrowsza i najlepsza kto chetny ?
U mnie dietka na plus
![]() ![]()
![]() |
#842 |
Zadomowienie
|
był w czekoladzie
![]() Jutro eobi kopytka na obiad ![]() ![]() ![]() ![]() a i mam ochote strasznie na placki ziemniaczane, ale skubane sa kaloryczne ![]() ![]()
![]() |
#843 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, ja wiem, że lepiej jeść 5 małych posiłków ale moje też nie są duże. Poza tym jakoś nie mam głowy do jedzenia w pracy
![]() Dzisiaj było już zdecydowanie lepiej: śniadanie: 2 kromki razowego chleba fitness z drobiową wędliną i plasterkiem sera żółtego bez masła lunch: pierś z kurczaka z fasolką szparagową (zostało mi z wczoraj ![]() obiad: kawałek kabanosa i 2 kromki chleba fitness (nie miałam dzisiaj czasu na gotowanie ![]() kolacja: jogurt z płatkami fitness Zastanawiam się nad jedną rzeczą... od dwóch tygodni chodzę na rehabilitację ponieważ mam problemy z kregoslupem. lekarz zakazał mi wysiłku i fitnessu wiec tak pomyślałam, żeby może przejśc na 1000 kcal? jak myślicie?
![]() |
#844 | |
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#845 |
Zadomowienie
|
neffik to normalne w chorobie że się nie ma apetytu ale wracaj do zrówka
![]() ja zamknęłam się dzis w 1500 ![]() tż chciał mnie skusić zimnym leszkiem , zrobiłam łyczka ale odstawiłam ![]() poissonivy - co tak mało ![]() chyba będę małpowała Twoje jadłospisy ![]() twardym trzeba być - zważę się dopiero w sobotę- codzienne ważenie mnie demotywuje...
![]() |
![]() |
#846 |
Zadomowienie
|
hej dziewczyny, dzis 17 dzien diety. A ja nawet nie widze dalszych efektow przez tą @. Cholera mnie bierze bo miala byc wczpraj a nie ma jej jeszcze dzisiaj
![]() Dzis jestem po sniadanku a moje menu na dzis bedzie takie ś-2 kromki chleba razowego z serkiem almett,kiełbaską,pomidore m 2ś-jogurt pitny owocowy o-kopytka p-kiwi jabłko k-serek wiejski +rolmops +kromka macy z almett wychodzi mi jakos 1250 kcal ![]() Strasznie mnie bola piersi niemowiac ze napuchły tak ze wystaja ze stanika ![]() ![]() ![]() Kurde Was tez tak narywają na @ ?? Bo mnie to tragicznie. No nic, zycze Wam chudego dnia ![]()
![]() |
#847 |
Raczkowanie
|
Witam poranną kawką,
Wczoraj miła niespodzianka, dawno nie zakładana spódnica spoczęła na biodrach, choć na wadze zastój. Z tego co wymierzyłam, mam tylko mniej w pasie, inne wymiary bz . Tort urodzinowy był... mama zrobiła i bacznie obserwowała , czy mi smakuje. Oczywiście dzieło sztuki ![]() Nie jadłam za to kolacji, a obiad był naprawdę niskokaloryczny- udko małe z gotowaną fasolką, wiec suma sumarum limit może lekko przekroczony, nie liczyłam dokładnie z braku czasu. Moja słaba silna wola stanęła przed wyzwaniem, córa dostała tony słodyczy na urodziny, połowę mi oddała- to czego nie lubi ![]() DOŚĆ! Zapakowałam bomboniery i wyniosłam na strych, nie będzie mi tu jakaś czekoladka mną rządzić. ![]() menu na dziś: 1. 2 x wasa z chudym twarogiem + pomidor- 198 kcal kawa- 30 2. jogurt + błonnik -191 kcal 3. 5 pierogów ruskich (od mamusi, nie da rady nie zjeść) - 400 4. owoc - 150 5. chudy twaróg z pomidorem 150 nielegal: 100 ( moze się uda bez... ![]() Razem wyjdzie ok 1200 , napisze wieczorem czy udało się zrealizować plan.
ja ![]() Edytowane przez zelki Czas edycji: 2011-02-17 o 08:20 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#848 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a przy okresie to akurat dla mnie bardzo normalne że bolą piersi... napuchły.. tak mam własnie dzisiaj ledwo mogę je dotknąć.. Cytat:
![]() ![]() trzymam kciuki za nasze powodzenie dzisiaj. nie ważyłam się. zresztą pewnie waga ani drgnęła.. musze się strzedz nadchodzącego weekendu ! ![]() ja puki co zjadłam 2cienkie kromki chleba wiejskiego z jednym trójkącikiem serka topionego ok 165kcal ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#849 |
Konto usunięte
|
Hej dziewczyny
![]() Gratuluję schowania czekoladek na strych, no i tej spódnicy ![]() ![]() A jeśli chodzi o mnie, to porażka... Zaczęło się od Walentynek! Dzień jak codzień, ustaliliśmy już dawno temu, że my z TŻtem nie obchodzimy, ew. spędzimy fajnie czas, ale żadne prezenty. No, ale po powrocie z uczelni zastałam śliczne różyczki w wazonie i to takie podłużne opakowanie Rafaello z różą na pudełku... Jej... No i zjedliśmy razem z TŻtem te Rafaello (pyszności, tak je uwielbiam i dawno jadłam!), a że się rozchulałam, to i obiad zjadłam większy, na kolację kanapeczki były późno (tuż przed snem). Wtorek... cały dzień ok, natomiast przygotowane składniki na pizzę w lodówce leżały od kilku dni (planowane na walentynki, ale w końcu wtedy nie zrobiliśmy) i by się zepsuły, gdybyśmy nie zrobili we wtorek. I co zrobiłam?! Owszem, na swój mały kawałek dałam odrobinę sera, ale mój ukochany ukroił mi więcej, bo aż 1/3 blachy!!! .... I zjadłam to. Żałuję, bo źle się po tym czułam - opchana wręcz. Na moje wytłumaczenie dodam tylko, że ciasto było cieniusieńkie... A wczoraj? Niby ładnie, grzecznie, jeśli chodzi o składniki, ale kanapki z Ramą, a mój rozepchany i rozhulany żołądek domagał się większych, niż przy diecie porcji i ja mu je dostarczyłam... Dziś wracam na dobre tory, bo wstałam późno (9.30) i zjadłam: - 2 cienkie kromki z białymi serkami (wiejski i do smarowania) i wypiłam herbatę czarną z aromatem i owocami egzotycznymi (z trafiki) oczywiście bez cukru, - zaraz będzie herbata zielona i pół jogurtu danone z ziarnami Muszę się pilnować, bo jestem w domu u rodziców teraz, a w kuchni na blacie leżą kupione pyszne lekkie ciasteczka: paluchy ptysiowe, które w 100g mają 368kcal (całe opakowanie ma 150g). Hmmm... przeraża mnie fakt, że byłam w stanie wcześniej bez wyrzutów sumienia zjeść prawie całe opakowanie do herbatki/kawki i myśleć, że w końcu są takie lekkie, bez dodatków czekoladowych i nawet w smaku nie takie słodkie.... :| Życzcie mi, bym wróciła do normalności, bo w pasie czuję, że jest jakby więcej i mam apetyt na więcej... Ale nie mogę siię dać!!! Wam też życzę siły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#850 |
Rozeznanie
|
Trzymam kciuki!
Ja tez pazerniejsza na słodkie po tych walentynkach się zrobiłam ![]() a siostra przywiozła pake delicji, ale nie tknęłam... póki co. Tż wróci, tosię nimi zainteresuje i wtedy mogę polec. zjadłam moją nieudaną macę, którą przyjarał na kamień mój piekarnik. Tyle dobrego, że na takim twardym sucharze utknęłam na pół godziny.
![]() |
#851 |
Raczkowanie
|
Cześć kochane.
Dużo sie tu działo, jak zaginęłam w akcji. Bardzo fajnie się czyta wasze relacje z walki o ciało seks bomby. Nawet posty spowiedzi ze słabości...kazdemu się zdarzają, ale ciesze się, że jest mnóstwo pochwalnych i naprawde jestem z was dumna ![]() U mnie było różnie, troche jestem zła,bo gdzies zgubiłam 5 posiłków dziennie i tęsknię za tą metodą, także postaram się znów do niej powrócić, tym bardziej,że do odchudzania dołącza sie moja mama- a jak wiadomo dwie osoby w domu to lepsza motywacja, tym bardziej,że to ona zazwyczaj kupuje smakołyki, którym trudno się oprzeć. Mój brat wczoraj nas odwiedził-schudł 11 kg, strasznie po nim widac równice, jestem z niego dumna! Ja dzis postanowiłam się ponownie zmierzyć i tak: -udo: było 65, jest 63 -łydka bez zmian 36 -brzucha wczesniej nie mierzyłam- mam 93 około -po biustem bez zmian -tyłeczek: było 110, jest 107 2-3 cm ale zawsze coś ![]() No i mam dodatkową motywację...po tym jak rozeszliśmy się z moim facetem, mineło troszkę czasu i...pojawił się ktoś nowy ![]() ![]() buzi ![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- ...i przesyłam coś na wyrozumiałość dla nas i naszych mistrzuniów ^^. http://www.youtube.com/watch?v=UgWHI...layer_embedded ![]()
![]() |
![]() |
#852 |
Raczkowanie
|
A ja pojawiam się i znikam, raz jestem, raz mnie nie ma.
Wagi nie mam (takiej do ważenia mnie), więc nie wiem, czy schudłam. Wszyscy na około mówią, że spadł mi brzuch ![]() Dziś zjadłam: ś: kromka (spora) z masłem i żółtym serem IIś: trzy pomarańcze. Zaraz bedę przygotowywać obiad. Baaaaaaaaaaardzo chce mi się placków ziemniaczanych, ale nie mogę... Koniec z plackami ziemniaczanymi ![]() ![]()
![]() |
#853 |
BAN stały
|
Halo
![]() Wynalazłem badanie o 1200kcal: http://www.nature.com/ejcn/journal/v.../1600391a.html A subgroup of 46 postmenopausal women lost significantly (P<0.05) more weight on the low CHO diet than high CHO diet. Gdzie CHO - carbohydrates - węglowodany |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#854 |
Zadomowienie
|
sunflower co to ma być
![]() ![]() ![]() kizia - ![]() veronalady to fakt że dawno Cię nie było ![]() ![]() (żeby nie było nie tknęłam ![]() mamakatka ważne żeby się trzymać limitu kalorycznego ![]() jestem po obiedzie.. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#855 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- ja dzis juz na koncie mam 570kcal, ale od kilku dni mam ochote cos slodkiego wszamac icos czje ze dzis to bedzie mcflurry haha:P ale w limicie sie zmieszcze chyba, rano bylam na silowni, bieznia +orbi 240kcal spalone ![]()
![]() |
![]() |
#856 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.tabele-kalorii.pl/kalorie...cDonald-s.html zobacz sobie ja się sprawy mają z tym mcfiurry ...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#857 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny, ja dziś powracam do diety... Po raz setny... oczywiscie w czasie nieodchudzania jadłam tylko zdrowe rzeczy(tzn brak słodyczy,fastfoodow,toreb kowego jedzenia bo nie lubię) ale pomimo braku skłonności do tzw.śmieciowego jedzenia trudno mi się zmieścić nawet w 1500kcal. Dziś się uda:
Śniadanie: owsianka z rodzynkami - 266kcal Obiad: makaron pełn. z sosem pomidorowym(ze świeżych pomidorów) - 510kcal Podwieczorek: 3 wafle ryżowe z 50g serka homog. - 133kcal na kolacje mam plan zjeść omleta z warzywami - 300kcal Tak wam zazdroszczę jak piszecie że jecie po 1100kcal i więcej nie możecie w siebie wmusić albo że ponad 1200 kcal to już obżarstwo ![]() Mam nadzieję że niebawem sama będę tak pisać ![]() Możecie się podzielić waszymi pomysłami na ćwiczenia kardio? Ja dziś po powrocie do domu skakanka i brzuszki z Tamily a później chcę znaleźć jakiś fajny stretching. W sobotę idę na łyżwy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#858 |
Zadomowienie
|
kamii masz motywację i ściśle określony (realny) cel dlatego tym bardziej powinnaś się zmobilizować! pomyśl przed każdą zjedzoną rzeczą czy aby na pewno jest ona warta tych kcal
![]() poza tym chciałabym wam przypomnieć oczywistą oczywistość czas ucieka i a) do tych ktore zawalają (min mnie!) ze mogłybyśmy być już troszkę szczuplejsze gdyby nie grzeszyska! b) barawa, powodzenia dla tych trzymających się postanowienia- jesteście coraz piękniejsze ![]() a na wiosnę/lato - będziemy sucze ![]() ![]()
![]() Edytowane przez julitta17 Czas edycji: 2011-02-17 o 15:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#859 |
Raczkowanie
|
oł jeeeeee ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#860 |
Raczkowanie
|
Hej Kobietki
![]() u mnie dzis na plus zmiescilam sie w 1000kcal. cwiczen nie bylo bo nie mialam czasu.po jutrze kolejne wazenie i mierzenie.Ja mam juz chyba zastoj.nic mniej ![]() a u reszty jak tam buziaki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#861 | |||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
No i bardzo dobrze
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzisiaj miałam fotę zrobić moich cukinii i pieczarek faszerowanych (tylko 1 ostała się w sklepie, więc wymyśliłam, że pieczarki nafaszeruję), ale niestety zeżarłam zanim poszłam po aparat ![]() A proszę bardzo ![]() A mi pomaga psychicznie, nawet jak mam zastój, to wolę to wiedzieć. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A ja dzisiaj poszłam po test ciążowy mam nadzieję, że nie, ale wolę mieć pewność. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#862 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Zapewne tak będzie ![]() yes yes yes ![]() Cytat:
![]() ![]() ----------- U mnie waga w dół o 0,3kg dzisiaj 18 dzień diety niskokal. i na minusie w sumie 2,6kg. Mój organizm tym razem działa tak: ndz, pn, wt, śr walka o kalorie, czyli zastój, reszt tygodnia spadek. Ok może i tak być, schemat powtarza się już drugi tydzień. Ja dzisiaj za mało, ale naprawdę jestem tak obżarta, że chyba zaraz pęknę ![]() Śniadanie (252kcal): - serek wiejski 3% + kiwi + winogrona + słodzik - kawa z dodatkami II śniadanie w dwóch częściach ( 170kcal): - grahamka, serek, sałata, schab pieczony obiadokolacja (312kcal) - cukinia nadziewana mięsem drobiowym z pieczarkami - faszerowane 4 wielgaśne pieczary tym samym nadzieniem - serek + pietruszka Edytowane przez poissonivy Czas edycji: 2011-02-17 o 19:02 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#863 |
Zadomowienie
|
poissonivy
jak Ty to robisz że Twoje 2 śniadanie miało tylko 170 kcal ![]() ![]() a ja dziś z czystym sumieniem mogę powiedzieć że zmieściłam się w 1200 no może 1220 no ale to mieści się w granicach błędu liczeniowego. ![]() nawet pozwoliłam sobie na szklankę coli z cytrynką ![]() btw. lech wygrał ![]()
![]() Edytowane przez julitta17 Czas edycji: 2011-02-17 o 21:14 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#864 |
Raczkowanie
|
A ja się chyba zmieściła w 1300 (piszę "chyba", bo liczenie i ważenie wciąż mi sprawia trochę trudności). Co prawda popełniłam ciastkowe przestępstwo, ale za to poćwiczyłam i chyba już po wszystkim
![]() A placki ziemniaczane uwielbiam!! Zreszta wcinam wszystko, co jest zrobione z ziemniaków. Nawet kiedyś byłam na diecie ziemniaczanej - to był czad ![]()
![]() |
#865 |
Zadomowienie
|
bo w zasazie ziemniaki nei sa bardzo kaloryczne , dopiero to jak je przyrzadzamy /podajemy robi z nich bombę!
dobranoc dziewczyny. wytrwałości na jutro ![]()
![]() |
![]() |
#866 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie tak jak napisałaś, posiadam krajalnicę i oszukuję w ten sposób, bo mam dwie kromki, ale cieniutkie (z całej grahamki wychodzą mi 3 kromeczki). Cała grahamka waży 80g i ma 200kcal, a moje 2 kromeczki ważą 50,czasami 55g i mają 127-140kcal. Schab też bardzo cieniutko kroję, bo za pierwszym razem jak sobie ciachnęłam, to mi wyszło 70g (żyjąc do wieczora w błogiej nieświadomości ile to to ma kalorii), teraz wychodzi mi w granicach 30g. Do tego zamiast masła warstwa serka Linessa kanapkowego 5g (tylko 60kcal w 100g) i 2 liście sałaty (sałaty daję sporo, bo fajnie jak jest zielono). Kanapkę dzielę na dwie części jak już pisałam wcześniej, żeby przerwy między posiłkami były równe. ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() --------- Pieczarek faszerowanych jednak nie polecam. Ciągle mi siedzą na żołądku, jednak grzyby są ciężko strawne. Zjadłam jeszcze mandarynki dwie za 39kcal. Czuję się fatalnie. Jutro koszmar będzie... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#867 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#868 |
Zadomowienie
|
ja nie lubię placków
![]() ![]() dziś na śniadanko skusiłam się na frankfuterki parzone do tego chlebek żytni z ziarnami czyli w sumie 270kcal ![]() na obiad jakąś rybkę z piekarnika i sałatkę z wczoraj (papryka, ogórki kiszone, kukurydza, pekinka) szybka a jaka dobra i mało kaloryczna ![]() zaproponowałam tż moją dietę, fakt że faceci potrzebują więcej niż 1200 ale ograniczę mu słodkie przez tydzien i będize jadł to co ja. Powiedział że chętnie zrzuciłby z 2 kg może trochę więcej.. ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#869 |
Zakorzenienie
|
grupa 46 kobiet po menopauzie stracila znacznie wiecej kg na diecie niskoweglowodanowej niz na wysoko.
![]()
![]() |
#870 |
Zadomowienie
|
ojejejeje dostalam @. Wiec mzoe za kilka dni zobacze spadeczek
![]() ![]() wczoraj zjadłam 2 nieplanowane tosty ![]() ![]() Dzis moje menu jest takie ś-50 gr musli+200 ml mleka + pol lyzeczki miodu ok 300 kcal 2s-grahamka z almett i szynką i pomidorem +kapka ketchupy 200 kcal p-jabłko 70 kcal o-4 pierogi z truskawkami + troche jog tr. 240 kcal p-pomarańcz + pół jabłka 140 kcal k-serek wiejski + kromka macy z serkiem i kiełbaską 270 kcal ok 1250 kcal A teraz zmykuniam robic zupkegrzybową dla mojego tż bo jak z poracy wroci to zeby odrazu zjadl:p DObrze ze ja zup nie lubie:0 to mnie nie bedzie kusic :P
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:39.