|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł następnego wątku?? | |||
| Nasz autobus na porodówkę gna, wypatrujemy go każdego dnia, mamy III-IV |
|
4 | 7,02% |
| Autobus na przystanku staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV |
|
5 | 8,77% |
| Autobus na porodówce staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV |
|
3 | 5,26% |
| Autobus do porodu gna, przybywają dzieciaczki każdego dnia, mamy III-IV |
|
0 | 0% |
| Autobus do porodu gna, dzieciaczki rodzą się każdego dnia, mamy III-IV |
|
13 | 22,81% |
| Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV |
|
32 | 56,14% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III
Castia, a jak daleko masz do szpitala?
Izunia, gratuluję 30 tc |
|
|
|
#122 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III
deneb super określenie
wanilia te zabaweczki są właśnie z babyono, co iza wklejała link, tylko ja nie brałam wszystkiego z jednej kolekcji, jeszcze bym chciała tą biedronkę do wózka, ale na allegro nie ma może się pojawi niedługo http://www.babyono.com/produkty/kole...ronka_czerwona |
|
|
|
#123 |
|
Wtajemniczenie
|
hmm no tak bez korków to dojade w 15 minut.
a mozliwe jest to ze te wody mi tak odejda i nie zauwaze? teraz to sie zaczełam bac ![]() Izunia ja również ci gratuluje ![]() pamietam jak ja czekałam na 30 tydz, tak poczułam sie troche bezpieczniej jak juz nadszedl |
|
|
|
#124 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
wow, nowy wątek
![]() doczytałam tamten, Anessa, izunia, Olusiaa, ja mam termin na 24 kwietnia, więc dołączam do waszej trójki (Olusiaa, to też masz w końcu termin na Wielkanoc? )Cytat:
![]() Cytat:
może to głupie, ale jak ja nie umiem czegoś porządnie ułożyć w słowa, to piszę list albo maila do męża może spróbuj, jeśli chcesz![]() Cytat:
Cytat:
, ale obawiam się, że to nie byłoby rozsądne, synek niegotowy jeszcze i pokój dla niego też nie![]() dziś mam dzień wkurzenia na uczelnię, kompletnie mi się nie chce tam pojawiać
|
||||
|
|
|
#125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#126 |
|
Zadomowienie
|
subtelle
![]() będzie dobrze, trzeba myśleć pozytywnie - czekam na wieścikochane martwią mnie te moje wymioty od rana już dwa razy ...dzwoniłam do mojego lekarza kazał mi odstawić wszystkie witaminy, żelazo, magnez, aspargin jak nie przejdzie jechać do swojego rodzinnego lekarza, bo mój gin. przyjmuje w Bytomiu a ja mieszkam ponad 50 km dalej. Kazał też zrobić całodniową dietę - na szczęście uspokoił, że to nic związanego w ciążą, bo pytał o wszystkie towarzyszące wymiotą objawy. Może to być albo z powodu przeziębienia, albo mój organizm przestał tolerować taką ilosc leków albo dopadła mnie jelitówka - mam nadzieje, ze to szybko przejdzie, bo juz nie mam siły na nic
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu" (H. Elzenberg) Edytowane przez n.ik.a Czas edycji: 2011-02-18 o 13:37 |
|
|
|
#127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#128 |
|
Zadomowienie
|
a właśnie , co z meggi??
a ja po obiadku się zdrzemnełam, teraz wziełam prysznic i byczę się dalej. w dalszym ciągu mam cykora przed kupieniem proszku do prania dla dzidzi , bo sie nie powstrzymam. a jak dzis sobie kurze poscieralam, to potem z pol godziny kuło mnie w pochwie/szyjce nie wiem -gdzies tam Castia nie bój się tych wód n.ik.a. a może jakaś grypa jelitowa Cię złapała, jak cię tak bedzie trzymac to skocz do lekarza zebys sie nie odwodniłą od tych wymiotów, trzymaj sie
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
Castia, 15 minut to niedługo, zdążysz na pewno
Zresztą musiałby to być naprawdę zbieg okoliczności. Nika, oby wymioty szybko przeszły |
|
|
|
#130 | |
|
Zadomowienie
|
deneb
taaa jestem, siedzę po drugiej stronie monitora ![]() leć bo ci woda ostygnie tylko się wymocz za bardzo Cytat:
super są ja dalej nie wiem na co się zdecydować ![]() nika kuruj się biedaku wracaj szybko do zdrowia
|
|
#131 |
|
Zakorzenienie
|
Kobiety wstawiłam w drugim poście link do wagi dziecka w poszczególnych tyg, żebyśmy nie musiały szukać
|
|
|
|
#132 |
|
Wtajemniczenie
|
nika biedactwo
ja polecam ze swojego doświadczenia kisiel, dopadła mnie jelitówka w ciązy nagotowałam gar kisielku wisniowego i wcinałam. mama mnie jeszcze podratowała dżemem z jagód. też pomogło ![]() trzymaj sie kochana ![]() dziewczyny no ja mam nadzieje, że tego nie da sie przeoczyc. tylko wlasnie chodzilo mi o to sikanie. ze sie nie kapne ze to nie siku tylko wody ![]() no ale fakt musiałby to być duży zbieg okoliczności
|
|
|
|
#133 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
świetnie, bo juz mnie szlag trafiał, jak kolejna pisała, że za małe lub za duże dziecko i znów po raz setny trzeba było wklejać centyle... ![]() a ja juz wyczerpałam limit na usg i do porodu sie nie dowiem ile malutka "waży" ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Cytat:
kapniesz sie, bo przeciez wyczujesz że leci nie z tej "dziurki"
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
||
|
|
|
#134 |
|
Zakorzenienie
|
subtelle trzymam kciuki,wszystko będzie w porządku-zobaczysz!
Castia Ty mnie jeszcze nie wyganiaj-nie jestem chyba psychicznie przygotowana(i obawiam się,że do samego rozwiązania nie będę
|
|
#135 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
tego się obawiam
masakra.... Cytat:
ale damy radę Cytat:
![]() Cytat:
piłam jakbym kaca miała tak mnie suszy ostatnio na zdrówko jedz! ![]() ![]() Cytat:
tam mi nikt pewnie nie pomoze ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Castia i jak sie czujesz? snilo m isie,ze urodzilas masakra jak przeżywam to wszystko co tu sie dziej ![]() :brzyda l:
|
|
#136 |
|
Wtajemniczenie
|
a na styczniówkach kolejna dziś urodziła
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
|
|
#137 |
|
Zakorzenienie
|
Już niedługo i u Nas tak będzie
|
|
|
|
#138 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Subtelle bardzo nas zasmucilas tymi wiesciami. Ale naprawde postaraj sie niestresowac, moja kolezanka miala wielowodzie i urodzila zdrowe dziecko, poprostu jej lozysko tyle naprodukowalo wód. Wiec nic sie nie martw na zapas..wszystko bedzie dobrze, zobaczysz!!! |
||
|
|
|
#139 |
|
Zakorzenienie
|
Ajjjjjj,ja już też wszystko przeżywam...nawet nie wiedziałam,że to będą takie emocje!
![]() A o Casti to cały czas myślę
|
|
#140 |
|
Zakorzenienie
|
i to lada chwila..ale jestem ciekawa dzieciaczków
|
#141 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki z całej siły. Bądź dobrej myśli i postaraj się jak najmniej denerwować (chociaż rozumiem, że nie jest to łatwe). Wszystko będzie dobrze! |
|
|
|
|
#142 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to jestem ciekawa która zacznie.
Obstawiamy: Castia czy Czarna :P |
|
|
|
#143 |
|
Zakorzenienie
|
a ja się nie ździwie jak całkiem ktoś inny , niepozorny kto się czai gdzieś zza postów haha
|
#144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#145 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ha, ha, ha, własnie, bo te co naprawdę są blisko to nie przesiadują pewnie tyle na forum i nie podniecają się jak my tylko naprawdę rodzą
|
|
|
|
#146 |
|
Wtajemniczenie
|
Napisałam długiego posta i mi wcięło
No nic...Melduje sięw nowej (pełnej dzieciaczków)wątku ![]() Nie ozdywałam się dawno,ale najpierw źle się czułam,póxniej wyladowałam w szpitalu,a teraz odpoczywam i przygotowuje dom na przyjście Małej i robie ostatnie zakupy.Paradoksalnie teraz jak jestem na zwolnieniu nie mam czasu ani siły na wizaż Obiecuje jednak się poprawić!![]() Przegapiłam nawet że Hawea urodziła Sebastianka.Gratulacje dla mamusi i synusia!!! Szpitalna atmosfera,historie i to czego się naoglądałam nie wpłynęło na mnie pozytywnie.Dostałam jakiegos ataku paniki-zaczęłam bać się wszystkiego-porodu,tego jak dam sobie rade z Mała,karmienia i w ogóle teogo jak będzie wyglądało moje nowe życie.Teraz juz znacznie lepiej Śmiałam się,ze ja juz przed porodem mam baby blues-mam nadzieję,że po mnie ominię![]() Subtelle nie martw się na zapas,wiem że ciężko w takiej sytuacji,ale to najlepsze co mozesz teraz zrobić dla swojego dziecka.Myśl pozytywnie!!! Pozdrawiam was ciepło
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#147 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() smieje sie jak głupi do sera az mnie juz brzuch boli![]() przyczynicie sie do tego ze zaczne rodzic zaraz a TZ nie ma jeszcze. nie ma mnie kto zawiezc Montii ja tez mysle ze moze ktoras wyskoczy ni z gruszki ni z pietruszki i bedziemy w szoku ![]() a tu kazdy na mnie czeka ![]() byłaby niespodzianka. może Patrycja, co ty na to?
Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-02-18 o 14:14 |
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#148 |
|
Zakorzenienie
|
Czarna, ja jadąc do szpitala nadal nie byłam psychicznie przygotowana na poród
A kiedy mnie cięli to wydawało mi się to takie nierealne...Aja, ja obstawiam Castię
|
|
|
|
#149 |
|
Zadomowienie
|
Ale dzisiaj było emocjonująco na zajęciach SR. Jedna z dziewczyn zaczęła rodzić. A już na zajęcia przyszła poddenerwowana. Strasznie bała się porodu. I tu w trakcie okazało się, że coś się zaczyna dziać. Na szczęście zajęcia są w szpitalu, więc od razu położna kazała jej zejść na IP, i po chwili był tylko telefon, żeby przynieść jej rzeczy.
A powiedzcie mi, tak z innej beczki, w jakiej temperaturze pierzecie ubranka dla maluchów? No bo położna mówiła, że w 90 stopniach (a dziś przez ten poród zapomniałam się zapytać). Bo wczoraj się zabrałam do prania, a na wszystkich ubrankach napisane jest, żeby prać w max. 40 stopniach. Jak Wy robicie? Edytowane przez Harrods Czas edycji: 2011-02-18 o 14:21 |
|
|
|
#150 |
|
Zakorzenienie
|
Harrods ja w 50 pieluchy w 90
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:31.

)
jakoś nie mogę zebrać się do kupienie
może spróbuj, jeśli chcesz![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

, ale obawiam się, że to nie byłoby rozsądne, synek niegotowy jeszcze i pokój dla niego też nie

może urodzisz przed Joker

Zresztą musiałby to być naprawdę zbieg okoliczności.